ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Και επίσημα ο Σαββίδης για την τέταρτη άδεια

Κατέβαλε την πρώτη δόση, που ανέρχεται στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ

Και επίσημα υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε με απόφαση της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες. Το συνολικό τίμημα που πρέπει να καταβάλει για να πάρει την άδεια ανέρχεται στο ποσό των 61.500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Σαββίδης κατέβαλε ήδη την πρώτη δόση, που ανέρχεται στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΕΕ:..
Σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αρ.Πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 Πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού  και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες  παρόχων περιεχομένου   επίγειας  ψηφιακής  τηλεοπτικής  ευρυεκπομπής  ελεύθερης  λήψης  εθνικής εμβέλειας  ενημερωτικού  προγράμματος  γενικού  περιεχομένου  για  μετάδοση  υψηλής  ευκρίνειας  (high  definition), η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED» έναντι τιμήματος 61.500.000 € (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ).
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ανέφερε ότι οι τέσσερις υπερθεματιστές έχουν ήδη καταθέσει στα δημόσια ταμεία 85 εκατ. ευρώ.
Ο Ν. Παππάς τόνισε πως ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ήταν μια κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης και αποδείχθηκε πως ήταν θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα.
Αμέσως μετά, έσπευσε να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι «επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα».