ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Θύελλα για τις μαρινάκειες συμβάσεις σε ΝΕΑ και Βήμα

Τι ζήτησαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν - Παρέμβαση των σωματείων

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασιας από τους εργαζόμενους στις εφημερίδες Τα ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ. Επίσης αυτό καθαυτό το περιεχομενο των συμβάσεων προκάλεσε αναστάτωση καθώς μεταξυ άλλων αναφέρεται ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας όποτε θέλει να μεταθέσει έναν εργαζόμενο όχι μόνο από κάποιο τομέα της ίδιας εταιρείας σε κάποιον άλλο, αλλά και σε κάποια άλλη από τις εταιρείες του (πχ από ΤΑ ΝΕΑ στο ΒΗΜΑ ή στην «Ελευθερία του Τύπου» ή άλλο έντυπο του ομίλου).
Επίσης στις συμβάσεις αναφέρεται ότι σε περίπτωση υποβολής μήνυσης σε δημοσιογράφο..

Υπόλογες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες...

Έχετε συναντήσει άνεργο δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο; Σαν κι εσάς είναι.
Έχετε συναντήσει συνταξιούχο δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο; Σαν κι εσάς είναι.
 Έχετε συναντήσει επισφαλώς εργαζόμενο δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο; Σαν κι εσάς είναι.
Έχετε συναντήσει δημοσιογράφο ή γενικότερα εργαζόμενο στον Τύπο που επειδή πάει κόντρα στα αφεντικά και κοντά στην κοινωνία είναι σαν κι εσάς;
ΔΕΝ είναι προνομιούχος και πασχίζει να διατηρήσει το αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο του,..

Ο Χρήστος Λαμπράκης και ο ιστορικός διευθυντής της El Pais

Αποσύρεται ο Χουάν Λουίς Σεμπριάν, ο δημοσιογράφος που διηγήθηκε τη σύγχρονη Ισπανία
Αποχωρεί από τον κόσμο της δημοσιογραφίας ο Χουάν Λουίς Σεμπριάν, ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους των ισπανικών ΜΜΕ ο οποίος από τη θέση του πρώτου  διευθυντή της El Pais, από το 1976 έως το 1988, είδε και συνέβαλε στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας μετά την δικτατορία του Φράνκο, στην κατάκτηση της εξουσίας από τους Σοσιαλιστές του Φελίπε Γκονζάλες και στην είσοδο της πατρίδας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.
Ο Σεμπριάν, που στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπήρξε επίσης μέλος του ΔΣ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ήταν η εποχή που ο αείμνηστος Χρήστος..

Φωνή της ΝΔ το κακό σπυράκι του Καραμανλή

H συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου αποτέλεσε ένα ακόμη Βατερλώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εγκλωβισμένος στην ακροδεξιά πτέρυγα υποχρεώθηκε να πετάξει οριστικά το μανδύα του φιλελεύθερου.
Ούτε οι εξωγήινοι του Υμηττού μπόρεσαν να του προσφέρουν φύλλο συκής, ενώ οι δικοί του «φίλοι» με μπροστάρη τον Αδωνι ετοιμάζονται να τον «τελειώσουν».
Διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαµβάνουν οι εξελίξεις στη Νέα Δηµοκρατία, µε ένα πολιτικό θρίλερ να βρίσκεται σε εξέλιξη και να αποσταθεροποιεί πλήρως τη θέση του Μητσοτάκη ως ηγέτη της παράταξης..

Αυτογελοιοποίηση

Το φυσάνε και δεν κρυώνει μάλλον στη Ν.Δ. το θέμα της ήττας που υπέστησαν στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση φύλου. Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστοί πλέον σε όλους οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη σχετική διαδικασία, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης σε μια νέα επίδειξη λαϊκισμού και μικροπολιτικής δήλωσε στο Κανάλι της Βουλής ότι «πας στο ΚΕΠ και αλλάζεις φύλο»!
Ο ορισμός, με λίγα λόγια, του λαϊκισμού. Αμεση ήταν η αντίδραση του Σταύρου Κοντονή: «Συνιστούμε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να διαβάζουν τα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή. Eπισημαίνουμε ότι..

Ντροπή για τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό...

...η απεργία πείνας δημοσιογράφων

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή:

Την ώρα που συνταξιούχοι δημοσιογράφοι στήνουν ο ένας μετά τον άλλο τις σκηνές τους έξω από τα
γραφεία της ΕΣΗΕΑ δηλώνοντας απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, της συμμαχίας Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας συνεχίζει τις επισκέψεις δημοσίων σχέσεων στα γραφεία πολιτικών κομμάτων, πολιτικών αρχηγών και υπουργών της κυβέρνησης.
Η «καραμέλα» ότι δήθεν «σώζουν τον ΕΔΟΕΑΠ» αφήνει πια πικρή γεύση. Επί ενάμιση χρόνο βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες των ΜΜΕ, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση της γενικής συνέλευσης των..

Αναβαθμίστηκε ο Δ. Κωνσταντινίδης

Αναλαμβάνει Διευθυντής Αθλητικού Περιεχομένου στον Όμιλο της 24MEDIA

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ύστερα από 4 χρόνια ως Editorial Director του Sport24.gr και με επιτυχημένη πορεία, κρατώντας σταθερά στην κορυφή το μεγαλύτερο αθλητικό brand, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Αθλητικού Περιεχομένου, στον Όμιλο της 24MEDIA και εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα Περιεχομένου της εταιρίας.
Με το νέο του ρόλο θα φροντίσει για την ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητικών brands της 24MEDIA μέσα από τη βελτίωση και διεύρυνση του περιεχομένου και των πρακτικών ή λειτουργιών που το αφορούν, ενώ παράλληλα..

Παζάρι Εκδοτών στη Θεσσαλονίκη

Μετά από απουσία δύο ετών στον ίδιο χώρο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει το «Παζάρι των Εκδοτών της Θεσσαλονίκης» από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και έως στις 15 Νοεμβρίου 2017 στην Κεντρική Πύλη της ΔΕΘ απέναντι από τη ΧΑΝΘ. Με την συμμετοχή 150 εκδοτών από όλη την Ελλάδα και με 300.000 χιλιάδες βιβλία που η τιμή πώλησης τους θα ξεκινά από 1-2- 3ευρώ. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά και σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
***
Από 25 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το 5ο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival. Περισσότερες από 150 ταινίες..

Κεντροαριστερά όπως πας ή όπως έρχεσαι;

Όταν οι υποψήφιοι της ΔΗΣΥ κοντράρονται για το τσίγκινο στέμμα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κοίτα να δεις ρε φίλε που το γύρισε ο Βασίλης Λεβέντης! Κι από εκεί που έλεγε ότι δεν θέλει να είναι μέλος μιας Βουλής αθέων κι ετοιμαζόταν να παραιτηθεί αν ο Παυλόπουλος υπέγραφε το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, τώρα λέει ότι θα το σκεφτεί, θα διαβουλευθεί, θα συζητήσει αλά Χαρίλαος με το μαξιλάρι του και ύστερα θα πάρει απόφαση. Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Πάκης να τον ακούσει και να στείλει πίσω το νόμο στα μούτρα του Τσίπρα. Για τη Χριστού την Πίστη την Αγία, δώσε μια κλωτσιά στο πολίτευμα! Αλλά είναι γλυκό το ποτό της αμαρτίας κι ακόμη πιο γλυκιά..

Κι άλλοι απεργοί πείνας στην Ακαδημίας 20

Κάλεσμα σε συμπαράσταση

Μεγαλώνει ο αριθμός των δημοσιογράφων που κατεβαίνουν σε απεργία πείνας λέγοντας «οχι» στη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ. Την αρχή έκανε ο Θοδωρής Βαρίκος που σταμάτησε λόγω προβλήματος υγείας. Την σκυτάλη πήραν οι δημοσιογράφοι  Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου που κατασκήνωσαν στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας 20 , έξω από ταγραφία της ΕΣΗΕΑ.
Από την Παρασκευή στους απεργούς πείνας προστέθηκε η Μαρίνα Βήχου και το Σάββατο ξεκινά απεργία πείνας και το μέλος της ΕΣΗΕΑ Ελένη Ανδριανού, ενώ η Ευαγγελία Πατεράκη  από την ΕΠΗΕΑ έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει κι αυτή στην διαμαρτυρία. Οι απεργοί πείνας με ανακοίνωσή τους, καλούν σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:..

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Στα χέρια του Ν. Παππά η Ραδιοτηλεόραση

Επανακυκλοφόρησε η ιστορική «Ραδιοτηλεόραση», η οποία διανέμεται πλέον δωρεάν, ενώ ψηφιακό της αντίγραφο θα διατίθεται στον ιστότοπο της ΕΡΤ.
Το πρώτο συλλεκτικό τεύχος κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα και είναι αφιερωμένο στην επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα την «12η Οκτωβρίου 1944».
«Επιλέξαμε το συλλεκτικό μας τεύχος να είναι επετειακό και αφιερωμένο στην απελευθέρωση της Αθήνας γιατί η ΕΡΤ συμμετέχει με όλες τις δομές της στον εορτασμό και γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε τον αρχειακού πλούτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», είπε η Δώρα Χειράκη, υπεύθυνη έκδοσης..

Δηλητήριο

Γράφει ο Τάσος Παππάς
 
Είχαν περάσει μερικά λεπτά από τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ενώ ουδείς ήταν σε θέση (και δικαιολογημένα) να κάνει κάποιες εκτιμήσεις για τα κίνητρα των δραστών, έσπευσαν πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης να δώσουν στην πράξη «άρωμα» τρομοκρατίας επειδή το θύμα είχε πολιτική δραστηριότητα, είχε ασχοληθεί με υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση και το έγκλημα διαπράχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Το πακέτο ήταν πλήρες για τους βιαστικούς και προδήλως ιδιοτελείς «αναλυτές»: πολιτικό πρόσωπο-συμμετοχή σε δίκες με μεγάλο ενδιαφέρον-Εξάρχεια. Κι αν πρέπει να μην δίνουμε μεγάλη..

ΚΕΕΛΠΝΟ τέλος - Έρχεται νέος φορέας

Tι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Η αντίστροφη μέτρηση για να πέσουν οι τίτλοι τέλους στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) φαίνεται πως έχει ξεκινήσει, καθώς πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, πρόθεση των πολιτικών προϊσταμένων είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από νέο φορέα, με φαστ τρακ διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξει κενό κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Πάντως στον νέο φορέα θα ενσωματωθούν όλες οι σημερινές υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ποιοι μας ταΐζουν σανό;

Νέο αθλητικό σάιτ από τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο - ΒΙΝΤΕΟ

Στις 20 Οκτωβρίου έρχεται «Τo10.gr», το νέο διαδικτυακό εγχείρημα του εκδότη του Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου που αποχώρησε πρόσφατα από τον όμιλο των Παραπολιτικών του Γιάννη Κουρτάκη (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ)
Το νέο αθλητικό σάιτ «Τo10.gr» δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τους συντελεστες του, διότι:
"Όπου και αν κοιτάξεις, σε ταΐζουν σανό. Ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης, ο Αλαφούζος. Και από κοντά ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αθλητικές εφημερίδες, ιστοσελίδες, «ειδικοί», δημοσιογράφοι και «σχολιαστές»..

Αγωγή Μπόμπολα κατά Φιλιππόπουλου

Αγωγή κατά του Capital.gr και του εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλου κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της "ΠΗΓΑΣΟΣ" Φώτης Μπόμπολας για δημοσιεύματα που αφορούσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση της κατάρρευσης του πρακτορείου διανομής "ΕΥΡΩΠΗ" και των χρεών προς εκδοτικές επιχειρήσεις, στο οποίο η εταιρεία του υπήρξε μέτοχος και ο ίδιος μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.
Με την αγωγή του ο Φώτης Μπόμπολας αξιώνει ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που..

Υπογράφουν συμβάσεις οι εργαζόμενοι σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

Οι πρώην της «Ελευθερίας του Τύπου» και οι μισθολογικές διαφορές 

Σήμερα το μεσημέρι τελειώνει μια σημαντική εκκρεμότητα για τους εργαζόμενους του πρώην ΔΟΛ, από την ημέρα που ο οργανισμός πέρασε στην «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Oι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν προκειμένου να υπογράψουν τις νέες τους συμβάσεις με την εταιρία μετά την πρόσληψη τους.
Με την υπογραφή των νέων συμβάσεων κλείνει οριστικά το κεφάλαιο του ΔΟΛ, δεδομένου ότι όλοι πλέον θεωρούνται υπάλληλοι της νέας εταιρίας του Μαρινάκη που εξαγόρασε το δημοσιογραφικό συγκρότημα..

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Οι απεργοί πείνας στήνουν σκηνές στην Ακαδημίας 20

Γεμίζει σκηνές το πεζοδρόμιο μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Ηδη στην Ακαδημίας 20 στήθηκε η πρώτη σκηνή για τις δημοσιογράφους Αφροδίτη Υψηλάντη και την Τζώρτζια Κοντράρου που κάνουν απεργία πείνας λέγοντας «οχι» στη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ.
Στις δύο απεργούς πείνας θα προστεθεί από αύριο και η συνάδελφός τους Μαρίνα Βήχου, η οποία θα στήσει κι αυτή τη σκηνή της εξω απο τα γραφεια της ΕΣΗΕΑ.
Η Μαρίνα Βήχου έγραψε στο fb:
"Ενημερώνω οτι απο αύριο το πρωί προστίθεται και η δική μου παρουσία και φωνή στην απεργία πείνας για την σωτηρία του ταμείου μας, που ήδη συνεχίζουν..

Αισχρό και ρατσιστικό το πρωτοσέλιδο της Ε.Ω

Ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

To  Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει "το αισχρό και ρατσιστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» στις 11.10.17, με το οποίο προτρέπει πολίτες να βιαιοπραγούν εναντίον άλλων για τη διαφορετικότητά τους. Με το ίδιο άθλιο δημοσίευμα διατυπώνονται χυδαίοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί για τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προσβάλλοντας βάναυσα και τους δημοκρατικούς θεσμούς".
***
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00 πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και στην ιστοσελίδα..

«Τσίμπησαν» φύλλα oι κυριακάτικες εφημερίδες

Οι κυκλοφορίες της περασμένης Κυριακής - Συγκριτικοί πίνακες

Αύξηση κατά 8.790 φύλλα σημείωσαν οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου. Τα κυριακάτικα πούλησαν στο σύνολό τους πανελλαδικά περί τις 228 χιλιάδες φύλλα...
Στην πρώτη θέση βρέθηκε η εφημερίδα Καθημερινή με κυκλοφορία 60.900 φύλλων, δεύτερο ήταν το Πρώτο Θέμα που πούλησε 56.380 φύλλα και τρίτο σταθερά Το ΒΗΜΑ με 39.380. Kαι οι τρεις προαναφερόμενες εφημερίδες «τσίμπησαν» φύλλα - τα περισσότερα η Καθημερινή (+7.860) . Η Real News δεν δημοσιοποιεί τις κυκλοφορίες της ενώ το ΕΘΝΟΣ προς το παρόν δεν βγάζει κυριακάτικο φύλλο. Αναλυτικά οι κυκλοφορίες, πανελλαδικά, των εφημερίδων την περασμένη Κυριακή 08/10/2017:..

Σκότωσαν με δύο σφαίρες τον δικηγόρο Μιχ. Ζαφειρόπουλο

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες που ήταν δύο, χτύπησαν το κουδούνι προφασιζόμενοι τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου. Ανέβηκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον πυροβόλησαν δύο φορές. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον δικηγόρο νεκρό πάνω στο γραφείο του.
Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξαφανίστηκαν. Την ώρα της δολοφονικής επίθεσης..

Aλλη φορά θα με αποκαλείς κύριε πρόεδρε!

Εξω φρενών ο Μητσοτάκης από την επιστολή Καραχάλιου - «Τάκης (Θεοδωρικάκος) θα κερνάει και Μαρία (Σπυράκη) θα πίνει»

Χαμός στη ΝΔ από την επιστολή του πρώην γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Νίκου Καραχάλιου για τις επιλογές Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε πολύ όχι μόνο από το περιεχόμενο της επιστολής αλλά και από το γεγονός ότι ο Καραχάλιος του απευθύνθηκε με το μικρό του όνομα. Οι πληροφορίες λένε, ότι ο Μητσοτάκης του είπε: «άλλη φορά θα με αποκαλείς κύριε πρόεδρε».
Το στέλεχος της ΝΔ, που το 2007 είχε εξελιχθεί ατύπως σε Νο3 της ΝΔ και παραμένει στο «στρατόπεδο» των καραμανλικών, εκτοξεύει ευθείες βολές κατά της πολιτικής που ασκεί το κόμμα, επισημαίνοντας: "Κοιτάζοντας προσεκτικά το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων και διαβάζοντας με προσοχή τα ποιοτικά τους στοιχεία, παρατηρώ ότι η ΝΔ όχι μόνο έχει «ταβανιάσει» και έχει..

Υψηλάντη - Κοντράρου συνεχίζουν την απεργία πείνας

Eξω από τα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) συνεχιζουν την απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου ζητώντας την επαναφορά του αγγελιόσημου.
«Φέρτε πίσω τον πόρο που μας κλέψατε και τον δώσατε στα αφεντικά. Μας ανήκει», γράφει χαρακτηριστικα η αφίσα που ειναι κολλημένη στις κολόνες εξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας 20.
Την απεργία πείνας ξεκίνησε το μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέτοχος του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, Θοδωρής Βαρίκος το πρωί..

Ο εν λόγω κύριος στη ΝΔ έκανε τις δοσοληψίες με τους καναλάρχες

Τις δοσοληψίες με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών για το διαγωνισμό του φάσματος των συχνοτήτων έκανε, στο γραφείο στελέχους της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Ν. Παπαουλάκης που αποκαλύφθηκε ότι είναι σύμβουλος της τομεάρχη της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Αυτό είπε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
Σχολιάζοντας το θέμα Παπαουλάκη, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η ευθύνη είναι στην ΕΕΤΤ. Μαθαίνουμε ότι κινούνται οι σχετικές διαδικασίες, τις οποίες και εμείς θεωρούμε αυτονόητες».
«Υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα. Η ΝΔ χρησιμοποίησε στο παρελθόν τις ανεξάρτητες αρχές,..

Ο Κακαουνάκης, ο Μάρκου και ο 15χρονος «τριαντάρης»

Ένα ξεχασμένο τηλεοπτικό διαμάντι από τις καταλήψεις του 1995 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Αλέξη Τσίπρα ως ατίθασο νιάτο να πρωτοστατεί στις καταλήψεις του 1990; Ή τις θρυλικές κινητοποιήσεις κατά των αλλαγών του Γεράσιμου Αρσένη το 1998; Η ιστορία των μαθητικών καταλήψεων στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση που δεν έχει αναλυθεί αρκετά, ακόμα και αν έχουν ήδη κυκλοφορήσει σχετικά βιβλία.
Η ιστορία, όμως, δεν είναι μόνο γραπτή. Η ιστορία είναι και εικόνα. Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη ιδέα από το «διαμάντι» που ακολουθεί. Ένα βίντεο που περιγράφει την τηλεόραση, την κοινωνία και το στιλ μιας χαμένης εποχής.
Το έπος ξεκινά με τον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη, παρουσιαστή της εκπομπής..

Γρ. Αρναούτογλου: Tη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός

Είσαι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο ελβετικός σουγιάς. Το πολυεργαλείο. Είσαι πιο καλό παιδί κι από τον Γιάννη Πλούταρχο. Και παρουσιάζεις το «Nomads». Και τη «Μαμά που μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Και βραδινό talk - show. Και το «My Way» με τον Έκτορα Μποτρίνι που γυρνάς και τρως και πίνεις και μιλάς με κόσμο. Και αρκετά παλιότερα και κυριακάτικο σόου, με τη Χρουσαλά δίπλα σου και την Καλομοίρα παραδίπλα και την αγελάδα την Κλάρα στα πέριξ. Για κάποιον λόγο σου έχουν πει ή πιστεύεις ή νιώθεις ή καταλαβαίνεις ότι τα κάνεις όλα με την ίδια επιτυχία. Γίνεται; Δεν γίνεται..

Ο Κικίλιας, η Τζένη και η Αθηναϊκή Καμπούλ

 του Γιάννη Καφάτου

Η είδηση: Ο Κυριάκος επέλεξε τη Μαρία Σπυράκη ως εκπρόσωπο τύπου στη θέση του Βασίλη Κικίλια
Μέχρι εδώ δεν τρέχει τίποτα, γιατί οι αρχηγοί επιλέγουν τους εκπροσώπους τους. Γενικώς οι αρχηγοί αρχηγεύουν και δεν δίνουν λογαριασμό για τα αρχηγικά τους καθήκοντα σε κανέναν.
Το τρώμε και αυτό, αφού δεν μας αφορά. Ακόμη και αν είμαστε νεοδημοκράτες, μας ενδιαφέρει να γίνει ο αρχηγός πρωθυπουργός, να νικήσουμε, και ως νικητές να συνεχίσουμε να πληρώνουμε ή να ζούμε – τα τελευταία χρόνια είναι ταυτόσημα αυτά τα δύο!
Ας υποθέσουμε ότι μπορούμε να κρίνουμε το ιερό τοτέμ κάθε κόμματος..

Παράπλευρες απώλειες στο Real Group

Οι «Ειδήσεις» και οι «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» μπορεί να έβγαιναν εκ των ενόντων (δηλαδή με δημοσιογραφική σύνθεση από τη Real News και τον Real fm), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν απώλειες εργαζομένων στο Real Group (μπορείς να τις πεις και παράπλευρες) που έχασαν εντελώς τη δουλειά τους. Την Τετάρτη απολύθηκαν τρεις σελιδοποιοί των «Ειδήσεων» που δεν ήταν δυνατόν να απορροφηθούν από άλλα Μέσα του Ομίλου.
Οι γραφίστες ειδοποιήθηκαν την Πέμπτη (δηλαδή πέντε ημέρες μετά την τελευταία έκδοση) να ξαναπάνε στη δουλειά τη Δευτέρα,..

«Η ημέρα που ο Μαρινάκης έκλεισε τον Βήμα FM»

O ραδιοσταθμός Βήμα FM σταμάτησε να εκπέμπει καθώς κόπηκε η παροχή ρεύματος του πομπού στον Υμηττό λόγω οφειλών.  Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) έβγαλε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
"Η σημερινή μέρα, Τετάρτη 11η Οκτωβρίου 2017, θα περάσει στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας ως «η ημέρα που ο Ευάγγελος Μαρινάκης έκλεισε τον ραδιοσταθμό Βήμα FM», αφού σήμερα κόπηκε η παροχή ρεύματος του πομπού στον Υμηττό λόγω οφειλών, ακολουθώντας τις συμβουλές ανθρώπων άσχετων, όπως αποδεικνύεται, με το μέσο.
Δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε δημοσιεύματα και "διαρροές" που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, τα οποία, θέλουν να παρουσιάσουν τη συνέχιση λειτουργίας του ραδιοσταθμού ασύμφορη εξαιτίας κακοδιαχείρισης ..

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ποιον θα πείσει ο Ζούλας όταν θα τα «χώνει» στην ΕΡΤ

…και η Σπυράκη όταν θα καταγγέλλει τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ;

Μετά την αναφορά στους εξωγήινους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι επικοινωνιακό, με την έννοια ότι δεν φθάνει ο λόγος του κόμματος στην κοινωνία! Φτάνει και παραφτάνει αν δει κανείς τι έγινε εχθές στο τουίτερ!
Αντίθετα οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο, σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο ή για άλλους αλλόκοτο λόγο του κόμματος, μπορεί να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Διότι η επιλογή της Σπυράκη και του Ζούλα στο συγκεκριμένο πόστο ήταν το ίδιο άστοχη με το παράδειγμα των εξωγήινων του Υμηττού,..

Αλυσίδα ζωής για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων - «Απάντηση στον εργοδοτικό συνδικαλισμό»:

Oύτε λέξη συμπαράστασης δεν έβγαλε το θλιβερό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ για την πρωτοβουλία του συναδέλφου Θόδωρου Βαρίκου, που άρχισε απεργία πείνας και για την Αφροδίτη Υψηλάντη, που πήρε από σήμερα τη σκυτάλη για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας.
Φανατικοί εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού οι έξι του προεδρείου, δεν ήθελαν να συζητηθεί πρώτο απ όλα το θέμα του ταμείου στη σημερινή συνεδρίαση παρά την πρόταση του Δ. Τσαλαπάτη και την παρέμβαση του Γ. Αγγέλη.
Πρεμούρα των 6 ήταν να τελειώνουν όπως-όπως αφού Καπάκος και Αντωνιάδου είχαν ετοιμάσει..

«Mην κλείσει το μαγαζί…»

Ψυρίζουν ακόμα και το 2%

του Νίκου Τσαγκρή

Ζούμε μια τερατώδη αντίφαση: Βιώνουμε τη μιντιοκρατία σε έναν τόπο με πεθαμένα ή ημιθανή μίντια… Μίντια - ζόμπι, με ημιθανείς δημοσιογράφους, απλήρωτους μήνες και μήνες, αναγκαστικούς… εθελοντές, («μην κλείσει το μαγαζί…») ανασφάλιστους, χωρίς «ένσημα» και περίθαλψη», στέγη, τροφή και προστασία…
Και ώ του θαύματος, τα media βγαίνουν στον «αέρα», κρεμιούνται στα μανταλάκια, στα περίπτερα, ξεμπουκάρουν τρομοκρατικά στο διαδίκτυο, χειραγωγούν και χειραγωγούνται από το «σύστημα» για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, ζουν και βασιλεύουν και ηγεμονεύουν..

Οικογένεια ΜΜΕ

Η Μάρα Ζαχαρέα αναλαμβάνει πλέον τη διεύθυνση ειδήσεων του STAR (όμιλος Βαρδινογιάννη) ενώ ο σύζυγός της και πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος αρθρογραφεί πλέον στην «Ελευθερία» (όμιλος Μαρινάκη). Ο Κ. Ζούλας από την Καθημερινή (όμιλος Αλαφούζου) πέρασε στο στενό επιτελείο Μητσοτάκη όπως άλλωστε είχε περάσει στο επιτελείο της Ν.Δ. και η Μαρία Σπυράκη από το Mega.
Η Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ (όμιλος Αλαφούζου) έγινε νύφη της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είναι κουμπάρα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι φυσικά νόμιμα και ανθρώπινα. Ως προς το σκέλος..

Με ποιους θα πας και ποιούς θ’ αφήσεις;

Όταν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όπως έλεγε και ο Σαββόπουλος, όταν ακόμη έγραφε τραγούδια και όχι τσιτάτα, «έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις». Αυτό το έργο ζήσαμε χθες και προχθές στη Βουλή, με τα κόμματα να εμφανίζουν επιτέλους τα πραγματικά τους χρώματα (true colors, αγγλιστί) και να αφήνουν στην άκρη τις κάθε είδους τζιριντζάντζουλες. Τελεία, τελεία και παύλα, εμείς από ‘δω κι εσείς από ‘κει. Μέση οδός δεν υπήρχε, όσο κι αν προσπάθησαν να την χαράξουν τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και η Φώφη Γεννηματά. Λυπούμαι παιδιά,..

Ο Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, με το προεδρείο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το προεδρείο της Ένωσης κατέθεσε στον κ. Μητσοτάκη την πρότασή του για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τις δραστηριότητες και τα νέα του προέδρου του κόμματος..

Στη Ζαχαρέα η Διεύθυνση Ειδήσεων του Star

Από σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου η κυρία Μάρα Ζαχαρέα αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Ειδήσεων ενώ θα συνεχίσει να παρουσιάζει καθημερινά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων. Αυτό μας πληροφορεί ανακοίνωση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού STAR που κάλυψε το κενό της Διεύθυνσης μετά την απομάκρυνση του Κωστή Τσιακανίκα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Κωστής Τσιακανίκας, παραμένει στο δυναμικό του Star και θα αναλάβει σύντομα τον συντονισμό..

Παρέμβαση Κοντονή για το πρωτοσέλιδο της Ε.Ω.

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε το άθλιο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.
Ο Σταύρος Κοντονής απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το δημοσίευμα, με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

Επίσης το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ, με ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό (Tετάρτη 11/10) δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, χαρακτηρίζοντάς το «ακραίο» και «ρατσιστικό».
Επιπλέον, ζητάει παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ καλώντας..

Στηρίζουμε Θοδωρή, στηρίζουμε Αφροδίτη!

Η σκυτάλη στην Υψηλάντη - Το μήνυμα του Βαρίκου

Στο πλευρό των δύο δημοσιογράφων που προχώρησαν σε απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ και η Ελενα Ακρίτα. Σε ανάρτησή της στο fb, όπου ανέβασε και φωτογραφία της με την απεργό πείνας Αφροφίτη Υψηλάντη, αναφέρει:
«Απεργία πεινας ξεκίνησε σήμερα η δικιά μας Αφροδίτη Υψηλάντη στο πλευρό του συναδέλφου Θοδωρή Βαρίκου που συνεχίζει για 7η μέρα την απεργία πείνας. Ο αγώνας για το υπο κατεδαφίσιν ταμείο μας τον ΕΔΟΕΑΠ αφορά όλον τον κλάδο. Είναι καιρός να καταλάβουμε πως όταν η πόρτα που χτυπάς δεν ανοίγει τότε πρέπει να την σπάσεις. Στηρίζουμε Θοδωρή, στηρίζουμε Αφροδίτη!»..

«Εφυγε» ο καθηγητής που έστειλε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο

Aύριο, Πέμπτη, η κηδεία του Γιάννη Παντή

Σε ηλικία 60 ετών και μετά πέντε μήνες σκληρής μάχης με τον θάνατο, υπέκυψε τελικά χθες στο μοιραίο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημιακός δάσκαλος, Γιάννης Παντής. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή χθες, μέσω ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στο facebook, όπου έγραψε: «Οση χαρά πήραμε πριν δύο ώρες με την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου τόση λύπη μας έδωσε το φευγιό του σ. Γιάννη Παντή πριν λίγο. Καλό του ταξίδι, θα μας λείψει πολύ...».
Ο Γιάννης Παντής είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στις 18 του περασμένου Μαΐου και είχε..

I Love Γιβραλτάρ

Ναι, κανονικά σήμερα θα «έπρεπε» να ασχολούμαι με την Εθνική Ελλάδας, που νίκησε το Γιβραλτάρ και πάει στα play-offs.
Σόρι, αλλά εγώ αγάπησα το Γιβραλτάρ. Αγάπησα τον τερματοφύλακα που έκανε καθυστερήσεις από το πρώτο δεκάλεπτο. Αγάπησα τους παίκτες που δυσκολεύονταν να αλλάξουν τέσσερις μπαλιές. Που έκαναν σουτ το οποίο έφυγε δυο στρέμματα άουτ κι ένιωσαν περήφανοι. Αγάπησα τον υπάλληλο του σούπερ - μάρκετ που θα τον ρωτάνε σήμερα οι πελάτες «πώς ήταν η Αθήνα;» και «πήγες καμιά βόλτα στην Ακρόπολη;», τον ταχυδρόμο που θα τον ρωτήσει η γυναίκα του τι της έφερε από τα Duty - Free και τον μπακάλη που θα κρεμάσει..

Επιστρέφει μεγάλο όνομα της αγοράς των media

ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ πληρώνει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ με το αίμα του, είναι προκλητικό να δηλώνεις ότι δεν δίνεις φράγκο για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα κανάλια θα βρουν πολύ κόσμο απέναντί τους. (Και θα φάνε πολλές μούντζες επίσης.)
 ***
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ήρθε απόψε από τα παλιά! Ετσι λένε κάτι εξυπνοπούλια της πιάτσας, που επιμένουν ότι ένα πάλαι ποτέ μεγάλο όνομα της αγοράς των media επιστρέφει από το εξωτερικό..

Κι άλλος δημοσιογράφος σε απεργία πείνας στην Ακαδημίας 20

Σε απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ προχωράει, μετά τον Θοδωρή Βαρίκο και η Αφροδίτη Υψηλάντη σύμφωνα με όσα έγραψε το πρωί της Τετάρτης στην προσωπική της σελίδα στο facebook. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος  -μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέτοχος του ΕΔΟΕΑΠ- αναφέρει:
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
Είμαστε δυο και όχι τρεις, ούτε και χίλιοι δεκατρείς.
Συμπαρασταθείτε μας για να αντέξουμε, Μιλήστε, διαδώστε τον αγώνα μας, έχοντας κατά νου το ρηθέν: Εκεί που είσαι..

Περίεργες απεργίες...

Tην κήρυξη νέων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», συνεχίζει να ανακοινώνει η ΕΣΗΕΑ για να εισπράξει την κριτική της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η ΕΤΕΡ  σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «Περίεργες απεργίες», αναφέρει:
"Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ πως στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού Βήμα fm εδώ και ένα δεκαπενθήμερο περίπου δεν υπάρχει παροχή ρεύματος εξαιτίας της διακοπής του από την ΔΕΗ. Κατόπιν τούτου δεν καταλαβαίνουμε σε τι ακριβώς αποσκοπούν οι επαναλαμβανόμενες..

Πολύωρη σύσκεψη με Μαρινάκη σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

Τι συζήτησε με τους διευθυντές των εφημερίδων και των υπολοίπων Μέσων

Μέσα σε ένα μήνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξαναπέρασε εχθές το απόγευμα για δεύτερη φορά το κατώφλι των εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται τα Μέσα του πρώην ΔΟΛ και νυν της Αλτερ Εγκο, στη λεωφόρο Συγγρού.
Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε στο κτίριο της Συγγρού 340 στις 5 εχθές το απόγευμα και παρέμεινε σε αυτό λίγο περισσότερο από τρεις ώρες, αφού αποχώρησε – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου στις 8.20 το βράδυ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πολύωρη συνεργασία με τους διευθυντές των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» Αντώνη Καρακούση και Παναγιώτη Λάμψια αντίστοιχα, καθώς και με τα στελέχη της εταιρίας Γιώργο Μαντέλα και Γιώργο Δήμα.

Ο θρασύς δωδεκάλογος των καναλαρχών

Μπορεί να έχουν ήδη προχωρήσει σε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας -και να ετοιμάζουν κι άλλες εντός κι εκτός συνόρων-, αλλά οι καναλάρχες την ίδια ώρα φαίνεται ότι έχουν θέσει στην κυβέρνηση σειρά όρων και προϋποθέσεων που θεωρούν ότι πρέπει να ισχύσουν στη νέα αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, η οποία σχεδιάζεται και υλοποιείται πλέον από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, από το οποίο αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.
Μεταξύ άλλων ζητούν να καταργηθούν οι αποφάσεις για τιμή εκκίνησης και αριθμό αδειών, να μη δοθούν άλλες, να βγει εκτός.. 

Πολιτικός λόγος

Επειδή πολλές φορές απορούμε με την ποιότητα(;) των επιχειρημάτων που ακούγονται στη Βουλή, παραθέτω ένα απόσπασμα από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, για το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου.
«Φτάνουμε απαράσκευοι, απροετοίμαστοι στο Κοινοβούλιο και πολλές φορές αυτό που κουβαλάμε μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου είναι τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις μας. Δεν ερχόμαστε με ανοιχτά αυτιά να ακούσουμε τις ανάγκες, να αφουγκραστούμε την κοινωνία.
»Πολλές φορές αυτό που πρυτανεύει δεν είναι η ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες, τους..

Αντιπρόεδρος ανεξάρτητης αρχής σε ρόλο κομματικού συμβούλου

Αντιδράσεις προκαλεί η παρουσία του αντπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομειων ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της ΝΔ  με τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας ,στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Χρήστου Ιερείδη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και στο σάιτ news247 στην συνάντηση η τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να πρότεινε στους εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις..

Εσύ πόση ώρα αφιερώνεις στα Media;

Δώδεκα ώρες την ημέρα περνά στην ενασχόλησή του με τα Media, ο μέσος πολίτης των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του eMarketer.
Συγκεκριμένα στα Digital Media, ξοδεύονται παραπάνω από πέντε ώρες, με τις τρεις από αυτές να βρίσκουν το χρήστη στο κινητό, τις δύο σε υπολογιστή (είτε desktop είτε φορητό) και τον υπόλοιπο χρόνο σε άλλες συσκευές.
Στην τηλεόραση ο χρήστης αφιερώνει τρεις ώρες και 58 λεπτά ενώ στο ραδιόφωνο μία ώρα και 26 λεπτά. Στις έντυπες εκδόσεις, ο χρήστης ενημερώνεται για 24 λεπτά κατά μέσο όρο ενώ από άλλες πηγές μόλις 20 λεπτά..

Γιατί γελάτε γήινοι;

Έχει παραγίνει το κακό με τον Κυριάκο. Δεν ειρωνεύομαι, το λέω με ειλικρινή πλέον συμπάθεια προς το πρόσωπο ενός ανθρώπου που έχει φτάσει τον αυτοεξευτελισμό σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Το παράδειγμα του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή με τον εξωγήινο που έπεισε έναν έφηβο να αλλάξει φύλο, δεν “ψυχιατρικοποιεί” απλά μια κοινωνική ομάδα, δείχνει πολύ περισσότερο έναν άνθρωπο που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
Ένα “παιδί με ταξικές ανάγκες”, που έχει μεταμορφώσει τη συντηρητική παράταξη σε ένα εργαστήριο παραγωγής μισαλλοδοξίας, διαφθοράς, διαπλοκής και θρησκολαγνείας..

«Διονύση, διορισμένοι υπάλληλοι είμαστε»...

«ΔΙΟΝΥΣΗ, πάρε μια αναπνοή, διορισμένοι υπάλληλοι είμαστε, δεν είμαστε αιρετοί άρχοντες»! Μια φράση που άκουσε ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΕΡΤ και αντικατοπτρίζει το κλίμα στο Ραδιομέγαρο. Οπου ο Τσακνής βρέθηκε να του έχουν τραβήξει το χαλάκι κάτω από το πόδια, αλλά μάλλον θα έπρεπε να το ξέρει ότι στην Αγία Παρασκευή συμβαίνουν αυτά. (και η αλήθεια είναι ότι συμβαίνουν συχνά...)
ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑΜΕ και επισήμως στον αστερισμό του «Υπαρκτού Συνδικαλισμού». Θα τρέξουν κάποιες καταστάσεις που ως τώρα θύμιζαν σαλίγκαρο; Θα εμφανιστούν φαντάσματα που ως τώρα μόνο τα μισθά ήξεραν να παίρνουν; Γιατί τα ντίλια πρέπει να έχουν αποτελέσματα..

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η Ελενα, η Ελένη και η κατάθλιψη

Η δημοσιογράφος - συγγραφέας Έλενα Ακρίτα βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και αναφέρθηκε στα 30 χρόνια που έζησε στο σκοτάδι της κατάθλιψης. Στο παρελθόν, η Ακρίτα είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη της ότι έχει διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια από τα τριάντα της χρόνια. Αυτή τη φορά στο πλατό της Μενεγάκη, ζήτησε να μιλήσει απευθείας στην κάμερα και προχώρησε στην εξομολόγηση.
«Επειδή αυτό είναι ένα θέμα που με καίει και με τσουρουφλίζει, θέλω να πω το εξής και να το ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα σε αυτή την εκπομπή, να το εκμυστηρευτώ και αυτό» είπε και συνέχισε:..