ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ραγδαίες και δραματικές εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ

Προσημείωση κτηρίου του Οργανισμού έως του ποσού τoυ 1,3 εκατ. 

Την ύστατη στιγμή, λίγο πριν η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δηλώσει αδυναμία πληρωμών γενικά, συνεχίζονται τα πολιτικό-κυβερνητικό-συνδικαλιστικά παιχνίδια για την τύχη του Οργανισμού. Η αρνητική απάντηση των “τεχνικών κλιμακίων” της τρόϊκας στο θέμα που έθεσε το υπουργείο Εργασίας εκ μέρους της κυβέρνησης, να θεσμοθετηθεί δηλαδή ένα νέο ταμείο υγείας ΜΜΕ που θα παρέχει υποχρεωτική ασφάλιση ως ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικου Δικαίου με παράλληλη εισφορά 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ, προκάλεσε σοκ στους συνδικαλιστές που έως σήμερα δήλωναν πως το θέμα θα λυθεί…Προφανώς και δεν λύθηκε τίποτε.
Το υπ. Εργασίας καλεί σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη τους συνδικαλιστές, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προγραμματίζει συνεδρίαση το απόγευμα με θέμα “απεργιακές κινητοποιήσεις”..

Στον όμιλο της «Καθημερινής» ο Χρήστος Μπάρλας

Τη διεύθυνση του digital κομματιού της Καθημερινής (διευθυντής Ψηφιακών Μέσων) αναλαμβάνει ο Χρήστος Μπάρλας που συμφώνησε με τη διοίκηση του ομίλου.
Στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης του τμήματος new media, η Καθημερινή προχώρησε σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από το Real Group των Χατζηνικολάου - Κουρή και τη γενική διεύθυνση του Real FM, μετά από πολυετή συνεργασία με τον συγκεκριμένο όμιλο.
Ο Χρήστος Μπάρλας έχει μεγάλη εμπειρία στα media, καθώς από το 1989 εργάζεται ως..

Οι ιδιοκτήτες (παλιοί και νέοι) των ραδιοφώνων της Αθήνας

Αρκετές οι μεταβολές στα μετοχολόγια των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας. Είτε ως εσωτερικές ανακατατάξεις στους ήδη υπάρχοντες μετόχους, είτε με την είσοδο νέων «παικτών» στη μπάντα. Αναλυτικά οι ιδιοκτήτες όπως τους παρουσιάζει το e-tetradio:

87.7 ΕΝ ΛΕΥΚΩ - FRONTSTAGE ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.
97,08% Braverman Investments Limited
(100% Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου)
2,92% Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου
88.0 ΜΕΝΤΑ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Α.Ε.
90,17% Δίφωνο Ραδιοφωνικές Εκμεταλλεύσεις Α.Ε. (100% Διαπασών Α.Ε.)..

Τέλος και επισήμως στον «Βήμα FM» από τον Μαρινάκη

H εταιρεία «ALTER EGO» δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοσταθμού «ΒΗΜΑ FM» και προτίθεται να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη λύση και εκκαθάρισή της εταιρείας καθώς και των εταιρειών «ΔΟΛ DIGITAL A.E.» (in.gr)  και «HEARST ΔΟΛ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ» (περιοδικό Cosmopolitan).
Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιώργος Δήμας, εκπροσώπος της εργοδοσίας της εταιρείας «ALTER EGO» του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά την τριμερή συνάντηση που έγινε την Παρασκευή στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα  Ανδρέα Νεφελούδη, των εκπροσώπων των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ & ΕΤΕΡ) και του εκπροσώπου της «ALTER EGO». Σκοπός της τριμερούς ήταν να δοθούν διευκρινίσεις..

Εξώδικο των απεργών πείνας στον ΕΔΟΕΑΠ

Αντιπροσωπεία των απεργών πείνας κατέθεσε σήμερα εξώδικο στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι μέτοχοι – μέλη για τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού και για τις ενέργειες της διοίκησής του προκειμένου να εισπραχθούν οφειλές παρελθόντων ετών. Αναλυτικά στο εξώδικο αναφέρεται:
Ενώπιον
παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής
Εξώδικη Δήλωση Πρόσκληση και Διαμαρτυρία
Των Αφροδίτης Υψηλάντη, Τζώρτζιας Κοντράρου, Μαρίνας Βήχου και Ελένης Ανδριανού
Προς τον ΕΔΟΕΑΠ
(Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) Οδός Σισίνη 18, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Είμαστε μέλη της ΕΣΗΕΑ και μέλη μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ..

Nέα αθλητική εφημερίδα με την «δημοκρατία»

Η «δημοκρατία» παίζει «ΜΠΑΛΑ». Από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα όλη η Αθλητική επικαιρότητα σε ενα πλούσιο αθλητικο ένθετο.
Αναλύσεις, παρασκήνια, δηλώσεις των πρωταγωνιστών για όλα όσα συμβαίνουν στην Σούπερ Λίγκα αλλά και τι γίνετε στην Φούτμπολ Λίγκ και στους 8 ομίλους της Γ' Εθνικής.
Αυτή την Δευτέρα, πλούσιο ρεπορτάζ για το ντέρμπι στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Όλο όσα έγιναν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, οι αντιδράσεις των δύο προπονητών και μία συνέντευξη που θα συζητηθεί!
Ακόμα, ρεπορτάζ για όλα τα σπορ, τον κλασικό αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την..

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Μύκονοοοοοος!

Όταν το κράτος οφείλει να ασκεί κοινωνική πολιτική προς όφελος της χλίδας

του Χρήστου Ξανθάκη (newpost)

Κάθομαι εγώ τώρα και κοιτάω το δελτίο της ημέρας και βλέπω σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη, βλέπω ότι στον κύκλο της 32χρονης ψάχνουν τον δολοφόνο στα Πατήσια, βλέπω ότι τελειώνει η συνεργασία Σάκη Ρουβά και Κωνσταντίνου Καφίρη (σοκ!), βλέπω και τους επιθεωρητές Κλουζώ της ΠΟΕΔΗΝ που ανακάλυψαν χολέρα στα υπόγεια του μαιευτηρίου Έλενας. Εκεί όπου πάνε όλες οι φυλές του κόσμου για να γεννήσουν, βρήκανε οι συνδικάλες να παίξουν τα μικροκομματικά τους τα παιχνιδάκια να σκορπίσουν τρόμο. Εκεί όπου σκάνε..

Εξω φρενών η Στεφανίδου στο «Ε»

«Δεν έχετε το δικαίωμα να μου πάρετε τον υπολογιστή» φώναζε στους ελεγκτές της ΒΣΑ

Aναστάτωση προκλήθηκε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» με τη διενέργεια ελέγχου, παρουσία δικαστικού επιμελητή, για να διαπιστωθεί αν έχουν νόμιμα αγορασμένα λογισμικά  των εταιρειών μελών της BSA.
Mάλιστα η τηλεπαρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου, έγινε έξω φρενών και άρχισε να φωνάζει στους αρμοδίους της εταιρείας που προσπάθησαν να της ελέγξουν τον Η/Υ: «Δεν έχετε το δικαίωμα να μου πάρετε τον υπολογιστή μου» γιατί ήθελαν να της ελέγξουν τον υπολογιστή.  Σύμφωνα με την εκπομπή Happy Day του Alpha η Στεφανίδου θύμωσε γιατί, όπως όλοι, είχε προσωπικά αρχεία...

Μικροπολιτικά μερεμέτια

Δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η συνέντευξη της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι όπου αφού ευχαριστεί τους έλληνες μετανάστες, αναφέρει πως δεν θέλει να φύγει κανένας Ελληνας από τη χώρα της και καλεί την ΕΕ να είναι πρακτική στις διαπραγματεύσεις για το BREXIT.
Βέβαια για ΤΑ ΝΕΑ η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο δεν ήταν τόσο σημαντική αφού, όπως σχολίασε χθες ο Μικροπολιτικός, την ωρα της κοινής συνέντευξης στον Κήπο «λίγα μέτρα πιο πέρα γίνονταν μερεμέτια για τον καλλωπισμό του οικήματος και του περιβάλλοντος χώρου»... Kηπουροί, λέει, δούλευαν στα παρτέρια και τον κήπο του Λευκού Οίκου, ενώ εργάτες άσπριζαν τις..

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε την ΕφΣυν για συνέντευξη

 ...αμέσως μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Με τρεις «δυνατές», όπως τις λένε στα δημοσιογραφικά γραφεία, συνεντεύξεις κυκλοφορεί σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Mια από αυτές είναι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που αμέσως μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ επέλεξε την ΕφΣυν (μάλλον του ταιριάζει πιο πολύ και είναι αυτή που του βγήκε από αριστερά) προκειμένου να μιλήσει και να ξεκαθαρίσει  πως «στις διεθνείς σχέσεις ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί τη χώρα, όχι το κόμμα του», κάνει λόγο για «αντιπολίτευση του κωνείου», που αποτελεί «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ».
Αναφορικά με όσους του καταλογίζουν πρόσδεση στον «Ατλαντισμό» ο Τσίπρας επισημαίνει..

Οι πληρωμένοι, οι εν αναμονή και οι απένταροι. Ολοι MEGA !

Ήταν που ήταν μπερδεμένα τα πράγματα στο MEGA, τελευταία η κατάσταση για τους εργαζόμενους παράγινε. Κανείς δεν ξέρει τι να κάνει, αν πρέπει και τι να διεκδικήσει από τα οφειλόμενα, πόσοι αντέχουν με τις απολαβές που ήδη έχουν εισπράξει και πόσοι άλλοι εξακολουθούν να μη μπορούν να καλύψουν τα βασικά τους έσοδα, μη έχοντας άλλη εργασία ή άλλο οικονομικό πόρο. Όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα οι συνθήκες δεν θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης από την πλευρά των εργαζομένων.
Αν αυτό βολεύει τους μετόχους; Έτερον εκάτερον.
Πάντως τα δεδομένα σήμερα έχουν ως εξής : 150 στο σύνολο των 400 περίπου εργαζομένων..

Μαρία, το μαλλί πως είναι;..

Η ευρωβουλευτής και νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, (και) σε ρόλο... hair-stylist. "Κολλάει" την γκρίζα φράντζα του Κούλη, που "πέταγε" λίγο παραπάνω.
Τα στιγμιότυπα από τις Βρυξέλλες, θύμισαν λίγο από... Σοφία Βούλτεψη όταν μπροστά στις κάμερες και λίγο πριν βγει στο "γυαλί", ρωτούσε τους δημοσιογράφους, "το μαλλί πως είναι?"!..

Το δυνατό γραφείο του Έθνους

Το ιστορικό Έθνος από τη στιγμή που έφυγε από τα αθηναϊκά χέρια τού Πήγασου απέκτησε θεσσαλονικιώτικη ψυχή. Δικαιολογημένο. Αφού εκεί βρίσκεται κατ’ ουσίαν ο πατριάρχης τής έκδοσης και από εκεί εκπορεύεται το χρήμα για να στηθεί μια ευπρόσωπη εφημερίδα, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα και μαζί αρκετό, αναλογικά, βορειοελλαδίτικο δημοσιογραφικό αίμα στις φλέβες του.
Γι αυτό, σε μια εποχή που τα γραφεία των αθηναϊκών εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη αποψιλώνονται, ακόμα και καταργούνται, το αντίστοιχο τού Έθνους είναι δυνατό, πολυπρόσωπο και παραγωγικό. Αρκετοί εργαζόμενοι, που φτάνουν..

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις για τα κυριακάτικα

Συγκριτικοί πίνακες και για τις αθλητικές εφημερίδες

Πτώση κατά 15.330 φύλλα σημείωσαν οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Τα κυριακάτικα πούλησαν στο σύνολό τους πανελλαδικά περί τις 213 χιλιάδες φύλλα...
Στην πρώτη θέση βρέθηκε η εφημερίδα Καθημερινή με κυκλοφορία 53.550 φύλλων- αν και πούλησε 7.350 φύλλα λιγότερα από την περασμένη εβδομάδα, δεύτερο ήταν το Πρώτο Θέμα που πούλησε 53.040 φύλλα και τρίτο σταθερά Το ΒΗΜΑ με 35.230. Kαι οι τρεις προαναφερόμενες εφημερίδες έχασαν φύλλα - τα περισσότερα η Καθημερινή (-7.350). Η μοναδική κυριακάτικη που «τσίμπησε» φύλλα αυτή την εβδομάδα ήταν η Νέα Σελίδα (+1390)..

«Έκοψαν» την πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ τα τεχνικά κλιμάκια

Δεν πήρε το «οκ» των τεχνικών κλιμακίων η πρόταση για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και το θέμα παραπέμπεται στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σημερινή συζήτηση για τον ΕΔΟΕΑΠ σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων δεν κατέληξε σε μια κατ’ αρχάς συμφωνία και το θέμα παραπέμπεται στη συνάντηση που θα έχει η υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, με τους επικεφαλής της τρόικας την ερχόμενη Τρίτη.
Η συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε γύρω από την επιβολή του 2% στον τζίρο των επιχειρήσεων ΜΜΕ, ενώ υπήρχαν ενστάσεις και για το πώς ένα Ταμείο..

Οι φαρμακερές ατάκες του ατελιέ

Φωτορεπορτάζ στα άδυτα του Documento

Αν μη τι άλλο το κλίμα μεταξύ των εργαζόμενων στην εφημερίδα Dicumento είναι καλό.
Τουλάχιστον αυτό βγαίνει από την παρακάτω ανάρτηση που έγινε στο σάιτ της εφημερίδας:
Οι εργαζόμενοι του ατελιέ που επιμελούνται την εικόνα της εφημερίδας Documento, εκτός από ταλέντο έχουν και χιούμορ.
Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, έμπνευσης και έντασης για να τυπωθεί μια εφημερίδα «γεννάνε» ατάκες που αποφάσισαν να τις κάνουν «κορνίζα»..

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη Διανομή Τύπου

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ) στηρίζουν την αγωνιστική απόφαση των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου για 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι:
Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, η εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, τα αποδυναμωμένα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα που φέρνει η δίνη των αλλαγών στο χώρο του Τύπου επιβάλλουν την ακόμα  πιο..

Πολάκης: Πολιτική αλητεία με την «χολέρα»

Για «πολιτική αλητεία και διασπορά ψευδών ειδήσεων» κάνει λόγο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ιστορία περί χολέρας στο νοσοκομείο ΕΛΕΝ. Σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στη σελίδα του υφυπουργού Παύλου Πολάκη στο facebook, συγκεκριμένα αναφέρεται:
Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας..

Ενιαία ρύθμιση και για τα αναδρομικά των δημοσιογράφων

Με ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία, θα επιλύεται και το ζήτημα των αναδρομικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε παράλληλη με τη μισθωτή τους εργασία. Αυτό προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό το θέμα θα λυθεί μέσω ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί εν ευθέτω χρόνω στη Βουλή.
Ο αρμόδιος υφυπουργός έχει δώσει εντολή να μην ενεργοποιηθούν διωκτικά μέτρα εναντίον των δημοσιογράφων, στους οποίους έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια για καταβολή αναδρομικών..

Οι δημοφιλέστεροι «πειρατές» στα FM των Αθηνών

Στις ακροαματικότητες τους συναντάμε στην κατηγορία «άλλοι σταθμοί», χωρίς να φαίνονται στις λίστες. Ωστόσο είναι ραδιόφωνα που διαθέτουν φανατικό κοινό.
Με αφορμή και τον «πειρατή» με τις τζαζ μουσικές, που στρογγυλοκάθισε στη συχνότητα του Flash 96 (ΕΔΩ), σας παρουσιάζουμε την πλήρη λίστα με τους πιο γνωστούς της μπάντας. Κάποιοι εξ αυτών ήταν νόμιμοι αλλά έμειναν στην απ' έξω στην προ 15ετίας αδειοδότηση, κάποιοι άλλοι βγήκαν στον αέρα αργότερα και παγιώθηκαν στην πορεία.
Συνήθως εκπέμπουν από βουνά, είτε από τον Υμηττό είτε από τα Δυτικά (Πυροβολεία, Ζαχαρίτσα). Στην πλειοψηφία τους με λαϊκό ρεπερτόριο, καλύπτοντας όλο το φάσμα του..

Φονιάδες των λαών, φέρτε κάνα φράγκο!

Όταν ο ηρωισμός των Ελλήνων θυμίζει Κούγκι και Αρκάδι

του Χρήστου Ξανθάκη
 
Δεν θυμάμαι τώρα ποιος Εγγλέζος το είχε πει, αλλά είναι από τα πιο έξυπνα αποφθέγματα των τελευταίων ετών. Ότι δηλαδή θέλουμε απ’ τους πολιτικούς να έχουν τα άγχη μας και τις ανησυχίες μας, να διακατέχονται από τα ίδια πάθη με εμάς, να κάνουν τα ίδια λάθη. Κι όταν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε γινόμαστε έξαλλοι και έξαλλες. Κι αρχίζει το κατηγορητήριο…
Βλέπε την επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ. Τα μύρια όσα ηρωικά και επικά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις χαιρετούρες και τα χαμόγελα του Αλέξη με τον Ντόνανλντ. Από τα light του τύπου «τα κατάφερε μια χαρά το υπηρετικό προσωπικό» έως τα πιο heavy όπως..

Βαγγέλης Ραπτόπουλος: Ευγνώμων για το ραδιόφωνο

Αιτίες για να επικρίνω ανθρώπους και συμπεριφορές, και ακόμα πιο πολύ για να γκρινιάζω, υπάρχουν άπειρες, δόξα τω Θεώ. Ιδίως σε μια εποχή τόσο παρακμιακή όσο η δική μας. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο έβαλα στόχο μου να κάνω το αντίθετο. Να εγκωμιάσω όποιον και ό,τι μπορώ, ή μάλλον να εντοπίσω και να αναλύσω όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να αισθάνομαι ευγνώμων και υπόχρεως.

Ένα απ’ αυτά είναι και το ραδιόφωνο. Όπου πρωτοάρχισα να κάνω εκπομπές από τα είκοσι τρία μου, στην ΕΡΤ (τότε δεν υπήρχαν ιδιωτικοί σταθμοί), όταν ακόμα υπηρετούσα τη θητεία μου στην Αεροπορία. Κράτησε χρόνια αυτή η κολόνια, καμιά δεκαπενταριά με κάποια διαλείμματα, και πέρασα διαδοχικά και από τα τρία προγράμματα..

Η μικροψυχία της ΝΔ και η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ

Είναι μια σχιζοφρενική αντιπολίτευση. Ζητούν από τον Τσίπρα να κινηθεί ρεαλιστικά και όταν το κάνει του… επιτίθενται γιατί δεν επαναλαμβάνει τα λάθη που έκανε το κόμμα και ο ίδιος στο παρελθόν. Αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα χωρίς δισταγμό.
Η  κομπανία της μικροψυχίας και της παραπληροφόρησης έδρεψε δάφνες  αυτές τις ημέρες.
Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ δεν πήγε άσχημα, όπως περίμεναν, και προσπαθούν να την υποβαθμίσουν ή και την κατατάσσουν στις… αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα. Μόνο που δεν μπορούν να βρουν κάτι αρνητικό και το κατασκευάζουν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε  δώσει οδηγίες στον Πρωθυπουργό, πριν φύγει για την..

Συνεργασία του Action24 με τον Όμιλο ΣΚΑΪ

Νέο πρόγραμμα για το Action24 σε συνεργασία με τον Όμιλο ΣΚΑΪ. Η μεσημεριανή ζώνη ξεκινάει καθημερινά στις 15:00 με το μαγκαζίνο «Today», με τη Μάιρα Μπάρμπα και τη δημοσιογραφική ομάδα του skai.gr.
Στην απογευματινή ζώνη, το Action24 προβάλλει τις καθημερινές εκπομπές μαγειρικής «Eat and Fit» με τον σεφ Δημήτρη Δαλιάνη και το «Chef στον Αέρα» με την Ελένη Ψυχούλη, που μεταδιδόταν από τον ΣΚΑΪ. Ο Αντώνης Κατσαρός συνεχίζει με το αθλητικό δελτίο «Sports Live» καθημερινά στις 20:00.Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24, το «Newsroom», παραγωγής του skai.gr, παραμένει στις 21:00 με τη Νίκη Λυμπεράκη και..

Φιλότεχνος...

Αν δεν το καταλάβατε χθες το ΣτΕ αποφάσισε ότι αν κάποιος δικαστής ή πολιτικός ή δημοσιογράφος πάρει "δωράκια" (πράγμα απίθανο) και έχει τα "τούβλα" στο σπίτι ή τα κάνει κοσμήματα και ακριβούς πίνακες που θα αναπαύονται εντός της οικίας του, αν του ζητήσουν να τα δηλώσει στο πόθεν έσχες του, αυτό είναι ...αντισυνταγματικό. Επίσης το πόθεν έσχες των δικαστικών (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μπυθουλαίους) θα ελέγχεται από δικαστικούς, γιατί είναι προφανές ότι έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια.
Αιτούμαι λοιπόν εφενός μεν το δικό μου "πόθεν έσχες" να ελέγχεται από τη..

Σύνταγμα... one size

Πριν από λίγους μήνες τα ανώτατα δικαστήρια είχαν αποφασίσει να πάρουν οι δικαστικοί τα αναδρομικά τους και είχαν καταλήξει στο ότι ήταν αντισυνταγματικές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις εφόσον το Σύνταγμα προβλέπει ότι θα πρέπει οι ανώτατοι δικαστικοί να έχουν εξομοιωμένες απολαβές με εκείνες των βουλευτών και της πολιτικής ηγεσίας (ΠτΔ, πρωθυπουργός κλπ.). Σήμερα και πάλι τα ανώτατα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικό το να εξομοιώνονται οι δικαστικοί με τους βουλευτές στο «πόθεν έσχες», οπότε ζητούν μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους και μάλιστα από όργανο που..

Τελειώνει το «ευγενές» ταμείο των δημοσιογράφων...

Τίτλοι τέλους απειλείται να μπουν σε έναν από τους πλέον ιδιόμορφους ως προς τη λειτουργία τους οργανισμούς περίθαλψης και επικούρησης, τον ΕΔΟΕΑΠ. Βέβαιο είναι ότι το περίφημο «ευγενές» ταμείο των δημοσιογράφων, ύστερα από πολλές περιπέτειες, δεν θα λειτουργεί όπως το ξέραμε, θα αλλάξει μορφή, προσαρμοζόμενο στη νέου τύπου κοινωνική ασφάλιση, την οποία καθορίζουν τα προγράμματα προσαρμογής και οι κανόνες των δανειστών.
Οι απαρχές της μέχρι σήμερα μορφής του συγκεκριμένου ταμείου βρίσκονται στη δεκαετία του 1970, όταν η χρηματοδότησή του αλλάζει. Το περίφημο Λαχείο των Συντακτών, που αποτελούσε τον βασικό πόρο της υγειονομικής περίθαλψης και των επικουρικών συντάξεων των εργαζομένων στις εφημερίδες, αντικαθίσταται προς το τέλος της δεκαετίας του 1960 από το περίφημο..

Άβυσσος η ψυχή του… δημοσιογράφου

Ασέβεια προς το Μέσι τα «λάθη του Λεμονή»

Αν πρέπει να γράψουμε κάτι τιμητικό για τον Ολυμπιακό, μετά την αξιοπρεπή ήττα 3-1 από τη Μπαρτσελόνα, μπορούμε πολλά. Αν πρέπει να γράψουμε αρνητικά, μπορούμε ακόμα περισσότερα. Άλλωστε, εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απολέσει τη δεδηλωμένη του μυαλού τους με καταφανή αποσταθεροποίηση της σκέψης, άρα και της κρίσης, οπότε τους είναι εύπεπτο, ό,τι κι αν τους σερβίρουμε.
Ποια είναι η ουσία; Ότι η Μπαρτσελόνα κι ο Ολυμπιακός παίζουν ποδόσφαιρο ο ένας, ποδόσφαιρο κι ο άλλος, αλλά η ικανότητα του ενός είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη του άλλου..

Περί δεοντολογίας

UPD Tι γράφει ο Δ. Τερζής στην ΕφΣυν για το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» σχετικά με τις αποκαλύψεις για τα βλαστοκύτταρα και τι απαντάει η εφημερίδα «δημοκρατία» μεσω email προς τους zoornalistas:

Θα θυμίσουμε στους όψιμους ερευνητές της «Δημοκρατίας» ότι η «Εφ.Συν.» ήταν η πρώτη εφημερίδα που ανέδειξε το θέμα τον Ιούνιο και το παρουσίασε αναλυτικά σε συνεχή δημοσιεύματα, τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν επιστολή του ιδιοκτήτη της Stem Health στην εφημερίδα μας, αλλά και μαρτυρία πρώην εργαζόμενου στην εταιρεία.
Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν την έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και..

Μια εβδομάδα σιωπής από παντού…

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) για τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM»:

Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από τη στιγμή που σίγησε ο «Βήμα FM». Αντί άλλων λοιπόν σκεφτήκαμε να παραθέσουμε μερικά μόνο από τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά του.
Ο «Βήμα FM» είναι ένας εκ των δύο ραδιοσταθμών, από το σύνολο των σαράντα πέντε ιδιωτικών ραδιοσταθμών του λεκανοπεδίου, που «καλύπτει» την Ανατολική Αττική (Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Πόρτο Ράφτη, Σπάτα).
Τα studios είναι εξοπλισμένα με τις κορυφαίες κονσόλες παραγωγής ήχου και όλη..

Ακριβό μου κλικ

Οταν η δημοσιογραφία ποδοπατάει προσωπικότητες και τις πετάει στην αρένα του ανταγωνισμού

Ο αναγνώστης-πελάτης πληρώνει ευκολότερα όταν το προϊόν τυλίγεται σε χαρτί από κραυγές αγριεμένων γραμματοσειρών. Αυτό συμβαίνει από παλιά, από καταβολής τής κατηγορίας «αναγνώστης» που μετεξελίχθηκε σε «χρήστη τού ίντερνετ». Τώρα ο κυβερνοχώρος προσκυνά παγκοσμίως τις διαδικτυακές θεότητες, που είναι
τα λάικ και τα κλικ. Ο έξυπνος τίτλος, ο παραπλανητικός ή αυτός που υπόσχεται φωτογραφικό θέαμα και κείμενο που σπάει κόκαλα, κερδίζει «πατήματα» και το κοντέρ των διαδικτυακών μετρήσεων γράφει χιλιόμετρα. Κλικάρουν ακόμα..

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μπάμπης, ο αμερόληπτος αναλυτής

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κάνει μία αποτίμηση της πορείας της οικονομίας τα 36 χρόνια που μεσολάβησαν από την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σαν σήμερα το 1981.
Δείχνει και διάγραμμα με τους ρυθμούς ανάπτυξης. Πολύ φτωχή η ανάπτυξη τη δεκαετία του 80 που κυβερνούσε ο Αντρέας, λέει ο Μπάμπης. Μόλις 0,7% κατά μέσο όρο. Αμέσως μετά, συνεχίζει ο Μπάμπης, ήρθε ο Μητσοτάκης ο οποίος εφήρμοσε τις σωστές μεταρρυθμίσεις.
Εν τω μεταξύ το διάγραμμα κάνει βουτιά και δείχνει ύφεση τα χρόνια του Μητσοτάκη αλλά ο Μπάμπης δεν βρίσκει λόγο να το αναφέρει αυτό αφού οι μεταρρυθμίσεις ήταν σωστές, άσχετα αν βύθισαν την οικονομία. Ύστερα ήρθε ξανά..

Στον αέρα η ηλεκτρονική υποβολή «πόθεν έσχες»

Αντισυνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις διατάξεις που αφορούν την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» ηλεκτρονικά. Μετά τη σημερινή απόφαση βρίσκεται στον «αέρα» η διαδικασία  για όλους τους υπόχρεους (δικαστές, δημοσιογράφοι, εκδότες, λιμενικοί κτλ.) και ανεξάρτητα εάν η προθεσμία υποβολής λήγει το ερχόμενο Σάββατο, 21 Οκτωβρίου
 Η σχετική υπουργική απόφαση είναι μη νόμιμη και πολλές διατάξεις της αντισυνταγματικές, όποτε πρέπει να εκδοθεί νέα, προσαρμοσμένη στην απόφαση του ΣτΕ.
Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, στη σημερινή έκτακτη..

Εκτάκτως την Παρασκευή...

Δεν θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο στα περίπτερα οι εφημερίδες λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Ετσι οι πολυσέλιδες -και ενισχυμένες με προσφορές- εκδόσεις των φύλλων του Σαββατοκυριάκου θα κυκλοφορήσουν εκτάκτως την Παρασκευή.
Για παράδειγμα Τα Νέα Σαββατοκύριακο κυκλοφορούν μεθαύριο μαζί με τον 6ο τόμο από τις Στιγμές Σύγχρονης ιστορίας, ενώ το δεύτερο βιβλίο  για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση (ο «Σοβιετικός Μαρξισμός» και οι Έλληνες στοχαστές του Γιάννη Μηλιού) θα κυκλοφορήσει εκτάκτως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου με την Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο. Το ίδιο ισχύει για όλα τα ..

10 +1 πράγματα που υποσχέθηκε ο Τραμπ στον Τσίπρα

Αποκλειστικό για το Newpost από τον ρεπόρτερ Ξανθάκη

του Χρήστου Ξανθάκη

Εντάξει αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, όλοι και όλες ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον Τραμπ δυόμιση δις. για αναβάθμιση των F-16. Κι ο Τραμπ, από την πλευρά του, υποσχέθηκε στήριξη, καλή θέληση, γλυκά ματάκια κλπ. κλπ. Τι ειπώθηκε όμως πίσω απ’ τις κουίντες, όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα κι έσβησαν τα φλας. Τι έταξε ο Ντόναλντ στον Αλέξη, για να εξασφαλίσει την φιλία και τη συμμαχία της ισχυρής Ελλάδας;
Το Newpost έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ, με όλα όσα υποσχέθηκε ο Τραμπ στον Τσίπρα:..

Μισθός συντάκτη στους εργαζόμενους στα sites

Η απόλυση, η προσφυγή και η δικαίωση εργαζόμενου - Τι αναφέρει απόφαση-σταθμός του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών

Μια σημαντική δικαστική απόφαση ελήφθη πρόσφατα, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σταθμός για τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο, καθώς αναφέρει κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι στα sites δικαιούνται μισθό συντακτών και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα:
Τον Μάρτιο του 2011 η διεύθυνση της εταιρείας «Π.Δ. Εκδόσεις ΕΠΕ» (ιδιοκτησίας Παύλου Δημητριάδη) απέλυσε εργαζόμενο στην ιστοσελίδα dealnews, o oποίος αμειβόταν με 450 ευρώ για 48 ώρες εργασία την εβδομάδα, χωρίς ασφάλιση.
Ο εργαζόμενος απαίτησε δεδουλευμένα βάσει της σύμβασης συντακτών και να κηρυχθεί..

Πιλοτικά το barcode από το «Αργος»

Το πρακτορείο διανομής Τύπου προλαβαίνει το υπουργείο. Χθες, λέγαμε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε πολύ με την επιβολή του barcode στις κυκλοφορίες των εφημερίδων και ότι η ένταξη του στο ΕΣΠΑ θα το πάει ακόμα πιο πίσω. Το κενό έρχεται να το καλύψει το management του πρακτορείου σε συνεννόηση με τους μετόχους του (Μαρινάκης, Αλαφούζος)
Τις επόμενες εβδομάδες θα εφαρμόσει πιλοτικά σε 150-200 σημεία πώλησης το barcode, προκειμένου να δούμε πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια εφαρμογή από την οποία θα προκύπτουν τα πραγματικά νούμερα των εφημερίδων. Εκτός..

Νοκ αουτ έβγαλε η ΕΡΤ τον ΣΚΑΙ

Το θέμα δεν είναι ότι η ΕΡΤ για άλλη μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στην περίπτωση δηλαδή της κάλυψης του ταξιδιού Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Τραμπ, την άψογη και δυναμική της παρουσία στην ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης. Το θέμα είναι ότι τελικά καθιστά τη δημόσια τηλεόραση, το μοναδικό πυλώνα που είναι σταθερά και αυστηρά προσηλωμένος στις αξίες της ενημέρωσης, χωρίς εκπτώσεις ή άλλες σκοπιμότητες!
Κι αυτό διότι ο ΣΚΑΙ για παράδειγμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει – λόγω του ενημερωτικού του προφίλ, ως αντίπαλο δέος, παρασυρμένος στην αντιπολιτευτική του δίνη, εξαντλείται..

Δεν εγκαταλείπουν οι απεργοί πείνας

BINTEO

Εδώ και 8 ημέρες, 4 δημοσιογράφοι, όλες γυναίκες, έχουν «κατασκηνώσει» έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και κάνουν απεργία πείνας, ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να σώσει το ταμείο των δημοσιογράφων, που ήδη σταμάτησε να καταβάλλει επικουρικές συντάξεις.
Είναι αποφασισμένες να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, παρά την κούραση, έως ότου βρεθεί λύση. Η Αφροδίτη Υψηλάντη, η Τζώρτζια Κοντράρου, η Μαρίνα Βήχου και η Ελένη Ανδριανού, συνταξιούχοι δημοσιογράφοι με μεγάλη πορεία στο ρεπορτάζ, ζουν ήδη εδώ και μία εβδομάδα με νερό και μόνο μία μπανάνα την ημέρα. Για το κάλιο, όπως εξηγεί η Μαρίνα Βήχου...
Αλλά δεν σταματούν. «Τώρα είναι η ώρα», λέει η Αφροδίτη Υψηλάντη, «να αποφασίσει..

Δικαίωση της ΕφΣυν για τα βλαστοκύτταρα

Ποινικές διώξεις σε βάρος 19 προσώπων της ιδιωτικής τράπεζας βλαστοκυττάρων Stem Health Hellas αλλά και των νόμιμων εκπροσώπων του ομίλου «Υγεία», στον οποίο ανήκε η εταιρεία έως το 2013, απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα της «απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της άμεσης συνέργειας στην απάτη».
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» από την πρώτη στιγμή ήταν η μοναδική που ερεύνησε σε βάθος το θέμα της Stem Health, η οποία άφησε «ξεκρέμαστους» 30.000 γονείς, αλλά και γενικότερα το ζήτημα των βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα..

Συσκέψεις, πρωτοσέλιδα και αλλαγή ρόλων

«Ο 'διάβολος' πετούσε με F-16». Εξυπνος ομολογουμένως ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και με εξαιρετική επιλογή φωτογραφίας. Στην Αυγή πολύ θα ήθελαν να είχαν αυτοί τον συγκεκριμένο τίτλο, όχι βέβαια με Τσίπρα πρωθυπουργό...
Στην πρωινή φημερίδα της Αριστεράς δεν θα πρεπει να αισθάνονται και τόσο άνετα με το  «Στρατηγικοί εταίροι» και την φωτογραφία Τσίπρα - Τραμπ, παρόλο που ο Πρωθυπουργός εκπέμπει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης...
Στην σύσκεψη για το πρωτοσέλιδο θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον αμήχανοι, όπως και..

34 απολύσεις στον μιντιακό όμιλο του Δ. Γιαννακόπουλου

Συρρικνώνεται η DPGmedia - «Εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στον τομέα της ενημέρωσης

Από media group με πολλά sites και στόχους να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή των media η DPGmedia του Δ. Γιαννακόπουλου συρρικνώνεται με σχεδόν αποχώρηση από τον τομέα της ενημέρωσης! Τις τελευταίες μέρες απολύθηκε σύσσωμη η συντακτική ομάδα του ομίλου, συνολικά 34 άτομα όλων των ειδικοτήτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή της υπέβαλλε η αρχισυντάκτρια του CNN Μαρία Καρχιλάκη η οποία θα παραμείνει ως συντάκτρια. Η αιτιολογία του Δ. Γιαννακόπουλου για τις μαζικές απολύσεις είναι πως «πρέπει να μαζευτεί το μαγαζί»!..

Έτοιμο το σχέδιο προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες

Έτοιμο είναι σε γενικές γραμμές από το ΕΣΡ το σχέδιο προκήρυξης για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών.
Στο Ραδιοτηλεοπτικό ευελπιστούν ότι οι εκκρεμούσες νομοτεχνικές βελτιώσεις θα περάσουν από την Βουλή ως το τέλος Οκτωβρίου, ακολούθως θα γίνει δεύτερη ανάγνωση και προσαρμογή της προκήρυξης για το αν είναι έτοιμη και έπειτα το ΕΣΡ θα προχωρήσει στην απευθείας δημοσίευσή της.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα μείνει ανοιχτή για 45 ημέρες και για όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσει η διαδικασία που ορίζει ο νόμος..

Στην ουρά οι βεντέτες στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ

Η ΕΡΤ του πολιτισμού και της πολυφωνίας. Εκανε πρεμιέρα η πρωινή της εκπομπή, όχι η... πολύ πρωινή, με καλεσμένο τον Άδωνη. Τον πολιτικό άνδρα που τον έχει αποκλείσει το κακό μιντιακό σύστημα. Για αυτό έπρεπε η ΕΡΤ να του δώσει στασίδι να ακουστεί στους έλληνες πολίτες η φιμωμένη τσιρίδα του (ε, με συγχωρείτε η φωνή του ήθελα να πω).     Από περιεχόμενο συζήτησης, αφήστε το καλύτερα. Μάταια περίμενε κανείς να ακούσει ερώτημα για τις αλλαγές στην Ν.Δ. κι αν σηματοδοτεί κάτι για το μέλλον του ίδιου του Γεωργιάδη η καρατόμηση του από την θέση του τομεάρχη..

Αμήχανος

Γράφει ο Τάσος Παππάς

- Προβληματισμένο σε βλέπω. Τι έχεις;
- Τίποτε.
- Πώς τίποτε; Έχεις φάτσα ανθρώπου που έχει δεχθεί ένα μεγάλο χτύπημα. Ελπίζω να μην είναι κάτι προσωπικό.
- Μπορείς να το πεις και προσωπικό αν νιώθεις ότι ένα κομμάτι του εαυτού σου υπέστη μια βαριά ήττα.
- Α, άσε κατάλαβα. Είδες την κοινή συνέντευξη Τύπου Τραμπ-Τσίπρα και δεν μπορείς να χωνέψεις τις φιλοφρονήσεις του δικού μας στον Αμερικανό.
- Δεν το θεωρείς σοβαρό;
- Μα, καλά πού ζεις; Την εποχή που κατέβαινες στις διαδηλώσεις και φώναζες το..

Ο Τάσος Αργυρός, Group Commercial Director στην 24MEDIA

Αναλαμβάνει την συνολική εποπτεία του εμπορικού τμήματος όλων των brands του
Ομίλου


Ο Τάσος Αργυρός αναλαμβάνει καθήκοντα Group Commercial Director σε όλα τα Μέσα του Ομίλου της 24MEDIA. Με την πολυετή εμπειρία στον τομέα των media, αναλαμβάνει την συνολική εποπτεία του εμπορικού τμήματος όλων των brands του Ομίλου: Έθνος, News24/7, Huffpost Greece, Ladylike.gr, Oneman.gr, Sport24.gr, Contra.gr, Sport24 Radio και Ραδιόφωνο 24/7.
Πρόκειται για ένα από τα εμπειρότερα στελέχη της αγοράς με εκτεταμένη προϋπηρεσία..

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός απόψε στην ΕΡΤ1

Το Champions League, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης, συνεχίζεται στην ΕΡΤ με τον αγώνα «Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός», στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής ημέρας στη φάση των ομίλων.
Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21:00, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «CHAMPIONS ΕΡΤ – PRE GAME» με τους Ιωσήφ Νικολάου και Περικλή Μακρή και καλεσμένο τον Πέτρο Μίχο, οι φίλαθλοι θα μάθουν όλα τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των πρωταθλητών Ελλάδας και της Μπαρτσελόνα τού Ερνέστο Βαλβέρδε.
Στις 21:45, οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας..

Αποτροπιασμός για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Ο μεγαλύτερος γιος της Μαλτέζας μπλόγκερ και ερευνήτριας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία -η οποία συμμετείχε στις αποκαλύψεις των Panama Papers και δολοφονήθηκε χθες λίγα μέτρα από το σπίτι τηςαπό έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της- καταγγέλλει ότι η μητέρα του δολοφονήθηκε επειδή αποκάλυψε την πολιτική διαφθορά.
Στη σελίδα του στο facebook ο Μάθιου Καρουάνα Γκαλιζία, δημοσιογράφος και ο ίδιος, γράφει μεταξύ άλλων:
«Η μητέρα μου δολοφονήθηκε επειδή μπήκε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και σε εκείνους που επιδιώκουν να το παραβιάσουν, όπως τόσοι ισχυροί δημοσιογράφοι. Αλλά έγινε επίσης..

To Mundial 2018 αποκλειστικά στην ΕΡΤ

Tα δικαιώματα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, εξασφάλισε η ΕΡΤ που έχει συνδέσει το όνομά της με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου από τις αρχές της δεκαετίας του ’70.
Από την ΕΡΤ παρακολουθήσατε όλα τα Μουντιάλ, όλους τους αγώνες της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη.
Oι παλαιότεροι θυμούνται τους Πελέ, Μαραντόνα, Κρόιφ, Μπεκενμπάουερ, Μίλερ, Ρόσι, Σιρέα, Ζίκο, οι νεότεροι τους..

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Εξηγήσεις από τον Μαρινάκη ζητάει το ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έστειλε επιστολή χθες προς την εταιρεία Αλτερ Εγκο  ζητώντας απαντήσεις για το γεγονός πως ο ραδιοσταθμός Βήμα FM έχει πάψει να εκπέμπει σήμα εδώ και μέρες. Ως γνωστόν ο σταθμός είναι εγκαταλελειμμένος από το νέο του ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη, ούτε καν το ρεύμα δεν έχουν πληρώσει
Σύμφωνα με τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία το ΕΣΡ μπορεί να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του σταθμού ακόμα και τώρα αν το αποφασίσει. Δεν προβλέπεται ακριβές διάστημα που πρέπει να είναι κλειστό ένα ραδιόφωνο για να..