ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ελένη Ανδριανού: έξω από τα δόντια για την ΕΡΤopen

Λογοκρισία στην ΕΡΤopen καταγγέλλει με mail που μας έστειλε η δημοσιογράφος Ελένη Ανδριανού, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Αναλυτικά:
"Η Σχέση μου με την ΕΡΤ Οπεν ήταν μια σχέση αγάπης αλλά οχι Πάθους...Τέτοιες σχέσεις κάποιες φορες δεν τελειώνουν ποτέ. Η δικη μου τελειωσε σημερα με μια εκπομπή αφιερωμένη στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιαννη που ειχε το θάρρος να πει αυτο που όλοι ξέραμε...Οτι η ΕΡΤ Οπεν είναι το δικό του παιχνίδι που το πληρώνει και το θέτει παντα στην υπηρεσία των δικών του Συμφερόντων... Τωρα πώς εμείς η Βαβυλωνια και γω τολμήσαμε να σταθούμε απέναντι στο Σουλτάνο και να του κάνουμε κριτική, είναι σίγουρα κατι που δεν περίμενε, αφου η ΕΡΤ οπεν ήταν γεμάτη Ανθρώπους έτοιμους να υποταχτούν στις εντολές του..

Εδωσαν το δώρο, χρωστάνε τρία μηνιάτικα...

...στους εργαζόμενους της «Βραδυνής της Κυριακής»
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η εργοδοσία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» κατέβαλε τελικά, το βράδυ της Παρασκευής, το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους.
Επισημαίνεται, όμως, ότι η οφειλή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων τριών μηνών εξακολουθεί να υφίσταται, γεγονός που αποτελεί λόγο εγρήγορσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και αμέσως μετά τις..

Όταν κλείνει ο κύκλος

του Δημήτρη Καμπουράκη*

Όταν ήμουν πιτσιρίκι την δεκαετία του ‘60, προ αμνημονεύτων χρόνων δηλαδή, τα Χριστούγεννα όλων των ανθρώπων ήταν φτωχικά. Τουλάχιστον στο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας στο οποίο ζούσα εγώ και η οικογένεια μου. Μιλάμε για βαθιά επαρχία, στην οποία ο σπάνιος κακοπληρωμένος υπάλληλος ήταν εξαιρετικά προνομιούχος. Όλοι οι υπόλοιποι, είτε αγρότες είτε εργάτες, απλώς ψευτοζούσαν. Εκείνες οι γιορτές λοιπόν, είχαν πολλή οικογενειακή τελετουργία και ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια. Κατεβαίναμε απ’ το χωριό στην πόλη με το λεωφορείο και κοιτάζαμε σαν..

Πού την στείλατε την κοπελίτσα;

Δυο συνεχείς βραδιές έβλεπες ή άκουγες στις ειδήσεις του Αντένα τη νεαρή ρεπόρτερ να μιλάει απευθείας από την Πάρνηθα για τον καιρό και σου κοβόταν η αναπνοή! Λαχανιασμένο το κοριτσάκι, σου έδινε να καταλάβεις (εν ψυχρώ!) πόσο βαριά είναι η καλογερική τής δημοσιογραφίας, και ειδικότερα του εξωτερικού ρεπορτάζ. Για μια όχι περισσότερο από ένα-δυο λεπτά ζωντανή σύνδεση, η νεαρή
ρεπόρτερ (Α. Φώσκολου, το όνομά της) έδειχνε την ταλαιπωρία της από το ψύχος σε υψόμετρο γύρω στα χίλια μέτρα. Το βράδυ της Πέμπτης την είδαμε στο τηλεοπτικό κάδρο (μαζί με ελάφια), αλλά το βράδυ της Παρασκευής ακούσαμε μόνο τη φωνή της, με τρεμουλιάσματα..

Ωραίο αυτό που έγραψες, αλλά δεν το θυμάμαι!

Το περίεργο είναι ότι μολονότι συρρικνώνεται η κυκλοφορία των εφημερίδων, κάθε τόσο βγαίνουν και άλλες (περί τις 20 μόνο το Σαββατοκύριακο), με τον παραδοσιακό εκδότη να εξαφανίζεται και να τον διαδέχεται ο επιχειρηματίας (όχι μόνο στις εφημερίδες, αλλά και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση), για τους δικούς του σκοπούς – και ο οποίος ποσώς σκοτίζεται για τη σωστή ενημέρωση και την ποιότητα.
Συνακόλουθα και η έκπτωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις ισχνές –ή και καθόλου– αμοιβές. Να προστεθεί και η άνθηση των ποικίλων μορφών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, του διαδικτύου, όπου..

Σε δύο αριστούχους από τη Λάρισα τα βραβεία Μαρκατά 2017

Σε δύο αριστούχους μαθητές, την Αθανασία Γραμμουστιάνου και τον Μιχάλη Νιαβή που εισήχθησαν με πολύ υψηλό βαθμό (19,3 και 19,4) σε σχολές δημοσιογραφίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, δόθηκαν φέτος τα βραβεία Μαρκατά του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας απέμεινε και φέτος τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά», σε αποφοίτους Λυκείου της Κεντρικής Ελλάδας, που πέτυχαν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές..

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Παραπολιτικών απολογία...

 ...για ανάρμοστο και ψευδές άρθρο

Σε εκτενή και εμφανή διατύπωση συγγνώμης προέβη η εβδομαδιαία εφημερίδα Παραπολιτικά προς τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και την σύζυγό του Χριστίνα Σαλάππα για δημοσίευμα του 2016 όπου αναφερόταν ότι «η σύζυγος Κοντονή κατηγορείται για εκβίαση επί 11 χρόνια» παρά το ότι είχε εκδοθεί απαλλακτικό από κάθε κατηγορία βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η εφημερίδα στο κείμενο με τιτλο «Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με ανακριβές δημοσίευμά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η εφημερίδα μας απολογείται στην κ. Χριστίνα Σαλάππα καθώς και στον κ. Σταύρο Κοντονή για το ανάρμοστο και ψευδές άρθρο που δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά της 22ας/10/2016 (...)

Ποιες εφημερίδες δεν έδωσαν δώρο

Καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε καταγγελία στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών ΣΕΠΕ για την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τριών μηνών στους εργαζόμενους συναδέλφους, από την εργοδότρια εταιρεία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε καταγγελία στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών ΣΕΠΕ για την μη..

ΚΕΔ: Πήγαν να τα σπάσουν όλα σε συνέδριο και ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:

"Μόνο γυαλιά καρφιά δεν τα έκανε προχτές στην εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ το ντουέτο Μαζανίτης και Σταθάτου με κίνδυνο να πέσουν οι εκλογές αφού τα έβαλαν ακόμη και με τις κλειδαριές από τις κάλπες!..
Τα λέει χαρτί και καλαμάρι το πρακτικό της εφορευτικής.
Στο ίδιο κλίμα όμως κύλησε και η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον μικρό του Αnt1 να μην θέλει να συζητηθούν οι απολύσεις από το συγκεκριμένο κανάλι και με την επιμονή του να σπρώχνει την ΕΣΗΕΑ σε συγκεκριμένο ιδιώτη πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς..

Έρχονται κι άλλες αλλαγές στα ΝΕΑ


Ανοιχτή συζήτηση του νέου διευθυντή με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας

Μια πρώτη σύντομη ανοιχτή συζήτηση είχε εχθές το μεσημέρι ο νέος διευθυντής των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Μαντέλας με τους δημοσιογράφους και τους αρχισυντάκτες της εφημερίδας.
Ωστόσο το σημαντικό – όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι ότι θα συνεχιστούν οι αλλαγές στα πρόσωπα το επόμενο διάστημα, χωρίς να αποκλείονται και νέες εκπλήξεις..
- απο το enimerosi24

H EΡΤ θυμάται...

Γιορτές στην ΕΡΤ της νέας εποχής, με άρωμα από το παρελθόν

Ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μέσα από το κανάλι ERT play1 στο http://webtv.ert.gr/ert-play-live/, μέσα από μια ανασκόπηση αγαπημένων χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων προγραμμάτων από το Αρχείο της ΕΡΤ.
Μια ανασκόπηση στον τρόπο με τον οποίο γλεντούσαμε τηλεοπτικά στις γιορτές από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και το 2000, σε ένα ψηφιοποιημένο πρόγραμμα διαθέσιμο από κάθε «έξυπνη» συσκευή (υπολογιστή, tablet, smart tv, κινητά) που παρέχει πρόσβαση στις διαδικτυακές και υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ.
Ο Μίμης Πλέσσας, η Τζένη Βάνου, ο Γιώργος Μητσάκης, η Πόλυ Πάνου, η Νάντια..

Σάλπαραν οι «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες»

«Σάλπαραν» με επιτυχία οι «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμo» (Εκδόσεις «Νότιος Άνεμος»).
Στο πάνελ βρέθηκαν ο Ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Προκόπης Παπαστράτης, οι πρόσφυγες πολέμου Χριστόδουλος Ξενάκης (Ικαρία – Τουρκία – Συρία – Αίγυπτος) και Μάρω Σμυρνιωτοπούλου – Λιακοσταύρου (Σάμος – Τουρκία – Συρία – Παλαιστίνη) και ο συγγραφέας Νάσος Μπράτσος. Προεδρείο ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Θωμάς Σίδερης.
Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στην γεμάτη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, που ξεχείλισε από μνήμες και συγκινήσεις.
Ακολούθησε συζήτηση όπου μίλησαν:..

Εκρηξη βόμβας και πυροβολισμοί στο Εφετείο Αθηνών

Eκτεταμένες καταστροφές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως. Οι δράστες άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό, πυροβόλησαν κατά του φρουρού και διέφυγαν με βαν που αργότερα βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχετικά με την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε, στiς 03:25 σήμερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.
Πριν την έκρηξη είχαν υπάρξει δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν oι δράστες βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια. Μιλώντας στην εκπομπή..

Ο Τύπος στο έλεος των κυριακάτικων

Θα μπορούσες να το πεις «Δικτατορία των Κυριακάτικων» το γεγονός ότι έχουν επιβάλει   ανυποχώρητα τους όρους τους στις κυκλοφορίες των άλλων  εφημερίδων όταν υπάρχουν γιορτές που επηρεάζουν τη διανομή του Τύπου. Αλλά ας αποφύγουμε τον χαρακτηρισμό «δικτατορία» που είναι βαρύς και απωθητικός. Όμως, αυτό δεν αλλάζει την ουσία που είναι μία: όλες οι
εφημερίδες που δεν κυκλοφορούν Κυριακή προσαρμόζουν τις δικές τους εκδόσεις ανάλογα με το πώς τα κανονίζουν οι εκδότες των εφημερίδων της Κυριακής, οι οποίες βρίσκουν τρόπο να παραμένουν περισσότερες ημέρες στα σημεία πώλησης ακόμα και όταν εξόφθαλμα αδικούν τις άλλες εκδόσεις.
Τώρα που τα Χριστούγεννα πέφτουν Δεύτερα τίποτα δεν εμπόδιζε τα κυριακάτικα φύλλα να..

Το «γκαντεμόσογο» και το «κόψιμο» του Τσολιά

Επιστρατεύοντας ισχυρές δόσεις χιούμορ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σχολίασε με ξεχωριστό τρόπο το αιφνίδιο τέλος της εκπομπής «Ελληνοφρένεια» στον ALPHA.
Αναφερόμενος στο πέρασμά του από την εκπομπή, ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:..

Οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα ΜΜΕ

Aλήθεια σε ραδιόφωνα, κανάλια και κυρίως σε ΣΑΪΤ πότε κάθονται και πώς πληρώνονται;

Η εργασία στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τις ημέρες των αργιών των Χριστουγέννων (25-12-2017 και 26-12-2017) και της Πρωτοχρονιάς (1-1-2018) ρυθμίζεται, σύμφωνα και με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. ως εξής:
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Κατά τις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι συντάκτες του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
– Την Παρασκευή, 22-12-2017, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις του Σαββάτου.

Νέοι εργασιακοί εκπρόσωποι σε Εθνος και Πήγασο

Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων, στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ,
 α) των συντακτών του πρώην εκδοτικού συγκροτήματος «ΠΗΓΑΣΟΣ», και
β) των συντακτών που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»:
«ΠΗΓΑΣΟΣ»:
Υποψήφιος: Αλεξόπουλος Βασίλειος..

Προθεσμία πήρε ο Β. Μαρινάκης

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος είχε κληθεί από την εισαγγελέα Πειραιά για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση του NOOR 1. Ο επιχειρηματίας θα παρουσιαστεί ξανά στην εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα μετά τις γιορτές.
Εικάζεται ότι η κλήση του από την Εισαγγελία σχετίζεται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη ζήτησε προθεσμία ώστε να πάρει στα χέρια του τη δικογραφία και να ενημερωθεί για ποια θέματα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πελάτης του.
Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κλήσεις έχουν λάβει ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων..

Ανέβηκε κι άλλο το ΒΗΜΑ - Τι πούλησαν τα κυριακάτικα

Συγκριτικοί πίνακες

Πεσμένες κατά 3.450 φύλλα ήταν την Κυριακή 17/12, οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων που στο σύνολό τους πανελλαδικά πούλησαν 245.730 φύλλα.
Η σειρά κατάταξης στον πίνακα των κυκλοφοριών άλλαξε πάλι και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρακτορείου Αργος, η Καθημερινή της Κυριακής παρέμεινε στην πρώτη θέση παρά το ότι έχασε 5.350 φύλλα -πούλησε πανελλαδικά 58.860 φύλλα.
Στη δεύτερη θέση πέρασε το ΒΗΜΑ με 52.120 φύλλα με τρίτο το Πρώτο Θέμα που έχασε 2.440 φύλλα  και είχε συνολική κυκλοφορία 50.170 φύλλα (η σειρά αλλάζει ανάλογα με τις προσφορές τα περιοδικά που βάζει κάθε εφημερίδα).
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που σημείωσε εντυπωσιακή..

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κανείς δεν πέθανε από ντροπή

Τσάκισε και εσύ τον Παναθηναϊκό με τεσσάρες, μπορείς! Είτε ο ΠΑΟΚ των μεγάλων φιλοδοξιών είσαι είτε η ταπεινή νεοφώτιστη Λαμία, έχεις τη δυνατότητα να συντρίψεις την ομάδα-ναυάγιο με 4-0 ή με 4-1.
Και με λιακάδα και με χιόνι, ο εγκαταλελειμμένος Παναθηναϊκός είναι χαλί να τον πατήσουν. Προσφέρει παντού τη χαρά του θριάμβου. Το Τριφύλλι του Αλαφούζου κερνάει χαμόγελα και όλοι πίνουν. Η ιστορική ομάδα σβήνει διαλυόμενη αργά και βασανιστικά. Λιώνει φλεγόμενη. Αποσυντίθεται μετά..

«Ποιος είσαι εσύ ρε;»

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τον Δ. Κουτσούμπα να μπει στη Βουλή - Τι καταγγέλλει το ΚΚΕ (BINTEO)

Αντιδράσεις προκάλεσε η στάση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στον  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και της συνοδείας του. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ ενάντια στην τροπολογία για διώξεις σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εμποδίσουν τη διέλευση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή. Μάλιστα ο ένας από τους δύο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων..

Δ. Βερύκιος: Η Ελληνοφρένεια δεν ενοχλούσε, απλώς δεν πουλούσε

Την δική του εκδοχή για τους λόγους που κόπηκε η Ελληνοφρένεια από τον Alpha, έδωσε ο αντιπρόεδρος του καναλιού Δήμος Βερύκιος. Με αφορμή το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ (“Μας φάγανε γιατί ενοχλούσαμε” - δείτε ΕΔΩ) ο Βερύκιος μιλώντας στο Happy Day, την πρωινή εκπομπή του καναλιού με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, είπε πως η εκπομπή κόπηκε για οικονομικούς και εμπορικούς λόγους και όχι για πολιτικούς. Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Alpha είπε:
«Επειδή δεν είμαι κότα λυράτη, μου έρχονται μηνύματα “γιατί δεν λες για την Ελληνοφρένεια”. Διαβάζω και στο Έθνος: “Μας φάγανε γιατί ενοχλούσαμε”. Δεν είναι έτσι ρε παιδιά. Η τηλεόραση είναι επιχείρηση δεν είναι μοναστήρι..

Σοκ από την επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ

Καταδικάζουν η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

Επίθεση δέχτηκαν σήμερα το πρωί τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, από άγνωστους  κουκουλοφόρους. Οι εισβολείς απείλησαν το προσωπικό και του ζήτησαν να μην μετακινηθεί, καθώς «θα πραγματοποιηθεί μία παρέμβαση». Στη συνέχεια κατέστρεψαν δύο υπολογιστές, μια συσκευή τηλεόρασης κι άλλον εξοπλισμό γραφείου όπως έναν εκτυπωτή, προτού εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις. Όπως ενημερώθηκε η ΕΟΔ από την ΕΣΗΕΜ-Θ, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.
Χθες (20/12/2017) ομάδα αγνώστων, πιθανότατα η ίδια, επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις των.. 

Tον απέλυσαν λίγο πριν τη συνταξιοδότηση

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του Ελεύθερου Τύπου

Λίγο πριν από την σύνταξη του ζήτησαν νέα μείωση στο μισθό του. Αυτός αρνήθηκε και τον απέλυσαν. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Αλέκο Αρβανιτά τον οποίο απέλυσε η εργοδοσία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και κατάφωρα καταχρηστική απόλυση του Αλέκου Αρβανιτά, παρά την πολυετή προσφορά του στην εφημερίδα.
Ο δημοσιογράφος μετά τις διαδοχικές μειώσεις μισθών, που είχε υποστεί, αρνήθηκε να δεχτεί..

Η Ελληνοφρένεια, ο κύριος Μπόμπολας και η ΕΡΤ

Με τη διακοπή της Ελληνοφρένειας έχασαν τη δουλειά τους στη συγκεκριμένη σειρά 35 άτομα (στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι δύο βασικοί συντελεστές). Η ομάδα, είπαν στη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, το μεσημέρι της Πέμπτης
στον Real fm, αποτελείται από 30 άτομα που δεν πρόλαβαν να τα ενημερώσουν, όπως δεν πρόλαβαν να αποχαιρετήσουν εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκαν στον Alpha και τους οποίους ευχαρίστησαν θερμά από ραδιοφώνου.
Αναφέρθηκαν σε όσα ακούγονται για την επόμενη τηλεοπτική τους στέγη και έκαναν χιούμορ με τη φήμη (που «δεν είναι φήμη» είπαν στα σοβαρά, χωρίς πλάκα) ότι έχουν πρόταση από τη ΕΡΤ..

Ψαλίδες κλείνουν, στόματα ανοίγουν!

Όταν οι δημοσκοπήσεις έρχονται επιτέλους σε επαφή με την πραγματικότητα
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πάνω εκεί που η Kappa Research είχε ρίξει στα χαμηλά τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα και ξύνανε διάφοροι τις κεφάλες, ήρθε να επιβεβαιώσει την τάση η Alco με φρέσκια δημοσκόπηση: Στις πεντέμιση μονάδες η απόσταση της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον αλλάζουν τα δεδομένα όπως τα είχαμε ως τώρα στο μυαλό μας. Ξαναρχίζει το παιχνίδι, ξαναπαίζεται η μπαλίτσα. Και πάμε παρακάτω.
Θέμα πρώτον το Κίνημα Αλλαγής στη δημοσκόπηση της Kappa Research είναι κάτω απ’ τα..

Η αγωνία ενός (αόρατου) ρεπόρτερ

Όταν πρωτοπήγα στο «Βήμα» οι παλιοί δεν με πολυσυμπαθούσαν. Κάποια στιγμή παίρνω προαγωγή. Γίνομαι βοηθός του Παύλου Παλαιολόγου. Αλλά τι σήμαινε βοηθός ενός επιφυλλιδογράφου; Να σηκώνω τα τηλέφωνα.
Ο Παλαιολόγος είχε ένα απίστευτα μεγάλο κοινό θαυμαστριών, δεκάδες γυναίκες τού τηλεφωνούσαν όλη μέρα. Παράλληλα έκανα και μικρά ρεπορτάζ. Ώσπου μια μέρα βλέπω στην επιφυλλίδα του Παλαιολόγου το όνομά μου για πρώτη φορά στην εφημερίδα. Τον ευχαρίστησα συγκινημένος.
Ποιο ήταν το ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν;
Είχε σκοτωθεί δυο μέρες πριν ένας μοτοσικλετιστής πάνω στην άσφαλτο. Την επομένη εμφανίστηκε η σκιά του στην άσφαλτο, όλοι μίλησαν για θαύμα. Έτρεξε κόσμος, παπάδες, περίεργοι..

Λέξεις που πέθαναν

Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης*   

Μίλησε προχθές ο πρωθυπουργός για την ανάγκη προστασίας του «κοινού περί δικαίου αισθήματος». Τυπικά είχε δίκιο, αφού μιλούσε για την ανάγκη να πιεστούν οι μπαταχτσήδες επιχειρηματίες ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αλλά αναλογιζόμενος τη σκηνή, δεν μπόρεσα να μη γελάσω.
Αποδέκτες της έκκλησης ήταν οι τραπεζίτες. Ποιοι, οι τραπεζίτες! Μα πουθενά στον κόσμο αυτοί δεν διακρίνονται για το περί δικαίου αίσθημά τους, μάλλον το αντίθετο. Δουλειά τους είναι το περί κερδοφορίας αίσθημα, η φροντίδα ώστε τα ψιλά γράμματα και οι νόμοι να εξυπηρετούν τους ισολογισμούς της τράπεζας εις..

Καταγγελία για (μετ)εκλογικό πραξικόπημα στην ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση του Μετώπου για την Ανατροπή / ΠΟΕΣΥ:

Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας. Έτσι σκέφτονται και ενεργούν προφανώς οι υποτιθέμενοι «καταστατικο-λάγνοι» και δήθεν νομιμόφρονες γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Φτάνουν δε να καταστρατηγούν ακόμη και τα δικά τους «ευαγγέλια» κάθε φορά που νιώθουν ότι κάποια ασυμβίβαστη φωνή μπορεί να τους χαλάσει το στημένο παιχνίδι και είναι σε θέση να ενισχύσει τον διεκδικητικό μας ρόλο ως κλάδου απέναντι στην όποια εξουσία, εργοδοτική και κυβερνητική, ανεξαρτήτου χρώματος και προέλευσης.
Οι εκλογές στην ΠΟΕΣΥ αποτελούν την τελευταία τέτοια κραυγαλέα περίπτωση..

Οι δανειστές έχουν αλλάξει ποντάρισμα

Γράφει ο Τάσος Παππάς*

Άκουσα με τη δέουσα προσοχή τις ομιλίες των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Τα επιχειρήματα γνωστά και χιλιοειπωμένα: είστε άχρηστοι, είστε ανίκανοι, είστε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, είστε ψεύτες, είστε ανήθικοι, τα νούμερα δείχνουν την παταγώδη αποτυχία σας, δεν εμπνέετε εμπιστοσύνη στους επενδυτές, η χώρα έχει τις χαμηλότερες επιδόσεις στην ευρωζώνη, όσο μένετε στην εξουσία τα πράγματα θα πηγαίνουν χάλια.
Θα πει κανείς ότι αντιπολίτευση είναι, έτσι λειτουργούν παντού οι αντιπολιτεύσεις, είναι υποχρεωμένη να καλλιεργεί προσδοκίες νίκης για να κρατηθεί η παράταξη ενωμένη και..

Γιωργάκη, δεν με πείραξε που με είπες φαφούτη...

...όμως δεν εύρισκες κάτι πιο έξυπνο; Ετσι με λένε εδώ και 20 χρόνια

Επιθετική απάντηση –επί δύο συνεχείς ημέρες μάλιστα– έδωσε ο Γιώργος Γεωργίου στον (υπό αναχώρηση από την ομάδα) ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Γιώργο Κουτρουμπή, μετά από ανάρτηση του τελευταίου στο instagram με την οποία «φωτογράφιζε» τον δημοσιογράφο. Ο Κουτρουμπής, που είναι σε ρήξη με τον Παναθηναϊκό και έχει κάνει προσφυγή διεκδικώντας τις οφειλές της ΠΑΕ απέναντί του, έγραψε το φαινομενικά γριφώδες, αλλά όχι και τόσο δυσερμήνευτο, μήνυμα: «Ρουφιάνε βάλε κάνα Δόντι και μετά με Πιάνεις στο στόμα Σου. Υ.Γ. Τον σωτήρα-ψυχολόγο και τα Μάτια σας».
Στον δημοσιογραφικό κόσμο, τουλάχιστον, ήταν ολοφάνερος ο ένας από τους δύο..

Πώς σκοτώνει την ώρα της η Αλέκα στη Βουλή

Ηταν ίσως από τις πλέον βαρετές και πολύωρες συνεδριάσεις για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επί 68 λεπτά, κούρασε τους πάντες (το παραδέχθηκε και ο ίδιος) και στη διάρκεια της ομιλίας του συνέβησαν τα εξής:
Πρώτα απ' όλα ο Κ. Μητσοτάκης (που μίλησε επί 57 λεπτά) έλεγε στους συνεργάτες του ότι «κόντεψε να με πάρει ο ύπνος ακούγοντας τον Τσίπρα».
Δεύτερον, κάποια στιγμή, την ώρα που μιλούσε ο κ. Τσίπρας, βγήκε για λίγο από την αίθουσα ο Ι. Δραγασάκης και βρήκε την ευκαιρία ο Κωστής Χατζηδάκης να φωνάξει: «Ούτε ο Δραγασάκης δεν τον άντεξε».
Επίσης: η Αλέκα Παπαρήγα έβγαλε το τάμπλετ της και... έλυσε ένα σταυρόλεξο (φωτογραφία)..

Γυμνοί για ποιο πράγμα ακριβώς;

Γράφει ο Κοσμάς Βίδος*

Η «παράδοση» τηρήθηκε κι εφέτος: Ελληνες celebrities φωτογραφήθηκαν γυμνοί για το «Down Town», στο πλαίσιο της ετήσιας καμπάνιας του περιοδικού κατά του AIDS. Ναι, άργησαν λίγο, αφού η φωτογράφιση βγήκε στα περίπτερα δύο εβδομάδες μετά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), αλλά ας μην μείνουμε σε τέτοιες ανούσιες λεπτομέρειες. Σημασία έχει η καλή πρόθεση. Και το αποτέλεσμα; Και αυτό έχει, βεβαίως, σημασία. Ας δούμε, λοιπόν τι μένει έπειτα από μια τέτοια φωτογράφιση. Ή μάλλον τι δεν μένει.
Γιατί κακά τα ψέματα, εκείνο που κυρίως δεν μένει είναι το βαθύτερο νόημα που (υποτίθεται πως) έχει η δράση: η αφύπνιση για τον κίνδυνο του AIDS και η ενημέρωση. Με αυτά κανένας δεν..

Μαθήματα... ορθοφωνίας με τον ΕΔΟΕΑΠ στον αέρα

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Ωσαννά στο Τσίπρα και στη διαπλοκή ψέλνουν οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ...
Φαίνεται ότι η πλειοψηφία στο ΔΣ, μάλλον διευρύνεται τελευταία, προοδεύει και με την στάση της:
1-«Καταπίνει» τις απολύσεις στον Αnt1 και στις εφημερίδες που έγιναν στην τελευταία 24ωρη απεργία. Με τον τρόπο αυτό δηλώνει συνοδοιπόρος στον κυβερνητικό και εργοδοτικό βιασμό δικαιωμάτων και κατακτήσεων επιφέροντας καίριο πλήγμα ακόμη και στην μητρότητα. Απόλυση..

Ελληνοφρένεια: Μας φάγανε επειδή τους ενοχλούσαμε

Οι συντελεστές της εκπομπής κάνουν λόγο για νοσηρό και πολεμικό κλίμα - Τι λέει ο Alpha

Πολλές οι αντιδράσεις για την απότομη διακοπή της γνωστής σατιρικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» έπειτα από επτά εκπομπές, αν και η σύμβαση με τον Alpha ήταν για όλη τη σεζόν. Σύμφωνα με τον Alpha το πρόγραμμα κόπηκε γιατί είχε τηλεθέαση χαμηλότερη από τον μέσο όρο του σταθμού, οι συντελεστές όμως της εκπομπής κάνουν λόγο για λογοκρισία και χθες ανέβασαν σχετική ανάρτηση στα social media (δείτε ΕΔΩ).
 Ο τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» μιλώντας σήμερα στο «Έθνος» για το αιφνίδιο κόψιμο της εκπομπής είπε: «Μας φάγανε επειδή τους ενοχλούσαμε. Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας..

Η επιστροφή των Χριστουγέννων

του Νίκου Τσαγκρή*

Από τότε τα Χριστούγεννα δεν ξαναήρθαν. Δεν θυμάται πόσα χρόνια πέρασαν. Στην αρχή τα περίμενε. Σχεδόν αρρώσταινε όταν πέρναγαν δίπλα του, τα έβλεπε, μα δεν μπορούσε να τα αγγίξει. Αργότερα, με το χρόνο, τα Χριστούγεννα απέφευγαν να τον επισκεφθούν, γιατί τον έβλεπαν αδιάφορο και ξεχασμένο. Ύστερα τα ξέχασε αυτός. Κάθε χρονιά, σαν έφταναν γιορτές, έπαιρνε στα παιδιά τα δώρα μηχανικά, από συνήθεια. Έπλενε το γυαλιστερό αυτοκίνητο, φόρτωνε την οικογένεια και χανόταν...
                                                               *******
Μια δυο φορές βαθιά στη μνήμη του, μέσα από την πάχνη της λήθης, πρόβαλαν ντροπαλά κάποιες εικόνες των τελευταίων Χριστουγέννων: το μικρό τύμπανο με το τενεκεδένιο πλαϊνό..

Η «Ραδιοτηλεόραση» επανακυκλοφορεί!

thumbnail
Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, το ιστορικό περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» επανακυκλοφορεί!
Ανανεωμένο, σε μορφή freepress, θα διατίθεται κάθε Παρασκευή δωρεάν σε σταθμούς του μετρό, του ηλεκτρικού, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και σε άλλους χώρους διάθεσης freepress, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, κάθε εβδομάδα, θα αναρτάται σε ψηφιακή μορφή στον ιστότοπο της ΕΡΤ (ert.gr).
Με 16 σελίδες πλούσιες σε ρεπορτάζ, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα,..

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Οι άνθρωποι πίσω από τους τίτλους και τις αράδες

 Πενήντα χρόνια Χανιώτικα Νέα

Πενήντα χρόνια κυκλοφορίας συμπλήρωσαν τα “Χανιώτικα νέα”. Η ιστορία τους, που ξεκίνησε σε μια αποθήκη της οδού Κισάμου, έφτασε στην κορυφή του επαρχιακού Τύπου και κέρδισε την καρδιά του αναγνωστικού κοινού, θα "ξετυλιχθεί" στα αφιερώματα που θα παρουσιαστούν στην εφημερίδα το επόμενο διάστημα.
 Στο πρώτο αφιέρωμα, Οι “διαδρομές” των "ΧΝ" συνομιλούν με κάποιους από τους αθέατους “ήρωες” των “Χανιώτικων νέων” - λινοτύπες, πιεστές, διανομείς κ.α. - για τον μόχθο, τις ιστορίες ακόμα και τα ευτράπελα της έκδοσης στο χθες και το σήμερα..

Από που «ψωνίζει» λογογράφους - συμβούλους ο Μητσοτάκης;

Ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που “προπονείται” για το επόμενο βήμα της πολιτικής του καριέρας, που δεν μπορεί παρά να είναι η πρωθυπουργία, δεν είναι επίσης δυνατόν να γίνεται... επιθεώρηση κάθε φορά που κοντράρεται στη Βουλή με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν μπορεί λοιπόν, για να φανεί ρήτορας και να ταπώσει τον αντίπαλο, να χρησιμοποιεί ρήσεις που τις αποδίδει στον Αϊνστάιν, θέλοντας να... δείξει πόσο πολλά γνωρίζει, ενώ ένα απλό γκουγκλάρισμα θα του έδειχνε ότι ο Άλμπερτ ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο.(...)
Το δίδαγμα της ιστορίας είναι προφανές: Η ηγεσία της ΝΔ, παρ΄ό,τι ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται το αντίθετο, προσλαμβάνει συμβούλους, συνεργάτες και παρατρεχάμενους, όχι βάσει ικανοτήτων..

Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ για το «Documento»

Για «επικοινωνιακή μπαρούφα» και «πρωτόγνωρη κίνηση πολιτικού εκφοβισμού» κάνει λόγο η εφημερίδα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα «Έλεγχος προέλευσης και νομιμότητας κεφαλαίων της εταιρίας που εκδίδει την εφημερίδα Documento», κατέθεσαν 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Documento κάνει λόγο για «επικοινωνιακή μπαρούφα» και για «πρωτόγνωρη κίνηση πολιτικού εκφοβισμού που θυμίζει σκοτεινές εποχές» και αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Βέβαια, με μια απλή επίσκεψη στα γραφεία μας θα μπορούσαν να λάβουν όλες τις απαντήσεις που ζητούν, εκτός κι αν άγχονται προκαταβολικά για τις εξηγήσεις που θα ζητούσαμε..

Τάσπασαν έξω από τα γραφεία του TV100 και FM100

Eπίθεση από αγνώστους δέχτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέσα ενημέρωσης του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, περίπου 20 άτομα με κουκούλες επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την TV100 και τον FM100, στην οδο Ν. Γερμανού 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.
Τρία από τα οχήματα που υπέστησαν φθορές ανήκουν στη ΔΕΠΘΕ και ένα σε ιδιώτη.
Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χτύπησαν έναν εργαζόμενο της TV100, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.  Οι άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν "για κάθε δελτίο των 8 ένα..

Σύντροφοι τηλεθεατές μάς έκοψαν αιφνιδίως απ τον ALPHA!

Ελληνοφρένεια τέλος!

"Σύντροφοι τηλεθεατές μας έκοψαν αιφνιδίως απ τον ALPHA TV! Μας ανακοινώθηκε χθες βράδυ αφού είχε γυριστεί και μονταριστεί η εκπομπή,με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε καν να χαιρετίσουμε το κοινό. Ευχαριστούμε λοιπόν όσους μας παρακολούθησαν αυτά τα 4μισι χρόνια.
Ραντεβού στα Γουναράδικα."‬
Με το παραπάνω μήνυμα στο twitter της Ελληνοφρένειας έγινε γνωστό ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA έκοψε την τηλεοπτική εκπομπή του Τσολιά - Μπαλούρδου. Στη φετινή σεζόν η Ελληνοφρένεια έκανε επτά εκπομπές και χθες τους ανακοίνωσαν, εντελώς ξαφνικά, πως από τον Ιανουάριο δεν θα συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα. Το..

Σε λίγο θα ξεπεράσει και το BBC σε ακροαματικότητα ο Τράγκας

Μετά από εκείνο τον τριήμερο χαμό που έκανε στα Παραπολιτικά 90.1 ο Γιώργος Τράγκας εναντίον της Bari-Focus ο σταθμός εκτοξεύθηκε στις ακροαματικότητες.
Σύμπτωση προφανώς. Δεν ξέρουμε αν ο Τράγκας πέρασε και από τα γραφεία της εταιρίας, δεν ξέρουμε αν είχε περάσει και πέρυσι δύο-τρεις φορές, ώστε να ελέγξει τη μεθοδολογία. Μετά τις κραυγές Τράγκα ο σταθμός μόνο ανεβαίνει. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα έκανε ρεκόρ. Μέσα σε έναν μήνα αύξησε τα ποσοστά του 2,5 φορές πάνω. Τώρα όλοι απαντούν στα τηλέφωνα πως ακούνε Παραπολιτικά 90.1. Είναι κρίμα που σταμάτησε πια να φωνάζει ο θείος..

Βιτρίνα...

Η δημοσιογραφία δεν είναι ούτε η βιτρίνα που βλέπουν οι τηλεθεατές, ούτε η υποτιθέμενη λάμψη, ούτε τα... ανύπαρκτα τρελά χρήματα.
Είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε απίστευτα ωράρια, για ελάχιστα χρήματα, με τρομακτικό άγχος και πίεση.
Η δημοσιογραφία, είναι αυτοί οι άνθρωποι που φεύγουν νέοι, που δεν προλαβαίνουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Σήμερα έφυγε ο Δημήτρης ο Αλειφερόπουλος, πριν λίγες ημέρες ο Βασίλης ο Μπεσκένης και πριν από αυτούς ο Στάθης ο Καγιαλές..

K. Βαξεβάνης: Να έρθουν να τους εξηγήσουμε πως βγαίνει το Documento

Eπίθεση κατά της εφημερίδας Documento εξαπέλυσε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων», η Ασημακοπούλου έκανε δηκτικά σχόλια για την εφημερίδα, ζητώντας  λεπτομέρειες για τη νομική μορφή της εταιρίας αλλά και τη διαφήμιση που λαμβάνει. Μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Νίκο Παππά να απαντήσει αν τον συνδέει συγγενική σχέση με τον Καλογρίτσα.
«Έκανα μία ερώτηση για τη σχέση με τον Καλογρίτσα. Δεν θα μιλήσω εγώ για την ποιότητα της εφημερίδας Documento, είναι μία -τη λες και πολυτελή έκδοση- κανονική εφημερίδα. Ρωτάμε υπουργέ όχι μόνο αν είναι φίλος σας ο Καλογρίτσας αλλά και πόσα χρήματα δίνετε σε διαφήμιση» είπε, ζητώντας παράλληλα..

Πέθανε στα 47 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Νέα απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, πέθανε έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο o Δημήτρης Αλειφερόπουλος, σε ηλικία 47 ετών.
Υπήρξε κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης. Δούλεψε επί σειρά ετών σε έντυπα μέσα, στην τηλεόραση του Alpha, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος, ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι μεγάλη η οδύνη της απώλειας του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ενός νέου ανθρώπου,..

Καθημερινή η παρουσία Μαρινάκη σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

Οι εργαζόμενοι και η «αθόρυβη» αλλαγή στην κορυφή των «Νέων»

Σχεδόν καθημερινή είναι πλέον η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στη λεωφόρο Συγγρού στις εγκαταστάσεις των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ! Ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε και εχθές τον οργανισμό, πρώτη ημέρα της ανάληψης από τον Γιώργο Μαντέλα της διεύθυνσης των ΝΕΩΝ και συνεργάστηκε με τα στελέχη της εταιρίας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, δηλώνοντας ικανοποίηση για την πορεία των εφημερίδων και των υπολοίπων Μέσων.
Την ίδια ώρα όμως, αρκετοί χαρακτήριζαν την αλλαγή φρουράς στα ΝΕΑ, ως την πλέον..

Μισός αιώνα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος

Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Στο Ρήγα με πήγε ο αδερφός μου, τέτοια εποχή νομίζω πριν από σαράντα χρόνια. Ήμουνα τότε δεκατριών ετών, φρέσκο κοτόπουλο, αλλά είχα προλάβει να διαβάσω το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» των Μαρξ Και Ένγκελς και τον «Μονόλογο του Βασιλιά Λεοπόλδου» του Μαρκ Τουέην. Και είχα αποφασίσει μέσα στην απέραντη παιδική μου αθωότητα, ότι εγώ ήμουνα αριστερός και ανήκα στην αριστερά. Σε κάποια αριστερά τέλος πάντων, που μου ταίριαζε εμένα. Μια αριστερά ροκ εν ρολ , γιατί είχα..

Nέες συνεργασίες του ΑΠΕ με ξένα Μέσα Ενημέρωσης

Νέες συμφωνίες με ξένα μέσα ενημέρωσης για την ενίσχυση της συνεργασίας, την ανταλλαγή γνώσεων και την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στα ΜΜΕ, υπέγραψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπέγραψε συμφωνίες με την ειδησεογραφική πλατφόρμα BBG, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων KYODO, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Μεξικό NOTIMEX, το αυστραλιανό ΑΑP και το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ..

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον «Αθήνα 9,84»

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα, Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 από τις 11.00 έως τις 14.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84». Η στάση εργασίας αποφασίστηκε απο τα ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μετά την  δέσμευση των λογαριασμών μισθοδοσίας του σταθμού.  
Οι Ενώσεις και οι δημοσιογράφοι του σταθμού ζητούν να αποδεσμευθούν αμέσως οι λογαριασμοί, ώστε να διασφαλισθεί η πληρωμή των δεδουλευμένων και του Δώρου Χριστουγέννων..