ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Επικοινωνιακή... διόρθωση - Ποιος αντικαθιστά τον Κικίλια

Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλαγές που όλα δείχνουν πως θα επιφέρει μετά την πραγματοποίηση του 11ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Οι πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να έχει κάνει κρούσεις σε δύο δημοσιογράφους από το συγκρότημα Αλαφούζου, το οποίο άλλωστε τον στηρίζει παντοιοτρόπως, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν.
Επικρατέστερη να αντικαταστήσει τον Βασίλη Κικίλια στην εκπροσώπηση Τύπου του κόμματος φέρεται η ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη. Πηγές από τη Ν.Δ. λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ..

Για την Καταλονία. Και όχι μόνο...

της Μαρίας Δεδούση

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Ανδρέας Μπελιμπασάκης ζούσε στο Βελιγράδι.
Μια ομάδα από πολύ αξιόλογους και πολύ καταρτισμένους ανθρώπους κι ανάμεσά τους εγώ σαν τελευταίος τροχός της αμάξης, αν και αυτό στις ομάδες είναι μια έκφραση που απεχθάνομαι, ζούσαμε κυριολεκτικά σ' ένα στενόμακρο “τυφλό” δωμάτιο στον πρώτο όροφο του μακρόστενου κτηρίου που στεγάζει τον ΑΝΤ1, στο Μαρούσι. Μαέστρος της ομάδας ο Γιώργος Βλαβιανός, μεγάλη τύχη...
Ήμασταν οι διεθνατζήδες και στα χέρια μας είχαμε ένα από τα πιο περίπλοκα θέματα της σύγχρονης ιστορίας..

Οριστικό τέλος των Ειδήσεων του Χατζηνικολάου...

 ...και κίνηση ενίσχυσης της «απλής» Real News

Το φύλλο του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, ήταν το τελευταίο για την εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» όπως είχε γράψει ο Harddog (δείτε εδώ) μέρες πριν, και συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα.
Το κλείσιμο της εφημερίδας ουδόλως επηρεάζει από πλευράς θέσεων εργασίας το δημοσιογραφικό δυναμικό (αφού η εφημερίδα έβγαινε εκ των ενόντων και, ουσιαστικά, με προσωπικό πoυ δεν πληρωνόταν), όμως η αποτυχία μιας ακόμα εκδοτικής προσπάθειας αποτελεί πλήγμα για το ισχυρό κύρος του Real Group.
Είχε προηγηθεί η διακοπή έκδοσης των καθημερινών «Αληθινών Ειδήσεων», που έμειναν..

Ο Γκαστόνε, η Ιερά Σύνοδος κι ο Τσίπρας

Όταν η τύχη του πρωθυπουργού αγγίζει δυσθεώρητα ύψη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πόσο, μα πόσο, μα πόσο πιο τυχερός; Δηλαδή είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι βλέπει Τσίπρα ο Γκαστόνε Ντακ κι αλλάζει πεζοδρόμιο! Και πάει στη μανούλα του και της λέει «άσε με, άσε με, είμαι ένα τίποτα μπροστά στον Αλέξη». Και δώστου να ρίχνει στο τζάκι το λαγοπόδαρο και το τετράφυλλο το τριφύλλι και να τους βάνει φωτιά. Και να παίρνει τον Ντόναλντ τηλέφωνο και να του ζητάει δανεικά. Κι όταν τον ρωτάει ο ξάδερφος τι του συνέβη να σπαράζει στο κλάμα και ανάμεσα στα αναφιλητά να λέει:..

Γιατί έφυγε από τoν όμιλο Κουρτάκη ο Λ. Χαραλαμπόπουλος

Tέλος στη συνεργασία του δημοσιογράφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου με τον όμιλο των Παραπολιτικών. Ο εκδότης-διευθυντής του περιοδικού Unfollow ανακοίνωσε ότι δεν θα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Παραπολιτικά, δεν θα διευθύνει την ιστοσελίδα του ομίλου και δεν θα συμμετέχει στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 Fm.
Εκτός των άλλων με τα Παραπολιτικά κυκλοφορούσαν τα ένθετα «Report» και «Propaganda» που έβγαζε ο (εργασιομανής) Λ. Χαραλαμπόπουλος και ο οποίος αυτό τον καιρό ετοιμάζει κάτι καινούργιο.
«Είμαι πια σε ένα σημείο που δεν θέλω απλώς να είμαι "καλός επαγγελματίας" και να κάνω "καλά τη δουλειά μου". Και, κακά τα ψέματα, η δουλειά στους μεγάλους μιντιακούς ομίλους σού δίνει..

Η διαγραφή του Σρόιτερ και οι (σωστές) διαπιστώσεις του

Διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ήταν η ποινή που είχε επιβάλει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης στον Αντώνη Σρόιτερ επειδή διαφήμιζε την βιομηχανία αλουμινίου Exalco. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή του στη διαφήμιση είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του  Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «…Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».
Ο A. Σρόιτερ έκανε έφεση και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό του επέβαλε την ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Ένα μέλος πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 2 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ και το άλλο μέλος πρότεινε τη διατήρηση..

Επίδειξη θράσους από την εργοδοσία της «Εξπρές»

Μηνύει την εκπρόσωπο των εργαζομένων

Μήνυση εναντίον της εκπροσώπου των εργαζομένων της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ, για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση, που δήθεν διέπραξε ενώπιον του Δικαστηρίου, κατέθεσε η ιδιοκτησία της εταιρείας «ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ Α.Ε.». Την ενέργεια αυτή καταδικάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέροντας πως η δημοσιογράφος Μαρία Δημητροπούλου εγκαλείται για κατάθεση δήθεν ψευδών στοιχείων, τα οποία, όμως, ουδέποτε κατέθεσε!!!
Η εργοδοσία της «ΕΞΠΡΕΣ», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, υπήρξε συστηματικά αφερέγγυα και βαθιά αντεργατική. Δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις της, αλλά μόνιμα αυτοδιαψευδόμενη, εφάρμοσε αδίστακτα το καταστροφικό της σχέδιο, εκμεταλλευόμενη το..

Απευθείας στην ΕΡΤ1

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στα μεγάλα γεγονότα. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ το πρόσωπο της ημέρας. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ οι εξελίξεις σε πολιτική και οικονομία. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη και στο χωριό. Ό,τι απασχολεί τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους. Ό,τι «παίζει» εντός και εκτός Ελλάδας. Ό,τι συζητάμε στα σπίτια μας.
Κάθε πρωί – Δευτέρα με Παρασκευή – 10:00-12:00, στην ΕΡΤ1.
Παρουσίαση: Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστας Λασκαράτος, Νίκος Μερτζάνης..

Το Facebook «τελειώνει» τα αθλητικά κανάλια;

Η εισβολή του ποδοσφαίρου στον πλανήτη των Social Media, όσον αφορά τις μεταδόσεις των αγώνων, είναι θέμα χρόνου και το μπαλάκι πρώτη φαίνεται να πετάει στο Facebook και στην Amazon, η Premier League της Αγγλίας.
Η αγγλική λίγκα, αντιλαμβανόμενη την αξία του προϊόντος της, ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους δύο κολοσσούς των Social and Trading Media. Στόχος της όχι αποκλειστικά η τελική συμφωνία αλλά κυρίως η εκτίναξη της τιμής που τα κανάλια θα προσφέρουν όταν νιώσουν να απειλούνται από το Facebook.
Το ιλιγγιώδες ποσό των 6.9 δισεκατομμυρίων για τρία χρόνια αποκλειστικής τηλεοπτικής κάλυψης, είναι κάτι που τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκέφτονται να ξεπεράσουν ώστε να διεκδικήσουν την διανομή του προϊόντος..

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Χωρίς Μακεδονία - Θεσσαλονίκη στα περίπτερα

Δεκάδες εργαζόμενοι της Ενημέρωσης είναι από χτες αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, η Θεσσαλονίκη, πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, μένει χωρίς ημερήσια εφημερίδα, και τίτλοι που φέρουν μοναδικό ιστορικό βάρος στον χώρο του Τύπου εξαφανίζονται.
Η απουσία των εφημερίδων Μακεδονία - Θεσσαλονίκη από τα περίπτερα είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα της ανικανότητας επιχειρηματιών-εκδοτών, εν προκειμένω του Γιάννη Ρήγα, και του εκπροσώπου των συμφερόντων του στην Ελλάδα, Θόδωρου Ρήγα, να αντιληφθούν το μέγεθος και τη σημασία του εγχειρήματος που ανέλαβαν.
Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία - Θεσσαλονίκη για πολλά χρόνια ήταν διαρκώς..

Oλοι οι δημοσιογράφοι στο πλευρό του Θ. Βαρίκου

Κείμενο με υπογραφές για συμπαράσταση στον δημοσιογράφο Θόδωρο Βαρίκο που βρίσκεται από χθες σε απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ (δείτε ΕΔΩ), κυκλοφορεί στα social media. Το κείμενο που αναρτήθηκε από τον Νίκο Τσαγκρή στο facebook  είναι το ακόλουθο:

Συμπαράσταση στον Θ. Βαρίκο
Οι υπογράφοντες δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ και μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον συνάδελφό μας Θοδωρή Βαρίκο που, αγανακτισμένος από την αδιαφορία και τον εμπαιγμό κυβέρνησης και εργοδοτών όσον αφορά το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού μας Ταμείου (ΕΔΟΕΑΠ) βρίσκεται από το πρωϊ σήμερα, 5/10/2017 σε απεργία πείνας μπροστά στα γραφεία του ΕΦΚΑ..

Ουρά έξω από το STAR

Για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων

Δεν πρόλαβε να γραφτεί ότι κάτι συμβαίνει στη σχέση του διευθυντή ειδήσεων του STAR με τη διοίκηση του καναλιού και σε μηδέν χρόνο σχηματίστηκε ουρά έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού από γνωστούς δημοσιογράφους (κυρίως πρώην στελέχη της ενημέρωσης στην ιδιωτική τηλεόραση) Ολοι θέτουν υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή, φανερώνοντας άλλη μια φορά την υψηλή ανεργία στον κλάδο των ΜΜΕ!
Μπορεί λοιπόν έως αυτήν τη στιγμή να παραμένει άγνωστο το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει..

«..εδώ όλα τα λουλούδια ανθίζουν...»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Δημιουργήσαμε ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης. Το περιοδικό μας δεν έχει ανούσια κουτσομπολιά, ούτε ενοχλητικές διαφημίσεις, για να έχουμε εξαρτήσεις για το τι θα δημοσιεύουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν για την δήθεν αντικειμενικότητα. Είμαστε υποκειμενικοί και μας αρέσει. Είμαστε αδέσμευτοι και δεν είμαστε παράρτημα καμιάς διαφημιστικής εταιρείας..

Πρώτη είδηση

Νέα ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ1 με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαίρη Πολλάλη, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και κάθε μέρα στις 05:55
Η εκπομπή της ΕΡΤ1 θα δίνει έμφαση στην κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία.
Από τις 6 το πρωί  και για τέσσερις ώρες ο  Νίκος Παναγιωτόπουλος  και η Μαίρη Πολλάλη βάζουν σε πρώτο πλάνο τους πολίτες και την καθημερινότητά τους. Μαζί με τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ..

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Σε απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ ο Θόδωρος Βαρίκος

"Δεν αντέχω άλλο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Μας διαλύουν, μας εξοντώνουν. Να πληρώσουν οι εργοδότες ως οφείλουν. Τέρμα τα παιχνίδια τους.
Θόδωρος Βαρίκος".

Σε απεργία πείνας βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (05/10/2017) το μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέτοχος του ΕΔΟΕΑΠ Θοδωρής Βαρίκος, λέγοντας «οχι» στη διάλυση του Οργανισμού.
Ο δημοσιογράφος αγανακτισμένος από την αδιαφορία και τον εμπαιγμό κυβέρνησης και εργοδοτών όσον αφορά το παρόν και το μέλλον του Ενιαίου Δημοσιογραφικού..

220.000 φύλλα πουλάνε όλα μαζί τα κυριακάτικα...

Οι κυκλοφορίες της περασμένης Κυριακής - Συγκριτικοί πίνακες

Στα ίδια επίπεδα με αυτά της περασμένης εβδομάδας κινήθηκαν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Τα κυριακάτικα πούλησαν στο σύνολό τους πανελλαδικά περί τις 220 χιλιάδες φύλλα -να θυμίσουμε ότι τόσα πουλούσε πριν λίγα χρόνια μια μόνο από τις κυριακάτικες εφημερίδες...
Στην πρώτη θέση και πάλι το Πρώτο Θέμα που πούλησε 54.600 φύλλα, με δεύτερη την Καθημερινη με κυκλοφορία 53.040 φύλλα και τρίτο σταθερά Το ΒΗΜΑ με 36.150 φύλλα. Η Real News δεν δημοσιοποιεί τις κυκλοφορίες της ενώ το ΕΘΝΟΣ προς το παρόν δεν έχει κυριακάτικη έκδοση. Αναλυτικά οι κυκλοφορίες, πανελλαδικά, των εφημερίδων την περασμένη Κυριακή 01/10/2017:..

Νέα απόλυση στο «μαγαζί» του Γιάννη Αλαφούζου

Οι αποχωρήσεις, απομακρύνσεις, απολύσεις, διαζεύξεις πέφτουν σαν βροχή στο μαγαζί του Γιάννη Αλαφούζου –στα δυο του ραδιόφωνα και στην τηλεόραση. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έφυγαν μαζικά  από τον Σκάι η Χριστίνα Βραχάλη, ο Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Βαλσάμος και ο Νίκος Σάλτας, ενώ στις τελευταία διαζύγια –στοχευμένα από τον αθλητικό χώρο του Ομίλου- περιλαμβανόταν από τον Σπορ fm και εκείνο με τον Κώστα Μανωλιουδάκη που κάνει Παναθηναϊκό ρεπορτάζ.
Το πρωί της Πέμπτης μια ακόμα απόλυση ήρθε να προστεθεί στους πολλές προηγούμενες –και φυσικά δεν είναι μόνο αυτές που αναφέραμε..

Φήμες για αποχώρηση του διευθυντή ειδήσεων του Star

Έντονη είναι η φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στα δημοσιογραφικά γραφεία περί αποχώρησης από τον τηλεοπτικό σταθμό Star του διευθυντή ειδήσεων, Κωστή Τσιακανίκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Τσιακανίκας φέρεται να εγκαταλείπει τον σταθμό, ύστερα από τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ενημέρωσης, για προσωπικούς λόγους.
Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει..

Ωμός εκβιασμός από 9 εκδότες

...με την πλήρη υποστήριξη της ΝΔ - Τι απαντάει το υπουργείο Παιδείας για τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές

Για απαράδεκτη και με εμφανή πολιτική στόχευση ανακοίνωση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου (ΣΕΕΒΙ) και μάλιστα με την πλήρη υποστήριξη της ΝΔ, κάνει λόγο του υπουργείο Παιδείας.
Στην απάντηση του υπουργείου στα περί διακοπής της διανομής των συγγραμμάτων στους φοιτητές, καταγγέλλεται ο ωμός εκβιασμός εννέα εκδοτικών οίκων που έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων και εισπράττουν εδώ και χρόνια τη μερίδα του λέοντος  (50%) των 60 εκατομμυρίων ευρώ που δαπανά ετησίως το..

Στον Καζούο Ισιγκούρο το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017

Στον βρετανό συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο απονέμεται το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 - πέρυσι είχε δοθεί στον αμερικανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Μπομπ Ντίλαν.
H Σουηδική Ακαδημία επέλεξε γεννημένο στην Ιαπωνία συγγραφέα επειδή «αποκάλυψε στα μεγάλης λογοτεχνικής δύναμης μυθιστορήματά του την άβυσσο κάτω από την ψευδαίσθησή μας ότι είμαστε συνδεδεμένοι με τον κόσμο».
Ο Ισιγκούρο γεννήθηκε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας το 1954, αλλά σε ηλικία πέντε ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Βρετανία.
Με το πρώτο του μυθιστόρημα "A pale view of hills" (1982), κέρδισε το βραβείο..

Χτες σιωπή, σήμερα θυμός

Γράφει ο Τάσος Παππάς*

Επιτέλους βγήκε από τον λήθαργό της η πατριωτική συνείδηση της συντηρητικής παράταξης. Κατάπιε το ένα, αδιαφόρησε για το άλλο, εξωράισε το τρίτο, προσαρμόστηκε στο τέταρτο, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Υπάρχουν όρια τα οποία δεν μπορείς να υπερβείς γιατί διατρέχεις τον κίνδυνο να ξεφτιλιστείς.
Θύμωσε λοιπόν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με τη συμβουλή-προτροπή του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να ξεχάσουμε τις εκλογές πριν από το 2019 γιατί, όπως είπε, η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να πιάσει τους στόχους της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού απάντησε τσεκουράτα και με υπερηφάνεια:..

Τσουρνεύουμε δουλειές!

Όταν η Ελλαδίτσα ξαναγίνεται ελκυστική για τους ξένους

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όπως όλοι και όλες, έτσι κι εγώ αλλάζω από καιρού εις καιρόν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Είσαι σε μία, σου κάνει μια άλλη πιο συμφέρουσα προσφορά, καλώς τα παιδιά καλώς τα. Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, μόλις που είχα κάνει την τούμπα, έρχεται ο φρέσκος ο λογαριασμός. Ανοίγω, κοιτάω, σωστό το ποσό, σωστά τα νούμερα, πέφτει το μάτι μου εκεί που έγραφε «επάγγελμα» του συνδρομητή. Και βλέπω «Αναγομώσεις Ελαστικών»!
Το διαβάζω, αναστατώνομαι σκέφτομαι ότι ως δημοσιογράφος τις έχω κάνει τις..

Παραπληροφόρηση


Κρούσμα παραπληροφόρησης στον ΑΝΤ1 για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου επισήμανε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού.
«Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα το προωθούμενο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο διεμφυλικοί έφηβοι θα ορίζουν αυτοβούλως την ταυτότητα του φύλου τους», σημείωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Ομως οι έφηβοι δεν ορίζουν αυτοβούλως την ταυτότητα φύλου τους, καθώς προβλέπεται δικαστική διαδικασία, ενώ το αίτημα..

Τι κάνεις με τα χιλιάδες like του Τσιάρτα;

Πώς αντιμετωπίζεις τους ψεκασμένους; 

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Αν ο Βασίλης ο Τσιάρτας θέλει να μπει στην επόμενη Βουλή, δεν έχει παρά να συνεχίσει έτσι. Σε ένα μήνα η μισή Ελλάδα θα τον θεωρεί γραφικό και η άλλη μισή θα τον αποθεώνει. Μένει να διαλέξει το κόμμα. Θα είναι οι ΑΝΕΛ; Θα είναι η Χρυσή Αυγή; Μέχρι και στο ΚΚΕ «κουμπώνει» αν και δεν διατηρεί καλή σχέση με τον Μαρξ -ενίοτε ούτε το ΚΚΕ.
Υποθέτω όλοι, λίγο-πολύ, γνωρίζουμε τι έγραψε στο facebook για το νομικό προσδιορισμό φύλου, σηκώνοντας θόρυβο και αντιδράσεις. Μία επίσκεψη στη σελίδα του είναι κατατοπιστική. Λίγες μέρες πριν προβεί στα γνωστά σχόλια, είχε αναρτήσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει την ηθική κατάπτωση της «λαϊκής κουλτούρας»,..

Nέα διοίκηση στο «Εψιλον»

Καμία εμπλοκή της 24 Media του Μάρη

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο τοποθετούν οι γνωρίζοντες τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό «Εψιλον» την τοποθέτηση νέας διοίκησης που θα αναλάβει την αναμόρφωση και τη μετάβαση του.
Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτήν έχει ο 40χρονος στενός συνεργάτης του νέου ιδιοκτήτη Αρτουρ Νταβιντιάν… Αφού είναι το πρόσωπο που κάνει τα κρίσιμα ραντεβού, ενώ παράλληλα έχει την υψηλή εποπτεία του καναλιού στη μεταβατική αυτή φάση.
Ο Γεωργιανός με σπουδές στην Οξφόρδη είναι το πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη και έχει την ευθύνη για όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες..

Η ενημέρωση Καρούτζου για τον ΕΔΟΕΑΠ

«Προτιμώ μία λύση η οποία δεν είναι καλή, από τη μη λύση»
Τα βασικά σημεία του σχεδίου για τη διάσωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, παρουσίασε το ΔΣ του Ταμείου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την πλευρά της κυβέρνησης.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Καρούτζος, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία θα εγκριθεί από τους θεσμούς, για να προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον N. Καρούτζο, η κυβέρνηση προχωράει στη νομοθέτηση μίας..

Στη φωλιά του θηρίου ο Τσίπρας

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στη φωλιά του θηρίου» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις κρίσιμες πτυχές της συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη "Το Ποντίκι".
Oπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα, στην ατζέντα περιλαμβάνονται τα θέματα των αεροπορικών ναυτικών εγκαταστάσεων, αίτημα για ανταλλάγματα σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας καθώς και οι αμερικανικές επενδύσεις.
Επίσης στο Ποντίκι:
Κυβέρνηση: Πορεύεται με μέρισμα και… βάρκα την ελπίδα
Αξιολόγηση: Τι θα αμφισβητήσουν..

Σκάσανε μύτη οι αρουραίοι της ΕΡΤ

 Το κύκνειο άσμα του Διονύση Τσακνή - Δυο λόγια για τον απελθόντα πρόεδρο της ΕΡΤ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

«Ενήργησε ως καλλιτέχνης και όχι ως πρόεδρος». Αυτό λένε οι σκεπτόμενοι του Ραδιομέγαρου για την παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ, σπεύδοντας πάντως να προσθέσουν ότι κάποια από τα παράπονα του απελθόντος ήταν εύλογα. Και σημειώνουν ότι ο Τσακνής ως πρόεδρος μπορεί να μην κατανόησε ποτέ πως λειτουργεί το Βυζάντιο της Αγίας Παρασκευής αλλά και καλή πρόθεση επέδειξε και κατανόηση και είχε πάντοτε την πόρτα του ανοιχτή. Χώρια που καμιά δραχμούλα δεν πήγε βόλτα παραμυθένιες ακρογιαλιές μέσω του μπάτζετ…
Τα γράφω αυτά γιατί ήδη άρχισε ο πόλεμος λάσπης για τον απερχόμενο πρόεδρο και ήδη..

Θρασύδειλοι

Χθες στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο δικηγόρος υπεράσπισης Τάκης Μιχαλόλιας (αδελφός του φίρερ Νίκου Μιχαλολιάκου) διέκοψε την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Δημήτρη Ψαρρά με ένα ειρωνικό σχόλιο. «Ξέρει καλά το καταστατικό της Χρυσής Αυγής (ο Δ. Ψαρράς), επειδή το έγραψε ο ίδιος», είπε, για να μας προϊδεάσει ότι το πειστήριο που κατέθεσε ο δημοσιογράφος είναι δήθεν πλαστό.
Με λίγα λόγια ο... χιουμορίστας Τ. Μιχαλόλιας επιβεβαίωσε, άθελά του, τον Δ. Ψαρρά, ο οποίος εξηγεί με άφθονα αποδεικτικά στοιχεία στα βιβλία του, στα ρεπορτάζ του, αλλά και στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ότι οι ναζιστές όταν στριμωχτούν από τη Δικαιοσύνη μιλούν για..

Εκεί, στην ΕΡΤ, κάντε κάτι με τον Σπύρο

Και, εν τέλει, κάντε κάτι καλό για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ - κάτι που είχε γίνει και άρεσε

Ο Σπύρος Τσάμης είναι αγαπημένος συνάδελφος. Αλλά αυτό το «αγαπημένος» δεν έχει καμιά σημασία για τον πολύ κόσμο –αφορά μόνο το ισνάφι μας, το σινάφι μας για να καταλαβαινόμαστε. Σημασία έχει ότι ο Σπύρος είναι ΙΚΑΝΟΣ συνάδελφος. Είναι διεισδυτικός στο μεδούλι των θεμάτων, είναι αναλυτικός, είναι επίμων, είναι πολύπλευρος, είναι ηθικός (αυτό και αν δεν έχει σημασία), είναι ανατρεπτικός όταν και όποτε χρειάζεται. Ο Σ.Τ. εργαζόταν στην ΕΡΤ πριν από το άρον-άρον κλείσιμό της που τίναξε στον αέρα μια δυνατή κολώνα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Πολιτισμού.
Έλκοντας τη δημοσιογραφική καταγωγή από ενημερωτικά Μέσα ποιότητας, με αδυναμία και..

Οι Μυθολογίες του Κόσμου έρχονται στο Εθνος

Αυτό το Σάββατο 7 Οκτωβρίου μαζί με το ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο θα βρείτε και τον πρώτο τόμο της ελληνικής μυθολογίας, από τη σειρά “Μυθολογίες του Κόσμου” του National Geographic.
Στον πρώτο τόμο, το National Geographic ζωντανεύει τους ελληνικούς μύθους με ένα λυρικό κείμενο του συγγραφέα Donna Jo Napoli και με εικονογράφηση της βραβευμένης Christina Balit.
Οι περιπέτειες των 12 θεών όπως ο Δίας, η Αφροδίτη, ο Απόλλων και η Αθηνά καθώς και γνωστές ιστορίες όπως η Ελένη της Τροίας, o Περσέας και η Μέδουσα θα μεταφέρει τους αναγνώστες στον κόσμο..

Επισκεψιμότητες

Η σεζόν ξεκινάει με ρεκόρ για το Oneman.gr. Ο Σεπτέμβρης έκλεισε με θεαματικό ρεκόρ επισκεψιμότητας για το Νο 1 ανδρικό site Oneman.gr, σημειώνοντας 2.076.234 μοναδικούς χρήστες (Unique Browsers) εκ των οποίων οι 595.023 Unique Browsers προήλθαν από το PopCode. Το ανδρικό brand της 24MEDIA ξεπέρασε για πρώτη φορά τα δύο εκατομμύρια, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση της 6ετούς του πορείας, με αύξηση 42% σε μοναδικούς χρήστες σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβρη, ενώ ρεκόρ σημείωσε και το PopCode..

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Πάλι δεν θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες

Παλιά μου τέχνη κόσκινο από τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Πριν ακόμα συνταχθεί από το ΕΣΡ η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, επιχειρούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Μέσω του... αγαπημένου τους θεσμού: το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ λοιπόν προσέφυγαν η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), ο ΣΚΑΪ και το Star Channel ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, οι δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τις 7 τηλεοπτικές άδειες και τα 35 εκατομμύρια ευρώ ως τιμή εκκίνησης για καθεμία από αυτές. Μέχρι και πως είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!..

Παρεμπόδιση δημοσιογράφων στις Σκουριές

Με ερώτησή τους προς υπουργό Εσωτερικών, 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται σε περιστατικό που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής, στις 24 Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες ενέργειες της Αστυνομίας κατά δημοσιογράφων.
Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, τέσσερα οχήματα της αστυνομίας με άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ, υπό την  απειλή προσαγωγής και μήνυσης της εταιρείας, ανάγκασαν Γερμανούς δημοσιογράφους να διαγράψουν το περιεχόμενο της κάρτας μνήμης του drone, το οποίο χρησιμοποίησαν προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν περιοχή, η οποία -όπως σημειώνεται- δεν..

Ποιος θα οριστεί ως νέος πρόεδρος στην ΕΡΤ;

Η Κατερίνα Σαρικάκη ανέλαβε προέδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 

Με μια λιτή  αλλά ουσιαστική δήλωση ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς ευχαριστεί για την προσφορά του στην ΕΡΤ τον (παραιτηθέντα πρόεδρο) Διονύση Τσακνή  και ξεκαθαρίζει ότι η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά η δήλωση Παππά μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο «μαύρο». Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης..

Tα σκυλιά του Παβλόφ

Η μουσική ήταν πάντα για μένα (εκτός όλων των άλλων) και αφορμή για αναζήτηση και μόρφωση. Οι Pavlov's Dog (ας πούμε), όταν θέλησα να μάθω στη δεκαετία του '70 που τους πρωτοάκουσα τι σήμαινε το όνομα τους, με οδήγησαν στον Ρώσο ψυχολόγο/ψυχίατρο/ερευνητή Παβλόφ και στη γνωστή θεωρία περί αντανακλαστικών αντιδράσεων σε διάφορα ερεθίσματα που παρατήρησε τυχαία στα σκυλιά του.
Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε όλοι πως τόσοι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας αντιδρούν όπως τα σκυλιά του Παβλόφ σε όλα τα σημαντικά θέματα. Το τελευταίο παράδειγμα είναι το..

Στο «Εθνος» ο Γιώργος Λακόπουλος

Συνεργασία με το «Έθνος» και το «Έθνος Σαββατοκύριακο» αρχίζει από αυτή την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος. Ο γνωστός αρθρογράφος- αναλυτής και πρωην στέλεχος του ΔΟΛ θα σχολιάζει τα γεγονότα και τα πρόσωπα της επικαιρότητας από τις νέες στήλες  της εφημερίδας, «Ανοιχτό Παράθυρο» και «Σκιαγραφίες».
***
 Με συνέντευξη Τύπου ενημερώνει το ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης..

«Προς payroll του πολιτιστικού ρεπορτάζ»

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες στις 13:00 το μεσημέρι και κράτησε περισσότερες από 12 ώρες με ομόφωνη απόφαση κήρυξε, χθες βράδυ, τον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού. H γνωμοδοτική πρόταση των ορίων  περιλαμβάνει περίπου 300 στρέμματα εντός του ακινήτου  της επένδυσης που διαχειρίζεται η Ελληνικό Α.Ε.  Για το θέμα γράφει η Μαργαρίτα Συγγενιώτου στο facebook:
"Προς payroll του πολιτιστικού (με όποιο από τα ονόματά σας κι αν γράφετε ή και ανώνυμα), φερέφωνα, παρατρεχάμενοι κλπ. Ενταύθα.
Θα σας αφήσω να κάνετε την διαχείριση κρίσης σας, το ψωμί σας βγάζετε αν και καμία ντροπή δεν είναι δουλειά, αλλά πρώτα μια κουβέντα...

Γιατί παραιτήθηκε ο Τσακνής από την ΕΡΤ

Τι λέει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Με επιστολή με την οποία καταγγέλλει τον «κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό», παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής. Η ( προαναγγελθείσα (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) παραίτησή του έγινε αμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση - παρουσίαση του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά. Στην επιστολή του ο Δ. Τσακνής αναφέρει:
"Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά,..

Το κύκνειο άσμα της «Μακεδονίας»

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κλεισίματος της εφημερίδας «Μακεδονία», θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί το ρεπορτάζ σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο άλλοτε κραταιό εκδοτικό συγκρότημα. Κι αυτό παίρνοντας υπόψη και την ιδιαιτερότητα της εφημερίδας και την γενικότερη κατάσταση, στην οποία αφήνονται εκδοτικά συγκροτήματα να καταρρεύσουν, να απαλλάσσονται οι πρώην εκδότες και να παίρνουν τα ΜΜΕ νέοι ιδιοκτήτες –όλα σε βάρος των εργαζομένων που μένουν απλήρωτοι, άνεργοι, εξαθλιωμένοι…
Στην περίπτωση της «Μακεδονίας» το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων, παίρνοντας υπόψη ότι προ τριετίας η επιχείρηση της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής»..

Ήταν κάποτε οι δημοσιογράφοι…

Toυ Γ. Λακόπουλου*
 
Να αρχίσουμε με θεωρία. Οι δημοσιογράφοι είναι κατά βάση πνευματικοί άνθρωποι, ή εν πάση περιπτώσει ανήκουν στον πνευματικό κόσμο της χώρας, με τη ευρεία έννοια. Έχουν σπουδές και προσόντα,  ξέρουν να γράφουν και να μιλάνε. Ασπάζονται ανώτερες ιδέες για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Πρωτίστως έχουν ήθος και σέβονται την αλήθεια στην αναζήτηση της οποίας αναλαμβάνουν ρίσκα. Είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της ενημέρωσης και της Δημοκρατίας. Τα αναφέρει και το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.
Πράγματι στην ελληνική δημοσιογραφία διαχρονικά συναντούμε  πρόσωπα με ανάλογα..

Σχολιαστές, περιοδικατζήδες, σύμβουλοι

Από τον Πάγκαλο στον Ρουσόπουλο και από τον Τσιμέλα στον Μαλέλη

Και για όσους ανησυχούσαν: από τη συχνότητα των Παραπολιτικών (90.1 fm) θα συνεχίσει την ραδιοφωνική του καριέρα ο Θόδωρος Πάγκαλος που διακόπηκε άδοξα όταν δεν πληρώθηκε το ρεύμα στον ΒΗΜΑ fm. Θα είναι μαζί με τον Παναγιώτη Τζένο (τον διευθυντή του ομίλου των Παραπολιτικών) κάθε Παρασκευή στις 11 και για μία ώρα θα σχολιάζουν… ανελέητα την επικαιρότητα! (Στη φωτογραφία ο Πάγκαλος στο φιλόξενο στούντιο του ΣΚΑΪ με τον Αρη πορτοσάλτε)
 ***
Χρήστος Πασαλάρης, Γιώργος Τράγκας και εσχάτως ο Θοδωρής Ρουσόπουλος αποτελούν..

Είναι ο Λάλας γιος του Ψυχάρη;

Η απόλυση από τον ΔΟΛ και
οι φαναρτζοδουλειές του Θανάση

Ο Θανάσης (Λάλας) χτυπάει πριν από δύο χρόνια την πόρτα του (αυτοκινητέμπορα) Ισμαήλου και του προτείνει να δώσει εικόνα, νεύρο και ζωή στα μονόχρωμα Smart. Ο Ισμαήλος του απαντάει να κάνει ό,τι θέλει. Ο Θανάσης, την ίδια κιόλας στιγμή, αρπάζει τα πρώτα ανταλλακτικά που βρίσκει μπροστά του, τα βάφει, τα σχεδιάζει, τα ψήνει, τα μοντάρει μέχρι τη στιγμή που καταφέρνει να ντύσει με τα πινέλα της απέραντα ιδιότυπης έμπνευσής του τα έξι πρώτα Smart.
(...)
Ολα όσα συνέβησαν στη ζωή μου ήταν δικά μου λάθη. Μια και με ρωτάς, ακόμη και το διαζύγιο με τον ΔΟΛ δικό μου λάθος ήταν. Αντιμετώπισα τον Ψυχάρη -ίσως επειδή το είχα ανάγκη-..

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Διεθνής στήριξη στην απεργία στα ΜΜΕ

H Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και μερικές από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο στηρίζουν την προσπάθεια διάσωσης και επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ. Αναλυτικά οι δηλώσεις συμπαράστασης:

NATIONAL WRITERS UNION – NWU (UAW LOCAL 1981)
Μήνυμα στήριξης από τις ΗΠΑ: Εθνική Ένωση Συντακτών- Συγγραφέων
 Συνάδελφοι
Η Εθνική Ενωση Συγγραφέων των ΗΠΑ, στηρίζει την 24ωρη γενική απεργία των αδελφών Ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο του ΕΔΟΕΑΠ και να αρχίσουν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση και τους εργοδότες των ΜΜΕ για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης..

Να μπει τέλος στη «μαφία» της Κρήτης

Το ζήτημα των εγκληματικών ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα στο νησί θέτουν οι κάτοικοι των Καλεσών, ιδιαίτερης πατρίδας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, με αφορμή την απελευθέρωσή του, εκφράζοντας τα συναισθήματα της πλειονότητας των κατοίκων της Κρήτης. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη του τοπικού Πνευματικού Κέντρου.
Οι κάτοικοι αφού δίνουν συγχαρητήρια στην αστυνομία για την επιτυχή εξιχνίαση της υπόθεσης ζητούν να σταθεί αφορμή για την πλήρη εκρίζωση αντίστοιχων θυλάκων εγκληματικότητας που δρουν στο νησί..

Ο διπλός εκβιασμός για τον ΕΔΟΕΑΠ

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία - Απεργία διαρκείας εδώ και τώρα

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή:
Συνάδελφοι η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά έδειξαν σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα ότι μας δουλεύουν.
Την Παρασκευή, σε έκτακτη συνάντηση με τα «προεδρεία» των Ενώσεων, η Αχτσιόγλου μαζί με τον
Πετρόπουλο παρουσίασαν άλλο ένα παραμύθι. Παρουσίασαν μία «λύση» για τoν ΕΔΟΕΑΠ..

Κυκλοφορεί το νέο gr design

Στο ανανεωμένο τεύχος του gr design #15 που κυκλοφορεί:
Ενα τεύχος αγκαλιά µε τον Τουλούζ – Λωτρέκ, γιορτινό, µε αφορµή την έκθεση του gr design που διοργανώνει µε το Μουσείο Μπενάκη και την Alpha Bank στο µουσείο της καρδιάς µας για τα εκατόν δεκαέξι χρόνια από τον θάνατο του µεγάλου αφισίστ.
Το περιοδικό κυκλοφορεί με 160 σελίδες
Παραγγελίες από το..

Κρανίου τόπος τα μίντια…

...στο καθεστώς της νέας διαπλοκής, πάντα στις πλάτες των εργαζομένων

Ξεχειλίζει η οργή των απλήρωτων επί 15μηνο εργαζομένων της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Από τη διεύθυνση της «Μακεδονίας» ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι δεν θα κυκλοφορήσει το φύλλο της Τρίτης λόγω... βλάβης στο πιεστήριο και δεν υπάρχουν χρήματα για σέρβις! Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό πως οι πιεστές μετά από συνέλευση αποφάσισαν και κατεβαίνουν σε επίσχεση από σήμερα.
ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ καλούν σε εργασιακή συνέλευση σήμερα Τρίτη στις 16.00, μετά τη συνάντηση με τη διαχειρίστρια Σουλοπούλου..
Η εργοδοσία της εφημερίδας «Μακεδονία» (μεγαλομέτοχος Τζον Ρήγας, διαχειρίστρια Βίκυ Σουλοπούλου) ψάχνει… επενδυτές, έχοντας εγκαταλείψει οτιδήποτε άλλο και το κυριότερο..

«Η Χρυσή Αυγή ήταν πάντα εγκληματική οργάνωση»

Ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» εισέφερε αδιάσειστα στοιχεία για τη στρατιωτική δομή και την κάθετη ιεραρχία της οργάνωσης που διέπεται από την Αρχή του Αρχηγού, σύμφωνα με το γνήσιο καταστατικό της X.A. που έχει στην κατοχή του και το οποίο προσκόμισε στις ανακριτικές αρχές κατά τη διάρκεια της..

Μετά θα φταίει ο Πρετεντέρης;

Μη σας ξεγελάει ο τίτλος «Ζητούν άλματα από τον Τσίπρα» στο πρωτοσέλιδο του «ΒΗΜΑτος» την Κυριακή! Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης και είναι αποτέλεσμα εκτενούςς ενημέρωσης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά και άλλων πηγών, με δυο λόγια ενημερώνει τον ζαλισμένο αναγνώστη της εφημερίδας ότι το πρόβλημα της χώρας πλέον δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό!
Στην οικονομία λέει πάμε σούπερ, φέτος έχουμε ανάπτυξη 1,8%, του χρόνου θα ξεπεράσουμε το 2,4%… Ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Τσίπρας θα μοιράσει το πλεόνασμα κοντά 1 δισ ευρώ..