ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

H θεία Λίλη

 της Ελενας Ακρίτα

 Έφυγες από κοντά μας σαν σήμερα πριν 3 χρόνια, θεία Λίλη. Έτσι σε είχα αποχαιρετήσει τότε από τα Νέα:
Αντίο, θεία Λίλη
Η Λίλη Παπαγιάννη ήταν ξαδέλφη της μητέρας μου. ‘Θεία Λίλη’ για μένα. Την θυμάμαι, όταν ήμουνα μικρό κοριτσάκι, στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στη Φιλοθέη. Να με παίρνει αγκαλιά, να με γεμίζει φιλιά, χωρίς να την νοιάζει αν θα τσαλακωθούν τα θεσπέσια μετάξια της. Θυμάμαι το πιο γλυκό χαμόγελο του κόσμου. Την πιο μελωδική φωνή του κόσμου..

Πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Περπερίδης

Ένας από τους πιο εμβληματικούς σκηνοθέτες της ΕΡΤ ο Κώστας Περπερίδης πέθανε σε ηλικία 78 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ΕΡΤ και διέπρεψε σε αθλητικές εκπομπές και μεταδόσεις. Ήταν από τους πρώτους σκηνοθέτες της «Αθλητικής Κυριακής» και ο άνθρωπος που παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο το..

Πίσω από τα δακρυγόνα, ένα μωρό

Τον Γαλλικό Μάη τον έζησα στον απόηχό του (τότε ήμουν παράνομος στην Ελλάδα). Είναι μύθος ότι έληξε την Πεντηκοστή και όλοι ξαναγύρισαν στην κανονικότητα. Τουλάχιστον ως πολιτική πρακτική κράτησε περίπου μία δεκαετία (μέσω των πολιτικών οργανώσεων που προέκυψαν από αυτόν).
Οι ιδέες του και οι προβληματισμοί του είναι ακόμα ζωντανά σε όλα τα κινήματα του κόσμου. Παράλληλα, η σύγχρονη αριστερή σκέψη του 21ου αιώνα δεν μπορεί να..

Άντε και καλό τελικό να έχουμε!

Προ(σ)φορά: Πως να βρίζετε στα ισπανικά τον διαιτητή του τελικού.
1. Σφύρα καλά = Pita bien cabrón (Πίτα μπιέν καμπρόν)
2. Την κίτρινη δεν την είδες στην προηγούμενη φάση, αυτήν την είδες όμως = La tarjeta amarilla no la vista en la jugada pasada, esta la viste (λα ταρχέτα αμαρίγια νο λα βίστα εν λα χουγάδα πασάδα, έστα λα βίστε)
3. Βάλε το σημαιάκι στον..

Νέα πρόσωπα και αλλαγές στην τηλεοπτική ενημέρωση

Κοσμογονικές αλλαγές (λέμε τώρα) έρχονται στην τηλεοπτική ενημέρωση.
Η «Αλλη Διάσταση» του Κώστα Αρβανίτη και των συνεργατών του έρχεται την Δευτέρα 21  Μαΐου 2018 και κάθε μέρα στις 13:00, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ1 για «να μεταφέρει στους τηλεθεατές μία διαφορετική πτυχή των γεγονότων που ξεφεύγει από τη απλή καταγραφή της ειδησεογραφίας»..

«Μπάτε σκύλοι αλέστε», τα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ

Ο διοργανωτικός παραλογισμός της ΕΠΟ συνεχίζεται. Στον τελικό Κυπέλλου, ένα ματς που όλοι γνωρίζουμε ότι θα διεξαχθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος, άρα υπάρχει χρόνος για σωστή οργάνωση, οι διαπιστεύσεις που δίνονται στους δημοσιογράφους δεν είναι ονομαστικές. Πρόκειται δηλαδή για μια κάρτα, η οποία αναγράφει επάνω την ακριβή θέση για την οποία προορίζεται και στην οποία θα πρέπει να βρεθεί..

Δικό του δελτίο πωλήσεων δίνει (ξανά) το Documento...

 ...και εμφανίζεται πάλι τρίτο σε κυκλοφορία μετά από Καθημερινή και Θέμα 

Kαι αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Documento δίνει τις δικές της προβλέψεις για τις πωλήσεις των κυριακάτικων φύλλων με βάση, όπως λέει, τον δικό του μηχανισμό καταγραφής.
Ετσι το Documento αμφισβητεί και αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία..

Ιστορικοί Περίπατοι: 50 χρόνια από τον Μάη του '68

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, οι «Ιστορικοί Περίπατοι» μπαίνουν στο στούντιο για μια εκπομπή-αφιέρωμα στα 50 χρόνια από τον Μάη του 1968 και τα γεγονότα που συγκλόνισαν το Παρίσι, με αντίκτυπο σε όλο τον δυτικό κόσμο.
Η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας, η άρνηση του παλιού, η αμφισβήτηση των ηθών και η διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας. Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις έννοιες που..

Ακριβοπληρωμένο φιάσκο

Το C4I αραχνιάζει στις αποθήκες της Αμυγδαλέζας
Μοιάζει με γίγαντα νεκρό, αμπαρωμένο σε υπόγειο. Ο τίτλος του «Ενιαίo, Ολοκληρωμένο και Διαλειτουργικό Σύστημα Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνίας, Συντονισμού και Εναρμόνισης της Ολυμπιακής Ασφάλειας».
Το διαβόητο C4I, ένα «υπερ-πανοπτικό» σύστημα, στρατιωτικής προέλευσης, 24ωρης παρακολούθησης, βασισμένο σε τεράστιο δίκτυο υπολογιστών με εκατοντάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος, στη μητροπολιτική Αθήνα και στις πόλεις που..

Aνεπηρέαστα από προσωπικές πεποιθήσεις...

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Π.Σ.Α.Τ., ενόψει του τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χαιρετίζουν τη στάση των συναδέλφων, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης κάτω από αντίξοες κοινωνικές, εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στο..

Οι Ενώσεις ζητούν διευκρινίσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ...

...και μετάθεση των εκλογών λίγες ημέρες αργότερα

Οι Ενώσεις Συντακτών, Διοικητικών και Τεχνικών Τύπου εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκφραση γνώμης της EUROSTAT για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία “εντάσσεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης” με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να εγείρουν εκ νέου θέμα οι θεσμοί (δείτε ΕΔΩ).
Οι Ενώσεις των Συντακτών και των Εργαζομένων στα Μέσα..

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Δυστυχώς δεν μας ξεβλάχεψε ο Κωστόπουλος…

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Τα μάτια μου έτριβα ο δόλιος, νόμιζα ότι με πούλησε η όρασή μου. Κι όμως, εκεί μπροστά μου, φόρα παρτίδα, ήταν η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη:
      «Ευθύνη για τα προβλήματα μετά απ’ τη νεροποντή υπάρχει σε όλους, ακόμη και στον δήμο».
Έτσι ακριβώς. Έτσι ακριβώς και..

Το μυστικό της Γιάννας

Ποιο νομίζετε ότι είναι το μυστικό που ενώνει τη Γιάννα Αγγελοπούλουμε τον πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο; Η Γιάννα φιλοξενούσε συχνά στο πολυτελές σπίτι της στο Λονδίνο τον Κάρολο και την Καμίλα Πάρκερ, πολύ προτού επισημοποιηθεί η σχέση τους και εκδοθεί το διαζύγιό του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Το αποκάλυψε η ίδια στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο Προεδρικό ο  Πρ. Παυλόπουλος, θέλοντας να..

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο ο Φιλελεύθερος με στηρίζει

Το σημερινό άρθρο του προέδρου της ΝΔ και τι γράφει το enimerosi24

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φωστήρας στο μιντιακό ρεπορτάζ για να γνωρίζει ότι η έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» είχε στόχο τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ενώ δεν προκαλεί έκπληξη η ικανοποίηση του προέδρου του κόμματος από τα όσα δημοσιεύει καθημερινά η εφημερίδα.
Αντίθετα προκαλεί εντύπωση η άποψη Μητσοτάκη για τον υπόλοιπο Τύπο. Ο πρόεδρος της ΝΔ στο στενό του κύκλο διατυπώνει εσχάτως το παράπονο ότι η μόνη εφημερίδα που τον στηρίζει είναι..

Οι ψοφοδεείς μπορεί να γίνουν λιοντάρια;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ένα από τα πιο χαριτωμένα που διάβασα τελευταία είναι αυτό με το οποίο κλείνει το άρθρο του ο Γιάννης Πρετεντέρης: «Ποιος έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να μην εφαρμόσει την περικοπή συντάξεων, έστω και σε αντιδικία με τους δανειστές; Εκείνος που τις ψήφισε ή εκείνος που δεν τις ψήφισε; Εκείνος που φεύγει ή εκείνος που έρχεται;» («Τα Νέα» 9-5-2018).
Για να καταλάβω: ο συνάδελφος φαίνεται να πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης (αυτός κατά..

Παρέλαση (πρώην) διευθυντών στο κανάλι Epsilon

Ποιος θα επιλεγεί για να αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού

Σχεδόν όλοι όσοι έχουν ασκήσει καθήκοντα διευθυντή ειδήσεων τα τελευταία χρόνια έχουν συζητήσει με το «Epsilon TV».
Από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τον Νίκο Στραβελάκη, μέχρι τον Γιάννη Μιχελάκη και τους..

Εξαντλητικές συσκέψεις για τον Κ. Αρβανίτη στο Ραδιομέγαρο

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η μεσημεριανή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΤ1, ο οποίος επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά το πέρασμά του από τον 105.5 Στο Κόκκινο και την 24 Media. Τα δοκιμαστικά και οι συσκέψεις στην Αγία Παρασκευή γίνονται καθημερινά και με εξαντλητικούς ρυθμούς
Ο δηµοσιογράφος θα ενταχθεί στο δυναµικό της ΕΡΤ µέσω..

Τα «βρόντηξε» ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ

Ο Ν. Μιχαλίτσης καταγγέλλει μηχανισμούς παραδιοίκησης στην Αγία Παρασκευή

Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ ο Νίκος Μιχαλίτσης εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του ως προς τον τρόπο που ασκεί διοίκηση στην εταιρεία ο διεθυθύνων σύμβουλος Β. Κωστόπουλος.
Ο Ν. Μιχαλίτσης εκθέτοντας τους λόγους παραίτησής του καταγγέλλει «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης..

Νέα «κομπίνα» από γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση επιβολής προστίμου στις θυγατρικές γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ένα νέο σκάνδαλο θα δει το «φως της δημοσιότητας» αποκλειστικά στο movenews.gr το οποίο όπως φαίνεται στερεί πολλά έσοδα από το Ελληνικό Δημόσιο και πραγματοποιείται και πάλι από γερμανική εταιρεία αυτοκινή.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει το movenews.gr στη διάθεσή του φαίνεται ξεκάθαρα η νέα «κομπίνα» που έχει..

Όταν η δημοσιογραφία απαξιώνει τον εαυτό της…

Ο Παύλος Τσίμας είναι ο ποιοτικότερος Έλληνας δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο και την τηλεόρασή και μακράν ο καλύτερος ραδιοφωνικός παράγωγος αυτή τη στιγμή. Παρότι διακόπτει τον έξοχο λόγο του για να μας  συστήσει -με τη φωνή του- από ποια τράπεζα να πάρουμε δάνειο.
Συνεπώς το παράδειγμα του Τσίμα είναι το ασφαλέστερο για να αναδειχθεί πώς ακριβώς..

Είδος προς εξαφάνιση οι... καλοπληρωτές εργοδότες

Σχεδόν καθημερινώς τα sites και τα blogs που ασχολούνται με τα media αναφέρουν τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των εργαζόμενων. Σχεδόν καθημερινώς διαβάζουμε κάτι σχετικό. Ας αλλάξει λίγο το τροπάρι. Ας γράψουν για τα Μέσα ενημέρωσης τα οποία "ματώνοντας" πληρώνουν κάθε μήνα στην ώρα τους, τούς εργαζόμενους τους. Χωρίς να παραμελούν τις..

Σύγκρουση κορυφής Γεννηματά - Θεοδωράκη

Μείζων κρίση έχει ξεσπάσει στο Κίνημα Αλλαγής μετά την αρχηγική τοποθέτηση από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αλλά και την επιστροφή του «τελεσιγράφου» από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Ουδέτερη και «κατασβεστική» στάση από τη ΔΗΜΑΡ.
Με αφορμή τις διαφοροποιήσεις βουλευτών κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία..

«Ασφαλιστικός κόλαφος - ρατσισμός στα ΜΜΕ»

Eπιστολή σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ απέστειλαν προς τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, ο Πρόεδρος Ανταποκριτών Διεθνων ΜΜΕ Ευθύμιος Τσικνής, η συν/ξχος δημοσιογράφος Ευρυδίκη Γεωργακάκη και ο πρ. πρόεδρος ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης. Η επιστολή με τον τίτλο Ασφαλιστικός κόλαφος - ρατσισμός στα ΜΜΕ κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Πρ. Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, Ευρωβουλευτές, Πολιτικά κόμματα και  συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:..

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Αρχαιρεσίες στον ΕΔΟΕΑΠ 23 με 25 Μαΐου

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 23 παρ.2 του Ν.4498/2017 και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. που λήφθηκαν κατά τις υπ’αριθμ. 24/8-5-2018 και 25/10-5-2018 συνεδριάσεις του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π, προκηρύσσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη δέκα (10) μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και πέντε (5) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής, για τριετή θητεία, καθώς και ισάριθμων..

«Bουτιά» για τα κυριακάτικα φύλλα

Ανεξήγητη πτώση για το ΒΗΜΑ - Συγκριτικοί πίνακες

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων την Κυριακή 06/5/2018. Οι εφημερίδες σύμφωνα με το δελτίο του πρακτορείου διανομής «Αργος», πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 206.630 φύλλα (17.500 λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή). Στην πρώτη θέση του πίνακα..

Πέμπτη φάλαγγα

Γράφει ο Τάσος Παππάς

- Υπάρχει πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής;
- Είναι ηλίου φαεινότερο.
- Λειτουργεί μόνη της;
- Οχι βεβαίως. Πλαισιώνεται από διανοούμενους που κινούνται στην περιοχή της Κεντροαριστεράς.
- Ποιος είναι ο εγκέφαλος;
- Θέλει και ρώτημα; Ο Τσίπρας.
- Τι δουλειά κάνει αυτός..

Περιμένοντας το barcode...

...και τα μέτρα στήριξης του Τύπου

 Δύο πράγματα περιμένουμε οι εφημερίδες εδώ και... μήνες από τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και Οικονομικών. Το barcode κατ’ αρχάς ώστε επιτέλους να μαθαίνουμε τις πραγματικές κυκλοφορίες. Και, δεύτερον, τα μέτρα στήριξης του Τύπου, μέτρα που έχουν εξαγγελθεί αλλά..

Πολιτική και δημοσιογραφία στην εποχή των fake news

Συζήτηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Όταν στην εποχή της κρίσης όλα είναι φτηνά και στην εποχή του διαδικτύου όλα είναι εύκολα,
το γρήγορο αποτέλεσμα είναι τα fake news.
Ο επικεφαλής του Κινήματος «Το Ποτάμι» και δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλεί..

Ερωτήματα για την Ζαρίφη στο Epsilon TV

Η Κατερίνα Ζαρίφη στο Epsilon TV! Όμως, ο ερχομός της στο σταθμό γεννά πολλά ερωτήματα…
“Who’s asking?” … δηλαδή, ποιός ρωτά; Μα φυσικά όλοι εσείς που θα παίξετε με την  Κατερίνα, στο νέο, γεμάτο ανατροπές, πρωτότυπο τηλεπαιχνίδι “Who’s asking?”.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό παιχνίδι γνώσεων στο οποίο, για πρώτη φορά, σημασία δεν έχει η ερώτηση, αλλά το ποιος την κάνει!
Ενώ οι παίκτες βρίσκονται στο..

Μεταγραφές δημοσιογράφων από τα Παραπολιτικά στο Έθνος

Στα σκαριά πολλές και μεγάλες μεταγραφές απο τον όμιλο των Παραπολιτικών στην εφημερίδα Έθνος. Δημοσιογράφους απο τον Όμιλο Κουρτάκη φαίνεται ότι "αλιεύει" ο Ιβαν Σαββίδης προκειμένου να στήσει το νέο Έθνος.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγες, τις προηγούμενες ημέρες πέρασε την πύλη της ΔΕΣΦΑ στη Μεσογείων, εκει οπου στεγάζονται..

Η χαμένη τιμή της Ηριάννας Β. Λ.

Ανησυχητικές ομοιότητες με την μυθιστορηματική υπόθεση της Καταρίνα Μπλουμ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

«Απ’ τις εφτά και εικοσιπέντε που μπαίνει στο διαμέρισμα των Βόλστερχαιμ, το έργο της ανάκρισης διευκολύνεται αφάνταστα, γιατί η Καταρίνα, χωρίς να το υποψιάζεται, τελεί υπό αστυνομική παρακολούθηση. Όλη τη βραδιά, απ’ τις εφτάμιση ως..

Μισθοί και αγιασμός

Απλήρωτοι στα ΜΜΕ

Ελάχιστοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης που πληρώνονται στην ώρα τους, χωρίς να υπολογίζει κανείς την υπερεργασία, τα κυριακάτικα που δεν υπολογίζονται στις αμοιβλες τους κλπκλπ
Στις αρχές  Μαΐου  γράφαμε ότι στα Παραπολιτικά 90.1 ήταν 3 με 3,5 μήνες «μέσα». Τώρα από mail αναγνώστη πληροφορούμαστε πως o τελευταίος μισθός που πήραν οι εργαζόμενοι και στον Ομιλο του..

Καταψηφίζοντας την αναδοχή και τα τσίπικα πριγκιποδώρα

• Μόνο θλίψη η χθεσινή μέρα στη Βουλή. Μιλάω για την ψηφοφορία για την αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια.
• Ναι, οι 161 βουλευτές πέρασαν το νομοσχέδιο και το συγκεκριμένο άρθρο αλλά οι υπόλοιποι; Και μαζί τους οι ψηφοφόροι τους, η κοινωνία;
• Ο λόγος μίσους και ακραίου σεξισμού που κυκλοφόρησε με άναρθρες κραυγές, οι χαρακτηρισμοί ήταν πέραν..

Ζε σουί Μπαζιάνα

Εάν η Μπαζιάνα ακούει στο Μπέτυ, είναι δήθεν.
Εάν η Μπαζιάνα ακούει στο Περιστέρα, είναι ταγάρι.
Εάν η Μπαζιάνα φορέσει "σανέλ", είναι ένα πρώην ταγάρι που ψωνίστηκε.
Εάν η Μπαζιάνα φορέσει αμπέχωνο, είναι εκτός πρωτοκόλου και προσβλητική.
Εάν η Μπαζιάνα παντρευτεί, είναι υποκρίτρια.
Εάν η Μπαζιάνα δεν παντρευτεί, είναι ασεβής ως προς τις παραδόσεις.
Εάν η Μπαζιάνα βάλει λευκά,..

Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται σε ειδησεογραφικά sites


Είναι οριστικό!

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων οριστικοποιείται η από 24/4/2018 εγγραφή στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημεριδών Αθηνών (ΕΣΗΑ), των κάτωθι νέων μελών που εργάζονται σε ιστοσελίδες:..

Επιστολές ΕΣΗΕΑ σε ΕΔΟΕΑΠ και Πετρόπουλο

Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε χθες, Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 τις ακόλουθες επιστολές προς το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Πετρόπουλο, σχετικά με τις εκκρεμότητες του ΕΔΟΕΑΠ, την έκφραση γνώμης της EUROSTAT και τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού. Aναλυτικά οι δύο επιστολές:..

Έκθεση γελοιογραφίας «Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.»

Από 14 έως 20 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος

Αφιερωμένη στη μνήμη του γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είναι η έκθεση «Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A.», που πραγματοποιεί για τρίτη κατά σειρά χρονιά εφέτος η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων από 14 έως 20 Μαΐου 2018 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος.
Την έκθεση που θα εγκαινιάσει..

Απέσυραν ερώτηση για την παρακολούθηση Παππά στις ΗΠΑ

Το ΠΑΣΟΚ απέσυρε την ερώτηση Παπαθεοδώρου για τα περί παρακολούθησης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά από δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 2016.
Μετά από δημοσιεύματα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρου είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην οποία..

Παγκόσμιος πόλεμος νέου τύπου σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνείται τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και στον Αλέξη Παπαχελά, απευθύνοντας παράλληλα δριμύ κατηγορώ κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ντόναλντ Τραμπ και της Δύσης.
«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», υπογραμμίζει ο Ασαντ, επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά..

Υποκλίσεις...

Οταν η Γιάννα έκανε «πλάτες» στον Κάρολο και την Καμίλα

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μετά των συζύγων, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες, φορείς που συνδέονται με τη Βρετανία, εφοπλιστές κ.λ.π. για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι πιο «πιπεράτες» πληροφορίες προέκυψαν από τη Γιάννα Αγγελοπούλου που προσκάλεσε πριν από το δείπνο τον Κάρολο και την Καμίλα στην οικία της..

Όταν τα «Νέα» μαλώνουν τη Διεθνή Αμνηστία

Παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε η Διεθνής Αμνηστία, η οποία ζήτησε να αθωωθούν τρεις αλλοδαποί μέλη ΜΚΟ που έχουν καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών”. Με αυτή τη φράση ξεκινούσε το ρεπορτάζ των «Νέων» για τη δίκη των πέντε Ισπανών εθελοντών που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το 2015 και..

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Kάρολε, τα μάρμαρα

Με πρωτοσέλιδο χιουμοριστικό σκίτσο Τσίπρα και Καρόλου κυκλοφορεί εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ και με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την περίοδο μετά το μνημόνιο, την οικονομία, τις εκλογές και τις διεθνείς εξελίξεις.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Προεκλογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις από..

Επιστολή της ΕΡΤ στην «Εφ.Συν.»

Για «μονομερή πληροφόρηση» κάνει λόγο η ΕΡΤ απαντώντας στο δημοσίευμα της ΕφΣυν (7/5) «Η ΕΡΤ επιστρέφει στο κακό παρελθόν της;» Στη απάντησή της η... εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για «νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού», αλλά για «τροποποιήσεις, βελτιώσεις και προσθήκες στον ήδη υφιστάμενο».
Για την απαλλαγή από την εργασία πέντε μελών του Δ.Σ..

Aφιέρωμα στα πρόσωπα του Μάη του '68

Κλείνει μισός αιώνας από την εξέγερση που σημάδεψε τα τέλη των ’60s και έγινε συνώνυμο της αλλαγής των κοινωνικών αξιών. Μια εξέγερση που θεωρείται ως σημείο-σταθμός στην αμφισβήτηση του κατεστημένου και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για παρόμοιους κοινωνικούς αγώνες.
Με αφορμή τα 50 χρόνια από το Μάη του ’68, η Τζούλυ Τσίγκα και ο Χρυσόστομος Λουκάς θα ανατρέξουν «Στο Κόκκινο» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε περιστατικά της εξέγερσης και..

Τα δύο αυτογκόλ του Κυριάκου

του Χριστόφορου Κάσδαγλη*

Ωραία τα είπε ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής. Το πιο διδακτικό από όσα ανέφερε ήταν το παράδειγμα της Εσθονίας, η οποία διακρίνεται για τις επιδόσεις της στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση: «Ας αναλογιστούμε πού βρισκόταν η Εσθονία στις αρχές της δεκαετίας του ’90  και πού..

Εγκρίθηκε το χιλιάρικο για τους άνεργους του Mega

Τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, ανά άνεργο-πρώην εργαζόμενο του Μega ενέκριναν με κοινή υπουργική απόφαση ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», ..

Ποιοι υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ

Πως υπολογίζονται τα έσοδα του Οργανισμού και οι ασφαλιστικές εισφορές

Εγκρίθηκε ο κανονισμός είσπραξης εσόδων του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Tάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ο κανονισμός είσπραξης εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ έχει σκοπό την αποτύπωση της εγκεκριμένης..

Κατσίκης ή μήπως γίδι;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Δηλαδή τώρα, υπάρχει Θεός; Υπάρχει πλάσμα επουράνιο που φροντίζει εμάς τα ανθρωπάκια; Κι αν μας φροντίζει, γιατί δεν μας αφήνει στην ησυχία μας να λιγουριάζουμε με Game of Love και Eurovision γαμώ το μπελά μου; Γιατί μας βασανίζει με παραληρήματα τύπου Κώστα Κατσίκη, στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο

Τρεις εφημερίδες σε μία

H κινητικότητα στον αθλητικό Τύπο συνεχίζεται, μετά τις αυξομειώσεις σχημάτων στις σελίδες (μεγάλωσε η Live Sport, μίκρυνε η Sportime) και τη μείωση της τιμής πώλησης (Sportime). Τώρα ο Κόκκινος Πρωταθλητής ενσωματώνει τη (δική του) Γάτα, κάτι που είχε κάνει και με τον Γαύρο. Έτσι, από την Κυριακή θα υπάρχουν –όπως το προβάλλει ο ίδιος–  τρεις εφημερίδες σε μία, με την τιμή που ισχύει σήμερα, δηλαδή το 1,30 ευρώ. Η Γάτα ως αυτόνομη υπήρξε..

Επιτυχία Παπαχελά η συνέντευξη με τον Ασαντ

Μεγάλη επιτυχία του διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξη Παπαχελά, η συνεντευξη με τον Μπασάρ αλ Ασαντ. Ο Πρόεδρος της Συρίας, μιλάει για πρώτη φορά μετά από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών εναντίον της χώρας του.
Στην αποκλειστική συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά, για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή», ο Μπασάρ αλ Ασαντ απαντά στον Τραμπ που..