ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Σιγή ιχθύος για τον ΒΗΜΑ FM…

Από την Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Μιχαλακοπούλου.
Βιάστηκαν να περιγράψουν τους δράστες και την προέλευση τους καθώς και τις σχέσεις τους με την Κυβέρνηση. Εμείς το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μία ομάδα εγκληματικών στοιχείων προσπάθησε να εισβάλει βίαια στις εγκαταστάσεις της Μιχαλακοπούλου όπου πλέον εξακολουθεί να στεγάζεται μόνο ο «ΒΗΜΑ FM» . Τα υπόλοιπα μέσα του Ομίλου πλέον στεγάζονται σε νέες εγκαταστάσεις μακριά από την Μιχαλακοπούλου. Οι μόνοι που πραγματικά..

Στο ερειπωμένο κτήριο της Μιχαλακοπούλου...

ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΕΡ καταδικάζουν την επίθεση στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΕΡ καταδικάζουν τη χθεσινοβραδινή επίθεση αγνώστων στο παλιό κτήριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην οδό Μιχαλακοπούλου από όπου συνεχίζει να στεγάζεται και να εκπέμπει μόνο ο «ΒΗΜΑ FM». Πέντε άγνωστα άτομα φορώντας κουκούλες και κρατώντας σφυριά και σιδερολοστούς χτύπησαν τις τζαμαρίες, πέταξαν μπογιές και προσπάθησαν να εισβάλλουν αλλά τελικά εξαφανίστηκαν γρήγορα μετά την αντίδραση της ασφάλειας του κτηρίου.
    Η χθεσινοβραδινή επίθεση έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα πλήθους επιθέσεων κατά..

Μπογιές, συμβόλαια και δημοσιογραφία

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στον...  Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη με αφορμή τις ανακοινώσεις ΝΕΩΝ και ΒΗΜΑΤΟΣ (δείτε ΕΔΩ) για την επίθεση αγνώστων με μπογιές και βαριοπούλες στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80 όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα FM, κάνουν λόγο αφενός για προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης και αφετέρου για εκτέλεση συμβολαίων. Αναλυτικά το non paper του Μαξίμου:
«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν..

Τώρα σφυρίζουν κλέφτικα...

Αλήθεια εκείνοι που ούρλιαζαν και χτυπιόντουσαν στα γραφεία του ΔΟΛ στην εμφάνιση Μουλόπουλου και στην πρόταση εξαγοράς από τον Ιβάν Σαββίδη και εκείνοι που υπέγραψαν το περίφημο άρθρο για το ότι οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια και βότκες τι έχουν να πουν τώρα που το 70% των συναδέλφων τους πήγαν σπίτι τους και όσοι έμειναν θα συνεχίσουν να εργάζονται με μειωμένες απολαβές;
Βέβαια πολλοί από αυτούς που έσκιζαν τα ρούχα τους ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν στον ΔΟΛ όχι μόνο με Σαββίδη αλλά ούτε με Μαρινάκη για λόγους ηθικής τάξεως αλλά και…

Δημοφιλής δημοσιογράφος πάει ΠΑΕ...

Έχασε εσχάτως τη θέση του σε τηλεοπτικό σταθμό, αλλά όπως φημολογείται στη δημοσιογραφική πιάτσα θα πάρει πόστο σε (πολύ) μεγάλη ΠΑΕ. Ο λόγος για αθλητικό συντάκτη, από τους επιφανείς και πολυσχιδείς τού χώρου, και αν η φήμη επαληθευτεί ουδεμία έκπληξη θα υπάρξει.
Ο αθλητικογράφος ουδέποτε υπήρξε ρεπόρτερ τής συγκεκριμένης ΠΑΕ, ουδέποτε στάθηκε με ανοικτή οπαδική διάθεση στο πλευρό της, ουδέποτε δήλωσε ταγμένος σε αυτήν, αλλά μέσα από τα πλούσια σε αναλύσεις κείμενά του, αλλά και από τις τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εμφανίσεις του, είχε σαφή απόχρωση η οποία ήταν αντιληπτή, τουλάχιστον στους παροικούντες..

Παρέλαση διευθυντών στο «νέο» Εθνος

Τώρα ακούγεται και το όνομα του Βασίλη Σκουρή

Ποιος θα είναι διευθυντής στη νέα εποχή του Εθνους; Μεχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο -κι όχι μόνο- τα ονόματα ουκ ολίγων υποψηφίων που προορίζονται για τη θέση του διευθυντή στην (έντυπη) «ναυαρχίδα» του ομίλου Σαββίδη... Εχουμε και λέμε:
- Θα αναλάβει τη διεύθυνση ο Στέφανος Τζανάκης, που ήταν παλιά στα Νέα και μετα πήγε στου Μπόμπολα και κατόπιν στην 24 media του Δημήτρη Μάρη; Λογικό ακούγεται... Και εφημεριδάς είναι και το Εθνος ξέρει και έμπιστος του Μάρη (που θα έχει το managment στην εφημερίδα) θεωρείται.Πάντως άνθρωποι που είναι κοντά στον δημοσιογράφο το διαψεύδουν...
- Και ο Νούλης Χατζηδημητρίου, από τη Θεσσαλονίκη που θεωρείται ο..

Ο Θ. Μαυρίδης εκδίδει τον «Φιλελεύθερο Τύπο»

«Εγώ θα αλλάξω επάγγελμα, θα πάω να γίνω φούρναρης». Αυτό έγραφε προ καιρού - και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2015- ο Θανάσης Μαυρίδης όταν αποχωρούσε από το capital.gr.
Ο δημοσιογράφος τελικά δεν νοίκιασε φούρνο στο Μαρούσι όπως έλεγε αλλά συνέχισε με το liberal.gr ενώ εσχάτως προήχθη σε μυστικοσύμβουλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τώρα στα άμεσα σχέδια του δημοσιογράφου είναι να προχωρήσει στην έκδοση ημερήσιας πολιτικής εφημερίδας...
Ηδη ο Θ. Μαυρίδης έχει κατοχυρώσει τον τίτλο του εντύπου που θα ονομάζεται «Φιλελεύθερος Τύπος» (liberal) και φυσικά θα κινείται στο χώρο της ΝΔ. Μάλιστα όπως..

Σε δύο ταμπλό έπαιζε ο Γ. Παπαχρήστος

Κάτι λιγότερο από μια σεζόν κράτησε η συνεργασία του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου με τον ΣΚΑΪ καθώς αποχώρησε από το ραδιοσταθμό του Νέου Φαλήρου. Ήταν δίδυμο στην πρωινή ζώνη (11 με 12) με τον Τάκη Χατζή, ενώ ήταν και σχολιαστής στις ειδήσεις της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Πλέον όμως, ειδικά η θέση του στο ραδιόφωνο, χηρεύει μέχρι νεωτέρας.
Την ίδια στιγμή φυσικά, ο Παπαχρήστος πήρε πίσω την στήλη του στα Νέα. Του Βαγγέλη Μαρινάκη, εννοείται. Στον Γιώργο Παπαχρήστο ζητήθηκε από την πλευρά του εφοπλιστή να έχει επιτελική θέση στο νέο συγκρότημα του ΔΟΛ αλλά αυτός αρνήθηκε (τουλάχιστον..

Στα... πάτρια δημοσιογραφικά εδάφη

Και στα Νέα και στο ΒΗΜΑ θα γράφει πλέον ο δημοσιογράφος Αρης Ραβανός. Ο πολιτικός συντάκτης είχε αποχωρήσει από τον ΔΟΛ της Μιχαλακοπούλου με προορισμό τον Πειραιά και την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» όπου τέθηκε επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ. Μετά τις ανακατατάξεις και το πέρασμα του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αρης Ραβανός επέστρεψε, όπως λέει ο ίδιος στα... πάτρια δημοσιογραφικά εδάφη. Δείτε τι έγραψε συγκεκριμένα, την Πέμπτη, στην προσωπική του σελίδα στο facebook:
"Από την περασμένη Δευτέρα επέστρεψα στα ...πάτρια δημοσιογραφικά εδάφη! Με μια αλλαγή, καθώς ανήκω πλέον και στο δυναμικό των Νέων και του Βήματος. Από εδώ και πέρα θα..

Eπίθεση στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου

Aγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην είσοδο και πέταξαν μπογιές - «Δεν φοβόμαστε, δεν φιμωνόμαστε»

Επίθεση αγνώστων πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου στεγάζονταν τα παλιά γραφεία του «Βήματος» και των «Νέων» (η έδρα των εφημερίδων μεταφέρθηκε προσφάτως).
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και τις πρώτες μαρτυρίες περίπου 10 άτομα, με κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα με σφυριά και λοστούς προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν στο εσωτερικό 3-4 κουτιά με κόκκινες μπογιές. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Στην ηλεκτρονική έκδοση οι εφημερίδες Τα ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ έβγαλαν χωριστές ανακοινώσεις που καταδικάζουν την επίθεση. Συγκεκριμένα στα nea.gr αναρτήθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:..

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Το απολίθωμα του Πήγασου

Το Έθνος πουλήθηκε, η Ημερησία το ίδιο, αλλά το σάιτ του Sentragoal, εξακολουθεί μετά απο δυόμιση μήνες να μας θυμίζει ότι "Το sentragoal.gr δεν θα ενημερώνεται λόγω της απεργίας των εργαζόμενων στον εκδοτικό όμιλο
Πήγασος, την κήρυξη της οποίας αποφάσισαν τα ΔΣ των Ενώσεων του Τύπου"
 Δεν ξέρω αν η ανάρτηση-απολίθωμα εξακολουθεί να παίρνει κτυπήματα από κάποιους περιηγητές τού διαδικτύου, αλλά εγώ την επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά, τιμής ένεκεν, για να της δίνω μια σταγόνα ζωής..

«Ψεύδη και συκοφαντίες»

Δήλωση του δημοσιογράφου Ιάσωνα Πιπίνη:
"Την 20 η Αυγούστου 2017 η ιστοσελίδα με την επωνυμία «www.aixmi.gr» δημοσίευσε λιβελλογράφημα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου το οποίο διαψεύδω κατηγορηματικά λέξη προς λέξη. Σκοπός του είναι να με συκοφαντήσει επαγγελματικά και να προσβάλλει την προσωπικότητα μου. Ο ίδιος και όσοι και όσα μέσα τα αναπαράγουν θα έχουν την ευκαιρία ενώπιον της Δικαιοσύνης να εκθέσουν τις απόψεις τους για τα υβριστικά και συκοφαντικά.
Απλώς επισημαίνω ότι αρκούσε κάποιος να αναζητήσει ή να διασταυρώσει τα γεγονότα για να εύρισκε ότι στις 28 Μαίου 2011 στο δελτίο..

Συνάντηση στην ΕΣΠΗΤ για τον (πρώην) ΔΟΛ

H  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους–μέλη και μη μέλη της ΕΣΠΗΤ– που εργάζονται στο ΔΟΛ και ειδικότερα τους συναδέλφους μας στη ΔΟΛ DIGITAL (in.gr) να δώσουν το "παρών" στη συνάντηση που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της ΕΣΠΗΤ, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου σε ώρα για την οποία θα ενημερωθείτε εγκαίρως με νεότερη ανακοίνωση, μαζί με τους νομικούς μας, για να συζητηθούν τα ζητήματα εργασιακής συνέχειας στη νέα εταιρεία που εξαγόρασε τον ΔΟΛ, της διασφάλισης των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των εργαζομένων

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Τέλος ο Παπαχρήστος από τον ΣΚΑΙ

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Γιώργου Παπαχρήστου με τον ΣΚΑΙ. Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος δεν θα συνεχίσει, ούτε στο ραδιόφωνο ούτε στην τηλεόραση (σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού).
Σύμφωνα με πληροφορίες το «διαζύγιο» ήταν συναινετικό. Βεβαίως ορισμένοι το εντάσσουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο «μαζέματος» που έχει αποφασίσει ο όμιλος του Φαλήρου και ξεκίνησε να υλοποιεί κατόπιν εντολής η νέα επικεφαλής της τηλεόρασης του ομίλου Εύα Κουτσαυτάκη..

Από τον Real fm στα Παραπολιτικά ο Γ. Χουδαλάκης

Αναλαμβάνει διευθυντής προγράμματος και την πρωινή ζώνη 6 - 8


«Επειδή δεν είμαι της ίντριγκας ως καλά γνωρίζεται, κύριος πήγα-κύριος φεύγω…» έγραψε o Γιώργος Χουδαλάκης  που μετά
από εννέα χρόνια στον Real fm 97.8, αποχωρεί από τον ραδιοσταθμό του Ν. Χατζηνικολάου με προορισμό τα Παραπολιτικά 90.1 του Γιάννη Κουρτάκη.
Ο Γιώργος Χουδαλάκης, που πηγαίνει στο ραδιόφωνο του Πειραιά ως διευθυντής προγράμματος, θα κρατάει από τις 4 Σεπτεμβρίου και το πρωινό δίωρο 06:00-08:00, καθώς ο Βασίλης Αδαμόπουλος αποχωρεί από το ρ/σ των Παραπολιτικών. Ο Γιώργος Χουδαλάκης για την αλλαγή ραδιοφωνικής στέγης έγραψε μεταξύ άλλων στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Φαγωμάρα και αντάρα στην ΠΑΣΟΚάρα

Όταν ξυπνάνε τα αριστερά αντανακλαστικά των «πράσινων»

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πρώτα πρώτα να γράψω δυο λογάκια για το θέμα των ημερών, μην τύχει και το ξεχάσω. Διαβάζω λοιπόν μερικούς και μερικές που αντιμετωπίζουν αφ’ υψηλού τον καυγά για την εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού. Ότι και καλά εδώ μας βασανίζουν ένα σωρό σημαντικά θέματα και σεις βρήκατε αυτή την μαλακισμένη αφορμή για να διχαστείτε; Και απαντώ στα καϊνάρια: Καλύτερη αφορμή δεν μπορούσε να υπάρξει για να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο του καθενός και της καθεμιάς. Και για βγούνε στη φόρα τα πραγματικά πιστεύω του. Ιδίως σε μια χώρα όπου κατασκευάζονται στο πιτς φυτίλι ακροδεξιά κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή. Με την έμφαση στο «κατασκευάζονται» για..

«Εργασιακή ανασφάλεια στα Μέσα του Μαρινάκη»

Η "Συνέλευση εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ" κάνει απολογισμό για τον «νέο» ΔΟΛ

Με απολύσεις, μειώσεις μισθών και τα σωματεία/ενώσεις των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ να τηρούν εκκωφαντική σιωπή «υποδέχθηκαν» οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη τη «νέα εποχή».
Από αυτή τη «νέα εποχή» στον ΔΟΛ το μόνο που αναμενόμενα έλειψε ήταν ο αέρας ανανέωσης. Έτσι λοιπόν σε έναν κλάδο που συνολικά επικρατεί η εργασιακη ανασφάλεια και αβεβαιότητα, το αφεντικό άλλαξε, αλλά η συνταγή παρέμεινε η ίδια. Παρά τα μεγάλα λόγια και τις διακηρύξεις των αφεντικών και των..

Οταν ο Μπάμπης είχε παραμάσχαλα την Αυγή

Πρωί πρωί στο μετερίζι της ενημέρωσης οι συντελεστές του ΣΚΑΪ αγνόησαν για πολλοστή φορά την πραγματικότητα μιας και δεν τους είναι αρεστή, έτσι όπως διαμορφώνεται, θεωρώντας προφανώς ανύπαρκτο το διαδίκτυο για τους ακροατές τους, αποφεύγοντας κάθε γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει το καθημερινό τους αφήγημα.
Αφήγημα που αποτυπώνεται στο παρακάτω αξίωμα του Μπάμπη Παπαδημητρίου ο οποίος είπε ότι στη μεταπολίτευση είχε παραμάσχαλα την Αυγή: «Αν αργήσουν οι εκλογές ο Μητσοτάκης θα πάει πάνω από 45%»!
Στη συνέχεια πληροφόρησαν τους ακροατές τους ότι κορόιδευαν (;) οι Συριζαίοι τοn Μητσοτάκη..

Λυριτζής - Καμπουράκης μαζί στον Real

Στο τρίωρο 7 με 10 το πρωί θα έχουν εκπομπή μαζί καθημερινά οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Καμπουράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm. Το ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου γράφοντας στο fb: «Από 4 Σεπτεμβρίου κάθε πρωί - 7 με 10 - θα μας λένε μαζί καλημέρα από τον REAL FM ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Βασίλης Λυριτζής!». Το δίδυμο μάλλον θα παιξει και στην πρωινη ζώνη του «Εpsilon».
 ****
«Καμια σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν όσα γράφονται για ενασχόλησή μου με το κανάλι Ε». Αυτό έγραψε στην προσωπική του σελίδα..

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Συμφωνία Λαζόπουλου - Σαββίδη για το «Ε»

Προς το κανάλι του Ιβάν οδεύουν Τριανταφυλλόπουλος, Λυριτζής, Καμπουράκης

Από την 1η του νέου έτους το «Ε» του Ιβάν Σαββίδη αλλάζει τελείως μορφή και γίνεται ένα κυρίως ενημερωτικό κανάλι με γραμμή υποστήριξης προς την κυβέρνηση.
Ήδη με την εξαγορά του από τον Σαββίδη μελετώνται τα νέα σχέδια που θα περιλαμβάνουν εκπομπές ενημέρωσης και μεταγραφές προσώπων που θα προκαλέσουν αίσθηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου καναλιού που θα έχει άμεση σύνδεση με την ΕΡΤ έχει σημαντικό ρόλο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημαντικό ρόλο στο στήσιμο του νέου..

«Εκκαθαρίσεις» στο ραδιόφωνο του ομίλου Κουρτάκη

Tους «ξήλωσαν» σχεδόν όλους της πρωινής ζώνης στο ραδιόφωνο του ομίλου Κουρτάκη. Κατ΄αρχάς εκτός του «Παραπολιτικά 90,1» θα βρίσκεται ο εξαιρετικός ραδιοφωνατζής και διευθυντής του σταθμού Βασίλης Αδαμόπουλος ενώ σειρά έχει το δίδυμο των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου. Με το ραδιοφώνο του όμίλου των Παραπολιτικών αναμένεται να σταματήσουν την συνεργασία τους και τα Κακά Κορίτσια (Μαρία Λεμονιά και Ελενα Καραμίχαλου). Στη συχνότητα θα συνεχίσει κανονικά ο Σωτήρης Ξενάκης, χωρίς όμως τον Β. Αδαμόπουλο.
0 ίδιος ο Βασίλης Αδαμόπουλος έγραψε στο twitter:
 Η ζωή κάνει κύκλους.Κάθε τέλος μια καινούργια αρχή. Τελευταίες Πρωινές Διαδρομές αύριο και μεθαύριο παρέα με Σωτήρη Ξενάκη στα @parapolitika901.
Ο έτερος του διδύμου Σωτήρης Ξενάκης απάντησε γράφοντας:..

Ποιος αναλαμβάνει διευθυντής στο νέο Εθνος

Ποιοι θα συμπληρώσουν την διευθυντική ομάδα και πότε βγαίνει στα περίπτερα η εφημερίδα

Σε πολλά μέτωπα στα media ο Ιβάν Σαββίδης. Με συμμετοχή στο MEGA, με το Epsilon TV, με τους τίτλους Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησία, δημιουργεί με αλλεπάλληλες εξαγορές μια μικρή αυτοκρατορία. Στη συνέντευξή του τον περασμένο Μάϊο το είχε πει ευθέως και με ειλικρίνεια: «Έτσι κι αλλιώς, θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα». Και συνέχισε: «Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο». Τελικώς, προέκυψε ο Πήγασος.
Αυτό τον καιρό ο Σαββίδης οργανώνει τις συμμετοχές του στα media και τις βάζει σε..

10 +1 αποδείξεις ότι η Ελλάδα είναι Σοβιετία

Όταν το φάντασμα του Στάλιν εγκαθίσταται στο Μαξίμου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Σοβιετία ρε φίλε! Εκεί μας καταντήσανε τα ορφανά του Βλαδίμηρου και του Ιωσήφ. Ένα απέραντο γκουλάγκ έγινε η κακόμοιρη η Ελλαδίτσα και μεταμορφωθήκαμε από πολίτες σε πολιτικούς κρατουμένους. Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Πουθενά δεν σταματάνε τα κουμμούνια, όλα τα γκρεμίζουν και τα ισοπεδώνουν.
Κι επειδή εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, δεν ξάνουμε μαλλί, ορίστε οι αποδείξεις για τη μετατροπή της πατρίδας σε ένα άθλιο, απαράδεκτο και σιχαμένο Σοβιέτ. Απολαύστε υπεύθυνα:..

Ποιος καθοδηγεί αυτό το κόμμα;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Παντού στον κόσμο τα μέσα ενημέρωσης έχουν τις πολιτικές προτιμήσεις τους και τις ιδεολογικές συμπάθειές τους. Τις προβάλλουν συνεχώς, κυρίως όμως στις προεκλογικές περιόδους όταν παίρνουν καθαρά θέση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος όταν πρόκειται για βουλευτικές εκλογές, υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου όπου υπάρχουν προεδρικά συστήματα. Γι’ αυτό, όσα διακινούν διάφοροι επιτήδειοι περί αυστηρής ουδετερότητας και αντικειμενικής ενημέρωσης είναι φληναφήματα που δεν πείθουν ούτε τους αφελείς.
Ομως οι πολύ στενές σχέσεις -στα όρια της ταύτισης- κομμάτων με μέσα ενημέρωσης είναι επικίνδυνο φαινόμενο και για τα κόμματα και για τα μέσα ενημέρωσης..

«Μακεδονία»: ο τραγέλαφος συνεχίζεται...

Η εφημερίδα επανακυκλοφόρησε, οι εργαζόμενοι δεν πήραν τίποτε

Τα τραγελαφικά στην εφημερίδα «Μακεδονία» δεν λένε να τελειώσουν και χθες Τρίτη η εφημερίδα επανακυκλοφόρησε μετά από μία βδομάδα… αγρανάπαυσης ή όπως άλλως μπορεί να ονοματιστεί η αναστολή της κυκλοφορίας, όπως αναγγέλθηκε προ ημερών από τον διευθυντή της εφημερίδας αλλά όχι από την επιχείρηση.
Αν και ο ίδιος στο κύριο άρθρο του χθεσινού φύλλου αναφέρεται σε κακεντρεχείς και χαιρέκακους που κυκλοφορούν τα περί κλεισίματος και αναστολή λειτουργίας. Λες και ξεχάστηκε η σχετική ανάρτησή του στο fb, η οποία είχε..

Tουλάχιστον έχεις μια δουλειά...

Καλύτερα (όμως) άνεργος παρά σε κακό εργασιακό περιβάλλον 

Η ικανοποίηση που λαμβάνει ένας εργαζόμενος από τη δουλειά του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία του, συμπεραίνει νέα επιστημονική μελέτη, η οποία κατέγραψε το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει ένα κακό εργασιακό περιβάλλον.
Στην εν λόγω μελέτη πήραν μέρος 1.116 Βρετανοί ηλικίας από 35 έως 75 ετών. Όπως διαπιστώθηκε, άτομα που αρχικά ήταν άνεργα και στη συνέχεια πήγαν να δουλέψουν σε μία «κακή εργασία» παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα άγχους σε σύγκριση με όσους παρέμειναν άνεργοι. Αντίθετα,  οι άνεργοι που πήγαν σε..

Η «σφαγή» των 17 στα Νέα

Aλίμονο στους νέους (και στους απολυμένους...)

Ηταν πράγματι επιλεκτική η «σφαγή» στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη όπως γράφαμε ΕΔΩ;  Πόσοι τελικά απολύθηκαν οριστικά χωρίς αποζημιώσεις; Ισχύει «το όποιος είπε έστω και μια κουβέντα που δεν άρεσε, δεν επαναπροσλήφθηκε";
Λοιπόν έχουμε και γράφουμε:
Κάποιοι αν και δεν έβγαλαν κιχ , ούτε έγραψαν στα Social media, τους πήρε η μπάλα. Ναι, κάποιοι είπαν κι έγραψαν κι απολύθηκαν, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοι μεταξύ των 17 από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που δεν επαναπροσλήφθηκαν. Αντιθέτως, νωπά είναι ακόμα τα..

Το πρόσωπο - κλειδί δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη

Στο επόμενο στάδιο προχωρά το επιτελείο του Ιβάν Σαββίδη μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για την εξαγορά του Epsilon και την επίσημη ανακοίνωση ότι από τη Δευτέρα 21η Αυγούστου 2017, τέθηκε σε πλήρη ισχύ η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON TV στην εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD. Το επόμενο στάδιο αφορά την οργάνωση και το στήσιμο των Μέσων που έχουν περιέλθει στην κατοχή του ομογενούς επιχειρηματία, συμπεριλαμβανομένων και των εφημερίδων «Εθνος» και «Ημερησία».
Στη φάση αυτή κομβικό ρόλο στις εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες της Ναταλίας Ανδρικοπούλου (Real), θα διαδραματίσει ο στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη και πρώην στέλεχος των..

40 χρόνια στον πρώην πρόεδρο του Οικοτροφείου Πειραιά

Κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων 

Ένοχος κρίθηκε ο 86χρονος Κωνσταντίνος Λαλαούνης, πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου Πειραιά, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για τα τρία αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας..

Καταγγελία για λογοκλοπή

Λογοκλοπή σε βάρος του από το pronews.gr καταγγέλλει ο Τάσος Καφαντάρης, Δημοσιογράφος Επιστημών και Τεχνολογίας ΒΗΜΑscience, εφημερίδα "Το Βήμα". Σε mail που μας έστειλε αναφέρει:
Συνάδελφοι, "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται":
Η Pronews δημοσίευσε άρθρο φτιαγμένο από... δύο προ πενταετίας άρθρα μου (http://www.tovima.gr/science/article/?aid=452189 και http://www.tovima.gr/science/article/?aid=251116), χρησιμοποιώντας ακόμη και το εικαστικό υλικό μου, χωρίς φυσικά να πει λέξη για την απίστευτη κλοπή που διέπραξε!..

Σοβαρό πρόβλημα με το in.gr


Tι συμβαίνει με τα ψηφιακά μέσα του πρώην ΔΟΛ; Το ρεπορτάζ του enimerosi24.gr αναφέρει:

Δόθηκε εντολή τις πρώτες μέρες της «νέας εποχής» Μαρινάκη να είναι όλα τα sites ανενεργά όπως και συνέβη. Στη συνέχεια τα sites των ΝΕΩΝ και του Βήματος κάνουν κάποιες λίγες απαραίτητες αναρτήσεις για να δείχνουν ότι λειτουργούν.
Οσον αφορά τα sites των εντύπων δεν υπάρχει ακόμη οργανόγραμμα, αλλά ούτε καλά καλά και γραφεία αφού αναμένεται και ο νέος επικεφαλής που είναι τελικά ο Γ. Μαντέλας από την «Καθημερινή» η επιλογή του οποίου αποτέλεσε έκπληξη, αφού ο καλός συνάδελφος δεν έχει στο βιογραφικό του παρουσία σε επιτελική θέση σε ψηφιακά Mέσα, ενώ παράλληλα ο όμιλος του Β. Μαρινάκη είχε προσλάβει εδώ και μήνες τον επικεφαλής του in.gr και πολύπειρο στα ιντερνετικά media Γιάννη Μανδαλίδη ο οποίος..

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σε ισχύ η εξαγορά του Epsilon από τον Σαββίδη

Γιατί μεταβιβάστηκαν σε άλλη εταιρεία οι μετοχές του Mega

Σε ισχύ η εξαγορά του EPSILON TV από την DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση που έχει να κάνει με την μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Έτσι, το κανάλι Epsilon από τα χέρια του Φίλιππου Βρυώνη πέρασε στα χέρια Σαββίδη και όλοι κάνουν λόγο για μια νέα τηλεοπτική εποχή η οποία όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Ακολουθεί ανακοίνωση της εταιρείας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη:..

Ο Αρκάς γέρασε...

...και μαζί μ' αυτόν και τα σκίτσα του

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Έχει γίνει πολλή συζήτηση τον τελευταίο καιρό για τα σκίτσα του Αρκά. Δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι ο Αρκάς (ή οποιοσδήποτε άλλος) "πρέπει" ή "δεν πρέπει" να δημοσιεύσει κάποια σκίτσα, "πρέπει" ή "δεν πρέπει" να ασχολείται με κάποιο θέμα. Ο Αρκάς έχει δικαίωμα να δημοσιεύει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και με όποιο θέμα επιλέγει. Από την άλλη βρίσκω αστεία τα "κάτω τα χέρια από τον Αρκά" ή ότι του "απαγορεύουμε να μιλάει". Δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία απαγόρευση, η δουλειά του πηγαίνει εξαιρετικά καλά, οι πωλήσεις του επίσης και έχει δημόσιο λόγο, άρα κρίνεται.
Το σκίτσο που συνοδεύει αυτό το σχόλιο είναι χαρακτηριστικό της νέας οπτικής του Αρκά..

Κάποιος ήταν κομμουνιστής, γιατί…

Όταν οι φιλελέδες μπλέκουν το βόλεϊ με τα τρόλεϊ

του Χρήστου Ξανθάκη

Ακούω και διαβάζω όλες αυτές τις μέρες, για τον κακό, φριχτό και απαράδεκτο κομμουνισμό. Και τις παραφυάδες του βεβαίως, μην τις ξεχνάμε κι αυτές, όπως δεν τις ξεχνούσαν και οι στρατοδίκες εκεί στον εμφύλιο. Ένας απ’ αυτούς έστειλε στο απόσπασμα και τον πατέρα μου, αλλά τη γλύτωσε γιατί είχε αδερφό αξιωματικό. Κάποιοι άλλοι δεν είχαν…
Να μην τα πολυλογώ όμως. Όλο το στόρι του κομμουνισμού, το συμπύκνωσε σε μια παρλάτα ο αλησμόνητος Giorgio Gaber. Μια μεγάλη μορφή του ιταλικού καντσόνε, που μπορούσε να βάλει στη σειρά δυο προτάσεις. Παραθέτω εδώ το τέλος του μονολόγου, μιας και ολόκληρος δεν χωράει και τόσο εύκολα σε μια ιστοσελίδα..

Απορίες για τη «νέα εποχή» του ΔΟΛ

Αυτοί που έβριζαν, «καπάρωσαν» πρώτοι πρώτοι γραφεία στη Συγγρού - Συγχωνεύονται ΒΗΜΑ και ΝΕΑ - Τι γράφει το enimerosi24

Προχωρά με τα αναμενόμενα προβλήματα η επαναλειτουργία του ΔΟΛ ή τέλος πάντων ό,τι απέμεινε από αυτόν πλέον. Οι εργασίες μετεγκατάστασης στα γραφεία της Λ. Συγγρού συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μια πρώτη είδηση που προκύπτει από τη μετεγκατάσταση η οποία πιθανώς θα έχει και ενδιαφέρουσα… ουρά είναι ότι για πρώτη φορά θα συστεγάζονται όχι μόνο στον ίδιο όροφο, αλλά και ανά τομείς στα ίδια γραφεία οι εργαζόμενοι σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ. Οπως προκύπτει ξεκινά μια διαδικασία συγχωνεύσεων η οποία μένει να δούμε πώς θα υλοποιηθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί..

Με το Εθνος της Κυριακής ξεκινάει ο Σαββίδης

Τι γίνεται με το «Ε» και το management του Πήγασου - Ο ρόλος Μάρη και οι φήμες για Ακριβοπούλου

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο στρατόπεδο Σαββίδη υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για τους τίτλους του «Πήγασου» που απέκτησε. Η βασική στόχευση είναι στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει τουλάχιστον µία εφηµερίδα σε κυκλοφορία και η εισήγηση η οποία έχει γίνει αφορά αρχικά το «Εθνος». Πληροφορίες των Παραπολιτικών αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη σε πρώτη φάση να κυκλοφορήσει η κυριακάτικη έκδοση της εφηµερίδας και στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις για καθηµερινό φύλλο και για την «Ηµερησία».
***
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ για κυκλοφορία σε πρώτη φάση μόνο του Εθνους της Κυριακής έχει γίνει από πρόσωπο το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον Σαββίδη και οφείλεται κυρίως σε..

Η Αυγή και οι «Γκέμπελς της ενημέρωσης»


«To 2o ξέπλυμα του ναζισμού από Μητσοτάκη και "Γκέμπελς" της ενημέρωσης».
Αυτός είναι ο τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Αυγής» που στρέφεται κατά της Νέας Δημοκρατίας και του  Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Με μαέστρο τον Άδωνι και ορχήστρα τα "Νέα" του Μαρινάκη, η Ν.Δ. ανέλαβε καθήκοντα "πλυντηρίου" και των χιτλερικών εγκλημάτων, λίγες εβδομάδες μετά την αθώωση της ελληνικής Ακροδεξιάς».
 Η Νέα Δημοκρατία απαντησε κάνοντας λόγο για γκεμπελικά πρωτοσέλιδα:..

Πρωτοβουλία δράσης εν επισχέσει εργαζομένων ΔΟΛ...

...για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων

Την Τετάρτη (16/08/2017) πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των
κλαδικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων, Επιτροπής εκπροσώπησης εν επισχέσει
εργαζομένων, της Ειδικής Διαχείρισης και υπηρεσιακών παραγόντων, κατόπιν
πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εργασίας και ύστερα από την εξώδικη
γνωστοποίηση – υποβολή και προσκόμιση εγγράφων της Α.Ε. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, με την οποία πληροφορεί την ολοκλήρωση της διαβούλευσης – ενημέρωσης στο πλαίσιο της διαδικασίας των ομαδικών
απολύσεων και την υπογραφή πρακτικού διαβούλευσης της Διοίκησης με τους..

Εκδότης φέσωσε την αγορά με επιταγές της «Ευρώπης»

Ήταν σχεδόν κοινό μυστικό και κανείς στην αγορά δεν έπαιρνε επιταγή τού γνωστού εκδότη, διότι ήταν όλες ακάλυπτες! Έτσι στις συναλλαγές του με τους προμηθευτές έδινε επιταγές του πρακτορείου διανομής Ευρώπη. Καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό το πρακτορείο ήταν συνεπές, ο εκδότης είχε περιορίσει κάπως την κακή του φήμη ως μπαταχτσής!
Συνέχισε λοιπόν ο κομψευόμενος συγκροτηματίας ΜΜΕ, του οποίου οι εργαζόμενοι του έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος τρεις με τέσσερις μήνες, να πληρώνει με επιταγές του πρακτορείου Ευρώπη, μιας και ήταν οι μόνες που έπαιρναν από τα χέρια του…

Πόλεμος συμφερόντων στην πλάτη του Αντετοκούμπο

Πίσω από την οδυνηρή απουσία του Γιάννη Αντετοκούμπο από την εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ υπάρχει ένας πόλεμος δύναμης. Λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα, ο Γιάννης βρέθηκε (προφανώς άθελά του) να είναι το ζωντανό παράδειγμα μιας κατάστασης που θα βιώσει το παγκόσμιο μπάσκετ σε μεγάλη έκταση σε λίγους μήνες.
Η ΦΙΜΠΑ και το ΝΒΑ είναι καιρό τώρα στα μαχαίρια, για το ποιος έχει το πάνω χέρι. Η ΦΙΜΠΑ, με ύφος καθεστωτικό είναι αλήθεια, επικαλείται την παγκοσμιότητά της, ότι ελέγχει το παιχνίδι σε 200 χώρες. Το ΝΒΑ, όμως, είναι ένας απολύτως αυτόνομος και αυτάρκης οργανισμός. Στα χνάρια του ΝΒΑ θέλει να κινηθεί και η Ευρωλίγκα.
Ολίγη… ιστορία: Μέχρι το 1991 οι σχέσεις των δύο οργανισμών ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες, αν όχι εχθρικές. Στις ΗΠΑ η ομοσπονδία μπάσκετ ήταν εντελώς ερασιτεχνική (ABAUSA) και..

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ο αντισυμβατικός Βασίλης Λυριτζής

Η είδηση ότι ο Βασίλης Λυριτζής πάει στο ραδιόφωνο του Ν. Χατζηνικολάου ήταν γνωστή από τις αρχές Αυγούστου (δείτε ΕΔΩ). Τώρα ο Real Fm 97,8 έβγαλε ανακοίνωση ότι ενισχύει το πρόγραμμά του και εντάσσει στο δυναμικό του σταθμού τον γνωστό δημοσιογράφο:  «Έγκυρος, δυναμικός, αντισυμβατικός και με αιχμηρή άποψη ο έμπειρος δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής θα βρίσκεται στα μικρόφωνα του Real Fm 97,8 και θα σχολιάζει την επικαιρότητα, τις ειδήσεις και τις εξελίξεις της ημέρας»
Θυμίζουμε ότι ο Β. Λυριτζής είχε αποχωρήσει (μαζί με τον Στρατή Τριλίκη) από τον ΣΚΑΙ «σπάζοντας» μετά από πολλά χρόνια το δίδυμο..

H επιλεκτική «σφαγή» στον ΔΟΜ

Ποιοι και με ποια κριτήρια απολύθηκαν (δεν επαναπροσλήφθηκαν) από του Μαρινάκη

Τελικά πόσοι, ποιοι και γιατί απολύθηκαν οριστικά (χωρίς αποζημιώσεις) από τον ΔΟΛ;
Που πάει να πει πόσοι και ποιοι ακριβώς (με ονοματεπώνυμα) είναι οι δημοσιογράφοι που δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον ΔΟΛ που έγινε ΔΟΜ και με ποια κριτήρια έγινε η επιλεκτική "σφαγή" που φημολογείται ότι έγινε;
Τι λέει η ΕΣΗΕΑ; Έχει να πει κάτι ή συμμετέχει δια της σιωπής της στην ποιότητα και την ποσότητα της... σφαγής;..

Σλόγκαν και σαχλο-αναλύσεις

Ρίχνουν κυβερνήσεις οι εφημερίδες; 

Η επανέκδοση των δυο εφημερίδων που ανήκαν κάποτε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, έδειξε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι επιλογές που έκαναν τα τελευταία χρόνια: υπέστειλαν την αντιδεξιά σημαία τους και προσέφεραν στήριξη πρώτα στον Αντ. Σαμαρά και εν συνεχεία στον Κυρ. Μητσοτάκη, ανοίγοντας μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ -και κατ’ ουσίαν με το τμήμα των αναγνωστών τους που ακολούθησε τον Αλέξη Τσίπρα από το ΠΑΣΟΚ. Ότι μπορει να σερβίρουν και μια μερίδα κεντροαριστερά  δεν αλλάζει την ουσία..

Τα μαύρα φεγγάρια της «ασφάλειας»

Όταν το έγκλημα της Βαρκελώνης, ξυπνάει τα φιλελέ αντανακλαστικά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πώς είναι μετά απ’ τη βροχή που βγαίνει το ουράνιο τόξο; Ή τα σαλιγκάρια, ανάλογα με την περίπτωση. Έτσι και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Με το που θα χυθεί αίμα, σκάνε μύτη οι εραστές της «ασφάλειας». Όσοι και όσες παθαίνουν μια λαγνεία με το συγκεκριμένο θέμα και τρέμουν τα γόνατά τους κάθε φορά που αντικρίζουν στολές και πηλίκια και γκάνια. Και γράφουν ελεγείες σαν την κατωτέρω. Απολαύστε υπεύθυνα:
«Δεν μπορούμε όμως να στρουθοκαμηλίζουμε. Το πρόβλημα ασφάλειας είναι ζωτικό..

EpsilonTV: Δώδεκα εκατομμύρια

Εξήμιση είχε δώσει ο Φίλιππος Βρυώνης. Για να κάνει δικό του τον τηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ, σημερινό ETV. Δώδεκα, σε τρεις δόσεις, θα πάρει από τον Ιβάν Σαββίδη. Το "παζάρι" των δύο σκληρών διαπραγματευτών ήταν πολύ δυνατό. Η συμφωνία έκλεισε. Αλλά, τελεί υπό την αίρεση των εξαντλητικών ελέγχων (νομικού και οικονομικού) του Epsilon από την Dimera.
Για όσους βιάζονται να βρουν δουλειά. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το Epsilon παραμένει στην σημερινή του μορφή και θα το τρέχει ο Βρυώνης. Η εποχή Σαββίδη ξεκινά..

Βήμα στη διαφορετική άποψη με Νέα υπέρ του... Ολυμπιακού

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, με άρθρο που δημοσιεύτηκε και στις δύο εφημερίδες του ομίλου ισχυρίζεται ότι «βγήκε μπροστά» για... να σώσει τη δημοσιογραφία (διαβάστε ΕΔΩ). Κουβέντα για τα χρέη που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, αλλά και για τις απολύσεις αθλητικογράφων μη αρεστών στο «ερυθρόλευκο» σύστημα.
Δεν λέει για τα φέσια που γέμισε τις τράπεζες η προηγούμενη διοίκηση του ΔΟΛ, θαλασσοδάνεια που θα τα πληρώσουμε εμείς στο τέλος. Ούτε για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων..

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Προς Πιπίνηδες και…γλίτσες των social media: Μαζευτείτε…

Γράφει o Χρήστος Παναγιωτόπουλος*

Στις μέρες μας αρκεί η εκδήλωση της καταπιεσμένης επιθετικότητας ενός ελάσσονος ρεπόρτερ, που θαρρεί πως έφτασε η ώρα να ζήσει τον ανύπαρκτο μύθο του, για να κινητοποιηθεί ο δημοσιογραφικός υπόκοσμος και οι κομματικοί μισθοφόροι των social media, που «δοξάστηκαν» την τετραετία 2011-2015, και φαντασιώνονται πως μπορούν να «διαπρέψουν» ξανά.
Εξηγούμαι: Έγραψα ένα σύντομο κείμενο υπεράσπισης της Μαριλένας Γεραντώνη (του Σκάι) πρώτον, διότι διεπίστωσα ότι δέχθηκε άδικη και υπερβολική κριτική για ένα λάθος της και δεύτερον, επειδή υπήρξα εκείνος που την είχε ωθήσει να μπει στη δημοσιογραφία, πριν από χρόνια..

Μια «σφαγή» που έβγαλε ειδήσεις για τα fake news του MEGA

O δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Ιάσονας Πιπίνης, παρουσίαζε ψευδείς πληροφορίες για το μέγεθος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου, εν γνώσει της διεύθυνσης του σταθμού, η οποία δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει, ανέφερε στο twitter το site aixmi.gr, του δημοσιογράφου Χρήστου Παναγιωτόπουλου – πρώην Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Mega για διάστημα 12 χρόνων.
Κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής του με τον γνωστό πολέμιο της Βενεζουέλας, Ιάσονα Πιπίνη, το aixmi καταγγέλλει ότι o δημοσιογράφος παρουσίαζε σαν 10.000 τους αγανακτισμένους..