ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Δημάκης

Την απόφαση του Βασίλη Δημάκη να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πράγμα που μέχρι τώρα αρνούνταν, γνωστοποίησε η δικηγόρος του. Όπως ανέφερε, στον Β. Δημάκη δόθηκαν διαβεβαιώσεις από εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.
Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του από τους γιατρούς και είναι..

Απίστευτη «κομπίνα»: αποκτούσαν Ferrari με 1.666 ευρώ!

Ένα μοναδικό τρόπο απόκτησης αυτοκινήτων από επώνυμους επιχειρηματίες αλλά και… βουλευτές μάς εξιστόρησε  εισαγωγέας αυτοκινήτων που πραγματικά δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους!
Ειδικότερα ο εισαγωγέας μας μίλησε για ένα «αμαρτωλό» τελωνείο όπου βρίσκονταν όλα τα κατασχεμένα αυτοκίνητα που αφορούσαν είτε σε οχήματα με παραποιημένους..

Η γελοιογραφία της ημέρας


H γελοιογραφία της ημέρας
από τους Times of London
(Peter Brookes)

- από το fb του Χρήστου Ξανθάκη

Κυκλοφορεί εκτάκτως την Κυριακή ο «Ριζοσπάστης»

Λόγω των εξελίξεων στη Συρία

Έκτακτο φύλλο του «Ριζοσπάστη» θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 15 Απρίλη για τις εξελίξεις στη Συρία.
  • Όλο το ρεπορτάζ από την ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία και τις εξελίξεις στην περιοχή.
  • Ρεπορτάζ από τις συγκεντρώσεις,..

«Βάλε ΕΡΤ, βάλε ΕΡΤ!..»

«Βάλε ΕΡΤ, βάλε ΕΡΤ!..» Αυτό ακουγόταν στα δημοσιογραφικά γραφεία τα χαράματα του Σαββάτου όταν και ξεκίνησε η επίθεση των Δυτικών κατα της Συρίας αποδεικνύοντας έτσι την αξία της δημόσιας τηλεόρασης που ανταποκρίθηκε άριστα στον ενημερωτικό της ρόλο.
Στις επάλξεις βρέθηκε από τις 4 το πρωί ο Νίκος Μερτζάνης με την ΕΡΤ να μεταδίδει το διάγγελμα Τραμπ καλύπτοντας..

Εξαιρέσεις η ΕφΣυν, η Καθημερινή, και το Documento

Αξίζει τον κόπο η σημερινή δημοσιογραφία; 
- Τι γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Κεραυνούς κατά των νέων εκδοτών - μιντιαρχών και κατά των "ιντερνετικών οχετών" εξαπολύει ο έμπειρος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Λακόπουλος.
«Οι γενιές που είχαν ενστάσεις για τον Λαμπράκη, τη Βλάχου, τους Μπότσηδες, τον Τεγόπουλο, τον Παπαγεωργίου ανατριχιάζουν παρατηρώντας σε ποιων τα χέρια βρίσκονται σήμερα τα ΜΜΕ. Ποιες δράσεις έχουν. Ποια αποστολή αναλαμβάνουν. Και σε ποια θέση έχουν περιέλθει εντός τους οι δημοσιογράφοι- εκτός από μια κάστα ασύδοτων περί τον ιδιοκτήτη που κάνει «δουλειές», γράφει..

Το Πάσχα δεν ταιριάζει στις εφημερίδες

- Νέα πτώση στα κυριακάτικα φύλλα - Συγκριτικοί πίνακες

Κατά πολύ μειωμένες ήταν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων παρότι έμειναν περισσότερες ημέρες στα περίπτερα λόγω Πάσχα. εφημερίδες πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 225.74 φύλλα (11.480 λιγότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή).
Ολες οι κυριακάτικες..

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Δεν είναι ύποπτος φυγής ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Δεν επικυρώθηκε από το δικαστικό συμβούλιο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη ως περιοριστικός όρος για την υπόθεση του Noor 1.
Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του δεν επικύρωσε τη διάταξη της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν η έξοδος απο τη χώρα στον επιxειρηματία και τους τρεις συγκατηγορουμένους του (τον πρώην διευθύνοντα..

Πως ο Φ. Μπόμπολας διέσωσε το ακίνητο στο Χαλάνδρι

Κλείνει και τυπικά το κεφάλαιο της Πήγασος Εκδοτική με τον πολλαπλό πλειστηριασμό των έξι θυγατρικών εταιρειών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου.
Η επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα που λειτουργεί ως επικεφαλής του ομολογιακού δανείου που είχε δοθεί το 2012 ως αναχρηματοδότηση προηγούμενων δανείων.
Οι συνολικές απαιτήσεις..

Ο Σημίτης ζητάει 300.000 ευρώ από τον Φιλιππάκη

Παραιτήθηκε από ΤΑ ΝΕΑ ο Γιάννης Σαραντάκος

Αγωγή στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο, τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, την εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος» και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Χαβούτη, έκανε ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός ζητάει από τους προαναφερθέντες 300.000 ευρώ και αξιώνει ένα χρόνο φυλάκισης αν δεν του καταβληθεί το ποσό. Η αγωγή σχετίζεται με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο..

ΕΡΤ: καταγγέλλουν φαινόμενα παρακμής και απαξίωσης

Φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης, τα οποία είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, καταγγέλλουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως «η διοίκηση της ΕΡΤ αντί να ασχολείται με τα προηγούμενα και όλα τα σημαντικά διοικεί αλά παλαιά, μέσω αμφιλεγόμενων επιτροπών,..

Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο σμηναγό του Αιγαίου

Δυο λόγια από καρδίας για τον Γιώργο Μπαλταδώρο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Σηκώνεσαι το πρωί, νίβεσαι, πίνεις καφέ, πίνεις τσάι, πίνεις χυμό, κάνεις τσιγάρο, ντύνεσαι, χαιρετάς την οικογένεια, χαιρετάς το ίντερνετ, χαιρετάς το γατί, μπαίνεις στο αμάξι, μπαίνεις στο Μετρό, μπαίνεις στο λεωφορείο, πας στη..

Νέα εταιρεία από τον Δημήτρη Μάρη της 24Media

Νέα εταιρεία θα συστήσει το αφεντικό της 24Media, Δημήτρης Μάρης, υπό την οποία θα ενταχθούν οι επενδύσεις που έχει κάνει σε δύο funds, μέσω του European Investments Fund. Μιλώντας στο marketingweek ο Δ. Μάρης ανέφερε συγκεκριμένα: "Για εμας η τεχνολογία αποτελεί στρατηγική στόχευση και σε αυτή την μεταβατική περίοδο της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, είναι η στιγμή να..

Τι την θέλει την «Καθημερινή» ο Λασκαρίδης;

Με την υποσημείωση ότι όντως είναι έτσι
Έστω, λοιπόν, ότι τα αδέλφια Λασκαρίδη ενδιαφέρονται για την ιστορική εφημερίδα «Καθημερινή» και έκαναν μια σοβαρή διερευνητική κουβέντα με τον Θέμη Αλαφούζο (δείτε ΕΔΩ) για να την αγοράσουν. Σε κάθε άνθρωπο της αγοράς αυτομάτως τίθεται το ερώτημα:..

Πεθανε ο δημοσιογράφος Έντο Νταλάρα

Στη Ρώμη άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος Έντο Νταλάρα, που υπήρξε ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης την δεκαετία του '90 και συγκεκριμένα της εφημερίδας «Έθνος» και του τηλεοπτικού σταθμού «Αντέννα».
Ο Έντο Νταλάρα, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο της δημοσιογραφίας την οποία υπηρέτησε με πάθος, αγάπη και σεμνότητα. Υπήρξε από τους πρώτους δημοσιογράφους που μετέδωσε στην Ελλάδα από την Λοζάνη την είδηση για την..

Μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι «έκοψε» τον Μανώλη Κοττάκη

Τηλεοπτικό κανάλι που είχε καλέσει τον Μανώλη Κοττάκη για να συμμετάσχει σε εκπομπή του, προφανώς σε σχέση με τα εθνικά  θέματα, τελικά τον έκοψε. Αφορμή για τον αποκλεισμό ήταν δημοσίευμα της Εστίας στην έκδοση της Μεγάλης Τρίτης για συναγερμό στο Καστελλόριζο.
 Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της εφημερίδας, τη Μεγάλη Δευτέρα βρέθηκε σε δίλημμα αν έπρεπε να..

Γιατί ο Μαρινάκης θέλει το Mega ζωντανό

Πλήρωσε την Digea - Απλήρωτοι οι υπάλληλοι

Σε μια κίνηση πρακτικής φύσεως αλλά και συμβολισμού ο δεύτερος σε ισχύ μέτοχος του Mega, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέβαλε το μηνιαίο ποσό που απαιτεί η Digea προκειμένου το κανάλι να παραμείνει ανοιχτό, μετά την σχετική ρύθμιση του χρέους ύψους ενός εκατομμύριου ευρώ.
Η κίνηση από την πλευρά..

Η περίπτωση του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη και ο φαρισαϊσμός της εξουσίας

Γράφει η Ευγενία Τραγάκη*

Τον Βασίλη Δημάκη δεν το γνωρίζω προσωπικά. Έμαθα για αυτόν μέσα από τα δημοσιεύματα σχετικά με την περίπτωσή του, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.  Ενημερώθηκα, λοιπόν, ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο στα 39 του χρόνια, που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του σε σωφρονιστικά ιδρύματα, που

Ελένη Ανδριανού: «Απίστευτη μεθόδευση στα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ»

Aπό το μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της  ΕΣΗΕΑ, Ελένη Ανδριανού, λάβαμε mail στο οποίο κάνει λόγο για «απίστευτη μεθόδευση στα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και ο δικαστής».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Ελένης Ανδριανού:
"Έχετε δει πρόεδρο δικαστηρίου να κατεβαίνει από την έδρα και να καταθέτει σαν μάρτυρας εναντίον του κατηγορουμένου και..

Δημοσιογράφος... χρηματιστής

Καλά έχουμε πολλούς.
Μην ψάχνετε. Στην Ελλάδα ζούμε. Το ΄99 δημιούργησε μια νέα τάξη δημοσιογράφων. Των δημοσιογράφων χρηματιστών. Σήμερα βρίσκεται σε παρακμή. Όσοι όμως είχαν ισχυρή επενδυτική κουλτούρα και την συνδύασαν με την... αριστερή διανόηση, προστάτεψαν τα κέρδη της εποχής. Σαν έναν καλό μας "φίλο" ο οποίος μπορεί να απέτυχε δημοσιογραφικά όπου δούλεψε, αλλά, οικονομικά τα πήγε περίφημα. Με αποτέλεσμα να διαθέτει σήμερα γύρω..

Ο Φιλελεύθερος, η Εφ.Συν και τα «λιβελογραφήματα»

Σε δημοσίευμα της ΕφΣυν υπό τον τίτλο "«Φιλελεύθερος» όπως «Ελεύθερη Ωρα» κανονικότατα πλέον..." (ΕΔΩ), απαντάει η εφημερίδα του Θανάση Μαυρίδη που κάνει λόγο για λιβελογράφημα. "Η «υποχρέωση» υποστήριξης της κυβέρνησης με κάθε τρόπο ώθησε για μια ακόμη φορά δημοσιογράφους της Εφ.Συν να λιβελογραφήσουν κατά του Φιλελεύθερου αποδίδοντας..

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Τουρκική κατεργαριά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Όταν η Άγκυρα έπαιζε παιχνιδάκια με τους Συμμάχους

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κι ενώ όλοι και όλες έχουμε προμηθευθεί κουβάδες με ποπ κορν και εξάδες αναψυκτικών τύπου Κόλα για να παρακολουθήσουμε με την άνεσή μας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ρεπόρτερ Ξανθάκης κάνει μια στάση. Πατάει το κόκκινο το κουμπί στο λεωφορείο και λέει στον οδηγό «μισό λεπτό». Και μας πάει μια βόλτα στην..

Mε νέα εκπομπή στην ΕΡΤ ο Κώστας Αρβανίτης

Νέα εκπομπή ξεκινά πολύ σύντομα στην ΕΡΤ, τα μεσημέρια 1 με 3, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με κεντρικό παρουσιαστή τον Κώστα Αρβανίτη.
Ο γνωστός δημοσιογράφος επιστρέφει στην ΕΡΤ, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μετά το πέρασμά του από τον 105.5 Στο Κόκκινο και την 24 Media.
Υπήρχε δημοσιογραφικό κενό..

Πόλεμος με ωροσκόπο Τοξότη

Γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης*

Οι πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης είναι το μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας. Είναι σαν τσίχλες του μυαλού που ό,τι ακούει το μασά μηχανικά, παθητικά και άβουλα, ακριβώς γιατί είναι στιγμή πνευματικής οκνηρίας και φυγής. Για αυτό και η θεματολογία τους είναι μαγειρικές, gossip, μόδα, άστρα κ.λπ., πράγματα που απαιτούν μικρή και ανέξοδη..

Ουγγαρία και ελευθεροτυπία

Τα βήματα της Τουρκίας στον αφανισμό της ελευθεροτυπίας φαίνεται να ακολουθεί η Ουγγαρία, καθώς τρία 24ωρα μετά την επικράτηση του ακροδεξιού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν στις κοινοβουλευτικές εκλογές, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Μαγιάρ Νεμζέτ» («Ουγγρικό έθνος») έκλεισε αιφνιδιαστικά.
Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της, ολιγάρχης Λάγιος Σιμίσκα, πρώην..

Documento: μειώσεις προσωπικού και δυσχέρειες ρευστότητας

Σε απομακρύνσεις προσωπικού προχώρησε λίγο πριν το Πάσχα η διοίκηση της εφημερίδα Documento.  Ειδικότερα απομακρύνθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς τουλάχιστον επτά άτομα εκ των οποίων ο ένας ήταν συνταξιούχος και συγκεκριμένα ο Νίκος Χειλάς ανταποκριτής από τη Γερμανία.
Μεταξύ των  απομακρυνθέντων περιλαμβάνεται και η αρχισυντάκτρια Βιβή Μπλούτσου που βρισκόταν στην εφημερίδα από την πρώτη ημέρα έκδοσής της ενώ δύο από αυτούς που αποχώρησαν ήταν..

Νέα πρωτοκλασάτα στελέχη στο (ακριβό) Ραδιόφωνο 24/7

Ο Δ. Μάρης επιρρίπτει ευθύνες στον Κ. Αρβανίτη και πλέκει το εγκώμιο του Β. Σκουρή

Στις αναταράξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 με την αποχώρηση στελεχών του αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης της 24Media, Δημήτρης Μάρης αποκαλύπτοντας πως το Ραδιόφωνο είναι σημαντική επένδυση για τον όμιλο και ότι και ο ρ/σ 247 είναι ο πιο ακριβός.. 

Προσφυγιά και Μετανάστευση - Κοιτίδες Πολιτισμού

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Προσφυγιά και στην Μετανάστευση διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).
Ομιλητές: Παντελής Μπουκάλας, Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης.
Τραγουδούν:..

Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ που έπεσε στη Σκύρο

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.
Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική

Πρωτοβουλίες για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων ο απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης. Ο κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής διαμαρτύρεται για την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτρέψει να
παρακολουθεί με "βραχιολάκι"  τα μαθήματά του στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθήνας. Το..

Τα βατράχια...

Λάβαμε mail που υπογράφεται από «Εργαζόμενους του Ομίλου Φιλιππάκη» και στο οποίο γίνεται (ξανά) λόγος για καθυστερήσεις στις πληρωμές με χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα:
«Μπορεί οι εργαζόμενοι να πήρανε το δώρο του Πάσχα του 2018, αλλά δεν έχει καταβληθεί ακόμα ούτε ο μισθός του Δεκεμβρίου του 2017. Ήτοι η καθυστέρηση στην μισθοδοσία είναι 4 γεμάτοι μήνες, ενώ ο Απρίλιος είναι στην μέση και τρέχει... Η κοινοποίηση σ΄αυτούς της υποθέσεως με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της..

Ο Δημήτρης Μάρης νοσταλγεί το «Εθνος»...

...και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχομενα να εμπλακεί εκ νέου στα εκδοτικά μιας εφημερίδας

«Πλέον έχουμε σημαντική εμπειρία σε εκδοτικά projects και εάν παρουσιαστεί μια αξιόλογη ευκαιρία, θα την εξετάσουμε. Θεωρώ ότι από την ιστορία του ΕΘΝΟΥΣ βγάλαμε πολύτιμα συμπεράσματα που θα μας χρησιμεύσουν για την συνέχεια. Δεν είχαμε την εμπειρία..

Ποιος καναλάρχης μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου;

Ποιος μεγαλοσχήμων μιντιάρχης μπαινοβγαίνει τελευταίως στο Μαξίμου; Αυτό ρωτάει ο Βηματοδότης που αναφέρει ότι ο εν λόγω (γνωστός για τις πωλήσεις που κάνει) πούλησε πρόσφατα έναν ολόκληρο τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο (αντί 7 εκατ. ευρώ) σε ιδιοκτήτη αλυσίδας σουπερμάρκετ. Στο Μαξίμου, λέει, κάνουν λόγο για κάποιον τηλεοπτικό αρραβώνα...
****
Στην τελική ευθεία βρίσκονται..

Πολεμαρχικός κυνισμός

Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας*

Ενας παγκόσμιος πόλεμος υπό σμίκρυνση διεξάγεται πια στη Συρία. Ο,τι ξεκίνησε σαν εξέγερση κατά του δεσποτικού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, που κυβερνάει από το 2000, κληρονομώντας την εξουσία από τον πατέρα του, τον Χαφέζ αλ Ασαντ, μετεξελίχθηκε σε σύγκρουση Ρωσίας - ΗΠΑ (ή, γενικότερα, Δύσης). Μέχρι στιγμής η σύγκρουση γίνεται κυρίως δι’ αντιπροσώπων. Μόνο να φοβηθεί όμως μπορεί κανείς, αν εξετάσει ποιες..

Μπορώ και χωρίς Facebook (επτά μήνες καθαρή)

της Αστερόπης Λαζαρίδου*
 
Ενα πράγμα κατάλαβα εφέτος το Πάσχα. Οτι ακόμα κι αν απέχεις πλέον από το σύμπαν του Facebook, είναι σα να μην έφυγες ποτέ. Ακριβώς επειδή όλοι οι άλλοι εξακολουθούν να ζουν μέσα σε αυτό. Και σε αρκετές περιπτώσεις, μέσα από αυτό.
Αυτές τις μέρες έριξα κλεφτές ματιές στις οθόνες του κινητού των φίλων μου. Δεν προλάβαιναν να..

Θολά και ακαθόριστα...

Παραθέτουμε, χωρίς σχόλια, απόσπασμα από «ρεπορτάζ» περιοδικού για τον χωρισμό γνωστού ζευγαριού της πολιτικής και της σόου μπιζ:

(...) Είναι γνωστό ότι η τελευταία επιχειρηματική δραστηριότητα του Πέτρου είναι ένα μαγαζί με σάντουιτς στην οδό Καψάλη, στο Κολωνάκι. Η νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά και για να είναι κοντά στον Μάξιμο, τον έκανε να σκεφτεί να μετακομίσει κι εκείνος στο κέντρο. Όμως, το διαμέρισμα που νοίκιασε δεν ήταν απλώς στο κέντρο, ήταν πολύ κοντά, σχεδόν απέναντι από το..

Κρυφοκομμουνιστής...

Εμφυλιοπολεμικές κραυγές κατά Μπακογιάννη στη ΝΔ

Μια ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη που χαρακτήρισε «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας» τον αποθανόντα «καπετάν Ερμή», κατά κόσμον Βασίλη Πριόβολο, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει έναν άνευ προηγουμένου καβγά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έγινε στόχος ως..

Τσίπρας σκεπτόμενος

O Αλέξης Τσίπρας Σε μία ώρα γαλήνης ή και περισυλλογής απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια πασχαλινών διακοπών του στην Τήλο.
Κοιτάζοντας το πέλαγος, τι να σκέφτεται άραγε. Ισως κάτι σαν «να πέσω εγώ στα βαθιά ή να πετάξω κανά άλλον, έτσι για να βραχεί και κανένας άλλος επιτέλους;».
Άβυσσος οι σκέψεις του πρωθυπουργού, που ωστόσο ταυτόχρονα είναι και ένας..

Επί ποδός πολέμου

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το όπλο παρά πόδα» κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις επιδιώξεις των τοπικών «παικτών» στο σκηνικό έντασης που έχει ήδη στηθεί στη Συρία – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Ιράν, Ισραήλ και Τουρκία.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης,..

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Απεργοί στον ΠΑΟ, απεργοσπάστες στον ΣΚΑΪ

★ Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απεργούν ενάντια στον ιδιοκτήτη τους, ενώ οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ γίνονται απεργοσπάστες. Εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις στις... επιχειρήσεις του Γιάννη Αλαφούζου. «Μόνο να κλoτσάνε ξέρουν οι ποδοσφαιριστές», έλεγαν παλιότερα, λογικό επομένως να απεργούν. Ενώ οι δημοσιογράφοι, που είναι ανώτερα όντα..

Εναντι 7 εκατ. πούλησε ο Κοντομηνάς τον Αlpha Κύπρου




Ο Ανδρέας Παπαέλληνας είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος του Αlpha Κύπρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το deal έκλεισε στα 7 εκατ. ευρώ. Tο deal έκλεισε και επίσημα την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του ιδιοκτήτη τού Alpha Ελλάδας Δημήτρη Κοντομηνά με τον επιχειρηματία να εγκαταλείπει οριστικά τον Alpha Κύπρου, όχι όμως και τις υπόλοιπες επενδύσεις του στο νησί.Η κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνει την πώληση του..

Πωλητήριο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»;

Λάβαμε πολλά mail σχετικά με την ανάρτησή μας «Πωλητήριο σε εφημερίδα» όπου γινόταν λόγος για ραντεβού του ιδιοκτήτη της με μεγαλοξενοδόχο για την πώληση της. Στα mail μάς ρωτούσαν ποια είναι η εφημερίδα
Το «μυστήριο» λύνεται με σημερινή ανάρτηση του enimerosi24 όπου αναφέρεται πως ο Θέμης Αλαφούζος έχει βάλει πωλητήριο
στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  κρίνοντας ότι δεν τον συμφέρει επιχειρηματικά να διατηρεί μια τόσο ακριβή επένδυση.
Την ίδια γνώμη, λέγεται ότι έχουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, πράγμα που..

Βολές Φιλιππάκη κατά του «φίλου του κ. Μαρινάκη»

Δημοκρατικός Τύπος: Ο Γιάννης Κουρτάκης προσπάθησε να προκαλέσει στην εταιρεία τεχνητή οικονομική αδυναμία πληρωμής του Δώρου του Πάσχα

Τον δημοσιογράφο και εκδότη Γιάννη Κουρτάκη καταγγέλλει ο εκδοτικός όμιλος «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.» του Γιάννη Φιλιππάκη κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε τις μέρες πριν το Αγιο Πάσχα να προκαλέσει τεχνητή  οικονομική  αδυναμία πληρωμής του Δώρου του Πάσχα στην εταιρεία.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.», ο "φίλος του κ. Μαρινάκη" «χωρίς καμία προειδοποίηση και για..

Θρίλερ με τον εκδότη Μαρινάκη και τις εκτυπώσεις Αλαφούζου

Ζήτησε προσφορά από ανταγωνιστική εκτυπωτική μονάδα

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους, φήμες υποστηρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΑΕ» Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε προσφορά από αντίπαλη εκτυπωτική μονάδα των «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ» ιδιοκτησίας Θ. Αλαφούζου που τυπώνουν σήμερα τις εφημερίδες, «Τα Νέα», «Το Βήμα» κ.α
Σημειώνεται ότι στην «Καθημερινή», εκτός από τις εφημερίδες και τα υπόλοιπα έντυπα..

Ποιοι λένε «όχι» στις μειώσεις μισθών του ΑΝΤ1

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει στον ΑΝΤ1 μετά την αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου  με τους ιθύνοντες του καναλιού να περνούν στη μια αλλαγή μετά την άλλη. Μετά το «πάγωμα» κάποιων εκπομπών που ήταν να βγουν στον αέρα πριν τη λήξη της σεζόν, τώρα έρχονται οι μειώσεις μισθών στους εργαζομένους του σταθμού (δείτε ΕΔΩ). Παρ΄ όλ’ αυτά, υπάρχουν δημοσιογράφοι και παρουσιαστές που δεν πρόκειται να δεχθούν καμιά..

«Ρεπόρτερ Ξανθάκη, τα έχετε ξαναγράψει αυτά»!

Ναυμαχία του Ναυαρίνου 2018 / Όταν η Τουρκία βλέπει εφιάλτες 

του Χρήστου Ξανθάκη

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο Ερντογάν ρε φίλε και κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Πας στο Google που τα έχει όλα και συμφέρει, κάνεις ένα τόσο δα ψαξιματάκι, βρίσκεις το παλιότερό σου το κείμενο και αρχίζεις το κόπυ πάστε. Και το σημειώνεις κιόλας, μη βρεθεί κάνα παλικάρι κι αρχίσει τα..

Όταν ο Μανωλάς δεν μπορούσε να παίξει ούτε το οφσάιντ!

Το βράδυ της Τρίτης 10 Απριλίου η Ρώμη βρήκε τον “νέο Καίσαρα”! Ποιο είναι το όνομά του; Κώστας Μανωλάς. Ο 27χρονος αμυντικός της Ρόμα με το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα εκτόξευσε τις μετοχές του και όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι να είναι ιδιαιτέρως “καυτό” για τον ίδιο. Οι “τζιαλορόσι” θα δεχτούν αρκετές προτάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπς και μένει να φανεί τι ύψος..

Πρωτοβουλία για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων ο απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης. Ο κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής πραγματοποιεί απεργία πείνας για 29η ημέρα και δίψας για 6η ημέρα, με απώλεια σωματικού βάρους 18%.
Ο ίδιος διαμαρτύρεται για την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτρέψει να

Ο mr Facebook δεν ξέρει ή παριστάνει τον ανήξερο

Ενώπιον γερουσιαστών του Κογκρέσου κατέθεσε ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ την Τρίτη, σε μια ακρόαση που μεταδόθηκε ζωντανά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι γερουσιαστές που βρέθηκαν μπροστά στον mr. Facebook θέλησαν να πάρουν πειστικές απαντήσεις για το θέμα της Cambridge Analytica, το ρόλο που έπαιξε ο κολοσός των..

Με πουκάμισο παραλλαγής

Πολεμοκαπηλία

Στην κορυφή των αναζητήσεων του διαδικτυακού «ψαχτηριού» google.gr είναι οι λέξεις «επιστράτευση», «πόλεμος», «Τουρκία».
«Κίνδυνος για ανεπιθύμητο ατύχημα στο Αιγαίο» είναι η νέα φράση-κλειδί της επικαιρότητας, με ειδήσεις για παραλίγο θερμά επεισόδια και χαμηλές..