ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Το κατενάτσιο των καναλαρχών

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Δεν υπήρχε ΕΣΡ αλλά οι καναλάρχες μπήκαν στη διαδικασία για την αδειοδότηση, βρίζοντας και βαρυγκομώντας. Δεν τους άρεσε που κλείστηκαν για δύο μέρες σ' ένα κτίριο χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους και με τους συμβούλους τους, τους κακοφάνηκε που κοιμόντουσαν σε ράντζα, που υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειές τους τρώγοντας από ψησταριές και πιτσαρίες, αλλά τι να κάνουν.
Κατάπιαν την προσβολή που δέχθηκε η αστική αισθητική τους, συμμετείχαν και έσπρωξαν χοντρά ποσά. Έξω το πολιτικό προσωπικό που από την αρχή τους υποστήριζε λυσσομανούσε. «Παράνομος ο διαγωνισμός», «αρχικαναλάρχης θέλει..

Ένοχη σιωπή

Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης*   

Αυτές τις μέρες, τέλος μήνα, 16.000 συνταξιούχοι έμαθαν ότι δεν θα εισπράξουν την επικουρική τους σύνταξη. Και ότι είναι πιθανόν να μην την ξαναπάρουν ποτέ, παρά τις εισφορές που έχουν πληρώσει (εκτός αν μεταπέσουν στις παροχές του ΕΦΚΑ). Υπολογίζεται ότι μεσοσταθμικά θα υποστούν απότομη μείωση του εισοδήματός τους κατά 20%.
Πρόκειται για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι είχαν προειδοποιηθεί ότι η εργοδοσία αποφάσισε να διακόψει τη μηνιαία ενίσχυση του λογαριασμού επικούρησης, που λειτουργεί από το 1949. Ουδείς όμως πίστεψε το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου»..

Κύριε πρόεδρε ποιος ο λόγος να σε ψηφίσω; Εσύ ο ίδιος με απέλυσες!..

Νεοδημοκράτης, 45άρης, προκάλεσε (εντός έδρας) δυσφορία τον Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ

«Κύριε πρόεδρε μια ερώτηση μπορώ να σας υποβάλω... Ημουνα στους απολυμένους σχολικούς φυλακες. Εσεις ο ίδιος με αποφάσεις σας μας βγάλατε σε διαθεσιμότητα και ανεργία. Είμαι νεοδημοκράτης από το 1989 εχω φτάσει 45 χρονων  και η ερώτηση είναι η εξης: ποιος ο λογος την επομενη ημέρα να ψηφίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ο ίδιος, προσωπικά, με έδιωξε και με έβγαλε στην ανεργία...»
«Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε. Τότε ήταν μια πολύ επώδυνη περίοδος...» του είπε φανερά αμήχανος..

Δημοσιογραφικό ανέκδοτο

Είναι νύχτα, περιδιαβαίνει το λαγουδάκι στο δάσος, χοροπηδάει εδώ, χοροπηδάει εκεί, τσουπ, χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του! έχει πέσει σε παγίδα κυνηγών, σε λάκο βαθύ.
κι όπως προσπαθεί να συνέλθει και να δει τι θα κάνει αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κι άλλο ένα πλάσμα στο λάκο. φίδι είναι, αλλά μέσα στα μαύρα τα σκοτάδια που να το ξεχωρίσει το λαγούδι. κι ακολουθεί διάλογος:
Λαγός: Επ, τί είσαι εσύ;
Φίδι: Οχι εσύ τι είσαι!
Λαγός: Δεν σου λέω.
Φίδι: Ούτε εγώ σου λέω.
Ακολουθεί σιγή, μουρμούρα, περνάει η ώρα, ξαναρχίζει η κουβέντα:..

ΣΚΑΪ: γιατί «τα βρόντηξε» η διευθύντρια

Παρελθόν αποτελεί για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πανίσχυρη μέχρι χθες διευθύντρια προγράμματος του καναλιού, Αλκηστις Μαραγκουδάκη που θα παραμείνει στο Φάληρο μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, για να ενημερώσει αυτούς που θα την διαδεχθούν.
Επίσημη ανακοίνωση, προς το παρόν δεν έχει βγει από τον ΣΚΑΪ ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι λόγοι της παραίτησής της. Οπως ακούγεται όμως στους διαδρόμους του σταθμού το τελευταίο διάστημα υπήρχε πίεση και εντάσεις σχετικά με τo προγράμμα, οι οποίες οδηγησαν την Μαραγκουδάκη στην παραίτηση.
Στο κανάλι έκαναν λόγο για καθημερινές διαφωνίες και διαπληκτισμούς ανάμεσα
στην (πρώην) ισχυρή διευθύντρια προγραμματος Μαραγκουδάκη και την (νυν) πανίσχυρη..

Τρωγόμαστε μεταξύ μας...

Έντονη αντίδραση υπήρξε από τη Sportime απέναντι στο εκ των κορυφαίων σάιτ Sport24. Η έριδα υφήρπε από καιρό, καθώς η αθλητική ιστοσελίδα στην ενότητα με τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου δεν συμπεριελάμβανε τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Η Sportime εκδήλωσε την αντίδρασή της στην έκδοση της Παρασκευής με κτύπημα στην πρώτη σελίδα στο οποίο γράφει: «Σε μία… πρωτοφανή επίδειξη δημοσιογραφικού ήθους το Sport24 δεν αναρτά το πρωτοσέλιδο της Sportime. O ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού! Κάθε εξήγηση, αν υπάρχει, δεκτή».
Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, το εν λόγω σάιτ δημοσίευσε αφιέρωμα (του Νίκου Μποζιονέλου)  στις αθλητικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν κάποτε και δεν υφίστανται σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας και τη Sportime, με το..

Ο «διευρυμένος» ΕΔΟΕΑΠ και η ΕΣΠΗΤ

Eρωτήσεις - απαντήσεις για τον «διευρυμένο» ΕΔΟΕΑΠ και τι ισχύει για την Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)

Τι αλλάζει στην ασφάλιση των μελών της ΕΣΠΗΤ με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον ΕΔΟΕΑΠ;
Ο ΕΔΟΕΑΠ μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας (ν.4498 – ΦΕΚ 172/16-11-2017, άρθρα 20-26) ασφάλιζε ΜΟΝΟ τα μέλη των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ – ΕΣΗΕΜΘ – ΕΠΗΕΘ, καθώς προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος στην ασφάλισή του (κλάδοι ΥΓΕΙΑΣ – ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ) ήταν να εγγραφεί σε κάποια από τις τέσσερις ιδρυτικές Ενώσεις – μετόχους του.
Τώρα, στην ασφάλισή του υπάγονται «όλοι οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις..

Στο νοσοκομείο ο Τζίμης Πανούσης - Κατέρρευσε επί σκηνής

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ελπίς» μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Τζίμης Πανούσης, καθώς ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στη σκηνή του κλαμπ « Κύτταρο» κατά την διάρκεια της παράστασης «Ολοι οι χαζοί μπορούμε». Ανάμεσα στους θεατές ήταν και δύο γιατροί οι οποίοι έσπευσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες έως ότου έρθει το ασθενοφόρο.
Κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο ο Πανούσης υπέστη καρδιακή ανακοπή και ανατάχθηκε έπειτα από λίγο.
Ο Τζίμης Πανούσης, που είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα,..

Γιάνης Βαρουφάκης εναντίον Γιώργου Παπαδάκη και ΑΝΤ1

Με ανακοίνωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί τον Γιώργο Παπαδάκη και τον ΑΝΤ1 πως πετσόκοψαν τις δηλώσεις του και παρουσίασαν άλλα αντ' άλλων. Η συνέντευξη είχε δοθεί την προηγούμενη εβδομάδα, μαγνητοσκοπήθηκε, αλλά λόγω επικαιρότητας δεν μεταδόθηκε την επόμενη ημέρα αλλά την Παρασκευή το πρωί.
«Οι συντελεστές της εκπομπής επέλεξαν αντί για τα 70 λεπτά της συνέντευξης με τις ολοκληρωμένες απαντήσεις να πετσοκόψουν κυριολεκτικά τα λεγόμενα του Γιάνη σε ένα μονταρισμένο 10λεπτο και να επιδοθούν σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, συκοφαντίας, διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης χωρίς μάλιστα τη δυνατότητα αντίλογου», λένε από το γραφείο του DiEM25.
Και συνεχίζουν: «Δεν έχει νόημα να επιχειρήσουμε να καταρρίψουμε ένα ένα τα εξόφθαλμα ψέματα και τις συκοφαντίες αλλά να εξετάσουμε κάτι γενικότερο. Το ρόλο των Μέσων Μαζικής..

Μια «συλλεκτική» ανταπόκριση

Ακούγοντας το μεσημέρι της Παρασκευής την ανταπόκριση τού Θάνου Αθανασίου στον Real fm, τα αυτιά σου ήταν δύσπιστα για ό,τι μεταδιδόταν. Η φωνή από τις Βρυξέλλες (ή η ελληνική φωνή των Βρυξελλών) αυτή τη φορά, αντίθετα με προηγούμενες, ήταν ζεστή και καλόγνωμη για την ελληνική πλευρά και δεν παρουσίαζε τα πράγματα μαύρα και άραχνα.
Επιβεβαίωσε τις ελληνικές πηγές ότι η συμφωνία με τους θεσμούς ολοκληρώνεται σύντομα, ίσως και έως τη Δευτέρα, και ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα του είπε κοινοτική πηγή, αυτή η συμφωνία είναι η ομαλότερη από κάθε προηγούμενη. Ακούσαμε την σπάνια..

Eκκαθαρίσεις εργαζομένων και στον ΣΚΑΪ

ETITA: Δημοσιογράφοι και δικηγόροι σε ρόλο οπερατέρ...

Mετά τις εκκαθαρίσεις εργαζομένων στον όμιλο του ΑΝΤ1 (απολύθηκαν έξι δημοσιογράφοι) ήρθε η σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ να απολύσει δύο τεχνικούς. Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) καταγγέλλει την εργοδοσία για την απόφαση να απολύσει τους δύο εργαζόμενους αγνοώντας πως στις εποχές μας με την ανεργία που υπάρχει είναι αδύνατον να βρει κανείς δουλειά. Η ΕΤΙΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Όλοι μας και περισσότερο οι συνάδελφοί μας στον ΣΚΑΪ πρέπει να καταλάβουν πως μόνο όταν είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι μπορούμε να αποκρούσουμε τέτοιου είδους επιθέσεις της εργοδοσίας.  Ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να συνειδητοποιήσει πως σήμερα απολύουν τον συνάδελφό μας, αύριο θα απολύσουν εμάς..

Εξι δημοσιογράφους απέλυσε ο όμιλος του ΑΝΤ1

Έξι δημοσιογράφους απέλυσε ο Όμιλος Αntenna από τον σταθμό TV Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας έμπρακτα ότι έχει μηδενικό ενδιαφέρον για την αξιοπιστία και την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν τα ΜΜΕ του εκτός Αθηνών.
Το νέο αυτό κρούσμα απαξίωσης του κοινού της περιφέρειας φέρνει για μιαν ακόμη φορά στην επιφάνεια την παραδοξότητα να λειτουργούν τηλεοπτικοί σταθμοί με ενημερωτικό χαρακτήρα χωρίς δημοσιογράφους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να σεβαστεί τη στοιχειώδη υποχρέωσή της, να..

Ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο» πληροί όλες τις προϋποθέσεις

...για την έγκριση της άδειας λειτουργίας του
 
Ανακοίνωση-απάντηση του ΔΣ της LEFT MEDIA ΑΕ σε δημοσιεύματα που αφορούν τον ραδιοσταθμό 105,5 Στο Κόκκινο:
"Θυμηδία και μόνον προκαλούν τα δημοσιεύματα ορισμένων ευφάνταστων «ειδικών» του χώρου των ΜΜΕ περί «κλεισίματος» του ραδιοφωνικού σταθμού 105, 5 Στο Κόκκινο εξαιτίας του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθεί η κυβέρνηση για την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Ο 105,5 Στο Κόκκινο πληροί όλες τις προϋποθέσεις (προσωπικό, παραγωγή..

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ανεβαίνει συνεχώς η κυκλοφορία του ΒΗΜΑΤΟΣ

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα - Συγκριτικοί πίνακες

Στα ίδια επίπεδα με την περασμένη εβδομάδα κυμάνθηκαν πανελλαδικά οι κυκλοφορίες των κυρικάτικων φύλλων στις 26 Νοεμβρίου - πούλησαν στο σύνολό τους 248.600 φύλλα. Η Καθημερινή της Κυριακής βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση των κυκλοφοριών με 55.660 φύλλα ενώ το Βήμα ανέβασε περαιτέρω την κυκλοφορία του (+8.430 φύλλα!) και βρέθηκε δεύτερο με 52.310 φύλλα ενώ το Πρώτο Θέμα που πούλησε 50.180 φύλλα βρέθηκε στην τρίτη θέση.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία του πρακτορείου Αργος άργησαν να δοθούν στη δημοσιότητα. H Real News δεν δημοσιοποιεί τις κυκλοφορίες της. Αναλυτικά  οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την Κυριακή 26/11/2017 έχουν ως εξής:..

Αγρια κόντρα Mαξίμου με ΤΑ ΝΕΑ και τον Μαρινάκη

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο για τους πλειστηριασμούς

Mε σκληρή γλώσσα απάντησε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" για τους πλειστηριασμούς. Η ανακοίνωση του Μαξίμου κάνει λόγο για στημένο δημοσίευμα των Νέων και αναφέρεται και στον ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη (χωρίς να τον κατονομάζει) χαρακτηρίζοντάς τον ως «γνωστό υπόδικο επιχειρηματία και επιστήθιο φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη»!
Στην ανακοίνωση του Μαξίμου απάντησε ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Παναγιώτης Λάμψιας, με επίσης σκληρή γλώσσα που μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Δεν απορούμε με το ύφος της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου – δυστυχώς για τον τόπο μας αυτό είναι το ήθος της σημερινής εξουσίας και έχει καταγραφεί πολλάκις. Δεν παύει..

O Κουρτάκης κατοχύρωσε και το όνομα «Secret 90.1»

Ο τίτλος «Secret» του ενθέτου των Παραπολιτικών, ίσως γίνει και όνομα του ραδιοσταθμού του. Σας είπαμε για την κόντρα μεταξύ του Γιώργου Τράγκα και της Bari-Focus, η οποία δείχνει να αποφέρει... καρπούς όσον αφορά τις ακροαματικότητές του. Αυτά στο προσκήνιο, καθώς κινητικότητα υπάρχει καθώς φαίνεται και στο παρασκήνιο του ραδιοσταθμού. Ο Γιάννης Κουρτάκης κατοχύρωσε υπέρ του, με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον διακριτικό τίτλο «Secret 90,1 FM».
Η αίτηση κατατέθηκε την 21η Αυγούστου, χωρίς κάποιο λογότυπο, για χρήσεις που αφορούν..

Πλειστηριασμοί και ΜΑΤατζήδες

Όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι και τελειώνουν τα παραμύθια για όλους

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Θ
α το πω χύμα, για να μην μασάμε τα λόγια μας:
Έτσι και πάνε οι ΜΑΤατζήδες να βγάλουν γιαγιά και παππού απ’ το σπίτι τους λόγω πλειστηριασμού, η κυβέρνηση πέφτει. Και καλά θα κάνει να πέσει, διότι δεν ανέβηκε στην εξουσία για να μασουλήσουν οι τράπεζες και οι επιτήδειοι τις οικείες των φτωχών και των αναξιοπαθούντων. Ανέβηκε για να τις προστατεύσει αυτές τις οικείες και για να είναι δίκαιη με τους ενοίκους τους. Όσο γίνεται βέβαια, διότι είμαστε πλέον υποτακτικοί των διεθνών δουλέμπορων (καλημέρα κύριε Σημίτη με το ευρώ σου, καλημέρα κύριε Μπένυ με το PSI σου), αλλά αυτό το «όσο γίνεται» χωράει νεράκι μπόλικο. Άσε που είναι και το άλλο που είχε πει ο Χαρούλης ο Τρούμαν και δεν θα βαρεθώ ποτέ να το επαναλαμβάνω:
«Άμα δεν αντέχεις τη ζέστα βγες απ’ την κουζίνα»!.

Θ. Μαυρίδης: Δεν ξέρουμε να βγάζουμε εφημερίδα...

...αλλά μαθαίνουμε!

«Δεν έχω πλοία, δεν πουλάω όπλα, δεν είμαι μεσάζοντας...» - Αλλάζει τιμή ο "Φιλελεύθερος" και ενισχύεται με τον Αρκά

Οι ολοένα μειούμενες πωλήσεις των εφημερίδων αναγκάζουν τους εκδότες να αλλάξουν την τιμή τους. Η αρχή έγινε με την «Ελευθερία του Τύπου» που από την περασμένη Τρίτη μείωσε (προσωρινά) την τιμή πώλησης από το 1,30 ευρώ στα πενήντα λεπτά  - τιμή γνωριμίας όπως ανέφερε σχετικό σημείωμα της εφημερίδας (διαβάστε ΕΔΩ).
Ακολουθεί η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που από την ερχόμενη Δευτέρα αλλάζει τιμή και από το 1,5 ευρώ πέφτει στο ένα ευρώ και ενισχύεται με την «Αποικία», τη νέα σειρά κόμικ του Αρκά.
Σχετικά με την μείωση της τιμής της εφημερίδας -και κάνοντας την αυτοκριτική του- ο Θανάσης..

Θεοδωράκης – Σπυράκη φοβούνται μήπως δυσαρεστήσουν τους μετόχους του MEGA

…και δεν προχωρούν σε μια δήλωση συμπαράστασης για τους πρώην συναδέλφους τους

Έντονη είναι η απογοήτευση, αλλά και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων του MEGA από την εκκωφαντική σιωπή του Σταύρου Θεοδωράκη και της Μαρίας Σπυράκη που δεν άρθρωσαν μια λέξη συμπαράστασης στο δύσκολο αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν το κανάλι ανοιχτό, ενώ παραμένουν απλήρωτοι επί πολλούς μήνες.
Δυο δημοσιογράφοι που ανέδειξε το MEGA, στηριζόμενοι στην εργασία δεκάδων αφανών συναδέλφων τους, απόλαυσαν προβολή και επιτυχία την οποία «εξαργύρωσαν» μετακινούμενοι..

Σταύρος Ψυχάρης: «Oυς έθρεψε το μάννα, εκκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου»

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Υπάρχουν ειδήσεις που αν μπουν στη μηχανή του χρόνου και προβληθούν στο παρελθόν κανείς δεν θα τις πιστέψει. Π.χ.: ο Σταύρος Ψυχάρης στο εδώλιο για κακούργημα. Ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της χώρας, για  δυο δεκαετίες τουλάχιστον, δικάζεται γιατί  δεν είχε τις προϋποθέσεις για ένα τραπεζικό δάνειο (διαβάστε ΕΔΩ). Η συνέχεια στο ακροατήριο. Αλλά με αυτή την αφορμή επανέρχονται ερωτήματα που σχετίζονται με τη μεγαλύτερη ανατροπή στα ελληνικά ΜΜΕ. Γιατί «έπεσε» ο Ψυχάρης;  Διολίσθησε μόνος του ή τον έσπρωξαν; Ήταν αναπότρεπτη εξέλιξη ή οργανώθηκε και από ποιους; Ήταν «εξωτερική» επίθεση ή είχε συνεργούς και από μέσα η απώλεια του ΔΟΛ από κάποιον που έκανε πολλά για να τον αποκτήσει και τον ήξερε όσο κανείς άλλος; Ήταν φυσική συνέπεια..

Ο άνεργος πολιτευτής…

Του Γιάννη Παντελάκη*

Μερικά χρόνια πριν, υπήρχε ένας πολιτευτής μεγάλου κόμματος εξουσίας. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έβαζε υποψηφιότητα αναζητώντας μια θέση στη Βουλή. Το επιχείρησε πολλές φορές, το κατάφερε μόνο μια. Δεν είχε λόγους για ν' απογοητεύεται ωστόσο. Τα χρόνια που δεν εκλεγόταν-που ήταν και τα περισσότερα- αν το κόμμα του κέρδιζε την εξουσία, ο πολιτευτής διοριζόταν σε μια μεγάλη κρατική θέση, γενικός γραμματέας ενός υπουργείου ή πρόεδρος/διοικητής σε δημόσιο οργανισμό. Πάντα τα κατάφερνε. Στις μέρες μας, δεν θα είχε καλή τύχη, θα έμενε άνεργος.
Η τρόικα ζήτησε και η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε (το τελευταίο περιττό ν' αναφερθεί,..

ΠΑΣΟΚ στη Γη, ΠΑΣΟΚ και στο Διάστημα!

Στο δελτίο πολιτικής ανάλυσης που δίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη δημοσιότητα το Δίκτυο της Αννας Διαμαντοπούλου (παρεμπιπτόντως δεν είχε καμία συμμετοχή στις διεργασίες για τον νέο φορέα), για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά σχολιάζεται με όρους αστροφυσικής ότι «ο “πλανήτης ΠΑΣΟΚ” κατάφερε να προσελκύσει σε τροχιά γύρω του όλα τα υπόλοιπα ουράνια σώματα της δημοκρατικής παράταξης και με τη βαρύτητά του να καθορίσει τις σχέσεις του νέου σχήματος».
Και όπως καταλήγουν, στην ίδια γλώσσα, «το ζητούμενο από εδώ και πέρα βέβαια είναι κατά πόσο οι όποιες διαδικασίες, θέσεις και πρόσωπα,..

Μέσα «πυροβολούν», έξω καταψηφίζουν

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η επιβολή εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πώληση όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, το οποίο περιλαμβανόταν στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για πολιτική λύση στη σύγκρουση της Υεμένης που πέρασε με 539 «ναι», 13 «όχι» και 81 αποχές, αλλά η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη σχετική παράγραφο.
Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ του εμπάργκο τάχθηκαν 368 βουλευτές και κατά 221.
Η μεγάλη διαφορά των ψήφων έγκειται στο ότι η πλειοψηφία των κεντροδεξιών βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση..

Θεσσαλονίκη 1917: Η φωτιά που γέννησε μια πόλη

Το COSMOTE HISTORY φέρνει στις οθόνες μας τη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV, «Θεσσαλονίκη 1917: Η φωτιά που γέννησε μια πόλη», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η κάμερα αφηγείται: Συμπαραγωγές COSMOTE TV». Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την καταστροφική πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1917, και αποκαλύπτει τον τρόπο που κατάφερε η  πόλη αυτή να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της (Κυριακή 3/12, 21.00). 
 ****
Και φέτος τα Χριστούγεννα το κανάλι NovachristmasHD επιστρέφει με το πιο μουσικό..

Όταν δημοσιογράφοι «εξετάζουν» δημοσιογράφους

Η ΕΣΗΕΑ καλεί σαράντα υποψήφια μέλη της στις καθιερωμένες εξετάσεις για την εγγραφή στα μητρώα της. Έστω και αν η διαδικασία είναι από χρόνια απολύτως τυπική, η μέθοδος της δοκιμασίας, γραπτής και προφορικής, για να ενταχθεί ένας δημοσιογράφος στο επαγγελματικό του σωματείο, είναι παράλογη.
Παράλογη ξεπαράλογη, δημοκρατική ξεδημοκρατική, ξινή ή γλυκερή, πρόκειται για κάτι που σημαίνει «αυτό είναι, πάρε το ή μείνε έξω από το κλαμπ». Τούτη ήταν η έννοια των εξετάσεων κάθε φορά για όλους τους υποψηφίους, όλων των περασμένων χρόνων. Και η συντριπτική πλειοψηφία το πήρε περνώντας από την υποτιμητική διαδικασία στην οποία εξεταστές (θεωρητικά) είναι δημοσιογράφοι και..

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Νέα αναστάτωση στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο

Oταν ο Αλ. Τσίπρας έδινε συνεντεύξεις Στο Κόκκινο
Eργαζόμενοι κάνουν λόγο για «νομότυπο» λουκέτο και ετοιμάζονται για παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο «105,5 στο Κόκκινο», οι οποίοι ετοιμάζονται για παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου, καθως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αλλαγές που προωθεί σχετικά με την νέα αδειοδότηση των ραδιοφώνων, βάζει ουσιαστικά λουκέτο στους κομματικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και συνεπώς στον σταθμό της Αριστεράς, που ούτως ή άλλως τον έχει απαξιώσει τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι έχουν αύριο το πρωί συνέλευση, προκειμένου να μεθοδεύσουν τις κινήσεις τους..

Ξεκινούν σεμινάρια για δημοσιογράφους...

...στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα ΜΜΕ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμφώνησαν από κοινού να πραγματοποιήσουν τέσσερα σεμινάρια 2.5 ωρών το καθένα, με θέμα «Εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα ΜΜΕ».
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Ειδικότερα, τα σεμινάρια θα διεξαχθούν αρχικά το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017,..

Συλλογική σύμβαση με «κόφτη» για μισθούς και δικαιώματα στην ΕΡΤ

Διπλές μειώσεις μισθών φέρνει ο Δεκέμβρης για τους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ.
Στις απώλειες 140-300 ευρώ τον μήνα λόγω αύξησης και αναδρομικής εφαρμογής των κρατήσεων για τον ΕΔΟΕΑΠ, κάποιοι θέλουν να καθιερώσουν και «κόφτη» για μισθούς και δικαιώματα με νέα ΣΣΕ.
Αρχίζουν από την ΕΡΤ για να επεκτείνουν τη σφαγή και σε άλλα ΜΜΕ, καθώς και στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά, με αφορμή την προκήρυξη της διαδικασίας για την αδειοδότηση.
Με την ευκαιρία της χθεσινής συνάντησης για την επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ προέβη ξαφνικά, σε επί τόπου διορισμό επιτροπής δύο μελών..

Πως το αγγελιόσημο πέθανε και… ξαναγεννήθηκε μέσα σε ένα χρόνο

Από τον Γιάννη Αγγέλη (μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) και την Πόπη Χριστοδουλίδου (μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Το αγγελιόσημο καταργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 ως μη αποδεκτό από την τρόικα (!) σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο και τους συνομιλητές στην διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, για να αναγεννηθεί ως εκ θαύματος (με την έγκριση της τρόικα  ως τέλος 2% τον Νοέμβριο του 2017.
Το ψέμα λέει η παροιμία έχει κοντά ποδάρια.
Και πράγματι όλοι όσοι συντάχθηκαν πίσω από τον κ. Πετρόπουλο και τα “non paper” του κ. Κυριακόπουλου ή στην συνέχεια με την πρόταση Καπάκου (Γκανά) – Καρούτζου/Αντωνιάδου, βιάζονται τώρα, μετά το πραξικόπημα μετάλλαξης του ΕΔΟΕΑΠ, να θάψουν το γεγονός ότι το..

ΕΣΗΕΜΘ: Οι υποψήφιοι για την ΠΟΕΣΥ

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές

Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) θα γίνουν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, από τις 10.00 έως τις 17.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5).   Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής ή με ενιαίο ψηφοδέλτιο, εφόσον δεν υπάρχουν συνδυασμοί.
Στις εκλογές παίρνουν μέρος δύο (2) συνδυασμοί.  Oι υποψήφιοι ανα συνδυασμό είναι:..

Απολύσεις σε Νέα και Βήμα

Σε απολύσεις προχώρησε η διοίκηση των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα». Συγκεκριμένα από τα Νέα απολύθηκε ο αθλητικογράφος Κώστας Σωτηρίου. Στον δημοσιογράφο είχε ζητηθεί πριν από λίγο καιρό να επιλέξει ανάμεσα στην εφημερίδα και στο αθλητικό σάιτ SDNA με το οποίο συνεργαζόταν. Ο Κ. Σωτηρίου επέλεξε την εφημερίδα αφήνοντας την παράλληλη απασχόληση στο SDNA αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο καθώς από τη διεύθυνση της εφημερίδας του διεμήνυσαν  στο «πλαίσιο μαζέματος του μαγαζιού και γενικότερων περικοπών» πρέπει να αποχωρήσει από την εφημερίδα...
Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τον Σωτήρη Βεττάκη ο οποίος στις αρχές του Νοεμβρίου και ύστερα από 29 χρόνια στα «Νέα» και το «Βήμα» είδε την πόρτα της εξόδου «διάλεγοντας» την απόλυση από την Alter Ego (δείτε ΕΔΩ). Ο Βεττάκης  είχε γράψει τότε..

Πώς ακριβώς προσδιορίζονται οι "λαϊκές οικογένειες" κύριε Τζανακόπουλε;

Ο Ν. Τσαγκρής ρωτάει τον υπουργό Επικρατείας για τους πλειστηριασμούς

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα,  στη Βουλή με θέμα τους πλειστηριασμούς.
Ο Τσακαλώτος διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη».
Από την πλευρά του υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως είναι «απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε..

Αποχώρησε ο Γ. Κοσμάς από τη διεύθυνση του ΣΠΟΡ FM

Πλήρης η αποψίλωση του αθλητικού τμήματος στον όμιλο ΣΚΑΪ. Μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις και απομακρύνσεις εργαζομένων από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ) ήρθε και η σειρά του διευθυντή Γιώργου Κοσμά.
Σχετική ανακοίνωση έβγαλε ο ραδιοσταθμός στην οποία αναφέρεται:
«Αποχωρεί από τον ΣΠΟΡ FM ο μέχρι σήμερα διευθυντής του σταθμού Γιώργος Κοσμάς.
Ο Γ. Κοσμάς, από τη θέση του, συνέβαλε στην επιτυχημένη πορεία του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού του Ομίλου του ΣΚΑΙ.
Η διοίκηση του Ομίλου τον ευχαριστεί για την καλή συνεργασία και εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα».
Ο Γιώργος Κοσμάς, που έχει περάσει από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ  και από τη διεύθυνση..

Επιασε τόπο η γκρίνια του Τράγκα

Αν γκρινιάξει κι άλλο θα ανέβουν περισσότερο τα Παραπολιτικά 90,1 στις μετρήσεις της Focus;

Σαν να πιάνουν τόπο οι «φωνές» του Γιώργου Τράγκα αλλά και η... κινητοποίηση των ακροατών του.
Θα θυμάστε υποθέτουμε το πολυήμερο «αφιέρωμα» Τράγκα στις μετρήσεις της Bari-Focus μέσα από την εκπομπή του. Όταν διαμαρτυρόταν ότι εμμέσως θέλουν να τον εκτοπίσουν από το ραδιόφωνο λόγω της χαμηλής ακροαματικότητας που του δίνουν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως υποστήριζε ο ίδιος, την αντίδραση των ακροατών του, οι οποίοι μέσω τηλεφώνου και του internet δήλωσαν μαζικά ότι ακούν Γιώργο Τράγκα και Παραπολιτικά 90,1..

Αλλαγές προσώπων σε Βήμα και Νέα με το νέο έτος

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στη διοικητική πυραμίδα (και όχι μόνο) του πρώην ΔΟΛ και νυν ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Ως γνωστον την εξαγορά του οργανισμού το περασμένο καλοκαίρι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν ακολούθησε καμία σοβαρή αλλαγή, κυρίως λόγω των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων μέσω των οποίων επρεπε να επανεκδοθούν ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ. Έτσι και οι δυο εφημερίδες, αλλά και τα sites του οργανισμού συνέχισαν την εκδοτική τους πορεία όπως είχε χαραχτεί από την εποχή ακόμη του ΔΟΛ.
Έφθασε όμως ο καιρός που θα αρχίσουν να υλοποιούνται μια σειρά από αλλαγές που μέχρι τώρα ήταν στα χαρτιά και θα έχουν τη..

Όταν έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις

(με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις)

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Έχω τις διαφωνίες μου με τον Σταμάτη Μαλέλη. Ή μάλλον σβήστο και ξαναγράψτο ρεπόρτερ Ξανθάκη , ξαναγράψτο λέω, έχω μεγάλες διαφωνίες με τον Σταμάτη Μαλέλη. Με χαλάει αυτή η διαρκής ροπή του προς τον εντυπωσιασμό, με εκνευρίζει η απέραντη λατρεία του προς τη δημοφιλία κι αν πεις και για τα ρεπορτάζ Μυκόνου και το infotainment που μας τα μπαστάκωσε στο σβέρκο μέσω των δελτίων και των τηλεοπτικών εκπομπών εκεί είναι που μπορώ να βγάλω το χατζάρι. Αλλά ποτέ δεν θα τον κατηγορήσω, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω ούτε για νωθρότητα, ούτε για ξεροκεφαλιά, ούτε για βραδεία αντίληψη. Ο Μαλέλης είναι ένας άνθρωπος..

O «συριζαίος» Δελλατόλας, o Χασαπόπουλος του Mega και οι καναλάρχες

Ο ανταγωνισμός αρέσει στον Γ. Παπαδάκη

Την ευχή να πάνε όλα καλά με το MEGA και να επιστρέψει γρήγορα ο «ανταγωνισμός» εξέφρασε ο τηλεπαρουσιαστής του ΑΝΤ1 Γιώργος Παπαδάκης υποδεχόμενος τους δημοσιογράφους καλεσμένους της σημερινής εκπομπής του.
Ιδιαίτερη υποδοχή επεφύλαξε ο Παπαδάκης στον δημοσιογράφο του Μεγάλου Καναλιού Ιορδάνη Χασαπόπουλο που συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής μαζί με τον «συριζαίο» - όπως τον αποκάλεσε- Αντώνη Δελατόλλα και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο που πληροφορίες τον θέλουν να πολιτεύεται στον Πειραιά.
Ο Γ. Παπαδάκης απευθυνόμενος στον Χασαπόπουλο είπε: «Θέλουμε το Mega ανοικτό κι ας μας δημιουργήσει πρόβλημα. Ησουν πάντα απέναντι μου, σε κανάλι εννοώ.  Το θέμα όμως με..

Δεν απολύσαμε ποτέ εργαζόμενο...

Πέθανε ο «Βασιλιάς της Ερμού»

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας Ευτύχιος Αλεξανδράκης που ήταν ιδιοκτήτης του εμβληματικού καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων της οδού Ερμού.
Η κηδεία του Ευτύχιου Αλεξανδράκη θα γίνει αύριο Παρασκευή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Αλεξανδράκης υπήρξε η ψυχή της οικογενειακής επιχείρησης που εδώ και 150 χρόνια, διακρίνεται για την ποιότητα, την κομψότητα, και τη μοναδικότητα στα ρούχα, που προσφέρει στο εκλεκτό και πιστό του κοινό, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ερμού 27.
Του έχουν αποδοθεί τίτλοι, όπως «Βασιλιάς της Ερμού», «Εμπορος των Αθηνών», «Δανδής του εμπορίου».
Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο περιοδικό Πρακτορείο για το «μυστικό»..

Μega: προθεσμία 10 ημερών για την αποφυγή οριστικού λουκέτου

Σε μια κλωστή κρέμεται στην κυριολεξία η τύχη του Mega καθώς παρά την προφορική συμφωνία μετόχων και τραπεζών σε κορυφαίο επίπεδο η συμφωνία αναδιάρθρωσης θα πρέπει να εγκριθεί από τα credit committees των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και το αργότερο έως τις 12 Δεκεμβρίου 2017 να έχει κατατεθεί στο δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης στα πλαίσια του άρθρου 106β του πτωχευτικού νόμου.
Η έγκριση από τα credit committees ουσιαστικά σημαίνει ότι 32 στελέχη που μετέχουν στις εν λόγω επιτροπές των συστημικών τραπεζών και στους οποίους περιλαμβάνονται και αλλοδαποί θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου να έχουν εγκρίνει τη συμφωνία..

Θίχτηκε ο Λιάγκας και απαντάει στον Κανάκη

Θεωρεί πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι Ράδιο Αρβύλα!

Τους πείραξε πολύ στο Late Night η κριτική που δέχθηκαν για τη συνέντευξη - παραλήρημα του Νότη Σφακιανάκη στον Γιώργο Λιάγκα. Και τους πείραξε ειδικά η εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα με τα σχόλια του Αντώνη Κανάκη και το σατιρικό βίντεο για τον τραγουδιστή (δείτε ΕΔΩ).
Ο Γιώργος Λιάγκας στο χθεσινή εκπομπή στον ΑΝΤ1 είπε μάλιστα πως «ήρθε η ώρα οι Ράδιο Αρβύλα να σταματήσουν αυτή την εκπομπή, η οποία ίσως πάει να τους φύγει λίγο».
Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει την εις βάρος του κριτική ο Γιώργος Λιάγκας είπε:
«Αυτό το ότι δεν βγάζουμε τους Χρυσαυγίτες, για μένα είναι λάθος. Όταν κρύβεις κάτι το..

«Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή: Τραγέλαφος

Η - τουλάχιστον σοκαριστική - ματιά του Σμαραγδή πάνω στο Νίκο Καζαντζάκη

 (...) Αν κάτι αφήνει ως τελικό επιστέγασμα η παρακολούθηση της ταινίας, είναι ότι ο κινηματογράφος, ο ελληνικός ή ίσως και όχι ο ελληνικός, χρωστάει μια κανονική ταινία πάνω στον Νίκο Καζαντζάκη. Χρωστάει μια ταινία που να προσεγγίσει τη ζωή του, το έργο του, την προσωπικότητά του, με όρους μη τραγελαφικούς.
Ο Γιάννης Σμαραγδής δικαιούνταν να κάνει μια κακή ταινία για τον Καζαντζάκη. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δικαιούνταν να κάνει μια τραγελαφική ταινία για τον Καζαντζάκη. Τα προηγούμενα biopics του για άλλους μεγάλους Έλληνες μπορεί να μην άλλαξαν την ιστορία του παγκόσμιου σινεμά, μπορεί να είχαν τα λίγα ή τα πολύ..

Πλειστηριασμοί με ΜΑΤ και χημικά

Ειρηνοδικείο Αθηνών Μάχες σώμα με σώμα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με μέλη Κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και του ΠΑΜΕ να προσπαθούν να εισέλθουν στις αίθουσες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση (και) χημικών απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές οδηγώντας τους εκτός του Ειρηνοδικείου. Τρεις τραυματίες μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας. Το συγκεντρωμένο πλήθος δεν πτοήθηκε και παρέμεινε για αρκετή ώρα εκτός του κτιρίου φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.
Στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζανης και κατήγγειλε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για συκοφαντία..

Η ζωή είναι αλλού!

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η ζωή είναι αλλού!» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις πραγματικές ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες σαφώς δεν αφορούν τους καβγάδες για τα ληγμένα βλήματα που επρόκειτο η Ελλάδα να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία και οι οποίοι κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΠΩΛΗΣΗ ΒΛΗΜΑΤΩΝ: «Παγώνει» η συμφωνία υπό το βάρος της Υεμένης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Πικρές αλήθειες για τη φορολογία και την απόδοση των εσόδων..

Λιάγκας κερνάει, Νότης ξερνάει, κι εμείς αμέτοχοι;

Αυτή η συγκατάβαση είναι τελικά το πιο εξωφρενικό κομμάτι της όλης ιστορίας. Αυτή η ανοχή στο Τίποτα. Στον πολτό της βλακείας και του άκρατου λαϊκισμού.

Είπα να μην το συνεχίσω το θέμα Σφακιανάκη /Λιάγκα (συνέντευξη που έδωσε ο βάρδος στο Late Night Show του Ant1), αλλά όλο και κάτι γίνεται και βγαίνει μπρος μου. Το κακό είναι ότι για τις όποιες λάθος ερμηνείες ή κενά που είχα βλέποντας την εκπομπή, υπάρχει το πειστήριο ζωντανό στο ΥouTube. Εγώ το ξαναείδα. Το πήγα πίσω μπρος και πάλι πίσω –την έχω τη “δόση” μου ομολογώ- έτσι ώστε να πάρω όλη τη δόση, και μάλιστα με μολύβι στο χέρι. Ασφαλώς και υπήρξαν στιγμές που θύμωσα πολύ (πιο πολύ τώρα, στη φάσηyoutube) – σε σημείο να κλείσω το λάπτοπ, αλλά μετά επέστρεφα, σχεδόν μαγνητισμένη από την… υπέρβάλλουσα φωναχτή..

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τρεις και το λουρί της μάνας

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Το πώς προσλαμβάνεις ένα γεγονός στην πολιτική έχει να κάνει με τις απόψεις που κουβαλάς και τα ερμηνευτικά εργαλεία που χρησιμοποιείς.
Το γεγονός δεν έχει αυτοδύναμη αξία. Προσαρμόζεται στις ανάγκες της στρατηγικής σου. Αν έχεις καταλήξει σε συμπεράσματα ανεξάρτητα από τις πλευρές της υπόθεσης που αποκαλύπτονται, κατασκευάζεις τη δική σου πραγματικότητα και βολεύεσαι.
Ακόμη και στην περίπτωση που τα γεγονότα είναι πολύ πεισματάρικα, επιμένουν δηλαδή να φωνάζουν την αλήθεια τους και να χλευάζουν τις εκτιμήσεις σου, αυτό σε αφήνει παγερά αδιάφορο.
Πιστεύεις ότι δεν διατρέχεις τον κίνδυνο να ξεφτιλιστείς επειδή έχεις στη διάθεσή σου..

Φωτογραφία...

Ερώτηση για την πορεία των φορολογικών ελέγχων και την είσπραξη των προστίμων που ήδη έχουν επιβληθεί σε πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο ιντερνετικό στοίχημα και παράλληλα διατηρούν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πως «προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων από αυτόν» και -μεταξύ άλλων- καλούν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει:
«Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού..

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κυρία Μητσοτάκη, σ' αυτό συμφωνούμε»

«Η κυρία Μητσοτάκη θα πρέπει, ως δημόσιο πρόσωπο, να αποδέχεται την πολιτική κριτική που της ασκείται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα εξώδικα που μοίρασε η Μαρέβα Γκραμπόφκσι σε υπουργούς και ΜΜΕ (δείτε ΕΔΩ), ενώ προανήγγειλε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα σκάνδαλα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η οικογένεια Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά από τον δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.», Νίκο Σβέρκο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε: «Αν η κυρία Μητσοτάκη θεωρεί ότι η πολιτική συζήτηση πρέπει να διεξάγεται μέσω εξωδίκων, κι εγώ προσωπικά αλλά φαντάζομαι και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, και οι δημοσιογράφοι που έλαβαν το σχετικό εξώδικο, θα το καλωσορίσουν»..

Ενώπιόν τους...

της Έρρικας Βαλλιάνου

Ο Κροάτης της Βοσνίας Σλόμποταν Πράλγιακ σηκώθηκε στο δικαστήριο της Χάγης φώναξε «είμαι αθώος», έβαλε το χέρι στη τσέπη και τράβηξε το μικρό μπουκαλάκι με το δηλητήριο...
Το ήπιε ενώπιόν τους...
Πανικόβλητος ο πρόεδρος έδωσε εντολή να κλείσουν οι κάμερες, ν' αποσυρθεί άρον-άρον το δικαστήριο...
Η είδηση ήλθε μετά: Επήλθε ο θάνατος.
Ο Κροάτης αυτοκτόνησε ενώπιόν τους. Επέβαλε στον εαυτό του την ποινή των ποινών, τον θάνατο. Ξεπερνώντας τα 20 χρόνια του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Αλλά ταυτόχρονα απογύμνωσε το Δικαστήριο από τα επιχειρήματά του:..

Οι βαρώνοι πάλι...

Του Γιάννη Παντελάκη*

Την Δευτέρα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε πως υπάρχουν οι μιντιάρχες ή βαρώνοι των μέσων ενημέρωσης οι οποίοι στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία αλλά «πλανώνται πλάνην οικτρά» αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να ρίξουν τη κυβέρνηση. Είχε καιρό να τους αναφέρει, αλλά και πάλι το έκανε επιλεκτικά. Μιντιάρχες και βαρώνοι που βρίσκονται απέναντι από την κυβέρνηση προφανώς υπάρχουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα ωστόσο, έχουν αυξηθεί και εκείνοι οι μιντιάρχες που βρίσκονται πλάι στην κυβέρνηση και την στηρίζουν με φανατισμό μουτζαχεντίν.
Και ο Τσίπρας -όπως πολλοί προκάτοχοί του- προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε..

Κοβει την κυριακάτικη έκδοση ο Ριζοσπάστης

Θα βγάζει ενισχυμένο φύλλο Σαββατοκύριακου

Τέλος η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης».Από το Σάββατο 9 Δεκέμβρη η ύλη που φιλοξενείται στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» εντάσσεται στη νέα ενισχυμένη έκδοση που θα κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο.
Η νέα έκδοση θα έχει 40 σελίδες, με αρθρογραφία, ρεπορτάζ, έρευνες, ειδικές σελίδες για τους εργαζόμενους, για τις γυναίκες, για τους στρατευμένους, την ιδεολογία, την επιστήμη κ.ά. Στόχος είναι η άνοδος της κυκλοφορίας και της αξιοποίησης της εφημερίδας.
Οπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα «σκοπός αυτής της αλλαγής είναι η ενίσχυση της προσπάθειας, της μάχης που δίνουν τα μέλη και ..