ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Δεν πωλείται, λέει, ο ΣΚΑΪ

Οχι μόνο δεν φεύγει ο Γιάννης Αλαφούζος από τον ΣΚΑΪ αλλά -όπως διαρρέουν από το Φάληρο- είναι αποφασισμένος να ενισχύσει κι άλλο το κανάλι. Πέρα από το Survivor ετοιμάζουν, λέει,
νέες παράγωγες, ενώ αγοράστηκε πρόσφατα και καλό ξένο πρόγραμμα (κυρίως σειρές και ταινίες). Στόχος είναι να διατηρηθεί και το '18 η πρωτιά στην τηλεθέαση (και στα έσοδα).
Σχετικά με την έντονη φημολογία περί πώλησης του ΣΚΑΪ στον Βαγγέλη Μαρινάκη (δείτε ΕΔΩ), στέλεχος του ΣΚΑΪ που..

Οι παράπλευρες απώλειες των συμφερόντων τους

Εκτός από τα λουκέτα της «Ελευθεροτυπίας», του Alter, του «Ελεύθερου Τύπου», της «Απογευματινής» και του «Αδέσμευτου Τύπου» αλλά και τις χρεοκοπίες του ΔΟΛ και του Πήγασου και τα μαύρα σύννεφα που πυκνώνουν απειλητικά πλέον πάνω από το Mega, δεκάδες ακόμα μικρά και μικρότερα ΜΜΕ έσβησαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στέλνοντας στην ανεργία έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων που στην πλειονότητά τους πήγαν ουσιαστικά “άκλαυτοι”, καθώς η κοινή γνώμη ουδόλως ενδιαφέρθηκε για την τύχη όσων..

Oχι, ρε φίλε!..

«Λόγω αιφνίδιου θανάτου που αναβλήθηκε επ’ αόριστον η παράσταση στις 30/12 δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο βιονικός πλέον Τζίμης Πανούσης σας περιμένει τα ΠαρασκευοΣάββατα του Μαρτίου στο Κύτταρο με το γελοιόδραμα «Όλοι οι Χαζοί Μπορούμε», για δυνατές συγκινήσεις και αναπάντεχα απρόοπτα». Αυτά έλεγε ο Τζιμάκος στους θαυμαστές του λίγες ημέρες μετά την κατάρρευσή του στη σκηνή του Κυττάρου, την ώρα της παράστασης στις αρχές Δεκεμβρίου όταν υπέστη κρίση κολπικής μαρμαρυγής..

Το ΕΣΡ είχε συγκατανεύσει στο σχέδιο σωτηρίας για το Mega...

...αλλά οι μέτοχοι αδιαφόρησαν!

του Δημήτρη Καλαντζή*

Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου κύριο Ροδόλφο Μορώνη να μας δώσει συνέντευξη στην έκτακτη εκπομπή που βγάζουμε οι εργαζόμενοι του Mega για να μάθουν όλοι οι συνάδελφοι αλλά και η κοινή γνώμη τη στάση που κράτησε το ΕΣΡ στην περίπτωση του Mega, τις επαφές που έγιναν, πως αντιμετώπισε το σχέδιο σωτηρίας που πρότειναν οι εργαζόμενοι και ποια περιθώρια υπάρχουν πλέον για να μην κλείσει το κανάλι. Ο κύριος Μορώνης, αφού συμβουλεύτηκε το σώμα, μου απάντησε ότι το ΕΣΡ έκρινε ότι..

Πήραμε ένα καλό μάθημα από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο και ξεχωριστό ευχαρσιτω, εκ μέρους των 350 εργαζομένων του Mega, στους ανθρώπους της ΕΡΤ. Στη διοίκησή της, τους συναδέλφους αλλά και το προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης, που από την πρώτη στιγμή έτρεξαν κοντά μας, χωρίς να περιμένουν να το ζητήσουμε και μας έδωσαν βήμα. Με ζωντανές συνδέσεις, με διαρκή μετάδοση από την ΕΡΤ των μηνυμάτων μας, μα πάνω από όλα με τη συνεχή παρουσία τους εδώ, δίπλα μας και την στήριξη που παρέχουν σε μας και..

Τα κανάλια τα κλείνουν και τα ανοίγουν τ' αφεντικά

246.000.000 ευρώ θα έπαιρναν από τα κανάλια, αν δεν ακυρώνονταν ο πρώτος διαγωνισμός για 5 άδειες που είχε αποτέλεσμα να γίνει προσφορά άνω των 70.000.0000 για μια άδεια.
Ο νέος διαγωνισμός θα πουλήσει τις 7 άδειες για λιγότερα. Eξι ενδιαφερόμενοι από 35 εκατομμύρια μας κάνουν 210. Τώρα οι άδειες φτάνουν και περισσεύουν... Μα για μια άδεια έγινε όλος αυτός ο χαμός; Ναι. Χάρη στις ενέργειες πολιτικών και δικαστών η αξία των αδειών υποτιμήθηκε. Για να δοθεί..

Το πρόβλημα



Tο σχόλιο της..

ΣΚΑΪ: φεύγει ο Αλαφούζος, έρχεται ο Μαρινάκης

Τι γράφει η εφημερίδα Sportime

Φουντώνει η φημολογία που θέλει τον επιχειρηματία και μιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη να μπαίνει στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου. Προς επίρρωσιν των φημών έρχεται και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sportime, υπό τον τίτλο «ΣΚΑΪ βόμβα». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως μετά τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος απεμπλέκεται και από τον τηλεοπτικό σταθμό του. Οπως γράφει η Sportime ο Αλαφούζος..

Εδώ τα ακούς όλα!

Η ενημέρωση στους 105,5 δεν σταματάει στην πρωινή ζώνη. Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, το πρόγραμμα του 105,5 Στο Κόκκινο τα έχει όλα φιλοδοξώντας να προσφέρει μία ολοκληρωμένη ενημέρωση στους ακροατές του με έμφαση στην πολιτική και την κοινωνία, τη διεθνή επικαιρότητα, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Καθημερινά, 14:00-15:00, η ειδησεογραφία της ημέρας βρίσκεται στο επίκεντρο με πολυφωνία και ψύχραιμη ματιά από τον..

Έρχονται ακραία Αδωνικά φαινόμενα

Μπορεί η Μπέτυ Μπαζιάνα να δήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, και να έγινε ντόρος, αν θέλουμε όμως να είμαστε ειλικρινείς, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μπορεί να έγινε Πρόεδρος στο κόμμα της ΝΔ, αλλά επί της ουσίας αυτό το ελέγχει σε ένα πολύ μικρό βαθμό, μιας και έχουν ήδη αναπτυχθεί 3 εσωκομματικές..

Οι μέτοχοι

Δεν ξέρω τι είδους διαβεβαίωση από το ΕΣΡ περιμένουν οι μέτοχοι του Mega για να μην πάρουν το «ρίσκο» της συνέχισης λειτουργίας του (και τη συνέχιση επιβίωσης των εργαζομένων του). Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι στο παρελθόν, δίνοντας ως εγγύηση στις τράπεζες «αέρα», δεν ρισκάρισαν τα κέρδη τους..

Ο Πετράκης και ο Πολάκης

του Τάσου Τσακίρογλου*

To alter ego του Ψαριανού -στο πιο wannabe σοφιστικέ- Πέτρος, ξεσπάθωσε υπέρ (ιδιωτικών) βωμών και εστιών, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τη δημόσια τηλεόραση.
Τάδε έφη ο Άι Γιώργης κατά του Δράκου του Λαϊκισμού Πέτρος: «Αυτός ο μ@λ@κ@ς πανηγυρίζει επειδή κλείνει το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι εθνικής εμβέλειας, ενώ παραμένει ανοιχτό, με τα δικά μας λεφτά, το τελευταίο σε τηλεθέαση κανάλι εθνικής εμβέλειας. Αυτός ο μ@λ@κ@ς πανηγυρίζει δικαίως, διότι δεν είναι..

H “Καθημερινή” και η ανασφάλεια του Κυριάκου

Στο φύλλο της “Καθημερινής” της 6ης Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος του 2009  που σημειώνονταν ότι: «Από τις έως σήμερα εξελίξεις προκύπτει ότι η δημοσιονομική εκτροπή, η οποία άρχισε το 2007, είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την μικρή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και είναι σαφώς διαρθρωτικού χαρακτήρα. Επίσης, είναι σαφές ότι η παρούσα δημοσιονομική θέση της χώρας είναι μη διατηρήσιμη». 
Με δύο λόγια από την έκθεση αυτή προκύπτει πως στην πορεία για τη χρεοκοπία μπήκαμε,..

Φορτωμένος με δάφνες και πίκρες

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Ο θάνατος του Νεοτάκη Λουκανίδη μάς γύρισε πίσω. Πάντα οι οδυνηρές αποχωρήσεις είναι αφετηρίες για ταξίδια στο παρελθόν μέσα από την ομίχλη του χρόνου. Μεγάλος! Ο πιο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των ελληνικών γηπέδων. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου, μου θύμισε ότι κάπου στα πιο δυσπρόσιτα ράφια της βιβλιοθήκης μου, υπήρχε φυλαγμένο το «ΕΓΩ, ο Τάκης Λουκανίδης».
Μια ιστορία ζωής που άρχισε να τη γράφει το 1971 και κατάφερε να την κάνει βιβλίο το 2004, από τις εκδόσεις Χάρη Πάτση. Θυμάμαι, όντας στην
«Αθλητική Ηχώ» ακόμα, ότι τη διάβασα σαν να έπινα ένα ποτήρι δροσερό νερό. Απνευστί!
Αναζήτησα το βιβλίο για να ζωντανέψω ό,τι είχε ξεθωριάσει στη μνήμη με από το ξεβαφτικό του χρόνου. Συγκλονιστική εξιστόρηση, όχι τόσο για το αθλητικό της μέρος όσο για το κοινωνικό:..

ΕΣΗΕΑ προς εκδότες - μέλη: Παραδώστε τις ταυτότητές σας

Φτιάχνουν επιτροπές για να συζητηθεί, λέει, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, συνάντηση των Προέδρων και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΙΗΕΑ.
Τα μέλη του Προεδρείου της Ενώσεως τόνισαν ότι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη καταθέσει πρόταση προς την Κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης της αναγνωσιμότητας των εφημερίδων, προκειμένου να διατηρηθούν..

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Η Περιστέρα εκτόξευσε την Εφ.Συν

Η Μπέττυ Μπαζιάνα ανέβασε θεαματικά την Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου, στο φύλλο που κυκλοφόρησε την παραμονή των Θεοφανείων, και την έφερε στην πρώτη θέση του δελτίου κυκλοφορίας στο οποίο κατοικοεδρεύουν μόνιμα Τα Νέα.
Αν και η συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού αναπαράχθηκε σε μεγάλο βαθμό από σάιτ, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δελτία, έτσι ώστε ο καθένας μπορούσε να πληροφορηθεί τουλάχιστον τα βασικά της σημεία, βρέθηκαν να αγοράσουν την Εφ.Συν. 8.300 αναγνώστες περισσότεροι από την..

Δεν είναι ροχάλες, απλώς ψιχαλίζει

Γράφει ο Τάσος Παππάς*

Κόπτονται για το δικαίωμα στην απεργία μερικοί από εκείνους που ήταν απεργοσπάστες όταν ο κλάδος στον οποίο ανήκουν είχε προκηρύξει απεργία, που στο παρελθόν είχαν αποδοκιμάσει στεντορείως όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (μοναδική εξαίρεση η διαδήλωση των υπαλλήλων της «Ελληνικός Χρυσός») γιατί προκαλούσαν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, υπονόμευαν την ομαλή πορεία της οικονομίας και έπλητταν τον εμπορικό κόσμο στο κέντρο των πόλεων, που είχαν χαρακτηρίσει βδελυρές συντεχνίες τα συνδικάτα και..

Το Μega και η μαύρη του η μοίρα

Όταν το Μεγάλο Κανάλι έρχεται αντιμέτωπο με την πραγματικότητα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πρώτα απ’ όλα να πούμε ένα μπράβο στους εναπομείναντες και στις εναπομείνασες δημοσιογράφους του Μega που βγάλανε δελτίο χτες το βράδυ και ζήτησαν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για όλα τα παραμύθια που τον φλόμωσαν κατά την περίοδο των Μνημονίων. Με δικά τους λόγια:..

Οι πέντε βασιλόπιτες του Μαρινάκη

Ευφορία επικρατεί στη Συγγρού στα γραφεία των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και Το ΒΗΜΑ της εταιρίας Aλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αιτία οι (σχετικά) καλές κυκλοφοριακές επιδόσεις των δύο φύλλων και ειδικά αυτή του ΒΗΜΑΤΟΣ (δείτε ΕΔΩ).
Μάλιστα στη Συγγρού χθες, όπως ήταν προγραμματισμένο, έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα, για την ακρίβεια πέντε βασιλόπιτες (οι πέντε τυχεροί που βρήκαν..

«O Βαρδινογιάννης ζητούσε μια σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση»

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήταν πυκνά σε εξελίξεις για την τύχη των 420 εργαζόμενων του Mega Channel. Κι ενώ η επόμενη μέρα είναι πολύ δυσοίωνη για το μέλλον εργαζομένων και καναλιού, έχει σημασία το ρεπορτάζ. Αυτό κάναμε και στο Mega, αυτό και τώρα… για το Mega!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν, ο μεγαλομέτοχος του Mega απαιτούσε από το ΕΣΡ μια γραπτή γνωμοδότηση ότι το κανάλι θα..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα - Νέα άνοδος για το ΒΗΜΑ

Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος των κυριακάτικων εφημερίδων την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 17.040 φύλλα και στο σύνολό τους οι εφημερίδες πανελλαδικά πούλησαν 271.230 φύλλα.
Στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε η Καθημερινή της Κυριακής με 59.120 φύλλα ενω στη δεύτερη θέση με..

Ζήτησαν συγγνώμη για τη στάση του Mega στα μνημόνια!

Διαβάζουμε στην σελίδα της ΕΤΙΤΑ στο fb από τον Konstantinos Antoniou
Την πρώτη δημόσια παραδοχή και συγνώμη προς την λαό, για την στάση (προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, απόκρυψη ειδήσεων, παρερμηνεία γεγονότων, αλλοίωση στοιχείων, καταπάτηση των κανόνων δεοντολογίας) που κράτησαν κατά τη διάρκεια των Μνημονίων αλλά και στην..

Τα λάθη που υπονόμευσαν την «Ελευθερία του Τύπου»

του «New York Dimes»*

Το κλείσιμο της ημερήσιας έκδοσης της «Ελευθερίας του Τύπου», με την κυριακάτικη να παραμένει προς το παρόν, είναι το τελευταίο αλλά όχι και το τελικό επεισόδιο στη συνεχιζόμενη κρίση του ελληνικού Τύπου. Κινδυνεύοντας να το παίξουμε «μετά Χριστό προφήτες» πιστεύουμε πως από τη δημιουργία της είχε συσσωρεύσει μια σειρά από κρίσιμα λάθη που την υπονόμευσαν:
1. Στήθηκε βιαστικά. Τέλος Ιανουαρίου «έδωσαν τα χέρια» Γιάννης Κουρτάκης των «Παραπολιτικών» με τον Χρήστο Μουλίνο από τη «Δημοκρατία» και 45 μέρες αργότερα..

Σβίγγου: Aθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων του Mega

Στο τηλεοπτικό δελτίο των εργαζόμενων του Mega εμφανίστηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, κάνοντας λόγο για άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων του μεγάλου καναλιού από τους μετόχους.

"Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια παίζεται ένα άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι στις πλάτες σας. Οι μέτοχοι θα μπορούσαν να είναν προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά δεν το επέλεξαν αυτό. Το ότι δεν κάνουν..

10 αλήθειες για το Mega

1) H «Τηλέτυπος» δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό έπρεπε να γίνει με άλλη εταιρία «κέλυφος». Οι δύο βασικοί του μέτοχοι, Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης, δεν το έπραξαν όμως. Υπάρχει κι ένας τρίτος μέτοχος, αποκομμένος, μία κυπριακή εταιρία στην οποία... μεταβιβάστηκαν οι μετοχές του Ιβάν Σαββίδη. 2) Δεν ευθύνεται..

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δ. Καμπουράκης: Ασε, να μη μιλήσω καλύτερα...

Οι μέτοχοι του MEGA έβγαλαν την ουρά τους απέξω… Ημουνα μέσα και τα έζησα

Η απόφαση να μην κατατεθεί φάκελος για τηλεοπτική άδεια, ήταν η ληξιαρχική πράξη θανάτου του Mega. Σας εξομολογούμαι ότι προσωπικά το περίμενα, μάρτυρες μου οι δεκάδες συνάδελφοι και φίλοι που επί δυο χρόνια με ρωτούσαν επισταμένως ‘’τι θα γίνει με το Mega;’’ και τους απαντούσα μονότονα μ’ ένα απλό ‘’τίποτα’’. Δεν παριστάνω τον προφήτη..

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Ρωτήστε και τον Μαρινάκη...

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Mega είχε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά το τέλος της προθεσμίας για την υποβολή φακέλων όσων θέλουν να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.
Ο μεγαλομέτοχος του σταθμού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισαν να μην κατέβουν στον διαγωνισμό, προτάσσοντας το γεγονός ότι το..

Κανάλια, φτώχεια και φιλότιμο

Όταν έρχεται η ώρα να πληρωθεί το τέλος τηλεοπτικών συχνοτήτων

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*
Αυτό το πράγμα που τα κανάλια θέλουν να εκπέμπουν χωρίς να πληρώνουν τέλος συχνοτήτων, εμένα με ξεπερνάει. «Μα πληρώνουμε», απαντάνε, «πληρώνουμε φόρους για τις διαφημίσεις μας, πληρώνουμε εισφορές για τους εργαζόμενούς μας, πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ ή ενοίκια για τα κτίριά μας, ένα σωρό φράγκα μας φεύγουν κάθε χρόνο, από εμάς ζει το κράτος!» Και πάει λέγοντας…

«Tο ρεπορτάζ είναι άρτιο, αλλά μην ξαναγράψετε για την οικογένειά μου...»

(…) Μόλις είχα προσληφθεί στο “Βήμα”. Έμενα στην Κυψέλη, στην οδό Μυτιλήνης, πολύ κοντά στο άσυλο ανιάτων. Γράφω λοιπόν ένα ρεπορτάζ με τίτλο “Γιατί πρέπει να φύγει το άσυλο από την περιοχή”, διανθισμένο με πολλές συνεντεύξεις. Την επόμενη ημέρα πήγα στην εφημερίδα χαρούμενος. Βλέπω το δημοσίευμα στη σελίδα 5 (χωρίς υπογραφή βεβαίως), αλλά ήταν ένα πρώτο βήμα. Σε λίγο έρχεται ο κλητήρας ο Λάμπρος και με ρωτάει αν έγραψα εγώ το ρεπορτάζ. Απαντάω περήφανα: “Εγώ”. “Έλα μέσα, σε θέλει ο κ. Λαμπράκης”. Με το που..

Τρεις πολιτικοί έκαναν ραντεβού για το... Survivor 2

Τρεις πασίγνωστοι πολιτικοί έκαναν ραντεβού για το ριάλιτι του ΣΚΑΪ Survivor 2. Και θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να το δούμε και αυτό στην ελληνική τηλεόραση. Αυτές τις μέρες επικρατεί πυρετός στην παραγωγή του  ριάλιτι καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν κλείσει τα ονόματα των παικτών που θα λάβουν μέρος.
Πάντως αυτή τη φορά οι συντελεστές του ριάλιτι επιβίωσης που θα προβάλλεται από τον ΣΚΑΙ είναι λίγο πιο τολμηροί στις επιλογές των παικτών. Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε..

Πήραν πίσω τις απολύσεις...

Τους είχαν διώξει επειδή δεν επέστρεψαν το... Δώρο!

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η ιδιοκτησία γνωστής αλυσίδας εστίασης στις απολύσεις που είχε ανακοινώσει σε δύο εργαζομένους στη Λάρισα επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων (διαβάστε ΕΔΩ).
Η θετική αυτή εξέλιξη, έρχεται μετά τον πανελλαδικό ντόρο που πήρε το θέμα κι αφού οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο ζητώντας βοήθεια, αλλά προπαντός..

Αποζημίωση 15.000 ευρώ θα καταβάλει ο Στέφανος Χίος

Καταδικάστηκε σε συκοφαντική συσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του Ν. Χατζηνικολάου

Σε αποζημίωση 15.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Στέφανος Χίος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό».
Ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της εκπομπής του στον Realfm είπε πως όταν λάβει την αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο,..

Η ΕΡΤ στο πλευρό των εργαζομένων του Mega

H ΕΡΤ στάθηκε και σήμερα στο πλευρό των εργαζομένων του Mega - χθες το βράδυ συνεργείο της ήταν στη συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία του καναλιού.
Σήμερα η κρατική τηλεόραση με την εκπομπή “Απευθείας” και την Μάριον Μιχελιδάκη και τον Νίκο Μερτζάνη, παρουσίασαν εκτενές ρεπορτάζ για τις δραματικές εξελίξεις στο Mega, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους..

Να ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες

Φάκελο υποψηφιότητας κατέθεσαν ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1, «Ε», καθώς και η «Τηλεοπτική Ελληνική» των Γιομπαζολιά - Βρυώνη

Συνολικά έξι φάκελοι κατατέθηκαν στο ΕΣΡ για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Η έβδομη άδεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναπροκηρυχτεί. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν φάκελοι από τους: ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1, «Ε» και η Τηλεοπτική Ελληνική, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος συνεργάζεται με τον τέως..

Εβγαλαν δελτίο, βλέπουν Βαρδινογιάννη

(BINTEO)

Στις εγκαταστάσεις του Mega βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι του σταθμού που μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις συσκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους. Χθες ετοίμασαν κάρτες στις οποίες αναγράφεται κείμενο διαμαρτυρίας ενώ έγινε απόπειρα για μετάδοση ζωντανής εκπομπής κατά την διάρκεια της οποίας θα ενημέρωναν το τηλεοπτικό κοινό για όσα συμβαίνουν και για την προσπάθειά τους να μείνει το Mega ανοιχτό. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό ενώ γίνονται προσπάθειες..

«Σας μεγάλωσα στα γόνατά μου»...

Για όσους δεν το ξέρουν ή το έχουν ξεχάσει, η Εξεταστική για την Υγεία (με τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένων νοσοκομείων) συνεχίζεται. Χθες, ως μάρτυρας εξετάστηκε ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιάννης Πιερουτσάκος.
Οταν ρωτήθηκε ποια είναι η εργασιακή σχέση του γιου του με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο μάρτυρας, φωνάζοντας πως πρόκειται για..

Νυχτερινή βάρδια στο Mega...

...παραμονή μιας αίτησης αδειοδότησης που μάθαμε ότι δεν θα γίνει 

του Γιάννη Καφάτου

Έχουν περάσει τα μεσάνυχτα. Κι είμαστε εδώ. Στα γραφεία μας. Κι ας λένε ότι κλείσαμε.
Σαν να είναι πέντε χρόνια πριν που είχαμε νυχτερινό δελτίο. Ή είχε γίνει κάτι στην Ελλάδα ή στον κόσμο κι είχαμε έκτακτο πρόγραμμα για να ενημερώνουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας.
Σήμερα μάθαμε ότι οι μέτοχοι του Mega δεν θα υποβάλλουν αίτηση για αδειοδότηση του καναλιού.
Ένα μήνα τώρα μας ενημέρωναν ότι όλα πάνε καλά. Και ότι η εταιρεία που μας έχει..

Ερχεται πλήρως ανανεωμένη η εφημερίδα Πριν

Η κυριακάτικη εφημερίδα Πριν, έχοντας πίσω της μια διαδρομή 28 ετών μαχητικής δημοσιογραφίας και καινοτόμας ανατρεπτικής προσέγγισης σε πολλές πλευρές, θα κυκλοφορεί από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 με ένα πλήρως ανανεωμένο φύλλο. Με καινούργια φόρμα και μοντέρνα αισθητική φιλοδοξεί να συνδεθεί με τα νέα ρεύματα ριζοσπαστισμού και ειδικά τη νέα γενιά, υπηρετώντας τους στόχους που από την αρχή είχε θέσει: την απελευθέρωση του

O Δ. Σούλτας πάει για εκπρόσωπος στο Ραδιόφωνο 24/7

Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, ανακηρύσσει τον υποψήφιο για τη θέση του εκπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, των συντακτών που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7» ως εξής:..

Λογοκρισία και ευνουχισμός των εργαζόμενων του Mega

Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις δραματικές εξελίξεις στο MEGA και μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για:
- κοροϊδία και αναίσχυντο παχνίδι των μετόχων που ισοπέδωσαν τις ζωές 450 οικογενειών,
- «σκοτεινούς διαδρομιστές που λογόκριναν αφαιρώντας τα ονόματα των μετόχων» από την ανακοίνωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Mega σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις στο κανάλι, καθώς και..

Εξελίξεις(;) στο ΕΘΝΟΣ

Φήμες για συμμετοχή Μάρη μαζί με Κοπελούζο στον τηλεοπτικό διαγωνισμό

Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι ο Δημήτρης Μάρης της 24MEDIA θα συμμετάσχει στον αυριανό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καταθέτοντας φάκελο, με εταιρία στην οποία λέγεται ότι στηρίζει ο όμιλος Κοπελούζου!..

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Εγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA

Τη ροή της μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος διέκοψαν οι εργαζόμενοι του Mega και μετέδωσαν τηλεοπτικό μήνυμα σχετικά με τις δυσμενείς εξελίξεις στο κανάλι (δείτε ΕΔΩ).
Στο τηλεοπτικό σποτ που μεταδόθηκε ανέφεραν:
"Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν..

Ο εμπαιγμός ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της.  Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.
Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους..

Βάλτε τώρα που γυρίζει!

H εβδομαδιαία εφημερίδα Το Ποντίκι κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη με πρωτοσέλιδο σκίτσο «Βάλτε τώρα που γυρίζει!» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το κυβερνητικό σχέδιο «Επόμενη μέρα» για την προσέλκυση επενδύσεων και τους παράγοντες που γεννούν κίνητρα για την είσοδο νέου χρήματος στην ελληνική οικονομία.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Χωρίς αναταράξεις πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα γίνει η ψήφιση τη Δευτέρα – Μοιράζεται η τράπουλα για το..

Πρόκληση από τους μετόχους του Mega

ΕΣΗΕΑ: να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Τους μετόχους του MEGA καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Οι μέτοχοι με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται.
Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το «κλείσιμο»..

Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει την φωνή του με τους εργαζομένους όλης της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, προορισμένο να προστατεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Κάθε περιορισμός του συνιστά ευθεία επίθεση στις κατακτήσεις δεκαετιών και είναι..

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega - Οργή των εργαζομένων

Βαρύ το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Mega μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση των μετόχων του καναλιού να μη συμμετέχουν στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με τη δικαιολογία του ακριβού τιμήματος.
Οι περίπου 400 εναπομείναντες εργαζόμενοι στην εταιρεία, που περίμεναν ότι η αίτηση για αδειοδότηση θα σήμαινε την αρχή του τέλους ενός Γολγοθά απληρωσιάς 16 μηνών και αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον, είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι. Κι αυτό γιατί τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι ενημερώνονταν..

Tι συζητά ο διευθυντής των ΝΕΩΝ με Πρετεντέρη-Παπαχρήστο

Το συνηθίζουν το τελευταίαο διάστημα στο μιντιακό συγκρότημα της Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη: τα στελέχη μαζεύονται, συζητάνε και αναλύουν μπροστά στην κάμερα του in.gr τα τρέχοντα ζητήματα  της κοινωνικης, πολιτικής και διεθνούς επικαιρότητας.
Κάτι σαν «κλειστή» σύσκεψη εφημερίδας ή συζήτηση με καλεσμένους στην εκπομπή (ποιος την θυμάται;) Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega.
Και μιας και ο λόγος για τον Πρετεντέρη, τον είδαμε στο desk room του in.gr να συζητάει,..

Έως την Πέμπτη το μεσημέρι η υποβολή φακέλων στο ΕΣΡ...

Τέλος εκπομπής, εως το τέλος Φεβρουαρίου, για όποιο κανάλι δεν καταθέσει αίτηση για τηλεοπτική άδεια

Τελευταία ημέρα αύριο, Πέμπτη, για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η διαδικασία «κλείνει» αύριο στις 15:00 και όπως ενημέρωσε το ΕΣΡ, αυτή τη φορά δεν θα γίνουν ανεκτές καθυστερήσεις.
Τους φακέλους θα υποδέχονται επτά ομάδες συνεργατών του ΕΣΡ, κάθε μία από τις..

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ΑΝΤ1, Αlpha, ΣKAΪ και STAR

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, ΑLPHA, ΣKAΪ και STAR που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, το απόγευμα..