ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Αλληλεγγύη στην καρδιά της κοινωνικής συγκρότησης

Δύο εγχειρήματα από τον διεθνή χώρο, που αναδεικνύουν την αλληλεγγύη στην καρδιά της κοινωνικής συγκρότησης και αμφισβητούν τις κυρίαρχες μορφές πολιτικής και οικονομίας, παρουσιάζει  το  «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, στις 20.00.
Το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας της Καταλονίας, με περισσότερα από 200 μέλη - συνεργατικά εγχειρήματα, στοχεύει στην κοινωνική αλλαγή μέσα από τη δημιουργία οικοσυστημάτων συνεργατισμού, που θα μπορούν να δίνουν συλλογικά απαντήσεις στο πως ζούμε, πάνω στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η  Άβιν Γκουνέσερ, ακτιβίστρια και μεταφράστρια των βιβλίων του Αμπντουλάχ Οτσαλάν,.. μιλά για το εγχείρημα της Ροτζάβα και το όραμα των κουρδικής και άλλης καταγωγής πληθυσμών στη βόρεια Συρία να μπορούν να ζουν και να οργανώσουν μόνοι τους τη συλλογική συμβίωση και την κοινωνική συγκρότηση, με όρους κοινοτισμού και έξω από τη λογική του κράτους.
Info
Μεταδίδεται: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, στις 20:00
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης, Στέλιος Νικητόπουλος
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος