ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Δεν τραβάνε από 18 ρε βλάκα!

Δεν τραβάνε από 18 ρε βλάκα! Πού το είδες γραμμένο; Ποιος νομίζεις πως είσαι; Πιστεύεις πως παίζεις σε ταινία; Δεν τραβάνε από 18. Τουλάχιστον όχι εσύ!
Τέσσερα χιλιάρικα ήταν το στούκι. Σταμάτα εκεί, τι θα έβγαζε η μάνα; Και με δύο τριάρια κι δύο διπλά περασμένα - τα βλέπεις εκεί μπροστά σου στα χαρτιά που κατέβασαν οι άλλοι - που πας από 18; Ήθελες να το παίξεις παίχτης ρε ποντίκι; Να το κάνεις εντυπωσιακό ρε όρθιο τρέμουλο;
Τι σκεφτόσουνα όταν τράβαγες; Να πας 20 ή 21 να πάρεις τα φράγκα και να φύγεις σαν Πωλ Νιούμαν ρε ρακούν;..
Κάτσε τώρα παγωμένος, ακόμη και το αίμα σου δεν σε άντεξε και σηκώθηκε να φύγει. Πού πήγαινες γαμώτο σου από 18; Τι; Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς; Πού να δεις τι κάνει η τύχη με τους μαλάκες!
Οι τολμηροί δεν είναι έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα όταν χάσουν. Κι εσύ είσαι για λύπηση. Δεν έχεις κουράγιο να σηκωθείς απ΄την καρέκλα. Έχεις σκεβρώσει, έχεις πάρει το σχήμα της πανωλεθρίας.
Πού πήγαινες από 18; Πάρε τώρα ένα γεμάτο οχταράκι και τράβα στο 26. Ωραίο νούμερο! Μια ανάσα απ΄τον διάολο.
"Εντάξει μωρέ, μια φορά τον χρόνο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έτσι για το καλό".
Για ποιανού το καλό; Εσύ θα συνέλθεις Μεγάλη Βδομάδα!
Θα κλαις στον ύπνο σου για τα τέσσερα χιλιάρικα. Θα βλέπεις για μήνες να σκάει στο τραπέζι το οχτώ μπαστούνι και θα σε έχουμε με ορό. Υπάρχουν κάποιοι που τραβάνε από 18, αλλά όχι εσύ!
Δεν είσαι φτιαγμένος για τέτοια εσύ.
Και να σου πω και το άλλο. Πες ότι τράβαγες ένα γλυκό τριαράκι και μάζευες τα λεφτά. Ακόμη και τότε, πιστεύεις πως θα άλλαζε κάτι; Θα γινόσουν άλλος; Θα ήσουν με τους νικητές;
Την τύχη τη φοράς, δεν σε φοράει. Να μοιάζει με τύχη αλλά να είναι το φυσικό αποτέλεσμα δεξιοτήτων και επιλογών που φαίνονται ασύνδετες με την εξέλιξη των πραγμάτων.
Καλύτερα που δεν κέρδισες. Θα ήσουν δυο φορές για λύπηση, θεωρώντας πως έγινες κάτι που κανένας άλλος δεν το βλέπει και στην πραγματικότητα ούτε καν το πλησιάζεις.
Δεν είμαι αυστηρός μαζί σου. Ας πούμε πως είμαι μία από τις ανάγκες που θα κάλυπτες με τα τέσσερα χιλιάρικα και έχω τσαντιστεί.
Την επόμενη φορά που θα φτάσεις στο 18, θυμήσου τον μεγάλο Αλεξανδρινό: "Κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι - τόσο που έκαμες μεγάλη δόξα".
Οδυσσέας Ιωάννου (oneman)

O Oδυσσέας Ιωάννου και οι "Πρώτες Λέξεις" του, ακούγονται καθημερινά 18:00 - 20:00 στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88.6 στα FM.