ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ο Κώστας Λαλιώτης στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ύστερα από διαβουλεύσεις που κράτησαν περισσότερο από ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημα του Κ. Λαλιώτη να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός  του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει τις διαθέσεις του για συμπόρευση με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του 2015, στις οποίες άλλωστε υποστήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Β΄Αθήνας μάλιστα κινητοποιήθηκε προσωπικά υπέρ..
συγκεκριμένου υποψηφίου.
Αμέσως μετά τη εκλογική νίκη του Τσίπρα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με τον οποίο ο Λαλιώτης συνδέεται από πολλά χρόνια και είχε συνεργασία μαζί του την περίοδο που ήταν υπουργός Δημοσίων έργων, μετέφερε στον νέο Πρωθυπουργό την επιθυμία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ να συμπορευθεί με τους νέους κυρίαρχους της δημοκρατικής παράταξης. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας του συνέστησε να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ και να εργασθεί υπέρ της μελλοντικής συνεργασίας των δυο κομμάτων.
Οι αντιδράσεις των Βενιζέλου -Λοβέρδου σε μια τέτοια προοπτική κατέστησαν ανέφικτη την προσέγγιση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάργηση του ΠΑΣΟΚ από τη Φώφη Γεννηματά εξόργισε το Λαλιώτη, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε  φροντίσει για την επικράτησή της  με την υπόσχεση στους παλαιούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, που αντιδρούσαν στην εξαφάνιση του «πράσινου ήλιο», ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει ως κεντρικός  φορέας  σε ένα πολυμετοχικό σχήμα.
Η πλήρης εξαφάνιση του ιστορικού λογότυπου ξεχείλισε το ποτήρι και ο Κ. Λαλιώτης αποφάσισε να κάνει το κρίσιμο βήμα. Σε μια συνάντηση που είχε στα Δολιανά με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Φλαμπουράρη έδωσαν τα χέρια.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις η Γεννηματά αντιλήφθηκε την πρόθεσή του και αυτό την ώθησε να πάρει πρωτοβουλία επαφών με τον Πρωθυπουργό με πρόσχημα την αναθεώρηση του Συντάγματος, για να περιορίσει τις διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθήσουν. Ενδέχεται όμως η μετακίνηση Λαλιώτη να  εξελιχθεί σε κίνηση προετοιμασίας για πλήρη ένταξη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και εγκατάλειψη του αποτυχημένου ήδη πειράματος με το Κινάλ.  Σ’ αυτή  την περίπτωση διαμορφώνεται νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία χωρίς τον Πάνο Καμμένο και αλλάζουν τα δεδομένα εν όψει των επόμενων εκλογών.
Είναι πιθανό μάλιστα να επιστρέψει από τη Ν. Υόρκη και ο Χρ. Παπουτσής για να ενταχθεί στο νέο σχήμα. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που τον κράτησε στη θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα, παρά τις προσπάθειες του αποπεμφθέντος υπουργού Παπαδημητρίου να τον αντικαταστήσει. Κατά ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας ο Παπουτσής είναι πιθανόν να πάρει τη θέση του στον επικείμενο γενικό ανασχηματισμό.
Σε πρώτη φάση ο Κ. Λαλιώτης δεν θα αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα, αλλά θα επικεντρωθεί στην αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτά τα πλαίσια θα πάρει μαζί του στην Κουμουνδούρου και έμπειρα στελέχη του Κινήματος. Εφόσον το εγχείρημα πετύχει στην επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα  θα πάρει θέση αντιπροέδρου.
-  πρωταπριλιάτικο (ή μήπως όχι;) από το anoixtoparathyro