ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αιμίλιος Λιάτσος: Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

H Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ μας έστειλε με email ανακοίνωση (επισυνάπτεται και απόδειξη) με την οποία ο Αιμίλιος Λιάτσος απαντάει σε καταγγελία εργαζομένων της ΕΡΤ που εστάλη στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τετάρτη, 3/4/2013
Απάντηση σε δημοσίευμα
Με αφορμή κακόβουλη ανάρτηση σε ιστοτόπους (blogs) για δήθεν «σοβαρή καταγγελία εργαζομένων στην ΕΡΤ», η οποία – για άλλη μια φορά – στοχεύει στην κατασυκοφάντηση και την υπονόμευση της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης κ. Αιμίλιος Λιάτσος επισημαίνει τα ακόλουθα:
Οι φερόμενοι ως καταγγέλλοντες, ξεπέρασαν κάθε όριο κακοήθειας, ισχυριζόμενοι αβάσιμα ότι 
διατέθηκε ποσό 10.000 ευρώ στον διευθυντή του γραφείου του ως…
«άτοκο δάνειο» και υπαινίσσονται ότι καταστρατηγήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς μάλιστα τα αναγκαία παραστατικά. Για να ενισχύσουν δε τους κακόβουλους ισχυρισμούς τους πλάθουν κακόγουστα σενάρια συνωμοσιολογίας, χωρίς στοιχεία, αλλά θίγοντας την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπεια συγκεκριμένων προσώπων.
Τα ψέματα όμως, όπως αναφέρει και η λαϊκή ρήση, «έχουν κοντά ποδάρια». Εξάλλου, η απόφαση την οποία επικαλούνται, είναι δημοσιευμένη και βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιου ή ενδιαφερόμενου.
Όσον αφορά στο ποσό των 10.000 ευρώ, αυτά διατέθηκαν ως προκαταβολή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του σκηνικού της εκπομπής «136» και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το διακριβώσει.
Η ΕΡΤ Α.Ε. διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου των δαπανών, ώστε να διασφαλίζεται το συμφέρον της εταιρείας, ενώ τα οικονομικά στοιχεία της βρίσκονται σε τακτά διαστήματα στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
Οι κακόβουλοι εμπνευστές παρόμοιων συκοφαντιών, που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, είναι πάνω απ’ όλα υπόλογοι προς την κοινωνία, της οποίας κάθε άλλο παρά υπερασπιστές αποδεικνύονται• αντιθέτως, συμβάλλουν συνειδητά στη δημιουργία κλίματος γενικής καχυποψίας και απαξίωσης θεσμών.