ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ν. Χασαπόπουλος: Ουδεμία απολύτως σχέση έχω με το "σκάνδαλο" Novartis

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Αλ. Στριμπέρη ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος δηλωνει, σχετικά με την αναφορά του ονόματός του στην υπόθεση του «σκανδάλου» της εταιρείας NOVARTIS, ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την εν λόγω υπόθεση και «οποιαδήποτε επιχειρηθείσα σκευωρία και κατασυκοφάντηση του δεν θα μείνει αναπάντητη, από όπου και αν προέρχεται αυτή και το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη». Αναλυτικά η δήλωση:..
"Του Αλεξάνδρου Στρίμπερη, Δικηγόρου Αθηνών, ως πληρεξουσίου δικηγόρου του Δημοσιογράφου Νικολάου Χασαπόπουλου για την υπόθεση “NOVARTIS”
 Αθήνα, 07.02.2018
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι, από ορισμένους κύκλους αναφέρεται το όνομα μου, στην υπόθεση του «σκανδάλου» της εταιρείας NOVARTIS, η οποία διαβιβάσθηκε στη Βουλή αρμοδίως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την εν λόγω υπόθεση και οποιαδήποτε επιχειρηθείσα σκευωρία και κατασυκοφάντηση μου δεν θα μείνει αναπάντητη, από όπου και αν προέρχεται αυτή και το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Λυπούμαι πραγματικά για τα παρακμιακά φαινόμενα που παρουσιάζονται με την υπόθεση αυτή, σπιλώνοντας, άτομα, συνειδήσεις, κρυστάλλινες συμπεριφορές και επιχειρείται η ποινικοποίηση κοινωνικών σχέσεων.
Δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος μου στην εν λόγω υπόθεση της εταιρείας NOVARTIS, δεδομένου ότι ουδεμία ανάμειξη είχα, προσωπική ή εταιρική, ούτε συμμετείχα στην διακίνηση των προϊόντων της εταιρείας, με οποιαδήποτε ιδιότητα, γεγονός που με οποιαδήποτε ελεγκτική διασταύρωση μπορεί να διαπιστωθεί.
Απαιτώ σεβασμό της προσωπικότητας μου, όπως αρμόζει σ ένα ευνομούμενο κράτος Δικαίου, αρνούμενος να συμφιλιωθώ με καταστάσεις παρακμής.
Ως εδώ και μη παρέκει!"
Η εμπλοκή του ονόματος του δημοσιογράφου Ν. Χασαπόπουλου στην υπόθεση Novartis έγινε από τον μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Συγκεκριμένα στη δικογραφία, όπως γράφει το protothema (από όπου και η σχετική σελίδα της δικογραφίας), αναφέρεται σχετικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο:
(...)  «Σε συνέχεια της προηγούμενης κατάθεσής μου σας γνωρίζω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι Κωνσταντίνος Φρουζής είχαν απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους μέσω των προσωπικών τους emails» (...) «Από την στιγμή που είχαν τέτοια επικοινωνία στα προσωπικά τους emails αυτό μεταφράζεται στο ότι είχαν να πουν κάτι μεταξύ τους που δεν ακολουθούσε την επίσημη υπηρεσιακή οδό. Είχαν τακτική επαφή και δια ζώσης. Χαρακτηριστική περίπτωση διακριτικής μεταχείρισης της Novartis Ελλάς ήταν η εκ μέρους του άνω υπουργού όταν πήγε στο υπουργείο Υγείας έκδοση δελτίου τιμών τον Αύγουστο του 2011 οπότε τιμολογήθηκε το GILENYA και το TASIGNA 150. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε κυκλοφορήσει και δεν είχε τιμολογηθεί κανένα άλλο φάρμακο κατά σύσταση της τρόικας προκειμένου να μην αυξηθεί η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Για να επιταχυνθεί η τιμολόγηση των ανωτέρω φαρμάκων χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΒΗΜΑ 1) Νίκος Χασαπόπουλος, κουμπάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και 2) Ελενα Φυντανίδου. Συγκεκριμένα κατόπιν εντολής της Novartis Ελλάς συστάθηκε τον Ιούλιο του έτους 2011 ένα μήνα πριν την έκδοση ΦΕΚ για τα ανωτέρω προϊόντα η εταιρεία PRESTIGE με αντικείμενο δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση. Η συγκεκριμένη εταιρεία έλαβε από την Novartis Ελλάς έργα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε διάρκεια μιας διετίας προκειμένου μεταξύ άλλων α) να προωθηθεί σε επίπεδο δημοσιότητας η κατ εξαίρεση τιμολόγηση των ανωτέρω προϊόντων μέσα στον Αύγουστο του 2011 β) καλλιεργηθεί η θετική πολιτική εικόνα του Α Λοβέρδου γ) να καλλιεργηθεί ομοίως η θετική εικόνα του Κων. Φρουζή ως υποψήφιου για την προεδρία του ΣΦΕΕ (έγινε πρόεδρος τον Μάρτιο 2012). Όταν ο Φρουζής εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΦΕΕ η Prestige ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του ΣΦΕΕ. Η Prestige άνηκε στην ουσία στους Χασαπόπουλο και Φυντανίδου».
 Το protothema.g