ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Paradise Papers: αποκλειστικά από τα Μέσα της 24MEDIA

Η 24MEDIA συμμετείχε στην Παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα των Paradise Papers ως αποκλειστικός media partner της ICIJ (Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων) στην Ελλάδα.  Τα ειδησεογραφικά μέσα του Ομίλου της 24MEDIA, το News247.gr, το Ραδιόφωνο 24/7 καθώς και η εφημερίδα «Έθνος», αποκαλύπτουν κατ’ αποκλειστικότητα τα στοιχεία της διαρροής των Paradise Papers για τους φορολογικούς παράδεισους.
Τα Paradise Papers αποτελούν μια εκ των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών αποκαλύψεων.. από 380 ερευνητές - δημοσιογράφους και 96 διαφορετικά μέσα ενημέρωσης όπως The Guardian, BBC, Le Monde, The New York Times & CBC,  σε 67 χώρες. Τα data των Paradise Papers αποτελούνται από 13,4 εκατομμύρια έγγραφα συνολικού όγκου άνω των 1,4 terabytes, στα οποία κρύβονται οι υπεράκτιες διασυνδέσεις περισσότερων από 120 δημοσίων προσώπων από 47 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Η διαρροή των Paradise Papers προέρχεται από δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών offshore, την Appleby και την Asiaciti Trust που εδρεύουν στις Βερμούδες και τη Σιγκαπούρη αντίστοιχα, καθώς και από 19 εταιρικά μητρώα από φορολογικούς παραδείσους και δικαιοδοσίες μυστικότητας. Οι διαρροές αυτές ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και το δίκτυο των εκατοντάδων δημοσιογράφων. Στην Ελλάδα, έρευνες για τα στοιχεία της διαρροής δημοσιεύονται αποκλειστικά από τα ειδησεογραφικά μέσα του Ομίλου της 24MEDIA.