ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Η πλαστική σακούλα στη Βουλή

Όταν τα κόμματα παίρνουν θέση στο μέγα θέμα των ημερών

του Χρήστου Ξανθάκη

Διαστάσεις πήρε το θέμα με τις πλαστικές σακούλες κι έφτασε στη Βουλή! Γιατί δεν είναι απλό πράγμα να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ και να σε χρεώνουν 3 λεπτά (συν ΦΠΑ 24 %, παρακαλώ) κάθε σακούλα που μέχρι χθες την προμηθευόσουν δωρεάν. Το ζήτημα συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ευτυχώς το Newpost ήταν εκεί και παρά την κόπωση των εορτών κατέγραψε τις εισηγήσεις των κομμάτων. Διαβάστε εδώ σε αποκλειστικότητα:..
ΣΥΡΙΖΑ
Η σακούλα είναι το θέμα μας κυρίες και κύριοι ή η αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας; Με την ανεργία να πέφτει μήνα με το μήνα, τους τουρίστες να ξεπερνούν τα τριάντα εκατομμύρια και τις εξαγωγές να αυξάνονται διαρκώς, για σακούλες να μιλούμε τώρα; Και τέλος πάντων, αν σας ενοχλούν οι πλαστικές, μπορείτε πάντοτε να κάνετε μια κωλοτ…, συγγνώμη, μπορείτε πάντοτε να χρησιμοποιείτε χάρτινες!
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σκορποχώρι η Ελλάδα, άντρο της ανομίας, από παντού βάλλεται η μεσαία τάξη που βλέπει τώρα το εισόδημά της να μειώνεται δραματικά με τη μέθοδο της πλαστικής σακούλας. Τι άλλο θα σκεφτεί αυτή η κυβέρνηση για να οδηγήσει στη φτωχοποίηση τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Μόνο με εκλογές θα αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας. Και θα λυθεί οριστικά!
ΚΚΕ
Ψεύτικο το δίλημμα της πλαστικής σακούλας! Το θέμα δεν είναι η ίδια η σακούλα και η τιμή της, αλλά τι μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια πλαστική σακούλα η γνήσια λαϊκή οικογένεια που δοκιμάζεται από την κρίση και τις κυβερνητικές επιλογές. Μόνο όταν έρθει ο σοσιαλισμός το πλαστικό θα ξαναγίνει φίλος του εργάτη, του αγρότη, του επαγγελματία.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η πλαστική σακούλα υπήρξε σύμβολο αφθονίας και ευημερίας, σύμβολο της Ισχυρής Ελλάδας. Και τώρα; Αναγκάζεται ο πολίτης να πληρώνει, κάτι που επί δεκαετίες του προσφερόταν δωρεάν. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη του κυβερνητικού αυταρχισμού, τότε τι είναι;
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Από σήμερα κιόλας, με σύμφωνο γνώμη του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, η πλαστική σακούλα πρέπει να μετονομαστεί σε ελαστική. Για να τιμηθούν τα ιερά και τα όσια της φυλής, που δίνει καθημερινά τον τίμιο αγώνα της κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ.
ΠΟΤΑΜΙ
Χαλαρά μάνμου, ό,τι πει η Φώφη.
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Με τη σακούλα να πνιγείτε αλητήριοι, στο λαιμό να την περάσετε κολάρο και να κρεμαστείτε απ’ το ταβάνι. Ο τόπος καταστρέφεται κι εσείς ασχολείστε με μια σακούλα πλαστική, μια σακούλα αδειανή. Ο μόνος τρόπος για να ξαναγεμίσει η σακούλα του μέσου Έλληνα, ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ασήκωτη από τα ψώνια, είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση όλων των ψωνισμέ…, συγγνώμη όλων των κομμάτων!
- από το newpost.gr