ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Oλο τo σχέδιο για τον ΕΔΟΕΑΠ

Η συμφωνία επί της αρχής για τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού”

Μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται το ξεπούλημα του ΕΔΟΕΑΠ με την υπογραφή των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου στους εργοδότες οι οποίοι τα παίρνουν όλα. Και ασφάλιση για τους εργαζόμενους τους και μείωση εργοδοτικών εισφορών και συμμετοχή στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και μειώσεις παροχών όποτε γουστάρουν.
Το μπλογκ mediatvnews αποκαλύπτει τη συμφωνία “επί της αρχής για τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ” την οποία καλούνται να υπογράψουν από Δευτέρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις..

Προς ξαφνικό θάνατο «Ιριδα» και «Ευρώπη»

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «ξαφνικού θανάτου» βρίσκονται η εκτυπωτική μονάδα «Ιρις» και το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη», τα οποία μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της οικογένειας Μπόμπολα.
Μετά την άγονη διαδικασία του πλειστηριασμού και το γεγονός ότι κανείς δεν επέδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για εμπλοκή στις δύο εταιρείες, τα πράγματα δυσκολεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό για τις εν λόγω επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τόσο το μέτωπο της ρευστότητας όσο και γενικότερα την ομαλή λειτουργία τους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη φάση εντοπίζεται στην «Ιριδα», καθώς επί της ουσίας δεν..

Δέσμιος του Αδωνη

Συχνές παρουσίες στη Βουλή, τοποθετήσεις σε όλα τα νομοσχέδια που κρίνονται σημαντικά, περιοδείες ανά την Ελλάδα εν αναμονή των εκλογών, που είναι το ζητούμενο για τη Ν.Δ. Περί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο λόγος, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του και να περάσει ευρέως το μήνυμα ότι είναι ο εν αναμονή πρωθυπουργός. Μόνο που οι κινήσεις αυτές δεν αρκούν όταν δεν συνοδεύονται από πειστικό πολιτικό λόγο. Και ο λόγος της Ν.Δ. στην παρούσα φάση κατά 90% υπαγορεύεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, βασικός εκπρόσωπος της οποίας είναι ο ένας από τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης.
Μπορεί ο πρόσφατα αποβιώσας πατέρας του σημερινού αρχηγού Κωνσταντίνος να πρέσβευε..

Ντοκιμαντέρ στα μέτρα τους...

Παρακολούθησα στην ΕΡΤ ενα ντοκιμαντέρ για την ιστορια της Γιουγκοσλαβίας απο την αρχη της ίδρυσης της μεχρι την πλήρη διάλυση.
Παροτι υπηρχε πλήθος λεπτομερειών για διαφορες ιστορικές περιόδους, το ντοκιμαντέρ παρέλειψε εντελώς τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του 1999. Ουτε για τον ρόλο της Γερμανίας υπηρχε η παραμικρή νύξη.
Γενικα το ντοκιμαντέρ ειχε πολλα προβληματα αντικειμενικοτητας, αλλα η παράλειψη τοσο κρίσιμων ιστορικών γεγονότων ηταν αρκετα προκλητική. Δεν προλαβα να διαβασω τους τίτλους στο τελος, έπεφταν γρηγορα ενω το..

Στo Αργος η διανομή της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Aπο το Πρακτορείο διανομής Τύπου και Mεταφορών λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή, η εβδομαδιαία
εφημερίδα, «Πρώτο Θέμα», θα διανέμεται από το πανελλαδικό Δίκτυο Διανομής του
Πρακτορείου Άργος Α.Ε., σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου της χώρας.
Ευχόμαστε στο «Πρώτο Θέμα», καλές πωλήσεις.
 ***
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τηλεοπτική διαφήμιση, το barcode στις εφημερίδες και το Μητρώο Περιφερειακού Τύπου. Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη,..

Ο υπερήλικας (αχυράνθρωπος) εκδότης

Από αναγνώστη εκ Βορείου Ελλάδος λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Έναν έξ Αθηνών ηλικιωμένο, που ουσιαστικά δεν κινδυνεύει από νομικές κυρώσεις, έχουν εδώ και χρόνια διορίσει στο πόστο του εκδότη της Μακεδονίας η κατ΄ουσίαν εκδότρια Βίκη Σουλοπούλου και ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Ρήγας.
Έτσι νοιώθουν και είναι καλυμμένοι από κάθε ενδεχόμενο με αποτέλεσμα να αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους επί 14 μήνες, να μην καταβάλλουν τις αποζημιώσεις των σπολυμένων, να αδιαφορούν για τις εις βάρος τους..

Ποιον προστατεύει η Αστυνομία;

Μια εμπειρία από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Από τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis λάβαμε καταγγελία για τα όσα συνέβησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή 28/7, καθώς για μια ακόμη φορά (ποιος ξεχνάει τις ορδές των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις έξω από την Eurovision;) βρέθηκαν αναίτια και ανεπίτρεπτα αντιμέτωποι με την  έντονη αστυνομική παρουσία και ενώ η μέχρι σήμερα στάση τους δεν την αιτιολογεί. Οι  απολυμένοι/ες καταστημάτων Metropolis κάουν λόγο για απόπειρες ποινικοποίησης και δημιουργίας δυσφημιστικών εντυπώσεων των εργατικών αγώνων βάσης που δεν καθοδηγούνται και δεν ελέγχονται από ξεπουλημένα συνδικαλιστικά..

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Σαμ Σέπαρντ

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Αμερικανού συγγραφέα Σαμ Σέπαρντ, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, μεταδίδοντας δύο μονόπρακτα έργα του.
Ειδικότερα, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 και ώρα 22:00, οι ακροατές της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα μονόπρακτα «Η μάνα του Ίκαρου» και «Ο Ερυθρός Σταυρός».
Συγγραφέας, ηθοποιός, σεναριογράφος σκηνοθέτης, μουσικός, λογοτέχνης, ο Σαμ Σέπαρντ άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και την off-off Broadway σκηνή της Νέας Υόρκης και φτάνοντας στην..

ΚΕΔ: Στήνουν μνημόνιο περικοπών για τον ΕΔΟΕΑΠ

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:

To κολοβό Προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, που βγήκε από τις τελευταίες εκλογές, έχει βαλθεί να τα δώσει όλα στον Π. Κυριακόπουλο και να μετατρέψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε μια φτηνή λύση για τους εργοδότες, που θα ασφαλίζουν με ψίχουλα αυτούς που εκείνοι θέλουν.
   Στήνουν έναν άλλον ΕΔΟΕΑΠ, που δεν θα έχει σχέση με τον σημερινό, θα τον κουμαντάρουν οι εργοδότες, θα χρησιμοποιούν τα ιατρικά δεδομένα για να πετάνε στον δρόμο κόσμο και όπου:
1. Δεν θα ασφαλίζονται, όπως σήμερα, οι άνεργοι και οι απλήρωτοι συνάδελφοι, επειδή σ’ αυτούς οι εργοδότες και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τους δείχνουν τον δρόμο για τον ΕΟΠΠΥ..

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Κίνητρο "αριστείας"

Με τον αδελφό μου, δεύτερο στη σειρά, έχουμε δυό χρόνια διαφορά.
Οταν είμασταν μικροί, δημοτικό και γυμνάσιο, ως διαφορετικοί χαρακτήρες είχαμε και διαφορετικές συμπεριφορές και επιδόσεις στο σχολείο. Η αφεντιά μου, πιο εξωστρεφής, φαφλατάς, εκδηλωτικός χαβαλές, καλός παπαγάλος, ήμουν ο καλός μαθητής.
Δεκάρια και διακρίσεις, που οι δικοί μου -το θεωρούσαν παιδαγωγικό κίνητρο,δεν έφταιγαν κι αυτοί- φόρτωναν στον αδελφό "να μοιάσεις του αδελφού σου, να γίνεις άριστος" και τέτοια.
Η αφεντιά μου καμάρωνε.
Ο αδελφός, εσωστρεφής, παρατηρητικός, ένας ποιητής που από τότε οργάνωνε την..

Απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξεις

Οι δύο εφημερίδες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη συναγωνίζονται σήμερα σε δημοσιογραφική ποιότητα και κυρίως σε δεοντολογία. Η κατασκευή του εικονογραφημένου τίτλου με τον Μαδούρο στα «ΝΕΑ» (μετά και τα χθεσινά ψευδή σχόλια για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων) κι από κοντά η «ύπουλη» παράγραφος για την κατάργηση της προσευχής και της έπαρσης σημαίας... άλλαξαν πλέον πίστα στον ακροδεξιό λαϊκισμό.
Αναρωτιέται κανείς αν πρώτα διαβάζουν οι υπεύθυνοι των πρωτοσέλιδων τα επίσημα ακροδεξιά ιστολόγια ή είναι οι υπεύθυνοι αυτών των ιστολογίων που διαβάζουν και αναμεταδίδουν τα πρωτοσέλιδα των δύο εφημερίδων..

Θέλεις το παιδί σου να γίνει Μπογδάνος;

** Κλήρωση και στο Τσάμπιονς Λιγκ αύριο, ποιος την ακούει πάλι τη ΝΔ.

** Άριστος μέχρι να σε ρωτήσουν τη γενική της λέξης επικεφαλής.

** Ο Μπογδάνος ήταν, λέει, σημαιοφόρος. Θέλεις το παιδί σου να γίνει Μπογδάνος;

** Απέκρουση και απέκρουση έλεγε ο Γιώργαρος ο Βαΐτσης μιλώντας νωρίτερα στη nova..

10 +1 κατορθώματα του Άριστου

Όταν η Αριστεία όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει

 Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Τι είναι η Αριστεία, τίποτε άχρηστο; Και τι είναι ο Άριστος, κάνας τυχαίος; Όχι βέβαια αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες! Εδώ μιλάμε για φαινόμενα μοναδικά, ανεπανάληπτα, πρωτοφανέρωτα. Μιλάμε για καταστάσεις άνευ προηγουμένου, που αλλάζουν το είναι μιας χώρας. Γιατί ο Άριστος είναι ένα πλάσμα που καταφέρνει τα πάντα, όποτε θέλει, όπως θέλει.
Κι επειδή εδώ τα λέμε όλα και δεν κρύβουμε τίποτε, ορίστε μερικά από τα καταπληκτικά κατορθώματα του Άριστου! Απολαύστε υπεύθυνα:..

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Εμεινε ανοικτός ο ΔΟΛ με απλήρωτους και αυτοδιαχείριση...

...και θα κλείσει τώρα στα χέρια του Μαρινάκη;

Τα πράγματα είναι απλά.
Είναι βέβαιο ότι σε πέντε (5) εργάσιμες από σήμερα το σύνολο των εργαζομένων στον ΔΟΛ θα απολυθεί και όπως τους προέτρεψε ο εκκαθαριστής να πάνε αμέσως στον ΟΑΕΔ για να μπουν στο ταμείο ανεργίας!
Είναι επίσης βέβαιο ότι η Εθνική τράπεζα έστειλε χαρτί άμεσης έξωσης στον ΔΟΛ. Είναι επίσης βέβαιο ότι κανείς από την πλευρά Μαρινάκη αλλά και τα στελέχη του ΔΟΛ που συνομιλούν επίσημα και ανεπίσημα με τoν εφοπλιστή δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση στους εργαζομένους..

Πετρέλαιο: ακόμη δεν το βρήκαμε, ΤΑ ΝΕΑ το ξεπούλησαν

Γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου
Ένα κείμενο ωδή στα συμφέροντα τριών ξένων μεγάλων πετρελαϊκών κολοσσών (της αμερικανικής Exxon Mobil, της γαλλικής Total και της ισπανικής Repsol) παρουσιάζει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, του εφοπλιστή Μαρινάκη, με τον πομπώδη τίτλο «Μοντέλο Βενεζουέλας και για τα πετρέλαια».
Το κείμενο στηρίζεται σε δηλώσεις άγνωστων πηγών «με γνώση του αντικειμένου», τις οποίες ο συντάκτης δεν κατονομάζει – δηλαδή δεν βρέθηκε ούτε ένας αναλυτής να τις στηρίξει επώνυμα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις μυστηριώδεις πηγές, σε όλες τις χώρες που έχουν παράδοση στην..

Αργοπεθαίνουν δημοσιογραφία και δημοσιογράφοι…

Γράφει η Πόπη Χριστοδουλίδου*

Αργοπεθαίνει η δημοσιογραφία, αφού, έτσι κι αλλιώς, οι δημοσιογράφοι οι ελεύθεροι έχουν ανοιχτές πληγές. Δέχονται καταιγισμό πυρών από κυβέρνηση και αφεντικά.

Θυμάμαι τα «Νέα» και το «Βήμα» στη Χρήστου Λαδά. Το «Έθνος», στη Μιχαλακοπούλου και μετά Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Τον «Ελεύθερο Τύπο» στους Τράχωνες. Την «Απογευματινή» στη Φειδίου, την «Αυριανή» στην οδό Δήμητρος στον Ταύρο.
Ρεπορτάζ κάναμε και η αλήθεια είχε μία σημασία για μας, όπως το κολατσιό και το κρασοπότηρο, μόλις σχολάγαμε. Πάντα πολύ αργά το βράδυ..

Ανίατη περίπτωση...

«Τη σημαία κρατά κατά προτεραιότητα ο άριστος/η άριστη - και εφόσον το επιθυμεί. Είναι ΒΡΑΒΕΙΟ η σημαία, είναι έπαινος και τιμητική διάκριση. Με κλήρωση βγαίνουν οι αγγαρείες και οι νικητές των τυχερών παιχνιδιών. Δεν είναι καλλιόπη, ούτε λόττο η γαλανόλευκη.
Βέβαια, άνθρωποι, που εχθρεύονται έθνος, γένος και πατρίδα, τέτοια αποφασίζουν. Έξεστι συριζαίοις ασχημονείν.
(Σημαιοφόρος, 28η Οκτωβρίου, Ά Λυκείου, 1995)»
Το παραπάνω είναι από το facebook του τηλεπαρουσιαστή Κ. Μπογδάνου που απολύθηκε..

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Παρασκευόπουλο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα, στις 17.00 στο Νεκροταφείο Μελισσίων, τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί σε ηλικία 59 ετών.
Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική, στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική στο Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος.
Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με επιτυχία πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, όμως, πολύ γρήγορα, τον κέρδισε η αγάπη για τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, που του κληροδότησε ο πατέρας του, ο σπουδαίος δημοσιογράφος, αείμνηστος Πότης Παρασκευόπουλος.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος εργάστηκε για τη σύνταξη της εκπαιδευτικής εγκυκλοπαίδειας..

Εκδότες Διαδικτύου: Οχι σε πόρο υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ

Οι εκδότες του Διαδικτύου και η Ενωσή τους (ΕΝΕΔ) με επιστολή τους σε Αχτσιόγλου και Πετρόπουλο εκφράζουν την (κατηγορηματική)  αντίθεσή τους στην επιβολή οποιασδήποτε επιβάρυνσης στα διαφημιστικά έσοδα των εταιρειών υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.
Στην επιστολή της η ΕΝΕΔ αναφέρει ότι  δεν έχει παράσχει «την παραμικρή εξουσιοδότηση σε άλλες Ενώσεις, ώστε να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε πρόταση ή συμφωνία εξ’ ονόματός της» και επισημαίνει ότι «τυχόν προτάσεις είναι μονομερείς, αυθαίρετες και δεν εκφράζουν την ΕΝΕΔ» . Μάλιστα οι εκδότες του Διαδικτύου ισχυρίζονται ότι «τυχόν επιβολή..

Θερμοκήπια αριστείας

Άλλο ένα πλήγμα στην αριστεία από τη σοβιετική κυβέρνηση. Οι σημαιοφόροι στα σχολεία θα επιλέγονται με κλήρωση και όχι βάσει της επίδοσής τους στα μαθήματα. Ούτε όμως και το προηγούμενο σύστημα προωθούσε αποτελεσματικά την αριστεία. Και πως θα μπορούσε άλλωστε; Πόσο άριστος μπορεί να είναι ένας μαθητής που πήρε υψηλό βαθμό σε μαθήματα όπως η γλώσσα, η ιστορία ή τα αρχαία; Μαθήματα δηλαδή που επέβαλε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και που δεν προσφέρουν τίποτα στον σύγχρονο κόσμο.
Σε ένα πραγματικά φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό σχολείο οι άριστοι μαθητές που θα σηκώνουν τη σημαία θα επιλέγονται εντελώς διαφορετικά. Σημαιοφόρος θα γίνεται ο μαθητής που..

Στις πλάτες των παιδιών

Αντί για όλη αυτή την αντιπαιδαγωγική και λαϊκιστική φασαρία που στήνει κυρίως η Ν.Δ., με αφορμή την αλλαγή του τρόπου επιλογής των σημαιοφόρων και των παραστατών στις παρελάσεις των Δημοτικών Σχολείων, πολλοί στη χώρα μας -και πάντως η συντριπτική πλειονότητα των μελών και των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος- θα θεωρούσαν πιο ουσιαστικό και σωστό να καταργηθούν όλες οι μαθητικές παρελάσεις. Ως ένα απολειφάδι της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936, του Ιωάννη Μεταξά.
Αλλά, εδώ που τα λέμε, το θέμα είναι ευρύτερο με τις στρατιωτικές παρελάσεις και τις λοιπές ανάλογες τελετές, όσο κι αν αυτό δεν θα αρέσει στη σκληρή Δεξιά, στο κόμμα της... αριστείας και σε άλλους...

Φήμες για απόσυρση Μαρινάκη από τον ΔΟΛ!

- Σιγή ασυρμάτου από τον εφοπλιστή ενώ όλα δείχνουν αναστολή λειτουργίας του Οργανισμού - Τι γράφει το enimerosi24.gr
Ο εκκαθαριστής ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ΔΟΛ ότι το τριήμερο 9-11 Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύσεων υποστηρίζοντας με εύσχημο τρόπο ότι καλό είναι η διαδικασία να γίνει ομαλά, δηλαδή να πάνε όλοι να υπογράψουν χωρίς αντιρρήσεις και αστερίσκους γιατί διαφορετικά θα υποχρεωθεί η τράπεζα να ενεργοποιήσει μηχανισμό με δικαστικούς επιμελητές...
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι προς το παρόν δεν θα πληρωθούν τους δύο μήνες που τους..

Ανεβασμένα τα κυριακάτικα φύλλα

 Συγκριτικοί πίνακες

Ανεβασμένες ήταν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου με μια  αύξηση, της τάξης των 5.000 φύλλων.
Στην πρώτη θέση βρεθηκε η «Καθημερινή» με  58.520 φύλλα με δεύτερο το «Πρώτο Θέμα» με μικρή διαφορά (55.210 φύλλα) και τρίτο το "ΒΗΜΑ" με 36.880 («τσίμπησε» 2.320 φυλλα).
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες σε όλη την Ελλάδα των κυριακάτικων εφημερίδων (η Real News δεν δημοσιοποιεί τις πωλήσεις της και το ΕΘΝΟΣ δεν κυκλοφορεί μέχρι νεοτέρας) στις 30/7/2017 έχουν ως εξής:.

«Πραξικόπημα» Αντωνιάδου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Η κυρία Μαρία Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ αρνείται να συγκαλέσει ΔΣ με μοναδικό θέμα” την απόφαση του για το ποια πρόταση θα καταθέσει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων στην τελική συβνεδρίαση της 3μερούς στο υπουργείο Εργασίας. Αρχικά φαινόταν σαν κακοστημένη φάρσα. Η εμφάνιση της προσωπικής πρότασης Καπάκου για τον ΕΔΟΕΑΠ ως “πρόταση δημοσιογράφων” από τους Μ. Αντωνιάδου και λοιπούς “συνεργάτες”-συνομιλητές των εργοδοτών στην προηγούμενη τριμερη συνάντηση. Όταν εμφανίστηκε και η πρόταση των καναλαρχών μέσω του Π. Κυριακόπουλου και η σύμφωνη γνώμη του Ν. Παππά στη Βουλή όπου εμφάνισε τους καναλάρχες ως “εκπροσώπους των εργοδοτών”, αποδείχθηκε πως υπάρχει προσυνεννοημένη συμπαιγνία...

Πόθεν έσχες για καναλάρχες και παρατρεχάμενους

Aπορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση των καναλαρχών  με την οποία ζητούσαν να μη υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) και οικονομικών συμφερόντων.
Ειδικότερα, η επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την  υπ΄  αριθμ. 165/2017 απόφασή της  απέρριψε την αίτηση της  Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).
Οι καναλάρχες, οι μέτοχοι, οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι εταίροι, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που..

Στήνουν το νέο σύστημα μιντιακής διαπλοκής...

...και θυσιάζουν τον ΕΔΟΕΑΠ 
- Πρωτοβουλία για την Ανατροπή: Είμαστε εδώ και τον Αύγουστο στον αγώνα για την ασφάλισή μας και για τους συναδέλφους μας που "πονάνε"

Τον Αύγουστο, πιθανόν και αυτή η εβδομάδα, μιντιάρχες και κυβέρνηση μπαίνουν στον τελευταίο γύρο του «παζαριού» και της αναμέτρησης για το πώς θα διαμορφώσουν τις «ισορροπίες» στο νέο σύστημα μιντιακής, οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής.
Και ετοιμάζονται να το... στερεώσουν, θυσιάζοντας στα «θεμέλιά» του τις κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, μαζί και το σύστημα ασφάλισης, όπως αυτό έχει επιβιώσει με τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε όλες της τις εκφάνσεις αναζητά την δική της «θέση» μέσα σ’ αυτό το σύστημα, ενεργώντας πότε ως ο μεσάζοντας της κυβέρνησης πότε ως ..

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΔΟΛ: θρίλερ με την έξωση - Πόλεμος Εθνικής με Μαρινάκη

Μετακομίζει στον Κεραμεικό ο ΔΟΛ;

Και ενώ η πολύ δύσκολη διαδικασία μεταβίβασης του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στην τελική και πιο κρίσιμη φάση της, η Εθνική Τράπεζα εντελώς αφνιδιαστικά ουσιαστικά κάνει έξωση στον ΔΟΛ από το κτίριο της Μιχαλακοπούλου! Η εξέλιξη αυτή βρήκε απροετοίμαστη την πλευρά Μαρινάκη η οποία επιζητούσε από την πρώτη στιγμή ένα δίαυλο συνεννόησης με την τράπεζα, αλλά όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η διοίκηση της Εθνικής ήταν κάθετα αρνητική σε οποιαδήποτε συζήτηση με τους συνεργάτες του εφοπλιστή. Προτάθηκε αρχικά στην τράπεζα να μειωθεί το πολύ υψηλό για την εποχή αλλά και τη χρήση του κτιρίου από εδώ και πέρα ενοικίο και να παραμείνει εκεί..

ΕΡΤ: παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Διον. Τσακνής

O συνθέτης Χρήστος Λεοντής νέο μέλος του Δ.Σ.

Zήτημα αρμοδιοτήτων έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ενώ κατά την χθεσινή τους συνάντηση ο Διονύσης Τσακνής έθεσε και την παραίτηση του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Τις τελευταίες ημέρες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής υπάρχει κλίμα αντιπαράθεσης για τα ζητήματα διοικητικής λειτουργίας και σημαντικών αποφάσεων για τις επιλογές της εταιρείας, ενώ ο Τσακνής φέρεται να έχει διαφωνήσει έντονα με τον νέο διευθύνοντα συμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο.
Ωστόσο σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όπου συζητήθηκε η τύχη..

Η «καψούρα» του κυρ Γιώργου με τον «Πήγασο»...

...και οι ευθύνες του υιού Φώτη για την κατάρρευση

Οι εξελίξεις στον ΠΗΓΑΣΟ και η κατάληξη της εκδοτικής αυτοκρατορίας που έχτισε ο Γιώργος Μπόμπολας υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες την οικογένεια δεν έχουν προκαλέσει μόνο ρήγμα ανάμεσα στα μέλη της… πιο σημαντικό από όλα θεωρούν την πίκρα του πατριάρχη της οικογένειας, βλέποντας να καταρρέει το οικοδόμημα του σαν χάρτινος πύργος!
Για τον Γιώργο Μπόμπολα οι εκδοτικές του επιχειρήσεις μετά από κάποια στιγμή ήταν σημαντικότερες από τις κατασκευαστικές του, για αυτό και άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον περιγράφουν έναν επιχειρηματία που πάνω από όλα..

Θα πληρώνονται στην ώρα τους;..

«Θα υπάρξει ξανά κεντροαριστερός Τύπος;» Αυτό αναρωτιόταν σε εκτενές άρθρο του το παλαιό στέλεχος του ΔΟΛ, Γιώργος Λακόπουλος (δείτε ΕΔΩ). Ο δημοσιογράφος γράφει πως οι περισσότερες εφημερίδες, που κινήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, χάθηκαν... Επ΄ αυτού αναγνώστης του μπλογκ θέτει τον δικό του, πιο ρεαλιστικό, προβληματισμό:  "Το ερώτημα εδώ που φτάσαμε είναι αν θα υπάρχει Τύπος όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται στην ώρα τους και με αξιοπρεπείς μισθούς. Οσο για το αν είναι ο Τύπος θα είναι κεντροαριστερός ή κεντροδεξιός, ελάχιστους ενδιαφέρει πλέον..."

Τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ας γίνει αυτή η ρημάδα εξεταστική επιτροπή για να μάθουμε επιτέλους τι ακριβώς συνέβη στη χώρα και ποιος φταίει για την κακοδαιμονία της. Η Ν.Δ.; Το ΠΑΣΟΚ; Και οι δύο μαζί; Η κοινωνία που πίεζε για διορισμούς, αυξήσεις και ρουσφέτια; Οι συνδικαλιστές που λειτουργούσαν συντεχνιακά; Η Αριστερά που έβαζε τον κόσμο να διεκδικεί τον ουρανό με τ’ άστρα; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ο Χατζηπετρής;
Από πότε όμως να ξεκινήσει η έρευνα; Εδώ ζορίζουν τα πράγματα. Η Νέα Δημοκρατία τη θέλει από τον Γενάρη του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2015 με προφανή στόχο να φορτώσει στον..

Στη Nova o αγώνας ρεβάνς Ολυμπιακός – Παρτίζαν

Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 21:45 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά στο Novasports2HD τον αγώνα ρεβάνς, Ολυμπιακός – Παρτίζαν για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο τη νίκη με σκορ 3-1 στο Βελιγράδι θα επιδιώξουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για την πρόκριση στα play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου..

Πέμπτο μέλος, για 14 λεπτά…

Στις 20.29 της Τρίτης η είδηση (για τοποθέτηση του Χάρρυ Κλυνν στο ΔΣ της ΕΡΤ) διέρρευσε από συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. Στις 20.43, ειδηση μαζεύτηκε. Μας συγχωρείτε λάθος.
Τι έγινε; Στον Χάρρυ Κλυνν, σύμφωνα με πληροφορίες του Nonews-news, είχε γίνει μία κρούση. Δεν απάντησε όμως καταφατικά, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους.
Αύγουστος γαρ (θερινή ραστώνη, άδειες,..

To ποιοτικό πλεονέκτημα της τυπωμένης είδησης

Του Δημήτρη Σεβαστάκη*

Στα παιδικά μου χρόνια οι πρωινές και οι απογευματινές εφημερίδες έφταναν στο νησί με τη βραδινή πτήση της Ολυμπιακής – αν δεν είχε απαγορευτικό λόγω καιρού. Η είδηση πλησίαζε με πολλές ώρες καθυστέρηση, αλλά παραδόξως δημιουργούσε μια υψηλή ένταση στον αναγνώστη. Η ραδιοφωνική είδηση των κρατικών σταθμών συχνά ήταν «διασκευασμένη» απ’ τον πολιτικό εξαναγκασμό, επομένως η εφημερίδα ήταν η ουσιώδης δυνατότητα πληροφορίας. Τα κείμενα είχαν έναν λυρισμό, μια εκφραστική υπερβολή, ήταν γεμάτα μανιχαϊστικά σχήματα. Καλά ελληνικά, πολιτικά εμπαθή, με κατάχρηση μεταφορών, παρομοιώσεων, κοσμητικών επιθέτων.
Σήμερα, η τυπωμένη εφημερίδα, εφόσον ανταγωνίζεται τη ροή και τη διαρκή ειδησεογραφική..

Η μετάλλαξη του Κώστα Γιαννακίδη

Ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Κώστας Γιαννακίδης γράφει στο facebook (και ταυτιζόμαστε για άλλη μια φορά μαζί του):

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα και, κυρίως, χρόνο με τον χρόνο συνειδητοποιώ πως εξελίσσεται η μετάλλαξή μου από κανονικός άνθρωπος σε ένα δίποδο γίδι με περιορισμένα ενδιαφέροντα και πνευματικούς / καλλιτεχνικούς ορίζοντες σε διαρκή συστολή.
Ακούω ή διαβάζω για ταινίες, θεατρικά, εκθέσεις, για βιβλία, για γοητευτικές προσωπικότητες. Και μου είναι όλα τόσο τρομακτικά άγνωστα που λέω ότι ακόμα και αν παρατήσω τα πάντα, δεν πρόκειται να καλύψω το χαμένο έδαφος. Φοβάμαι, άλλωστε, πως είναι αργά. Εχω μετατραπεί σε καταναλωτή του..

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Πετάνε τον ΔΟΛ έξω από τη Μιχαλακοπούλου

Τη σύμβαση leasing που είχε με τον ΔΟΛ για το κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου κατήγγειλε η Εθνική Leasing.
Συγκεκριμένα λίγες ημέρες μετά τη δικαστική απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται το έργο της ειδικής διαχείρισης στον ΔΟΛ και μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία μεταβίβασης του ιστορικού συγκροτήματος στον νέο του ιδιοκτήτη, η εταιρεία Εθνική Leasing προέβη αιφνιδιαστικά σε καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του κτιρίου που στεγάζεται ο ΔΟΛ απειλώντας με έξωση.
Η Εθνική Leasing απειλεί την διοίκηση του Οργανισμού να παραδώσει - κενό - το ακίνητο..

Η δεύτερη επανέκδοση του «Έθνους» και ο ΔΟΛ

Θα υπάρξει ξανά κεντροαριστερός Τύπος;

Του Γιώργου Λακόπουλου

Όσοι συζητούν για την Kεντροαριστερά στην Ελλάδα, παραβλέπουν κάτι: το φαινόμενο  της απουσίας κεντροαριστερού τύπου,  πλέον. Οι περισσότερες εφημερίδες που κινήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες σ’ αυτό το χώρο χάθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, που τον εξέφραζε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη θέση του, υστερεί στο μιντιακό στερέωμα.  Η παρουσία της εξαιρετικής «Εφημερίδας των Συντακτών» στη θέση της «Ελευθεροτυπίας» , δεν καλύπτει την έλλειψη. Τα νεοπαγή εγχειρήματα με το Documento και τη Νέα Σελίδα το παλεύουν αλλά λείπει  η..

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Ίριδας από εργαζόμενους

Δικαιώνει τους εργαζόμενους της εκτυπωτικής μονάδας  Ίρις ΑΕΒΕ η απόφαση απο το Ειρηνοδικείο Κορωπίου. Η απόφαση δέχεται εν μέρει το αίτημα προσωρινής διαταγής απαγορεύοντας τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 104.500 ευρώ έως τη συζήτηση της αίτησης κατα τη δικάσιμο 18/10/17 και υπο τον όρο αυτής.
Η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων αναφέρει:
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Κορωπίου είναι ένα θετικό βήμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να καλλιεργήσει επανάπαυση και εφησυχασμό στους εργαζόμενους που είναι θεατές στην υλοποίηση των αντεργατικών..

Σοκ στους καναλάρχες για το τίμημα των αδειών...

Αρχισαν ήδη τους εκβιασμούς μιλώντας για περικοπές της τάξης του 50%...

Όλες αυτές τις ημέρες με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών στα περισσότερα ρεπορτάζ περιγράφεται η κυβερνητική πλευρά και ειδικότερα τονίζεται – ορθώς, οτι πρόκειται για δικαίωση του Νίκου Παππά!
Τι συνέβη όμως από την πλευρά των καναλαρχών; Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής; Ποια ήταν η αντίδραση τους στο άκουσμα του τιμήματος για τα 35 εκ ευρώ;
Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Σοκ! Οι ιδιοκτήτες των..

Οι πολιτικοί παίχτες και το φθινόπωρο

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης*

Ας δούμε λίγο την συγκυρία. Παρά την θερινή ραστώνη, οι παίχτες τοποθετούνται με όριο τον Αύγουστο του 2018. Τότε, και λίγο πριν θα κριθεί αν η χώρα θα εξέλθει των Μνημονίων. Προσέξτε: όχι της επιτήρησης αφού το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας και οι όροι δέσμευσης της  - αλλά και η παραδοσιακή της εξάρτηση από τον πάντα δυνατό ξένο παράγοντα- θα παραμείνουν. Και θα μπορούσαν να μεταβληθούν μόνον υπό τον συνδιασμό πολλών παραγόντων (από την λαϊκή μεταβλητή μέχρι μια ευρύτερη γεωπολιτική ανακατάταξη...).
Ο δρόμος βέβαια μέχρι τότε θα είναι σκληρός, η συμπίεση του εργατικού κόστους θα πρέπει..

«Μετακομίζει» στη Live Sport το Goal

Η ανοχή και η αντοχή εκείνων συντακτών του Goal που θα μπορούσαν λόγω ονόματος να βρουν γρήγορα –αν όχι αμέσως– μια άλλη δουλειά, κράτησε πολύ και εξαντλήθηκε. Ο Γιώργος Μαζιάς δέχτηκε αμέσως πρόταση για τη διεύθυνση της SportDay αλλά επιφυλάχτηκε πριν πει το οριστικό «ναι» γιατί «προέχει η επίλυση των προβλημάτων και της όλης κατάστασης στο Goalnews και όλο τον ΠΗΓΑΣΟ όπου ακόμη είμαι μέλος μαζί με εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι υποφέρουν κι αγωνιούν» όπως έγραφε τότε.
Ο Αλέξανδρος Λοθάνος και ο Βασίλης Σκουντής είχαν επίσης γρήγορα προτάσεις, αλλά εξάντλησαν όλες τις πιθανότητες αναβίωσης του Goal πριν προσχωρήσουν στη Live Sport,..

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση δεδουλευμένων

Δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, θα κάνουν αποδεκτή κατά το πρώτο της μέρος την τροπολογία του ΚΚΕ με θέμα: «Μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων και βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας».
Το πρώτο μέρος της τροπολογίας, που κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και θα γίνει δεκτό προβλέπει ότι η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου..

Σιγά σας βλέπουν...

Το σκονάκι Μητσοτάκη στον Πορτοσάλτε [Βίντεο]

Καθώς είχαν περάσει 35 λεπτά συνέντευξης, φαίνεται ότι ο πολιτικός και ο δημοσιογράφος ξεχάστηκαν ότι καταγράφονται και προβάλλονται από την κάμερα
Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε μια ζωντανή, εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε. Υπήρχε παράλληλα και η δυνατότητα της τηλεοπτικής κάλυψης της συνέντευξης μέσα από το στούντιο.
Λίγο το θέμα με τον Κ. Μπακογιάννη, λίγο η περιοδεία του στην περιφέρεια που..

Κρύο (και ροζ) χιούμορ του Βουλαρίνου

Το χιούμορ του Βουλαρίνου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως  διαφημιστικό σποτάκι για ερκοντίσιον. Ακόμα και όταν γίνεται ροζ σεξιστικό έχει κάτι από Αλάσκα.
Την περασμένη βδομάδα (νομίζω την Παρασκευή) άκουσα φευγαλέα κάνοντας ραδιοφωνικό ζάπινγκ –πού να σταθείς περισσότερο με τόσο ψύχος;– να λέει με ρίμα το ρήμα «ρίχνω». Δεν θυμάμαι την ομοιοκαταληξία, θυμάμαι το περίγραμμα. Από τότε που σου τον έριξα φοράω μεταξωτά πουκάμισα. Κάπως έτσι. Το ξαναλέω: αυτό με ρίμα που δεν θυμάμαι. Ίσως από τη βαριά..

Δικαιώθηκαν οι απολυμένοι των Αιολικών Νέων

Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Eνημέρωσης Λέσβου χαιρετίζει την απόφαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με την οποία δικαιώνονται οι απολυμένοι της εφημερίδας Αιολικά Νέα μετά από τον πολυετή δικαστικό τους αγώνα.
Το δικαστήριο διατάσσει τον πρώην εκδότη της εφημερίδας να καταβάλλει στους απολυμένους εργαζομένους μισθούς και τόκους υπερημερίας καθώς κρίνει άκυρες τις απολύσεις τους. Επίσης το δικαστήριο δέχεται ότι οι εργαζόμενες του τεχνικού τομέα της εφημερίδας αμοίβονταν από τον εργοδότη με τον μισθό του υπαλλήλου γραφείου και όχι με τον νόμιμο μισθό της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπάγονταν.
Η απόφαση αυτή του Εφετείου Βορείου Αιγαίου έχει μια ιδιαίτερη σημασία γιατί ..

Μετακομίζουν στον Αλαφούζο Το Βήμα και Τα Νέα

Οι εξελίξεις στην εκτυπωτική μονάδα "Ιρις Εκτυπωτική" επιταχύνουν την αποχώρηση των περισσοτέρων πελατών από το πάλαι ποτέ πανίσχυρο πιεστήριο των Μπόμπολα - Ψυχάρη.
Το μεγάλο μέρος των εντύπων έχει μετακινηθεί ήδη προς το πιεστήριο της "Καθημερινής" του Θέμη Αλαφούζου (δείτε ΕΔΩ). Με δεδομένο πλέον το επερχόμενο λουκέτο στην "Ιριδα", θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι και τα τελευταία φύλλα που τυπώνονται ετοιμάζονται να μετακομίσουν.
Συγκεκριμένα, τα έντυπα του ΔΟΛ, "Βήμα" και "Νέα", υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο από την επόμενη εβδομάδα να αλλάξουν στέγη. Εφόσον επιβεβαιωθεί η σχετική πληροφορία, τότε ο μόνος πελάτης που θα έχει μείνει στην "Ιριδα"..

Κάποιος να τον προστατεύσει!..

Η χούντα (Ναυπάκτου) η ζούγκλα (Αμαζονίου) και η κόρη του Μίκη - Μία ανακοίνωση... μνημείο

Η ματαίωση για λόγους ασφάλειας μίας προγραμματισμένης συναυλίας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με την Πέγκυ Ζήνα στη Ναύπακτο, οδήγησε την κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα, στην έκδοση μίας ανακοίνωσης-μνημείο που ανάλογή της δεν πρέπει να έχουμε διαβάσει ποτέ άλλοτε.
Ξεκινάει από τη λογοκρισία όπως στα χρόνια της χούντας, περνάει στη ζούγκλα του Αμαζονίου με τα πανύψηλα δέντρα, προχωράει «στον σύζυγο της Πέγκυ Ζήνα» που ταξίδευσε άδικα αν και Ναυπακτιώτης για να καταλήξει στην..

Επέστρεψε η... ασφάλεια στη Μιχαλακοπούλου

Στις 11 Αυγούστου η επανεκκίνηση του ΔΟΛ

Στις 11 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή αναμένεται να έχουν τελειώσει όλα στον ΔΟΛ… Και να ξεκινήσει η νέα εποχή για το ιστορικό συγκρότημα υπό την ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί το εργασιακό «ξεκαθάρισμα», δηλαδη ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν… ενώ θα έχουν επιστρέψει στη Μιχαλακοπούλου περί τους 15 με 20 δημοσιογράφους και λοιπές ειδικότητες που μέχρι πρότινος εργάζονταν στην «Ελευθερία του Τύπου» και προέρχονταν από τον ΔΟΛ. Όπως έχουμε αναφερει και σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε ΕΔΩ), το κρίσιμο σε αυτήν..

Ποιοι θα «τρέξουν το Εθνος του Σαββίδη»

Σε καταστρώματα θαλαμηγών οι αυγουστιάτικες μάχες των βαρόνων των media

Παραδοσιακά λες, αφού κάθε Ιούλη γίνονται οι αλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ και οι θεσμικές κυβερνητικές παρεμβάσεις, ο πρώτος κύκλος των μετακινήσεων, μεταβιβάσεων, παρεμβάσεων, κλπ, στα media, ολοκληρώθηκαν. Οι βαρώνοι φεύγουν διακοπές, η κυβέρνηση ως και τον 15ντάυγουστο έχει το χρόνο των νομοθετικών παρεμβάσεων, τα ΜΜΕ αλλάζουν από Σεπτέμβριο.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου ως και αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα περίπτερα το «Έθνος», υπό τη νέα ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη μέσω της Dimera Media. Τη νέα εφημερίδα μετά την..

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Aντίστροφη μέτρηση για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ

Καταγγέλονται οι συμβάσεις του συνόλου των εργαζομένων της Μιχαλακοπούλου και ο ειδικός διαχειριστής καλεί σε διαβούλευση

Σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας Δ.Ο.Λ.. Α.Ε., θα προβεί ο ειδικός διαχειριστής στις 9 Αυγούστου.
Προς τούτο απευθύνει πρόσκληση προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ προκειμένου να πάρουν μέρος σε διαβούλευση, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία του Οργανισμού επί της οδού Μιχαλακοπούλου αρ. 80, την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 και ώρα 13:00 καθώς και την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 13:00 αν και εφόσον με την πρώτη συζήτηση δεν περατωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης.
Σκοπός της διαβούλευσης, θα είναι η..