ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

«Κάνω τον κοιμισμένο» στους ληστές αλλά αντιδρώ στην προπαγάνδα

Πάντως και ο Πάνος Σόμπολος, χρόνια τώρα λέει – έλεγε στα ρεπορτάζ του: μην κάνετε τον νταή στους νταήδες. Και τον Σόμπολο μπορείς να τον πεις πολλά, αλλά Συριζαίο δεν τον λες.
Και ο Πάνος Σόμπολος δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε αστυνομικός. Είναι δημοσιογράφος. Υπήρξε και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών.
Τον βγάζαμε στην εκπομπή στο Μέγκα και πάντα είχε την επωδό: Μην αντισταθείτε, αφήστε τους.. να πάρουν ό,τι θέλουν γιατί η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε.
Δεν έχω καμία διάθεση να δικαιολογήσω τον κύριο Τόσκα. Αλλά ας μην τον κατηγορήσουμε για το «κάντε τους κοιμισμένους». Να την πέσουμε στον Τόσκα γιατί δεν υπάρχουν περιπολίες, γιατί δεν είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί, γιατί οι αστυνομικοί δέρνουν τους φωτορεπόρτερ (το μάτι της κοινωνίας δηλαδή!) και για πολλά άλλα ενδεχομένως.
Αλλά να κράζεται ο Υπουργός που λέει αυτό που λένε όλοι οι αστυνομικοί και εμπειρογνώμονες στον πλανήτη: ότι δηλαδή δεν αντιστέκεσαι γιατί η ζωή σου έχει μεγαλύτερη αξία από τα τιμαλφή μου φαίνεται ότι μόνο υποκρισία κρίβει.
Προφανώς η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός περισσεύει στην δημοσιογραφική και όχι μόνο πιάτσα.
Αλλά ας μην κάνουμε ότι δεν τρέχει και τίποτα.
Εύχομαι ο άνθρωπος που χαροπαλεύει να συνέλθει και οι αλήτες που τον τραυμάτισαν να συλληφθούν. (Και εύχομαι και η δικαιοσύνη να μην τους αφήσει ελεύθερους λόγω των γνωστών “αστοχιών” – ας παραμείνουμε στην μεγαλοβδομαδιάτικη κομψότητα στις εκφράσεις…)
Αλλά κάπου να υπάρχει κι ένα όριο στην προπαγάνδα!
Και επίσης ας πάρουμε μια απόφαση: είμαστε κατά της οπλοκατοχής στην Αμερική αλλά υπέρ της οπλοκατοχής στο σπίτι μας;
Τα όπλα που υπάρχουν σε ένα σπίτι στην Αμερική σκοτώνουν παιδιά ενώ στο Παλιό Φάληρο – για να φέρω ένα οικείο παράδειγμα – έχουν αφλογιστία;
Ξέρεις πότε κάποιος που έχει όπλο θα λαλήσει και θα το στρέψει προς όπου τού’ρθει;
 
Γιάννης Καφάτος
(το κείμενο αναρτήθηκε στο Documentonews.gr - το είδαμε στο viewtag.gr)