ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τις τράπεζες τις πληρώνουμε εμείς, όχι η τρόικα

του Γ. Χ. Παπαγεωργίου

Είναι αξιοσημείωτη η αιφνίδια αλλαγή στάσης της τρόικας στο θέμα της συγχώνευσης των τραπεζών.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών στην ουσία φορτώνουν τις “μαύρες τρύπες” των τραπεζών στον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να καθαρίσουν τον τραπεζικό κλάδο από ανοίγματα και υπερβάλλον προσωπικό και να τις παραδώσουν “καθαρές” στα συμφέροντα που εκπροσωπεί η τρόικα.
Η αλήθεια είναι ότι για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και της μαύρης τρύπας που προκύπτει από το κούρεμα των ομολόγων, την πιστωτική φούσκα της προηγούμενης δεκαετίας και τα κόκκινα..

Νέο κρούσμα φίμωσης στην ΕΡΤ - Γρυλλάκης και Τσιμπίδας καταγγέλλουν τον Λιάτσο...

...για απαγόρευση μετάδοσης απεργιακού κειμένου

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση της Ε.Ρ.Τ. καταγγέλλουν την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου να απαγορεύσει τη μετάδοση κάθε είδησης που έχει να κάνει με τους απεργούς δημοσιογράφους και τα αιτήματα τους από κάθε δελτίο ή ενημερωτική εκπομπή, Ραδιοφώνου, Τηλεόρασης κλπ.
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων υλοποιώντας τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης, ετοίμασαν ένα σύντομο κείμενο το οποίο θα ενημέρωνε ακροατές και τηλεθεατές για..

«Τι τον αφήνουν το Λιάτσο να βγάζει ανακοινώσεις; Τα κάνει χειρότερα!»

Τι λένε εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την απάντηση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης στις (νέες) καταγγελίες τους

«Τι τον αφήνουν να γράφει ανακοινώσεις; Τα κάνει χειρότερα», σχολίαζαν πολλοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όταν διάβασαν την απάντηση του Αιμίλιου Λιάτσου, σε καταγγελία εργαζομένων της ΕΡΤ η οποία εστάλη στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και κοινοποιήθηκε στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λιάτσος εκθέτει ανεπανόρθωτα τον εαυτό του. Την προηγούμενη φορά, πάλι σχετικά με καταγγελίες εργαζομένων ΕΡΤ που αναδημοσιεύτηκαν στο «Έθνος» και προκάλεσαν την άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα, μια παρεμφερής ανακοίνωσή του, που είχε διοχετευτεί μέσω του Γραφείου Τύπου της..

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ποιος καναλάρχης κάνει ομαδική ψυχοθεραπεία στο προσωπικό του ;

Το τσίρκο των μιντιαρχών και οι νέοι μέθοδοι αντιμετώπισης... περικοπών και απολύσεων

Η άνοιξη. Είναι άτιμο πράγμα. Πείθει τον καναλάρχη ότι όλα τα μπορεί. Ακόμη και να πείσει τους εργαζόμενους του Ομίλου Εταιρειών του ότι οι περικοπές, αντιμετωπίζονται με ομαδική ψυχοθεραπεία. Με mental treatment. Φώναξε, λοιπόν, όλους τους υπαλλήλους της «ομπρέλας» συνεργαζόμενων εταιρειών του. Προσήλθαν κάτι πιο λίγοι από τους μισούς. Δεν πειράζει. Αρκούσαν κι αυτοί που πήγαν.
Κι αφού υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι «κάποτε» (μετά την κρίση) θα επανέλθουν οι αμοιβές στα κανονικά τους επίπεδα κι αφού έγιναν εξομολογήσεις για τον σπαραγμό καρδιάς με τον οποίο ο Όμιλος αποφασίζει απομακρύνσεις, τι ζήτησε ο καναλάρχης από το παριστάμενο πλήθος; Να φωνάξει (το πλήθος) εν χορώ «Θα τα καταφέρουμε!». Πάμε άλλη μία, με πάθος:..

Ο Βγενόπουλος μαζεύει από τα περίπτερα το ΗΟΤDOC!

Κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα το νέο τεύχος του περιοδικού ΗΟΤDOC του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και όπως γράφει το enimerosi24, γίνεται πανηγύρι στην περιοχή του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στο Μαρούσι!
Λέγεται ότι ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου, επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος έχει στήσει ολόκληρο μηχανισμό για να εξαφανίσει αρχικά από τα δυο παρακείμενα περίπτερα όλα τα προς διάθεση τεύχη του περιοδικού.
Το ΗΟΤDOC έχει μεγάλο αφιέρωμα στις δραστηριότητες του Α. Βγενόπουλου στην Κύπρο και κυκλοφορεί με φωτογραφία του επιχειρηματία και τίτλο «ΑΤΤΙΛΑΣ 3 – πώς κατέρρευσε η Κύπρος»!
Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας απειλεί με μηνύσεις το περιοδικού ΗΟΤDOC και τον Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του περιοδικού για τον ίδιο και τις ευθύνες του στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας.
Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και κάνει λόγο για..

«Η δουλειά μας είναι τα μπετά και τα μελάνια…»

Υπονομεύοντας την δημοσιογραφία και τη χώρα

«Η δουλειά μας είναι τα μπετά και τα μελάνια…», συνήθιζε να λέει ο Γιώργος Μπόμπολας, μεγαλοκατασκευαστής και μεγαλομηντιάρχης, από αυτούς που τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλούν Έλληνες ολιγάρχες.
Ο Μπόμπολας στα μπετά είχε την τύχη και την έμπνευση να συμπορευθεί με τον Δημήτρη Κούτρα, έναν άνθρωπο παθιασμένο, οραματιστή, εμπνευσμένο-των αλωνιών και των σαλονιών, που λέμε. Ο Κούτρας είχε τον τρόπο του να χορεύει τσάμικο με τον Σουφλιά αλλά και να παθιάζεται (παρέα με τον Πέτρο Στρατουδάκη, σαν σύγχρονοι χρυσοθήρες), με το χρυσό της Χαλκιδικής.
Από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος-με τον οποίο ο Μπόμπολας είχε κάνει την μεγάλη εκδοτική επιτυχία του “Έθνους”- η οικογένεια Μπόμπολα δεν κατάφερε ή δεν επεδίωξε..

Συνελήφθη για χρέη στο ΙΚΑ ο διαφημιστής Μ. Σεριάτος

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί ο γνωστός διαφημιστής Μάκης Σεριάτος που συνελήφθη στο σπίτι του στην Κηφισιά για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ.
Ο επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρίας Ashley & Holmes που συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κατηγορείται για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους 242.000 ευρώ για το έτος 2011 Ο Μ. Σεριάτος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
H άλλοτε κραταιά διαφημιστική εταιρεία του Μ. Σεριάτου έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης από πέρυσι το Μάρτιο, έχοντας ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (ακόμη και έναντι εργαζομένων της) που κάποιοι λένε ότι..

Τι κατέθεσαν στον ανακριτή οι Ψυχάρης και Χατζηνικολάου

O Xατζηνικολάου στην Ευελπίδων
Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν χθες οι εκδότες Σταύρος Ψυχάρης και ο Νίκος Χατζηνικολάου. Και οι δύο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή που ζητούν την απόφυλάκισή τους μία εβδομάδα μετά την προφυλάκισή τους σχετικά με τη μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ του ALTER. Πατέρας και γιος προσέφυγαν μέσω των συνηγόρων τους, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας χαρακτηρίζοντας άκυρο το ένταλμα για την προσωρινή τους κράτηση, αφού όπως υποστηρίζουν στερείται αιτιολογίας.
Χθες το πρωί, πάντως στην Ευελπίδων προσήλθαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης τους..

Κόλπα του Μήτση με «έναντι» - Απεργίες σε «Εξπρές» και «Επικοινωνία»

** Κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας έχουν εξαντλήσει οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ» αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας (Δ. Καλοφωλιάς), που αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, έως το μεσημέρι της Παρασκευής,για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στo «express.gr».

** «Εναντι» Νοεμβρίου πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στη «Βραδυνή», μετά τις κινητοποιήσεις τους γράφει το crisistime. Ο εκδότης Κ. Μήτσης που στο μεταξύ έχει απολυσει 8 εργαζόμενους, υποσχέθηκε εξόφληση για τα δεδουλευμένα 5 μηνών το προσεχές διάστημα και..

Κανένας διάλογος με εκπροσώπους - φαντάσματα της εργοδοσίας στην Αυριανή

 Tην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας καταγγέλλουν για άλλη μια φορά οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» σε ψήφισμα τους, όπου αναφέρουν:
«Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αυριανή» που από τον Νοέμβριο του 2010 εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και τελούν υπό επίσχεση δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κατ’ επίφαση «διάλογο» με εκπρόσωπους φαντάσματα της εργοδοσίας, που δεν συνοδεύονται από έμπρακτη απόδειξη της σοβαρότητάς τους.
Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας και τα σημεία υποχώρησης προκειμένου να επανεκδοθεί η εφημερίδα.
Έως ότου υπάρξει ουσιαστική και έμπρακτη κίνηση με κατάθεση σημαντικού, έστω, μέρους των..

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο Τζιμάκος δεν ταιριάζει στον Νίκο Χατζηνικολάου

Φαίνεται πως ο Τζίμης Πανούσης δεν ταιριάζει στη Real News και στους αναγνώστες της. Δεν εξηγείται αλλιώς η κυκλοφοριακή βουτιά της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου η οποία την Κυριακή που μας πέρασε και έχοντας ως προσφορά cd με τραγούδια του ανατρεπτικου καλλιτέχνη, έχασε πανελλαδικά περισσότερα από 22.000 φύλλα.
Εκτός αν δεν φταίει ο Τζιμάκος και το αναγνωστικό κοινό επηρεάστηκε από την είδηση της σύλληψης και προφυλάκισης του συνεταίρου και έτερου μετόχου της εφημερίδας, Ανδρέα Κουρή, πράγμα που κάποιοι το απέκλεισαν καθώς η είδηση δεν πολυκυκλοφόρησε στα συστημικά μέσα ενημέρωσης...
Κατά τα άλλα οι κυριακάτικες εφημερίδες επέστρεψαν στα συνήθη επίπεδα πωλήσεών τους με το Πρώτο Θέμα να βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση (πούλησε 154.880 φύλλα).
Στα αξιοσημείωτα της περασμένης εβδομάδας η κυκλοφοριακή «έξαρση» του Βήματος καθώς..

Αιμίλιος Λιάτσος: Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

H Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ μας έστειλε με email ανακοίνωση (επισυνάπτεται και απόδειξη) με την οποία ο Αιμίλιος Λιάτσος απαντάει σε καταγγελία εργαζομένων της ΕΡΤ που εστάλη στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τετάρτη, 3/4/2013
Απάντηση σε δημοσίευμα
Με αφορμή κακόβουλη ανάρτηση σε ιστοτόπους (blogs) για δήθεν «σοβαρή καταγγελία εργαζομένων στην ΕΡΤ», η οποία – για άλλη μια φορά – στοχεύει στην κατασυκοφάντηση και την υπονόμευση της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης κ. Αιμίλιος Λιάτσος επισημαίνει τα ακόλουθα:
Οι φερόμενοι ως καταγγέλλοντες, ξεπέρασαν κάθε όριο κακοήθειας, ισχυριζόμενοι αβάσιμα ότι 
διατέθηκε ποσό 10.000 ευρώ στον διευθυντή του γραφείου του ως…

Ποιός Θανάσης;

 Ο ρόλος του Θ. Τσεκούρα και τι κρύβει η «υποβάθμιση» Λυρτσογιάννη στη Μεταμόρφωση

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια δημοσιογραφίας ο αρχισυντάκτης του ΕΘΝΟΥΣ, Θανάσης Λυρτσογιάννης (σύζυγος της γνωστής Έλσας του Μπόμπολα που έχει απολύσει κόσμο και κοσμάκη) υπέστη λέει δυσμενή εσωτερική μετακίνηση.
Με απόφαση του διευθυντή του «Έθνους» Θανάση Τσεκούρα τού ανατέθηκε, όπως γράφει το enimerosi24, η ευθύνη του portal της «Ημερησίας». Είναι προφανής η διάθεση υποβάθμισης που διέπει την απόφαση και αν μη τι άλλο φανερώνει αχαριστία απέναντι σε ένα στέλεχος που έχει προσφέρει πάρα πολλά (και ειδικά στην εργοδοσία)!
To θέμα είναι ποιος θα υποβαθμίσει με τη σειρά του τον Τσεκούρα που κι αυτός έχει προσφέρει..

Από τον Τσίπρα ξεκίνησε η συγχώνευση ΔΟΛ - Πήγασου

** Η συγχώνευση ΔΟΛ και Πήγασου φαίνεται πως ξεκίνησε από τα παραπολιτικά των «Νέων» και του «Εθνους»! Είναι κι αυτή μια ερμηνεία για τη χθεσινή σύμπτωση δημοσίευσης της ίδιας φωτογραφίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξη Τσίπρα να είναι συνοφρυωμένος και την ίδια φράση στη λεζάντα «Ευρώ ή δραχμή. Ιδού η απορία». Η Αυγή που στο σημερινό της φύλλο επισημαίνει τη σύμπτωση αναρωτιέται «αν τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν» ή αν πρόκειται για δάκτυλο του Μαξίμου.

** Τρεις δημοσιογράφοι, οι  Χρήστος Μιχαλόπουλος, Γιάννης Μαυρίδης και Χριστίνα Βασιλάκου, ενώσαν τις δυνάμεις τους, σε μια δύσκολη εποχή, για μια νέα αρχή. Πρώτα πήραν τη μεγάλη απόφαση της αποκέντρωσης και..

Nέες καταγγελίες εργαζομένων της ΕΡΤ στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία εργαζόμενων στην ΕΡΤ η οποία εστάλη στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και κοινοποιήθηκε στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

«Κύριε Επιθεωρητά,
Στο πλαίσιο της έρευνας που ήδη διεξάγετε εσείς και ο Εισαγγελέας για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας δύο ακόμη περιπτώσεις , χαρακτηριστικές της πρακτικής που ακολουθεί η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης:
 1. Με την υπ’άριθμόν 105775/4.01.13 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου διατίθεται στον Διευθυντή του γραφείου του κ. Ηλία Φαραντόπουλο το ποσό..

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Γ. Κουρής

Είδηση που κυκλοφορεί αυτη την ωρα. O εκδότης Γιώργος Κουρής, όπως γράφει το nonews, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης. Στην ανακρίτρια, λέγεται, οτι καταθέτουν ή θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπερ των απόψεων του, οι μιντιάρχες Σταύρος Ψυχαρης και Νικος Χατζηνικολάου...
Ο προφυλακισμένος Γιώργος Κουρής έχει ήδη αρχίσει τις απειλές του στιλ «τους κρατάω με χαρτιά, θα τους τινάξω όλους στον αέρα» και με δηλώσεις στην «Αξία» ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του καυτό υλικό για πολιτικούς, τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Ο εκδότης ισχυρίζεται επίσης πως του την είχαν στημένη αλλά δεν μπορούσε λέει να φανταστεί πως θα έφθαναν ποτέ στο σημείο να τον στείλουν στη φυλακή. Αυτό μάλιστα που..

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις στον Επενδυτή - «Πάγωσαν» για… 15 μέρες οι απολύσεις

Τα σχέδια των Μπενέκου και  Σκαναβή για την αποχώρηση 15 ατόμων γιατί «η εφημερίδα δεν βγαίνει» - Προς ατομικές συμβάσεις με νέες περικοπές μέχρι 25%

«H εφημερίδα με τα άτομα και το μισθολόγιο που έχει δεν βγαίνει. Θα πρέπει να απολύσουμε τουλάχιστον το 15% του προσωπικού και να προχωρήσουμε σε νέες περικοπές μισθών της τάξης του 20% με 25%»! Αυτό ήταν το νόημα πάνω κάτω όσων ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του Επενδυτή.
Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και ο προσανατολισμός ήταν να υπάρξει ρήξη και δυναμική αντίδραση. Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Κυριάκος Καρυώτης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την εφημερίδα, με τους εργαζόμενους να αναζητούν τώρα και το ποιος θα τους εκπροσωπήσει.
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις από πλευράς ιδιοκτησίας που..

Ο δημοσιογράφος-υποτακτικός, η πίστη με αμοιβή, το ξύλο και τα κερασφόρα...

Στην αρχή απέναντι στους δημοσιογράφους-οπαδούς είχα συγκατάβαση, μετά κατανόηση, ύστερα ανοχή, κατόπιν αποστροφή, στη συνέχεια απέχθεια.
Σήμερα, με καταγεγραμμένες εμπειρίες μερικών δεκαετιών όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί με την οικονομική συσκευασία «πολλά συναισθήματα σε ένα», το εξής: σιχασιά! Υπερβολή; Ναι, υπερβολή που δείχνει τι νιώθω για κάποιους (δεν είναι πολλοί) που εξαργύρωσαν την αγάπη τους για μια ομάδα, ένα κόμμα, μια ιδέα πουλώντας συχνά κανιβαλισμό, μπραβιλίκι και ανταλλάξιμη πίστη, για να χτίσουν καριέρες και… σπίτια.
Βασιλικότεροι του βασιλέως, προεδρικότεροι του προέδρου και οπαδικότεροι των πιο μαύρων οπαδών παίρνουν θέσεις-θησαυροφυλάκια,..

Αναταραχή στην εφημερίδα «Επενδύτης» μετά τις νέες απολύσεις

Aναστάτωση στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Επενδυτής» μετά την ανακοίνωση μαζικών απολύσεων τεχνικών, διοικητικών αλλά και δημοσιογράφων.
Στην εφημερίδα των Σκαναβή - Μπενέκου επικρατεί αναταραχή, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους. Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων Κυριάκος καρυώτης επρόκειτο να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της ιδοκτησίας σχετικά με τις απολύσεις.
Στον «Επενδυτή» έχουν ήδη γίνει απολύσεις από την αρχή της χρονιάς ενώ έχουν υπάρξει και περικοπές μισθών της τάξεως του 30%. Υποτίθεται ότι οι μειώσεις τότε είχαν γίνει με κοινωνικά κριτήρια ενώ είχαν απολυθεί όσοι είχαν και δεύτερη δουλειά. Φόβοι εκφράζονται ότι οι περικοπές (προσωπικού και μισθών) θα επεκταθούν και..

Μαζέψτε τους καρεκλοκένταυρους του «Ριζοσπάστη»

Η έκκληση της Πόπης Χριστοδουλίδου στην Αλέκα Παπαρήγα και τι απαντά η διεύθυνση της εφημερίδας του Περισσού

Λυπάμαι πολύ για την στάση κάποιων καρεκλοκένταυρων του «Ριζοσπάστη» και κάνω έκκληση στην κυρία. γ.γ του ΚΚΕ να τους μαζέψει... Κυριολεκτώ...
Οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» έχουν οικογένειες και έχετε υποχρέωση να τους ξοφλήσετε τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, όπως ακριβώς έχουν υποχρέωση να το κάνουν και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΥΓΗ και το ΡΑΔΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ. Ολα τα υπόλοιπα δεν μπορεί να γίνονται ή να σχολιάζονται, με αυτό τον..

Προβλήματα στην διανομή της «Καθημερινής»

** Nέος πονοκέφαλος για τον Θέμη Αλαφούζο καθώς υπήρξαν προβλήματα στη διανομή της εφημερίδας Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή. Η προσθήκη της δεύτερης σειράς «Κάντο μόνο σου» αύξησε το ενδιαφέρον του κοινού, πλήν όμως σε γειτονιές της Αθήνας διανεμήθηκε ο ίδιος αριθμός φύλλων με τις προηγούμενες Κυριακές.

 ** Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην εκπομπή της ΝΕΤ «Μεσογείων 136» και το πρόγραμμα μεταδίδεται σε επανάληψη. Η ΕΡΤ ως τώρα δεν έχει πληρώσει την παραγωγό εταιρεία για τη συγκεκριμένη μικτή παραγωγή, και η σύμβαση υπεγράφη μόλις την περασμένη Τετάρτη.

** Μετά τις καταγγελίες στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, αποσύρθηκαν από τις μικτές παραγωγές της ΕΡΤ τα συγγενικά πρόσωπα στελεχών της εταιρείας, ενώ σταμάτησε και ο..

Στη ζούγκλα των δημοσιογραφικών θεωρείων

«Θα φτάσουμε να γράφουμε από τα γραφεία...»

Αν περάσει στο ντούκου και το νέο κρούσμα βίας εις βάρος δημοσιογράφου σε γήπεδο και σε χώρο εργασίας, τότε πλέον θα μιλάμε για πλήρη ασυδοσία και θέσπιση κανόνων ζούγκλας στα δημοσιογραφικά θεωρεία.
Πριν από ένα μήνα ο αθλητικός εισαγγελέας, χωρίς καν να καλέσει τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τομαρά για να καταθέσει, έστειλε την υπόθεση ξυλοδαρμού του στο αρχείο.
Στο ίδιο γήπεδο («Καραϊσκάκης») επιτέθηκαν προχθές το βράδυ και στο δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο. Τι ακριβώς συνέβη; Στις θέσεις κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία είχε τη..

Και τρίτη απόλυση στη Βραδυνή - Εκοψαν στο Πρώτο Πρόγραμμα εκπομπή που «ενοχλούσε»

@ Και τρίτη απόλυση στη Βραδυνή με την ΕΣΗΕΑ να κηρύσει και νέα απεργία στην εφημερίδα. Ο Κ. Μήτσης, που έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους από τον περασμένο Νοέμβριο,απέλυσε και την δημοσιογράφο Μαρίκα Κουζηνού. Είχαν προηγηθεί οι απολύσεις της Χριστίνας Αμερικάνου και της Μαρίας Κολώνα και μάλιστα με προειδοποίηση τετράμηνης ισχύος, που έχει σαν συνέπεια τη μειωμένη αποζημίωση...
@ Ο Γιώργος Αντωνίου, συντονιστής του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ σταμάτησε τη δίωρη, καθημερινή εκπομπή «Νύχτα Ευάλωτη», που παρουσίαζε η Εύα Μαυρογένη (στο Πρώτο Πρόγραμμα). Οπως γράφει ο Σπύρος Σεραφειμ στο e-tetradio, φαίνεται πως η κα Μαυρογένη ενοχλούσε με αυτά που έλεγε στην εκπομπή της και η..

Ο Χρ. Μεμής και το ενιαίο «ηλεκτρονικό» (κι όχι μόνο) newsroom της Μιχαλακοπούλου

Ο διευθυντής των «Νέων» Χρήστος Μεμής έχει βάλει μπροστά και τρέχει το στόρι με το ενιαίο «ηλεκτρονικό» (και όχι μόνο;) newsroom στη Μιχαλακοπούλου.
Θα είναι χρήσιμο και σε περίπτωση που ευοδωθεί το σενάριο της συγχώνευσης με τον Πήγασο. Εδώ, πρωταγωνιστικό ρόλο θα μπορούσε κανείς να πει ότι παίζει η στάχτη. Είτε ως «στάχτη στα μάτια» (βλέπε τις διαψεύσεις των τελευταίων εβδομάδων) είτε ως «μη σκαλίζεις τη στάχτη να ξανάβρεις φωτιά» (βλέπε ξανά τις ίδιες διαψεύσεις).
Στον Πήγασο, πάντως, χώρισαν οι δρόμοι της..

Γκάφες στην ΕΡΤ, γκάφες στον Βήμα Fm, η πρωταπριλιά μας μάρανε…

Πρωταπριλιά – στα media – και κολοκύθια. Τα ελληνικά Μέσα γιορτάζουν κάθε μέρα. Η ΕΡΤ, λόγου χάρη, άρχισε να το γιορτάζει από την Παρασκευή που μας πέρασε. Βέβαια, μ’ αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα το… «αστείον», η γκάφα, όπως θέλει κανείς το «βαφτίζει» ήταν χονδρό. Την Παρασκευή, λοιπόν – που λέγαμε και πιο πάνω – στη ΝΕΤ, με το που πέφτουν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής «Σαν σήμερα τον 20ο αιώνα», λίγο πριν ξεκινήσει (σε επανάληψη, εννοείται) το «136» και πριν από διαφημιστικό σποτάκι της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» – η ώρα 6η απογευματινή – ηκούσθη… ο Εθνικός Ύμνος. Ολόκληρος. Και για δύο λεπτά το (σχετικόν) βιντεάκι «πήγαινε» μόνο του: η πρωθιέρεια στον Ναό της Ήρας, η Ακρόπολη, οι Καρυάτιδες και ο Κολοκοτρώνης, ε, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να πάει το μυαλό..

Γιατί στον ΔΟΛ ποντάρουν στο Κιόσκι του Ηλιου

Σας τα 'γραφα πριν από κάτι εβδομάδες για την ενεργοποίηση του Helios Kiosk στον ΔΟΛ, της εφαρμογής δηλαδή για κάθε είδους ηλεκτρονικές ταμπλέτες, από το οποίο πλέον θα διατίθενται δεκάδες προϊόντα. Από ταινίες και παιδικές σειρές μέχρι και περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες. Ολα αυτά επί πληρωμή, εννοείται, μέσω εφαρμογής τύπου e-shop. Το σχέδιο ήταν έτοιμο, αλλά πήγε πίσω λόγω αναμονής του Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου. Τώρα που ανέλαβε πλήρως ο νέος επιχειρησιακός διευθυντής, προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στο project και μέσα στον Απρίλιο θα εμφανιστεί έτοιμο στις μικρές και μεγάλες οθόνες. Κι άντε να δούμε ύστερα αν θα φέρει λεφτά στη Μιχαλακοπούλου ή θα λειτουργήσει απλώς ως πολιορκητικός κριός για τις τράπεζες...

«Η αλήθεια μπορεί να είναι και δυσφημιστική»

 «Οχι» στους τυποκτόνους νόμους και στο μονοπώλιο των ΜΜΕ

«Χρειαζόμαστε άρση των νομικών και δικαστικών περιορισμών στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και ταυτόχρονα ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων και προώθηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
Αυτά είναι δύο από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η ελληνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα MEDIADEM που μελετά τις επιλογές που προωθούν ή αντίθετα περιορίζουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης. Το πρόγραμμα διερευνά..

Γιατί η Γερμανία αγοράζει μανιωδώς χρυσό;

H Ιστορία έχει δείξει πως ένα κράτος καταφεύγει σε αγορά χρυσού σε δυο περιπτώσεις:
- Σε περίπτωση πολέμου προκειμένου να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει  τις πολεμικές επιχειρήσεις
- Εν αναμονή μεγάλων μεταβολών στο διεθνές νομισματικό σύστημα. Ιστορικά παραδείγματα τέτοιων μεγάλων μεταβολών είναι η ανατροπή  του χρυσού κανόνα, η κατάρρευση του Βrenton Woods κλπ.
Στην έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού το Φεβρουάριο του 2013, αναφέρεται πως το υπάρχον νομισματικό σύστημα, στηριγμένο στους δυο μεγάλους αποθεματικούς πυλώνες του δολλαρίου και του ευρώ, είναι..

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο Δημοσιογράφος Σταύρος Ψυχάρης και ο αφελής φίλος (και κουμπάρος) Γιώργος Κουρής

«…καλά να πάθεις αφού εσύ εγκατέλειψες από ετών τον σταθμό στην τύχη του, ο δε υιός σου εγκατέλειψε όλα τα άλλα για να ασχολείται με την Real News»

Σ΄ αυτά τον κυρ Σταύρο δεν τον πιάνει κανένας και αν μη τι άλλο τιμά τις φιλίες και τις κουμπαριές του - με ορισμένες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν όμως τον κανόνα. Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης έστειλε λέει επιστολή στον φίλο του και κουμπάρο Γιώργο Κουρή με την οποια «αθωωνει» και τον προφυλακισμένο μιντιάρχη και τον γιό του. Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ως «Σταύρος Ψυχάρης, Δημοσιογράφος» (αν και στην στην κεφαλίδα της έχει το λογότυπο του ΔΟΛ), αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος, η διαφημιστική αγορά, οι τράπεζες, οι δημόσιες υπηρεσία και όλοι οι ασχολούμενοι με θέματα Τύπου και Τηλεοράσεως γνωρίζουν ότι ούτε εσύ, ούτε ο υιός σου Ανδρέας ασχοληθήκατε ποτέ με τη διοίκηση και τη διαχείριση του Alter...».
Ο Ψυχάρης αφήνει και τις μπηχτές του κατά του συνεταίρου του υιού Κουρή, Ν. Χατζηνικολάου..

Η αναταραχή στον ΔΟΛ, ο Μαρτιγόπουλος και τα «πατήματα» του Χρήστου Λαμπράκη

O Χρήστος Λαμπράκης σε νεαρή ηλικία
«Να κόψουν τον λαιμό τους οι εφημερίδες...» - Μια επιστολή του Χρήστου Λαμπράκη προς τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των συντακτών, έπειτα από απεργία στις 20 Μαρτίου 1965

Βράζει ο τόπος στον ΔΟΛ! Μετά τις απολύσεις της Στέλλας Μαλθακού και της Γιάννας Σακελλαρίου (αναπληρώτρια εκπρόσωπος), ξεκίνησε μια θερμή περίοδος αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ιδιοκτησία και τους συνδικαλιστές.
Οχι χωρίς λόγο βεβαίως και όχι χωρίς προηγούμενα, αφού στη Μιχαλακοπούλου οι περικοπές κονδυλίων και ανθρώπινου δυναμικού (να το πω λιγότερο κομψά: οι απολύσεις) έχουν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Πώς θα αντιδράσει σε αυτή την ιστορία, η οποία εξελίχθηκε ερήμην του, ο νέος επιχειρησιακός διευθυντής Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος; Δεν το ξέρω, αλλά θα μπορούσε να πάρει πατήματα από τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη.
Ο εκλιπών αντιμετώπιζε μια ανάλογη κατάσταση με απαιτήσεις και αντεγκλήσεις πριν από 48 χρόνια. Τότε οι Ενώσεις Συντακτών ζητούσαν «ποσοστιαία γενική αύξηση των αποδοχών κατά 30%», με αποτέλεσμα να ζαλίζονται σφόδρα οι εκδότες. Νεότατος ων εκείνη την εποχή ο Χρήστος Λαμπράκης..

Ποιοι κατηγορούν για διευθυντική αλαζονεία και έπαρση τον Κώστα Αρβανίτη

Με τι συμφωνία ανέλαβε ο δημοσιογράφος τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού  «Στο Κόκκινο»

Αρχισαν τα όργανα στου Ψυρρή καθώς κάποιοι κατηγορούν για διευθυντική αλαζονεία και έπαρση τον Κώστα Αρβανίτη που πρόσφατα ανέλαβε τα ηνία του «105,5 Στο Κόκκινο».Ο δημοσιογράφος με το που εγκαταστάθηκε στο διευθυντικό γραφείο του 4ου ορόφου, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού, έπιασε αμέσως δουλειά ανεβάζοντας τους ρυθμούς και την ένταση...
Οσοι τον άκουσαν όμως την περασμένη εβδομάδα να μιλάει στο ραδιοσταθμό για το νέο πρόγραμμα (βγαίνει στον αέρα την.. Πρωταπριλιά), αναφέροντας έναν έναν τους συνεργάτες του (παλιούς και νέους) μόνο καλές εντυπώσεις δεν αποκόμισαν. Ακόμη και στις παρατηρήσεις των ακροατών, οι απαντήσεις του Κ. Αρβανίτη αρκετές..

Tα ανθρωπάκια του αθηναϊκού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου

Κομπάζετε, μα θα κατεβάζατε τα παντελόνια, παληκάρια της φακής
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Μελετώντας τα κείμενα επιφανών δημοσιογράφων, που διακρίθηκαν και στο παρελθόν για τα «αντι-κυπριακά» τους αισθήματα, ένιωσα λύπη αλλά και οργή. Θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τα ανθρωπάκια του αθηναϊκού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου, που χαίρονται όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι Έλληνες της Κύπρου, αλλά μετά από μεγάλη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι απαιτείται απάντηση, και διόρθωση των λανθασμένων πληροφοριών που μετέδωσαν για να μειώσουν το «ΟΧΙ» της κυπριακής Βουλής και του κυπριακού λαού.
Το μεγαλύτερο ψέμα που ακούστηκε και, μάλιστα, η αναπαραγωγή δούλεψε συγχρονισμένα, όπως και στο Δημοψήφισμα του 2004, ήταν ότι η πρώτη απόφαση του Εurogroup ήταν καλύτερη από τη..

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Eκλεισε έπειτα από 128 χρόνια λειτουργίας, το «βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ»

Tο ιστορικό «βιβλιοπωλείον της Εστίας» στην οδό Σόλωνος 60, έκλεισε μετά από 128 χρόνια λειτουργίας.
Το βιβλιοπωλείο άνοιξε το 1885 και μεταφέρθηκε πριν από 21 χρόνια από την οδό Σταδίου στην οδό Σόλωνος. Η μετακόμισή του ήταν η αιτία να μεταφερθούν πολλά βιβλιοπωλεία στον συγκεκριμένο δρόμο, και τελικά η περιοχή να γίνει αυτή με τα περισσότερα βιβλιοπωλεία στην πρωτεύουσα. Αποτέλεσε στέκι συγγραφέων και βιβλιόφιλων πολιτικών και δημοσιογράφων όλα τα χρόνια και μέχρι σήμερα. Από τους πιο ιστορικούς θαμώνες της «Εστίας» στη Σόλωνος υπήρξε..

Γιώργος Κουρής: Τους κρατάω όλους με χαρτιά. Θα πληρώσουν όσοι με έστειλαν στη φυλακή!

Ο προφυλακισμένος μιντιάρχης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Σταύρο Ψυχάρη  - Καμια αναφορά στον Ν. Χατζηνικολάου

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον προφυλακισμένο μιντιάρχη Γιώργο Κουρή. Οχι που ο Κεφαλονίτης δεν θα άρχιζε τις απειλές του στιλ «τους κρατάω με χαρτιά, θα τους τινάξω όλους στον αέρα». Ο εκδότης προειδοποιεί πως έχει στα χέρια του καυτό υλικό για πολιτικούς, τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Υλικό που μπορεί να τινάξει στον αέρα όλο το πολιτικό σκηνικό. Ο Γιώργος Κουρής ισχυρίζεται πως του την είχαν στημένη αλλά δεν μπορούσε λέει να φανταστεί πως θα έφθαναν ποτέ στο σημείο να τον στείλουν στη φυλακή. Αυτό μάλιστα που τον εξόργισε περισσότερο είναι..

Ποιός Σοφιανός; Ο Μεμής το νέο αφεντικό στον ΔΟΛ

Ραγδαίες εξελίξεις σε επίπεδο διευθυντικής ομάδας στον ΔΟΛ βλέπουν οι παροικούντες την Μιχαλακοπούλου. Μάλιστα σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Μιχαλακοπούλου, αναφέρουν ότι μεγάλοι χαμένοι στο τέλος θα είναι οι Αντώνης Καρακούσης (του Βήματος) και Στέλιος Σοφιανός (του Ιντερνετ), οι οποίοι όπως γράφεται έχουν «καπελωθεί» ήδη από τον Χρήστο Μεμή. Αν προστεθεί και η πληροφορία ότι ο διευθυντής των Νέων έχει τακτικές συναντήσεις με τον Ευάγγελο Μαρτιγόπουλο και τα επενδυτικά fund του νέου επιχειρησιακού διευθυντή του ΔΟΛ τότε είναι προφανές ποιος έχει το πάνω χέρι...
Το ζήτημα βέβαια είναι, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ότι έτσι κι αλλιώς ο Σοφιανός και ο..

Ξεφυλλίζοντας την Εφημερίδα των Συντακτών και την Ελευθεροτυπία

- Γιατί δεν πουλάει η εφημερίδα της Μίνωος - Η έλλειψη διαφήμισης και οι φήμες για αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της«Ε»

Ξεφύλλιζα το Σάββατο το μεσημέρι την «Ελευθεροτυπία» και την «Εφημερίδα των Συντακτών». Δεν θα σταθώ στην ύλη ή στο ποια είναι καλύτερη εφημερίδα και μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός ψαγμένου αναγνώστη. Θα σταθώ στο γεγονός ότι η Εφημερίδα των Συντακτών είχε 6 ολοσέλιδες διαφημίσεις και η Ελευθεροτυπία του τεχνοκράτη μάνατζερ Χάρη Οικονομόπουλου, καμμία! Κι ας διαφημίζονται στην ΕφΣυν και τράπεζες. Γιατί όπως είπε κι ένας σοφός (αριστερός) εφημεριδάς «Μάζευε κι ας είναι κι από τράπεζες»...
Εύλογα λοιπόν μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: έχουν ή όχι βάση τα γραφόμενα κι όλα όσα ακούγονται για αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας της Μίνωος; Μάλιστα η..