ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Εξαντλήθηκαν οι αποκαλύψεις

Στα περίπτερα το 'Εθνος της Κυριακής

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το πρώτο φύλλο του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής της μ.Μπ. (μετά Μπόμπολα) περιόδου. Πρωτοσέλιδος τίτλος «Αυτός ο άνθρωπος , αυτός -  Ο πολύτιμος Κεντρώος» και ένα ρεπορτάζ επ αυτού λόγω και της συγκυρίας με την ψηφοφορία για εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά.
Από τα άλλα πρωτοσέλιδα θέματα δεν ξεχωρίζει κάποιo αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, εξ άλλου όλες oι αποκαλύψεις εξαντλήθηκαν από την ημερήσια έκδοση με τα paradise papers.
Υπάρχουν συνέντευξεις του προεδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη που σχολιάζει την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, και της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το θεμα με τους ερευνητές που πρωταγωνίστησαν στις αποκαλύψεις με τα paradise papers και οι οποίοι μιλάνε στο «Εθνος της Κυριακής»..

Ο «γκρίζος» πλασιέ του ΣΚΑΪ

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γιώργος Αυτιάς στην πρωινή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ, κι ενώ το πάνελ του δεν συζητούσε θέματα υγείας, «θυμήθηκε ένα SMS» που έλαβε επισημαίνοντας ότι... προσέχει τα λόγια του. Το ανέγνωσε με το γνωστό πομπώδες, πονόψυχο και ταυτόχρονα... καταγγελτικό ύφος. Επρόκειτο για μήνυμα πατέρα που έχει το παιδί του στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα. Η περιγραφή αφορούσε ελλείψεις του νοσοκομείου.
Ο Γ. Αυτιάς επεσήμανε ότι κρατάει το μήνυμα για όποιον αρμόδιο ενδιαφέρεται, μιλώντας για την υποβάθμιση της υγείας και διακόπτοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα που προσπαθούσε ματαίως να πει ότι η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας ήταν πολιτική κατεύθυνση των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς..

«Τα παλιόπαιδα! Οι λουφαδόροι!»

Η έκρηξη του αντιπροέδρου του Alpha για τους... αντικομμουνιστές γελωτοποιούς του ΣΚΑΪ

Εκτός εαυτού για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος του Alpha Δήμος Βερύκιος που μέσα από την εκπομπή Happy Day την Τετάρτη, «τάχωσε»  στον Μάνο Βουλαρίνο και τον Πέτρο Νικολάου, για όσα ακούστηκαν για τον ίδιο στη ραδιοφωνική τους εκπομπή στον ΣΚΑΪ.
 Ο Βερύκιος πήρε στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού και διαμαρτυρήθηκε σε πολύ έντονο ύφος. «Θα σας απαυτώσω όλους» τους ειπε, σύμφωνα με την αφήγησή του, και ξεδίπλωσε το ιστορικό:
«Μπαίνω χθες στο αυτοκίνητο και σερφάροντας στο ραδιόφωνο ακούω ΣΚΑΪ. Εκεί,..

Που πήγε ο Καμμένος;

Η εφημερίδα Τα ΝΕΑ, μετά και τον χθεσινό τραγέλαφο περί σύλληψης του διευθυντή της Π. Λάμψια (μετά από υποτιθέμενη μήνυση του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου), συνεχίζει και σήμερα τα δημοσιεύματα για την διακρατική συμφωνία και τον μεσάζοντα για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Μόνο που στο σημερινό πρωτοσέλιδό της δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα Καμμένος. Σε αντίθεση με το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής όπου για το ίδιο θέμα, εκτός των άλλων, υπήρχε και ο τίτλος «Ντοκουμέντο για τα ψεύδη του Καμμένου»...
****
ΝΕΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ εργαζομένων στον αθλητικό ραδιοσταθμό Σπορ FM. Ο Γιάννης..

Μαφιόζος έσπασε τη μύτη δημοσιογράφου με κουτουλιά!

Δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις... (BINTEO που εξοργίζει)

Eπειδή οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου δεν άρεσαν κι εκνεύρισαν τον αδελφό του αφεντικού της ιταλικής μαφίας Καρμίνε Σπάντα, ο δεύτερος θεώρησε σκόπιμο να του ρίξει κουτουλιά σπάζοντάς του την μύτη!
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης Ντανιέλε Πιερβιντσέντζιο ρώτησε τον Ρομπέρτο Σπάντα για τις σχέσεις του με την άκρα δεξιά. Ξαφνικά και εκεί που φαινόταν ότι ο αδελφός του μαφιόζου αποφεύγει την ερώτηση, γύρισε και έριξε κουτουλιά στον δημοσιογράφο σπάζοντας του τη μύτη. Μάλιστα, ο Σπάντα συνέχισε την επίθεση χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο, με το οποίο χτύπησε τον δημοσιογράφο ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα. Το βίντεο (δείτε το παρακάτω) είναι αποκαλυπτικό..

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Κώστα Βεργόπουλο

H ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του οικονομολόγου, πανεπιστημιακού και συγγραφέα Κώστα Βεργόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 σε ηλικία 75 ετών.Ειδικότερα, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio απόσπασμα από το επεισόδιο με τίτλο «Το αύριο της Αριστεράς» της σειράς εκπομπών «ΡΙΜΕΪΚ».
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Κώστας Βεργόπουλος μιλάει για τις αναζητήσεις και το ρόλο της Αριστεράς σε σχέση με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται στους κόλπους της ενοποιημένης Ευρώπης και της παγκοσμιοποιημένης αγοράς..

Νανά Νταουντάκη: Οταν η ΕΣΗΕΑ διχάζει τον κλάδο

Την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη στην ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Ενωση Συντακτών σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον ΕΔΟΕΑΠ (δείτε την ΕΔΩ).
«Δεν την ενέκρινα και τους πρότεινα να εκδώσουν μία άλλη ανακοίνωση με την οποία να ζητάμε απο τους συναδέλφους μας ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είναι μπροστά μας, αλλά και σεβασμό του καθενός για τη θέση του άλλου, όποια κι άν είναι» γράφει χαρακτηριστικά η Νταουντάκη και συνεχίζει: «Πιστοί στο δόγμα του "αποφασίζομεν και διατάσσουμε" αδιαφόρησαν για τίς παρατηρήσεις μου (όπως έκαναν όλο αυτό τον καιρό στίς σοβαρες και τεκμηριωμένες..

«Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το»

 Σε προβοκάτσια αποδίδει ο δήμος Περιστερίου το θέμα που ανέκυψε με φράση η οποία περιλαμβανόταν σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών.
Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!

Εκτός από τους όρους του διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στο αναρτημένο έγγραφο, περιλαμβάνονται και οδηγίες προς υπάλληλο του Δήμου (τον Κώστα) ώστε να τους προσαρμόσει σε περίπτωση που οι "ημέτεροι" προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις.Στην προκήρυξη, η οποία είχε αναρτηθεί στη «Διαύγεια», αναφερόταν ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια, με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών.
Το κείμενο διακόπτεται από αναφορά εντός παρενθέσεως που αναφέρει: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το»..

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΕΣΗΕΑ: Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία

...για την αλλαγή του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ:
Το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν στην ψηφοφορία για την αλλαγή του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ. Η πρωτοφανής συμμετοχή καθώς και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε. Ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος βρισκόταν ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες κι αυτό γιατί όλοι οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της στιγμής και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ο Οργανισμός είναι πλέον το Ταμείο και το αποκούμπι όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ..

«Αστυνομικοί στα ΝΕΑ για να συλλάβουν τον διευθυντή!»


Αλαλούμ με "μήνυση"(;) του Π. Καμμένου

Aλαλούμ με τη διαδικασία του αυτοφώρου που υποτίθεται ότι κινήθηκε για τη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Παναγιώτη Λάμψια (φωτογραφία), μετά από "μήνυση" του υπουργού  Εθνικής Αμυνας για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο Π. Καμμένος μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Αμυνας είχε πει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνοντας λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα αναφορικά με την διακρατική συμφωνία για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
«Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε..

Ω, είν’ ωραία στον Παράδεισο

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας*

Τα Paradise Papers δεν είναι κανένας κεραυνός εν αιθρία. Είναι ένας ακόμα χάρτης της παγκόσμιας λαμογιάς, αλλά κανείς δεν ήταν ανυποψίαστος για το τι συμβαίνει. Προηγήθηκαν άλλωστε τα Panama Papers και τα Lux Leaks, που αποκάλυπταν ανάλογες διαδρομές του μαύρου χρήματος και του αγαπημένου σπορ των πλουσίων του πλανήτη που είναι η φοροαποφυγή.
Υπάρχει ένα παραμύθι που προσπαθούν να καλλιεργήσουν ορισμένοι και λειτουργούν σαν παπαγαλάκια των πλουσίων. Ότι υπάρχουν «νόμιμες διαδικασίες», ότι τα νταραβέρια με..

Πέθανε ο Κώστας Βεργόπουλος

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της Μεταπολίτευσης

Πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 75 ετών ο οικονομολόγος, διανοητής και συγγραφέας και Κώστας Βεργόπουλος.
Ο Κώστας Β. Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών (Doctorat d' Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες..

'Οχι στο 2% για ΕΔΟΕΑΠ και από τους εκδότες του Διαδικτύου

Μετά τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών και η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ.) εκφράζει την αντίθεσή της («αγανάκτηση») σχετικά με την τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ και κυρίως για το 2% επί του τζίρου. Οπως αναφέρει η ΕΝΕΔ με την τροπολογία "επιχειρείται ένα ακόμη πλήγμα εις βάρος των ελληνικών διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να καλυφθούν «αμαρτίες» άλλων και δήθεν να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ".
Αναλυτικά η ανακοίνωση των Εκδοτών Διαδικτύου:

Ο αγαπημένος δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι τόσο το πάθος τους και η ιδεολογική τους τύφλωση που δεν βλέπουν μπροστά τους. Οπότε και τα παθήματα δεν τους γίνονται μαθήματα. Ο ΣΚΑΪ έχει γίνει το νέο Mega. Και ο Αρης Πορτοσάλτε ο νέος Γιάννης Πρετεντέρης.
Ούτε βαλτοί από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ να ήταν δεν θα έκαναν τόσο καλό στην κυβέρνηση. Είναι τόσο απωθητικός ο λόγος τους στο ΣΚΑΪ, είναι τόσο εμμονικοί που προκαλούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που επιδιώκουν.
Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων (20 λεπτά χθες Κουφοντίνα), το θάψιμο των ειδήσεων (στις 8:29 παρουσίασαν το θέμα Μαρέβα Μητσοτάκη την Τρίτη), η αλλαγή στάσης..

10 + 1 πράγματα που θα κάνει ο Κουφοντίνας

Μέσα σε μόλις 48 ώρες θα έρθουν τα πάνω κάτω

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, εξασφαλίσαμε σε αποκλειστικότητα όλα όσα θα κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο 48ωρο της άδειάς του από τον Κορυδαλλό και σας τα παρουσιάζουμε εδώ:
1) Θα συστήσει συμμορία
(αλλά όχι εγκληματική οργάνωση, οπότε είναι απλό πλημμέλημα)
2) Θα αναλάβει να εκσυγχρονίσει τα F-16
(σύμβαση που κέρδισε «με το σπαθί του»)
3) Θα κάνει τα Εξάρχεια πραγματικό κέντρο ανομίας..

Eπιστρέφει στα περίπτερα το «Εθνος Κυριακής»

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου επιστρέφει στα περίπτερα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, μετά την επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου στις 16 Σεπτεμβρίου.
Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, με ανανεωμένο σχεδιασμό, αποτελεί μία σύγχρονη εφημερίδα η οποία έχει στόχο να είναι ο πρωταγωνιστής της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και ψυχαγωγικής ενημέρωσης.
Μαζί με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής επιστρέφει και το έγκυρο οικονομικό brand “Ημερησία” το οποίο στοχεύει στην πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού που το ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στην οικονομική και επιχειρηματική αγορά..

Παππάς: Η ρύθμιση δεν είναι δώρο στους καναλάρχες...

«Η ρύθμιση δεν είναι δώρο στους καναλάρχες, είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, πρέπει να δούμε και την πραγματικότητα. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των σταθμών αλλά και τους εργαζόμενους» διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σχετικά με τη μείωση στο 5% από 20% του συντελεστή του ειδικού φόρου επί της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων (δείτε ΕΔΩ)..

Τι είδους οργάνωση ήταν η 17Ν;

Γράφει ο Τάσος Παππάς*

Τελικώς η 17 Νοέμβρη ήταν μια συμμορία δολοφόνων, ληστών και πλιατσικολόγων που διέπραξε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και ως τέτοια έπρεπε να αντιμετωπιστεί ή ήταν μια πολιτική οργάνωση που διέπραξε πολιτικά εγκλήματα και είχε πολιτικούς στόχους;
Σύμφωνα με την άποψη των κομμάτων, πολλών δημοσιολόγων και την απόφαση της Δικαιοσύνης ήταν το πρώτο και καλώς οι θεσμοί είχαν τη συγκεκριμένη στάση απέναντι της.
Τότε πώς εξηγούνται οι ανακοινώσεις των κομμάτων, οι αναλύσεις των Μ.Μ.Ε, οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ότι κακώς δόθηκε 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα γιατί αυτός και

Ο Π. Καμμένος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των «Νέων»

Στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» θα προσφύγει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάνει λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα αναφορικά με την διακρατική συμφωνία για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
«Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος..

Μια ομολογία και μια πρόκληση

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνα ευρωβουλευτή, παραδέχτηκε πως όλα έγιναν για τις τράπεζες. «Χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες...
Οι τράπεζες παντού στην Ευρώπη σώθηκαν σε βάρος του φορολογούμενου» είπε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κρίση. Τα ίδια πάνω κάτω είχε παραδεχτεί και ο προκάτοχός του, Ολι Ρεν. Εκείνος που ήρθε στην Ελλάδα στην αρχή των μνημονίων για να μας πει σε σπαστά ελληνικά: «Κουράγιο, Ελληνες»..

Ν. Παππάς: Πρωτοβουλίες για να στηριχθεί ο κλάδος των ΜΜΕ

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτές που έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για να στηριχθεί ο Τύπος, να αναπτυχθεί και να ανακτήσει και αυτός το ρόλο του, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος στη Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ταμείο των δημοσιογράφων, ο ΕΔΟΕΑΠ..

Επιμένει ο Βηματοδότης για συνάντηση στην «Κουκουβάγια»

Τι λένε Κώστας Βαξεβάνης και Ευ. Αντώναρος

«Μπορεί όντως να μη συνέφαγαν, αλλά υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που τους είδαν να κάθονται σε κοινό τραπέζι και να συνομιλούν». Αυτό αναφέρει σήμερα ο Βηματοδότης για την διάψευση Ρουσόπουλου (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με τα όσα εγράφησαν στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος για γεύμα με Βαξεβάνη - Μαντζουράνη στο εστιατόριο «Κουκουβάγια». Μάλιστα ο Βηματοδότης κάνει λόγο για υπεραντίδραση που, όπως λέει, φανερώνει ότι η συνάντηση δεν ήταν και τόσο αθώα.
 Ο Βηματοδότης λοιπόν επανέρχεται σήμερα και γράφει:..

Τροπολογία «δώρο» στους καναλάρχες

Τροπολογία για την μείωση του συντελεστή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων από 20% σε 5% από την 1 Απριλίου 2018 κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Η τροπολογία, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια, μειώνει τον συντελεστή ενόψει της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τα τηλεοπτικά μέσα που θα κατέχουν άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ ή έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η νέα ρύθμιση θα..

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις για τα κυριακάτικα

Μόνο τρεις εφημερίδες «τσίμπησαν» φύλλα - Συγκριτικοί πίνακες

Πεσμένες κατά 6.000 φύλλα ήταν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων την εβδομάδα που πέρασε. Στο σύνολο τους πανελλάδικα πούλησαν 227.490 φύλλα με τις περισσότερες εφημερίδες να έχουν κυκλοφοριακή πτώση πλην του Πρώτου Θέματος (+1520 φύλλα - είχε ένθετο το περιοδικό CAR), της Ελευθερίας του Τύπου (+1.930 φύλλα) και της Νέας Σελίδας (+1.930 φύλλα).
Η Real News δεν δημοσιοποιεί τις κυκλοφορίες της ενώ την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου βγαίνει στα περίπτερα και το Εθνος της Κυριακής με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται όπως αυξάνονται και τα μερίδια από την «πίτα» των αναγνωστών.
Πεσμένες ήταν και οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων που..

Φεύγει από «Τα Νέα» ο Σωτήρης Βετάκης

Αποχωρεί από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο δημοσιογράφος του αθλητικού τμήματος Σωτήρης Βετάκης. «Με ψηλά το κεφάλι... Όπως πάντα!», έγραψε ο ίδιος ενώ ο συνάδελφός του Νίκος Τζιανίδης (παλιότερα στα ΝΕΑ τώρα στο Εθνος)  έγραψε στο fb:
To «όχι εκείνο το σωστό», το δήλωσε έπειτα από πολύ σκέψη ο Sotiris Vetakis και είναι απολύτως σίγουρο πως δεν θα τον καταβάλλει «εις όλην την ζωήν του». Το ασφικτικό «ναι» που θα τον έπνιγε, δεν το είπε και πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησή του. Η «Χρήστου Λαδά» έχει ερημώσει από χρόνια, η «Μιχαλακοπούλου»... γκρεμίστηκε και η «Συγγρού» για κείνον ήταν βρόγχος. Σαν δεν φτάσεις στην άκρη..

Πώς η ΝΔ έβγαλε σέλφι και «έκαψε» τη Μαρέβα

Του Γιώργου Λακόπουλου*

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Ηδη είχε ξεσπάσει η παγκόσμια καταιγίδα των Paradise Papers και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλειπε στη Γαλλία - χωρίς προαναγγελία. Εκείνη τη στιγμή το Γραφείο Τύπου της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση "να ξεκαθαρίσει ποιοι Ελληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα".
Πού κολλάει η κυβέρνηση και ποιες παρανομίες; Είναι μια παγκόσμια δημοσιογραφική αποκάλυψη για ένα καθεστώς αποθήκευσης χρήματος. Κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν είναι φορολογική Αρχή.
Η ΝΔ τής χρέωσε "τη γνωστή τακτική των επικοινωνιακών εντυπώσεων". Ποιες..

ΕΡΤ και διαφημίσεις Ιντερνετ στο 2% για ΕΔΟΕΑΠ

Νέες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες

Υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και Ποτάμι η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ με προσθήκες βάσει των οποίων μπαίνει στο 2% η ΕΡΤ καθώς και οι παρόχοι υπηρεσιών-διαφημίσεων μέσω των διεθνών πλατφορμών του Ιντερνετ. Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Την ίδια ώρα τη διαμαρτυρία τους για το περιεχόμενο της τροπολογίας εκφράζουν ξανά οι εκδότες (ΕΙΗΕΑ) η Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ) και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ). Οι ιδιοκτήτες..

AΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις άδειες

Και οι τηλεοπτικοί σταθμοί AΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, οι αποφάσεις για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης. 
Στις αρχές του μήνα είχαν προσφύγει στο ΣτΕ τα κανάλια ΣΚΑΙ και STAR όπως και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας  (ΕΙΤΗΣΕΕ)
Όλοι, όπως γράφει ο Π. Τσιμπούκης στο protothema.gr, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την  Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία η αποφάση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για τον καθορισμό του αριθμού των ..

Σε «διασύνδεση» με ΕΟΠΥΥ οι μονάδες υγείας του ΕΔΟΕΑΠ!


- Δηλώσεις Αχτσιόγλου στη Βουλή
- Ν. Καρούτζος: Είμαστε σε επαφή με τον ΕΟΠΥΥ για να αγοράζουμε υπηρεσίες

«O ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παροχών υγείας με σημαντικές αυτόνομες μονάδες υγείας. Βρισκόμαστε και σε μια διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, που στόχο έχει να μπορέσουν να ανοίξουν αυτές οι μονάδες και να παρέχουν φροντίδες υγείας και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους της χώρας. Επομένως, αυτή ήταν πολιτική μας απόφαση».
Τα παραπάνω δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου κατά την συζήτηση για την τροπολογία που κατατέθηκε σχετικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ..
Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την αλλαγή του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, η υπουργός σημείωσε:..

Ταξιτζήδες – Χρυσή Αυγή: 1-0

Όταν οι εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί ρίχνουν κλώτσο στους μελανοχίτωνες

του Χρήστου Ξανθάκη

Η παλιά παροιμία λέει ότι από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Εγώ πάλι που είμαι πλάσμα μοντέρνο, έχω την εντύπωση ότι τις αλήθειες θα τις μάθεις στο ταξί. Έτσι όπως κάθεσαι πλάι στον ταρίφα ή στις πίσω θέσεις, πιο αναπαυτικά, και σου αναπτύσσει εκείνος θεωρίες και δοξασίες και συνωμοσίες, παρέα με ολίγο άσμα καψούρικο και Γιώργο Τράγκα. Δεν είναι ότι τα πιστεύεις όλα αυτά που ακούς, Θεός φυλάξι, είναι που καταλαβαίνεις μέσα από το παράλογο νέφος της ακόμη πιο παράλογης φλυαρίας προς τα πού φυσάει ο άνεμος. Προς τα πού..

Ο Αδωνις Γεωργιάδης χρειάζεται μαθήματα αριθμητικής

Hθελα να πω στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ότι χρειάζεται μαθήματα μαθηματικών ή απλώς αριθμητικής. Προφανώς δεν ξέρει να προσθέτει, ούτε να αφαιρεί». Με αυτο τον τρόπο απάντησε από ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην επίθεση που δέχθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είπε στη Βουλή: «Κύριε Παπαδημητρίου διαβάζω από το πόθεν έσχες της καταθέσεις σας και μου βγαίνουν 5 εκατομμύρια. Να τα έχετε και να τα χαίρεστε λέω εγώ γιατί δεν είμαι σαν κι εσάς. Είναι ηθικό ο υπουργός της Ελλάδας να έχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στην Αμερική;».
Ο υπουργός Οιkονομίας σήκωσε το.. γάντι και απάντησε:..

Με 48ωρη εκτός Κορυδαλλού ο Δ. Κουφοντίνας

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τη δράση του στη "17 Νοέμβρη". Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών για 48ωρη άδεια, ο Κουφοντίνας πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (Βαρνάβας Αττικής) δύο φορές την ημέρα.
Η άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε..

Διορθωτικές αλλαγές στον ΑΝΤ1

Ποιες εκπομπές επηρεάζονται

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και αυτό το έχουμε επισημάνει από την αρχή της σεζόν. Τα κανάλια έχουν επενδύσει περισσότερο σε τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι λόγω της επιτυχίας που σημείωσαν κάποια άλλα, όπως για παράδειγμα: «Deal», «Ο τροχός της τύχης», «The Voice», «Survivor» κ.ά.
Οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 πήραν την απόφαση προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν να επαναφέρουν το «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η τηλεθέαση που σημείωνε ήταν υψηλή και γι’ αυτό συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Ωστόσο, τα..

Κλάφτα Κυριάκο...

Δύο βαριά δημοσιογραφικά ονόματα, ο Αλέξης Παπαχελάς και ο Γιάννης Πρετεντέρης – την Κυριακή στην «Καθημερινή» και τη Δευτέρα στα «Νέα» αντιστοίχως – διατύπωσαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο ένα δίλημμα: αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αντιδράσει με «πρόγραμμα» και «αξιοπρέπεια» ή βουτώντας στη «λάσπη» και τις «αγριάδες» για να αντιμετωπίσει τις σκληρές επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Οι απαντήσεις που έδωσαν είναι εκ διαμέτρου αντίθετες:
● Ο Παπαχελάς θεωρεί ότι πρέπει ο Μητσοτάκης «να δείχνει με αυτοπεποίθηση και ηρεμία ότι υπάρχει και άλλος δρόμος», διότι «αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία για να ξεφύγει από το τέλμα»..

Θ. Ρουσόπουλος: Ο "Βηματοδότης" στον οφθαλμίατρο…

 Διαψεύδει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος τα όσα έγραψε ο Βηματοδότης στην ηλεκτρονική εκδοση του "Βήματος" περί γεύματος στην «Κουκουβάγια» (δείτε ΕΔΩ) με Βαξεβάνη, Ματζουράνη κ.α.
«Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό «Βηματοδότη» (8 Νοεμβρίου 2017) ότι συνέτρωγα στο ίδιο τραπέζι με τους δικηγόρους κκ Ματζουράνη και Μαντά καθώς και τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη είναι παντελώς κατασκευασμένη από τον συντάκτη του δημοσιεύματος», επισημαίνει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός σημειώνει πως «είναι ο ίδιος συντάκτης στον..

Λιάγκας, ο συνεχιστής...

Οι κλασικοί νυχτόβιοι της ελληνικής τηλεόρασης αποχώρησαν την προηγούμενη τηλεοπτική περίοδο, αλλά άφησαν τους σπόρους με τους με το ροζ dna. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν κάνουν φέτος νυχτερινές εκπομπές τύπου Μαστοράκη (πρώτος διδάξας στην Ελλάδα του τηλεοπτικού ξενυχτιού) και το μεγάλο νυχτερινό κενό ενός ειδικού μεταμεσονύχτιου
κοινού ήρθε να το καλύψει με τον δημοσιογραφικό του όγκο ο Γιώργος Λιάγκας. Η συνταγή με το ροζ εξώφυλλο αν δεν είναι ίδια, τουλάχιστον κρατάει το βασικό συστατικό των προπατόρων του είδους που είναι τα..

Για Mega και... λοιπές δυνάμεις!

Επειδή γράφονται διάφορα σχετικά και άσχετα με το Mega, ας πούμε εδώ τι ακριβώς ισχύει (τουλάχιστον αυτές τις μέρες)…
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Γιάννης Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν αποφασίσει να βρουν κοινό τόπο με τράπεζες, προμηθευτές και φυσικά με τους εργαζόμενους να λειτουργήσει πλήρως το κανάλι - Ο μέτοχος που πήρε(;) το ποσοστό Σαββίδη, δεν είναι ενεργός στις διεργασίες επανεκκίνησης.
ΤΟ Mega θα διεκδικήσει άδεια όταν γίνει ο νέος διαγωνισμός. Περιμένουν από τις τράπεζες την τελική τους πρόταση για τα δάνεια (επιτόκιο κλπ)..

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ: ψήφισαν 6.127, «ΝΑΙ» 5.619

Στις 8 το βράδυ της Τετάρτης έκλεισαν οι κάλπες στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΕΔΟΕΑΠ επί της οδού Σισίνη. Τελικά και τις τρεις ημέρες προσήλθαν για να ψηφίσουν για την αλλαγή καταστατικού 6.127 μέτοχοι-μέλη του Οργανισμού κι έτσι επιτεύχθηκε η απαρτία που χρειαζόταν για τη «νομιμοποίηση» της διαδικασίας.
Μετά την καταμέτρηση βρεθηκαν 5.619 «ΝΑΙ», 350 «ΟΧΙ» ενώ βρέθηκαν 115 λευκά και 43 άκυρα.
 Μετά την υπερψήφιση των αλλαγών στο καταστατικό, που έχουν αποτυπωθεί στην ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, το επόμενο βήμα για τον ΕΔΟΕΑΠ είναι η άμεση ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας (δείτε την ΕΔΩ)..

Παστουρμάδες...

Όταν η ελευθερία και η ασφάλεια έχουν τα θεματάκια τους

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πριν από κάτι χρόνια είχε δώσει μια συνέντευξη σε ένα περιοδικό ο συγχωρεμένος ο Φυντανίδης. Και τον είχαν ρωτήσει πολλά και διάφορα και τους είχε απαντήσει και είχε φτάσει κάποια στιγμή η κουβέντα σε έναν δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» (ας μην τον διαφημίσουμε…), ο οποίος είχε προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις με τα γραφόμενά του. Οπότε τον ρώτησε τον διευθυντής μας ο δημοσιογράφος του περιοδικού, κάτι του στυλ «τι θα γίνει τελικά με αυτόν τον τύπο;» Και απάντησε εν τη απεράντω σοφία του ο γίγαντας ο Σεραφείμ:..

Γεύμα στην Κουκουβάγια

Δύο καραμανλικοί συνέτρωγαν με «ορκισμένους εχθρούς του Κυριάκου Μητσοτάκη» - Tι γράφει ο "Βηματοδότης"
 
Την ώρα που οι πάντες είχαν στρέψει την προσοχή τους στις αποκαλύψεις των Paradise Papers, εκεί γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας, μια περίεργη (όσον αφορά τη σύνθεση) παρέα έτρωγε στο εστιατόριο Κουκουβάγια, κοντά στο Hilton.
Ηταν στο ίδιο τραπέζι οι (καραμανλικοί) Θόδωρος Ρουσόπουλος, Βαγγέλης..

Η απάντηση των Μέσων της 24Μedia στη ΝΔ

Δεν παίζουμε με την ενημέρωση

«Ας γνωρίζουν, σε ό,τι μας αφορά, ότι απολογούμαστε μόνον στους αναγνώστες μας και τους ακροατές μας, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Αντιπαρερχόμαστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά δεν παίζουμε με την ενημέρωση». Ετσι απαντούν τα Μέσα του ομίλου της 24Media στους εκπροσώπους της ΝΔ, που αντέδρασαν στις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι–Μητσοτάκη στα Paradise Papers. Στελέχη της ΝΔ στοχοποίησαν τόσο το «Έθνος», όσο και το Νews24/7 και το Ραδιόφωνό του στους 88,6fm, ως «κέντρα διανομής ειδήσεων του Μαξίμου» και ως «διαπλεκόμενους»..

Η απαρτία στην ψηφοφορία του ΕΔΟΕΑΠ επετεύχθη

Πόσοι είχαν ψηφίσει μέχρι τις 15:30

Ικανοποίηση επικρατεί στους υπέρμαχους του «ναι», αφού η συμμετοχή στην ψηφοφορία που διεξάγεται για την αλλαγή καταστατικού στον ΕΔΟΕΑΠ, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στις 20:00, ξεπέρασε το όριο της απαρτίας, καθιστώντας «έγκυρη» τη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του asfalistiko.gr, μέχρι τις 15:30 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν ψηφίσει συνολικά 5.380 μέλη του Οργανισμού, με την απαρτία να χρειάζεται τη συμμετοχή στη διαδικασία τουλάχιστον 5.055 μελών
Η συμμετοχή, όπως όλα δείχνουν, θα ξεπεράσει τις 6.000, αφού παρά τη βροχή..

Αθώοι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για το «Aλτερ»

Aθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής - παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα-  για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ».
Σχετικά με την αθώωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους Θέμης Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
"Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία ενός έτους, αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής  για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ»..

Η σύζυγος Μητσοτάκη εμπλέκεται στα Paradise Papers

Τι απαντά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την offshore στα Νησιά Κέιμαν

Το περιβάλλον Μητσοτάκη αγγίζουν οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers. Αυτό εκτιμούσε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας «Στο Κόκκινο». Σήμερα η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ αποκαλύπτει ότι το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρίας η οποία ήταν διαχειρίστρια εταιρεία ενός fund με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μακροσκελή απάντησή της στην εφημερίδα «Έθνος»..

Ο κύριος καθηγητής και το... λάθος

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Π. Λιαργκόβας, δεν είναι ο οποιοσδήποτε οικονομικός αναλυτής. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και θεωρείται αρκετά έμπειρος στα οικονομικά ζητήματα. Αυτό σημαίνει ότι ξέρει να διαβάζει τα οικονομικά στοιχεία και τις επιπτώσεις των πολιτικών αποφάσεων στην οικονομία.
Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αποτελείται και από άλλους διακεκριμένους οικονομολόγους και έχει τη στοιχειώδη στελέχωση ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή του. Με αυτά τα δεδομένα είναι απορίας άξιο πώς υπέπεσε σε ένα τόσο βαρύ σφάλμα να υπολογίσει υπερδιπλάσιους τους τόκους που..

Στάση εργασίας στα κανάλια

Για συμπαράσταση των εργαζομένων του Mega 


Στάση εργασίας πραγματοποιούν σε όλα τα κανάλια σήμερα από τις 11 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι οι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.Η στάση εργασίας της ΕΤΙΤΑ και της ΕΠΗΕΑ γίνεται για συμπαράσταση των εργαζομένων του Mega που παραμένουν για 14 μήνες απλήρωτοι και 20 μήνες όμηροι των μετόχων και των τραπεζών.
Οι δύο Ενωσεις ζητάνε άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων – οφειλομένων, την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών από τις τράπεζες. την επαναλειτουργία του MEGA με όλους..

Πόσοι ψήφισαν για τον ΕΔΟΕΑΠ τις δύο πρώτες ημέρες

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Σήμερα κατατέθηκε τελικά στη Βουλή η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες του asfalistiko.gr, στο κείμενο που θα κατατεθεί η μόνη αλλαγή που θα υπάρχει, αφορά στο από πότε θα ισχύσουν αναδρομικά οι εισφορές για εργαζόμενους και εργοδότες υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.
Ενώ, λοιπόν, στο αρχικό κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας πριν μερικές μέρες οι εισφορές, όπως και το 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ θα ίσχυαν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2017, στην τροπολογία..

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ανεπιθύμητος στη Θεσσαλία ο νοσταλγός του Χίτλερ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με ανακοίνωσή του ενώνει για άλλη μια φορά τη φωνή όλων των δημοσιογράφων με αυτή της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός των νοσταλγών του ναζισμού Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ανεπιθύμητος στη Θεσσαλία, καθώς όπως πληροφορούμαστε θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στην πόλη των Τρικάλων το Σάββατο 11  Νοεμβρίου 2017.
Με δημοκρατική συνείδηση στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν με φασιστικά μέσα να επιβάλλουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, το μίσος και τη φίμωση του ελεύθερου Τύπου..

Paradise Papers: αποκλειστικά από τα Μέσα της 24MEDIA

Η 24MEDIA συμμετείχε στην Παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα των Paradise Papers ως αποκλειστικός media partner της ICIJ (Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων) στην Ελλάδα.  Τα ειδησεογραφικά μέσα του Ομίλου της 24MEDIA, το News247.gr, το Ραδιόφωνο 24/7 καθώς και η εφημερίδα «Έθνος», αποκαλύπτουν κατ’ αποκλειστικότητα τα στοιχεία της διαρροής των Paradise Papers για τους φορολογικούς παράδεισους.
Τα Paradise Papers αποτελούν μια εκ των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών αποκαλύψεων..

Oι off-shore «αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη»

Το περιβάλλον Μητσοτάκη αγγίζουν οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers. Αυτό εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.
Από τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν από τα Paradise Papers θα βγουν «χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα και πολιτικά», εκτίμησε ο Στέλιος Κούλογλου, «είναι προφανές από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα "καρφώθηκε" μόνη της».
«Λέει προκαταβολικά η ΝΔ πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις καλές και τις κακές off-shore. Άρα, σημαίνει ότι κάποιοι από τη ΝΔ είναι μέσα στα Paradise Papers, έχουν off-shore και η ΝΔ ζητάει να..