ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα ψέματα του Γιάννη Αλαφούζου

Τι σχέση έχει η Αυγή με τον ΣΚΑΪ;

Υπερηφανευόταν ο Γιάννης Αλαφούζος για τη «σαφή πολιτική γραμμή» του ΣΚΑΪ. «Οπως η “Αυγή” υποστήριξε το ΟΧΙ, έτσι και ο Σκάι υποστήριξε το ΝΑΙ» είπε κάποια στιγμή στην κατάθεσή του. Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι: ο ΣΚΑΪ κατέχει δημόσια συχνότητα, οπότε πρέπει να υπακούει στη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Δεν είναι το ίδιο ένα κανάλι και μία εφημερίδα.
Η εφημερίδα μπορεί να κρατάει όποια πολιτική γραμμή επιθυμεί και να γεμίζει τις σελίδες της αποκλειστικά με απόψεις της μίας πλευράς. Θα την κρίνουν οι αναγνώστες της. Τα κανάλια δεν δικαιούνται να το κάνουν αυτό. Και σε..
προεκλογικές περιόδους ακόμα περισσότερο. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι πολύ αυστηρό, η ισορροπία της παρουσίασης των κομμάτων και των απόψεων αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της νομοθεσίας.
Είπε πολλά ψέματα ο κ. Αλαφούζος. Και ανακρίβειες. Πολύ περισσότερες από όσες ανακαλούσε λίγη ώρα μετά. «Στην περίοδο του δημοψηφίσματος αθωωθήκαμε» τόνισε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, «αποδείχθηκε από τις Αρχές πως τηρούσαμε τους νόμους και το Σύνταγμα».
Η αναφορά δεν ήταν γενικά για την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα, αλλά ειδικά για μία πολιτική εκπομπή που μεταδόθηκε το τελευταίο Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, το Σάββατο δηλαδή που απαγορεύεται ρητώς οποιαδήποτε πολιτική εκπομπή.
«Αθωωθήκαμε» επέμεινε τρεις φορές ο Γιάννης Αλαφούζος, τρεις φορές σε διαφορετικές ώρες στην κατάθεσή του. Ψέματα και πάλι. Ούτε τους νόμους και το Σύνταγμα τηρούσαν στην τηλεόραση του Φαλήρου, ούτε, πολύ περισσότερο, αθωώθηκαν. Το κανάλι τιμωρήθηκε γι' αυτή την εκπομπή και του καταλογίστηκε και πρόστιμο από το ΕΣΡ.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)