ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ζητούν κατάσχεση της περιουσίας δύο εισαγωγέων IX

Σοκ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να προκαλέσει η εντολή της τρόικας για κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων δύο μεγάλων ελληνικών εισαγωγικών εταιρεών αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εξυγιάνσης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές.. πληροφορίες του movenews.gr τα στελέχη της τρόικας έδωσαν εντολή στις διοικήσεις των τραπεζών που έχουν χρηματοδοτήσει τις δύο μεγάλες ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης και εκποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους ώστε να συναιτιστούν και οι υπόλοιπες εισαγωγικές που χρωστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρέη του ενός ελληνικού ομίλου προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ ωστόσο τα στελέχη της τρόικας εκτιμούν πως τα δάνεια που έχει λάβει η συγκεκριμένη εισαγωγική έχουν «μεταφερθεί» σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα μέρος των δανείων έχει οδηγηθεί σε τράπεζες του εξωτερικού.
Οι υποχρεώσεις του άλλου ελληνικού ομίλου ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχει μια τεράστια ακίνητη περιουσία που προσεχώς αναμένεται να κατασχεθεί.

- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews