ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Θρύλε των γηπέδων...

Τα νέα... «κοκκινίζουν»

Προχωράει καθημερινά η αναβάθμιση στο πρωτοσέλιδο των έγκυρων ΝΕΩΝ. Αρχικά μικρές ειδησούλες πλαισίωσαν σαν... μπούκλες τους τίτλους που εδώ και πολλούς μήνες σπέρνουν κάθε πρωί τρόμο και πανικό λόγω της «καταστροφικής κυβέρνησης».
Στη συνέχεια παράλληλα με την απόκρυψη αλλά και τη διαστρέβλωση ειδήσεων μια όλο και πιο αγοραία γλώσσα με εύληπτες φωτογραφίες και σήμερα πλέον φτάσαμε στο  κατακόκκινο ολοσέλιδο πολεμικό ανακοινωθέν για ήττες παντού!
Όσοι είπαν στην αρχή ότι η εφημερίδα Ελευθερία του Ομίλου Μαρινάκη μιμήθηκε τα Νέα έκαναν σοβαρό λάθος και οφείλουν να κάνουν αυτοκριτική. Τα Νέα τελικά είναι εκείνα που έγιναν ίδια..

Κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις...

Ανακοίνωση των (απλήρωτων) εργαζομένων «Στο Κόκκινο» για τα τεκταινόμενα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ραδιοσταθμό:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ του ρ/σ «105,5-Στο Κόκκινο» σε νέα γενική συνέλευση την Τρίτη 6 Ioυνίου (5η μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων) αποφασίσαμε ομόφωνα, ως ύστατη κίνηση καλής θέλησης, να δοθεί περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουνίου (όπως άλλωστε έχει ζητήσει κι η ίδια διοίκηση) για την πλήρη αποπληρωμή των οφειλόμενων μισθών δύο μηνών. Σε περίπτωση που δε συμβεί κάτι τέτοιο, εξουσιοδοτούμε (ομόφωνα πάλι) τα Σωματεία μας για την προκήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Παράλληλα, καλούμε.. 

Οταν ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει μεγάλες αλήθειες

Ποιοι τηλεοπτικοί αστέρες χρέωναν αισθητικές επεμβάσεις ως κρίσιμη νοσηλεία στις κλινικές;

Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει στο newpost για άλλη μια φορά απλές αλλά μεγάλες αλήθειες. Αυτή τη φορά  με αφορμή τις εκλογές στην Ενωση Συντακτών ασχολείται με  Ιστορίες και αμαρτίες της ΕΣΗΕΑ η οποία εξακολουθεί να περιφρονεί τους συναδέλφους του ίντερνετ. Στο υστερόγραφό του αναφέρεται και στον ΕΔΟΕΑΠ γράφοντας: Πότε θα βγείτε μπροστά ρε παλικάρια των ταμείων να μας πείτε τα ονόματα των τηλεοπτικών αστέρων που χρέωναν αισθητικές επεμβάσεις ως κρίσιμη νοσηλεία στις κλινικές; Έτσι για να σκάσει και λίγο γέλιο το χειλάκι μας...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη:

Αυτοί που τόλμησαν

Ο Μανόλης Τριανταφυλλίδης (1883-1959), ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής γλώσσας, είναι το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COSMOTE HISTORY.
Το 8ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, που προβάλλεται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 22.00, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του μεγάλου γλωσσολόγου.
Ο γεννημένος το 1883 Μανόλης Α. Τριανταφυλλίδης ήταν γλωσσολόγος και δημοτικιστής από τους πρωταγωνιστές της γλωσσικής μεταρρύθμισης που έλαβε χώρα στην Ελλάδα το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών..

Να πέφτουν τα... «μισθά» στους συνταξιούχους του ΕΣΡ

Συγγνώμη γι' αυτό που θα σας πω αλλά πρόκειται για ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αληθινή παρωδία. Χωρίς απαραιτήτως να φταίνε τα μέλη του. Και δεν αναφέρομαι στις τηλεοπτικές άδειες και την κωλυσιεργία που δείχνει παραπάνω από ένα εξάμηνο τώρα (ορκίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016). Αναφέρομαι στην αγωνία των μελών του ΕΣΡ να μην μπερδευτούν οι... συντάξεις τους με τους... μισθούς τους. Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι μισθοί που παίρνουν τα μέλη του ΕΣΡ είναι μικρότεροι από τις συντάξεις τους οπότε, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται πρόβλημα. Το ζήτημα είναι υπαρκτό βέβαια και πρέπει να λυθεί, αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε.
Είχαν προχωρήσει και σε ένα είδος λευκής απεργίας ματαιώνοντας τότε μία προγραμματισμένη..

Δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο (ή) Αν κατέρρεε το Ίντερνετ!

 Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης

Αν, ας πούμε, ένας εξωγήινος εχθρός –μια καταχθόνια Διαγαλαξιακή Αυτοκρατορία– οργάνωνε επίθεση στη Γη για να την κατακτήσει αναίμακτα, θα κατέβαζε τον παγκόσμιο διακόπτη του Διαδικτύου. Αυτόματα ολόκληρος ο πλανήτης θα γινόταν μια απέραντη Βαβέλ. Οι άνθρωποι θα έχαναν την κοινή γλώσσα συνεννόησης, τεράστια αρχεία θα διακτινίζονταν στο διάστημα, τραπεζικοί λογαριασμοί θα σβήνονταν, πανεπιστημιακές έρευνες θα τελμάτωναν, εκατομμύρια υπερσύγχρονα iPhone 7 θα είχαν αξία παλιού ΝΟΚΙΑ 3110, εκατοντάδες λιγνιτωρύχοι ειδήσεων στην Ελλάδα (σκαπανείς τού κόπι-πέιστ που εξορύσσουν ειδησεογραφικό κάρβουνο) θα έχαναν τη δουλειά τους, δισεκατομμύρια ιστοσελίδες θα πάγωναν και η δημοσιογραφία θα επέστρεφε στην εποχή των..

Μπόμπολας: Πηγαίνετε στις τράπεζες να πληρωθείτε!

Συνεχίζουν την απεργία οι απλήρωτοι του Πήγασου

Ενταση επικράτησε στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων στα Μέσα του Φώτη Μπόμπολα (Εθνος, Ημερησία, Goal news, σάιτ κλπ). Οι απλήρωτοι (επί εξάμηνο) εργαζόμενοι στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη.
Μετά από αντεγκλήσεις και έντονους διαλόγους  τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο πρότασεις: η μία για συνέχιση της απεργίας και η άλλη που ήθελε αναστολή των κινητοποίησεων με το επιχείρημα να μην απαξιωθούν οι τίτλοι του Πήγασου - κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έγινε στον ΔΟΛ.
Η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της απεργίας μετά και την συνάντηση με τον εκδότη..

Tα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017 για τα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ.

1. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Ψήφισαν: 3109     Έγκυρα: 2313       Άκυρα: 390           Λευκά: 406
Έλαβαν:
1    ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    536
2    ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ)    460
3    ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    452..

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κατήγγειλαν και τα δάνεια της «Ναυτεμπορικής»!

Μετά τον ΔΟΛ και το συγκρότημα Μπόμπολα ήρθε η σειρά της “Ναυτεμπορικής”. Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως η Eurobank κατήγγειλλε τη δανειακή σύμβαση της εφημερίδας, απαιτώντας άμεσα το ανεξόφλητο ποσό των 6,5 εκατ. δανείων. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει διαπραγματεύσεις με την τράπεζα για την εξεύρεση λύσης ικανοποιητικής και για τα δύο μέρη.
Κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο με δεδομένη τη στάση των τραπεζών οι οποίες έχουν εντολή από την τροϊκα να ξεμπερδεύουν γρήγορα με τα κόκκινα δάνεια και των ΜΜΕ.
Η κατάσταση για την εφημερίδα είναι πολύ δύσκολη, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πάλι καθυστερήσεις στις πληρωμές τη μισθοδοσίας. Η “Ναυτεμπορική” είδε τα έσοδα της να εξανεμίζονται μετά την παύση δημοσίευσης..

Δίωξη σε στελέχη του Μπόμπολα για τα δάνεια του Πήγασου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών του ομίλου Μπόμπολα και τριών τραπεζών για τα «θαλασσοδάνεια» της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ» , προχωρεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Την άσκηση των ποινικών διώξεων παρήγγειλε η οικονομική εισαγγελία μετά την  ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια ο εκδοτικός όμιλος.
Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου προκειμένου να την χρεώσει για εκτέλεση, περισσότερα από είκοσι..

Ο Τσίπρας, το Pride και κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες

Όταν η καφρίλα χάνει τις μάχες τη μία μετά απ’ την άλλη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Μισό λεπτό μαέστρο να κουρδίσει η ορχήστρα. Μισό λεπτό είπα, μισό λεπτό, άιντε πάμε, Λα τα μινόρια:
Ο Τσίπρας πρόδωσε το «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου, ο Τσίπρας ψήφισε τρίτο Μνημόνιο και εξτρά μέτρα για την Αξιολόγηση, ο Τσίπρας κυβερνάει με κεντροδεξιά οικονομική πολιτική, ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, ο Τσίπρας έχει συνεταίρους του ΑΝΕΛ που είναι πιο έξαλλοι κι απ’ τον Άδωνι, ο Τσίπρας έδιωξε αυτό τον καλό άνθρωπο τον Λαφαζάνη, αυτή την πασιονάρια τη Ζωή κι αυτό το τεκνό τον Βαρουφάκη, ο Τσίπρας δεν θα μάθε ποτέ να μιλάει καλά αγγλικά. Και πάει λέγοντας.
Το βγάλαμε το άχτι μας παιδιά; Τα είπαμε, τα μιλήσαμε, που λέει και το άσμα; Τα χώσαμε;..

Πορτοσάλτε, Μητσός, Σκάι και ΝΕΑ άκρως... προφητικά

Τον ακούω τον Αρη τα πρωινά στο Σκάι 100.3 και τον απολαμβάνω, σας μιλάω ειλικρινά. Είναι τόσο αντιραδιοφωνικό αυτό που παρουσιάζει ώστε στο τέλος μου αρέσει. Είναι και οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί για τον ΣΥΡΙΖΑ: συριζόπουλα, υποτελείς, τυχοδιωκτισμός, Εμβέρ Χότζα, ποταπό σημείο κ.ά. 
Σήμερα λοιπόν ζαλισμένος από την επιτυχία του Τζέρεμι Κόρμπιν, διάβαζε στον αέρα το άρθρο του Μιχάλη Μητσού από τα ΝΕΑ. «Κάθε πρωί τον διαβάζω», έλεγε. Η ανάλυση του Μιχάλη Μητσού ήταν για τις χθεσινές εκλογές.
Τι να κάνουμε κι εμείς, ανατρέξαμε σε ένα πιο παλιό άρθρο του Μητσού για τις βρετανικές εκλογές, όχι πολύ παλιό, από τις 19 Απριλίου. Ούτε δύο μήνες δηλαδή πριν. Και διαλέξαμε 5 απολαυστικά αποσπάσματα:..

Αλλαγών συνέχεια στον ΑΝΤ1 - Φεύγει κι ο Λιαρέλης;

Ο Θοδωρής Κυριακού έχει πάρει τη «σκούπα» και... καθαρίζει τους πάντες στον Αντέννα, ακολουθώντας κατά πόδας τον Δημήτρη Κοντομηνά στον Αlpha. 
Ξεκίνησε με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και επικεφαλής του Ψυχαγωγικού Προγράμματος Τζόνι Καλημέρη, τον οποίο εκπαραθύρωσε φορτώνοντάς του τη συντριβή από τον «τυφώνα» Survivor.
Και μετά από λίγες εβδομάδες πήρε πίσω με υπερεξουσίες τον διευθυντή Προγράμματος Γιάννη Λάτσιο, τον οποίο είχε διώξει πριν από 2 χρόνια χάριν του Καλημέρη…
Και τώρα φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα του τελευταίου εναπομείναντα, Στρατή Λιαρέλη, που..

Ρεκόρ αργόμισθων αποκαλύπτεται στον ΔΟΛ

Η σύζυγος πρώην – κορυφαίου, υπουργού του ΠΑΣΟΚ που συχνά πυκνά απασχολεί ακόμη και σήμερα με τις αντιδραστικές δηλώσεις του τα ΜΜΕ και εγκαλεί τον ελληνικό λαό για τη χρεοκοπία της χώρας… απολαμβάνει μια από τις δεκάδες αργομισθίες του ΔΟΛ που αποκαλύφθηκαν με τη μεταβίβαση του οργανισμού!
Η σύζυγος λοιπόν της πρώην υπουργάρας του ΠΑΣΟΚ -που μιλάει μονίμως με το δάχτυλο σηκωμένo- για πολλά χρόνια, όπως αποδεικνύεται, απολαμβάνει έναν παχυλό μισθό, χωρίς να έχει περάσει ούτε μια φορά την πόρτα της Μιχαλακοπούλου! Και για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, η κυρία υπουργού δεν δουλεύει από..

Εκλογές ΕΣΗΕΑ: ποιοι εκλέγονται - πόσους σταυρούς πήραν

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ κατά τις αρχαιρεσίες της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017.
Ψήφισαν: 3109     Έγκυρα: 2851       Άκυρα: 169           Λευκά: 89

Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο
1 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 740 Εκλέγεται
2 ΑΓΑΤΣΑ  ΑΡΙΑΔΝΗ (ΑΡΙΑ) 310 Εκλέγεται..

Ενάντια στον κανιβαλισμό στους εργασιακούς χώρους

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Σε μια περίοδο σχετικής υποχώρησης και αποδιάρθρωσης του εργατικού παράγοντα, μέσα σε ένα τοπίο συνολικής επίθεσης από το Κεφάλαιο, όλο και συχνότερα ακούμε για περιστατικά κανιβαλισμού στους χώρους δουλειάς. Έχουμε ακούσει και δει πολλά. Τόσο στο κοντινό παρελθόν με εργαζόμενους να υπογράφουν ανακοινώσεις και να καταθέτουν και στο δικαστήριο εναντίον αγωνιζόμενων και απολυμένων συναδέλφων τους, όσο και πολύ πρόσφατα..

Η πεισματάρα πραγματικότητα

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν». Σήμερα είναι κατηγορούμενος και καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (6-6-2017) «έδωσε» ονόματα και διευθύνσεις. Βαριά ονόματα από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της Δικαιοσύνης και των τραπεζών. Είναι είδηση; Προφανώς. Εχουν αξία οι καταγγελίες του; Σχετική.
Είναι κατηγορούμενος και για να ελαφρύνει τη θέση του μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα. Από τους ισχυρισμούς Μαρτίνη λείπουν προς το παρόν οι αποδείξεις. Να δούμε αν θα τις προσκομίσει στην εξεταστική της Βουλής. Ομως, σε κάθε περίπτωση η παρέμβασή του έχει ενδιαφέρον, σίγουρα..

Πόσες τηλεφωνήτριες έχει η ΕΡΤ;

Η αποκάλυψη ενός σκοτεινού σχεδίου!

Επειδή της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, είναι για να γελάς το επιχείρημα ακροατή της ΕΡΑ Σπορ, δυο περίπου ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, στην προσπάθειά του να ερμηνεύσει την απουσία τηλεφωνήτριας σε μεταμεσονύχτια αθλητική εκπομπή. Το κάνετε, είπε στους
παρουσιαστές, για να εμποδίσετε τον λαό να βγει και να εκφράσει την αγανάκτησή του! Και αυτό, μολονότι έβγαιναν τηλεφωνήματα, προφανώς με απευθείας κλήση στο στούντιο. Οι δημοσιογράφοι, συνηθισμένοι από νυχτερινά (και όχι μόνο) καμώματα ήταν ψύχραιμοι, και ψύχραιμα απάντησαν. Τι είπαν; Ότι ολόκληρη η ΕΡΤ (τηλεόραση,.. 

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κατήγγειλαν κι άλλο δάνειο της «Πήγασος» ύψους 80 εκατ.

Η καταγγελία έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας του Φώτη Μπόμπολα

Σε καταγγελία ομολογιακού δανείου της εκδοτικής «Πήγασος», ύψους 80 εκατ. ευρώ προχώρησε η Εθνική Τράπεζα καλώντας την εταιρεία του Φώτη Μπόμπολα «όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του Δανείου αυτού οφειλών ύψους €77.857.720,56».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ίδιας τηςε εταιρείας Πήγασος «κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ανακοινώνεται ότι σήμερα, την 8η Ιουνίου 2017, επιδόθηκε στην «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία..

Ανοδος για τα κυριακάτικα φύλλα

Ανοδο σημείωσαν οι κυριακάτικες εφημερίδες την εβδομάδα που πέρασε και σε αυτό μάλλον συνετέλεσε το γεγονός ότι έμειναν περισσότερο στα περίπτερα λόγω του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος. Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων σε σύνολο ήταν ανεβασμένες κατά 27.620 φύλλα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.
Πρώτη σε κυκλοφορία από τις κυριακάτικες εφημερίδες ήταν το Πρώτο Θέμα με 61.520 φύλλα με δεύτερη την Καθημερινή της Κυριακής με 59.490 φύλλα και τρίτη το ΒΗΜΑ με 34.640 φύλλα. Η "ομόσταβλη"΄(πλέον) κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου βρέθηκε στην τέταρτη θέση και πούλησε 22.060 φύλλα.
Σημειώνουμε ότι το Εθνος της Κυριακής δεν κυκλοφόρησε αυτή την Κυριακή λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των..

Οργή Μαρινάκη για ΔΟΛ και αλλαγή σχεδιασμού

Γιατί άλλαξε γραμμή πλεύσης ο εφοπλιστής και ποιά τα πρόσωπα που θα κάνουν κουμάντο

Μετά τις πληροφορίες των zoornalistas ότι έχει δρομολογηθεί η αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (δείτε ΕΔΩ) αναδημοσιεύουμε από το enimerosi24 ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ και τις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την τύχη των Μέσων που έχει πλέον στην κατοχή του ο εφοπλιστής.
Γράφει λοιπόν το enimerosi24:


Είχαμε αναφερθεί στις προθέσεις του Β. Μαρινάκη για τον ΔΟΛ. Ο εφοπλιστής είχε δεχθεί εισηγήσεις κατά τη διαδικασία κατάθεσης της πρότασης να αφήσει την κατάσταση ως έχει για κάποιο χρονικό διάστημα, δηλαδή να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο δημοσιογραφικό τομέα του ΔΟΛ..

Ο τελευταίος ρατσισμός κι ο δικηγόρος

Όταν οι κοιλιές στην παραλία γίνονται αφορμή για παραληρήματα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Εν μέσω ανησυχίας στο Κατάρ (ναι, ναι το καταλάβαμε ότι πρέπει να ανέβει η τιμή του πετρελαίου), εκλογών στη Βρετανία (ναι, ναι το καταλάβαμε ότι πρέπει να βάλετε κάμερες ακόμη και στην λεκάνη της τουαλέτας) και φωτογραφίας που «έγινε viral για τον πιο υπέροχο λόγο» (ναι, ναι το ίντερνετ εξακολουθεί να μαλακίζεται ασύστολα), το θέμα που μου τράβηξαν την προσοχή αυτές τις μέρες ήταν το εξής: Η επίθεση ενός δικηγόρου από τη Σαλονίκη στα πλαδαρά γυναικεία σώματα της παραλίας. Λόγω εποχής βεβαίως και λόγω ρατσιστικού παραληρήματος!
Και το σπάω σε πενηνταράκια για να μην χανόμαστε με τον δικηγόρο τον καραμπουζουκλή..

Το θάρρος και η συγγνώμη

Γράφει ο Δημήτρης Μανιάτης*

Σε μια συνέντευξη 3377 λέξεων, ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ο πρώτος Πρωθυπουργός της χώρας που μιλάει ανοιχτά, θαρρετά και τόσο αναλυτικά σε περιοδικό για θέματα χειραφέτησης και δικαιωμάτων της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ. Μιλώ για την συνέντευξη που ο ίδιος παραχώρησε στο έντυπο antivirus που συνοδεύθηκε και από εξώφυλλο με τον ίδιο.
Βεβαίως με αφορμή τα παραπάνω, πρόκυψε μια τάση αμφισβήτησης για την επιλογή του. Δεν ήταν λίγοι λοιπόν αυτοί που ερμήνευσαν την κίνηση του Τσίπρα ως μικροπολιτική ή απλώς ως χάιδεμα των gay πριν το Athens Pride (που γίνεται το προσεχές Σάββατο, 10 Ιουνίου).
Συγγνώμη, λάθος. Για πολλά μπορεί κάποιος να κάνει κριτική στην σημερινή κυβέρνηση..

Προς αναστολή έκδοσης η «Ελευθερία του Τύπου»

 Τι συζητήθηκε για το ημερήσιο φύλλο

Προς αναστολή έκδοσης οδεύει η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου». Αυτή την απόφαση πήραν οι επικεφαλής του φύλλου ενώ γίνονται δεύτερες σκέψεις για το αν θα κρατηθεί και η κυριακάτικη έκδοση.
Μάλιστα κάποια στελέχη της εφημερίδας ενημερώθηκαν χθες για την απόφαση της ιδιοκτησίας (Βαγγέλης Μαρινάκης) να δρομολογηθεί η αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου. Μέχρι τα τώρα δεδομένα το κυριακάτικο θα εξακολουθήσει να βγαίνει στα περίπτερα ενώ το ίδιο ισχύει και για το ημερήσιο φύλλο εως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των Μέσων του ΔΟΛ στον νέο ιδιοκτήτη.
Σχετικά με τον σχεδιασμό που υπάρχει για την επόμενη ημέρα στα Μέσα του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά και την απόκτηση του ΔΟΛ ( ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, Μεγκα κλπ) ακόμη τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα..

Η δημοκρατία των σόσιαλ μίντια

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αυτή τη φορά έκανε ό,τι ήθελε ο ίδιος και όχι ο κόσμος –ή, έστω, ένα μέρος τού κόσμου: προσέλαβε τον Μπέσνικ Χάσι. Την προηγούμενη φορά η «κατάσταση» βρέθηκε στα χέρια της κερκίδας και η επιλογή τού ιδιοκτήτη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, απορρίφθηκε. Τώρα, η πρόσληψη του Αλβανού τεχνικού, παρά τις διαδικτυακές αντιδράσεις, έφερε το τιμόνι τού Ολυμπιακού στα ίσια και δεν το άφησε στα χέρια των σόσιαλ μίντια.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε κατάλυση της διοίκησης μιας ΠΕΑ από τους οπαδούς. Στο δίλημμα «διοικώ εγώ ή εκείνοι» είχε..

Επιστρέφουν όλοι πίσω στον ΔΟΛ!..

 ...οι εργαζόμενοι στην «Ελευθερία του Τύπου» που προέρχονται από τον ιστορικό οργανισμό

Μια έκπληξη στα όρια του σοκ (για ορισμένους, ευτυχώς όχι για όλους) περιμένει το επόμενο διάστημα τα στελέχη του ΔΟΛ αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος ιδιοκτήτης του οργανισμού Βαγγέλης Μαρινάκης λέγεται ότι έχει αποφασίσει οι εργαζόμενοι στην «Ελευθερία του Τύπου» που προέρχονται από το ιστορικό συγκρότημα να επιστρέψουν πίσω στις θέσεις τους στη Μιχαλακοπούλου!
Βεβαίως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο, ούτε το πλαίσιο ούτε το πότε θα γίνει…

Αυτοί αποτελούν το ΔΣ της Πήγασος ΑΕ

Σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, περί αλλαγής της σύνθεσης του Δ.Σ. της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η Εταιρία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές, ότι το ισχύον Διοικητικό Συμβούλιό της, είναι το εκλεγέν δυνάμει της υπ’ αριθμ. 75/04.11.2016 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, το οποίο εν συνεχεία συγκροτήθηκε σε σώμα δυνάμει της υπ’ αριθμ. 951/04.112016 απόφασης του Δ.Σ. H σύνθεση του κατά τ’ ανωτέρω, ισχύοντος ΔΣ έχει ως εξής:..

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κάποιοι στο Έθνος πληρώνονται και κάποιοι όχι;

Συνεχίζεται η απεργία μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου στην «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα. Οι πάνω από 400 εργαζόμενοι των εφημερίδων «Έθνος», «Ημερησία», «Goal» και των υπόλοιπων μέσων του Ομίλου διεκδικούν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών που τους οφείλονται προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να αποφασίσουν οι τράπεζες για το μέλλον τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο οι τράπεζες θα καταγγείλουν κι επισήμως τα δάνειά του.
Ο Φώτης Μπόμπολας έχει εκφράσει μία γενική πρόθεση για προσπάθεια αποπληρωμής των δεδουλευμένων χωρίς ωστόσο να δίνει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Το βαρύ αυτό κλίμα της αβεβαιότητας εντείνει η άρνηση της διεύθυνσης του «Έθνους»,..

Ποιοι στελεχώνουν τη «Νέα Σελίδα» του Λιβάνη

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 

Στα περίπτερα βγαίνει αυτή την Κυριακή 11 Ιουνίου η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει ο Ηλίας Λιβάνης, του γνωστού εκδοτικού οίκου.
Η παρουσίαση της νέας κυριακάτικης εφημερίδας με τον τίτλο «Νέα Σελίδα» έγινε σήμερα Τετάρτη στην Στοά του Βιβλίου από τον ίδιο τον εκδότη Ηλία Λιβάνη καθώς και από τους διευθυντές της εφημερίδας Παναγιώτη Παναγιώτου και Χρήστο Μαχαίρα (και οι τρεις μαζί στη φωτογραφία).
Ο Ηλίας Λιβάνης, στην ομιλία του, έκανε λόγο για μια νέα εφημερίδα η οποία επιχειρεί μια επανάσταση στην έντυπη δημοσιογραφία, με γραπτό λόγο χωρίς φιοριτούρες, με νηφάλια παρουσίαση των γεγονότων, και με σοβαρή σπουδή πάνω στα θέματα του Πολιτισμού, καθώς η εφημερίδα θα προσφέρει μεγάλο ένθετο αφιερωμένο στον συγκεκριμένο τομέα. Όπως είπε, η εφημερίδα θα κινηθεί στον δημοκρατικό χώρο με γνώμονα τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά. Διευθυντές σύνταξής της εφημερίδας αναλαμβάνουν..

Δίωξη για απάτη - ξέπλυμα σε εταιρεία του Μπόμπολα

Δίωξη για απάτη ύψους 50 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα από την εισαγγελία Διαφθοράς. Η υπόθεση που αφορά την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στα Σκόπια, ερευνήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς μετά από στοιχεία που συγκέντρωσε η OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης απάτης) και όπως προέκυψε η απάτη στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεβ, για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα..

Τρομοκρατία, τρομοκράτες και Τερέζα

Όταν φουντώνουν οι ανησυχίες για τις ελευθερίες

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Έγραφα χτες για τις Πανελλήνιες και τα Πανεπιστήμια και σκέφτομαι ότι ένα απ’ τα καλά όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι γνωρίζεσαι και δένεσαι στις σπουδές με ανθρώπους κάτι παραπάνω από αξιόλογους. Και στη δικιά σου τη σχολή και στις παραδίπλα, όπου πας για δραστηριότητες ποικίλες. Χαβαλέ, συνδικαλιστικά, πολιτικά, γκομενάκια you name it. Έτσι πλουτίζεις τη ζωή σου και 35 χρόνια αργότερα βρίσκεσαι να μιλάς στο τηλέφωνο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και να του ζητάς εξηγήσεις για τα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα!
Βλέπε τη φασαρία που έχει ξεσηκωθεί στα social media με τις νέες παραγράφους που τέθηκαν σε..

Το «παρεξηγημένο» αφεντικό, oι σεφ του ΔΟΛ και ο Πήγασος

Tώρα που ο «Πήγασος» και κυρίως οι εργαζόμενοι εκεί, αντιμετωπίζουν ακριβώς τις ίδιες δυσάρεστες συνέπειες τού επίσης υπερχρεωμένου εκδοτικού ομίλου, κανείς από αυτούς δεν βγήκε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι θέλει να κλείσουν οι εφημερίδες του ομίλου Μπόμπολα. Γνωρίζουν και αποδέχονται, όπως γνώριζαν αλλά δεν αποδέχτηκαν ποτέ τα στελέχη του ΔΟΛ, ότι για την οικονομική κατάρρευση φταίει φυσικά η κρίση, η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη συστημική δημοσιογραφία και προφανώς η διαχείριση των χρεωμένων με δάνεια ομίλων.
Η «επαναστατική» καμπάνια των στελεχών του ΔΟΛ, στο πλευρό του..

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ

Λάβαμε και δημοσιοποιούμε videoclip με τη δράση της παράταξης "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ" στην ΕΣΗΕΑ και τα ονόματα των υποψηφίων της για το Διοικητικό, το Μορφωτικό και τα Πειθαρχικά Συμβούλια κατά τις αρχαιρεσίες της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017.
Δείτε το:..

Η ενημέρωση να βάλει «φρένο» στο φασισμό

Πριν λίγες μέρες η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έσυρε στα δικαστήρια την ΠΟΣΠΕΡΤ καταθέτοντας αγωγή και ζητώντας εν ολίγοις να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της για να προβάλλονται με το ζόρι φιέστες ρατσιστικού μίσους με ομιλίες του φύρερ Μιχαλολιάκου.
Ζητάει να επιβληθεί χρηματική ποινή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ 5000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους στον πρόεδρό της για την απόφαση της ομοσπονδίας να κηρύσσει στάσεις εργασίας την ώρα της προβολής των ομιλιών ρατσιστικού μίσους και προσβολής των δημοκρατικών ευαισθησιών της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
Αυτή η εξέλιξη, που πέρασε δυστυχώς στα ψιλά των ειδήσεων, ξαναφέρνει στην επιφάνεια..

Εκλογές ΕΣΗΕΑ, σήμερα κι αύριο


Το νέο ΔΣ των Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης (ΕΤΙΤΚ)

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε στην Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Κρήτης (ΕΤΙΤΚ) από τις εκλογές της 27ης Μαίου που πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Αναλυτικά:
Πρόεδρος: Χαλκιαδάκης Νίκος
Αντιπρόεδρος: Φραγκιαδουλάκης Δημήτρης
Γενικός Γραμματέας: Δαγκωνάκης Νίκος
Ταμίας: Εργαζάκης Νίκος
Εφορος Δημοσίων Σχέσεων: Γιαλουράκης Γιάννης
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου:..

21 εκατ. ευρώ αναζητούν ΜΜΕ

Ξεκάθαρη η πρόθεση Μελισσανίδη να μπει στα media

Μπορεί ο τίτλος να είναι υπέρ αισιόδοξος, τον διακρίνει όμως ισχυρή δόση αλήθειας. Αφού εκ του αποτελέσματος προέκυψε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη και σοβαρότερη προσφορά για την απόκτηση του οργανισμού ήταν της εταιρίας Vegata Holdings συμφερόντων όπως λέγεται του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.
Στην πολιτικό-μιντιακή πιάτσα ήταν γνωστό το ενδιαφέρον του επιχειρηματία για τον ΔΟΛ, πριν ακόμη οι τράπεζες ορίσουν ειδικό διαχειριστή. Ωστόσο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας με τους συνεργάτες του, κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη δημοπρασία της περασμένης Τετάρτης, δείχνοντας σοβαρότητα και κυρίως επιβεβαιώνοντας ότι οι δουλειές δεν γίνονται υπό το φως των media!..

ΕΔΟΕΑΠ σε «κώμα»: κολπάκια, ίντριγκες και ατολμία

Πολλά αληθινά αλλά και αρκετά κροκοδείλια δάκρυα έχουν χυθεί τις τελευταίες ώρες για τον ΕΔΟΕΑΠ -τον Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας και Επικούρησης των δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων στον Τύπο και γενικά στα ΜΜΕ-, που για πρώτη φορά στα 60 χρόνια λειτουργίας του δείχνει να έχει περιπέσει σε «κώμα» αδυνατώντας πλήρως να ανταποκριθεί στις πιο βασικές του υποχρεώσεις.
Οι επικουρικές συντάξεις δεν καταβλήθηκαν στην ώρα τους, οι γιατροί και το προσωπικό του Οργανισμού τρέμουν για το μέλλον τους, οι πιστωτές -δηλαδή νοσοκομεία, κλινικές, προμηθευτές και φαρμακεία- καραδοκούν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, ενώ όλοι..

Πού το πάει ο Μπόμπολας;

Το ερώτημα του τίτλου δεν είναι ρητορικό και έχει απάντηση: ο Μπόμπολας το πάει προς την έξοδο από τα Μέσα.
Δεν μπλοφάρει στυλώνοντας τα πόδια απέναντι στη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία που έγινε στην εκδοτική επιχείρησή του.
Δεν τον νοιάζει αν οι εφημερίδες του μένουν κλειστές.
Δεν τον ενδιαφέρει αν κλείσουν οριστικά.
Γι’ αυτόν είναι πλέον επιχειρηματικά βαρίδια και θέλει να απαλλαγεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Μπόμπολας το έχει δείξει και στο παρελθόν ότι αντιμετωπίζει τα δικά του ΜΜΕ σαν στημένες λεμονόκουπες. Το έκανε με τον αθλητικό του ραδιοσταθμό, τον Sentra fm. Είπε «τον κλείνω» και το εννοούσε. Μόνο..

Αν μπορεί να σωθεί κάτι, έστω και τώρα, να το σώσουμε!

Για άλλη μια φορά, κατεβαίνω στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Για άλλη μια φορά, κατεβαίνω με το συνδυασμό των Μαχόμενων Δημοσιογράφων.
Για άλλη μια φορά, δεν παριστάνω ότι έχω τις λύσεις για τη δημοσιογραφία, για τη δεοντολογία, για τον συνδικαλισμό, για το αν μπορούμε επιτέλους να λειτουργήσουμε ως υπηρέτες του Δημοσίου Συμφέροντος και όχι ως ΑΡΔ. Και ποιός τις έχει δηλαδή;
Αλλά εμπιστεύομαι αυτά τα παιδιά που είναι μαζί μου (και φυσικά τη Νανά Νταουντάκη ως επικεφαλής των Μαχόμενων..

Ναι στην ΕΣΗΕΑ!..

Απέφυγα επιμελώς να γράψω, έστω και μια γραμμή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, την συνδικαλιστική ένωση των δημοσιογράφων( γράφω έτσι γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι όσοι δεν είναι δημοσιογράφοι, να γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά) γιατί δεν ήθελα να μπω στον χορό των... κανιβάλων.
Είναι η τελευταία νύχτα, πριν ξεκινήσουν οι εκλογές. Αισθάνομαι ικανοποιημένος, που δεν έλλειψα ποτέ από καμία εκλογική διαδικασία, είτε ως υποψήφιος, είτε ως ψηφοφόρος. Αισθάνομαι ικανοποιημένος, που ήμουν παρών τις περισσότερες φορές που, με καλούσε το συνδικαλιστικό μου σωματείο. Έτσι άλλωστε γνώρισα κι εκτίμησα συναδέλφους- συναγωνιστές, από διάφορες παρατάξεις. Τους ίδιους..

Εκατομμύρια για χρεοκοπημένα ΜΜΕ!

Του Γιάννη Παντελάκη*

Επιχειρήσεις πουλιούνται χιλιάδες. Αρκετές με μικρές ή μεγάλες προοπτικές επανάκαμψης, επιχειρήσεις που με μια μικρή ρευστότητα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά. Το επενδυτικό ενδιαφέρον γι αυτές είναι μικρό και η βασική αιτία συνδέεται με το οικονομικό κλίμα. Σ αυτό το σκηνικό, υπάρχει μια εξαίρεση που προκαλεί εντύπωση (;) Οικονομικά ισχυροί επιχειρηματίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και ειναι διατεθειμένοι να βάλουν πολλά εκατομμύρια  για ν' αγοράσουν ένα Μέσο Ενημέρωσης. Ακόμα και χρεοκοπημένο.
Ο Μαρινάκης έδωσε 23 εκατ. ευρώ για ν' αγοράσει τον ΔΟΛ, ενώ υπήρξε προσφορά 20 εκατ. (φημολογείται από τον Μελισσανίδη) και άλλη με 11 εκατ. (Σαββίδης). Πριν λίγες ημέρες..

Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί

Του Δημήτρη Γ. Κουμπιά*

Οι εκλογές διεξάγονται όχι απλώς σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, αλλά στην κρισιμότερη στιγμή του κλάδου.  Φράση που ίσως ακούγεται σαν επωδός επαναλαμβανόμενη, σαν κλισέ,   κάθε φορά που γίνονται εκλογές · αυτή  τη  φορά όμως  απηχεί και απεικονίζει όσο ποτέ άλλοτε τη σκληρή  πραγματικότητα: Οι εκλογές διεξάγονται με κύριο διακύβευμα το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Η θεσμοθέτηση νέου πόρου αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει να παρέχει αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας και επικουρικής σύνταξης για όλους  μας.
Όχι βέβαια στο πλαίσιο κάποιου «Επαγγελματικού Ταμείου που θα πετάξει έξω άνεργους και συνταξιούχους», όπως διαδίδουν κακόβουλοι καλοθελητές. Σ’ αυτούς θα περιοριστώ να..

Συσπείρωση: Εχουμε τη λύση!

Από την παράταξη της ΕΣΗΕΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Ποτέ οι εκλογές μας δεν ήταν τόσο κρίσιμες για το μέλλον της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ του ΕΔΟΕΑΠ, των Πειθαρχικών οργάνων, του Μορφωτικού Ιδρύματος. Ο κλάδος προσέρχεται στις κάλπες έχοντας μπροστά του το εκρηκτικό πρόβλημα  του ΕΔΟΕΑΠ, με ανεργία στο βαθύ κόκκινο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου να διαλύονται, με κατακρεουργημένες τις αρχές δεοντολογίας.
Η μαζική συμμετοχή όλων μας και η ενημέρωση, είναι το πρώτο βήμα για ισχυρά..

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 1999

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Το 1999 είναι μία χρονιά από άλλο σύμπαν. Στο Μαξίμου είχαμε Σημίτη και στην τσέπη δραχμές. Ο Μπιλ Κλίντον επισκέφτηκε την Αθήνα, η Αττική Οδός ήταν ακόμα στο σκάψιμο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέντε χρόνια μπροστά. Οι εφημερίδες δημοσίευαν απολογισμούς χιλιετίας. Λίγοι ήξεραν το Google και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το YouTube. Θα επηρέαζε, άραγε, τους υπολογιστές το millennium bug;
Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 1999 δίνουν φέτος Πανελλαδικές. Γεννήθηκαν σε έναν κόσμο που πλέον δεν υπάρχει και ετοιμάζονται να ζήσουν σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζουν πώς θα είναι. Πάντα έτσι δεν ήταν; Όχι ακριβώς. Στον 21ο αιώνα ο χρόνος έχει αποκτήσει κινηματογραφική ταχύτητα..

10+1 λόγοι για να μη με ψηφίσεις

Οι προεκλογικές εκστρατείες είναι γεμάτες από υποσχέσεις. Είναι γεμάτες από ικανούς υποψήφιους. Είναι γεμάτες από “ανεξάρτητους” υποψήφιους και “ανεξάρτητες” παρατάξεις.
Για τον κάθε υποψήφιο υπάρχουν χιλιάδες λόγοι, για τους οποίους πιστεύει ότι πρέπει να τον τιμήσουν οι συνάδελφοι του, οι ψηφοφόροι του ή οι “πελάτες” του.
Υπάρχουν όμως λόγοι για να μην με ψηφίσεις; Υπάρχουν και είναι σαφείς.
Μην με ψηφίσεις AN:
  1. Θεωρείς ότι μετά την εκλογή μου θα πανηγυρίζουν κομματικά γραφεία, κολλητοί της εκτελεστικής εξουσίας, παρατρεχάμενοι της όποιας εξουσίας.
  2. Θεωρείς ότι είμαι “αθώος” ακόμα κι αν έχω διοικήσει Ενώσεις και Οργανισμούς και..

Τι ζήτησε ο Μαρινάκης από Καρακούση και Λάμψια

Ρευστή μέχρι τις 15 Ιουλίου θα παραμείνει η κατάσταση στα Μέσα του ΔΟΛ ενώ ουδείς γνωρίζει προς το παρόν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον ιστορικό Οργανισμό τον οπoίο καλείται να εξυγιάνει και να αναπτύξει παράλληλα όμως με τα ΜΜΕ που ήδη κατέχει. Πάντως το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο Μαρινάκης κάλεσε στο γραφείο του, τους διευθυντές των εφημερίδων Το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, Αντώνη Καρακούση και Παναγιώτη Λάμψια, και τους ζήτησε να εξακολουθήσουν να «τρέχουν» τις δύο εφημερίδες όπως ακριβώς έκαναν μέχρι σήμερα..

Μέχρι το Σάββατο η απεργία στου Μπόμπολα

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα στη σημερινή τους συνέλευση,  οι εργαζόμενοι στα ενημερωτικά Μέσα του ομίλου του Φώτη Μπόμπολα. Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα –μαζί με την Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), την Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ), την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ)– την κήρυξη απεργίας στον «Πήγασο» από τις 06.00 της Τετάρτης 7 Ιουνίου έως τις 06.00 του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017.
Η απεργία όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών Τύπου, λιθογράφων και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOALnews», καθώς..

Η ζωή μου με τις Πανελλήνιες

Δυο λόγια για μια αποτυχία που έγινε επιτυχία

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Επιστροφή στον χώρο της εργασίας μετά από μια εβδομάδα άδεια και ως τις 15 του μηνός, που θα ανάψει ξανά το ζήτημα του χρέους, θα σερνόμαστε με βιντεάκια τύπου «τάισαν ζωντανό γαϊδουράκι σε πεινασμένες τίγρεις». Συν τις Πανελλήνιες βεβαίως, που κυβερνούν χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες ζωές ανά την επικράτεια. Σήμερα ξεκίνησε το στόρι, από σήμερα πήρανε φωτιά τα στυλό και τα θρανία. Σήμερα ξαναθυμήθηκα κι εγώ τη δική μου την υπόθεση με τις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, πριν από 35 χρόνια ακριβώς.
Πανελλαδικές τις λέγανε τότε και εξαιτίας εμπνεύσεως Γεωργίου Ράλλη δίναμε και στην δευτέρα και στην τρίτη Λυκείου. Μια εβδομάδα λοιπόν πριν τις πρώτες μου εξετάσεις, εκεί που τα είχα..

Ο Καρτερός, ο Μιχόπουλος και οι υπόλοιποι του Μαξίμου

Αυτοκριτική
Πολύ ωραία τα γράφει ο Θανάσης Καρτερός στην «Αυγή» (δείτε ΕΔΩ). Το θέμα είναι ότι ο Μιχόπουλος δεν τον ακούει. Ενώ οι υπόλοιποι στο Μαξίμου φαίνεται δεν προλαβαίνουν να "αποκρυπτογραφήσουν" τα νοήματα του. Ένας αστερίσκος μόνο για τον Θ. Καρτερό. Tο πρόβλημα του Μαξίμου και της Αριστεράς δεν είναι ότι όλα τα "μεγάλα" media θέλουν να τους φάνε. Το πρόβλημα του Μαξίμου και της Αριστεράς είναι ότι η επικοινωνιακή στρατηγική τους περιορίζεται σε καταγγελίες των media της διαπλοκής και σε non paper. Στο Μαξίμου δεν συννέφιασε απλώς. Βρέχει δυνατά. Ας κάνουν έστω τώρα αυτοκριτική και ας το πάρουν αλλιώς. Πριν να είναι οριστικά πολύ αργά..