ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Φιλιά και χαιρετίσματα! Tέλος η «Πρώτη Γραμμή» για τον ΣΚΑΪ

Μετά από 21 χρόνια η εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» έριξε «τίτλους τέλους» καθώς όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Οικονόμου, δεν θα ξαναβγεί στον «αέρα». Καθοριστικό ήταν το γεγονός της αποχώρησης του Βασίλη Λυριτζή και του Στρατή Τριλίκη προ μηνός. Ο  Οικονόμου έγραψε συγκεκριμένα στο Facebook:
«Καλημέρα σε όλους
Χθες 28/7/2017 η εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" έριξε οριστικά αυλαία. Το σήμα της που "παίζει" στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό αέρα απ το 1996 δεν θα ξανακουστεί. Για τον Βασίλη Λυριτζή κι εμένα που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια είναι μια στιγμή τουλάχιστον συγκινητική..

Μπογδανισμός, πορτοσαλτισμός, πρετεντερισμός

Γράφει ο Τάσος Τσακίρογλου
 
Απειλούν με αντάρτικο, εμφανίζονται αδικημένοι, λένε ότι το κράτος τούς χρωστάει. Για ποιο πράγμα; Μα προφανώς για την προσφορά τους στον τόπο. Για τον υποδειγματικό σεβασμό των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Για τη συμβολή τους στην εθνική οικονομία μέσω των απίστευτων ποσών που έχουν καταβάλει για τη χρήση του δημόσιου αγαθού των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Για την ευλαβική τήρηση της εργατικής νομοθεσίας όλα τα χρόνια της λειτουργίας των «μαγαζιών τους». Για τις υψηλότατες εργοδοτικές εισφορές που πλήρωναν επί δεκαετίες.
Για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου..

ΣΚΑΪ: ποιος αποφάσισε την απομάκρυνση Κιμπουρόπουλου

«Η απόφαση ελήφθη συναινετικά με τον Γιάννη Αλαφούζο»

Πλέον, είναι και επίσημο. Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος αποχώρησε (τον απομάκρυναν) από τον ΣΚΑΪ και το κανάλι έβγαλε ανακοίνωση.
Ο λόγος που κρίθηκε αναγκαία η αποµάκρυνση Κιµπουρόπουλου έχει να κάνει µε τη συµφωνία που είχε γίνει µε τον Τούρκο παραγωγό του «Survivor», ο οποίος φαίνεται ότι έβγαλε πολύ περισσότερα κέρδη από τον τηλεοπτικό σταθµό (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ αναφέρει:
«Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος αποχωρεί από την Διοίκηση της Εταιρείας για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Η απόφαση αυτή ελήφθη..

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αποφυλακίζονται 7 δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ

Aποφυλακίζονται 7 από τους 19 διοικητικούς υπαλλήλους και δημοσιογράφους της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ .Το δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεση υιοθέτησε κατά την ακροαματική διαδικασία την πρόταση του εισαγγελέα για αποφυλάκιση επτά εκ των κατηγορουμένων που ήταν προφυλακισμένοι.
Το δικαστήριο όρισε την επόμενη δικάσιμο για την 11η Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση αποφυλακίζονται οι δημοσιογράφοι Γκιουράι Εζ, Μούσα Καρτ, Μπουλέντ Ουτκού, Χακάν Κάρα, Εντέρ Τσελίκ, Μουσταφά Κεμάλ Γκιουνγκέρ και Τουρχάν Γκιουνάι που είχαν προφυλακιστεί..

Στα 35 εκατ. η τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια

Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35 εκατ. εκατ. ευρώ, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.
Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.
Η σχετική επιστολή εστάλη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και λίγο αργότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, υπέγραψαν τη σχετική..

Δεύτερες σκέψεις Μαρινάκη για τη συμμετοχή του στο MEGA

Δεύτερες σκέψεις ακούγεται ότι κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη συμμετοχή του στο MEGA κι αυτό διότι όπως υποστηρίζουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν ο επιχειρηματίας αντιλαμβάνεται ότι το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό, έως ασύμφορο για μια υπόθεση στην οποία δεν έχει ούτε καν το πλειοψηφικό πακέτο. Για να το αποκτησει δε, γίνεται ακόμη πιο ασύμφορο με την έννοια ότι ενδεχομένως δεν αξίζει να σπαταληθούν τόσα εκατομμύρια ευρώ…
Με άλλα λόγια οι οικονομικές απαιτήσεις απο ‘δω και πέρα ώστε να ξανα λειτουργήσει ο σταθμός, δηλαδή, οι υποχρεώσεις του καναλιού προς τρίτους, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου,..

Συμφωνία «Ναυτεμπορικής» - Eurobank για τα 6,5 εκατ. ευρώ

  Στην υπογραφή συμφωνίας αναστολής (standstill agreement) με την Eurobank προχώρησε η εισηγμένη εταιρεία Ναυτεμπορική  - Π. Αθανασιάδης με ανακοίνωσή της στις χρηματιστηριακές αρχές.
Η τράπεζα, σε συνδυασμό με τα μέτρα και εξασφαλίσεις που έχει ήδη λάβει, ανέλαβε την υποχρέωση να μην αξιώσει την εξόφληση των ληξιπροθέσμων απαιτήσεών της και να μην προβεί σε πράξεις αναγκαστικής εκτελέσεως ή λήψη άλλων παρεμφερών μέτρων. Από την πλευρά της η Ναυτεμπορική δεσμεύθηκε να παραδώσει στην τράπεζα επιχειρηματικό σχέδιο και πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης που θα εκπονήσει ..

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ενα πραγματικό ορφανό του Ψυχάρη

του Νίκου Τσαγκρή

(...) H απρέπεια του «Βηματοδότη», (και κάθε στήλης παραπολιτικών ειδήσεων και σχολίων) είναι απρέπεια εκ γενετής. Το δε μέγεθός της επαφίεται στη συνείδηση του δημοσιογράφου – συγγραφέα της, καθώς και στο ήθος του εκδότη – εργοδότη του...
Ο εν λόγω «Βηματοδότης», που έκανε την εν λόγω απρέπεια προς την Oλγα Γεροβασίλη και την κυβέρνηση, (έγραψε ότι η υπουργός «θα χορηγήσει επίδομα… σφραγίδας στους δημοσίους υπαλλήλους» και ότι «το επίδομα θα είναι ύψους 50 ευρώ και θα χορηγείται σε μηνιαία βάση») είναι τόσο παλαιός, τόσο ασυνείδητος και τόσο απρεπής, όσο και η στρατηγική της δημοσιογραφικής προβοκάτσιας (παραπληροφόρηση, αποπληροφόρηση κλπ, κλπ.) που στη σύγχρονη διεθνοποιημένη εκδοχή της..

«Αδειασε» (ξανά) τον θείο

Κ. Μπακογιάννης: Δε μπορεί η αυτοδιοίκηση να είναι νεροκουβαλητής κανενός κόμματος

Σε νέο άδειασμα προς τον θείο του, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στέρεας Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης, στον απόηχο της χτεσινής προσπάθειας του προέδρου της ΝΔ να βάλει -μέσω μιας «φωτογραφικής» ανακοίνωσης της Πειραιώς- βέτο στην παρουσία και συμμετοχή του στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, ο Κ. Μπακογιάννης είπε ότι και δημόσια εκφράζει τις ευχαριστίες του για μια σειρά από θέματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το βράδυ θα χειροκροτήσουμε τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση του προγράμματος. Λίγο αργότερα, στην ομιλία του στο Συνέδριο, θα τον..

Ποιος θα είναι ο νέος μάνατζερ του MEGA;

Με εξαίρεση το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αναμφισβήτητα το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων στα media είναι η έκβαση της γενικής συνέλευσης στο MEGA που έχει οριστεί για τις 17 Αυγούστου. Κι αυτό διότι το κανάλι φαίνεται να βγαίνει από την «εντατική» μετά από μια μεγάλη περίοδο που δεν έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά και επειδή το νέο μετοχικό του σχήμα, δεν έχει καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του το MEGA, διαθέτει το πιο ετερόκλητο σχήμα. Στο παρελθόν μπορεί οι μέτοχοι μεταξύ τους να είχαν συγκρούσεις, κόντρες και παρατεταμένες στιγμές ασυνεννοησίας,  πάντα όμως βρίσκονταν στην ίδια πλευρά του ποταμού!
Τώρα μετά από 28 χρόνια ζωής το κανάλι στηρίζεται σε τρεις μετόχους,..

Ερήμην των εργαζόμενων...

...η εκποίηση των σημάτων «ΕΘΝΟΥΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκπλειστηριάστηκαν τα σήματα των εφημερίδων «ΕΘΝΟΥΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», καθώς και ένα πακέτο μετοχών της εταιρείας «ΑΝΩΣΗ Α.Ε.». Έναντι τιμήματος 3.580.000€ οι τίτλοι των ιστορικών εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία  «DIMERA INVESTMENTS L.T.D.», συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.
Είναι ξεκάθαρο ότι μόνοι ωφελημένοι από την διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων είναι οι Τράπεζες και ο αφερέγγυος εργοδότης εκατοντάδων συναδέλφων μας, Φώτης Μπόμπολας. Οι μεν Τράπεζες θα εισπράξουν το σύνολο του τιμήματος του πλειστηριασμού, ο δε εργοδότης «ξεφορτώθηκε» τα Μέσα που δεν του είναι πλέον χρήσιμα.
Οι εργαζόμενοι του Ομίλου δεν εισπράττουν τίποτα από τον πλειστηριασμό αυτό, ενώ οι θέσεις..

Το λυκόφως των media

Όταν ο Ιβάν παίρνει το Έθνος στα χέρια του

Γράφει ο Xρήστος Ξανθάκης

Ήτανε λίγο σαν η συνέντευξη Τσίπρα να έριξε την αυλαία της ειδησεογραφικής σαιζόν. Τα είπε ο πρωθυπουργός αυτά που ήθελε να πει, κάποιους έπεισε, κάποιους εξόργισε, δεν είναι δική μου δουλειά εδώ να μετράω πόσους και ποιους. Αυτά, ως γνωστόν, θα τα βρει στην επόμενη μέτρησή του το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, που είναι ακόμη πιο έγκυρο κι απ’ τον Στέφανο Χίο. Σημασία έχει ότι μας τελείωσε το έργο, απ’ το μαλλί τα τραβάνε οι βάρδιες τα ποσταρίσματα και μας προκύπτει η φυτεία με τα 4.100 δενδρύλλια κάνναβης στον Έβρο. Όπου είναι να θαυμάζεις τον μερακλή τον παραγωγό που δεν στάθηκε στις τέσσερεις χιλιάδες φυτά, αλλά..

Tρέξτε για ένα πιάτο φαΐ... (βάστα Σόϊμπλε)

Ο ΣΚΑΪ που έχει βγει στα κεραμίδια με σύνθημα το «βάστα Σόιμπλε», υπερασπίζοντας τις πιο ακραίες πολιτικές λιτότητας και ο Πατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, γνωστός από τις προκλητικές επιδείξεις πλούτου στις οποίες επιδίδεται καθημερινά, διοργανώνουν πανελλήνια καμπάνια φιλανθρωπίας. Σκέφτηκαν μάλλον ότι είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για διαφήμιση αλλά και για να βελτιώσουν το προφίλ τους πουλώντας κοινωνική ευαισθησία.
Έλα όμως που το ασυνείδητο είναι πανούργο και απρόβλεπτο πράγμα. Παρότι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να συγκαλύψουν τις αντικοινωνικές τους πολιτικές και τις μισανθρωπικές τους αντιλήψεις, αυτές επιστρέφουν όπως τα απωθημένα: απρόσμενα και ανεξέλεγκτα..

Ο δήμαρχος της Πάτρας αποδομεί ΣΚΑΪ και Πατούλη

Μία καινούργια δράση προγραμματίζει το «όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΪ μαζί με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) και χωρίς ίχνος ντροπής (χωρίς την ελάχιστη τσίπα) την ονόμασαν «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ»!  «Αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα» ήταν η απάντηση του Κώστα Πελετίδη, του δημάρχου της Πάτρας. Η δράση αυτή του «όλοι μαζί μπορούμε» με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ του Γιώργου Πατούλη, προβλέπει τη διοργάνωση σε 52 Δήμους, αγώνων δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσφέρουν τρόφιμα στα αντίστοιχα Κοινωνικά Παντοπωλεία.
Ο Κώστας Πελετίδης δεν μάσησε τα λόγια του: «Με τον προκλητικό τίτλο ..

Έρχεται σφαγή στον ΔΟΛ...

Αναμένεται να απομακρυνθεί το ένα τρίτο των εργαζομένων

Μετά την επικύρωση της μεταβίβασης του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη το επόμενο βήμα είναι η σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου και η τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου που θα «τρέξει» την εταιρία.
Το βασικό θέμα σε αυτήν τη φάση ειναι η ομαλή μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη και η συνύπαρξη παλιών και πρώην… Αφού ως γνωστόν όσοι δημοσιογράφοι έφυγαν από τον ΔΟΛ για να ενταχθούν στην «Ελευθερία του Τύπου», θα επιστρέψουν πίσω στη Μιχαλακοπούλου.
Ωστόσο η αντοχή του συστήματος θα κριθεί στους κραδασμούς που δεν αποκλείεται να

Ο απείθαρχος ανηψιός

Η συνδιοργάνωση του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Λαμία από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η άρνηση του Κώστα Μπακογιάννη να πειθαρχήσει στη «γραμμή» του Κυριάκου Μητσοτάκη και να μην παραβρεθεί σε αυτήν, δεν αποτελεί απλώς μια κίνηση που βασίζεται στην απλή λογική.
Αποτέλεσε παράλληλα και μια καλή ευκαιρία για τον περιφερειάρχη Στερεάς να προβάλει τον χαρακτήρα του αυτοδιοικητικού και του απόμακρου από την κεντρική πολιτική σκηνή και παράλληλα να «προβάρει» τη φανέλα της «εθνικής Ελλάδος»..

Πέντε-έξι νταβατζήδες...

Η κινητικότητα που εμφάνισαν χθες οι καναλάρχες με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο ΕΣΡ και τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων τους αν μη τι άλλο προϊδεάζει για τις προθέσεις τους και για όσα άλλα θα επακολουθήσουν.
Σαφής πρόθεσή τους –όπως αποδεικνύεται και στο σχετικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της «Εφ.Συν.»– είναι να επιβάλουν εκείνοι τους κανόνες και να πάρουν τζάμπα την άδεια λειτουργίας των σταθμών τους. Για να το πετύχουν, θα αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο χωρίς δισταγμό.
Με απόλυτη σαφήνεια οι εκπρόσωποι των καναλαρχών ξεκαθάρισαν ότι θα προσφύγουν στη..

O δισεκατομμυριούχος κύριος Βαρδινογιάννης...

 ...ο ζάμπλουτος Μπόμπολας κι ο πάμπλουτος Ψυχάρης

του Νίκου Τσαγκρή

(...) Το 70% των «ειδήσεων» που παρακολουθούμε καθημερινά στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των sites, είναι fake news με βασικό στόχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Στο υπόλοιπο 30% συνωστίζονται τα λίγα ΜΜΕ που προσπαθούν να είναι αντικειμενικά, μαζί με τα ούτως ή άλλως υποκειμενικά και προπαγανδιστικά κομματικά αντίστοιχα, καθώς και τα ακραία Μέσα κάθε ιδεολογίας, ιδεοληψίας ή διαστροφής.
«Το Star έχασε το survivor και ζητά αποζημίωση 32εκ.€. Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων,..

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Οταν ο Φώτης ήταν το «μεγάλο αφεντικό»...

(...) Ο Φώτης ήταν το «μεγάλο αφεντικό» ο υιός Μπόμπολα και ιδρυτής του Ρόδον Club. Η συμπεριφορά του δεν θύμιζε με τίποτα αφεντικό, ούτε εκεί, ούτε στο Club. Του μίλαγαν όλοι στον ενικό, μας αποκαλούσε όλους με τα μικρά μας ονόματα.
Οι συναυλίες αποτελούσαν ήδη το «αποπαίδι» της Άνωσης, αφού είχε ξεκινήσει για τα καλά η τηλεοπτική παραγωγή. Στις συναυλίες ήμασταν εγώ, ο διευθυντής παραγωγής που χωρίς αυτόν δε θα γινόταν τίποτα και ο διευθύνων σύμβουλος που έκλεινε τις συμφωνίες με το εξωτερικό και αποκαλούσε το Ρόδον ‘my club’ στους ξένους.
Εν τω μεταξύ ο Φώτης έκανε και την άλλη του επιθυμία πραγματικότητα και άνοιξε τον Ρόδον FM και τα χρόνια της λειτουργίας του οι συναυλίες πήγαιναν μια χαρά, αφού υπήρχε πλέον άμεση υποστήριξη. Στο υπόλοιπο συγκρότημα, ο σταθμός και το club αντιμετωπίζονταν με σκεπτικισμό,..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα φύλλα

Συγκριτικοί πίνακες

Στα ίδια επίπεδα με την περασμένη εβδομάδα κυμάνθηκαν πανελλαδικά οι πωλήσεις των κυριακάτικων φύλλων με μια μικρή αύξηση, της τάξης των 600 φύλλων, στο σύνολο των εφημερίδων.
Στην πρώτη θέση βρεθηκε το "Πρώτο Θέμα" με 56.550 φύλλα, με δεύτερη την "Καθημερινή" που πούλησε 54.430 φύλλα  και τρίτο το "ΒΗΜΑ" με 34.560 φύλλα.
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων (η Real News δεν δημοσιοποιεί τις πωλήσεις της και το ΕΘΝΟΣ δεν κυκλοφορεί μέχρι νεοτέρας και ελέω Σαββίδη...) σε όλη την Ελλάδα στις 23/7/2017 έχουν ως εξής:.

Στον Σαββίδη "Εθνος", "Εθνος της Κυριακής" και "Ημερησία"...

...έναντι συνολικού τιμήματος 3.580.000 ευρώ
 - Αγονος ο πλειστηριασμός για «Ιριδα» και «Ευρώπη»

Μετ΄εμποδίων πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ο αναγκαστικός πλειστηριασμός σημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Πήγασος» καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της ΛΑΕ (Δ. Στρατούλης κ. α) προσπάθησαν να παρέμβουν στην διαδικασία.
Η προσπάθεια δεν απέδωσε καθώς παρενέβησαν εργαζόμενοι στον «Πήγασο», η διαδικασία προχώρησε και τελικά η πάλαι ποτέ ισχυρή εκδοτική επιχείρηση της οικογένειας Μπόμπολα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Συγκεκριμένα στην εταιρεία Dimera, συμφερόντων Σαββίδη, περνούν οι εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ με προσφορά..

Να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός ζήτησαν οι καναλάρχες

Στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά η κυβέρνηση από κοινού με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Απέναντι έχουν τους καναλάρχες, οι οποίοι προτείνουν αλλαγές στους όρους της διαδικασίας. Η κυβέρνηση τους κατηγορεί πως κάνουν ό,τι μπορούν για να κωλυσιεργήσουν, αν όχι να μπλοκάρουν τη διαδικασία.
Στη συνάντηση που είχαν οι ηγεσίες τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών (ALPHA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, STAR) με το ΕΣΡ ζήτησαν να μην προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας - στη φωτογραφία ο πρόεδρός της Π. Κυριακόπουλος). Εκεί παρουσίασαν τις θέσεις τους για το διαγωνισμό των..

Πάρε κόσμε: Εχω ψέμα που σαλεύει!

Όταν ένα «ρεπορτάζ» από το Βατράχι, χαλάει κόσμο στο ίντερνετ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Τριάντα χρόνια είμαι στη δημοσιογραφία, τα εικοσιπέντε εξ αυτών παλεύω με το ρεπορτάζ. Στην αρχή της δεκαετία του ενένηντα το ξεκίνησα, συνεργαζόμουν τότε φριλάτζα με την «Ελευθεροτυπία». Έγραφα πολιτιστικά, έγραφα λαϊφσταϊλιές, έγραφα που και που και κάνα θέμα για τα media. Και μια μέρα έφυγε η συνάδελφος που κάλυπτε τα ΜΜΕ στην «Κυριακάτικη» και γύρισε ο Βλαστάρης που ήταν ο επικεφαλής στο φύλλο και μου είπε «Αναλαμβάνεις εσύ»!
Ανέλαβα, τι να κάνω; Ήταν και το μισθολόγιο στη μέση, κορόιδο ήμουνα να πω «όχι»; Είπα «ναι», στρώθηκα, δούλεψα, έφαγα τις φάπες μου, έμαθα. Κι αυτό που έμαθα πρώτα και πάνω..

Όταν επιστρέψετε από τα μπάνια σας σύντροφοι…

«Δέκα αστυνομικοί μ' έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν με κλοτσιές και κλομπ σε όλο το σώμα», «Αστυνομικός μου έδωσε γροθιά στην αριστερή άκρη του ματιού αφού πρώτα φόρεσε στο μεσαίο δάκτυλο μεταλλικό αντικείμενο σαν δακτυλίδι», «Μου πέρασαν χειροπέδες και ένας αστυνομικός με έφτυσε στο πρόσωπο, η βια συνεχίστηκε στο τμήμα». «Έκλαιγα και τους παρακαλούσα να σταματήσουν». Μερικές μόνο από τις μαρτυρίες μεταναστών και προσφύγων για γεγονότα που συνέβησαν προχθές στη Μόρια.
Ποια τύχη θα έχουν οι μηνυτήριες αναφορές που έκαναν για όσα καταγγέλλουν τις αστυνομικές δυνάμεις; Μπορούμε εύκολα να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα κρίνοντας από την τύχη..

To ΕΣΡ υπό το... βάρος των βαρόνων

Ξαναφουντώνει η κόντρα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς σήμερα η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας δίνει συνέντευξη Τύπου για το θέμα, αλλά από νωρίς, αν δεν έχουν προκύψει άλλα ζητήματα, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να παρευρίσκονται τέσσερις μεγαλοκαναλάρχες: Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς και Κυριακού.
Οι ίδιοι ζήτησαν ακρόαση από την ανεξάρτητη Αρχή η οποία έκανε αποδεκτό το αίτημά τους και φαίνεται ότι άφησαν ανοικτό να παρευρεθούν αυτοπροσώπως και όχι μέσω εκπροσώπων ή νομικών αντιπροσώπων τους. Ουσιαστικά πρόκειται για τους βαρόνους της μικρής μας οθόνης, αφού στην κατοχή τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο..

«Γκαουλάιτερ»

Τον «εσωτερικό εχθρό» καθώς φαίνεται έχει ανακαλύψει ο υπουργός Εξωτερικών στο πρόσωπο των εκδοτών του «Athens Review of Books».
Αδιαφορώντας για την κατακραυγή την οποία έχει προκαλέσει η αγωγή του που στρεφόταν ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου, εφόσον βασιζόταν στην ενοχοποίηση ενός καθαρά πολιτικού χαρακτηρισμού («γκαουλάιτερ του σταλινισμού»), ο κ. Κοτζιάς προχωρά τώρα σε κατάσχεση («εις χείρας τρίτων») εις βάρος του περιοδικού και των εκδοτών του, δεσμεύοντας όχι μόνο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά ακόμα και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής.
Επειδή αποκλείω την περίπτωση να ενεργεί ο υπουργός εκδικητικά και να αποσκοπεί..

Νέα καθήκοντα για τον Στρατή Λιαρέλη στον ΑΝΤ1

Καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου Διοίκησης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Στρατής Λιαρέλης από 01/8/2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού. Ο Τάσος Μιχαλάκης, έως πρότινος Γενικός Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα.
***
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) σε έκτακτη συνεδρίασή του και μετά την προσωρινή επίτευξη συμφωνίας με την διοίκηση του ραδιοσταθμού «Ελληνικός 93,2» (πρώην ORANGE), αναστέλλει την απεργιακή κινητοποίηση στον εν λόγω ραδιοσταθμό.
***
Σε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 17 Αυγούστου 2017 και ώρα 12.00, καλεί η Τηλέτυπος..

Τέλος εποχής για τον «Πήγασο»

Στο σφυρί βγαίνουν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου, τα περιουσιακά στοιχεία της «Πήγασος Εκδοτική», καθώς στις 4 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ο αναγκαστικός πλειστηριασμός σημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της πάλαι ποτέ ισχυρής εκδοτικής επιχείρησης της οικογένειας Μπόμπολα. Ο όμιλος που έχει απλήρωτους τους εργαζομενους εδώ και έξι μήνες,  κατέρρευσε υπό το βάρος των δανειακών οφειλών του που ανέρχονταν σε 162 εκατ. ευρώ.
Η διαδικασία προβλέπει δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς, όπου στον έναν θα πουληθούν τα σήματα του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας, ενώ με άλλο πλειστηριασμό θα πουληθούν ξεχωριστά η κάθε μια από τις συμμετοχές της «Πήγασος», πλην των μετοχών του Mega.
Οι εκπλήξεις από τις συμμετοχές στη διαδικασία δεν μπορούν να αποκλειστούν, με τη φημολογία..

Συγγνώμη από τον Βηματοδότη για την γκάφα

H θερινή ραστώνη και η Βαρουφακιάδα φταίνε σύμφωνα με τον Βηματοδότη για την γκάφα με την... αποκάλυψη για το «επίδομα σφραγίδας» στους δημοσίους υπαλλήλους. Ο συντάκτης του Βηματοδότη, αφού ζητάει συγγνώμη για το λάθος, εγκαλεί αυτούς που... δεν έκαναν τον κόπο να διασταυρώσουν την "είδηση" την οποία ο ίδιος αβασάνιστα υιοθέτησε και αναπαρήγαγε από το «Βατράχι» (ένα σάιτ που τρολάρει τους πάντες και τα πάντα)...
Ο Βηματοδότης αναφέρει συγκεκριμένα:
"Συγγνώμη, λάθος
Κάτι ο καύσωνας και η καλοκαιρινή ραστώνη, κάτι η Βαρουφακιάδα που κυριαρχούσε, δεν ήθελε και πολύ να αναπαραχθεί μια είδηση, η οποία βεβαίως καμία σχέση δεν έχει με την..

ΚΕΔ: Ποντάρουν στα ερείπια του ΕΔΟΕΑΠ

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση να ξαναδεί τα θέματα της φορολογίας (σ.σ. για τα κανάλια) εάν υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση για την στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ. Θα μπορούσαμε να δούμε μείωση του φόρου ( πχ 20%)  για να σταματήσουν οι
απολύσεις» και  «βλέπουμε ως θετικό ότι δέχεστε να συμπεριλάβετε και τους
εργαζόμενους στα διαδικτυακά μέσα».
Είναι δηλώσεις του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά στη Βουλή, στη συζήτησηγια το νομοσχέδιο για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου, απευθυνόμενος στον Π. Κυριακόπουλο (ΕΙΤΗΣΕΕ).
Η μεγάλη στιγμή ήταν η ρεβεράντζα του υπουργού στον καναλάρχη έστω και αν ο τελευταίος..

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Καταργούν την αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα!

Με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς για τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο (και άλλα πολλά) εισάγεται κι ένα συγκεκριμένο άρθρο μέσω του οποίου καταργείται η δυνατότητα να ιδρύονται νέα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα.
Και όπως πάντα το λέει πονηρά και άντε να βγάλεις άκρη: Στο άρθρο 40 παρ.ι προτείνεται η κατάργηση της περίπτωσης στ της παρ.9 του άρθρου 8 του Ν.3592/2007.
Τι λέει αυτή η περίπτωση; Είναι η τροπολογία που προστέθηκε το 2013 και έδινε τη δυνατότητα στους απλήρωτους εργαζόμενους των ραδιοφωνικών σταθμών να πάρουν τη συχνότητα στα χέρια τους. Ιδού:..

Οργή Γεροβασίλη για το... επίδομα σφραγίδας

Οταν ο συγγραφέας του Βηματοδότη το «διάβαζε και δεν το πίστευε»...

Τη σφοδρή δυσαρέσκειά του για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα δώσει «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, εξέφρασε το υπουργείο με σχετική του ανακοίνωση.
Όπως υπογράμμισε το υπουργείο, «παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές» η παραπληροφόρηση και η πολιτική της φθοράς με fake news του είδους «μου είπε, άκουσα και με ενημέρωσαν».
Μάλιστα, το υπουργείο κάλεσε αρθρογράφο γνωστής στήλης (σ.σ.: Βηματοδότης) που ανέγραψε πως «το διάβαζα... και δεν το πίστευα», να δημοσιεύσει το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση για το εν λόγω επίδομα..

Πως η «οικογένεια του STAR» απολύει τα παιδιά της...

Xωρίς δελτίο ειδήσεων και σήμερα ο STAR καθώς η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) προκήρυξε νέα στάση εργασίας για σήμερα Τρίτη από τις 6 το απόγευμα εως τις 10 το βράδυ. Το αίτημα της ΕΤΙΤΑ είναι η άρση όλων των αντεργατικών και παρανόμων αποφάσεων, να μην γίνουν απολύσεις και να υπάρξει πραγματικός διάλογος με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.
Θυμίζουμε ότι η... «οικογένεια του STAR» πετάει στον δρόμο 18 τεχνικούς κλείνοντας το τμήμα των εξωτερικών συνεργείων. Το αντικείμενο εργασίας θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά απαιτεί από τους εργαζόμενους, με την απειλή της ανεργίας, να μετατραπούν σε... προμηθευτές!!!

7ήμερη(!) απεργία στον ραδιοσταθμό «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 93,2»

Την πραγματοποίηση 7ήμερης απεργιακής κινητοποίησης στον ραδιοσταθμό «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (πρώην ORANGE) 93.2», αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η απεργία της ΕΤΕΡ που θα ξεκινήσει από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 26/07/2017 και θα διαρκέσει έως τις 06:00 π.μ. της Τετάρτης 02/08/2017, έχει ως αιτήματα :
- Την εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και..

Απελπισία, παραίτηση, αδιαφορία, άγνοια

Ο (τελετουργικός) ενταφιασμός ενός πάλαι ποτέ κραταιού ταμείου

Τραγικό φινάλε μιας μικρής μεγάλης ιστορίας. Μικρής για άλλους μεγάλης για μας.
Είμαστε εκεί μαζεμένοι, λίγο, ελάχιστοι, οι συνήθεις …ύποπτοι, μέσα στο καυτό πρωινό του Ιουλίου, 8.00 η ώρα, στην οδό Σταδίου έξω από το απρόσωπο και κακάσχημο κτίριο του υπουργείου Εργασίας.
Μόνο δυο πανό έδιναν το τόνο και το σήμα ότι κάτι γινόταν. Μέσα συνεδρίαζε η …τριμερής: Κράτος, Ιδιοκτήτες ΜΜΕ και εργαζόμενοι. Για το μέλλον του δικού μας ΕΔΟΕΑΠ την μόνη μας ελπίδα και βοήθεια στις δύσκολες στιγμές…
Η απόφαση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ήταν σαφής: κανένα άλλος μέλος από το ΔΣ δεν επρόκειτο..

Το «Φίλιον» ανήκει στον λαό του

***
Γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης

Το «Φίλιον» είναι ένα καφέ έξοχα αστικό, αστικός όμως είναι και ο μύθος ότι είναι ή υπήρξε ποτέ στέκι Συριζαίων. Ας τελειώνουμε επιτέλους με αυτό. Πρόκειται για ένα βολικό σχήμα που έχει εγκατασταθεί στα κείμενα κάποιων γραφιάδων όπως του Πρετεντέρη, του Κασιμάτη και μερικών ακόμα, που αδικεί και το μέρος και την πραγματικότητα.
Ισως φταίει το γεγονός ότι για χρόνια υπήρξε το στέκι του Μιχάλη Παπαγιαννάκη και της παρέας του, αλλά αυτό γινόταν από την εποχή που δεν υπήρχε ακόμα ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα βρεθεί κανείς να πει ότι το κλίμα Παπαγιαννάκη έχει καμιά σχέση με τα δομικά υλικά του κόμματος που κυβερνά.
Μπορεί να είναι ισχυρή η εικόνα των αριστερών καφενόβιων, θαμώνων ενός εμβληματικού μαγαζιού και να εξυπηρετεί το δημοσιογραφικό σχήμα της πολιτικής τους καταγωγής και..

Ν. Παππάς: Προσλήψεις, όχι απολύσεις στα κανάλια

Mε τη διοίκηση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) συναντήθηκε σήμερα ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Ο υπουργός τόνισε πως η προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός επισήμανε ότι ακριβώς η πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για κατώτατο αριθμό 400 εργαζομένων ανά κανάλι, λειτουργεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης της εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια: «Μέσα από τη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, με την αδειοδότηση των επτά -κατά την απόφαση του ΕΣΡ- τηλεοπτικών σταθμών, προκύπτει κατώτατος αριθμός 2.800 εργαζομένων, δηλαδή 400..

Και επίσημα διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ο Β. Κωστόπουλος

Την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ενέκρινε η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν θετικά ενώ οι υπόλοιποι «παρών» χωρίς όμως αν εκδηλωθεί από πουθενά αντίρρηση στο πρόσωπο του Β. Κωστόπουλου.
Πρόκειται για τον άλλοτε νομικό σύμβουλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα εντός του Ραδιομεγάρου και λέγεται ότι ουσιαστικά θα αναλάβει να διευθετήσει όλα τα ανοικτά νομικά ζητήματα από την περίοδο της ΝΕΡΙΤ αλλά και όσα απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η υπόσταση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πλέον αναμένεται η τοποθέτηση και άλλων δύο μελών στο..

Το δράμα και το κλάμα του Βαρουφάκη

Όταν ο πρώην υπουργός γίνεται είδωλο της αντιπολίτευσης

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα, στην ελληνική πολιτική σκηνή. Τη μια μέρα να σε καταριούνται και την επόμενη να σε γλείφουν. Και αντιστρόφως, την μία μέρα να σε γλείφουν και την άλλη να σε καταριούνται. Το οποίον δεν θα πείραζε και τόσο πολύ, και ο Ιησούς το υπέστη άλλωστε, αν δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που το πρωί σε επευφημούσαν και το βράδυ σε φτύνανε.  Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, φωτογραφίες και αριθμό ταυτότητας έχω. Συμβαίνει συχνά και συνέβη και στην περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη
Οι ίδιοι άνθρωποι δεν ήταν που τον βγάζανε τρελό κι εγωπαθή; Οι ίδιοι άνθρωποι δεν ήταν που..

Οχι στα ΜΜΕ της απλήρωτης – μαύρης εργασίας

Η ΠΟΕΣΥ αποφάσισε χθες με ανακοίνωσή της να ζητήσει από τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να κηρύξουν πανελλαδική απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, εφόσον τις αμέσως επόμενες μέρες δεν συμφωνηθεί λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ισχυροποίηση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ.
Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση (διαβάστε την ΕΔΩ), που εξεδόθη μετά την τριμερή στο υπουργείο Εργασίας για τη θέσπιση πόρου υπέρ των ασφαλιστικών Οργανισμών, το «Συντακτολόγιο» κάνει λόγο για «ανέκδοτο από τους φανφαρόνους της ΠΟΕΣΥ» και θέτει (εύλογα) ερωτήματα. Διαβάστε:..

Ποιοι δεν επιθυμούν την επαναλειτουργία του MEGA

Στη Μιχαλακοπούλου υποδέχθηκαν με ανακούφιση την επικύρωση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που αναγνωρίζει και τυπικά το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού και τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη… Αντίθετα στη Μεσογείων που είναι η έδρα του MEGA η κατάσταση δεν είναι καθόλου αισιόδοξη!
Παρά το γεγονός ότι από εχθές ξεκίνησαν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των εργαζομένων με το επίδομα άδειας… τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε αναβρασμό κινητοποιήσεων. Ήδη εχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας, ενώ ετοιμάζονται κι άλλες δυναμικότερες αντιδράσεις με στόχο να..

Σαββίδης - Μάρης θέλουν τον «Πήγασο»

Αύριο βγαίνει στο σφυρί ο όμιλος Μπόμπολα - Τι γίνεται με «Ιριδα» και «Ευρώπη»

Αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων και των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου «Πήγασος», καθώς ξεκινούν οι σχετικές διαδικασίες, που αναμένεται αύριο 26 Ιουλίου να οδηγήσουν στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Πήγασος του Φώτη Μπόμπολα κατέρρευσε υπό το βάρος των δανειακών οφειλών του που ανέρχονταν σε 162 εκατ. ευρώ.
Η διαδικασία προβλέπει δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς, όπου στον έναν θα πουληθούν τα σήματα του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας, ενώ με άλλο πλειστηριασμό..

Εάν χρειαστεί, βεβαίως και πάνω από τα πτώματά σας

Λίγα πράγματα θα σας πω :
1. Στην τριμερή μεταξύ δημοσιογράφων (εργαζομένων δηλ.) εργοδοτών και κυβέρνησης για την ανεύρεση πόρου που να αντικαθιστά το περίφημο αγγελιόσημο από το οποίο ζούσε το ταμείο, ΕΔΟΕΑΠ, και δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, δηλ.
της ΕΣΗΕΑ Αντωνιάδου και Καπάκος, πήγαν να διαπραγματευτούν για τα συμφέροντα ολόκληρου του κλάδου χωρίς να έχουν προτάσεις νομιμοποιημένες από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κομμένες όμως και ραμμένες στα μέτρα κράτους και εργοδοσίας Ερώτηση  Συνένοχοι ή βλάκες; Δικό σας...
2. Ο εκπρόσωπος των εργοδοτών Κυριακόπουλος, πούρος καπιταλιστής, το μόνο που δεν έβαλε στο τραπέζι ήταν τι ώρα θα περνάνε από τα σπίτια μας οι άνθρωποί του να...

Στημένη η «συμφωνία» για τον ΕΔΟΕΑΠ

Στημένη είναι η «συμφωνία» σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ στην τριμερή συνάντηση των δημοσιογραφικών ενώσεων με τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο και τον Π. Κυριακόπουλο πρόεδρο της Ένωσης καναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ). Αυτό καταγγέλλει  η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Πιο στημένη δεν γίνεται η "συμφωνία" για τον ΕΔΟΕΑΠ
Αυτός είναι ο τίτλος της τριμερούς συνάντησης δημοσιογραφικών ενώσεων του Α. Πετρόπουλου και του Π. Κυριακόπουλου προέδρου της Ένωσης καναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ), που συνεχίζουν το βιολί τους.
Τα πρώτα θύματα της συμφωνίας, με βούλα Παππά και διαπλοκής, είναι οι άνεργοι, οι απλήρωτοι συνάδελφοι, που τους πετάει στο δρόμο. Ακολουθούν συνταξιούχοι, δικαιοδόχοι και όλοι οι..

Τι είπε ο Λακόπουλος στον Τσίπρα

...και τι άκουσε ο Ν. Χασαπόπουλος στους κήπους του Προεδρικού Mεγάρου

Συνολικά 43 χρόνια συμπληρώνονται από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και με αφορμή την επέτειο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δεξίωση, στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του κατά τη δεξίωση, αναφέρθηκε στις έριδες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ δικαιοσύνης και κυβέρνησης. Η διάκριση της δικαστικής εξουσίας από τη νομοθετική και την εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο, τόνισε..

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Εκτάκτως στο ΕΣΡ τέσσερις μεγαλοκαναλάρχες

Την Τετάρτη (26/7) η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου με θέμα την περιβόητη αδειοδότηση των καναλιών που εξακολουθεί να εκκρεμεί. Την ίδια μέρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μεγαλοκαναλάρχες (Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς και Κυριακού) έχουν ζητήσει ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και θα τους δεχτεί.
Η ανεξάρτητη Αρχή αναμένεται να εκδώσει και τη σύμφωνη γνώμη της σχετικά με την κατώτατη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις επτά άδειες που θα προκηρύξει προσεχώς και συνεπώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα... ζητήσουν, προτείνουν, υποστηρίξουν στο ΕΣΡ οι τέσσερις..

Ποιοι και γιατί έδιωξαν τον Κιμπουρόπουλο από τον ΣΚΑΪ

Του χρέωσαν ότι τα υπερκέρδη από το Survivor πήγαιναν όλα στους λογαριασμούς του Ατζούν

Η επιστροφή της Εύης Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ (εγκατέλειψε τον όμιλο Μαρινάκη) δροµολόγησε αλλαγές σε επίπεδο διοικητικής πυραµίδας στο κανάλι, με τον Γιάννη Αλαφούζο να αποµακρύνει άμεσα τον διευθύνοντα σύµβουλο, Κώστα Κιµπουρόπουλο, που από «ήρωας» µετατράπηκε σε «ανεπιθύµητο πρόσωπο».
Ο λόγος που κρίθηκε αναγκαία η αποµάκρυνση Κιµπουρόπουλου, σύµφωνα µε το aixmi.gr, έχει να κάνει µε τη συµφωνία που είχε γίνει µε τον Τούρκο παραγωγό του «Survivor», ο οποίος φαίνεται ότι έβγαλε πολύ περισσότερα κέρδη από τον τηλεοπτικό σταθµό.
Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του. Το «κλειδί», λένε από τον σταθµό..

Η κωλυσιεργία οδηγεί σε απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ

Mετά την σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη θέσπιση πόρου υπέρ των ασφαλιστικών Οργανισμών στο χώρο των ΜΜΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να ζητήσει από τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να κηρύξουν πανελλαδική απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, εφόσον τις αμέσως επόμενες μέρες δεν συμφωνηθεί λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ισχυροποίηση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ, μετά και τις ολοκληρωμένες προτάσεις των εργαζομένων.
Προτάσεις που αφορούν όχι μόνο στα Ταμεία, αλλά και στην ανακούφιση των δεινά δοκιμαζομένων ανθρώπων της Ενημέρωσης. Προτάσεις που..

Διευθυντική τιμωρία στους απολυμένους

Στην εφημερίδα Μακεδονία οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται μέσω προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του διευθυντή σύνταξης επειδή οι λογαριασμοί της επιχείρησης είναι μπλοκαρισμένοι από τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο. Στους απολυθέντες όμως όχι μόνο δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα -τουλάχιστον  10 μηνών, αλλά ο διευθυντής φροντίζει ώστε να μην λάβουν ούτε τις δόσεις της αποζημίωσής τους. Η ΕΣΗΕΜΘ, και σε αυτή την περίπτωση, σφυρίζει αδιάφορα “κάνοντας πλάτη” έτσι στην τακτική αυτή.
***
Νέες απολύσεις τεχνικών προανήγγειλε η διοίκηση του Star. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όσοι..

Ελενα Ακρίτα: Πέντε χρόνια χωρίς τσιγάρο

Mανιώδης καπνίστρια υπήρξε η Ελενα Ακρίτα. Η η δημοσιογράφος και συγγραφέας μετά πολλών κόπων και βασάνων έχει «κόψει» το τσιγάρο εδώ και πέντε χρόνια. Η ίδια δηλώνοντας χαρούμενη, περιγράφει την (οδυνηρή) εμπειρία της στο fb:
"Επέτειος: ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ! Σαν ψέμματα μου φαίνεται. Αν μου το έλεγε κάποιος πριν, θα τον έβγαζα τρελό.
Δεν χαλαρώνω, δεν εφησυχάζω, δεν ξεχνάω ποτέ ότι είμαι ακόμα καπνίστρια. Απλά, για μένα ήταν βουνό όλο αυτό: Καμία σχέση με αυτό που λέμε 'το έκοψα μαχαίρι!
Μπήκα 4 μήνες στο πρόγραμμα του Ευγενίδειου, το ακολούθησα πιστά και ίδρωσα για να..