ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Οι προτάσεις της ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Οι προτάσεις της ΕΣΗΕΑ στην τριμερή της 24ης Ιουλίου 2017 και στη διμερή της 6ης Σεπτεμβρίου 2017 για τον ΕΔΟΕΑΠ
——————————————–
Οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ στην τριμερή διαπραγμάτευση με τους εργοδότες και την κυβέρνηση είναι οι εξής:
  1. ΕΝΙΑΙΟΣ-ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΣ  ΕΔΟΕΑΠ: Ο ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφάπαξ και επικούρηση. Ο ΕΔΟΕΑΠ διευρύνεταιμε τους εργαζόμενους στα όλα μέσα ενημέρωσης που μέχρι σήμερα δεν ήταν μέλη του, τους εργαζομενους στον περιοδικό τύπο και στα ενημερωτικά σάιτ του Διαδικτύου(θεωρούνται ηλεκτρονικές εφημερίδες). 
  2. ΕΙΣΦΟΡΕΣ: Εργοδοτών 6-8% ( αναδρομικά απο 1/1/2017), εργαζομένων 6%, και  συνταξιούχων 6%..

Ο Μαρινάκης μηδένισε το κοντέρ, αλλά το «Συγκρότημα» βρίσκεται πάλι σε κρίση…

Γ. Λακόπουλος: Οι διευθυντές Καρακούσης και Λάμψιας οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση

Σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο  μετά τους εκδότες την ευθύνη για την πολιτική γραμμή των εφημερίδων έχουν οι διευθυντές τους που δικαιούνται -χωρίς αυτό να συνιστά λογοκρισία- να επιβάλουν την εκδοτική πολιτική της επιχείρησης. Κανείς δεν φανταζόταν ότι στην Ελλάδα την περιφρούρηση αυτής της πολιτικής θα αναλάμβαναν οι… αρθρογράφοι -αν δεν θεωρούν ότι μπορούν κιόλας να επιβάλουν τη δική τους- και ότι θα έκαναν επιθέσεις ιερής οργής στους… διευθυντές!  Ότι θα σηκωθούν τα πόδια να πλακώσουν στις  φάπες το κεφάλι….  Όπως βοά το Διαδίκτυο, αυτό συνέβη στον πρώην ΔΟΛ (δείτε ΕΔΩ).
Δεν χρειάζεται παρά να ξεφυλλίσει κανείς τις δύο εφημερίδες του «Συγκροτήματος» για να..

«Βούλιαξε» το Πάρκο Γουδή για την Ηριάννα

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα! - Πάνω από 20.000 κόσμου (κατά τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις) στο Πάρκο Γουδή, που αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει την ανυποχώρητη αλληλεγγύη στο αίτημα για τη λευτεριά της Ηριάννας
Το Πάρκο Γουδή «βούλιαξε» το βράδυ της Παρασκευής από χιλιάδες κόσμου που ένωσε τις φωνές του για την Ηριάννα. Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες* έστειλαν το μήνυμα ότι ο φόβος τελείωσε. Ακόμα πιο δυνατή, η φωνή του κοινού έφτασε μέχρι τις φυλακές Κορυδαλλού όπου η Ηριάννα παραμένει έγκλειστη σε ένα καφκικό σύμπαν που δεν επέλεξε η ίδια.
Η κατάφωρη αδικία σε βάρος της κατέστησε τη συναυλία μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις..

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Εκτός γραμμής (ΣΚΑΪ)

 Νίκη Λυμπεράκη: Η χοντροκομμένη στροφή της Eldorado

Την απόφαση της Eldorado να αποσύρει το τελεσίγραφό της λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας προς την κυβέρνηση για τις άδειες σχολιάζει με ανάρτησή της η Νίκη Λυμπεράκη λέγοντας ότι δικαιώνονται όσοι μιλούσαν για κίνηση εντυπωσιασμού.
«Με τη στάση της Eldorado δικαιώνονται όσοι μιλούσαν για μια κίνηση εντυπωσιασμού με στόχο να πιεστεί η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές. Η χοντροκομμένη μεταστροφή λίγες ώρες πριν την εκπνοή της «διορίας» αφενός δεν ενισχύει το προφίλ της εταιρείας, αφετέρου..

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Σπύρος Μεταξάς

Το Σάββατο στον Βύρωνα η κηδεία του

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του συναδέλφου Σπύρου Μεταξά, ο οποίος έφυγε, αιφνιδίως, από τη ζωή, χθες το βράδυ, σε ηλικία 70 ετών.
Ο Σπύρος Μεταξάς γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε το ενδιαφέρον του για τη δημοσιογραφία. Από μαθητής ακόμη Λυκείου άρχισε να γράφει σε εφημερίδες της Καλλιθέας και στο περιοδικό «Μοντέρνο Τραγούδι και Τηλεόραση». Αμέσως μετά την αποφοίτησή του άρχισε τη μαθητεία του στην εφημερίδα «Η Βραδυνή» στο δικαστικό ρεπορτάζ.
Μετά το πραξικόπημα του 1967 σταμάτησε την απασχόλησή του στη δημοσιογραφία..

ΕΣΗΕΑ: Απεργία την άλλη Τρίτη για τον ΕΔΟΕΑΠ...

...και έπεται συνέχεια

Kάθε όριο στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ έχει εξαντληθεί. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.
Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:..

Όλου του κόσμου το χρυσάφι κι αν μου δώσεις…

Όταν η Eldorado Gold ασκείται στην ευγενή τέχνη του κο-κο-κο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, ξεκινώ το σημερινό μου σημείωμα με την ανακοίνωση της Eldorado Gold για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα:
«Κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο-κο!»
Κι επειδή μερικοί και μερικές εξ ημών δεν τα κατέχουμε καλά τα καναδέζικα, παραθέτω και την δήλωση του Τζωρτζ Μπερνς, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας:..

Η Χιονάτη και η κακιά βασίλισσα

Μιας και συχνά - πυκνά κάποιοι πολύ επώνυμοι, πολύ έγκριτοι και πολύ μέσα στα πράγματα αρθρογράφοι των «Νέων» ασχολούνται με την «Αυγή», τους συνεργάτες, τους δημοσιογράφους, την κυκλοφορία και τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ, μας δίνουν κάποια δικαιώματα. Ένα από αυτά, να ασχολούμαστε κι εμείς πότε - πότε μαζί τους. Με όσα γράφουν, αλλά και με όσα κρύβουν όσα γράφουν για τις δικές τους σχέσεις με κύκλους, τρίγωνα, κόμματα, το Αφεντικό και μεταξύ τους. Πότε - πότε, είπαμε, δεν θα ανοίξουμε και κουβέντα σε στυλ άπονη ζωή, μας πέταξες τον Σταύρο στην άκρη, μας αδίκησες.
Την Δευτέρα, λοιπόν, συνέβη κάτι που κάτι κρύβει, αλλά τι ακριβώς κρύβει ο Θεός κι ο Μαρινάκης μόνο το ξέρουν. Και φυσικά δεν θα μας το πουν, καθ' ότι και άθεοι είμαστε και..

«Εσείς δεν είστε μόνο πράσινοι, είστε και μπλε μέχρι θανάτου»

Tα «άκουσαν» στον ΣΚΑΙ  από ηλικιωμένο

Ένα απρόοπτο σε ζωντανή μετάδοση έφερε σε... μεγάλη αμηχανία τους δημοσιογράφους της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, καθώς ένας ηλικιωμένος πολίτης προτίμησε να μη διαμαρτυρηθεί για τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα, αλλά για την «γραμμή» που ακολουθεί το κανάλι του Φαλήρου.
Αφού διαβεβαίωσε ότι θα βουτήξει στη θάλασσα είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δήμαρχος δεν έβαλε το προστατευτικό δίχτυ για τους λουόμενους, αλλά μόνο για τα κότερα.
Και συνέχισε κατηγορώντας το κανάλι και σημειώνοντας ότι «λέτε ό,τι σας συμφέρει,..

«Μαύρο» και στα στούντιο του Βήμα 99.5

Τα πάντα βυθισμένα στο σκοτάδι, μαζί με τη συχνότητα, στο Βήμα 99.5.
Κάποτε, οι συγκεκριμένοι χώροι έσφυζαν από ζωή και φωνές, και βρίσκονταν διαρκώς μέσα στο φως. Μέχρι προχθές όμως, οπότε και η ηλεκτροδότηση διεκόπη, αφήνοντας μόνο τον πομπό του Υμηττού να παίζει κενό. Το μόνο που θυμίζει τον Βήμα FM είναι το RDS που «τρέχει» ακόμα κι αναφέρει το όνομά του.
To e-tetRadio παρουσιάζει ένα πλήρες φωτορεπορτάζ από τις εγκαταλελειμένες εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού στη Μιχαλακοπούλου. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πανάκριβα μηχανήματα όπως κονσόλες,..

Ηρθε η ώρα να μάθουμε ποιος έριξε τον ΠΑΟ στα βράχια

Η ανάρτηση του Δ. Γιαννακόπουλου μετά την αποχώρηση Αλαφούζου

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, με ανακοίνωσή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Mάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο... επιφανής επιχειρηματίας κάλεσε τους «ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας» να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διάσωση του συλλόγου, ακολουθώντας και το παράδειγμα χιλιάδων οπαδών.
Ακολούθησε ένας «καταιγισμός» μηνυμάτων στο Instagram του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από φίλους του Παναθηναϊκού, που τον καλούσαν να σώσει τον ιστορικό σύλλογο..

Ο Γιάννης Αγγέλης και η πρόταση για απεργία

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση του Γιάννη Αγγέλη προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

Μετά το έγγραφο απάντηση Κυριακόπουλου στις «προτάσεις» της ΕΣΗΕΑ γίνεται απολύτως σαφές ότι οι περιβόητη πρόταση Καπάκου – Κυριακόπουλου, σε όλες τις παραλλαγές της, ήταν απλώς το όχημα για να συρθεί ο κλάδος σε ένα σήριαλ διαπραγματεύσεων που θα τον απομακρύνει, με βάση τις επιλογές της πλειοψηφίας του Συμβουλίου, από κάθε απεργιακή δράση διεκδίκησης της ασφάλισής του και του ΕΔΟΕΑΠ.
Το έχουμε ζήσει αυτό για ενάμιση χρόνο και πάλι, με τα περιβόητα non paper Κυριακόπουλου που τότε είχε αναλάβει να διαπραγματεύεται η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ. Το νέο επεισόδιο στο..

Αθωωτική απόφαση για το Δημήτρη Καμαρινόπουλο

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) Δημήτρης Καμαρινόπουλος.
Με σύμφωνη γνώμη Πρόεδρος και Εισαγγελέας του δικαστηρίου απέρριψαν τις κατηγορίες των ανθρώπων της διοίκησης του Πειραϊκού Δημοτικού ραδιοσταθμού «Κανάλι 1» για τα αδικήματα της απειλής, εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης.
Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε το νόμιμο της δράσης του Δημήτρη Καμαρινόπουλου στην προσπάθεια αποτροπής λειτουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού..

Πρόστιμο στο «LEROY MERLIN» Αμαρουσίου...

...για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας
 
Σε επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο κατάστημα «LEROY MERLIN» που λειτουργεί επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, μετά από επιτόπιο έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών και με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου, επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο για υπέρβαση..

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοδος για Πρώτο Θέμα, πτώση για Καθημερινή

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα - Συγκριτικοί πίνακες

Λιγότερα φύλλα πούλησαν πανελλαδικά αυτή την εβδομάδα 17/9 οι κυριακάτικες εφημερίδες στο σύνολο τους. Στα αξιοσημείωτα η αύξηση της κυκλοφορίας του Πρώτου Θέματος (+8.050 φύλλα - αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε με το περιοδικού Marie Claire) και η πτώση της Καθημερινής (-12.650 φύλλα, την προηγούμενη Κυριακή είχε τον Γαστρονόμο).
Το Βήμα έπεσε κατά 1.300 φύλλα ενώ η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ έχασε αυτή την Κυριακή 5.340 φύλλα. Ο Ελεύθερος Τύπος «τσίμπησε» 1.820 ενώ η Δημοκρατία ανέβασε τις πωλήσεις της κατά 1.610 φύλλα.
Αναλυτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ οι κυριακάτικες εφημερίδες στις 17/9/2017 πούλησαν:..

Πόσα φύλλα πούλησε το ΕΘΝΟΣ..

...την πρώτη ημέρα επανακυκλοφορίας του στα περίπτερα και τι κυκλοφορία είχε την Δευτέρα

Η επιστροφή του ΕΘΝΟΥΣ δεν συνoδεύτηκε και από τις αναμενόμενες πωλήσεις, καθώς οι κυκλοφορίες της εφημερίδας κινήθηκαν σε χαμηλα επίπεδα την πρώτη ημέρα της επανακυκλοφορίας της το περασμένο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.
Πολλοί αποδίδουν τη χαμηλή κυκλοφορία στην έλλειψη εκτεταμένης διαφημιστικής καμπάνιας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση (το προμοτάρισμα έγινε μόνο από τα Μέσα των Σαββίδη και Μάρη). To EΘΝΟΣ την Δευτέρα έπεσε κι άλλο κυκλοφοριακά και πούλησε 5.050 φύλλα και βρέθηκε στην έβδομη θέση με τις κυκλοφορίες των απογευματινών εφημερίδων.
Ειδικότερα το ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακου στις 16/9 και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ, πανελλαδικά το πήραν στα χέρια τους..

Το Documento βγήκε στον δρόμο

Μια νέα έκδοση από τη δημοσιογραφική ομάδα του Documento, το Documento Street, είναι από σήμερα στους δρόμους.
50.000 φύλλα του Documento Street διανεμήθηκαν σε περισσότερα από 100 σημεία στη Αθήνα, με τον κόσμο να "αγκαλιάζει" αυτό το νέο εγχείρημα, καθώς η ανταπόκριση, όπως αναφέρεται στο σάιτ documentonews, ήταν τεράστια.
Η νέα 16σελιδη free press εφημερίδα σχεδιάζει..

Η Σαχλοαριστερά του Στέφανου Κασιμάτη

Μετάθεση ημερομηνίας της εκλογής ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, για τον Φεβρουάριο ζητά η Vodafone απαιτώντας παράλληλα περίπου 1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αυτό γνωστοποίησε με επιστολή του προς τους υποψήφιους ο επικεφαλής της επιτροπής πιστοποίησης της διαδικασίας Ν. Αλιβιζάτος.
Για την Κεντροαριστερά και την κωλυσιεργεία στις διαδικασίες έγραψε ένα παντελώς απαξιωτικό σχόλιο ο Στέφανος Κασιμάτης στην στήλη του στην Καθημερινή υπό τον τίτλο "Σαχλοαριστερά". Αναλυτικά:
"Χθες ήταν η, υποτίθεται, κρίσιμη συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων με..

Ψάχνουν τον Σαββίδη οι εργαζόμενοι του MEGA

Στην τελευταία τους γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του MEGA αποφάσισαν, εκπρόσωποι τους να συναντήσουν τους μετόχους του σταθμού και να προσπαθήσουν να αποσπάσουν απαντήσεις και δεσμεύσεις, τόσο για τις προθέσεις τους σε σχέση με την τύχη του καναλιού όσο φυσικά και για τα δεδουλευμένα τους.
Έτσι λοιπόν στις 7 Σεπτεμβρίου η επιτροπή των εργαζομένων που είχε ψηφίσει η γενική συνέλευση συνάντησε τον βασικό μέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος φέρεται να τους είπε ότι «Δεν θα αφήσω να κλείσει το MEGA».  Ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει και plan B σε περίπτωση που δεν προλάβει ο σταθμός το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Παράλληλα όμως γίνονται κινήσεις ώστε η ίδια επιτροπή να συναντήσει και τους άλλους..

Στην Πάτρα Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου

Η παρουσίαση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στην Πάτρα, με πολλές εκπλήξεις…
Παρουσία όλου του αθλητικού κόσμου της Αχαΐας, πρώην αθλητών και παραγόντων ιστορικών σωματείων του Νομού, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φίλων του αθλητισμού και του πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, η παρουσίαση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη.
Το βιβλίο θα προλογίσουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Χριστόπουλος και Γιώργος Αναστασόπουλος και ο δικηγόρος Φίλιππος Καραμούζης.
Έχουν ετοιμαστεί ειδικά αφιερώματαμε ιστορικό περιεχόμενο, φωτογραφίες, και βίντεο σε..

Σρόιτερ: Το καλό είναι ότι δεν με μουτζώνουν στο δρόμο

«Στο κομμάτι της ενημέρωσης ο κόσμος είναι δύσπιστος και αγριεμένος -ίσως και δικαιολογημένα σε έναν βαθμό- είναι λογικό ο κόσμος να σε αντιμετωπίζει δύσπιστα. Εγώ εισπράττω θετικό κλίμα. Καταλαβαίνεις έτσι ότι κάτι κάνεις καλά. Το καλό είναι ότι με χαιρετάνε στον δρόμο και δεν με μουτζώνουν». Αυτά έλεγε στην εκπομπή Happy Day ο Αντώνης Σρόιτερ που φέτος δεν θα έχει τον Χατζηνικολάου απέναντί του... 
***
Ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 που θα ξαναπροβάλεται στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σταθμού: «Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κάνει..

Η Καταλονία, η μπουζού κι ο Βούτσης

Όταν η δημοκρατία πάει περίπατο στην καρδιά της Ευρώπης

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Ε ρε και να ‘χε στείλει ο Βούτσης τα καρακόλια να συλλάβουν τον Καμίνη! Εκεί στη συγκέντρωση του Καλλιμάρμαρου για το «ΝΑΙ», που βγήκε ο δημαρχούκος και είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα είχε τον άλλο μήνα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Και να του περνάγανε τις χειροπέδες  και να τον βάνανε στο περιπολικό, «πιο χαμηλά το κεφάλι σας κύριε, θα το βαρέσετε», παρεάκι με Αλιάγα, Καφετζόπουλο και λοιπά καϊνάρια που είχανε βγει πρώτες..

Που χαθήκατε;

Πλήρης αφωνία από τους μαχητικούς και λαλίστατους δημοσιογράφους του ΔΟΛ, τύπου Πρετεντέρης, Παπαχρήστος και Κανέλλης, τώρα που έκλεισε ο «Βήμα FM». Σιωπή και από τους τότε αγριεμένους παραγωγούς του «Βήμα 99,5», όπως ο Νότης Παπαδόπουλος και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.
Τσιμουδιά και από τους κολαούζους του ραδιοσταθμού, Αδωνι, Πάγκαλο, Ψαριανό και Τατσόπουλο. Κανείς τους τώρα δεν είδε και δεν άκουσε πως σίγησε το ραδιόφωνο, ενώ τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να... κλείσει τον ΔΟΛ, ανέβαιναν στα κάγκελα. Τότε το κλείσιμο ενός ραδιοφώνου ήταν πλήγμα για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία, τώρα που..

Ο Ψυχάρης παραμένει πρόεδρος της «ΒΗΜΑ FM ΑΕ»

 Το Βήμα FM σε 10 σημεία για να καταλάβετε τι συμβαίνει
 
Δεύτερη μέρα σήμερα που το Βήμα FM δεν εκπέμπει και στους 99.5 έχει πέσει σιωπή. Εκοψαν το ρεύμα, κόπηκε και το σήμα, στη συχνότητα δεν ακούγεται πλέον το παραμικρό.
Ας δούμε όλα όσα ισχύουν στο σταθμό σε 10 σημεία αποσαφηνίζοντας την κατάσταση μήπως και καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει.
1) Ακριβώς 29 είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού, 11 τεχνικοί, 2 διοικητικοί και 16 παραγωγοί-δημοσιογράφοι, με καθυστέρηση μισθοδοσίας που φτάνει από τους 5 έως τους 10 μήνες.
2) Ο Βήμα FM έχει περάσει στην κατοχή της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη,..

Πρόεδρος ξανά στην ΕΝΕΔ ο Δημήτρης Μάρης

Ποιοι εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. της Ενωσης Εκδοτών Διαδικτυου

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ.), πραγματοποιήθηκε σύνθεση νέου διοικητικού συμβουλίου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Μάρης (Πρόεδρος 24MEDIA και εκδότης πλέον της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ).
Τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι:
Δημήτρης Ηλιόπουλος..

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ρεπόρτερ της επιλογής της επέβαλε η ΝΔ...

 …σε εφημεριδα (που θα της ασκεί αντιπολίτευση)

Συντάκτη της αρεσκείας του που θα καλύπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγεται ότι επέβαλε το στενό περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα!
Σκεφτείτε τώρα οι σχέσεις των δυο, ηγεσίας και επιχειρηματία, να ήταν και πιο «τρυφερές»!..

«Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον»

Στο περιεχόμενο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, του κορυφαίου κοσμοϊστορικού γεγονότος κατά τον 20ό αιώνα, αναφέρθηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 247» και στον Δημήτρη Μανιάτη το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτέμβρη.
Επισήμανε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση έδειξε ότι το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι ανίκητο, έδειξε ότι δεν είναι αιώνιο, οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με την αγροτιά μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που θα στηρίζεται πάνω στην πραγματική δύναμη του τόπου, που είναι ο λαός, και πώς μπορεί ο τεράστιος πλούτος που παράγει να οργανωθεί προς όφελός του. 
Αυτό το γεγονός, συνέχισε, επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί και στην πρόσφατη συζήτηση..

Το παράδοξο των φονικών Ρίχτερ στο Μεξικό

Η σεισμικότητα στο Μεξικό θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και τα επόμενα 24ωρα, σημειώνει ο καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2017 όταν σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του Μεξικού».
«Ο σημερινός σεισμός δεν είναι μετασεισμός του προηγούμενου. Είναι νέος σεισμός και..

Στη χλεύη των γελοιογράφων

Tην έκανε την «πατάτα» του (επιεικής χαρακτηρισμός) ο Ηλίας Kανέλλης  με το άρθρο του (EΔΩ) για την λογοκρισία σε βάρος Ελλήνων σκιτσογράφων από την κοσμήτορα του Ευρωκοινοβουλίου που «αξιολόγησε» -κατά τον Κανέλλη- τη δουλειά τους. Του απάντησε όπως έπρεπε ο (φίλος του) Ανδρέας Πετρουλάκης (ΕΔΩ ) και ο Κανέλλης, που προφανώς τον πείραξε η κριτική Πετρουλάκη, επανήλθε με άρθρο του στο φύλλο της Τετάρτης 20/9.
Ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ εμμένει στις απόψεις του αναφέροντας πως δεν τον απασχολεί η κριτική και η χλεύη των γελοιογράφων και τους ειρωνεύεται γράφοντας ότι «το πολύ πολύ να με ζωγραφίσουν Αρτέμη Μάτσα να τους καρφώνω στον Ναζί Σόιμπλε»...
Στο τέλος του κειμένου ο Ηλίας Κανέλλης εμπλέκει και τον ιστορικό σκιτσογράφο των ΝΕΩΝ, Κώστα Μητρόπουλο, αναφέροντας:..

Στο Κόκκινο οι αντοχές των εργαζομένων

«Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ ζητούν άμεσα σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη σχετικά με το μέλλον του ραδιοσταθμού που βγήκε στα ερτζιανά σε δύσκολους για τον ΣΥΡΙΖΑ καιρούς και έχει ήδη κλείσει 11 χρόνια ζωής. Oι εργαζόμενοι που έχουν δώσει αρκετά δείγματα εργασιακής αντοχής, είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους για να προασπίσουν τα δικαιώματα τους και να κρατήσουν ζωντανό το ραδιόφωνο».
Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Στο Κοκκινο 105.5» που έβγαλαν μετά από τη γενική τους συνέλευση.  Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αθέτηση υποσχέσεων καθώς η κανονικότητα στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων..

Να μπει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων της ΔΟΛ Digital

H επόμενη μέρα για το in.gr έχει έρθει. Δεν έχουν επιστρέψει όμως στη θέση τους οι εργαζόμενοι της θυγατρικής εταιρείας του ΔΟΛ, της ΔΟΛ Digital, καθώς ενώ δεν έχουν απολυθεί δεν έχουν κληθεί να εργαστούν. Με προσωπικές θυσίες κράτησαν ζωντανό το in.gr δουλεύοντας υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εργασιακής αναφάλειας και της ανεργίας. Σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση, δεχόμενοι απανωτά χτυπήματα στην αξιοπρέπειά τους, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ομηρία.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια επιβίωσης με έναντι μισθού, κι αυτό από καιρού εις καιρόν, μετά από πιέσεις, απειλή ή πραγματοποίηση απεργίας, οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη, λειτουργώντας όχι μόνο ως «χρηματοδότες» της επιχείρησης (που βέβαια έγιναν χωρίς τη θέλησή τους μέσω της παρακράτησης..

H Xιονάτη και ο νάνος

 Ανοίκεια επίθεση στον διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ -  Τι γράφει το enimerosi24:

Αν όντως το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη τη Δευτέρα στην τελευταία σελίδα των «ΝΕΩΝ» με τίτλο «Χιονάτη» (EΔΩ) στο οποίο γινόταν λόγος για «Παράξενες αγιογραφίες του Πρωθυπουργού… σε αντιπολιτευόμενες εφημερίδες» απαντούσε – όπως εικάζεται, στο ρεπορτάζ του Αντώνη Καρακούση που δημοσιεύθηκε στο «ΒΗΜΑ» της προηγούμενης ημέρας που μιλούσε για τις επιδιώξεις και τους φόβους του Αλέξη Τσίπρα (ΕΔΩ), τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό του νέου ΔΟΛ που αργά ή γρήγορα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, αν δεν το λύσει ο διευθυντής του κυριακάτικου φύλλου..

Η μπαλάντα του Σαρωνικού

Να μην αρχίζουμε τα βρισίδια μόνο όταν η καταστροφή μας βαράει την πόρτα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πήραμε λίγο μια αναπνοή με το Σαρωνικό; Ήρθε ο Ολλανδός ο γάτουλας και μας είπε ότι με σκληρή δουλίτσα η παραλία του Αλίμου «θα μπορούσε να καθαριστεί σε μισή ημέρα»; Βγήκε ο δήμαρχος Αλίμου και δήλωσε «είναι πολύ ενθαρρυντικά τα όσα ακούσαμε από τους εμπειρογνώμονες»; Αποφασίστηκε το ξήλωμα της κεντρικής υπηρεσίας Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων; Έκανε μήνυση ο δήμος Πειραιώς κατά παντός υπευθύνου; Έκανε μπάνιο στη Βούλα ο Παπαχριστόπουλος και βγήκε χωρίς τρίτο μάτι στο μέτωπο;
Εντάξει αυτό το τελευταίο είναι για πλάκα εντελώς και εντάσσεται αποκλειστικά και μόνο..

Κακίες...

Κατερίνα Καινούργιου εναντίον Αφροδίτης Γραμμέλη: Ήμουν στο τσακ να κινηθώ νομικά

Ο Γιώργος Λιάγκας ετοιμάζεται να επανέλθει στους τηλεοπτικούς δέκτες με το night show του και ανακοινώνει τους συνεργάτες του. Ένας από αυτούς είναι και η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη, που στο παρελθόν είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον παρουσιαστή.
Η τηλεπαρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου ξέσπασε εναντίον της στη δική της εκπομπή στο «Ε» ενθυμούμενη όσα είχε πει για την ίδια αποκαλύπτοντας ότι ήταν έτοιμη να κινηθεί νομικά.
 «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει βγάλει μεγαλύτερη κακία για μένα σε έντυπο από την Αφροδίτη Γραμμέλη! Είναι ότι χειρότερο έχω διαβάσει!..

«Μαύρο» στον ραδιοσταθμό Βήμα FM

 Τους έκοψαν το ρεύμα

«Μαύρο» στο σήμα του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ FM σήμερα τα ξημερώματα μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) καταγγέλλει ότι οι φύλακες του κτιριού στη Μιχαλακοπούλου 80  δεν άφηναν τους τεχνικούς να διορθώσουν όσο γινόταν την κατάσταση χάνοντας πολύτιμο χρόνο και παραπέμποντάς τους στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Στο σκοτάδι οι απλήρωτοι τεχνικοί-μοναδικοί εργαζόμενοι στο κτίριο προσπαθούν να συντηρήσουν τον υπερσύγχρονο και μεγάλης αξίας εξοπλισμό του ραδιοσταθμού σε ακατάλληλες συνθήκες..

Μπάσκετ και γερμανικές εκλογές στην ΕΡΤ

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 19.00 ώρα Ελλάδας με ειδική εκπομπή η ΕΡΤ1 θα παρουσιάσει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη Γερμανία.Τι θα δείξουν τα πρώτα exit polls; Θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις; Με ποιον θα συνεργαστεί η Άνγκελα Μέρκελ που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την Καγκελαρία;
Ζωντανές συνδέσεις με τα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων, ανταποκρίσεις από τη γερμανική πρωτεύουσα και οι πρώτες δηλώσεις νικητών και χαμένων. Δημοσιογράφοι και ειδικοί στο στούντιο της ΕΡΤ, απεσταλμένοι και ανταποκριτές..

Συγκέντρωση - ενημέρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις 12 στην ΕΣΗΕΑ

Για πρώτη φορά η αντιπολίτευση σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ καλεί από κοινού σε συγκέντρωση ενημέρωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ τα μέλη της Ένωσης και ασφαλισμένους στον Οργανισμό υγεία ςκαι περίθαλψης.
Η συγκέντρωση την οποία καλούν οι Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, Νανά Νταουντάκη από Μαχόμενους δημοσιογράφους, Δημήτρης Τσαλαπάτης από Επαγγελματίες δημοσιογράφους, Πόπη Χριστοδουλίδου και Κώστας Ντελέζος από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και Πάνος Σκουτέρης από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ (ΔΙΚΤΥΟ), γίνεται την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Στο μήνυμα τους γράφουν:
Με στόχο την ενημέρωση των μελών/μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται και αφορούν την τύχη του ταμείου μας,..

Eμείς από δω, η κοινωνία από κει!

Χθες τραμπούκοι κουκουλοφόροι χτύπησαν ένα δημοσιογράφο και δύο τεχνικούς. Την ίδια μέρα τα μάτ έπνιξαν στα δακρυγόνα μία ειρηνική διαδήλωση και μια συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε απο τους Χρυσαυγίτες.
Ένα Σωματείο σαν την ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να έχει τα αντανακλαστικά να βγάλει ανακοίνωση και για τα δύο γεγονότα.
Αλλά όχι αυτή η ΕΣΗΕΑ. Που έβγαλε ανακοίνωση μόνο για τον δικό της δημοσιογράφο ( όπου, μάλιστα αναφέρεται μόνο η ιδιότητά του ως ταμία του ΔΣ (!!!) ως να είναι αυτό το πρωτεύον και όχι του δημοσιογράφου) ενώ δεν είπε ούτε κουβέντα για όλα τα άλλα...

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Tι αλλάζει στην ΕΡΤ - Νέες εκπομπές, νέα πρόσωπα

Φθινοπωρινή αντεπίθεση

Κάθε πρωί η ενημέρωση ξεκινάει με την ΕΡΤ
Από τις αρχές Οκτωβρίου και κάθε ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 μας μεταφέρει τον παλμό της επικαιρότητας από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.
Συγκεκριμένα, από τις 05.45 έως και τις 10.00 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Μαίρη Πολάλη μεταφέρουν τις πρώτες ειδήσεις της ημέρας, σε μια ενημερωτική ζώνη που περιλαμβάνει ζωντανές συνδέσεις με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και το πρωινό μεγάλο δελτίο ειδήσεων.
Τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνουν στις 10.00 ο Νίκος Μερτζάνης,..

Οι γέφυρες στον Τσίπρα και η δυσαρέσκεια Πρετεντέρη

«Περίεργες συμπτώσεις. Ακόμη και στον αντιπολιτευόμενο Τύπο κυκλοφορούν τελευταία κάτι παράξενες αγιογραφίες του Πρωθυπουργού».
Ετσι ξεκινούσε το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στην τελευταία σελίδα των ΝΕΩΝ την Δευτέρα 18/9 και περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο διαβάσαμε ένα διαφωτιστικό κείμενο σχετικά με το ποιους εννοεί ο σχολιογράφος- αρθρογράφος της AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ.
Συγκεκριμένα στο enimerosi24 διαβάσαμε κείμενο - κουίζ, που έχει τον τίτλο "Εμφύλιος για τη γέφυρα Τσίπρα σε συγκρότημα Τύπου":
Έντονες αντιδράσεις εντός του οργανισμού για την προσέγγιση του πρωθυπουργού με..

Τα Νέα ενοχλήθηκαν...

Θα μπορούσε να το πει κανείς και «απολογητικό» το σημείωμα της εφημερίδας TA NEA που δημοσιεύτηκε στον Μικροπολιτικό στο φύλλο της Τρίτης. Kάποιοι θεωρούν όμως ότι έχει γραφεί και ως απάντηση, μεταξύ άλλων, και στα παράπονα - ενόχληση του τραγουδοποιού Φοίβου Δεληβοριά για τον τίτλο στη συνέντευξή του (δείτε ΕΔΩ). Διαβάστε τι γράφει το σχετικό σημείωμα των Νέων που θεωρεί πως για την εφημερίδα άξιος κριτής είναι μονάχα όχι ο Θεός αλλά οι αναγνώστες της (σωστό):
Τα ΝΕΑ ενοχλούν...
...Αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε. Να ενοχλούν την κυβέρνηση, να ενοχλούν το πολιτικό σύστημα, να ενοχλούν τους κάθε είδους παρατρεχάμενους και κολαούζους..

Πρόσκληση στους πιστωτές του ΔΟΛ

 Πρόσκληση για αναγγελία απαιτήσεων πιστωτών κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε» που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισηςτων άρθρων 68 επ. του ν. 43072014


Δυνάμει της υπ' αριθμόν 963/2017 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Χρ. Λαδά αριθμός 3, με αριθμό Γ.Ε.MH.269401000, πρώην αριθμός MAE 1410/06/Β/86/40 και ΑΦΜ 094028358, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ειδικής διαχείρισης σύμφωνα με τα άρθρα 68 επ. του Ν. 4307/2014. Η σύμπραξη του ειδικού διαχειριστή..

Δυο τρεις αλήθειες για την «Ελευθεροτυπία»

Όταν η συνέντευξη της Μάνιας Τεγοπούλου ανοίγει παλιές πληγές

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάθε μέρα γράφω. Δουλειά μου είναι. Άλλες φορές τα βγάζω πέρα εύκολα κι άλλες φορές με πονάει πολύ. Ιδίως όταν έχει να κάνει με φαντάσματα και πληγές του παρελθόντος. Με την «Eλευθεροτυπία», ας πούμε, που έξι χρόνια μετά από το κλείσιμό της δεν μας αφήνει σε ησυχία. Όχι γιατί έκλεισε μέσα σε έναν ωκεανό σκανδάλων και σκατίλας, όπως άλλα εκδοτικά συγκροτήματα, αλλά γιατί την πήρε ο διάολος λόγω πρωτοφανούς μοιρολατρίας, ανευθυνότητας και σταρχιδισμού. Από πολλές πλευρές, όχι μόνο από μία…
Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές ότι κλείσαμε πρώτον γιατί η Μάνια Τεγοπούλου δεν είχε την παραμικρή ιδέα από μπίζνες, δεύτερον γιατί έτσι γουστάρανε διάφορα εκδοτικά (καλημέρα..

Εισαγγελέας για το «πάρτι» στην Πειραιώς

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσουν δεκάδες στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Έθνος". Τα συγκεκριμένα στελέχη, έπαιρναν τα δάνεια και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε φιλικά funds ενώ τα ακίνητα έμεναν στους ίδιους.
Adtech Ad
"Ντόμινο" εξελίξεων και ανακατατάξεων στον τραπεζικό χώρο πυροδοτεί το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για παραβάσεις από δεκάδες στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο από τα τέλη του 2014 έως και το 2016.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που αναμένεται να σταλεί τις επόμενες μέρες στις εισαγγελικές Αρχές, περιγράφονται ύποπτες συμπεριφορές από στελέχη, που αφορούν διαγραφές..

ΕΣΗΕΑ: Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δεν θα υποταχθούν στη βία

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ:
Ο βάρβαρος τραμπουκισμός των γνωστών «αγνώστων» έδειξε για µια ακόμη φορά το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά θύματα ο ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστος Μαζανίτης και οι συνάδελφοι τεχνικοί Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης, οι οποίοι δέχθηκαν άνανδρη επίθεση την ώρα που κάλυπταν δημοσιογραφικά για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Οι εν λόγω «επαναστάτες» επιτέθηκαν σε τρεις εργαζόμενους ανθρώπους του Τύπου, με προπηλακισμούς, κτυπήματα και ύβρεις, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά. Ε, λοιπόν, δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να..

Το Γκόλουμ του αντισυριζαϊσμού

Γράφει ο Νίκος Ξυδάκης*

Ενα Γκόλουμ πλανιέται στη δημόσια ερημιά. Ο αντισυριζαϊσμος. Πολύμορφος, με πολλές αφετηρίες, με πολλά επιχειρήματα, αλλά και πολύ περισσότερη υστερία.
Ο ίδιος ο Σύριζα, ως πολιτικός οργανισμός και κυβερνώσα πλειοψηφία, μπορεί να προσφέρει με τις πράξεις, τα έργα του και τη συμπεριφορά του, πολλές αφορμές για πολιτική κριτική, για επικρίσεις, για εναντίωση και αποδοκιμασία — πάντα πολιτικές.
Εντούτοις, οι περισσότερες αποδοκιμασίες που δέχεται δεν είναι πολιτικές. Δεν στηρίζονται σε επιχειρήματα, σε αντίκρουση θέσεων, σε ανάλυση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας,..

O speechwriter του Μητσοτάκη και οι χειροκροτητές που τον έθαβαν

O επικοινωνιολόγος (και κατά πολλούς speechwriter του Κυριάκου Μητσοτάκη) Ευτύχης Βαρδουλάκης ήταν παρών στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο προς τις παραγωγικές τάξεις. Οχι ότι χρειαζόταν να παρέμβει, αφού στη μέση της αίθουσας είχε στηθεί ένα υπερσύγχρονο autocue, το οποίο προστάτευε τον ομιλητή και τον έκανε να φαίνεται (τουλάχιστον τηλεοπτικώς) άνετος και ότι τα λέει απ' έξω. Θα πείτε τόσους αριθμούς είπε, είναι δυνατόν να τους θυμάται όλους απ' έξω;
Από την ομιλία Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, που ορισμένοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «προεκλογική», πρόσεξα ωστόσο ορισμένες απουσίες που έχουν σημειολογική σημασία. Για..

Το φουσκωτό του Πρετεντέρη και άλλες ιστορίες...

Bαρύτατοι χαρακτηρισμοί στην Ολομέλεια της Βουλής αντηλλάγησαν χθες μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή το δημοσίευμα της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου για τα ψώνια του πρώτου με Τζάγκουαρ στο «Selfridges» του Λονδίνου.
 Η λεκτική σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι δύο πολιτικοί άνδρες έριξαν χαμηλά το επίπεδο ενώ ενέπλεξαν στην αντιπαράθεσή τους το σκάφος του Γιάννη Πρετεντέρη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Γιάννη Κουρτάκη και τις... ξαπλώστρες της Μυκόνου.
Ακολουθεί ο διάλογος ανάμεσα σε  Γεωργιάδη και Καμμένο:..

Εκνευρισμός στο Εψιλον

Εκνευρισμός επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό «Εψιλον», αφού ο νέος μάνατζερ που ασχολείται με το κομμάτι των οικονομικών της εταιρίας, δυσκολεύεται να βρει φόρμουλα επικοινωνίας με τον πρώην ιδιοκτήτη Φίλιππο Βρυώνη.
Συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία καταγραφής των πραγματικών οικονομικών στοιχείων της εταιρίας το νεαρό στέλεχος διαπιστώνει κενά (σε λογαριασμούς, αμοιβές, έσοδα κ.α) ή προκύπτουν ερωτήματα που η προηγούμενη ιδιοκτησία αρνείται (για να το πούμε κομψά) να διευκολύνει με απαντήσεις.
Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί μια ένταση, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται… Το σημαντικότερο είναι ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα νούμερα δεν βγαίνουν!..