ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ξανά πρωτοσέλιδος (Γιάννης) Αλαφούζος στο ΕΘΝΟΣ

Πόλεμος εν όψει διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Nέο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ σήμερα Τρίτη, με θέμα τον ιδιοκτήτη του ομίλου ΣΚΑΪ με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής που στην κυριακάτικη έκδοσή της φιλοξένησε έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας που μιλά για εκτροχιασμό της οικονομίας από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Στο σημερινό φύλλο του το ΕΘΝΟΣ των Μάρη - Σαββίδη, βάζει πάλι στο κάδρο τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο έχοντας ως πρωτοσέλιδο βασικό τίτλο.. «Στοχοποιούν τον Καραμανλή / Η απόλυτη ταύτιση Μητσοτάκη - Αλαφούζου εκτροχιάζει την ενότητα της ΝΔ».
Είχε προηγηθεί πρωτοσέλιδο στο Εθνος της Κυριακής με τίτλο "Οταν ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωνε «αυτοεξόριστος»" που παρέπεμπε σε εσωτερικές σελίδες όπου αναφερόταν στο "πλούσιο παρελθόν ένός όψιμου κήρυκα της υγιούς επιχειρηματικότητας" με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε κείμενο που υπέγραφε ο Ειδικος Συνεργάτης αναφέρονταν μεταξύ άλλων:
Την τακτική μπιρ παρά (στα ελληνικά «για ένα νόμισμα»), που είναι αποδοτική για τον ίδιο -γι' αυτό και την εφαρμόζει από τότε που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο των ΜΜΕ-, συνεχίζει ο Γιάννης Αλαφούζος (αυτήν τη φορά με αφορμή τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες), διατείνονται παρατηρητές του επιχειρηματικού χώρου.
Εξακολουθεί -υποστηρίζουν οι ίδιοι παρατηρητές- να βλέπει γύρω του "εχθρούς" οι οποίοι απεργάζονται την επιχειρηματική του εξόντωση, την ίδια στιγμή που, με εργαλεία τα Μέσα του ομίλου, έχει διαμορφώσει προφίλ -αυτόκλητου- τιμητή στη λογική που θέλει όποιον δεν είναι μαζί του -ή δεν ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντά του- να είναι εναντίον του. Μια ιστορία που άρχισε να γράφεται πριν από σχεδόν 30 χρόνια.
ΥΓ1 Λίγες ώρες πριν την υποβολή των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, αγριεύει ο πόλεμος ανάμεσα στους παλιούς και νέους μιντιάρχες...

ΥΓ2 Να θυμίσουμε πως εκδότης της εφημερίδας Καθημερινή είναι ο Θέμης Αλαφούζος. Μην τα ρίχνουμε όλα στον Γιάννη.