ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Αχτσιόγλου: Κραυγές και σόου χάριν των καμερών

Μέλη του ΠΑΜΕ που αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για πλειστηριασμούς, αλλαγή στους κανονισμούς για την πραγματοποίηση απεργίας και αφορολόγητο έφτασαν το απογευμα της Τρίτη μέχρι το γραφείο της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου αφού προηγουμένως ξήλωσαν τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου επί της οδού Σταδίου.
«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα,» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην.. υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου. «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα», και «πάρτε το πίσω το νομοσχέδιο, πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο» φώναζαν τα στελέχη του ΚΚΕ που βρέθηκαν μέσα στο υπουργικό γραφείο.
«Δεν το παίρνω πίσω! Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε» απάντησε στα μέλη του ΠΑΜΕ η υπουργός Εργασίας που αργότερα έβγαλε ανακοίνωση για την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.
Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου ακόμη και οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες. Όπως αποδείχτηκε όμως, οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.
Στις 22/11/2017 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, όπου και τους ενημερώσαμε πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.
Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους.
Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.
Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας.»