ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο φόρος 2% και το κινητό των 700 ερώ

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις, λέει, για την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας προς ψήφιση σχετικά με το άρθρο περί «εύλογης αμοιβής για ιδιωτική αναπαραγωγή» που αφορά την αμοιβή υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων.
 Η τροπολογία προβλέπει επιβάρυνση 2% επί της αξίας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets και επιβάρυνση 6% για.. ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής ήχου και εικόνας και για ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους άνω των 4GB.
Η κυβέρνηση τώρα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, θα επανεξετάσει (μόνο) το φόρο 2% για τα κινητά.  Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από επικοινωνία που είχαν

ΥΓ Παραθέτουμε σχόλιο του Δ. Σούλτα από το fb:
Ο άλλος δεν έχει δεύτερο βρακί να φορέσει, ψωνίζει κινητό των 700 ευρώ και έχει απασφαλίσει γιατί, αν επιβληθεί το τέλος για τα δικαιώματα, θα κοστίζει 714. Εν τω μεταξύ επί χρόνια είχε ξεχάσει να απασφαλίσει για ο,τιδήποτε άλλο. Ειδικά γι αυτήν την κατηγορία προτείνω τέλος 30- 40%.