ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Μπαράζ απολύσεων στην Alter Ego του Μαρινάκη

Τι λέει ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ Αντώνης Καρακούσης

Μπαράζ απολύσεων τα τελευταία 24ωρα στην Alter Ego. Εχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής εργαζόμενοι από τα sites, από το τμήμα των τεχνικών και από το διοικητικό τομέα.
Οπως μαθαίνουμε σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για περικοπές για οικονομικούς λόγους (πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού η εταιρεία σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον δεν είναι ζημιογόνα) αλλά σε κάποιους από τους απολυμένους η δικαιολογία ήταν ότι δεν ήταν..

Παρέμβαση εργαζομένων του «Κόκκινο» και της «Αυγής» στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σχέδιο επιβίωσης με ενοποίηση, συστέγαση των δύο μέσων με στόχο και τη νομική τους ενοποίηση σε Όμιλο

Στο χώρο όπου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων «Στο Κόκκινο» και στην «Αυγή» και ενημέρωσαν τον γραμματέα Πάνο Ρήγα και μέλη της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι εργαζόμενοι διένειμαν..

Ο χορευτής της TV

Τελικά ο Γιώργος Λιάγκας φαινεται πως βρήκε αυτό που του ταιριάζει περισσότερο: από την ερχόμενη Παρασκευή θα πλαισιώνει την κριτική επιτροπή του Dancing with the Stars στον ΑΝΤ1. Μπορεί να μην ξέρει από χορό αλλά έχει τον τρόπο του και ξέρει να ανεβάζει τα νούμερα της τηλεθέασης.
Στην κριτική επιτροπή μαζί με τον Λιάγκα θα ειναι και η Ελεονώρα Μελέτη, ο Αλέξης Κωστάλας και η Γκαλένα Βελίκοβα. Οι δύο τελευταίοι έχουν συμμετάσχει σαν..

«Αφήστε ήσυχες τις Κυριακές μας»

Παλαιότερα, µάς απασχολούσε η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Πλέον, η ελληνική κοινωνία καλείται να αντιµετωπίσει την πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου. Κατάσταση ασφαλώς πιο επικίνδυνη από την προηγούµενη.
Αυτά που ακούµε την τελευταία περίοδο από πολιτικούς και επιχειρηµατίες είναι επικίνδυνα και παράλογα και θα πρέπει να κοπούν «µαχαίρι». Να πάψουν να µπερδεύουν τον οπαδό στις πολιτικο-επιχειρηµατικές τους κόντρες, να σταµατήσουν..

Αλληλεγγύη στην καρδιά της κοινωνικής συγκρότησης

Δύο εγχειρήματα από τον διεθνή χώρο, που αναδεικνύουν την αλληλεγγύη στην καρδιά της κοινωνικής συγκρότησης και αμφισβητούν τις κυρίαρχες μορφές πολιτικής και οικονομίας, παρουσιάζει  το  «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, στις 20.00.
Το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας της Καταλονίας, με περισσότερα από 200 μέλη - συνεργατικά εγχειρήματα, στοχεύει στην κοινωνική αλλαγή μέσα από τη δημιουργία οικοσυστημάτων συνεργατισμού, που θα μπορούν να δίνουν συλλογικά απαντήσεις στο πως ζούμε, πάνω στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η  Άβιν Γκουνέσερ, ακτιβίστρια και μεταφράστρια των βιβλίων του Αμπντουλάχ Οτσαλάν,..

«Ιστορικοί Περίπατοι» στη Θεσσαλονίκη

Mε αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) οι «Ιστορικοί Περίπατοι» ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να αποκαλύψουν τα λίγα ίχνη που μαρτυρούν το εβραϊκό παρελθόν της.
Η ιστορικός Μαρία Καβάλα μας ξεναγεί στην πόλη, όπου μέχρι και το 1913 αποτέλεσε μία  από τις σημαντικότερες εβραϊκές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο, χαρίζοντάς της το προσωνύμιο «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».
Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, άρχισε μια διαδικασία εθνικής ομογενοποίησης της..

Αγορές Κοινωνικής Ωφέλειας στην «Αλτερνατίβα» της ΕΡΤ3

Η «Αλτερνατίβα» της ΕΡΤ3 την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, στις 20:00, επισκέπτεται την ανακατασκευασμένη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στην Αθήνα, γνωρίζει τους νέους διαχειριστές της και καταγράφει τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν μία αγορά βασισμένη στην Κοινωνική Ωφέλεια, την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική επιχειρηματικότητα.
Στο δεύτερο μέρος, η εκπομπή επισκέπτεται το τοπικό δίκτυο συνεργατικότητας Impuct Hub Athens και εξασφαλίζει μία εναλλακτική ξενάγηση στις γειτονιές της Αθήνας και την..

Συναυλία Αλληλεγγύης στο Σταύρος Νιάρχος

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20:30, παρουσιάζουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμφωνικό ροκ εμπνευσμένο από τους ABBA και τους Queen.
Μουσική διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ:..

Αυτή την εφημερίδα, την γράφουμε όλοι μαζί

50 χρόνια «Χανιώτικα Νέα»

του Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη*

  Την καλησπέρα μου στα Χανιά, την καλησπέρα μου σε όλους, απλώς, θα μου επιτρέψετε να πω ειδικά, μια θερμή καλησπέρα στους νέους συναδέλφους.
  Ξέρετε αυτή την ώρα, στο κέντρο της χώρας, δυστυχώς, υπάρχει κι αυτό, παίζεται το μοιραίο παιχνίδι να τελειώνουμε με τη δημοσιογραφία, να τελειώνουμε με την ενημέρωση, όπως την θέλει ο κόσμος.
  Και η πολιτική εξουσία στο κέντρο, όχι στην περιφέρεια,  προαναγγέλλει ότι κλείνουν εφημερίδες,..

"Η επόμενη μέρα" στο Σκοπιανό

Οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ,οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό τόσο της Ελλάδας όσο και των Σκοπίων θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκπομπής "H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" την Δευτέρα στις 23.00 στην ΕΡΤ.
Καλεσμένοι του Σεραφείμ Κοτρώτσου ο..

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε

Aπάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις απολύσεις στο Κόκκινο

Οι “υπέρμαχοι” των εργαζομένων έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη». Αυτό έλεγε η ανακοίνωση της ΝΔ για τις απολύσεις «στο Κόκκινο», και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να απαντήσει :
"Οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των «θαλασσοδανείων» τους, τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα Μέσα της Αριστεράς και, μάλιστα, το ραδιόφωνο 105, 5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύει για δεοντολογική ενημέρωση και έχει αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και ..

ΝΔ: Οι “υπέρμαχοι” των εργαζομένων εξελίχθηκαν στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη

Ανακοίνωση για τις απολύσεις «στο Κόκκινο»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απολύσει απλήρωτους εργαζόμενους από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» που είχαν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού..

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Απεργία (και στην Αυγή) αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις

Την ανάκληση των απολύσεων ζητά η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο «Κόκκινο». Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου απαιτώντας την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των τριών συναδέλφων τους.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της «Αυγής», που πραγματοποίησαν και αυτοί συνέλευση, αναφέρουν ότι θα στηρίξουν την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ που ανακοινώθηκε για τη Δευτέρα και τονίζουν πως και αυτοί από την πλευρά τους προχωράνε κι αυτοί σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν..

Λάμψιας στον Φιλελεύθερο - Απολύσεις στα σάιτ Μαρινάκη

** Τον (τέως διευθυντή των ΝΕΩΝ) Παναγιώτη Λάμψια ετοιμάζει για διευθυντή της ημερήσιας εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο Θανάσης Μαυρίδης, προφανώς για να κάνει το φύλλο ακόμα πιο σκληρό Μητσοτακικό...

** Τρεις απολύσεις στα sites της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε Βήμα και..

Το τρισάγιο της Μακεδονίας

Όταν η Εκκλησία της Ελλάδος ντιλάρει χαρωπά με την κυβέρνηση

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω, ρε φίλε! Μόνο πότε θα δω τα ραδίκια ανάποδα. Και δια του λόγου το αληθές, παραθέτω όσα έγραφα για το Μακεδονικό, εδωδά στο Newpost, πριν από σαρανταοκτώ ώρες:
«Στο κόλπο επίσης θέλει να μπει η εκκλησία, που πήρε θάρρος από τον αποκεφαλισμό..

H Liberation εύχεται στον Τραμπ...

Αφιερωμένο στη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation.
«Ντόναλντ Τραμπ, ένας χρόνος μετά» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας, που δείχνει ένα χέρι να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον Αμερικανό Πρόεδρο, έχοντας νύχια βαμμένα στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, τα οποία απεικονίζουν επίσης τον Τραμπ.
Στο αφιέρωμα της Liberation επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι μέσα σ΄ένα χρόνο,..

Αυγή: σκίτσα αλληλεγγύης για το Κόκκινο

Με δύο σκίτσα (καντε κλικ για μεγέθυνση) στην Αυγή ο Τάσος Αναστασίου και ο Βαγγέλης Χερουβείμ αντιδρούν για τις εξελίξεις στο ΚΟΚΚΙΝΟ. Οι δύο σκιτσογράφοι της Αυγής στέκονται αλληλέγγυοι και σχολιάζουν με τον τρόπο τους τις απολύσεις εργαζομένων (διαβάστε ΕΔΩ) που αρνήθηκαν να συναινέσουν στις προτεινόμενες μειώσεις αποδοχών, τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει..

Υπάρχει Κόκκινη δημοσιογραφία;

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής*

Οι εκδότες, οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ εν γένει, είναι (οφείλουν να είναι) επιχειρηματίες που επιχειρούν στα Μέσα Ενημέρωσης. Και τα Μέσα Ενημέρωσης είναι (οφείλουν να είναι) επιχειρήσεις που, διά των δημοσιογράφων και των τεχνικών του Τύπου, ας πούμε, παράγουν και πωλούν στο καταναλωτικό κοινό, με συγκεκριμένο αντίτιμο, το αγαθό της ενημέρωσης. Υπ’ αυτή την έννοια, οι δημοσιογράφοι είναι (οφείλουν να είναι) εξειδικευμένοι στην παραγωγή του αγαθού της ενημέρωσης επαγγελματίες. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται, ανεξάρτητα αν εργάζονται σε..

Ελλη Στάη: Ο διευθυντής κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε

Η δημοσιογράφος Ελλη Στάη μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους δουλειάς.
Η πρώτη φορά που η Έλλη Στάη υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό της χώρο ήταν από τον διευθυντή της.
«Μου ανέθεσε από τις πρώτες κιόλας μέρες, παρόλο που ήμουν νέα ακόμα, να κάνω σπουδαία πράγματα, μεγάλες συνεντεύξεις. Εγώ τις έφερνα εις πέρας και ήμουν πολύ ευτυχής, έλεγα..

Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα ΜΜΕ

Στην παρουσίαση του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος βιβλίου «Δημόσια σφαίρα σε κρίση: Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα ΜΜΕ» την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12:00 π.μ. θα μιλήσουν η επιμελήτριά του Μαρία Κομνηνού, η εγκληματολόγος και πανεπιστημιακός Αφροδίτη Κουκουτσάκη, οι καθηγητές Μυρτώ Ρήγου και Μιχάλης Σπουρδαλάκης και οι δημοσιογράφοι Ξένια Κουναλάκη και Δημήτρης Τρίμης.
Πρόκειται για την τριετή έρευνα, που διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεντρώθηκε στη διερεύνηση του νέου επικοινωνιακού πεδίου κατά την περίοδο..

Ψαλίδι σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο βρέθηκε χθες το πρωί τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ για να κάνει ρεπορτάζ αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι.
Πάρθηκαν δηλώσεις, έγιναν οι λήψεις και οι εργαζόμενοι πήραν τη διαβεβαίωση πως το θέμα θα έπαιζε χθες το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο οποίος αρέσκεται σε ρεπορτάζ..

Η παλιά «πύλη» του ΔΟΛ

και η έρημη γειτονιά της ενημέρωσης

Αυτή η, ερμητικά κλειστή σήμερα, είσοδος θα μπορούσε να κηρυχθεί διατηρητέα. Γιατί, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλη, δεν είναι μια απλή πόρτα. Έχει διαχρονικά και ιστορικά την αξία πύλης.
Από το άνοιγμά της πέρασαν χιλιάδες
φορές στη ζωή τους, μεγάλα ή τεράστια ονόματα στην ιστορία του Τύπου. Την πόρτα-πύλη του ΔΟΛ στην πλατεία Καρύτση, έχουν διαβεί, με καθημερινές εισόδους και εξόδους, ο Χρήστος Λαμπράκης, ο Δημήτρης Ψαθάς,..

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πως απαξιώνονται τα κομματικά ΜΜΕ

Διαχρονικά το πρόβλημα των κομματικών ΜΜΕ είναι ότι ο κομματικός μηχανισμός δεν τα αφήνει να λειτουργήσουν ως μέσα ενημέρωσης. Το κόμμα θέλει ντουντούκες όχι ΜΜΕ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα κομματικά ΜΜΕ απαξιώνονται και δεν έχουν απήχηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μικρό μόνο ποσοστό των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ακούνε Κόκκινο ή διαβάζουν Αυγή.
Αντί λοιπόν η κομματική ηγεσία να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα (η αντιμετώπιση του οποίου θα οδηγούσε σε αύξηση των εσόδων), προχωράει σε απολύσεις στο Κόκκινο.
Οι απολύσεις το μόνο που κάνουν είναι να στερούν το μεροκάματο..

Στον εισαγγελέα εργοδότης που ζήτησε επιστροφή του Δώρου

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισε εργοδότη καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο, ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ ότι ο εργοδότης του απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.
Έπειτα από την καταγγελία του εργαζόμενου στο ΣΕΠΕ, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές..

Πρώτο σε πωλήσεις το Θέμα - Τι πούλησαν τα κυριακάτικα

Συγκριτικοί πίνακες

Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων στις 14 Ιανουαρίου που στο σύνολό τους έχασαν 20.660 φύλλα πανελλαδικά.
Την Κυριακή που μας πέρασαν όλες οι εφημερίδες έχασαν φύλλα πλην της Αυγής (+190 φύλλα) και του Πρώτου Θέματος που αύξησε τις πωλήσεις του κατά 2.490 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες πουλώντας πανελλαδικά 58.680 φύλλα. Σημειώνεται ότι το Πρώτο Θέμα έδινε ξανά το ημερολόγιο του Αρκά -το είχε ως προσφορά πριν από δύο εβδομάδες εκτοξεύοντας πάλι την κυκλοφορία του ενώ..

Τύπος με «καπέλα» δεν μπορεί να υπάρξει

Κονδύλι 16,5 εκατ για το barcode στις εφημερίδες και περιοδικά

Τη δρομολόγηση του έργου για την καθιέρωση της ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα (barcode) σε όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, προωθούν από κοινού το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προωθούν από κοινού.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, με προϋπολογισμό 15,6 εκατ. ευρώ και στο αμέσως προσεχές..

Left Media: Υλοποιούμε τις αποφάσεις του μετόχου

Aπολύσαμε τρεις γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στη συνεννόηση...

Ανακοίνωση για τις απολύσεις και τις εξελίξεις στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» εξέδωσε το ΔΣ της εταιρείας Left Media S.A. που είναι ιδιοκτήτρια του 105,5 Στο Κόκκινο.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Το Δ.Σ της εταιρίας Left Media υλοποιεί την απόφαση του μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση της επιχείρησης, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της. Μετά από διαβουλεύσεις 3 μηνών με τους εργαζόμενους, στους οποίους παρουσιάστηκε το σχέδιο μείωσης του κόστους, η υλοποίηση της απόφασης πρέπει να προχωρήσει.
Το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους του ρ/σ ήταν το εξής:..

Κινητοποιήσεις στο Κόκκινο για τις απολύσεις

Την εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  για τις απολύσεις και την παράνομη και καταχρηστική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι αρνούνται να συναινέσουν στις προτεινόμενες μειώσεις αποδοχών, που προσπαθεί  να επιβάλει η εργοδότρια εταιρεία, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών. Η άρνησή τους συνάντησε την αντίδραση του Διευθύνοντος Συμβούλου Κώστα Νικόλτσιου, ο οποίος..

Μανία από ανθρώπους της νύχτας κατά των ΜΜΕ

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις επιθέσεις - Θεατές οι αστυνομικοί

Τη στάση της Αστυνομίας καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και καταδικάζει τις χθεσινές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, τεχνικών, φωτοειδησεογράφων αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου.
Συγκεκριμένα άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία στους εργαζόμενους..

Στην τρίτη θέση το Μακελειό μετά την Καθημερινή και τα Νέα...

Kυκλοφορίες εφημερίδων - Συγκριτικοί πίνακες- Tι έγινε με τις «χαμένες» κυκλοφορίες Δημοκρατίας και Espresso

Στην τρίτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων πανελλαδικά (από πρωινές και απογευματινές) την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκε του ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Ακριβώς λοιπόν κάτω από την Καθημερινή του Αλαφούζου και τα ΝΕΑ του Μαρινάκη βρέθηκε η εφημερίδα του Στέφανου Χίου που πούλησε πανελλαδικά 8.560 φύλλα. Αναλυτικά οι εφημερίδες την Πέμπτη 11/01/2018 πούλησαν:..

Εφάπαξ βοήθημα στους απλήρωτους του Mega

Και τριμερής συνάντηση στο υπ. Εργασίας με τους μετόχους του καναλιού

Kατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων του Mega με τον Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, την Τετάρτη 17/1, διατυπώθηκε η δέσμευση του υπουργείου για άμεση υπογραφή της σχετικής απόφασης για την χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους..

Αρχισαν oι απολύσεις στο Κόκκινο

UPD Kαι απολύσεις στα σάιτ των Νέων, Βήματος και in.gr

Άρχισαν οι απολύσεις του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκινο”. Ήδη φώναξαν στο γραφείο του Δ. Στούμπου τον δημοσιογράφο Αλ. Ζέρβα, πρώην συνδικαλιστικό εκπρόσωπο και του ανακοίνωσαν την απόλυση του, λόγω… εξορθολογισμού.
Το κλίμα βάρυνε ήδη από χθές στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας και μέλος της διοίκησης, υποστήριξε με..

ΕφΣυν: Δεν έχουμε σκελετούς στις ντουλάπες μας...

Τι απαντάει σε Ποτάμι, ΣΚΑΪ κλπ για τα διαφημιστικά κονδύλια μεσω ΕΣΠΑ

Αντιδράσεις προκλήθηκαν για κονδύλια που δόθηκαν μέσω ΕΣΠΑ σε πέντε εφημερίδες με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στο πλαίσιο ενεργειών για την προβολή στα ΜΜΕ του προγράμματος αντικατάστασης αυτόνομης θέρμανσης.
Την αρχή έκανε το Ποτάμι που σε σχετικό πίνακα στο fb (βλέπε πιο κάτω) ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το «πότε και αν έγινε διαγωνισμός» και «με ποια κριτήρια» δόθηκαν τα χρήματα σε αυτές τις πέντε εφημερίδες, αποκλείοντας..

10 + 1 ονόματα για τους Σκοπιανούς

Λύσεις και προτάσεις για την ονοματοδοσία στο Μακεδονικό

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, δύσκολα θα τη γλυτώσουμε τη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια. Μετά από εικοσιπέντε χρόνια ελληνικής αδράνειας, το καταφέρανε οι γείτονες και πάνω από εκατό χώρες της υφηλίου τους αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία». Έτσι σκέτο, χωρίς κανένα πρόσθετο και δεν πα να χτυπιόμαστε εμείς απ’ το πρωί ως το βράδυ. Και..

Δεν λησμονώ... Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Εκθεση φωτογραφίας στο Ζάππειο Μέγαρο

Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δεν λησμονώ …μία εικόνα χίλιες λέξεις».
Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από τις  27 έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, είναι βασισμένη στη περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ενώ θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην ένωση μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν στο κοινό περισσότερα από 350 φωτογραφικά..

Συνελήφθησαν αστυνομικοί μετά από μήνυση Βαξεβάνη

Ένας Υπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας και ένας Αρχιφύλακας, οι οποίοι υπηρετούν στο Α.Τ Ομόνοιας, συνελήφθησαν για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Οι δυό τους αρνήθηκαν παρανόμως, με επεισοδιακό τρόπο, να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής του δημοσιογράφου, ο οποίος θεώρησε πως δεν έπρεπε να παρακάμψει την παρανομία και να απευθυνθεί σε άλλο Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ για να εξυπηρετηθεί αλλά να απαιτήσει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Ο Κώστας Βαξεβάνης επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Α.Τ Ομόνοιας και ζήτησε..

Αναμονή και αγωνία στη ΝΔ για το Σκοπιανό

Στάση αναμονής τηρούν στη ΝΔ και ζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση στον απόηχο των εναρκτήριων συνομιλιών του Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους Αθήνας και Σκοπίων αλλά και των δηλώσεων του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.
Επισήμως το Μοσχάτο έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να προβεί σε σχόλια καθώς θέλει να διαμορφώσει σαφή εικόνα, αν και για ορισμένα γαλάζια στελέχη η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν από τα όσα έγινε γνωστό..

Επεσε ο Phylax, ποιους καταγγέλλει ο δήμαρχος

Ανθρώπινο χέρι και όχι οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν αυτοί που έριξαν από το βάθρο του τον «έκπτωτο άγγελο» στο Παλαιό Φάληρο.
Η αρχική εντύπωση, λόγω και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην Αττική ήταν ότι το κόκκινο γλυπτό του εικαστικού Κωστή Γεωργίου έπεσε από τους βοριάδες.
Όπως όμως είπε ο δήμαρχος της πόλης, Διονύσης Χατζηδάκης, το γλυπτό έριξαν κουκουλοφόροι με φορτηγό και σχοινιά. Μιλώντας από το πρωί  σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς..

Ανοίγονται οι δύο τελευταίοι φάκελοι για τις άδειες

Τρίτη μέρα σήμερα αποσφράγισης των φακέλων των αιτούντων για μια τηλεοπτική άδεια, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπου θα ανοιχτούν οι δύο τελευταίοι φάκελοι. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η αποσφράγιση των φακέλων των ΣΚΑΙ, Star Channel, Alpha και Ant1 και έχει ξεκινήσει από τo πρωί της Πέμπτης η αποσφράγιση των φακέλων της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. (“E” TV) και της Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε.
Aναλυτικά η αποσφράγιση των φακέλων των έξι υποψηφίων, όπως έχει διαμορφωθεί έως σημερα Πέμπτη 18/1/2018:..

Θέλω το σπίτι σου!

Με πρωτοσέλιδο σκίτσο «Θέλω το σπίτι σου!» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων πάνω στο ζήτημα των πλειστηριασμών, κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 18/01/2018, η εβδομιαία εφημερίδα Το Ποντίκι.
Στο Ποντίκι μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Η αμερικανική πίεση για λύση, το όνομα και οι κίνδυνοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ποια δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο αντιπαράθεσης στην πορεία προς τις κάλπες
ΝΔ: Παραμένει στάσιμη σε..

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ποιος πολιτικός την «έπεσε» στην Έλλη;

**
Ο ιός των αναδρομικών καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις παλαιών εποχών έκανε άλμα και πέρασε τον Ατλαντικό –έφτασε στην Αθήνα. Εντάξει, όχι με την αποκάλυψη των ονομάτων των ερωτύλων, αλλά, τουλάχιστον, με υπόδειξη του χώρου δράσης τους. Το βράδυ της Πέμπτης ο Αντώνης Σρόιτερ στην Αυτοψία του Alpha, παρουσιάζει τέσσερις
Ελληνίδες που θα μιλήσουν για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό τους τομέα (κάθε μία είναι από διαφορετικό κλάδο). Ανάμεσά τους..

Ποιοι πήραν τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου απονεμήθηκαν και φέτος τα τριακοστά τέταρτα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής.
Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, για το παγκόσμια αναγνωρισμένο μουσικό και πολιτιστικό του έργο, καθώς και την πολύπλευρη εθνική του συμβολή στη χώρα και τη Δημοκρατία. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του, ο στενός του φίλος ..και συνεργάτης, Διονύσης Τόδουλος.
Ο Πρ. Παυλόπουλος απένειμε βραβεία στους δημοσιογράφους:..

25 σφαίρες για τον Βασίλη Στεφανάκο

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βασίλη Στεφανάκο, 57 ετών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε πριν από λίγο στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα..

Βίντεο του Ρουβίκωνα για την «επίσκεψη» στον Τσακαλώτο

Χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει και να τους εμποδίσει μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας και του Ρουβίκωνα κατάφεραν και έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που βρίσκεται στον έκτο όροφο του υπουργείου στην οδό Νίκης.
Τα μέλη του "Ρουβίκωνα" χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους πέταξαν τρικάκια στους..

O Στουρνάρας συντηρεί το μέτωπο με την κυβέρνηση

Λίγες ημέρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα Δραγασάκη προς την Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, συντηρώντας έτσι ένα κλίμα εκατέρωθεν αμφισβήτησης και έλλειψης κοινής στρατηγικής γραμμής. Κατά τη διάρκεια της σημερινής (Τρίτη) τελετής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε αρχικά..

Έχε το νου σου στα παιδιά

του Χριστόφορου Κάσδαγλη*

Ομολογώ ότι παρακολουθώντας την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν με έπεισαν οι εξηγήσεις -ούτε του πρωθυπουργού ούτε της κ. Αχτσιόγλου- για τα οικογενειακά επιδόματα.
Πρώτα όμως τα θετικά: Είναι σημαντικό ότι τα οικογενειακά επιδόματα αυξάνονται κατά 40%, σε συνθήκες ακραίας λιτότητας. Από την άλλη, θεωρώ πειστική την άποψη ότι υπήρξε μια στρέβλωση δεκαετιών στην επιλογή της μονομερούς ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών, για πελατειακούς λόγους – θα πρόσθετα δε και ιδεοληπτικής υστερίας. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας, όταν οι νέες..

Όταν ο Τζίμης Πανούσης συνάντησε τον Μακρυγιάννη

Από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στις 18:30 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, την ίδια ώρα, από το Τρίτο Πρόγραμμα,  ο Τζίμης Πανούσης διαβάζει τον γραπτό λόγο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, όπως ο ίδιος ο Στρατηγός τον αποτύπωσε στα «Απομνημονεύματά» του, αποκλειστικά για τους ακροατές του Τρίτου Προγράμματος.
Η σειρά περιλαμβάνει 60 ημίωρα επεισόδια -ηχογραφημένα για την Ελληνική Ραδιοφωνία..

Εργασιακά: ιδού το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ

Τζανακόπουλος: Κάποιος να εξηγήσει σε έναν εργαζόμενο το επιχείρημά της για την καταψήφιση του άρθρου για τις αποζημιώσεις

«Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές από το Μαξίμου και τονίζουν πως «όσο κι αν προσπαθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κρύψει το..

Άλλο είδηση, άλλο εκτίμηση

Το υπουργείο Οικονομικών απαντά στα ΝΕΑ

«Άλλο είδηση, άλλο εκτίμηση». Aυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που είχε τίτλο «Βόμβα από το ΔΝΤ για το αφορολόγητο - Eρχεται ένα χρόνο νωρίτερα η μείωση».
Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, εδώ και 6 μήνες εκτιμάται, με πανομοιότυπο τρόπο, από τον εγχώριο Τύπο ότι η μείωση του αφορολογήτου θα έρθει νωρίτερα. Σήμερα, προσέθεσαν, η εκτίμηση αυτή παρουσιάστηκε στα «Νέα» ως «βόμβα από το ΔΝΤ».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου..

Αυτά που είπαμε χτες…

Από Γαβριήλ, Τάσο, Ηλία, Γιάννη

Το Σάββατο το βράδυ ο παππούς ήταν στο Μουζίκ. Καθόταν έξω στο κρύο, γιατί μέσα είχε φασαρία, κι έγραφε έναν non paper για το πόθεν έσχες των μελών του ΤΧΣ (τρέχα γύρευε δηλαδή). Στη διπλανή καρέκλα είχε τη γνωστή σακούλα με τις κυριακάτικες εφημερίδες. Ενώ έγραφε έστελνε sms και μίλαγε στο κινητό. Γενικά ήταν ευδιάθετος γιατί «την είχε φέρει στο σύστημα Νέα Δημοκρατία». Μεταξύ δύο δελτίων τύπου, η δόση είχε αβγατίσει κατά τρία δισ…. Μετά αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ο παππούς έριξε αυλαία ακριβώς όπως έζησε.
Τον παππού τον αποχαιρετάνε όλοι ως δημοσιογράφο –θα του άρεσε πολύ αυτό. Γιατί αν και βρέθηκε στον πυρήνα της εξουσίας, δεν έγινε άνθρωπος του κράτους. Παρέμεινε άνθρωπος της ενημέρωσης και της επικοινωνίας. Ο παππούς..