ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Καταδίκη Κουρή για Φίλαθλο, αλλά…

...κανένα κέρδος για τους εργαζόμενους 

Ο Γιώργος Κουρής καταδικάστηκε, ερήμην, σε 33 μήνες φυλάκιση και με χρηματικό πρόστιμο 1.800 ευρώ για τη μη καταβολή μέρους του δώρου Χριστουγέννων του 2011 στους εργαζόμενους του Φιλάθλου, του οποίου είχε ανασταλεί η έκδοση τον Σεπτέμβριο του ίδιου
χρόνου. Απηλλάγη της κατηγορίας ο τότε εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κολοκοτρώνης, που έπεισε το δικαστήριο ότι είχε μόνο υπαλληλική σχέση με το συγκρότημα του Ταύρου και καμία ευθύνη για το ιδιοκτησιακό και οικονομικό μέρος.
Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν για φυλάκιση 60 μηνών και κατά πολύ μεγαλύτερη..

Πως STAR και ΣΚΑΪ έσπασαν την απεργία

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής:

Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που συμμετείχε και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής πήραν μέρος σωματεία από όλη την Ελλάδα και απήργησαν χιλιάδες εργαζόμενοι. Είπαν ένα σθεναρό «Όχι» στα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Μέτρα που για ακόμα μια φορά θα πλήξουν τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς αλλά και όλο τον απλό κόσμο της εργασίας. Μέτρα που θα στίψουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου, θα καταργήσουν ακόμα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας..

Ντόρα: Θα τον κάνουμε πρωθυπουργό, τον Κυριάκο

«Είμαι κόρη του μεγαλύτερη Έλληνα κοινοβουλευτικού και μεγάλωσα με την ιδέα ότι για να υπερασπιστείς την αξία και τα πιστεύω σου δεν χρειάζεται άλλο αξίωμα».Aυτό τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη κατά την τοποθέτησή της στο 11ο συνέδριο της ΝΔ.
Κατανοώ την απόφαση και τον συμβολισμό της απόφασης του πρόεδρου, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στη πρόθεση του αδερφού της, Κυριάκου Μητσοτάκη να μην τοποθετήσει συγγενικά πρόσωπα σε μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, αν και εφόσον.
Συνεχίζοντας την ομιλία της "κόντυνε" λίγο τον μικρό αδερφό της λέγοντας:..

Απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, κατά την ώρα έναρξης της πρωινής συγκέντρωσης του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, μπροστά και έξω από την κεντρική είσοδο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πήραν τις ταυτότητες νεαρών ατόμων που μοίραζαν προκηρύξεις για τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και δημιούργησαν ένταση απομακρύνοντάς τους. Σε ερώτηση της διευθύντριας του σχολείου και εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο σχετικά με το ποιος τους κάλεσε και ποιο πρόβλημα υπάρχει, οι αστυνομικοί απάντησαν πως ήρθαν χωρίς κλήση και πως είναι παράνομο να βρίσκονται οι νεαροί στο παρκάκι μπροστά από το Σχολείο..

Να πως βγαίνει το ψωμί στο Βορονέζ

Βρέθηκα την περασμένη εβδομάδα στο Βορονέζ για μια επίσκεψη κινητικότητας Erasmus+ ICM στο Πανεπιστήμιο VSU  και πέρα από τις ομορφιές της χιονισμένης πόλης και την διαπίστωση ότι η τουρκική διπλωματία με αιχμή τις εκπαιδευτικές συμφωνίες και την ενέργεια, μεθοδικά ανοίγει παράθυρα συνεργασίας ανά διοικητική ρωσική περιφέρεια – περιοχή, βρέθηκα αντιμέτωπος μ’ έναν έντονο χιονιά που συνοδευόταν από μία ιδιαίτερα χαμηλή νέφωση υπεύθυνη μεταξύ των άλλων και για ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων.
Εκ των πραγμάτων, περιορίστηκαν οι έξοδοι αν και τόσο η πόλη όσο και η περιφέρειά της,..

O Κ. Ζαφειρόπουλος πήρε το βραβείο «Ελένη Βλάχου»

Το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου 2017» απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση στον δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» Κώστα Ζαφειρόπουλο, για την αφοσίωσή του στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την επιμέλεια που διακρίνει τις έρευνές του, τη χρήση της γλώσσας και το εύρος των θεμάτων που καλύπτει.
Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι το δημοσιογραφικό βραβείο στο όνομα της Ελένης Βλάχου, υπενθυμίζει τη θαρραλέα, συμβολική κίνησή της να κλείσει την εφημερίδα «Καθημερινή» κατά τη διάρκεια της χούντας, γεγονός ευρύτερο από την παράταξη την οποία με συνέπεια, επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά, υπηρέτησε..

ΠΟΕΣΥ: συνέδριο απόντων...

Το 8ο τακτικό συνέδριο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) άρχισε την Παρασκευή τις εργασίες του στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της  ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα.
Μόνο που η εικόνα της απουσίας των δύο-τρίτων των συνέδρων κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου απεικόνισε δεόντως συμμβολικά την τραγική κατάσταση στον συνδικαλιστικό χώρο των δημοσιογράφων:  τόσο τον μηχανοραφικό ρόλο των κάθε είδους κυβερνητικών και  εργοδοτικών συνδικαλιστών, όσο την αναντιστοιχία της πλειοψηφίας των συνέδρων με τη αγωνιούσα βάση των εργαζομένων και ανέργων μελών των ενώσεων συντακτών..

"Στήνουν μαγαζάκι με αδιαφανείς προσλήψεις στον ΕΔΟΕΑΠ"

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοινωση των Εργατών Τύπου (Κίνηση Δημοσιογράφων Ηλεκτρονικού- Περιοδικού Τύπου):
 
Στήνουν το «μαγαζάκι» τους
με αδιαφανείς προσλήψεις στον ΕΔΟΕΑΠ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ήδη έχουμε καταθέσεις τις απόψεις μας και την αντίθεση μας στον «νέο» ΕΔΟΕΑΠ, πριν και μετά τη σύγκλιση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΠΗΤ.
Τα γεγονότα, όμως, μας προλαβαίνουν απ’ ό,τι φαίνεται και η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που φανταζόμαστε.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, που περιλαμβάνει και «συνδικαλιστές» διορισμένους από την Κυβέρνηση, έσπευσε να αναγγείλει πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Πρόσκληση..

Τι κάνει ρε ο Τζιμάκος;

Τι κάνει ρε ο Τζιμάκος; Αυτό ρωτάνε πολλοί φίλοι και γνωστοί για την κατάσταση της υγείας του  Τζίμη Πανούση. Ε, λοιπόν ο «δημοφιλής καλλιτέχνης»  -όπως τον αποκαλούν- υποβλήθηκε την Τρίτη σε αγγειοπλαστική επέμβαση από τον προσωπικό του γιατρό, τον επεμβατικό καρδιολόγο Γιώργο Καραβόλια, ύστερα από την εισαγωγή του στο Θεραπευτήριο Μετροπόλιταν.
Ο Πανούσης στις αρχές του Δεκέμβρη υπέστη κρίση κολπικής μαρμαρυγής και κατέρρευσε επί σκηνής στο «Κύτταρο» κατά τη διάρκεια της παράστασης «Ολοι οι χαζοί μπορούμε»..

Οι δυσκολίες στα ραντεβού του ΕΔΟΕΑΠ (κι έχουμε μέλλον...)

Η μείωση παροχών από τον νέο «πολυσυλλεκτικό» ΕΔΟΕΑΠ είναι, αν όχι δεδομένη, τουλάχιστον πολύ πιθανή. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ έπαψε να είναι το ταμείο που άνοιγε την πόρτα στο μεγάλα
ιδιωτικά νοσοκομεία, έδινε δυνατότητα για εξετάσεις στα καλύτερα και ακριβότερα διαγνωστικά και πρόσφερε προκαταβολές από εφάπαξ σε εργαζόμενους που θα έβγαιναν πολλά χρόνια μετά στη σύνταξη.
Σήμερα – και πριν καν μπουν οι νέοι ασφαλισμένοι μετά τη διεύρυνση– τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Στη σελίδα του facebook «Πρωτοβουλία για τον ΕΔΟΕΑΠ» υπάρχει σε ανάρτηση ασφαλισμένης, αναφορά ότι ορισμένα φαρμακεία αρνούνται να εκτελέσουν συνταγές..

Δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του Αθήνα 9,84

Στην προληπτική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθηα 9,84» προχώρησε το υπoυργείο Οικονομικών. Στην δέσμευση, συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί μισθοδοσίας των εργαζομένων, αλλά και των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, με την αιτιολογία της οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.
Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την απόφαση ως «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία» ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:..

Άκης Πάνου, ο αδιάψευστος…

του Νίκου Τσαγκρή*

Θυμάμαι ότι πάντα, από μικρό παιδί, απέφευγα να συναντήσω, να τους ζήσω από κοντά, ανθρώπους που εκτιμούσα για την ξεχωριστή ζωή τους, για το έργο τους, για το κατόρθωμά τους. Υπήρχε πάντα μια ενδόμυχη φοβία πως θα καταρρεύσει ο μύθος που, ως συνήθως, συνοδεύει τους διάσημους και τους ξεχωριστούς ανθρώπους.
Έτσι, σχεδόν συνειδητά, έστριβα την κατάλληλη στιγμή στις περιπτώσεις που η ζωή με έφερνε κοντά τους. Και προτιμούσα να συνομιλώ με το έργο τους, Ποίηση, Μουσική, Λογοτεχνία, Θέατρο, Ζωγραφική, Γράμματα, Τέχνες, Επιστήμες, Πολιτική. Να ανταλλάσσω μυστικά τις σκέψεις μου με τις δικές τους. Να αγγίζω την ψυχή του έργου κι όχι του δημιουργού...

Απαράδεκτη και αντιεργατική ενέργεια...

...η κλήση της διοίκησης ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργαζομένων της «Αυγής»:
«Ως επιτροπή των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιεργατική τη μονομερή ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης στο ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ να καλεί από σήμερα εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών της τάξεως του 20%. Στηρίζουμε τη συλλογική στάση των εργαζομένων να αρνηθούν να υπογράψουν τις μειωμένες ατομικές συμβάσεις και..

Aλλαγές στη διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Τι ανέβασε στην σελίδα του στο facebook ο Παναγιώτης Λάμψιας

Aναστάτωση επικρατούσε την Παρασκευή στo εκδοτικό συγκρότημα της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τις φήμες για δραστικές  αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας.
Οι διαρροές έκαναν λόγο για καρατόμηση του διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Παναγιώτη Λάμψια (φωτογραφία) ενώ είδαν το φως της δημοσιότητας και πληροφορίες που θεωρούσαν δεδομένο ότι ο έμπειρος δημοσιογράφος αποτελεί παρελθόν για ΤΑ ΝΕΑ καθώς έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του.
Σχετικά με το ποιός θα τον αντικαταστήσει στη διεύθυνση της εφημερίδαςδεν έχει γίνει κάτι γνωστό αν και ακούστηκε ότι ο επικεφαλής του in.gr και των ηλεκτρονικών μέσων της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,..

Οι εκδότες σκοτώνουν τις εφημερίδες

Διαμαρτύρεται (και δικαίως) ο συντάκτης της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Κανελλόπουλος για το πως θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες τις ημέρες των εορτών ασκώντας κριτική στους εκδότες των κυριακάτικων φύλλων για το πενθήμερο κενό στην ενημέρωση. Κι αυτό διότι η ΕφΣυν είναι από τα ημερήσια φύλλα που δεν έχει κυριακάτικο (βγάζει ενισχυμένο φύλλο σαββατοκύριακου).
 Διαβάστε το σκεπτικό του Δ. Κανελλόπουλου - υπό τον τίτλο «Οι εκδότες σκοτώνουν τις εφημερίδες»- που κάνει λόγο για αργό θάνατο των έντυπων ΜΜΕ:
Τα Χριστούγεννα είναι Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου. Αργία είναι επίσης και η Τρίτη 26. Η Κυριακή 24 Δεκεμβρίου ωστόσο είναι μία... κανονική ημέρα. Οχι πως δουλεύαμε..

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Δεν μας αγαπάει κανείς!

Όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βρίσκονται στον πάτο των προτιμήσεων

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Το έχω πει πολλές φορές, θα το πω ακόμη μία:
Ο Έλληνας και η Ελληνίδα είναι κεντροδεξιοί που παριστάνουν τους κεντροαριστερούς. Κι όποιος το καταλαβαίνει και το χωνεύει, έχει πολλές ελπίδες να κυβερνήσει κιόλας. Ειδάλλως, θα καταλήξει στο χρονοντούλαπο να αναρωτιέται τι ήταν αυτό που τον βρήκε κατακούτελα την ώρα που ήταν έτοιμος ν’ ανοίξει την πόρτα του Μαξίμου.
Βλέπε και την εξαμηνιαία έρευνα με τις τάσεις της MRB, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τα ανωτέρω. Με ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα να ξεχωρίζει:..

Κανείς δεν έγραψε, πριν ή μετά, όπως αυτός

- Σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου, το 1933, γεννήθηκε ο Άκης Πάνου
- Το βίντεο με την Μαλβίνα

Απ’ τα μισά της δεκαετίας του ’60 για μια εικοσαετία περίπου, ο Άκης Πάνου, στόλισε το ελληνικό τραγούδι με αξεπέραστες δημιουργίες, υπογράφοντας τόσο το στίχο, όσο και τη μουσική.
Στις δημιουργίες του αποτυπώνεται όλη η φιλοσοφία του και η αντίληψη περί ζωής, έρωτα, θανάτου, ηθικής, πολιτικής, κοινωνίας, μηχανισμών εξουσίας. Ο λόγος του Άκη Πάνου ανανέωσε και εμβάθυνε καίρια, μεστά και ουσιαστικά..

«Ετσι είναι οι φασίστες»...

Aντιδράσεις για τις χυδαιότητες Κασιδιάρη σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε νέα αθλιότητα προέβη χθες στη Βουλή ο Ηλίας Κασιαδιάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων. Ο χρυσαυγίτης εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα λέγοντας ότι καθόταν ως «παραδουλεύτρα» μπροστά στον Προεδρο της Τουρκίας.
Αμέσως του αφαιρέθηκε ο λόγος, ενώ ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής, Κώστας Δουζίνας, έδωσε εντολή να μην καταγραφούν οι ύβρεις Κασιδιάρη στα πρακτικά της συνεδρίασης, κατά την..

Πρώτο μέλημα Σαββίδη τα διαφημιστικά έσοδα

Τα Χριστούγεννα κλείνει και τυπικά η μεταβίβαση του ΕΨΙΛΟΝ

Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου ή το αργότερο 27 του μηνός θα πέσουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» στον Ιβάν Σαββίδη. Κλείνοντας και τυπικά το κεφάλαιο με την υπογραφή του τελικού νομικού κειμένου.
Όπως είναι ήδη γνωστό το σταθμό θα «τρέξει» ο βρετανός συνεργάτης του επιχειρηματία Ed Hall. Εκτός λοιπόν από τη στελέχωση του καναλιού και τη δημιουργία κάποιων νέων ζωνών (ενημερωτικών και ψυχαγωγικών), μέχρι να ετοιμαστεί το νέο πρόγραμμα -κάτι που αναμένεται..

Ποινικό αδίκημα η μή καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης:

Για το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους η Υπουργική Απόφαση 19040/1981, όπως ισχύει σήμερα, ορίζει ότι:
Το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.
Το επίδομα καταβάλλεται ολόκληρο, δηλαδή ένας πλήρης μισθός, εφόσον η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1 η Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Εάν η σχέση εργασίας διήρκεσε λιγότερο, καταβάλλονται 2/25 του μηνιαίου μισθού για κάθε 19 ημέρες εργασίας.
Το Δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται επί των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών..

Κοσιώνη: Αν εργαζόμουν στο ΑΠΕ θα ένιωθα βαρύτατα θιγμένη

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, μετά την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ πήρε κι αυτή θέση με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στη συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (διαβάστε ΕΔΩ).
Ο ΥΠΕΞ είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί ο οποίος είναι σύμβουλος του Ερντογάν και συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ λόγω και του reality show «Survivor».
Η Σία Κοσιώνη έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook:
«Αν εργαζομουν στο ΑΠΕ σήμερα θα ένιωθα βαρύτατα θιγμένη. Ποιος είπε στον κ. Κοτζιά οτι..

Αγάλι, αγάλι η Ε.Ε δεν σώζεται

Γράφει ο Τάσος Παππάς*

Είναι αυτή η Ευρώπη των ονείρων μας; Μήπως είναι η ευρωζώνη; Σίγουρα δεν είναι. Γι' αυτό άλλωστε το λεγόμενο ευρωπαϊκό ιδεώδες έχει χάσει προ πολλού την αίγλη του.
Οι συμφωνίες εφαρμόζονται κατά περίπτωση. Παραβιάζει η Γερμανία συστηματικά τους κανόνες στο θέμα του εμπορικού πλεονάσματος; Ε και; Κάποιες δειλές προειδοποιήσεις από την Κομισιόν και η ζωή συνεχίζεται.
Παραβιάζουν η Γαλλία και η Ιταλία τους κανόνες στο ζήτημα του ελλείμματος και του χρέους; Λίγο πιο πιεστικές επισημάνσεις αλλά έως εκεί. Μεγάλες χώρες είναι δεν μας παίρνει να τις..

Κατ΄ εξαίρεσιν η έκδοση της «Ελευθερίας»

Eπιτυχημένη η συμμετοχή των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε στην απεργία

H Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 14 – 12 – 2017. Οι εργαζόμενοι για μια ακόμη φορά, όπως έκαναν όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα στις διάφορες απεργιακές κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν, συμμετείχαν στο σύνολο τους, αποδεικνύοντας ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και αγωνίζεται για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Οι θλιβερές γνωστές εξαιρέσεις απεργοσπαστών, είναι ανάξιες λόγου. Έχουν άλλωστε παραδοθεί στη χλεύη των τοπικών κοινωνιών..

Κάθε φορά που θα λέει «Μενεγάκη» θα πληρώνει 2.000 ευρώ!

Το δικαστήριο δικαίωσε την τηλεπαρουσιάστρια στη διαμάχη της με την δημοσιογράφο Τάνια Ιακωβίδου

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επέβαλε στην δημοσιογράφο Τάνια Ιακωβίδου χρηματική ποινή της τάξεως των 2000 ευρώ σε περίπτωση που προφέρει το όνομα “Ελένη Μενεγάκη”. Η Ελένη Μενεγάκη και η Τάνια Ιακωβίδου είχαν φθάσει στις δικαστικές αίθουσες, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε η παρουσιάστρια σε βάρος της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτού της ΝΔ με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια της τελευταίας, το περασμένο καλοκαίρι.
Τότε, σύμφωνα με την Espresso και όπως σημειώνεται στη δικαστική απόφαση, η..

Στο κενό τα εμπόδια της υπεράσπισης για Κουσουρή

του Γιάννη Μπασκάκη (ΕφΣυν)

Κατέρρευσε η προσπάθεια των υπερασπιστών της Χρυσής Αυγής να εμποδίσουν την κατάθεση του Δημήτρη Κουσουρή και του συνόλου των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του μάρτυρα ο Δ. Κουσουρής, το θύμα της άγριας επίθεσης του Ιουνίου του 1998 έξω από την Ευελπίδων, από 10μελές τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τότε υπαρχηγό της Περίανδρο (Αντ. Ανδρουτσόπουλο), ο οποίος και καταδικάστηκε αμετάκλητα για απόπειρα ανθρωποκτονίας..

«Οχι σε πελατειακές σχέσεις - Προσλήψεις από λίστα ανέργων»

Ανακοίνωση από το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ:

Προσλήψεις Διοικητικού και Ιατρικού Προσωπικού στον ΕΔΟΕΑΠ, με καταληκτική ημερομηνία σχετικής αίτησης την 22η Δεκεμβρίου 2017.
Το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ, αποκρύπτει το γεγονός από δεκάδες άνεργους συναδέλφους μας, για να έχει τη διακριτή ευχέρεια να προωθήσει γνωστούς «ημετέρους» τους, μέσα από ευτελισμούς και αλισβερίσι πελατειακών σχέσεων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ δημοσιοποιεί και αναδεικνύει  το θέμα, με την αναδημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τον ΕΔΟΕΑΠ  και παράλληλα ζητά από το Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ:..

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ξανά μπροστά η Καθημερινή της Κυριακής

Τι πούλησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες - Συγκριτικοί πίνακες

Ανεβασμένες κατά 8.630 φύλλα ήταν την Κυριακή 10/12, οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων που στο σύνολό τους πανελλαδικά πούλησαν 249.180 φύλλα. Η σειρά κατάταξης στον πίνακα των κυκλοφοριών άλλαξε πάλι και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρακτορείου Αργος, η Καθημερινή της Κυριακής βρέθηκε στην πρώτη θέση με θεαματική άνοδο περίπου 10.000 φύλλων και πούλησε πανελλαδικά 64.210 φύλλα. Στη δεύτερη θέση πέρασε το Πρώτο Θέμα με 52.610 φύλλα με τρίτο το ΒΗΜΑ που «τσίμπησε» 4.100 φύλλα  και είχε συνολική κυκλοφορία 48.230 φύλλα (η σειρά αλλάζει ανάλογα με τις προσφορές και κυρίως τα περιοδικά που βάζει κάθε εφημερίδα). Στην τέταρτη θέση το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που έχασε 3.110 φύλλα και έπεσε στις 16.630. H Real News δεν.. δημοσιοποιεί τις κυκλοφορίες της.
Αναλυτικά  οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την Κυριακή 10/12/2017 έχουν ως εξής:..

ΕΔΟΕΑΠ: Καταργείται η θεώρηση συνταγών και παραπεμπτικών

Την κατάργηση της θεώρησης συνταγών και παραπεμπτικών του Οργανισμού, από την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τωνΥπηρεσιών, της απλοποίησης των διαδικασιών, της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων και της μείωσης της γραφειοκρατίας.
Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Καρούτζο και τη γεν. γραμματέα Αντζυ Σταθάτου, παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να εκτελούν τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που συνταγογραφούνται από τους ιατρούς, χωρίς καθυστέρηση και ταλαιπωρία.
Στόχος της Διοίκησης του Οργανισμού, στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου ΕΔΟΕΑΠ,..

Μετά τα Νέα και την ΕφΣυν, το Μακελειό του Χίου!

Στις πρώτες θέσεις του πίνακα με τις κυκλοφορίες φιγουράρει η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»! Ειδικά το Σάββατο η εφημερίδα του Στ. Χίου πουλάει περί τις 9 με 10 χιλιάδες φύλλα και συνήθως «κονταροχτυπιέται» για την τρίτη θέση με την Espresso, μετά ΤΑ ΝΕΑ και την Εφημερίδα των Συντακτών. H πρωινή εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου έχει κρατήσει την τιμή μειωμένη στα 50 λεπτά και έχει "τσιμπήσει" φύλλα. Συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο 02 Δεκεμβρίου οι εφημερίδες πανελλαδικά πούλησαν:
Πρωινές:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 14.840
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: 5.180..

ΣΚΑΪ: Ποιός Ατζούν; Ο Παπαχελάς έχει πάρει άλλες 4 συνεντεύξεις του Ερντογάν

Στη συνέντευξη Ερντογάν στον ΣΚΑΪ και στον διευθυντή Αλέξη Παπαχελά, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ πριν την άφιξη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στη συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. «Φαίνεται ότι έκανα λάθος» για τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ είπε ο Ερντογάν στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κοτζιάς.
Ο ΥΠΕΞ είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί ο οποίος είναι σύμβουλος του Ερντογάν και συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ λόγω και του reality show «Survivor».
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία αναφερεται:..

Ο δυστοπικός (πρώην) του fb κι ο Ελληνας σοφός

Έπεσα πάνω στην προειδοποίηση του πρώην στελέχους ότι το Fb και τα δίκτυα μάς προγραμματίζουν και μάς χειραγωγούν. Αληθινό αλλά η κοινωνία είχε, έχει και θα έχει πάντα μηχανισμούς χειραγώγησης ελέγχου και αποκλεισμού. Μην φοβάστε, δεν πρόκειται να έρθει ούτε η ψυχοϊστορία του Ασίμωφ, ούτε ο κόσμος του Χάξλεϊ ούτε κάποια άλλη δυστοπία ή ουτοπία.
Πάντα ο άνθρωπος και το άτομο έδινε πρόθυμα την ελευθερία του στην κοινωνία μέσω της θρησκείας, του κόμματος, της ομάδας. Ποτέ δεν υπήρξε τέλεια χειραγώγηση ούτε θα υπάρξει όπως δεν θα υπάρξει και τέλεια κοινωνία. Ο άνθρωπος και η κοινωνία εμπεριέχει την αυτοκαταστροφή και την αναγέννηση. Βαριέται και το τέλειο και το ατελές και θα είναι πάντα στο pursuit of happiness..

Οι εγκλωβισμένοι του Mega

Με ρυθμό καραβανιού (για να θυμηθούμε και μια αγαπημένη αραβική παροιμία του πρωθυπουργού), που δεν βιάζεται κιόλας, μοιάζει η πρόοδος των διαδικασιών για την (όποια και να είναι αυτή)
επαναλειτουργία του MEGA, αλλά και την καταβολή έστω του δώρου των Χριστουγέννων στους επί 15 μήνες απλήρωτους υπαλλήλους. Μπορεί η πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ τραπεζών και μετόχων να ήρθε, έστω και την 12η ώρα και μάλιστα προτού τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών φύγουν για ένα ετήσιο συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ωστόσο όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να κινούνται σε θολό τοπίο.
Και εξηγούμε (όπως θα έλεγε με άλλη ορθογραφία ο Φώτης Κουβέλης): Μετά τη συμφωνία μετόχων – τραπεζών, οι εργαζόμενοι άρχισαν να ελπίζουν πως οι δύο εκ των μετόχων θα έβαζαν επιτέλους..

Facebook μόνο με γονική συναίνεση για τους κάτω των 16

Tι προβλέπει σχέδιο νόμου της γαλλικής κυβέρνησης

Facebook μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων, φαίνεται ότι επιθυμεί η γαλλική κυβέρνηση, τουλάχιστον για όσα παιδιά είναι κάτω των 16 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Παρίσι, όσοι ανήλικοι κάτω των 16 ετών επιθυμούν να γίνουν χρήστες του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου μέσου, θα πρέπει να ζητούν τη συγκατάθεση των γονιών τους.
Με το νόμο αυτό, η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων και να βελτιώσει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και..

Προσλήψεις στον ΕΔΟΕΑΠ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ (ΕΔΟΕΑΠ) προκειμένου να αντιμετωπίσει σταδιακά τις  ανάγκες του  -όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την δημοσίευση των διατάξεων του Ν. 4498/2017, που αφορούν στη διεύρυνση του Οργανισμού- σε Διοικητικό-Νοσηλευτικό και Ιατρικό  προσωπικό, προτίθεται να προσλάβει :
Α.- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  (Υπαλλήλους και Στελέχη)
1.- Λογιστές (ΠΕ ή ΤΕ με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία)..

Καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις...

...που περιλαμβάνουν 20% μειώσεις μισθών και παρακράτηση δυο δεδουλευμένων

Σήμερα ημέρα απεργίας και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που περιλαμβάνουν 20 % μειώσεις μισθών, παρακράτηση δυο δεδουλευμένων μισθών και άλλα.
Ιδού και η πρόσκληση που υπογράφει εκ μέρους της διοίκησης ο Κ. Νικόλτσιος:
Αγαπητέ συνάδελφε .......
Καλείσαι να προσέλθεις αύριο (15/12/2017) στα γραφεία της Διοίκησης (4ος όροφος) μεταξύ..

Η εκδίκηση της ξανθιάς

(...) Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, στην αρχή της εβδομάδας, έχοντας μόλις πριν λίγες μέρες, παραιτηθεί από τη διευθυντική της θέση στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου, ανέλαβε την αντίστοιχή στο Epsilon του Ιβάν Σαββίδη. Από το 1989, που βρέθηκε στη τηλεόραση και τα 27 της χρόνια που είχε αναλάβει το διευθυντικό πόστο στον ΑΝΤ1, της χρυσής περιόδου του, δεν έμεινε ποτέ αδρανής στις τηλεοπτικές, επιτυχημένες ή όχι, αλλά σιγουρά συναρπαστικές, εξελίξεις.
«Έφυγα από τον ΣΚΑΙ και ήρθα στο Epsilon γιατί ο ιδιοκτήτης του, ο Ιβάν Σαββίδης έχει στόχο και όραμα να φτιάξει το πρώτο κανάλι στην ελληνική τηλεόραση και τον πιστεύω απόλυτα. Είμαι σίγουρη πως θα έχουμε μια υπέροχη συνεργασία», είπε η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, στους διευθυντές των τμημάτων και στους..

Απολύσεις στον ΑΝΤ1 - Εργοδοτικό χτύπημα στην απεργία

Οπως έχει διαρρεύσει από την 1.1.2018 επίκεινται και νέες μειώσεις μισθών 7-10%

Σε τρεις απολύσεις εργαζομένων μέσα στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων προχωρεί η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Αnt1.
Είναι αιτία πολέμου διαρκείας, με όσα συμβαίνουν αυτά που έχουν προηγηθεί και για όσα έρχονται, με τις πολιτικές και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, που ευνοούν την εργοδοτική ασυδοσία. Έχουν στήσει για ξεκάρφωμα ένα καυγά-μαιμού για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά τσακίζουν ΜΑΖΙ δικαιώματα και ελευθερίες.
Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπως και των άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων οφείλουν να απαντήσουν..

To όπλο του εργάτη




Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου /
 εφημερίδα Αυγή, 14.12.2017

Καταιγίδα στον ΑΝΤ1 - Απολύσεις και μειώσεις μισθων

Αναβρασμός επικρατεί στον μιντιακό όμιλο του ΑΝΤ1 καθώς η διοίκηση προχώρησε σε εξαιρετικά δυσάρεστες αποφάσεις - και έπονται κι άλλες εξ ίσου οδυνηρές.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά απολύονται τρεις εργαζόμενοι και όπως γράφει το σάιτ aixmi πρόκειται για έναν από το αθλητικό ρεπορτάζ, μια δακτυλογράφο (που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας) και μια δημοσιογράφο των ειδήσεων - πρόκειται για τη..

Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος και οι εκδόσεις ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου  «Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο»
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 στις 6.30μμστην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
Το βιβλίο παρουσιάζει ο δρ. Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός, ομ. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται συνεντεύξεις, μαρτυρίες και στοιχεία για τους Έλληνες πρόσφυγες στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που διασχίζοντας το Αιγαίο, περιπλανήθηκαν στην Τουρκία, τη Συρία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, κλπ. Οι ίδιοι μιλούν για τις συνθήκες ζωής τους κατά την Κατοχή που τους έσπρωξαν σε αυτό το παράτολμο εγχείρημα, τις συνθήκες διαφυγής, την υποδοχή τους σε άλλες χώρες, την οργάνωση της ζωής τους και τέλος την κοπιαστική διαδικασία επιστροφής.
Προλογίζουν οι: ..

Το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων

Το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2017. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. Προϋπόθεση καταβολής στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων 2017 είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσης του μισθωτού στο χρονικό διάστημα από 01-05-2017 μέχρι 31-12-2017. Αν η σχέση εργασίας διήρκησε μικρότερο χρονικό διάστημα, τότε ο μισθωτός δικαιούται ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή δύο ημερομίσθια, για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες εργασιακής σχέσης. Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται όλοι όσοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία, ανεξαρτήτως..

Καμπανάκι

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ! Καλώς γίνεται, κι ακόμα καλύτερα αν η συμμετοχή είναι μεγάλη.
Μήπως όμως θα έπρεπε να προβληματιστούμε που δεν έχει μείνει τίποτε περισσότερο από αυτού του είδους τις απεργίες οι οποίες πέραν της διατύπωσης κάποιων αιτημάτων δεν ενοχλούν καμία οικονομική και πολιτική εξουσία;
Μήπως αυτή η φτώχεια αγώνων- η οποία είναι προσαρμοσμένη στις διαθέσεις και στα μέτρα της κίτρινης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας- με τις μεγάλες μάζες μακριά, είναι ένα καμπανάκι το οποίο έχουμε καθυστερήσει να ακούσουμε; Και μάλλον ακόμα δεν το ακούμε;..

Kυκλοφοριακά οφέλη για τον Πρωταθλητή λόγω Γαύρου

Το κλείσιμο του Γαύρου και η ενσωμάτωσή του στον Κόκκινο Πρωταθλητή είχε θεαματικά κυκλοφοριακά οφέλη για τον τελευταίο. Στις 5 πρώτες ημέρες χωρίς τον Γαύρο στα περίπτερα –δηλαδή από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου– , η εφημερίδα του Σωτήρη Πουλόπουλου πούλησε συνολικά 4.200 φύλλα περισσότερα σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου. Τα φύλλα που είχαν πουληθεί από το Γαύρο στο τελευταίο πενθήμερο που αναφέραμε (27/11 έως 1/12) ήταν 5.440, δηλαδή..

Όλα τριγύρω αλλάζουνε αλλά η Ν.Δ… ίδια μένει

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Όλα τριγύρω αλλάζουνε αλλά η Ν.Δ… ίδια μένει» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κυκλοφορεί από το πρωί της Πέμπτης «Το Ποντίκι».
Η εφημερίδα αναφέρει πως στη ΝΔ υπάρχει τεράστιο προγραμματικό κενό που είναι αμφίβολο αν θα καλυφθεί το σαββατοκύριακο στο συνέδριο. Επίσης κάνει λόγο για προσχηματικό άνοιγμα στην κοινωνία και συμπεραίνει πως μάταια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με «όπλο» την ανανέωση της ΝΔ, επιδιώκει την εκδίωξη των βαρόνων .
Στο «Ποντίκι» μπορείτε επίσης να διαβάσετε:..

Στα άκρα με τη φαλάκρα

Aποτύπωση σοφίας στο εξωτερικό μέρος του κρανίου
 
Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης*
 
Στον στρατό οι παλιοί έλεγαν ότι το κράνος και το τζόκεϊ προκαλούν τριχόπτωση, συνεπώς αν θέλεις να κρατήσεις τα μαλλιά σου πρέπει να κυκλοφορείς ασκεπής. Εν ανάγκη, ας φας και μερικές μέρες φυλακή ή καμιά κράτηση. Τι είναι μία έξοδος μπροστά στην αίσθηση που σου δίνουν τα δάχτυλα μέσα σε μία πλούσια κώμη; Σωστό. Την έχω ακόμα αυτή την αίσθηση, απλώς το κεφάλι δεν είναι δικό μου. Στις μέρες μου η θητεία ήταν 21 μήνες. Με σημερινά κριτήρια ακούγεται σαν ποινή φυλάκισης. Εγώ, μετά από οικογενειακή απώλεια ή θεϊκή τρολιά, υπηρέτησα ως προστάτης, δηλαδή μόλις ένα χρόνο. Ήταν ένας χρόνος κατά τον οποίο είχα πολλά μέσα..

Οι γνωστοί ολιγάρχες της τηλεόρασης δε θέλουν να πληρώσουν

ΕΙΤΗΣΕΕ: Η απόφαση του Seddif δείχνει πως το φάσμα χωρά 18 τηλεοπτικούς σταθμούς

"Για μία ακόμη φορά οι γνωστοί «ολιγάρχες» της τηλεόρασης προβάλλουν τα «σοβαρά» επιχειρήματά τους με στόχο την αναβολή της διαδικασίας αδειοδότησης και την αποφυγή πληρωμής" δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέστος, σχετικά με την ανακοίνωσης της ΕΙΤΗΣΕΕ για την απόφαση του SEDDIF.
Όπως σημειώνει, «στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών επικαλούνται μέχρι και τα αποτελέσματα του SEDDIF. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών θα πρέπει να τονιστούν τα ακόλουθα:
1. Στο SEDDIF καθορίστηκε το ποιες συχνότητες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την απόδοση του Δεύτερου Ψηφιακού Μερίσματος. Σε ημερομηνίες δηλαδή που θα καθοριστούν..

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Βοηθήματα Χριστουγέννων για δημοσιογράφους που είναι άνεργοι ή σε επίσχεση

Και φέτος θα δοθούν οικονομικά βοηθήματα για τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Το ύψος του βοηθήματος θα παραμείνει το ίδιο, παρ’ όλο που, μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, ο βασικός πόρος της ΕΣΗΕΑ είναι στην ουσία οι συνδρομές των μελών της.
Ακολούθως, παρατίθενται οι δικαιούχοι, το ύψος του βοηθήματος, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος λήψης του βοηθήματος.
 Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
     Δημοσιογράφοι, οι οποίοι είναι άνεργοι ή σε επίσχεση από 1/1/2013 (5ετία) και:..

Απαιτούν δεδουλευμένα και Δώρο από τον Μπόμπολα

Προχωρά η διαδικασία και για την άσκηση αγωγών απολυμένων που δεν αποζημιώθηκαν
 
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του Ομίλου Μπόμπολα, που έχουν μείνει χωρίς εργασία και τους οφείλονται μισθοί πέντε μηνών και αποζημιώσεις δεκαετιών, βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Την Δευτέρα οι πρώην εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Έθνος», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ και «GOAL NEWS», πραγματοποίησαν συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ όπου μαζί με το ΔΣ της Ενωσης αποφάσισαν να απαιτήσουν - έστω και την ύστατη στιγμή- την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών καθώς και του Δώρου Χριστουγέννων από την οικογένεια Μπόμπολα,
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ενέργειες προς την πλευρά Μπόμπολα προκειμένου να..

1.000 ευρώ για κάθε άνεργο σε "Μακεδονία" - "Θεσσαλονίκη"

Eφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο, πρώην εργαζόμενο ή εργαζόμενο σε επίσχεση εργασίας των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ . Ισχύει για αυτούς που κατά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο των εν λόγω επιχειρήσεων, που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας και πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης, από τον ΟΑΕΔ ή άλλον ασφαλιστικό φορέα, εφόσον δεν έχει λάβει ήδη την οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ..

Κά@λες Πουγιόλ: το ερωτικό αντικείμενο του πόθου

Όταν μια γυναίκα επιτίθεται με δονητή στον πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα, το τέλος του κόσμου είναι κοντά
Βλέπεις μπροστά σου τον Κάρλες Πουγιόλ. Στην κλήρωση για τους ομίλους του Μουντιάλ. Στα Μάταλα, σε συναυλία του Τόνι Σφήνου. Στη μπουτίκ της Μπαρτσελόνα έξω απ’ το «Καμπ Νου». Σε σαφάρι στη ζούγκλα. Οπουδήποτε. Λογικά, θα του έλεγες «πού’σαι μωρή παιχτάρα;». Ή «ρε αρχηγέ, είναι δυνατόν στη θέση που έπαιζες, να παίζει ο Ουμτιτί, που είναι σαν ευκάλυπτος με ποδάρια;». Ή «να σε γυρίσω λίγο ανάποδα να σφουγγαρίσω το σαλόνι;». Ή «μπορεί να είμαι Ρεάλ, αλλά ο σεβασμός που έχω σε εσένα, τον Τσάβι και τον Ινιέστα είναι..