ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Λαθρόβιοι

Η συγκεκριμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα με δυναμική επισκεψιμότητας αποτελεί έναν σημαντικό χώρο ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας” είχε αποφανθεί προ ετών η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που βρισκόταν πίσω από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού “Αλάτι και Πιπέρι”.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αποφασίσει το 2011 ότι το κόστος συνεργασίας του με μια ιστοσελίδα που αυτοπροβαλλόταν για..

«Πορθητής» με τις πλάτες του Πούτιν

Η επιχείρηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Αφρίν ήταν αν όχι εν συμπαιγνία, τουλάχιστον εν γνώσει της "διεθνούς κοινότητας" 

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής*

Σκέφτομαι την Τουρκία. Τη σκέφτομαι με τη σκέψη του μέσου Έλληνα: Μια χώρα μίζερη, αρπακτική, απολίτιστη, κοσμοφοβική, κομπλεξική... Σκέφτομαι την Κωνσταντινούπολη. Με την ίδια σκέψη, τη σκέψη του μέσου Έλληνα: Μια πόλη σαγηνευτική, κοσμοπολίτισσα, για πάντα αγαπημένη.
Κάπως έτσι ή ακριβώς έτσι. Τα αισθήματά μας για τη γείτονα παραμένουν διχασμένα, καθώς παραδίδονται από γενιά σε γενιά, συντηρώντας μια ιδιότυπη σχέση αγάπης - μίσους μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Αγάπη όταν σκεφτόμαστε..

Εκπλήξεις στο Mega

Eπειδή με ερέθισαν διάφοροι τυπολογούντες, επανέρχομαι στο θέμα του Mega. Για να γνωρίζετε και για να πεισθούν οι... άπιστοι Θωμάδες, σας μεταφέρω εγκύρως ότι η Alpha Bank, βασική πιστώτρια του Mega Channel, απέστειλε αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να τοποθετήσει την Grand Thornton στη θέση του ειδικού διαχειριστή.
***
Ετσι σύμφωνα με το νόμο, η δικαστική αρχή οφείλει εντός μηνός να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα της τράπεζας. Στον..

«Χωρίς θέμα του Γρυλλάκη, δεν υπάρχει δελτίο»

Τον δημοσιογράφο Νίκο Γρυλλάκη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωη το πρωί του Σαββάτου, αποχαιρετά η ΕΡΤ μεσα από τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές της. Η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Ν. Γρυλλάκη αναφέρει:
Ένας από τους πλέον διακεκριμένους και αγαπητούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ο Νίκος Γρυλλάκης, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σήμερα το πρωί, βυθίζοντας..

Εμπειρος «εφημεριδάς» στο τιμόνι του ΕΘΝΟΥΣ;

Τελικά το Epsilon με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς φαίνεται πως έχει διάθεση να κάνει δουλειά. Η απόφαση που ελήφθη σχετικά με το κανάλι είναι να υπάρξει σοβαρή ενίσχυση του τηλεοπτικού προγράμματος. Τουλάχιστον προς αυτη την κατεύθυνση κάνει προσπάθεια και βάζει καλές ταινίες. Την Παρασκευή το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός είχε το Τελευταία έξοδος, Ρίτα Χέιγουορθ του Φρανκ Ντάραμποντ με τους Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν.
****
Aλλαγή διεύθυνσης θα γίνει στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Αυτό ακούγεται μετ΄επιτάσεως εδώ και..

Toυρκία: χαριστική βολή στην ελευθερία του Τύπου

Ένα ακόμα πλήγμα στη ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία θεωρείται η πώληση του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogan, στον οποίο ανήκουν CNN Türk και το περιοδικό Hürriyet, στον φιλοκυβερνητικό όμιλο Demirören.
Πολλοί δημοσιογράφοι εντός και εκτός Τουρκίας κάνουν λόγο για στραγγαλισμό των μέσων ενημέρωσης. Ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Καντρί Γκουρσέλ σημειώνει μάλιστα στο Twitter ότι «η τουρκική βιομηχανία μέσων μαζικής ενημέρωσης περνά πλέον στον έλεγχο..

Ρέκβιεμ για τον Φίλιπ Κερ, τον θρύλο της νουάρ λογοτεχνίας

Εγραψε παιδικά βιβλία. Και αμέτρητες αναλύσεις, δοκίμια. Αλλά ήταν ο μετρ του ιστορικού θρίλερ —«Η Τριλογία του Βερολίνου» είναι ένα βιβλίο αναφοράς που περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο, μέσα από τις περιπέτειες του ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, την άνοδο, τη φρίκη και τη συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας. Αυτόν τον αγαπητό συγγραφέα, τον Σκωτσέζο Φίλιπ Κερ, πενθεί ο λογοτεχνικός κόσμος και όχι μόνο.
Ο Φίλιπ Κερ πέθανε μόλις..

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ν. Γρυλλάκης

Απεβίωσε το πρωί του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης σε ηλικία 55 ετών. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ.
Ο 55χρονος δημοσιογράφος ένοιωσε σήμερα το πρωί μια αδιαθεσία και μετέβη στο Λαϊκό νοσοκομείο με έντονους πόνους στην πλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη..

Mια ώρα μπροστά από τα ξημερώματα της Κυριακής

Σε ισχύ τίθεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η θερινή ώρα, καθώς οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών μας πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να δείχνουν 4.
Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη - μέλη να την τηρήσουν με νόμο, γίνεται,..

Βαγγέλης Μαρινάκης: Προϊόν σκευωρίας η εναντίον μου δίωξη

Μεταμεσονύχτια δήλωση

«Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια Στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικασ τικές ενέργειες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου, χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ «μητρώο», για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις».
Τα παραπάνω δήλωσε ο εφοπλιστής, μιντιάρχης και πρόεδρος του Ολυμπιακού..

Τηλεμαραθώνιος για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00 από την ΕΡΤ2
 
Η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» διοργανώνει Τηλεμαραθώνιο με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή του, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.
Από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, με εκτενείς αναφορές σε όλες  τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, η ΕΡΤ θα προβάλλει θεματικά αφιερώματα με επίκεντρο τις δράσεις του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού» και την πρόεδρο του ιδρύματος,..

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Στρουθοκάμηλοι...

Βάζεις το κεφάλι κατω απο την αμμο και νομίζεις οτι δεν σε βλέπει κανένας. Ειναι η τακτική που ακολουθούν πολλά ΜΜΕ οταν υπάρχει μια αρνητική ειδηση για τους ιδιοκτήτες τους ή το κόμμα που στηρίζουν. Δεν την αναφέρουν καν παρ οτι δίπλα τους βοά ο τόπος.
H Εισαγγελέας Πειραιά, άσκησε ποινική δίωξη κατα του..

Στο Εpsilon θέλουν τον Χατζηνικολάου

Το όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου έχει πέσει πολλές φορές στο τραπέζι των στελεχών της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon. Και θα ήθελαν το πρόσωπο του εκδότη και anchorman να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή του καναλιού από τη νέα σεζόν.
Ωστόσο ο δημοσιογράφος εκτός από τη συνεργασία που έχει με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αν του..

Δίωξη κατά Μαρινάκη για το «Noor One»

Ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, για την πολύκροτη υπόθεση του «Noor One».
Η δίωξη αφορά στις κατηγορίες για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα..

Eκπομπές στην ΕΡΤ που αξίζει να δείτε και να ακούσετε

Μία έρευνα για την ελευθερία του Τύπου στη Σερβία παρουσιάζει το «ALLERT3» την ΕΡΤ3 την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, στις 17:30. Διακεκριμένοι επαγγελματίες των ΜΜΕ εκφράζουν τις απόψεις τους για τις δυσκολίες στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διαφθορά και τη βαρύτητα που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Σερβία ως πηγή..

Στον πόλεμο με φιόγκους και κουδούνια

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Τι είναι αυτό το πράγμα που το λένε ντεφαιτισμό; 
 
Έχουνε πλάκα οι δεξιοί, δεν λέω, αλλά και οι αριστεροί δεν πάνε πίσω. Είναι κάτι φορές που σε ξεκαρδίζουν και χωρίς κόπο μάλιστα. Βλέπε την υποθετική περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, την οποία όλοι οι υπόλοιποι και όλες οι υπόλοιπες την αντιμετωπίζουμε με ένα σχετικό τρόμο, αλλά κάποια τμήματα της ελληνικής αριστεράς την εξέλαβαν ως ευκαιρία για επικό μαλλιοτράβηγμα. Και έχουν ήδη..

«Καλωσορίζουμε τον Βασίλη Σκουρή στην ομάδα της 24ΜΕDIA»

Αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Ραδιοφώνου 24/7

Aπό τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, καθήκοντα Διευθυντή στο Ραδιόφωνο 24/7 αναλαμβάνει ο Βασίλης Σκουρής, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ενημερωτικού σταθμού της 24MEDIA. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του μιντιακού ομίλου του Δημήτρη Μάρη που εξοδόθη αμέσως μετά την δημοσιοποιηση της αποχώρησης του Β. Σκουρή από το Real Group.
Στην ανακοίνωση της 24Media αναφέρεται: «Ο κ. Σκουρής, στέλεχος με πολυετή εμπειρία..

Ποιό τηλεφώνημα;

Ο Κώστας Καραμανλής διαψεύδει τα «Παραπολιτικά»

Προτού καλά καλά κυκλοφορήσει στα περίπτερα το φύλλο των «Παραπολιτικών» από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έσπευσαν να διαψεύσουν σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας που «αποκαλύπτει τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Καραμανλή».
Το δημοσίευμα μάλιστα αναφέρεται και στα «θέματα αιχμής» που συζήτησαν ο νυν με τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Τσίπρας ζήτησε..

Β. Σκουρής: Να μην ακούσω καμία βλακεία...

...η απόφαση για το τέλος της συνεργασίας με το Real ήταν αποκλειστικά δική μου

Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν... Εκτός Real Group και «επίσημα» ο διευθυντής σύνταξης της Real News και βασικός σχολιαστής του Real Fm Βασίλης Σκουρής (δείτε ΕΔΩ) καθώς και ο ίδιος ανακοίνωσε στο fb το τέλος της συνεργασίας του με τον όμιλο Kουρή - Χατζηνικολάου.
«Η απόφαση για το τέλος της συνεργασίας, για να μην ακούσω καμία βλακεία, ήταν αποκλειστικά δική μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Β. Σκουρής..

Ανθρώπινες ιστορίες με τους απλήρωτους του Mega

του Γιάννη Καφάτου

«Προσωπικές ιστορίες». Αυτό παραγγέλναμε στους ρεπόρτερ όταν πήγαιναν να καλύψουν ένα θέμα. Δεν έχει σημασία να πεις ότι μια ομάδα πλήττεται από κάποια μέτρα, ή ότι έκλεισαν «τόσα» μαγαζιά, ή ότι «τα ανείσπρακτα δάνεια ανέρχονται σε Χ ποσό».
Σημασία έχει να δείξεις τους ανθρώπους που αφορά κάθε ιστορία.
Και τώρα οι άνθρωποι που επεξεργάζονταν τα ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του Mega γίνονται οι ίδιοι «ανθρώπινες ιστορίες» για να δείξουν τι περνάνε οι ανώνυμοι εργάτες ενός μεγάλου καναλιού που δύο χρόνια τώρα ζουν υπό το μόνιμο φάσμα της φτώχειας, της ανέχειας, του εξευτελισμού από τις εισπρακτικές εταιρείες,..

Πλούσια και ποιοτική συζήτηση για τους "Αιγαιοπελαγίτες"

Συζήτηση που μπήκε στα "βαθιά" ήταν αυτή που έγινε στη Λιβαδειά την Πέμπτη 22 Μαρτίου στην βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο". Και πώς να γίνονταν διαφορετικά, αφού διοργανωτής ήταν η Ομάδα Μελέτης Σύγχρονης Ιστορίας Ν. Βοιωτίας, της οποίας οι συμμετέχοντες έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και αναζήτηση σε θεματικές της κοινωνικής ιστορίας και των παραμέτρων της..

«Γολγοθάς» οι εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ

Μόνο σε ΕΛΤΑ και ΚΕΠ μεταβιβάσεις και πινακίδες

Ένα «Γολγοθά» θα αντιμετωπίζουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών όσοι τολμήσουν να εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ή δίκυκλα ή να μεταβιβάσουν κάθε είδους όχημα, ενώ παράλληλα «απαγορεύονται» οι εκπτώσεις κομίστρων από τις εταιρείες διαμεσολάβησης ενώ παράλληλα οι έχοντες θα πληρώνουν τριπλάσια πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ τις οποίες όμως..

Πάνω από νόμους και θεσμούς o Σαμαράς...

...αλλά η Πολιτεία τον ανέχεται

Στη Γαλλία ένας  πρώην Πρωθυπουργός -ιδιαίτερα ισχυρός πολιτικός στην εποχή του- βρέθηκε αντιμέτωπος με μια κατηγορία για χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας του από τον Καντάφι, που φαίνεται ότι λάδωνε κάποιους απ’ όσους είχαν επαφή μαζί του- μακριά από εμάς. Δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία. Αλλά χωρίς δισταγμό η Δικαιοσύνη της χώρας του μπουζούριασε τον εν λόγω πρώην Πρωθυπουργό για δυο 24ωρα και οι αρμόδιες αρχές άσκησαν δίωξη εναντίον του.
Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Θα πάει στο δικαστήριο και αν δεν αποδειχθούν οι κατηγορίες..

O B. Σκουρής νέος διευθυντής στο Ραδιόφωνο 24/7

Αποχώρησε από το Real Group

Nέα απώλεια για τον μιντιακό όμιλο των Κουρή - Χατζηνικολάου μετά τις αποχωρήσεις στελεχών όπως αυτές του Νίκου Στραβελάκη και του Σωτήρη Καψώχα, πρόσφατα και του Χρήστου Μπάρλα και του Γιάννη Παπαδόπουλου, παλαιότερα.
Tο στέλεχος του Real Group Βασίλης Σκουρής αποχωρεί και κατευθύνεται προς την 24 Media. Ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντής σύνταξης της Real News και βασικός σχολιαστής του Real Fm βρίσκεται , όπως έγραψε τo e-tetradio, εδώ και μέρες σε συζητήσεις με τον όμιλο του Δημήτρη Μάρη προκειμένου να αναλάβει..

Η Δημοκρατία δεν συγχωρεί τους αρνητές της και τους χιτλερόψυχους

Αποκλειστική δήλωση έκανε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος δέχθηκε τη λεκτική επίθεση του Γιάννη Λαγού στη Βουλή, κατά το επεισόδιο που προκλήθηκε εξαιτίας των δηλώσεων του βουλευτή της Χ.Α., ενέργεια που καταδίκασαν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
Ο Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και «πουλημένους» για τη..

Ανέβηκε το ΘΕΜΑ, έπεσε η Καθημερινή

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα - Συγκριτικοί πίνακες

Mικρή άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις  των κυριακάτικων εφημερίδων που την Κυριακή 18 Μαρτίου  πούλησαν πανελλαδικά  256.160 φύλλα. Η σειρά κατάταξης άλλαξε κι αυτή την εβδομάδα και στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε..

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νέες αθλιότητες των χρυσαυγιτών στη Βουλή

Διακόπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής μετά από νέο επεισόδιο που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης Γ. Λαγός φωνάζοντας «ξεφτιλισμένοι προδότες» κινήθηκε απειλητικά προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντέδρασαν έντονα σε νέο εθνικιστικό παραλήρημά του.
Μάλιστα, ο Γ. Λάγος εγκατέλειψε το βήμα της Βουλής για να κινηθεί εναντίον των βουλευτών του..

O Βαρουφάκης επέστρεψε στο Κόκκινο

«Καλώς επιστρέφω Στο Κόκκινο, όπου είχα και εκπομπή». Aυτό θύμισε για την περίοδο πριν την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο. Ο  Βαρουφάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής, που παρουσιάζεται στην επόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Θέατρο Ιλίσσια επισημαίνοντας πως η ιδιαιτερότητα του νέου..

Έσπευσε μόνο η ΕΡΤ…

 Ο νέος ΕΔΟΕΑΠ έχει κολλήσει και οι φορείς γύρω από αυτόν προσπαθούν να τον ενεργοποιήσουν προς την κατεύθυνση της διευρυμένης λειτουργίας του με την είσοδο των μελών όλων των Ενώσεων Τύπου. Η επικείμενη υπογραφή του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, θα κινήσει τη διαδικασία ενίσχυσης του Ταμείου με τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, αλλά και με το 2% επί του τζίρου τους που είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν όλα..

Ηριάννα και Θεσσαλία ανταρτομάνα

Όταν το δικαστήριο τρολάρει ασύστολα τους κατηγορούμενους

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Πριν πάω στο κυρίως θέμα που με απασχολεί αυτές τις μέρες (και θα με απασχολεί για κάτι εβδομάδες) θα ήθελα να καταθέσω εδώ τη διάλυση ενός αστικού μύθου. Ενός προπατορικού αμαρτήματος των fake news, που έρχεται να στείλει στον εξαποδώ ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Με δικά του λόγια:..

Εισηγήσεις στον Σαββίδη να πουλήσει το Epsilon

Εισηγήσεις από συνεργάτες του δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης για να πουλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Εpsilontv».
Tις πρώτες ημέρες μετά το περιστατικό στην Τούμπα στις ανησυχίες των εργαζομένων του καναλιού η ιδιοκτησία απαντούσε με ψυχραιμία και τους καθησύχαζε, στην πορεία όμως συνεργάτες του επιχειρηματία βλέποντας και τη στάση που κρατά απέναντι του η κυβέρνηση, αλλά και το..

Ο Πετρόπουλος διαψεύδει ΤΑ ΝΕΑ

Σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αlpha989.
Το δημοσίευμα με τίτλο «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού...» αναφέρεται σε «φωτογραφική» τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος, και σύμφωνα με τα ΝΕΑ «εξαιρεί φωτογραφικά από περικοπές τον βουλευτή του..

Απογραφή εργοδοτών - μισθωτών στα ΜΜΕ

Εγκύκλιο για την απογραφή εργοδοτών και μισθωτών τους στα ΜΜΕ εξέδωσε το ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Η εγκύκλιος αναφέρει ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4498/2017 θα πρέπει όλοι οι Εργοδότες, που σύμφωνα με τις διατάξεις του προαναφερθέντος Νόμου υπέχουν υποχρέωσης απόδοσης εισφορών στον ΕΔΟΕΑΠ, να συμπληρώσουν τα παρακάτω υποδείγματα αρχείων απογραφής Εργοδοτών και μισθωτών τους και να τα αποστείλουν στην..

Νέα συνάντηση για τα έσοδα και τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ

Συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, και των ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο και αντιπροσωπεία του ΕΦΚΑ, πραγματοποιήθηκε χθες προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη λειτουργία και διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.
Στο παραπάνω πλαίσιο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην άμεση ολοκλήρωση..

Ούτε χειραψία

Ο Αδωνης Γεωργιάδης έκανε αιφνίδια εμφάνιση στη χθεσινή εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα τη δημιουργία ενιαίου ψηφιακού χάρτη δεδομένων, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη.
Οι διοργανωτές, κάθε άλλο παρά..

Γαλάζιες οικογενειακές ιστορίες...

Με μια καυστική ανάρτηση στο Instagram επανέρχεται στα της διαγραφής της από τη ΝΔ η Έλλη Παπαγγελή, κάνοντας λόγο για γκάφα ολκής.
Συγκεκριμένα, η Έλλη Παπ αγγελή σημείωσε πως από μόνη της είχε αποχωρήσει από την παράταξη, καθώς δεν είχε ανανεώσει την εγγραφή-συνδρομή της, ενώ άφησε αιχμές προς την ΝΔ, αναφέροντας: «Μάλλον διεγράφην από..

Τώρα πια, όλοι καταλαβαίνουν

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τετελεσμένα επιδιώκει ο Ερντογάν» κυκλοφορεί το (τώρα πια, όλοι καταλαβαίνουν) ΠΟΝΤΙΚΙ με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα σκληρά διλήμματα που βάζει στην ελληνική διπλωματία το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, αλλά και για ποιες περιοχές βρίσκονται στο στόχαστρό του.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στις Βρυξέλλες με το βλέμμα στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας – Ψάχνει λύσεις..

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μαύρο, σαν θάνατος

Δεν υπάρχει ήχος που να διαπερνάει το καπάκι του φερέτρου

του Κώστα Γιαννακίδη*

 Όταν μεγαλώνεις οι κηδείες σε τρομάζουν όλο και λιγότερο. Υποθέτω από ένα σημείο και μετά δεν σε ταράζουν καθόλου. Σου αρκεί που δεν είσαι ο ξαπλωμένος, αλλά πλέον έχεις αποδεχθεί τη θέση σου στη λίστα αναμονής. Μπορείς να το δεις με κινηματογραφικό τρόπο: μόνο το φέρετρο μένει ..

Πολάκης: Μαύρη τρύπα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Τι έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές για την περίοδο 2007-2014

Την ύπαρξη μαύρης τρύπας ύψους 230 εκατ. ευρώ την περίοδο 2007-2014 έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση εισαγγελέα.
Καταθέτοντας με δική του πρωτοβουλία στην Εξεταστική που διερευνά το σκάνδαλο ο Πολάκης αποκάλυψε ότι..

Tραυματισμός δημοσιογράφου από χημικά των ΜΑΤ

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη..

Τίμησαν τον πρώην γενικό διευθυντή του ΑΠΕ, Θ. Καρζή

Τον Θόδωρο Καρζή τίμησαν οι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος, για την προσφορά του στο Πρακτορείο.
Ο Θ. Καρζής διετέλεσε γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το 1987 έως το 1989 και επί της διοίκησής του συντάχθηκε και εκδόθηκε ο «Γλωσσικός οδηγός για δημοσιογράφους», ένα "εργαλείο" για τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Η βράβευση του πρώην διευθυντή του ΑΠΕ έγινε με αφορμή την ψηφιοποίηση..

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.
Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής..

Στην εντατική ο Γιώργος Βουλγαράκης

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών από τα μεσάνυχτα ο πρώην υπουργός,  Γιώργος Βουλγαράκης, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το βράδυ για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ορθοπεδικά τραύματα που προκλήθηκαν στα άκρα του απο τροχαίο ατύχημα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει..

Η ξενιτιά των νεκρών

Μια προοδευτική μεταρρύθμιση που μοιάζει να έχει μείνει στα αζήτητα υπενθύμισε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Εξιστορώντας ότι βρέθηκε στη Βουλγαρία για να παραστεί σε τελετή στο δημόσιο αποτεφρωτήριο της Σόφιας, αναρωτήθηκε γιατί, ενώ ο πρώτος νόμος για αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα έγινε το 2006, ακόμη «ξενιτεύονται» 100 σοροί την εβδομάδα..

Πουλήθηκαν η εφημερίδα Hürriyet και το CNN Türk

Πoυλήθηκε η εφημερίδα Hürriyet, μία από τις ελάχιστες αντιπολιτευτικές φωνές στις κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τη Hurriyet, πωλήθηκαν επίσης το CNN Türk, η Posta και το Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan και περιέρχονται στη Demirören Media Group έναντι 1.250.000.000 τουρκικών λιρών. 
Η Demirören Media Group είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός, και φιλοκυβερνητικός όμιλος της Τουρκίας (έχει τις..

Σε ποια ιστολόγια και ΜΜΕ πήγαιναν κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Ένα ατελείωτο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ με τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στηθεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ειδικά το 2014 η οποία ήταν προεκλογική χρονιά και οι ανάγκες προβολής πολιτικών προσώπων σε διάφορα ΜΜΕ φαίνεται ότι ήταν… μεγάλες».
Αυτό ισχυρίζεται ρεπορτάζ του documento που αναφέρει πως είναι χαρακτηριστικό ότι εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος δόθηκαν όχι μόνο σε γνωστά ΜΜΕ αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες χαμηλής έως μηδαμινής επισκεψιμότητας, με ορισμένες περιπτώσεις..

Ανοιγμα(;) Μάρη στον Μαρινάκη

Σημάδια απο-επένδυσης στην 24Media

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στον όμιλο 24 Media του Δημήτρη Μάρη, μετά το «διαζύγιο» με τον Ιβάν Σαββίδη. Η εταιρία έχει μπει σε διαδικασία περιορισμού των εξόδων της σε όλα τα επίπεδα, ενώ παράλληλα παρατηρούνται σημάδια απο-επένδυσης εν όψει της αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κι αυτό γιατί η σχέση του ιδιοκτήτη με την ηγεσία της ΝΔ είναι εξαιρετικά προβληματική.
Μπορεί η Πειραιώς να μην έχει κατονομάσει ακόμη πρόσωπα από το χώρο του τζόγου..

Το Τζιχάντ του Συμβουλίου της Επικρατείας

Όταν τα Θρησκευτικά γίνονται Ευαγγέλιο από απλό μάθημα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Όταν ήμουν πιτσιρίκι πηγαίναμε ομαδόν στο Κατηχητικό. Στον Άγιο Κωνσταντίνο που ήταν η εκκλησία της γειτονιάς μας, στον Γυναικωνίτη γινόταν το μάθημα και στο τέλος κάθε μαθήματος μας χαρίζανε και Εικονίτσες χάρτινες με παραστάσεις από την Παλιά και την Καινή Διαθήκη. Και παίρναμε ύστερα το δρόμο μας για την πιο κοντινή..

Διάλεξη στο Πάντειο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΣΠΗΤ με το  Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Μελέτης του Ελληνικού Τύπου (ΕΤΜΙΕΤ) του Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ)/ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου για την επεξεργασία ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Τα Περιοδικά Ποικίλης Ύλης. Κριτική Ανάλυση, Ποσοτικά Δεδομένα, Βασικές Θεωρητικές Συντεταγμένες, Ερευνητικές Προκλήσεις», η ΕΣΠΗΤ ενημερώνει για την εξής εκδήλωση:..

Ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις

Πως το υπ. Παιδείας κατακρεουργεί την διεπιστημονικότητα

Γράφει η Ευγενία Τραγάκη*

Την Παρασκευή 16-3-2018, δόθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας, το σ/ν για τις νέες υποστηρικτικές δομές με τον τίτλο «Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», με το οποίο καταργούνται τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης,  Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), για να αντικατασταθούν από τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.).
Ο ανυποψίαστος αναγνώστης του εν λόγω πονήματος θα εντυπωσιαστεί από τα..