ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πούλιτζερ σε N.Υ. Times και Washington Post

Βραβείο Πούλιτζερ για τον τρόπο που καλύπτουν την εν εξελίξει δικαστική έρευνα για τις πιθανές σχέσεις της προεκλογικής καμπάνιας Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων κέρδισαν οι εφημερίδες New York Times και Washington Post.
Σύμφωνα με την αιτιολογική απόφαση της βράβευσης, που ανακοινώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, μια σειρά από ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων.. έριξαν φως στους δεσμούς μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων και της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.
Οι σχέσεις αυτές είναι το αντικείμενο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που διερευνά πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και επιρροή του αποτελέσματος.
Οι δύο εφημερίδες κέρδισαν ακόμη ένα Πούλιτζερ, αυτό για την κοινωνική προσφορά, για τα ρεπορτάζ τους σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικών επιθέσεων του μεγιστάνα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, που οδήγησαν στη δημιουργία και ενίσχυση του κινήματος #MeToo, που βοήθησε πολλές γυναίκες να υψώσουν τη φωνή τους κατά των σεξουαλικών επιθέσεων στον χώρο της δουλειάς και όχι μόνο στη βιομηχανία του κινηματογράφου.
 Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία του διεθνούς ρεπορτάζ για την αποκάλυψη των συνδέσεων του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε και των μονάδων της αστυνομίας της χώρας που προβαίνουν σε εξωδικαστικές δολοφονίες.
Στο πρακτορείο επίσης απονεμήθηκε διάκριση στην κατηγορία φωτογραφικού αφιερώματος για την μεταναστευτική κρίση των Ροχίνγκια.