ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το παραλήρημα κατά του Κορτώ

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον "ο άντρας μου" ή "η γυναίκα μου" χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου».
Το παραπάνω έγραψε στο facebook o συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ θυμίζοντας σε όλους τι.. είχε συμβεί πριν από 4 χρόνια. Τότε που ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, από τον αέρα της εκπομπής του στο ραδιόφωνο του Alpha, εξαπέλυσε ομοφοβική επίθεση σε βάρος του συγγραφέα , αποκαλώντας τον «κυρά Αυγουστίνα» και κάνοντας λόγο για «δικτατορία των γκέι» (δειτε ΕΔΩ). Αφορμή για το ομοφοβικό ξέσπασμα Βερύκιου ήταν η δήλωση του Κορτώ ότι δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Θεοδωράκη, γιατί παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του».
Ο συγγραφέας προσέφυγε πάραυτα στη Δικαιοσύνη και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, δικαιώθηκε καθώς ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος του.
Στον Αύγουστο Κορτώ επιδικάστηκε αποζημίωση.