ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Καρναβάλια με τον Πανίκα Ψωμιάδη και τον ύμνο της ΝΔ

BINTEO

Σε τηλεοπτική διαφήμιση της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo πρωταγωνιστεί, καβάλα στο άλογο και ντυμένος Ζορό, ο πολιτευτής της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Φορώντας τη μάσκα και το καπέλο του, ο Πανίκας καταφθάνει με το άλογό του για να σώσει τις... Απόκριες.
Και μόλις τα καταφέρνει, ζητάει από τον πιανίστα-πίτσα να παίξει το...

ΕΤΙΤΑ: Συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ σε ρόλο οπερατέρ

Τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Χρήστο Μαζανίτη καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), πως με τεχνικό εξοπλισμό και handycam κάμερα, κάλυψε ως «δημοσιογράφος-τεχνικός» θέμα με αποστολή στην Αλβανία και πως αυτό μετέπειτα προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. 
Η ΕΤΙΤΑ ζητάει από την ΕΣΗΕΑ «να καλέσει τον…

Ο Νίκος Κοτζιάς επιστρέφει στην Επόμενη Ημέρα...


Στις 18 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε στην εκπομπή "Η Επόμενη Ημέρα" της ΕΡΤ1 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Σε εκείνη τη συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών "έβγαλε" πολλές ειδήσεις, όχι μόνο για τα ελληνοτουρκικά και την επίσκεψη Ερντογάν αλλά για τη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με το Σκοπιανό.
Ο Κοτζιάς είχε δεσμευθεί τότε "στον αέρα" ότι θα εμφανιζόταν ξανά..

Προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους

«Ψευδής η καταγγελία» εργαζόμενης κατά συναδέλφου της Στο Κόκκινο, λέει η συνέλευση
Ψευδής η καταγγελία που απέστειλε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η εργαζομενη Στο Κόκκινο και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ντίνα Μπατζιά  κατά του συναδέλφου της Γιάννη Ανδρουλιδάκη. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνέλευσης  των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, την Παρασκευή 26η Ιανουαρίου, που κλήθηκε να πάρει θέση στην καταγγελία της Ντίνας Μπατζιά εναντίον του συναδέλφου Γιάννη Ανδρουλιδάκη για «αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και σεξιστική επίθεση, ύβρεις, τραμπούκικη συμπεριφορά,..

Κυριάκο, ρώτα τον Αντώνη...

...να σου πει ποιος ξεπούλησε το όνομα

Αντώνης Σαμαράς (21 Οκτωβρίου 1992): «Ο Μητσοτάκης τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες»
Αυτή τη στιγµή συνυπάρχουν µέσα στη ΝΔ (και µας λένε ότι συµφωνούν κιόλας!) ο Σαµαράς µε τους Μητσοτάκηδες. Μα, πώς γίνεται αυτό; Μα, νοµίζουν ότι όλοι οι Ελληνες έουν κάνει..

The Crimes and Letters Magazine

Με ένα εκτενές και πρωτότυπο αφιέρωμα στον Ζωρζ Σιμενόν, το «μεγάλο αφεντικό» της αστυνομικής λογοτεχνίας (και όχι μόνο), κυκλοφόρησε τις μέρες των εορτών το τρίτο τεύχος  της «επιθεώρησης αστυνομικής λογοτεχνίας» The Crimes and Letters Magazine.
Για πρώτη φορά στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά παρουσιάζεται ένα πορτραίτο του μεγάλου Βέλγου συγγραφέα, σε συνεργασία με Γάλλους μελετητές του έργου του, όπως ο βιογράφος του Πιέρ Ασσουλίν, με αποκλειστική του συνέντευξη προς το περιοδικό,..

Οι εξελίξεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τι προμηνύουν για όλο τον κλάδο

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και την εφημερίδα «Αυγή», ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν ίσως να προσπεραστούν ως μια «εσωκομματική υπόθεση», να αντιμετωπιστούν με αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι σε «κομματόσκυλα και κυβερνητικούς υπαλλήλους» ή να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο μιας ενδοσυστημικής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ πχ κυβέρνησης -αντιπολίτευσης, κυβέρνησης –μιντιαρχών κλπ.
Εν τούτοις, καθώς οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με την τρομοκρατία των απολύσεων να έχει ήδη μετατραπεί από απειλή σε πράξη στο «Κόκκινο»..

Το δέος του Αλέξη Κωστάλα απέναντι στον Γιώργο Λιάγκα

Κατανοώ την αγωνία και το τρακ που διακατέχει τον Αλέξη Κωστάλα φέτος, όντας μέλος της κριτικής επιτροπής του Dancing with the Stars. Δεν είναι λίγο να διαπιστώνει ότι μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη, και αυστηρότερη από τη δική του, ένα άλλο μέλος της επιτροπής, με τη μασίφ  αυτοπεποίθηση για τις χορευτικές του γνώσεις: ο Γιώργος Λιάγκας. Δέος!
ΑΚΟΜΑ:
** Υψηλού επιπέδου και τεχνικής κατάρτισης οι πρώτες κριτικές του Λιάγκα:..

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κ. Αρβανίτης: Υπάρχει καρτέλ στο χώρο του ραδιοφώνου

Για το "χειροποίητο" Ραδιόφωνο 24/7 και το ζήτημα με τις μετρήσεις των ραδιοφωνικών σταθμών, μίλησε στο tvxs ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της 24MEDIA, Κώστας Αρβανίτης.
«Στο Ραδιόφωνο 24/7 απασχολούμε 80 άτομα, από δημοσιογράφους μέχρι τεχνικούς και παραγωγούς. Μπορούμε κι εμείς να κάνουμε ραδιόφωνο με πέντε άτομα. Αλλά εμείς θέλαμε κάτι διαφορετικό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μας θεωρούν ανόητους» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Αρβανίτης και..

Ο Γιάννης Σμαραγδής για την Έλενα Ακρίτα: Ποια είναι αυτή;

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις στα τέλη Δεκεμβρίου από την επίθεση του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή εναντίον κριτικών κινηματογράφου που στάθηκαν επικριτικά απέναντι στην ταινία του «Καζαντζάκης». Ο σκηνοθέτης που μίλησε για «κακές ψυχές», «αισθητική της ξυρισμένης μασχάλης», «καθοδηγούμενους από σκοτεινούς μηχανισμούς»,  είπε πως είναι αποφασισμένος να κινηθεί δικαστικά. «Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας μπροστά στην κάμερα του STAR.
Στα περί δικαστικής προσφυγής Σμαραγδή κατά των κριτικών κινηματογράφου είχε απαντήσει..

Ο Π. Λάμψιας ανέλαβε τον Φιλελεύθερο

Θ. Mαυρίδης: Ευχαριστώ τον Παναγιώτη που δέχτηκε την πρότασή μας

Την διεύθυνση της ημερήσιας εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ανέλαβε ο πρωην διευθυντής των ΝΕΩΝ και επι σειρά ετών στέλεχος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Λάμψιας.
Θυμίζουμε ότι ο Π. Λάμψιας παραιτήθηκε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στα μέσα του Δεκεμβρίου και στη θέση του πήγε ο Γιώργος Μαντέλας. Σε κείμενό του τότε ευχαριστούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον..

Ενοχος για παθητική δωροδοκία ο Γιάννης Μιχελάκης

Ένοχος για παθητική δωροδοκία κρίθηκε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, στον οποίο το τριμελές πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με 3ετή αναστολή.
Μαζί του στο εδώλιο και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας έδωσε ..

Εκλογές κόμματα, με φρου φρου κι αρώματα

Όταν ο Αλαβάνος κι ο Βαρουφάκης επιστρέφουν στον πολιτικό στίβο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Πώς το είχε πει ο πρόεδρος Μάο; Κάτσε μια στιγμή, τώρα μου ΄ρχεται, όπα το θυμήθηκα:
«Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση!»
Κι αν εγώ το είχα ξεχάσει κάπως λόγω προχωρημένης ηλικίας, ο Αλέκος Αλαβάνος κι ο Γιάνης Βαρουφάκης το είχαν πάντα πρόχειρο στην άκρη του μυαλού τους. Κι όταν είδαν κόσμο μαζεμένο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έσπευσαν να το..

Ανακατατάξεις στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων

Ποιες εφημερίδες ανέβηκαν - Συγκριτικοί πίνακες

Aνεβασμένες ήταν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημεριδων την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 οι εφημερίδες πούλησαν πανελλαδικά και στο σύνολό τους 265.030 φύλλα (+14.260).
Στα αξιοσημείωτα η άνοδος της Καθημερινής που αύξησε τις πωλήσεις της κατά 8.759 φύλλα και βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες. Στη..

Θα αντέξει η ΕΡΤ τη σάτιρα του Μιτσικώστα;

The Mitsi Show από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ1

«Το “The Mitsi Show” έρχεται στην ΕΡΤ με καθημερινά 15άλεπτα επεισόδια;».
«Είναι οριστικό ότι κάνει πρεμιέρα στις 5 Φεβρουαρίου;».
«Θα είναι η ίδια εκπομπή που έκανε παλιά ή ετοιμάζει εκπλήξεις;».
«Θα αφήσουν τον Γιώργο Μητσικώστα να σατιρίσει όποιον θέλει;».
«Θα βάλει στο στόχαστρο του κυβερνητικά στελέχη και ανθρώπους της ΕΡΤ ή θα το ρίξει στην τρελή;»..

Πως το Photoshop εξέθεσε το Vanity Fair

Εμφάνισε την Όπρα με τρία χέρια και τη Ριζ Γουίδερσπουν με τρία πόδια

Σε γκάφα υπέπεσε του Vanity Fair ελέω... photoshop και στα social media το "γλέντησαν" καθώς στο εξώφυλλο του περιοδικού η Όπρα εμφανίζεται με τρία χέρια ενώ η Ρις Γουίδερσπουν φαίνεται να έχει τρία πόδια!..
Το περιοδικό κυκλοφόρησε το καθιερωμένο, ετήσιο τεύχος του Χόλιγουντ, την Πέμπτη, με τη γνωστή φωτογράφο Άνι Λίμποβιτς να έχει απαθανατίσει τους Όπρα Γουίνφρεϊ, Ρις Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν, Τομ Χανκς,..

Το «κάλεσμα» της Μαρίας Σπυράκη και η δεοντολογία

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας της ΕΣΗΕΑ για τη στήριξη των εφημερίδων, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, στον χαιρετισμό της, ανέφερε ότι η κρίση του Τύπου στην Ελλάδα είναι βαθιά διαρθρωτική και πολυεπίπεδη.
Μίλησε για την ανάγκη ενός ταμείου στήριξης του Τύπου, ενώ έδωσε τα παραδείγματα χωρών όπως η Φινλανδία, που διατηρεί μειωμένο ΦΠΑ στη διανομή του Τύπου, η Γαλλία, η οποία με άμεσα κρατικά βοηθήματα στηρίζει το ταμείο για τον Τύπο, με..

Λουντέμης στο θέατρο OLVIO

Το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0», διασκευασμένο για το θέατρο από την Σοφία Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο στις , 9 Φεβρουαρίου, στη σκηνή του OLVIO theater (Ιερά
Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 3414118).
Φέτος, συμπληρώνονται 41 χρόνια από τον θάνατό του Μενέλαου Λουντέμη(22/1/1977) και 71 χρόνια από την λειτουργία της Μακρονήσου ως στρατόπεδο συγκέντρωσης «εθνικής αναμόρφωσης». Ο Μενέλαος Λουντέμης στο μυθιστόρημα «Οδός Αβύσσου, Αριθμός 0» περιγράφει..

Μετά τον Αλέκο κι ο Γιάνης...

Μετά τον Αλέκο Αλαβάνο που προανήγγειλε την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα (δείτε ΕΔΩ), ήρθε η σειρά του Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει το ίδιο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με μήνυμά του, στα ελληνικά και τα αγγλικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στα τρία χρόνια από τις εκλογές του 2015 που ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα στις 26/3.
«Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας..

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ασπρο χιόνι, μαύρο χιόνι…

Εβαλε μπρος το λεωφορείο να ζεσταθεί. Επεφτε ντορλαπόχιονο όλη νύχτα. Για τους οδηγούς των λεωφορείων του ΚΤΕΛ της επαρχίας ήταν το χειρότερο, «άσπρο χιόνι, μαύρο χιόνι» λέγανε. Γλιστράγανε οι κακοτράχαλοι τότε δρόμοι των βουνών κι έπρεπε να 'χουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Ηθελε καλόπιασμα το πρωί η μηχανή. «Αντε καλή μ’, άντε κοκόνα μ’, άναψε». Του έκανε τη χάρη, πήρανε μπρος κι οι υαλοκαθαριστήρες, πεταγότανε το χιόνι ζάχαρη άχνη πάνω στο καπό. Αφησε τη μηχανή..

Αλτερ Εγκο: Οι Ψυχάρηδες φταίνε για τον Βήμα FM

Τον πάνε τελικά για πτώχευση τον ραδιοσταθμό

H εταιρία Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον οποίο ανήκει το (κλειστό εδώ και μήνες) ραδιόφωνο Βήμα FM, ζητάει από το Πρωτοδικείο να ορίσει προσωρινή διοίκηση.
Για «πλασματική έλλειψη διοίκησης» στην εταιρεία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM A.E.» που κατέστησε αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, κάνει λόγο λοιπόν η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτησή της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που κατατέθηκε στις 29 Δεκεμβρίου. Σε αυτήν, η διάδοχος..

Ο διευθυντής, ο εξουσιαστής υπουργός κι ο αδύναμος εκδότης

Με μια εκ βαθέων εξομολόγηση και ξεκινώντας από το 1978 , ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ μίλησε για την κρίση στον Τύπο. Ο Αντώνης Καρακούσης, στην διημερίδα της ΕΣΗΕΑ, αναφέρθηκε και στον Ν. Παππά αναφέροντας πως ο  υπουργός πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί στη διεκδίκηση. Ο υπουργός είναι εξουσιαστής πλέον, είπε ο Καρακούσης, θέλει τα μέσα δικά του, ελεγχόμενα, να τον υπηρετούν και να τον λιβανίζουν.
Ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ αναφέρθηκε και στον αδύναμο εκδότη Σταύρο..

Φτιάχνουν ταμείο για στήριξη του Τύπου

Την ανάγκη να υπάρξει ένα ταμείο για τη στήριξη του Τύπου τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην διημερίδα της ΕΣΗΕΑ για τα μέτρα στήριξης των εφημερίδων. Ο διάλογος έχει ήδη με τις Ενώσεις σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι όλα πρέπει να γίνουν διακομματικά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες. Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι σε αυτό το ταμείο, αυξημένο ρόλο πρέπει να έχουν οι Ενώσεις του Τύπου, με τις κυβερνήσεις να..

Η Κούρτογλου, η ΕΙΙΡΑ και η μέρα της μαρμότας

Βολές από το ΕΘΝΟΣ (24Media) για τις μετρήσεις της Focus Bari 

«Μετρήσεις σκάνδαλο - Η Κούρτογλου, η ΕΙΙΡΑ και η μέρα της μαρμότας» είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που αναφέρεται στην εταιρεία Focus Bari για τις ακροαματικότητες των ραδιοφώνων.
Tο ΕΘΝΟΣ της 24 Media, που έχει και το (τελευταίο στις ακροαματικότητες της Focus Bari) Ραδιόφωνο 24/7, επιτίθεται στην εταιρεία αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία των μετρήσεων της.
Το ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες (σελ. 14) που υπογράφει ο Χρ. Ιερείδης, αναφέρεται..

Στο Minnie the Moocher με τον Τσιρώνη

Οι Συναντήσεις σε Μπαρ, του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη, για το in.gr συνεχίζονται.
Εδώ στο αγαπημένο Minnie the Moocher στο Κολωνάκι και  καλεσμένος αυτή την φορά ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης. Ο Δημήτρης..

Συνηθισμένοι Άνθρωποι

Γράφει ο Old Boy
Σε αυτό εδώ το πλάνο του «Ordinary People» o Tίμοθι Χάτον είναι έτοιμος να κάνει μια ακόμη προσπάθεια προσέγγισης με την μητέρα του, έτοιμος να της πει κάτι τρυφερό. Δεν του είναι καθόλου εύκολο, η μάνα του το έχει καταστήσει με τη στάση της και την αποξένωσή της ιδιαίτερα δύσκολο, δεν του είναι καθόλου εύκολο, αλλά του είναι πάντως φυσικό. Τα εμπόδια προέκυψαν στην πορεία, η δύναμη μέσα του που τον κινεί προς την απόπειρα εύρεσης της ζεστασιάς μεγάλη. Σε εκείνην όμως δεν είναι καν φυσικό..

«Oχι» στην αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ»

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «δόλια» πτώχευση

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο ακύρωσε την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρεία, ιδιοκτησίας Μπόμπολα, «Πήγασος».
Η εταιρεία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής»​, πριν οι τίτλοι μεταβιβαστούν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.
Με την απόφασή του (αριθμός 102/2018), το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης για τυπικούς λόγους, καθώς,..

10 +1 ονόματα για το νέο κόμμα

 Ιδέες και λύσεις για τον φρέσκο πολιτικό σχηματισμό του στρατηγού Φράγκου
 
του Χρήστου Ξανθάκη
 
Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, όλες και όλοι ξέρουμε ότι με αφορμή το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται νέο κόμμα. Καινούριος σχηματισμός στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον στρατηγό Φράγκο και ιδεολογικό υπεύθυνο τον Νίκο Λυγερό. Πώς θα το λένε όμως αυτό το μόρφωμα; Πώς θα το αποκαλούνε; Γιατί δεν είναι παίξε γέλασε η ονομασία, όπως μας απέδειξε και το στόρι του Μακεδονικού…

Ο Αλαβάνος προανήγγειλε νέο πολιτικό φορέα

Nέα πολιτική κίνηση προανήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξή του, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και  στην εκπομπή «ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ» με τους Γιώργο Κουβαρά, Κατερίνα Δούκα, Γιώργο Πιέρρο
Όταν ρωτήθηκε για τις πολιτικές του κινήσεις ο Αλ. Αλαβάνος είπε: «Μπορείτε να κάνετε ένα μήνα υπομονή; Μέσα στον ένα μήνα θα υπάρξει κάτι καινούργιο». Συνεχίζοντας διευκρίνισε: «Δεν περιορίζομαι σε συνεργασίες της αριστεράς. Δεν αρκεί μία συνεργασία αριστεράς. Υπάρχουν νησίδες μέσα στην ελληνική κοινωνία,  στο δημοσιογραφικό κόσμο,..

Γιατί τα έσπασαν Κοντομηνάς - Φουρλεμάδης

Διαχειριστικός έλεγχος στον Alpha

Σε κατάσταση απόλυτου εκνευρισμού βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς καθώς αδυνατεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν ο Δημήτρης Φουρλεμάδης που είχε  επί χρόνια τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο κανάλι έκανε δώρα σε συγκεκριμένες μητροπόλεις και Μητροπολίτες με λεφτά του Alpha χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς όπως αναφέρει σε συνομιλητές του, καθημερινά ανακαλύπτει και..

Το συλλαλητήριο, η Ντόρα και οι «φούφουτοι»

«Εγώ δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.
«Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει… Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο» τόνισε.
Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’», ενώ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις του 2008 είπε ότι..

Βαρύ πένθος στο Mega - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Ν. Κυλπάσης

Ήταν πάντα γελαστός. Αυτό λένε οι συνάδελφοι του στο Mega, για τον Νίκο Κυλπάση που έχασε χθες τη ζωή του σε τροχαίο δυστήχημα. 
Ο Νίκος Κυλπάσης, γεννημένος το 1967, δούλευε σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια στο τμήμα μηχανογράφησης του Mega Channel και παρέμενε απλήρωτος όπως οι συνάδελφοί του μετά τις περιπέτειες του Mega Channel.
Η είδηση του αδόκητου θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος τους συναδέλφους του από όλα τα τμήματα του σταθμού..

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ο «μυστήριος» διοργανωτής του συλλαλητηρίου στην Αθήνα

Από τους ΑΝΕΛ, ως το Χυτήριο και το Ωραιόκαστρο (vids)

«Νομικός και μουσικοσυνθέτης» αυτοπροσδιορίζεται ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ στο Σύνταγμα, στις 4 Φεβρουαρίου. Μιλώντας στον Real FM, ο Δημήτρης Μιχάκης, δήλωσε μάλιστα πως δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα, για τη ζωή του.
Η πρώτη φορά που ο κ. Μιχάκης και ο τηλεοπτικός φακός συναντιούνται, είναι έξω από το θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό. Εκεί όπου Χρυσή Αυγή και παραθρησκευτικές οργανώσεις, συγκρούονται με την αστυνομία για να..

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος με 400 ευρώ το μήνα;

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Λύση για όλα αλλιώς “αντίο” σε Ε.Ε. – ΝΑΤΟ» κυκλοφορεί από το πρωί της Πέμπτης η εβδομαδιαία εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ και με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις κινήσεις χαμηλού προφίλ και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από Τσίπρα-Ζάεφ σε σχέση με το Σκοπιανό.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές…

Δ. Στούμπος: Για λόγους παραδειγματισμού οι απολύσεις!..

- Απεργιακή εκπομπή εργαζόμενων Στο Κόκκινο και στην ΑΥΓΗ
- Νέες στάσεις εργασίας

Ωριαία απεργιακή εκπομπή πραγματοποίησαν στο ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο εργαζόμενοι και απολυμένοι ενημερώνοντας για τα όσα καλούνται να υπογράψουν με τη δραματική μείωση των μισθών τους. Η εκπομπή έγινε στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας - και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - αναφορικά με τις τρεις εκδικητικές απολύσεις δημοσιογράφων στο ραδιοσταθμό.
Στην κουβέντα ειπώθηκε μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη των εργαζόμενων είναι όχι μόνο..

Απόφαση για αναβάθμιση του διαλόγου

Στην εντατικοποίηση των συζητήσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ και στην αναβάθμιση των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός. «Ρεαλισμό και σύνθετη ονομασία erga omnes» ζήτησε ο Τσίπρας, «κοινά αποδεκτή λύση και από τους δύο» ο Ζάεφ, ενώ αλλάζουν τα ονόματα σε..

Ο ορισμός της ανευθυνότητας και του καιροσκοπισμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύρθηκε πλέον ολοκληρωτικά στην ακραία εθνικιστική γραμμή για το μακεδονικό. Απορρίπτει τη λύση της σύνθετης ονομασίας, αυτή που υποτίθεται ήταν η επίσημη γραμμή της Ελλάδας και του κόμματός του από το 2000 και καλύπτει πολιτικά τις ακροδεξιές εκδηλώσεις και υστερίες. Καταρρίπτεται έτσι εντελώς ο μύθος του κεντρώου – φιλελεύθερου ηγέτη που αντιπαλεύεται τον λαϊκισμό και προωθεί ορθολογικές και μετριοπαθείς θέσεις.
Η μισή αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ που με τόσο κόπο πάσχισαν να στήσουν..

Οργή Σαββίδη και συγγνώμη από το Epsilon για την Τατιάνα

Για το σκετς που σατύριζε το  συλλαλητηρίο στην εκπομπή Tatiana Live

Πολλές αντιδράσεις, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα προκάλεσε η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου με την stand up comedian Λίλα Σταμπούλογλου στο κανάλι «Εpsilon».
Συγκεκριμένα η Σταμπούλογλου, στο πλαίσιο σάτιρας εμφανίστηκε στην εκπομπή ντυμένη με την παραδοσιακή Μακεδονίτικη φορεσιά, υποστηρίζοντας πως το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη..

Χθες βράδυ στον Λάκη Λαζόπουλο

Δεν δικαιολογείται τέτοιο μένος εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου. Αλλά δεν δικαιολογούνται πολλά πράγματα σήμερα, οπότε δεν μας κάνει και τόσο εντύπωση είναι η αλήθεια. Προφανώς ήταν τόσο μεγάλη η επίδρασή του στον κόσμο μέσω της τηλεόρασης που τους ενοχλούσε και βρήκαν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν.
Βέβαια εκτός από το μένος υπάρχει, από την άλλη πλευρά, και η αγάπη. Και είναι σαφώς περισσότερη.
Χθες βράδυ λοιπόν στο θέατρο..

Τα νέα «τζάκια» στα ΜΜΕ φέρνουν νέα ήθη: μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις, μείωση του πλουραλισμού..

Ο Σταύρος Καπάκος* προτείνει 11+3 μέτρα στήριξης του Τύπου

Η ενημέρωση αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίας και πρέπει να στηριχτεί προκειμένου να παίξει τον κοινωνικό της ρόλο.
Εργαζόμενοι στην ενημέρωση, εργοδότες και Δημόσιο οφείλουν να συμφωνήσουν σε ένα κοινωνικό συμβόλαιο για τη στήριξη των μέσων ενημέρωσης. Και μάλιστα τη στιγμή που πλήττεται ο..

Οταν ο Χρ. Ξανθάκης ανακάλυψε την Ούρσουλα Λε Γκεν

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τα πάω πολύ καλά ούτε με την επιστημονική φαντασία ούτε με το λογοτεχνικό είδος που προσδιορίζεται ως fantasy.
Παραδέχομαι ότι οι συγγραφείς τους διακρίνονται για την ευρηματικότητά και την εφευρετικότητά τους, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ούτε καλά γράφουν ούτε κατέχουν πολλά από αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε human condition.
Και κάπως έτσι σε κάθε Στάνισλαβ Λεμ και σε κάθε αδερφούς Στρουγκάτσκι, αντιστοιχούν..

Ένα ξεχασμένο «Press»

Αφιερωμένο στη χαμένη υπερηφάνεια των Μέσων...

Ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί με το ταμπελάκι «Τύπος - Press» στο παρμπρίζ, μπορείς να το πεις και συλλεκτικό! Γιατί εδώ και χρόνια, από τότε που άρχισε η απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και διαδόθηκε (το άδικο για τους πολλούς) «Αλήτες, ρουφιάνοι», υπεστάλησαν τα ταμπελάκια των Ενώσεων Συντακτών (μαζί υπεστάλη η υπερηφάνεια των Μέσων) και παραχωνιάστηκαν στα ντουλαπάκια των..

On the road με τους εργαζόμενους στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

O «Σύλλογος Εργαζομένων της Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΣΕΤΕΟ) απαντά με ένα μίνι ντοκιμαντέρ στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου και πιο επιτυχημένου δικτύου αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη. Το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Infowar Productions αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα υπέρ της ιδωτικοποίησης: Η Εγνατία δεν χρειάζεται χρηματοδότηση, αφού λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια προσφέροντας τα φθηνότερα διόδια στη χώρα και τα πλέον εξασφαλισμένα..

«Οπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα»;

Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας*

«Το ψήφισμα εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την 21η Ιανουαρίου 2018». Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση; Για να το ανακοινώσουν οι διοργανωτές, δεν μπορεί, την αλήθεια θα λένε. Ωστόσο, άλλα ξέρουμε για το τι εστί λαϊκή συνέλευση από αρχαιοτάτων χρόνων, από αυτούς τους ίδιους αρχαιότατους χρόνους που επικαλούμαστε με την απόλυτη σιγουριά ότι μας δικαιώνουν, σιγουριά που μας την εξασφαλίζει η..

Διαμεσολάβηση ΕΣΗΕΑ για τη σύγκρουση στο Κόκκινο

Νέες στάσεις εργασίας στον ραδιοσταθμό την Πέμπτη και την Παρασκευή

Την ώρα που οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας, η ΕΣΗΕΑ αναμένεται να αποστείλει εντός των ημερών επιστολή προς τη Left Media, ιδιοκτήτρια εταιρεία του ραδιοφώνου 105,5 Στο Κόκκινο, αναλαμβάνοντας διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων του σταθμού.
Υιοθετώντας την πρόταση των εργαζομένων του Κόκκινου, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να ζητήσει την ανάκληση των..

Απεβίωσε η συγγραφέας Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν

Η αμερικανίδα λογοτέχνιδα Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, η οποία θεωρείτο μια εκ των σημαντικότερων συγγραφέων έργων επιστημονικής φαντασίας στον κόσμο,
Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών η  αμερικανίδα λογοτέχνιδα Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, η οποία θεωρείτο μια εκ των σημαντικότερων συγγραφέων έργων επιστημονικής φαντασίας στον κόσμο. Τον θάνατό της γνωστοποίησε η οικογένειά της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.
Πολυγραφότατη, η Λε Γκεν είχε δημοσιεύσει συλλογές διηγημάτων, ποίηση και..

Το πάθημα (και το μάθημα;) του Πρετεντέρη

Θα μου επιτρέψετε μια προσωπική εξομολόγηση - δεν το συνηθίζω...
Το 1992 ήμουν νέος δημοσιογράφος και το κύμα του Μακεδονικού με αιφνιδίασε. Δεν το κατάλαβα, δεν το είδα να έρχεται κι ούτε το περίμενα.
Μέσα στον ορθολογισμό μου, την παιδεία και τις παραστάσεις μου νόμιζα ότι όλοι σκέφτονται όπως εγώ κι υπέθετα πως τα υπόλοιπα ήταν «περασμένα, ξεχασμένα»..

Η σχέση Μαρινάκη - κυβέρνησης αποθάρρυνε τον Βαρδινογιάννη στην υπόθεση του MEGA

Κοινή γραμμή ακολουθούν στην υπόθεση του MEGA, Βαρδινογιάννης – Μαρινάκης, αναφέρουν με κάθε ευκαιρία οι δυο πλευρές. Επειδή όμως οι ευκαιρίες έχουν εξαντληθεί και επειδή δεν υπάρχει καμία κινητικότητα γύρω από το θέμα, στην ουσία το επόμενο ορόσημο που θα κρίνει και την πορεία του καναλιού είναι η απόφαση του ΕΣΡ – περίπου σε ένα μήνα από τώρα, για το αν θα βγει ή όχι από την πρίζα, όπως ορίζει ο νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν. Την ίδια ώρα ..

N. Mαραντζίδης: Η ΝΔ ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία

Η ΝΔ νομιμοποίησε μια συγκέντρωση και πλέον μετατόπισε τη συζήτηση σε αυτό που σχηματικά ονομάζω εθνικοφροσύνη”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Νίκος Μαραντζίδης που μίλησε στη Νόνη Καραγιάννη.  “Η ΝΔ ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία της Ελλάδος πήραν αποστάσεις από αυτό το γεγονός. Αυτή την πρωτοβουλία τη νομιμοποίησε η ΝΔ με ένα τρόπο σοκαριστικό, για εμένα ως πολίτη”, τόνισε ο Ν. Μαραντζίδης και σημείωσε ότι..

Και στο βάθος... Καραμανλής

Ηταν έντονη η παρουσία καραμανλικών βουλευτών και στελεχών στην εκδήλωση μνήμης του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής. Ηταν εκεί και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής (φωτογραφία), χαμογελαστός, αλλά αμίλητος, ικανοποιώντας πολλά αιτήματα για σέλφι μαζί του. Και τα αιτήματα για μια φωτογραφία με τον Καραμανλή ήταν πολλά, τόσα που δεν προλάβαινε να τα ικανοποιήσει όλα. Το ζήτημα όμως από αυτή την εκδήλωση δεν ήταν ποιοι παρέστησαν ή ποιοι μίλησαν (ανάμεσά τους και ένας που σπανίως..