ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Tο ματωμένο τεφτέρι

Για όσους κρατούν λογαριασμό, το ματωμένο τεφτέρι των Παλαιστινίων στη Γάζα γράφει: 17 νεκροί, 1416 τραυματίες(20 σε κρίσιμη κατάσταση, 750 από σφαίρες, οι υπόλοιποι από σφαίρες με περίβλημα καουτσούκ, δακρυγόνα).
Σήμερα, μετά από τις κηδείες, αναμένεται νέος γύρος "ταραχών" στη μεγαλύτερη

Novartis: Εκπαιδεύοντας τα ΜΜΕ...

Εξυπηρετήσεις, πληρωμένα ρεπορτάζ, διπλές θέσεις εργασίας, φιλίες αλλά και πολλές επώνυμες κουμπαριές, και πάντα με το αζημίωτο, έδωσαν γερές οικονομικές ανάσες σε έντυπα, ιστολόγια και εφημερίδες που διαφορετικά θα είχαν χαθεί από τους πάγκους των περιπτέρων. Τα «γενναία» διαφημιστικά πακέτα του ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσιεύτηκαν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ αναμένονται πλέον πολύ σύντομα τα καυτά πορίσματα των επιθεωρητών Ελέγχου, όσες..

Αλλαξε και το in.gr - Eμπλουτίστηκε με ΒΗΜΑ και ΝΕΑ

Την περασμένη εβδομάδα επανασχεδιάστηκε το σάιτ protothema.gr φιλοδοξώντας να προσφέρει στους αναγνώστες του μια νέα δυναμική αναγνωστική εμπειρία, έναν καλύτερο σχεδιασμό και βελτιωμένες τεχνολογικά επιδόσεις.
Σήμερα ήταν η σειρά του in.gr να αλλάξει εμφάνιση και σχεδιασμό. Ανανεωμένο, πιο σύγχρονο και κυρίως απλό και ευκολοδιάβαστο το νέο in.gr έκανε πρεμιέρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Το ενημερωτικό portal έχει εμπλουτιστεί με ρεπορτάζ και καθημερινή αρθρογραφία..

Βενιζέλος: «Χυδαίος ο τίτλος της Εστίας» - Κοττάκης: «Αλλού αυτά, κύριε Βενιζέλο»

Για τρίτη συνεχή ημέρα, χθες, η Εστία του Γιάννη Φιλιππάκη (εκδότης) και του Μανώλη Κοττάκη (διευθυντής) διατηρεί ανοικτό μέτωπο με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, σχετικά με τον οποίο σε αυτό το τριήμερο έχει καθημερινά βασικά πρωτοσέλιδα θέματα ή κύρια άρθρα. Χθες η κόντρα κορυφώθηκε καθώς στο βασικό θέμα υπάρχει απάντηση Βενιζέλου (η οποία στον τίτλο τής εφημερίδας χαρακτηρίζεται «απολογία»!) αναφορικά με τις θέσεις του αφενός για το Μακεδονικό και αφετέρου για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Την Πέμπτη η Εστία είχε κύριο θέμα τις..

«Υποσχέσεις» για διαφημιστικά έσοδα σε εκδότες εφημερίδων

Τι γίνεται με τα περιοδικά αυτοκινήτου και την Ε.Σ.Α.

Ακόμη ένας θεσμός «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» ετοιμάζεται στην Ελλάδα που θα φέρει και τον διακριτικό τίτλο «ΕΣΑ» (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου) με αποτέλεσμα τα στελέχη του υπάρχοντος θεσμού να κάνουν λόγο για… προσέλκυση επιπλέον διαφημίσεων σε συγκεκριμένο περιοδικό αυτοκινήτου.
Από την άλλη μεριά μήπως η Ένωση Συντακτών θα πρέπει να ενημερωθεί και να έχει τον πρώτο..

Επιπλέον 40 ιστότοποι στη «Blacklist» της Ε.Ε.Ε.Π.

Σε 1038 ανέρχονται πλέον οι ιστότοποι της 20ης έκδοσης Blacklist της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), μετά την προσθήκη 40 επιπλέον ιστοτόπων. Από τις σχετικές έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.Ε.Π., στο πλαίσιο της διαρκούς ανάγκης αποτροπής της λειτουργίας ιστοτόπων παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μη αδειοδοτημένων παρόχων στην Ελλάδα, με στόχο την προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή σε παράνομα δίκτυα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, διαπιστώθηκε ότι 40 ιστότοποι/ονόματα χώρου, παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του..

Να γιατί είναι χαρούμενος ο Βασίλης Σκουρής

Φουρλής και Χασαπόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7

Από Τρίτη 3 Απριλίου ξεκινάει νέα πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Ραδιόφωνο 24/7, που εκπέμπει στους 88,6, με τους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Καθημερινά από τις 8:00 ως τις 10:00, ο Αντώνης Φουρλής και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, θα μεταφέρουν στους ακροατές του Ραδιοφώνου 24/7, όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και τις εξελίξεις στον πολιτικό,..

Οι συνταξιούχοι της ΕΣΠΗΤ και ο ΕΔΟΕΑΠ


Ανακοίνωση της Επιτροπής Συνταξιούχων της ΕΣΠΗΤ:
Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε με τον νόμο Ν. 4498 – ΦΕΚ 172/16-11-2017 έχουν υπαχθεί οι εν ενεργεία συνάδελφοι στον ΕΔΟΕΑΠ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικουρικό. Αν και δεν έχει διευθετηθεί ακόμη η υπαγωγή σας στον ΕΔΟΕΑΠ (και ενώ μέχρι τον Μάιο θα αποφασιστεί από Όργανο της ΕΕ αν ο ΕΔΟΕΑΠ είναι επαγγελματικό ταμείο ή όχι), με το νέο νομοσχέδιο έχει δημιουργηθεί μια αδικία σε βάρος των συνταξιούχων: Έχουμε εξαιρεθεί -οι συνταξιούχοι της Β’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ- από τις ιατροφαρμακευτικές..

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Καταγγέλλει εργασιακό bullying στην ΕΡΤ

«Κακή δημοσιότητα» η αποπομπή του Σπύρου Κρίμπαλη - Πως πήραν την απόφαση για λύση της συνεργασίας

Εκτός ΕΡΤ βρέθηκε ο Σπύρος Κρίμπαλης, ο οποίος είχε τη θέση εντεταλμένου συμβούλου για το πρόγραμμα, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. που έκανε δεκτή την εισήγηση περί «δυσαρμονίας στη συνεργασία του με τη διοίκηση». Ο Σπ. Κρίμπαλης, με εμπειρία πολλών χρόνων στις παραγωγές του Mega, έκανε λόγο για συνεργασία που είχε τα..

Ποινικό αδίκημα η μή καταβολή του Δώρου Πάσχα

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α780) καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Πάσχα, στην οποία προβλέπεται ότι:
• Στο αρ.1, παρ.2 προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2018 είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του..

Ποιά είναι τα υποψήφια νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ από τα σάιτ

Καλούνται σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις

 Εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα πρώτα 108 μέλη του σωματείου (δείτε πιο κάτω τα ονόματά τους) που εργάζονται ως δημοσιογράφοι σε σάιτ. Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Καταστατικού της Ενώσεως, καλεί τα κάτωθι υποψήφια μέλη της ΕΣΗΕΑ να προσέλθουν..

Ο Μπόμπολας πλήρωσε ένα μισθό (μέσω δικηγόρων) στους πρώην εργαζομένους του

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους τέως εργαζόμενους του ομίλου Πήγασος. Στους λογαριασμούς τους πιστώθηκε ένας μήνας τακτικής μισθοδοσίας από τους τέσσερις οφειλόμενους έως και τον περασμένο Μάιο όπου ο όμιλος Πήγασος οδηγήθηκε στην κατάρρευση και με τη γνωστή συνέχεια να βγουν στο σφυρί τα περιουσιακά του στοιχεία και αποκτήσει τον έλεγχο των τίτλων Έθνος και Ημερησία η Dimera του Ιβάν Σαββίδη.
Η κατάθεση στους λογαριασμούς..

Είδηση ή τρολιά;

του Τάσου Παππά

Ας πούμε ότι βρίσκεσαι μπροστά σε δύο ειδήσεις και προβληματίζεσαι για την εγκυρότητά τους. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα ποια είναι σοβαρή και ποια είναι τρολιά. Την έχεις πατήσει μερικές φορές στο παρελθόν με ειδήσεις που τελικώς ήταν «ειδήσεις». Είσαι επιφυλακτικός με ό,τι κυκλοφορεί στην πιάτσα και καλά κάνεις.
Η μία αναφέρει πως ένας πολίτης με περίεργο όνομα αποσπάστηκε στο μέγαρο Μαξίμου και τοποθετήθηκε σε θέση συμβούλου του υπουργού..

Σιγά μην μας βγάλεις και αριστερό τον Τσίμα...

Παπανώτας: Πίσω από το δίδυμο Οικονόμου-Αναστασοπούλου, ο Μητσοτάκης...

Ο Παπανώτας -ο Δημητράκης κατά Βερύκιο-  τα είπε όλα, το πρωί στην εκπομπή "Happy day". Είχαν πάρει, μια -ομολογουμένως καλή- συνέντευξη από τον Βασίλη Λυριτζή. Και την σχολίαζαν.
Κατά Παπανώτα, ο Λυριτζής, που δεν ήθελε ευθέως να πει γιατί έφυγε από τον ΣΚΑΙ, ήταν η αντίθετη φωνή που ενοχλούσε την διοίκηση του σταθμού. Αλλαξαν..

Ο Κοντονής και οι «εφημερίδες-ντουντούκες του Μαρινάκη»

"Η κραυγαλέα σιωπή σας για τα χθεσινά επεισόδια στον Πειραιά, αποκαλύπτει τη διαπλοκή σας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που νομίζουν ότι επειδή έχουν πλούτο ή είναι ιδιοκτήτες ομάδων ή εφημερίδων, θα μπορούν κιόλας να διαφεντεύουν την πολιτική ζωή του τόπου". Αυτό ανέφερε στη Βουλή απευθυνόμενος στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
"Περίμενα σήμερα, τουλάχιστον εκ των υστέρων, και αφού προκληθήκατε από την κυβέρνηση,..

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Γιατί ο Κυριακού έδιωξε τον Λάτσιο

Εκτός του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 βρίσκεται (ξανά) από χθες το βράδυ ο διευθυντής προγράμματος Γιάννης Λάτσιος μετά και από μια πολύωρη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του καναλιού Θοδωρή Κυριακού, όπου ειπώθηκαν και βαριές κουβέντες.
Ο Λάτσιος είχε συνάντηση και με τον Τάσο Μιχαλάκη-Διευθύνοντα Σύμβουλο του Antenna για την Ελλάδα.
Προφανώς ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού πληρώνει τις αποτυχημένες επιλογές σε σειρές και ριάλιτι καθώς και τις χαμηλές τηλεθεάσεις αφού κάποιες ημέρες ο σταθμός του Αμαρουσίου εμφανίζεται στις μετρήσεις..

Ανεβασμένα τα κυριακάτικα - Μπροστά το ΒΗΜΑ

Συγκριτικοί πίνακες

Ανοδο σημείωσαν οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων που λόγω... παρέλασης έμειναν δύο μέρες στα περίπτερα - κυκλοφόρησαν από το Σάββατο. Ετσι τα κυριακάτικα το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου  πούλησαν πανελλαδικά 263.570 φύλλα (+7.410). Η σειρά κατάταξης άλλαξε κι αυτή την εβδομάδα και στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε..

Εξώδικο στα ΝΕΑ από τον βουλευτή Μ. Μπαλαούρα...

...για το «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού»

 Εξώδικο προς την ALTER EGO, εκδότρια της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, καθώς και στον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα (φωτογραφία) και τον συντάκτη Βασίλη Κανέλλη  απέστειλε ο Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο στις 22/3 το οποίο έχει τη φωτογραφία του και φέρει τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ / Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού».
Η είδηση αφορούσε την έκδοση εγκυκλίου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά..

Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Δύο δηλώσεις της ίδιας μέρας, στην ίδια πόλη, για το ίδιο θέμα, από πρόσωπα του ίδιου κόμματος. Κυρ. Μητσοτάκης: «Ολη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης (Θεσσαλονίκης) καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του πρωθυπουργού στη..

Οι τεχνικοί Ραδιοφώνου έχουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Νέα διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπεγράφη χθες Τετάρτη 28-03-2018 μεταξύ της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αττικής (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.)
Η νέα ΣΣΕ μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών και ηχοληπτών της Ραδιοφωνίας. Η διάρκειά της είναι διετής, ξεκινά αναδρομικά από την 01-01-2018 και λήγει στις 31-12-2019. Το αμέσως επόμενο χρονικό..

Εξαλλος ο Ν. Παππάς για το «όχι» του ΚΑΣ στο BBC

Εξαλλος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με την απόφαση του ΚΑΣ να μην παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στο BBC για τα γυρίσματα της μίνι τηλεοπτικής σειράς «The Little Drummer Girl» σε σενάριο του Τζον Λε Καρέ και σκηνοθεσία του Παρκ Τσαν Γουκ («Oldboy», «Stoker», «Η Υπηρέτρια» κ.ά.)..
Το ΟΧΙ του Κεντρικού..

Όταν έκλαψε η Guardian

Mια βόλτα στην Ελλάδα για ματάκηδες της μιζέριας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αυτή η ιστορία με την Guardian  και την περιήγηση του πόνου, θυμίζει κάπως εκείνο το παλιό γνωμικό:
    «Μάθανε πως πηδιόμαστε και πλάκωσαν και οι μυλωνάδες με τις αλευρωμένες…»
Ε ναι παιδιά, έτσι είναι. Τώρα το θυμηθήκανε δηλαδή ότι η μαμά Ελλάς είναι εκείνη η χώρα της γηραιάς ηπείρου που έχει φάει τις πιο πολλές σφαλιάρες; Ή μάλλον όπου «οι περικοπές στον προϋπολογισμό ήταν οι πιο δραστικές σε όλη την Ευρώπη, με δραματικά αποτελέσματα στις ζωές των ανθρώπων». Πιο κομψή η Guardian,..

Ποιο περιοδικό αυτοκινήτου έρχεται ένθετο σε εφημερίδα

Νέο περιοδικό αυτοκινήτου ετοιμάζεται να εισέλθει στην ελληνική αγορά με όχημα εφημερίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr το νέο περιοδικό που είναι γνώριμο στο ελληνικό κοινό από το παρελθόν αναζητά εφημερίδα για να το «φιλοξενήσει» ενώ οι συντελεστές του «υπόσχονται» αρκετά έσοδα από διαφημίσεις στους εκδότες που επισκέπτονται.
Μάλιστα εκδότης ο οποίος πρόσφατα αναζήτησε επενδυτές σε Λονδίνο ​και Νέα Υόρκη ​ανέφερε στην παρουσίασή του πως πρόκειται η εφημερίδα του να..

Ένα project ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Ένα νέο project ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, το οποίο θα χρηματοδοτείται απευθείας από το κοινό, παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου και οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία, Catastroika, Φασισμός Α.Ε και This is not a coup.
Το project, που θα περιλαμβάνει άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές και φωτογραφικά αφιερώματα, θα..

Μια κοινωνία νταήδων και κουφών...

...τόσο που δεν ακούμε ένα παιδί που φωνάζει οτι το βίασε ο πατέρας του

του Γιάννη Καφάτου*

• Έχουμε γεμίσει νταήδες!
• Στην πολιτική μάλιστα τα νταηλίκια περισσεύουν
• Τα παλικάρια της Βουλής όταν δε μας κουνάνε το δάχτυλο, παίζουν μεταξύ τους τους νταήδες κι όσο τους παίρνει ανεβάζουν ατμό.
• Αφού τους φαντάζομαι στον καθρέφτη τους να προβάρουν το «βαρύ κι ασήκωτο» το..

Ανακατατάξεις κορυφής στα μίντια του Δ. Μάρη

Οι αλλαγές στη κορυφή της διοικητικής πυραμίδας στην 24Media συνεχίζονται. Μετά το μιντιακό διαζύγιο του Δημήτρη Μάρη με τον Ιβάν Σαββίδη υπήρξε άμεση αναδιάρθρωση στη λειτουργία του ομίλου. Ετσι τη διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης για όλο τον όμιλο της 24Media ανέλαβε χθες και επίσημα ο τέως διευθυντής του "Εθνους" Μάνος Χωριανόπουλος (δείτε ΕΔΩ).
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο..

Ο Παπαχρήστος, ο Παπαδάκης και τo media lab του Ant1...

Μετά τα ειρωνικά σχόλια για την Γιάννα Αγγελοπούλου (εδώ) ήρθε η σειρά του Γιώργου Παπαδάκη να τον ειρωνευτεί -στο Στίγμα- ο σχολιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος. Αφορμή η πρόσκληση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και το ξέσπασμά του «στη φιλόξενη κάμερα του Γιώργου Παπαδάκη». Χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος γράφει στην στήλη του Στίγμα (28/3/2018):
"Nα εξάρω τη στάση που επέδειξε και χθες (όπως πάντα άλλωστε) στον..

«Πολιτικό παιχνίδι Αλαφούζου» - διαμαρτυρία στην κατοικία του

Περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού εξέφρασαν την οργή τους προς τον Γιάννη Αλαφούζο, γεμίζοντας ασφυκτικά το βράδυ της Τετάρτης (21:00) το κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» γνωστό και ως Τάφος του Ινδού.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης των οργανωμένων της Θύρας 13, ενώ το κεντρικό συμπέρασμα των ομιλητών, που καταχειροκροτήθηκαν, ήταν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εμπλέξει τον Παναθηναϊκό σε προσωπικά πολιτικά παιχνίδια και..

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Παρ' όλα αυτά, ψυχραιμία

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Βρείτε τα πριν να είναι αργά» κυκλοφορεί το (παρ΄ όλα αυτά, ψυχραιμία) ΠΟΝΤΙΚΙ και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την ανάγκη στοιχειώδους διαλόγου και κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα. Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μετ’ εμποδίων στροφή στην αναπτυξιακή ατζέντα - Νέος γύρος για Σκοπιανό στη Βιέννη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Γόρδιος δεσμός ο ΕΝΦΙΑ - Σε αντίθετες κατευθύνσεις οι προτάσεις..

Κινητικότητα για επαναλειτουργία της εφημερίδας Μακεδονία

Συνέλευση όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχουν συγκαλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ.
Η συνέλευση, με κύριο θέμα την επαναλειτουργία της εφημερίδας, θα γίνει τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στις 12.30 στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).
Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης ανακοίνωσε
τη στήριξη του υπουργείου..

Συσπείρωση: Ανησυχία για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται σε ότι αφορά την υλοποίηση και εφαρμογή του νόμου για τη σωτηρία και τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος που κάνει λόγο για κρίσιμες ώρες υπογραμμίζοντας ότι
πέντε μήνες μετά την ψήφιση του νόμου και την αποδοχή των ρυθμίσεών του από τη συντριπτική πλειονότητα των μελών..

«Κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός, είναι ο Ολυμπιακός»

Στη σκιά των εξαιρετικά δυσμενών εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και τις πρόσφατες πολιτικές επιθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη εναντίον της κυβέρνησης (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), περίπου 150 οπαδοί του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά με αφορμή ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η ομάδα των «ερυθρολεύκων» οπαδών δείχνει να μην ενστερνίζεται το μήνυμα του πανό..

Η EΣΗΕΑ δίνει το νεοκλασσικό της Ζαΐμη

για τη στέγαση προσφύγων και ειδικότερα των ασυνόδευτων παιδιών

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κυρία Μαρία Αντωνιάδου, τον Γενικό Γραμματέα Σταύρο Καπάκο και τη Β’ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα.
Κατά τη συνάντηση, τα μέλη του Προεδρείου εξέθεσαν στον υπουργό την απόφαση..

Τέλος εποχής για τον Σεραφείμ Κωνσταντινίδη

Τέλος για τη MIG ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης. Ο επί χρόνια εξ απορρήτων του Αντρέα Βγενόπουλου είδε την πόρτα προς την έξοδο έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις στο εσωτερικό του Ομίλου ο οποίος προωθεί εδώ και καιρό μια άλλη αντίληψη για το επιχειρείν. Σύμφωνα με πολλά από τα στελέχη της MIG ο Κωνσταντινίδης δεν ήταν συμβατός με το νέο πνεύμα αφού πρακτικά εξυπηρετούσε..

Κομίνη, θα τον χώσω μέσα τον Σκιαδόπουλο!

Αγαπημένος των δημοσιογράφων ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Ολες τις συνεντεύξεις του ηταν προκλητικά ενδιαφέρουσες. Δικηγόρος διαπρεπής με ηχηρό παρών στα στραδοκεια της χούντας οπου υπερασπίζονταν αγωνιστές. Αργότερα διέπρεψε σαν Προεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Στηριξε μεχρι υπερβολής τον Αντρέα και σήκωσε το βάρος του βρώμικου 89. Ειχαμε κάμποσες συνεντευξεις. Τα... χαλάσαμε οταν ήμουνα στην Πρώτη. Τοτε μου ειχε αναθέσει ο Κομίνης μια στήλη σχολίων.
Η περίοδος αυτή συνέπεσε..

Τη Δευτέρα ξεκινά η μετακόμιση του «Έθνους»

Μυστικό κρατάνε από τους εργαζόμενους τα νέα γραφεία

Έκπληξη προφανώς κρατάνε στους εργαζομένους του «Έθνους» τη νέα διεύθυνση όπου θα στεγαστούν τα γραφεία της εφημερίδας.
Αυτό που ξέρουν είναι ότι τη Δευτέρα αρχίζει η μετακόμιση και φεύγουν από τις εγκαταστάσεις της Συγγρού, μετά το «διαζύγιο» Μάρη – Σαββίδη. Αυτό που δεν γνωρίζουν ωστόσο, είναι..

Σεξ, ψέματα και ειδησεογραφίες

Μια έρευνα για τα ψέματα που μας σερβίρουν και καταπίνουμε αμάσητα 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

ΟΚ, το σεξ επίτηδες το έβαλα, γιατί άμα βάλεις σεξ στον τίτλο κάθεται ο άλλος ή η άλλη και το διαβάζουν. Ή έστω δίνουν κλικ, κέρδος είναι κι αυτό, το πας στον διευθυντή σου και τους λες «κοίτα εδώ, χαμός». Σε κοιτάει αυτός με ύφος «καλά, τραγούδα», νομίζεις εσύ ότι έπιασε το κόλπο, γυρνάς γραφείο, πίνεις καφέ. Και μόλις έχεις διαδώσει fake news, διότι άλλο περίμενε να βρει ο..

Ο κατάλογος με τις 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ

Την αποκάλυψη ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε 894 συμβάσεις με ΜΜΕ μόνο την περίοδο 2013 – 2014 έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία.
 Όπως είπε ο Π. Πολάκης την Παρασκευή του εστάλη ανωνύμως φάκελος που περιλαμβάνει κατάλογο με 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ.
Ο υπουργός είπε ότι έκανε..

Οι εισβολείς εκδότες και η ταπείνωση της δημοσιογραφίας

Όχι πως είναι έκπληξη, αλλά τα τελευταία περιστατικά δείχνουν ότι η λεγόμενη ελευθερία του Τύπου έχει υποστεί θανατηφόρα πλήγματα. Πλήγματα με ευθύνη των εισβολέων εκδοτών, πλήγματα, που αφορούν την κοινή λογική και το δικαίωμα των αναγνωστών - τηλεθεατών, να πληροφορηθούν δημόσια γεγονότα!
ΤΟ ΠΡΩΤΟ τέτοιου χαρακτήρα πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Μαρτίου, όταν ο..

Πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου πίσω από την επίθεση στη «Φαβέλα»

Ιδού και η απόλυτη απόδειξη ότι η δολοφονική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα» εξαπολύθηκε από τη Χρυσή Αυγή.
Δύο από τα μέλη του τάγματος εφόδου, που στις 25.2.2018 άνοιξε με λοστό το κεφάλι της συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα, έχουν πλέον ταυτοποιηθεί.
Και είναι βέβαια στελέχη..

Μετά το «Εθνος», διευθυντής στην 24 Media

Ο Μάνος Χωριανόπουλος στην διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης για όλο τον όμιλο Μάρη

Οι αλλαγές στη λειτουργία του ομίλου 24Media του Δημήτρη Μάρη, συνεχίζονται μετά την αποχώρησή του από το ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.
Μετά την ανάληψη της διεύθυνσης στο Ραδιόφωνο 24/7 από τον έμπειρο Βασίλη Σκουρή (αποχώρησε από το Real Group), τη διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης για όλο τον όμιλο της 24Media αναλαμβάνει και επίσημα ο..

Ο Γ. Παπαχρήστος ειρωνεύεται την dame Γιάννα...

...και την κατηγορεί ότι φλερτάρει με τον ρατσισμό

Tην Γιάννα Αγγελοπούλου ειρωνεύεται ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος, κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι φλερτάρει με τον ρατσισμό. Αφορμή τα όσα είπε η «dame Γιάννα» (όπως την αποκαλεί ο Παπαχρήστος) σε ομιλία της σε κλειστή συγκέντρωση..

Κ. Γιαννακίδης: Συνέχισε Σωτήρη...

Σκληρή κριτική ασκεί, μέσα από τη στήλη του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης στον συνάδελφό του Σωτήρη Καψώχα. Αφορμή η δήλωση Καψώχα στην ΕΡΤ για τον «γερμανοτσολιά» πρόεδρο του Euroworking Group.
Ο Κώστας Γιαννακίδης υπό τον τίτλο «Συνέχισε Σωτήρη» γράφει..

Και το Twitter απαγόρευσε τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Μετά την Google και το Facebook, το Twitter ανακοίνωσε ότι προχωρά και αυτό στην απαγόρευση της διαφήμισης κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin, θεωρώντας ότι μπορεί να προωθήσουν την εξαπάτηση των χρηστών.
Το Twitter έκανε γνωστό ότι βάζει «φρένο» πλέον στις διαφημίσεις που αφορούν είτε τις αρχικές προσφορές νέων κρυπτονομισμάτων (ICOs), είτε τις πωλήσεις υφιστάμενων..

Κόκαλα παντού

Θα με συγχωρήσετε σήμερα που έχω λίγες απορίες. Τι λίγες; Πολλές! Και δεν μπορώ να καταλάβω. Σαν να... χάζεψα ξαφνικά.
Ξαναρχίζει, λέει, το Πρωτάθλημα. Σωστό κι αυτό. Μόνο που ούτε τα μαχαίρια στα κόκαλα είδα, ούτε τις ποινές με τις οποίες απείλησαν μπουκαδόρους και ενόχους, ούτε τα δρακόντεια μέτρα που μας υποσχέθηκαν.
«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο,..

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο Βαρουφάκης επανίδρυσε τον… ΣΥΡΙΖΑ

Δυο λόγια για το νέο κόμμα ΜΕΡΑ25 και τον αρχηγό του

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Δανία, Ολλανδία, Ισπανία, Λετονία, Ιταλία, Ρουμανία, Κροατία, Ουγγαρία, Εσθονία. Αυτές είναι οι χώρες που θα απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ σε βρετανικό έδαφος.
Βλέπετε πουθενά την Ελλάδα στον ανωτέρω κατάλογο; Όχι δεν τη βλέπετε και δεν θα τη..

Έλληνας ιδιοκτήτης VW απαιτεί 7.500 ευρώ λόγω… dieselgate

Μπαράζ αγωγών ξεκινούν να καταθέτουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του ομίλου VW στην Ελλάδα εναντίον του εργοστασίου, της εισαγωγικής αλλά και των εξουσιοδοτημένων εμπόρων για το σκάνδαλο Dieselgate που αφορά πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του γερμανικού ομίλου στην Ελλάδα.
Οι μάρκες των αυτοκινήτων στα..

Γεγονός τα πρώτα 100 μέλη της ΕΣΗΕΑ από το Διαδίκτυο

Εγκρίθηκαν σήμερα από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα πρώτα 100 μέλη του σωματείου που προέρχονται από το Διαδίκτυο (εργάζονται σε σάιτ). Την Παρασκευή, όπως γράφει το enimerosi24 αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων, με ανάρτηση του πλήρους καταλόγου. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν εξετάσεις μετά το Πάσχα, οπότε και θα γίνει ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία.
****
Mε αντιπροσωπεία των απλήρωτων εργαζομένων του MEGA συναντήθηκε ο..

Νοικοκυρεμένα πράγματα

Η χρηματοδότηση με 48.000 ευρώ της ιστοσελίδας "Βελόνα και Κλωστή" από το ΚΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Μάκη Βορίδη δεν είναι σκάνδαλο αλλά μία πράξη υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Μας λέει ότι η δημόσια υγεία συνδέεται άρρηκτα με την παράδοση και τη νοικοκυροσύνη. Οι παραδοσιακές τέχνες όπως το ράψιμο και το πλέξιμο είναι αυτές που για αιώνες χάριζαν ευρωστία και σφριγηλότητα στον ελληνισμό. Από τότε που τις εγκαταλείψαμε..

Βοήθημα για δημοσιογράφους που είναι άνεργοι ή σε επίσχεση

Και φέτος θα δοθούν οικονομικά βοηθήματα για τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) μετά από απόφαση του ΔΣ και ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, κύριος πόρος της ΕΣΗΕΑ είναι, πλέον, οι συνδρομές των μελών της . Για το λόγο αυτό, το ύψος του βοηθήματος θα είναι 250 ευρώ και επιπλέον 80 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.Το βοήθημα θα δοθεί με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που..