ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

'Η ψηφίζεις αυτό ή στα τάρταρα

Οι δημοσιογράφοι- μέλη του ΕΔΟΕΑΠ καλούμαστε σε "Καταστακτική Γενική Συνέλευση", όπως μας ενημερώνει το e-mail που έχουμε λάβει όλοι.
Τι σημαίνει συνέλευση και δη καταστατική; Ότι συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των μελών, γίνονται τοποθετήσεις, προτάσεις για αλλαγές στην πρόταση που έχει κατατεθεί, διευκρινίσεις και στο τέλος γίνεται ψηφοφορία σε 1-2-3 ή όσες προτάσεις κατατεθούν, ή στην μία πρόταση, όπως διαμορφώθηκε από το σώμα, το οποίο και αποφασίζει. Tώρα μάθαμε ότι "καταστατική συνέλευση" σημαίνει "ελάτε να ψηφίσετε..

Εγώ θα σου πω τι θα πει σινεμά!..

Αντώνης Καρπετόπουλος vs Γιάννη Ζουμπουλάκη: πράξη τρίτη. Άλλη μια γόνιμη αντιπαράθεση μεταξύ του #teamjohn και του #teamtony που εκτός από στιγμές γέλιου, χαρίζει στους φίλους του σινεμά γνώσεις και πληροφορίες για τις νέες ταινίες ώστε να επιλέξουν σε ποια αίθουσα θα μπούν το Σαββατοκύριακο.
Αντώνης Καρπετόπουλος vs Γιάννη Ζουμπουλάκη. Μια συζήτηση για σινεμά και για τις νέες ταινίες. Και μια "μονομαχία", για την διαφορετική κινηματογραφική..

14 ερωτήσεις - απαντήσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ

του Σταύρου Καπάκου*

Απαρτία με 5.200, απόφαση με 3.900
1) Ποιοί ψηφίζουν, πως  επιτυγχάνεται απαρτία, ποιά πλειοψηφία απαιτείται ώστε η απόφαση να είναι έγκυρη;
Απάντηση: Ψηφίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ (εργαζόμενοι, άνεργοι  και συνταξιούχοι) . Σύμφωνα με το άρθρο 25 του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ για την έγκριση των καταστατικών τροποποιήσεων απαιτείται ποσοστο απαρτίας 50% και η απόφαση λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία 75%. Κατα συνέπεια η συμμετοχή στην ψηφοφορία εχει καθοριστική σημασία για την έγκριση του σχεδίου σωτηρίας του ΕΔΟΕΑΠ. Υπολογίζεται οτι πρέπει να προσέλθουν να ψηφίσουν τουλάχιστον 5.200 ασφαλισμένοι και οι τροποποιήσεις του καταστατικού να υπερψηφιστουν απο..

Πιθανή συνάντηση Μαρινάκη με τους εργαζόμενους του MEGA

Μετά από διάστημα μεγάλης αναμονής η γραμματεία του Βαγγέλη Μαρινάκη επικοινώνησε με τους εργαζόμενους του MEGA που έχουν ζητήσει ραντεβού μαζί του… Και δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να οριστεί κάποια συνάντηση.
Έτσι κι αλλιώς όμως η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για την τύχη του καναλιού, αφού αναμένεται να απαντήσουν οι τράπεζες στο σχέδιο της Grant Thornton που καθιστά βιώσιμο το κανάλι.
Δεν αποκλείεται λοιπόν η καθυστέρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να οφείλεται στο γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε κάτι..

Πανικός στη ΝΔ

Τηλεφωνούσαν στους καναλάρχες για να κόψουν τα αποσπάσματα για τη Siemens

Σε έναν αγώνα δρόμου επιδόθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης στη Βουλή, οι συνεργάτες του Κυριακού Μητσοτάκη. Η επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανομία και την εγκληματικότητα, γύρισε μπούμπερανγκ στη Νέα Δημοκρατία καθώς από ερωτώμενος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά «καυτών» ζητημάτων. Ανάμεσα σε αυτά και η υπόθεση της Siemens, όπου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάθεση της γραμματέας του Χριστοφοράκου για τα δώρα της Siemens στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες,..

Οι συνταξιούχοι της ΕΣΗΕΑ, οι κραυγές και τα μισόλογα


Από τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Θ. Καλαντζή λαβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή σχετικά με την ψηφοφορία για τις καταστατικές αλλαγές στον ΕΔΟΕΑΠ:
"Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες, συνταξιούχοι της ΕΣΗΕΑ
Την προσεχή Δευτέρα καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις καταστατικές αλλαγές στον ΕΔΟΕΑΠ, που έχουν τεθεί σαν προϋπόθεση ώστε να νομοθετηθεί η λύση που θα κρατήσει ζωντανό τον Οργανισμό που μας παρέχει την περίθαλψη και την  επικούρηση.
Δύο μήνες τώρα χωρίς την επικούρηση, πιστεύω ότι έχουμε όλοι καταλάβει αρκετά καλά τι θα σημάνει να καταργηθεί οριστικά αυτή η υποστήριξη..

4.424.722 επισκέπτες για το News 24/7

Ο Οκτώβριος έκλεισε με θεαματικό ρεκόρ επισκεψιμότητας για το ειδησεογραφικό site News 24/7 σημειώνοντας 4.424.722* UB (Unique Browsers) και 39.086.087* pageviews. Το ειδησεογραφικό brand της 24MEDIA κατέγραψε την καλύτερη επίδοση της 10ετούς του πορείας, με αύξηση 37% σε μοναδικούς χρήστες και 26% σε θεάσεις σελίδων σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο. O Editorial Director του News 24/7, Στέφανος Τζανάκης, δήλωσε “Η ανοδική πορεία του News 24/7 μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον στόχο μας για ενημέρωση με ταχύτητα, εγκυρότητα και σωστή δημοσιογραφική προσέγγιση”..

Σταύρος Ψυχάρης: περιμένοντας δικαστές και πλειστηριασμούς

«…Υπηρετώ εδώ και 54 έτη τη δημοσιογραφία με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη. Την τίμησα και με τίμησε. Είχα την ευκαιρία, είχα την τύχη να ζήσω εκ του σύνεγγυς όλα τα μεγάλα γεγονότα της πατρίδας μας, τις καλές και δυστυχείς στιγμές της. Και μαζί να συναντήσω, να συνομιλήσω, να συνεργαστώ και να συγκρουστώ ακόμη με ιστορικά πρόσωπα της πολιτικής, της οικονομίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της διανόησης στα χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδας. Συνδέθηκα επίσης και φορές ηγήθηκα μεγάλων αλλαγών στον τομέα της ενημέρωσης. Έζησα την εποχή των διώξεων, βίωσα τη..

Νέα απόλυση δημοσιογράφου από την «Δημοκρατία»

Η απόλυση ενός ακόμη δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ από την εφημερίδα «Δημοκρατία» προστίθεται στην ολισθηρή διαδρομή που οδηγούν οι επιλογές του Ομίλου του Γιάννη Φιλιππάκη τα Μέσα με τα οποία ισχυρίζεται ότι υπηρετεί την τοπική ενημέρωση. Aυτό καταγγέλλει η ΕΣΗΕΜ-Θ που αναφέρει πως μετά τις απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούλιο (δείτε ΕΔΩ), και ενώ οι οφειλές δεδουλευμένων στους εργαζόμενους έφτασαν τους τέσσερις μήνες, η επιχείρηση εντείνει την απαξίωση του κοινού στο οποίο απευθύνεται:Οι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αξιόπιστη ενημέρωση με ελλιπές και απλήρωτο δημοσιογραφικό δυναμικό δεν υπάρχει. 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ομίλου «Δημοκρατικός Τύπος»:..

Πριονίζουν την καρέκλα του Κυριάκου

Δυο πρώην πρωθυπουργοί της Ν.Δ. φρόντισαν χτες να δείξουν στη Βουλή τη δυσαρέσκειά τους προς τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο μεν Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, φέρεται να είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Σήμερα ο Τσίπρας τον μάσησε και τον έφτυσε». Ο δε Κώστας Καραμανλής, περίπου ένα λεπτό αφότου ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώθηκε και βγήκε από την αίθουσα.
Αυτά τα δυο επεισόδια συνιστούν ουσιαστικά την «κορυφή του παγόβουνου». Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται και πληθύνονται οι δημόσιες αλλά και παρασκηνιακές διεργασίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές..

Ο Παππάς που μας αξίζει

Οι δημοσιογράφοι που υπερασπίζονται τον μπασκετμπολίστα Ν. Παππά δεν έχουν δικαίωμα να παραπονεθούν την επόμενη φορά που κάποιος αντίπαλος στο γήπεδο τούς πάρει στο κυνήγι. O Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει τα πράγματα με το όνομά τους στο sdna:

Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί διαχρονικά στην Ελλάδα  είναι η κοινή αντίληψη ότι η αγένεια, η επιθετικότητα αποτελούν δείγματα «ειλικρίνειας», «αυθεντικότητας» και μιας απροσδιόριστης «επαναστατικότητας απέναντι στο κατεστημένο», η οποία μας γοητεύει ως λαό – οι «Τσε Γκεβάρα» της πορδής, ήταν..

Το πλαστό δίλημμα για τον ΕΔΟΕΑΠ

Μια επικοινωνιακή καταιγίδα είναι σε εξέλιξη, για να φοβίσουν τον κόσμο ότι δήθεν κινδυνεύει με λουκέτο ο ΕΔΟΕΑΠ και να τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ σε ΤΥΦΛΗ ΨΗΦΟ σε μια διαδικασία που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γενική συνέλευση.
- Μπορεί να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ;
  • Όχι Κανείς δεν μπορεί να διακόψει την λειτουργία του. Απλώς η κυβέρνηση προκαλεί οικονομική ασφυξία στο Ταμείο και το προεδρείο του δεν πληρώνει συντάξεις, για να βάλουν τον κόσμο να ψηφίσει αυτά που από καιρό ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ Κυβέρνηση και εργοδότες. 
  • Το υπουργείο παρακρατεί τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές..

Βέβαιη η υπερψήφιση - Ζητούμενο η απαρτία

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου, ύστερα από πολύμηνους αγώνες, οδήγησαν στο κατώφλι μιας κοινά αποδεκτής λύσης για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.
Τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι· από αυτούς εξαρτάται αν θα διαβούμε το κατώφλι και φτάσουμε στη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Ενός Οργανισμού που θα αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ, χωρίς διακρίσεις και ελιτίστικες πρακτικές.
Αγνοώντας και απομονώνοντας τους επαγγελματίες μαχόμενους αδέσμευτους κινδυνολόγους που μιλούσαν  «για  Επαγγελματικό Ταμείο, χωρίς συνταξιούχους..

Από μία κλωστή η τύχη των εργαζομένων του Mega

Κρίσιμη η απάντηση των τραπεζών

Η αγωνία για την τύχη του Mega και των εργαζομένων του, που είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της παράλογης κατάστασης που επικρατεί από τον Μάρτιο του 2016, έφτασε στο κατακόρυφο σήμερα, καθώς οι μέτοχοι ανέμεναν την τελική απάντηση των τραπεζών επί ενός business plan που καθιστά το κανάλι βιώσιμο και εξασφαλίζει απόλυτα τις τράπεζες.
Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα να εντείνεται το δράμα των εργαζομένων, οι οποίοι αναμένουν υπομονετικά να τελειώσει (αυτό το δράμα), που κράτησε πάρα πολύ, και πρέπει να τερματιστεί πάραυτα..

Εκβιαστικό δίλημμα για τον ΕΔΟΕΑΠ

Η θέση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ:
"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με βιασύνη, για άλλη μια φορά, οι κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΣΥ - ΕΔΟΕΑΠ - ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ - ΕΣΗΕΜ - ΕΠΗΕΘ προσπαθούν να εκβιάσουν τη θετική για τους εργοδότες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συναίνεση της πλειοψηφίας των απλήρωτων - ανασφάλιστων εργαζομένων, των χωρίς επικούρηση συνταξιούχων, των ανέργων, των εχόντων ανάγκη περίθαλψης μελών του ΕΔΟΕΑΠ.
Επισείοντας το εκβιαστικό και με κρυμμένο το περιεχόμενό του δίλημμα..

Ανοιχτή επιστολή Αντωνιάδου - Καπάκου

Ανοιχτή επιστολή της προέδρου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μαρίας Αντωνιάδου και του Γενικού Γραμματέα Σταύρου Καπάκου, για τον ΕΔΟΕΑΠ:
 
Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας, και ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο αγώνα για την διάσωση και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ την ίδια ώρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα-“βουνά” του Πήγασου, του ΔΟΛ, των μεγάλων καθυστερήσεων καταβολής δεδουλευμένων κ.ά. Η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, κατέθεσε μια ρεαλιστική πρόταση* στην τριμερή συνάντηση της 24ης Ιουλίου, τονίζοντας, μάλιστα, την..

Πέντε χρόνια «Εφημερίδα των Συντακτών»

Τα πέντε χρόνια της γιορτάζει η «Εφ.Συν.», και την Παρασκευή υποδέχτηκε τους αναγνώστες και φίλους της στην κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο της 1ης Εκθεσης για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πέντε χρόνια της συνεταιριστικής “Εφημερίδας των Συντακτών”-η ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι εφικτή» παρουσιάστηκαν τρεις έρευνες που έγιναν σε τρία διαφορετικά επίπεδα για την «Εφ.Συν.»: διαδικτυακή, τηλεφωνική και με ερωτηματολόγια.   Ο διευθυντής της «Εφ.Συν.», Νικόλας Βουλέλης, και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς μίλησαν για το εγχείρημα της εφημερίδας..

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: Όλοι στις κάλπες για το «ΝΑΙ»

Aπό την παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι / ΕΣΗΕΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

 Ύστερα από πολύμηνους αγώνες, φτάνουμε σε κοινά αποδεκτή λύση για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι· από αυτούς εξαρτάται η επιβίωση και η ανασυγκρότηση του Οργανισμού που θα αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ, χωρίς διακρίσεις και ελιτίστικες πρακτικές. Ούτε Επαγγελματικό Ταμείο, ούτε έξω  οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, όπως διέδιδαν – σπέρνοντας και καλλιεργώντας την ανασφάλεια στους συναδέλφους –  οι επαγγελματίες μαχόμενοι αδέσμευτοι κινδυνολόγοι..

«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!»

Απεργία στον κλάδο του εμπορίου & Aπεργιακή συγκέντρωση Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017, 10πμ, Ερμού (Σύνταγμα)

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) για την απεργία της Κυριακής:
"Συνεχίζουμε δυναμικά και αταλάντευτα τον δίκαιο και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων μας για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται...

Αμίρ, αγόρι μου σου ζητάω συγγνώμη

Ο Αμίρ είναι το δικό μου παιδί, εγώ είμαι ένας Αμίρ. Μέσα σε μια κοινωνία που ρέπει στο φασισμό.
Ο διευθυντής του σχολείου τράβηξε στη σκανδάλη, όταν με δόλιο τρόπο δεν τον άφησε να κρατήσει τη σημαία όπως προέκυψε απο την κλήρωση.
Οι γονείς που υπέγραψαν την συμπαράσταση προς τον διευθυντή, τον ξαναπυροβόλησαν και τον στοχοποιήσαν.
Οι φασίστες που ξημερώματα ξύπνησαν τον έντρομο μικρό Αμίρ, την αδελφή και τους γονείς τους σπάζοντας τα παράθυρα του σπιτιού τους στη Δάφνη, τον ξαναπυροβόλησαν. Ήξεραν βλέπεις τον “στόχο”..

«Αθλιος εκβιασμός για τον ΕΔΟΕΑΠ»

Aνοιχτή επιστολή του Κώστα Ντελέζου, μέλους του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ προς τα μέλη-μετόχους του Ταμείου
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
η προτεινόμενη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ που συζητήθηκε επί μακρό χρονικό διάστημα σε «στενό κύκλο», από τους «ολίγους» και «εκλεκτούς» του κλάδου με την κυβέρνηση και ένα μέρος των εργοδοτών, τώρα ζητείται από τους ίδιους «πρωταγωνιστές» να επικυρωθεί-εγκριθεί από όλους και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και υπό τον εξής άθλιο εκβιασμό: Είτε υιοθετείτε άκριτα την προτεινόμενη τροπολογία Πετρόπουλου, ως βάση για τροποποίηση του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, είτε το Ταμείο κλείνει.
Για τους συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ, που παραμένουν χωρίς επικουρικές συντάξεις για..

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Επιστρέφει στα περίπτερα το Εθνος της Κυριακής

Μαζί με Ημερησία, ΤV Eθνος και τρία ένθετα

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου επιστρέφει στα περίπτερα το Έθνος της Κυριακής, μετά την επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου στις 16 Σεπτεμβρίου.
Μαζί με το Έθνος της Κυριακής επιστρέφει και το έγκυρο οικονομικό brand “Ημερησία” το οποίο στοχεύει στην πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού που το ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στην οικονομική και επιχειρηματική αγορά.
Το ΈΘΝΟΣ της Κυριακής θα έχει ανανεωμένο σχεδιασμό και θα κάνει έναρξη με μία πλούσια..

Δίωξη για κακούργημα στον Λεωνίδα Μπόμπολα

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα για μίζες που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και φέρεται να δόθηκαν προκειμένου εταιρία συμφερόντων του να κερδίσει το διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.
Κατηγορείται μαζί με δύο ακόμα εμπλεκόμενους που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%) για δωροδοκία υπαλλήλων σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση .
Η έρευνα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ξεκίνησε αμέσως μετά την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο .
Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί με βάσει το ένταλμα των Κυπριακών αρχών οι οποίες..

Η βασική πεντάδα που θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια

Και οι άγνωστες προθέσεις των 3 Μ (Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Μάρη)

Η βασική πεντάδα που θεωρείται ότι θα κατέβει σίγουρα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι: Βαρδινογιάννης για το STAR, Κυριακού για τον ΑΝΤ1, Αλαφούζος για τον ΣΚΑΙ, Κοντομηνάς για τον ALPHA και Σαββίδης για το ΕΨΙΛΟΝ.
Από κει και πέρα παραμένουν δυο ακόμη άδειες… που είναι άγνωστο προς το παρόν, αν θα τις διεκδικήσει κάποιο νέο σχήμα (από το εξωτερικό) ή κάποιος από τους Έλληνες επιχειρηματίες που εμπλέκονται στα media.
Για παράδειγμα δεν είναι σαφές αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης που συμμετείχε..

Μπράβο στον Ευκλείδη

Όταν η κατάργηση ενός νόμου μπορεί να σώσει κόσμο και κοσμάκη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Δεν έχω καμία όρεξη να λέω “μπράβο” σε καμία κυβέρνηση. Δουλειά της είναι να κάνει το καλό προς όφελος του ελληνικού λαού, όπως δουλειά της είναι εισπράττει μούντζες άμα κάνει μαλακίες. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα κι αν μπορεί να τα αντέξεις τα άντεξες. Αν, από την άλλη, δεν τα πας καλά με τη ζέστα, βγες απ’ τη  κουζίνα που έλεγε κι ο Χάρυ Τρούμαν. Δεν σου ταιριάζει η πολιτική, όπως δεν ταιριάζει η δημοσιογραφία στα γλειφτρόνια. Άλλο τώρα αν έχει γεμίσει ο κλάδος από τέτοια χαριτωμένα πλάσματα…
Επανέρχομαι όμως στον Τσακαλώτο του σημερινού τίτλου. Έγραφα πριν από μερικές..

Λανθασμένες πληροφορίες...

Το Βήμα, Τα Νέα και ο Χρ. Σπίρτζης
 
Διαβάσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ:
"Σχετικά με τα όσα δημοσιεύθηκαν για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη στις 15, 17, 18 και 22 Νοεμβρίου 2015 στη στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» με θέμα τον τρόπο λειτουργίας των πολιτικών γραφείων των υπουργών κυρίων Σπίρτζη και Παππά και στις 17 Νοεμβρίου 2015 στη στήλη «ΣΤΙΓΜΑ» του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, με αφορμή κατάθεση συναφούς ερώτησης στη Βουλή από βουλευτή της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις συνθήκες λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του, διευκρινίζουμε ότι..

Ο Πέτρος Κωστόπουλος ανοίγει σαντουιτσάδικο!

...και αναλαμβάνει χρέη Dj σε καφέ μπαρ-εστιατόριο του Ψυχικού

Ένα νέο, φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο project βρίσκεται στα χέρια του άλλοτε ισχυρού εκδότη, Πέτρου Κωστόπουλου.
Στην ουσία πρόκειται για μια δοκιμασμένη επιχειρηματική συνταγή που ευδοκιμεί τα χρόνια της κρίσης. Αφορά στον κλάδο της εστίασης  και έχει κεντρίσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του Π. Κωστόπουλου.
Σύμφωνα λοιπόν με πρόσωπα που ξέρουν απέξω και ανακατωτά την αγορά του Κολωνακίου, ο Πέτρος Κωστόπουλος φέρεται να έχει συμφωνησει στο να ανοίξει ένα σαντουιτσάδικο..

«Δεν σώζουν τον ΕΔΟΕΑΠ, τον καταστρέφουν»

Ανακοίνωση για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή / ΕΣΗΕΑ (FinancialCrimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων / ΕΣΗΕΜ-Θ:
Με ένα ακόμη πραξικόπημα, οι εργοδοτικές-κυβερνητικές πλειοψηφίες των ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ και της ΕΠΗΕΘ επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στο Ταμείο μας. Σπεύδουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο που υπηρετούν εξαρχής, κοροϊδεύοντας τους ασφαλισμένους συναδέλφους.
Ενώ η κυβέρνηση προκάλεσε την οικονομική ασφυξία του Ταμείου με την κατάργηση του..

ΕΠΗΕΑ: Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση του ΔΣ της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ):

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με εκπρόσωπους της εργοδοσίας και αφού καταλήξαμε –μετά από ένα χρόνο- σε συμφωνία, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα.
«Ξύπνησαν» και οι εκδότες των εφημερίδων οι οποίοι, στην πλειονότητά τους δεν είχαν μέχρι τώρα αντιμετωπίσει το θέμα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Αφού επί 13 μήνες δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ για την ασφάλιση των εργαζομένων τους και είχαν απαλλαγεί από το αγγελιόσημο, που ήξεραν ότι εδώ και μισό αιώνα υποκαθιστούσε τις εισφορές τους, πιθανώς να θεώρησαν ότι θα συνεχιστεί επ΄άπειρον η αποχή τους από οτιδήποτε έχει να κάνει με την περίθαλψη των εργαζομένων τους..

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ανεβασμένες κυκλοφορίες για τα κυριακάτικα

Τι πούλησαν το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου - Συγκριτικοί πίνακες

Aύξηση των πωλήσεων τους σημείωσαν στο σύνολό τους οι κυριακάτικες εφημερίδες την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και σε αυτό ίσως συνετέλεσε το γεγονός ότι έμειναν περισσότερο στα περίπτερα, καθώς κυκλοφόρησαν Σάββατο λόγω της αργίας της 28η Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα σε όλη την Ελλάδα τα κυριακάτικα πούλησαν 233.440 φύλλα  με πρώτη στον πίνακα της κυκλοφορίας την Καθημερινή με 56.670 φύλλα, δεύτερο το Πρώτο Θέμα με 54.170 φύλλα και τρίτο το ΒΗΜΑ με 39.570 που αύξησε την κυκλοφορία του κατά 4.430 φύλλα. Αξιοσημείωτη και η άνοδος της κυριακάτικης Δημοκρατίας (+2.580 φύλλα), του DOCUMENTΟ (+2.510) και της KONTRA NEWS (+1.890)..

Το μεγάλο κόλπο του Real Estate

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Καθόμασταν πριν από δεκατόσα χρόνια με εκείνη που κοιμάται πλάι μου, στο “Αλεξανδρινό”, στη Μπενάκη και πίναμε τις μαργαρίτες μας. Βράδυ, γύρω στις έντεκα πρέπει να ήταν, φουλ κόσμος, φωνές, χαρές, χαμόγελα. Και πουθενά πρεζόνια! Ούτε ένα ρε παιδάκι μου, ούτε μισό, ούτε μια σκιά να σε πλησιάσει και να σου ζητήσει είκοσι λεπτά γιατί δεν είχε να φάει. Εντυπωσιάστηκα, δεν λέω, αλλά επειδή είμαι ρεπόρτερ το έψαξα και λίγο. Αμέσως σήκωσα το τηλέφωνο και πήρα τον φίλο μου τον Βαγγέλη που έχει κάνει διακοπές στο σωφρονιστικό θέρετρο του Κορυδαλλού για χρήση και κατοχή. Και τον ρώτησα τι παίζεται. «Τι να παίζεται ρε Χρήστο», μου απάντησε. «Πες εσύ που είσαι δημοσιογράφος,..

Ο όμιλος Μάρη πάει και για «Τηλεόραση 24/7»

Την περασμένη Δευτέρα σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου παρέστησαν 9 υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πολλοί καλλιτέχνες, έγινε η παρουσίαση του Ραδιοφώνου 24/7 (88.6 FM) που ανήκει στον όμιλο 24MEDIA του Δημήτρη Μάρη.
 Τώρα, όπως γράφει το e-tetradio, μετά την επίσημη παρουσίαση του ραδιοφώνου, ο όμιλος της 24Media παίρνει τα... μέτρα του και για την τηλεόραση. Συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου η 24Media κατέθεσε δύο αιτήσεις κατοχύρωσης για τους διακριτικούς τίτλους «Τηλεόραση 24/7» και «News 24/7 TV» και τα λογότυπά τους -ίδια με εκείνα του ραδιοφώνου και του portal- οι οποίες έγιναν αμφότερες δεκτές με..

Το «οικόσημο» της διαφθοράς

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Τα σκάνδαλα στη χώρα ήταν πολλά. Βούηξε ο τόπος, αν και ορισμένοι πρόθυμοι απολογητές έχουν πάντα ένα χαλί πρόχειρο για να τα σπρώχνουν από κάτω.
Το πολιτικό σύστημα που διαχειρίστηκε τα κοινά επί δεκαετίες, όταν όλα αυτά άρχισαν να βγαίνουν στο αφρό, χρησιμοποίησε το μόνο όπλο που του έμενε και κατά τα φαινόμενα ήταν αποτελεσματικό: Το θράσος.
Αρχικά έβλεπε τους μαύρους λογαριασμού σαν τηλεφωνικά νούμερα (Βαγγέλης Βενιζέλος αμίμητος), σε άλλες περιπτώσεις μιλούσε για «δικαίωση» και όταν κάποιοι λίγοι πιανόταν με τη γίδα στην πλάτη μιλούσαν για «σκευωρία»..

Στο σφυρί διαμέρισμα του Ψυχάρη στο Κολωνάκι

Σε πλειστηριασμό βγαίνει διαμέρισμα του Σταύρου Ψυχάρη στο Κολωνάκι. Το σπίτι του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ βγαίνει στο σφυρί από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για χρέη εξακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Tο εκπλειστηριαζόμενο ακίνητο στο Κολωνάκι, όπως γράφει στο mononews η Ιωάννα Δημηλά, είναι μία από τις ιδιοκτησίες του ζεύγους Ψυχάρη, και πρόκειται για ένα διαμέρισμα εκατόν ογδόντα πέντε τ.μ..
Ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό τον ερχόμενο Μάιο από την Alpha Bank για χρέη εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000) είναι η σύζυγος του..

Ο Μαυρίδης πήρε στον «Φιλελεύθερο» τον Μπογδάνο

Με τη νέα εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του Θανάση Μαυρίδη που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου λέγεται ότι θα έχει συνεργασία ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που βρέθηκε εκτός ΣΚΑΙ το περασμένο καλοκαίρι. O δημοσιογράφος θα αρθρογραφεί καθημερινά στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας ενώ όπως γράφει το enimerosi24 θα συνεργαστεί και με το ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος που ετοιμάζεται από κοινού με το Action 24.
 ***
Στο εμπορικό τμήμα του ομίλου της 24Media εντάχθηκε η Ελενα Γιατζόγλου, αναλαμβάνοντας τη θέση της Advertising Director στην εφημερίδα «Έθνος». O Τάσος Αργυρός, εμπορικός..

Αγωγή στον ΣΚΑΪ από την γλωσσομαθή Μελέτη

Kατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στρέφεται με αγωγή της η Ελεωνόρα Μελέτη ζητώντας αποζημίωση της τάξης των 50.000 ευρώ. Ο λόγος σύμφωνα με την γωγή είναι πως η τηλεπαρουσιάστρια είχε συμφωνήσει με τον ΣΚΑΪ να παρουσιάζει καθημερινή ενημερωτική εκπομπή, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ. Η αγωγή, που έφτασε πριν από λίγες ημέρες στον σταθμό του Φαλήρου, ξεκινά με ένα μίνι βιογραφικό της τηλεπαρουσιάστριας που εκπλήσσει και στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα: «Εχω σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Ε.Κ.ΠΑ., έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ιταλική Φιλολογία, είμαι τελειόφοιτος της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και μιλώ συνολικά πέντε γλώσσες»!..

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο ηθοποιός και τραγουδιστής Βασίλης Μαυρομάτης ένας από τους βασικούς εκφραστές του «Νέου Κύματος».
Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Ο εμίρης και ο κακομοίρης», «Αλλος για το εκατομμύριο», «Με λύγισε η φτώχεια», «Η παραστρατημένη», «Ιστορία μιας ζωής», καθώς και στη «Μεθυσμένη Πολιτεία», ενώ..

Αδωνης: Ο Λαζόπουλος κατέστρεψε την Ελλάδα!..

Για όλα φταίει ο Λαζόπουλος! Αυτό έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης στον Γ. Λιάγκα και στην εκπομπή «Late night Show», όπου εμφανίστηκε χθες βράδυ.
«Όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, παρόλο που είναι γνωστά τα αισθήματά μου για τον Πάνο Καμμένο, ο Λάκης Λαζόπουλος έχει βλάψει την Ελλάδα απείρως περισσότερο. Ο άνθρωπος αυτός επί σειρά ετών έσπειρε ένα απύθμενο μίσος στην ελληνική κοινωνία, έπαιρνε όλους τους πολιτικούς που δεν συμπαθούσε, τους διακωμωδούσε χυδαία με διάφορα βίντεο. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη για την καταστροφή που έφερε στην Ελλάδα με το μίσος που έσπειρε στην ελληνική κοινωνία με τη δημαγωγία», είπε στον Λιάγκα ο Γεωργιάδης και πρόσθεσε:..

Τα έχασε όλα ο Άκης

Τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο, σχετικά με την υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.  Παράλληλα, το δικαστήριο προχώρησε στην επιδίκαση αποζημίωσης του Δημοσίου με ποσό 1.570.000 ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο χρεώνεται στον πρώην υπουργό.
Όλα αυτά με φόντο την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, επικαλούμενη την ανάγκη να προστατεύσει το ανήλικο παιδί της.
Εξάλλου, το δικαστήριο αποδέσμευσε τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής,..

ΕΔΟΕΑΠ: οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού

Εστάλησαν προς τους μετόχους-μέλη του Οργανισμού

Από το ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) εστάλησαν προς τους μετόχους-μέλη του Οργανισμού οι προτεινόμενες προς έγκριση από την Καταστατική Συνέλευση, τροποποιήσεις του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ. 
Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα ψηφιστούν στο σύνολό τους και οι επιλογές θα είναι ΝΑΙ – ΟΧΙ – ΛΕΥΚΟ.Υπενθυμίζεται ότι για την απαρτία απαιτείται η συμμετοχή του 50% τουλάχιστον των μετόχων – μελών και προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις απαιτείται η θετική ψήφος (ΝΑΙ) των 3/4 αυτών που θα ψηφίσουν.
Αναλυτικά:..

Αναζητώντας το λογιστήριο της Εξπρές Δ.Καλοφωλιάς Α.Ε.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Τέλος δεν έχει η «περιπέτεια» της παράδοσης στον Σύνδικο του λογιστηρίου της πτωχευμένης ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΕ .
Η υπόθεση επρόκειτο να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017, στο πλαίσιο της εκδίκασης αυτεπάγγελτης ποινικής δίωξης του εισαγγελέα περί δόλιας πτώχευσης. Η συζήτηση αναβλήθηκε για την 23η Οκτωβρίου 2017, όταν και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για να διακοπεί για την 1η Νοεμβρίου. Και την 1η Νοεμβρίου η δίκη αναβλήθηκε για την 8η Μαρτίου 2018.
Κόντρα στην δυναμική ανάπτυξη της..

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αγνοεί ο ΣΚΑΪ; Είναι δυνατόν;

«Για να καταλάβεις γιατί (σ.σ. οι Συριζαίοι) αδιαφορούν εντελώς για την κοινωνία! Φτιάξανε τώρα ένα σύστημα "ταξικό" που αναλόγως με τη φορολογική σου δήλωση θα πληρώνεις λιγότερο ή περισσότερο πρόστιμο στις οδικές παραβάσεις. Κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο δεν το έχει ξανασκεφτεί αυτό», δήλωσε με έμφαση ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ.
Εδώ υπάρχουν δύο τινά: είτε πράγματι (που είναι και το πιθανότερο) ο άνθρωπος δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα και την εφαρμογή αυτού του αποτελεσματικού μέτρου σε κάποιες πολύ αναπτυγμένες μάλιστα χώρες (πολλές άλλες ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν ως ικανό να αποτρέπει την πρόκληση τροχαίων λόγω..

Λίγο πριν πεθάνεις

Ο Κώστας Γιαννακίδης το φιλοσοφεί ξορκίζοντας τον θάνατο:

Κάπου διάβασα ότι ο θάνατος από μακρά ασθένεια σου δίνει, τουλάχιστον, την παρηγοριά  των τελευταίων διευθετήσεων. Πρώτα, λένε, απαλλάσσεσαι από το άγχος του θανάτου. Δεν φοβάσαι πλέον μην αρρωστήσεις και χαθείς. Σου συνέβη. Και μετά αρχίζεις να το συζητάς με τον εαυτό σου, περνάς από την οργή στο συμβιβασμό. Βλέπεις φωτογραφίες μιας ζωής. Αποχαιρετάς φίλους. Λες λόγια που έπρεπε ή δεν έπρεπε να πεις, όταν χαιρόσουν στο τροφαντό σώμα της ζωής. Κάνεις την έξοδό σου μελοδραματική. Ακόμα και εκείνοι, που δεν κατάλαβαν ότι ζούσες, ίσως προσέξουν ότι πεθαίνεις. Αν θέλεις, θα δεις το νεκροθάφτη σου. Και, γιατί όχι; το λάκκο που θα σε παραδώσει στη γη καθαρό από σάρκα. Να βρεις στο..

Μητσοτάκης - εκδότες «φρενάρουν» την ρύθμιση για ΕΔΟΕΑΠ

του Μιχάλη Σιάχου

Για την άλλη βδομάδα πάει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για τον ΕΔΟΕΑΠ στη Βουλή, μετά τις επιφυλάξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αντίδραση των εκδοτών.
Τις τελευταίες ώρες, στην ηγεσία του υπουργείο Εργασίας επικρατεί μια σχετική «παγωμάρα» για το θέμα, η οποία έχει καταλαγιάσει τον αρχικό… ενθουσιασμό και τη βιασύνη για άμεση, ακόμα και με διαδικασίες κατεπείγοντος, κατάθεση στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για τον ΕΔΟΕΑΠ, κάτι που αναμενόταν να γίνει σήμερα ή αύριο.
Δύο είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για το μούδιασμα των τελευταίων ωρών..

Στις 20 Νοεμβρίου ο Φιλελεύθερος του Μαυρίδη στα περίπτερα

Μία καθημερινή και βαθιά ταξική εφημερίδα...

Τελικά ο Θανάσης Μαυρίδης του liberal, φαίνεται πως βρήκε χρηματοδότη και βγάζει εφημερίδα  που θα κρεμαστεί στα περίπτερα στις 20 Νοεμβρίου (ήδη υπάρχει το σχετικό «μπανεράκι» στο σάιτ του Μαυρίδη).
Το φύλλο θα τιμάται 1,5 ευρώ, θα είναι ημερήσιο και το όνομά του Φιλελεύθερος! Οπως ομολογεί ο (ειλικρινής όπως πάντα) Μαυρίδης ο Φιλελεύθερος θα είναι μια βαθιά ταξική εφημερίδα και συγκεκριμένα θα είναι η εφημερίδα της μεσαίας τάξης και θα υποστηρίζει, λέει, τα συμφέροντά της. «Θα είμαστε δίπλα σε κάθε φιλελεύθερη φωνή, θα υπερασπιζόμαστε την φιλελεύθερη προοπτική της χώρας,..

Θεαματικότητες, fashion police και αρσενική κυριαρχία…

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Αν βγω να γράψω για τον Τσακαλώτο που δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1,1 δις. θα με πούνε ΣΥΡΙΖΑΙΟ. Αν βγω να γράψω για τον Μητσοτάκη που υποσχέθηκε φάρμακα στο σπίτι, θα με πούνε Νεοδημοκράτη. Αν βγω να γράψω για την ταινία του Βούλγαρη και τους εκτελεσμένους, θα με πούνε παλιοκουμμούνι. Αν βγω να γράψω για την επικείμενη επιστροφή της Άντζελας Γκερέκου στην πολιτική, θα με πούνε μερακλή. Ασταδγιάλα λοιπόν, θα κάτσω κι εγώ να πω ντεσού και παραλειπόμενα και πιτσικουλιές..

«Ρήγματα» στους καναλάρχες για τις άδειες

Ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις παρατηρούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τον νέο τηλεοπτικό διαγωνισμό, η διαδικασία για τον οποίο ανοίγει μετά την χθεσινή κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά στη Βουλή.
Παρότι θα περίμενε κανείς πως έπειτα απ’ όσα έγιναν τον προηγούμενο Οκτώβριο μεταξύ των καναλαρχών και της κυβέρνησης, το μέτωπο κατά του Μεγάρου Μαξίμου θα ήταν… αρραγές, παρατηρούνται σοβαρά ρήγματα. Συγκεκριμένα οι προβλέψεις για τον νέο διαγωνισμό, με 35 εκατομμύρια ως δεκαετές τίμημα για την άδεια (σε δέκα δόσεις, ήτοι 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο) και για 7 άδειες πανελλαδικής..

Χρυσαυγίτες χτύπησαν δικηγόρο έξω από το Εφετείο

Eπίθεση από ομάδα περίπου 30 χρυσαυγιτών δέχθηκαν δυο γυναίκες στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η μία εξ αυτών συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Oι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεi στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα οπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Την ίδια ώρα ομάδα χρυσαυγιτών που μοίραζαν φυλλάδια, ήταν κοντά στο τρόλει.
Κάποιος μέσα από το τρόλει κάτι φώναξε προς τους χρυσαυγίτες. Εκείνοι, εξαγριωμένοι προσπάθησαν να μπουν μέσα στο όχημα. Οι δύο γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει..

ΠΟΕΣΥ: Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ

Στο παρά ένα της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στον πνέοντα τα λοίσθια ΕΔΟΕΑΠ να ανανήψει και να επιβιώσει, ορισμένοι εργοδότες από το χώρο των έντυπων ΜΜΕ τορπιλίζουν την προσπάθεια προβαίνοντας μάλιστα στην απαράδεκτη κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων τους. Των εργαζομένων των οποίων τις εισφορές κάποιοι από αυτούς παρακρατούν, αλλά δεν καταβάλλουν.
Αντιδρούν αυτοί που αποκόμισαν σημαντικά κέρδη από την κατάργηση του τέλους επί των..

Το χειροποίητο ραδιόφωνο

Σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου παρέστησαν 9 υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πολλοι καλλιτέχνες, έγινε η παρουσίαση του Ραδιοφώνου 24/7 (88.6 FM) που ανήκει στον  όμιλο 24MEDIA του Δημήτρη Μάρη.
To χειροποίητο ραδιόφωνο (όπως το χαρακτηρίζει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου)  βγήκε στον αέρα των ερτζιανών και του διαδικτύου προ πενταμήνου, επελέγη όμως η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να γίνει η παρουσίασή του σε φίλος και ακροατές. Το news247 γράφει σχετικά:
Όλα ξεκίνησαν από κουβέντες που έκαναν στην πόλη άνθρωποι που αγαπάμε”. Με αυτά τα λόγια εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και..