ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Χωρίς σωσίβιο

Συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ,
Της δεξιάς, της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς, της ανανεωτικής αριστεράς, της ultra αριστεράς και ο,τι άλλη ταμπέλα έχετε ευχαρίστηση...
Στον επόμενο τόνο θα 'χουμε πέσει στο παγόβουνο, πριν προλάβετε να κάτσετε στις καρέκλες σας ως νέο διοικητικό συμβούλιο...
Εμείς του κάτω καταστρώματος μοιράζουμε ήδη πανικόβλητοι σωσίβια…
Στο πάνω κατάστρωμα ακούει κανείς ή να φωνάξω στην ορχήστρα του "Τιτανικού" να..

Η ΝΔ και το δικαίωμα της Ακριβοπούλου

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

 Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου ανέβασε στο προφίλ της στο facebook μία φωτοσοπιά που δείχνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ζητιανεύει για εκλογές. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξοργίστηκαν. Και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν την απομάκρυνση της δημοσιογράφου από την ΕΡΤ, όπου και παρουσιάζει καθημερινά την ειδησεογραφική εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης».
Στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ούτε χιούμορ, ούτε δίκαιο. Ας μη συζητήσουμε για την αισθητική της ανάρτησης. Στην Πειραιώς μπορεί να τη βρήκαν προσβλητική, όμως δεν πρέπει να λησμονούν ότι αυτό που σήμερα κάνει το..

Συνωστισμός ναυαγίων στον Τύπο

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Αν η Ενημέρωση ήταν ωκεανός, θα είχε φρακάρει από τα κουφάρια των ναυαγίων. Αυτό παγκοσμίως, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά, βλέπετε, ο Σαρωνικός τής ελληνικής δημοσιογραφίας είναι πολύ μικρός για να αντέξει τόσα SOS. Και ενώ το σήμα κινδύνου τού ΔΟΛ ελήφθη και το ιστορικό Συγκρότημα φαίνεται να ελλιμενίζεται με ασφάλεια στον Πειραιά (προφανώς όχι χωρίς εκτεταμένες αβαρίες για το προσωπικό), το άλλοτε θωρηκτό με την ονομασία «Πήγασος» πάει να βυθιστεί αύτανδρο, με 400 και βάλε οικογένειες πάνω του. Το χειρότερο από τα πολλά κακά που έχει κάνει, είναι ότι ο καπετάνιος-ιδιοκτήτης παρακολουθεί απαθής το ναυάγιο από την ασφάλεια του υγιούς Άκτορα και τις σουίτες τής επικερδούς Αττικής Οδού. Το κάνει με τα χέρια στις τσέπες και..

Γιατί έφυγε ο Λάμπης Ταγματάρχης από την ΕΡΤ

Aκουγόταν έντονα τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης φεύγει από την ΕΡΤ καθώς -σύμφωνα με διαρροές- συζητά προτάσεις που του έχουν γίνει από δύο εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ λέγεται ότι έχει δεχθεί και πρόταση από το Mega...
Οι φήμες για την αποχώρηση Ταγματάρχη επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα όταν βγήκε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η οποία ανέφερε ότι ο υπουργός Νίκος Παππάς αποδέχθηκε την παραίτηση Ταγματάρχη και πως «τον ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την επαναλειτουργία της τον Ιούνιο του 2015»...

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

«Όχι παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων της Αυγής»

«Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους πως οι πλάτες μας σηκώνουν ήδη αρκετά, καθώς η διολίσθηση των τελευταίων μηνών έχει ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση των εργαζομένων, που εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, αν και απλήρωτοι, βυθισμένοι στην αγωνία και το άγχος, όχι μόνο για το μέλλον των θέσεων εργασίας μας, αλλά και για το μέλλον αυτής της εφημερίδας (...)
»Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν εμπλακήκαμε ούτε θα εμπλακούμε ποτέ στους εσωτερικούς ανταγωνισμούς και πολιτικούς συσχετισμούς εντός της ΕΣΗΕΑ ούτε θα επιτρέψουμε να στηθεί οποιαδήποτε πολιτική σπέκουλα πάνω στον αγώνα για τα δεδουλευμένα μας και τη διάσωση της Αυγής».
Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» μετά την χθεσινή Γενική Συνέλευσή τους. Η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης..

Λατέρνα, φτώχεια και Γιούρογκρουπ

Όταν η πατρίδα γίνεται επιτέλους μονόστηλο στα διεθνή media

του Χρήστου Ξανθάκη

«Η Τήλος είναι το πρώτο νησί της Μεσογείου που θα καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες αποκλειστικά και μόνο από τον ήλιο και τον αέρα. Καθώς κόβετε βόλτες στην Τήλο, πιο πιθανό είναι να συναντήσετε φιλικές πέρδικες, σπάνιες ορχιδέες και απειλούμενους με εξαφάνιση αετούς, παρά ανθρώπους. Όλο το νησί είναι ένα φυσικό πάρκο που φιλοξενεί περισσότερα από 150 είδη τοπικών και αποδημητικών πουλιών, και τουλάχιστον 650 διαφορετικά είδη φυτών, ενώ όλοι κι όλοι οι μόνιμοι κάτοικοί της δεν υπερβαίνουν τους πεντακόσιους.»
Και πάει λέγοντας. Αυτά έγραφε η Guardian χθες στην πρώτη σελίδα της..

Ο Αρης και οι καλεσμένοι του

Ποιον κάλεσε ο Aρης Πορτοσάλτε σήμερα να σχολιάσει τη συμφωνία; Κουίζ... ευκολάκι
Τον Αδωνι Γεωργιάδη!
Πώς σχολίασε τη συμφωνία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να έχει στα χέρια του ούτε ένα ευρώ. Εγώ υπολόγιζα πάνω από 9 δις. Ο Σαμαράς είχε πάρει 16 δισ. υπερδόση. Τώρα πανηγυρίζουν (!)  έξαλλα! Εχουν χάσει κάθε αξιοπρέπεια. Χωρίς την ένταξη στη ποσοτική χαλάρωση είναι ρίσκο και ίσως αποτυχία να βγούμε στις αγορές. Αυτή είναι η προπαγάνδας τους ότι θα τους βοηθήσουν να βγουν στις αγορές. Η ίδια δέσμευση είχε δοθεί και το 2012! Είναι απατεώνες!..

Η πολιτική των αχαμνών

Θέλω να αγιάσω, αλλά δεν μ’ αφήνουν οι διαβόλοι. Κι έτσι τρώω άλλη μια μέρα από την «ολιγοήμερη άδεια», που απέσπασα από την εφημερίδα, για να σχολιάσω μερικά πράγματα που πλασάρονται ως αλήθειες, και μια, και δυο, και τρεις, και εκατόν τρεις φορές. Διότι, όπως φαίνεται, οι φωστήρες της προπαγάνδας του Κυριάκου και των ακολούθων του, οι έγκριτοι δεξιοί και οι απαρέγκλιτοι αδέξιοι, ένα πρόβλημα φαντασίας το έχουν. Και δύο, θα έλεγα, αλλά ας μη φτάσουμε και στην λόγω εξύβριση.
Έχουμε και λέμε. Πρώτον: Ανακάλυψαν, με αφορμή το πόνημά μου για τις σχέσεις κάποιων υπουργών με τις μικρές χαρές της εξουσίας, επίθεση της “Αυγής” κατά των υπουργών. Σιγά τα..

Ποιοι εκλέγονται στα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ

και για εκπρόσωποι στο Μεικτό της Ενωσης
 
Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αρχαιρεσιών της 14ης και 15ης Ιουνίου 2017 για την εκλογή των μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων, καθώς και εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο. Αναλυτικά:
Α. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
    Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
Ψήφισαν: 1218                   Έγκυρα: 1143                 ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ: 75
Έλαβαν:..

Οι κυρίαρχοι των media

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που είναι σε εκκρεμότητα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, στην ουσία θα επισφραγίσει τη δεύτερη μεγάλη αναδιανομή της εξουσίας στα media, μετά τη μεταπολίτευση.
Αυτή η φάση των αλλαγών στο χάρτη των ΜΜΕ ξεκίνησε μαζί με την οικονομική κρίση και ολοκληρώνεται με την κατάρρευση των τελευταίων ιστορικών συγκροτημάτων Τύπου και την αλλαγή σκυτάλης που σηματοδοτεί η αποχώρηση των εκδοτών του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ, Ψυχάρη και Μπόμπολα αντίστοιχα.
Βεβαίως, μπορεί οι αλλαγές να έγιναν με βίαιο τρόπο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης… Ωστόσο η αναδιανομή της εξουσίας, το μοίρασμα και η διαδοχή που θα οδηγήσει σε μια..

Μια πρώτη αποτίμηση

Η χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup μπορεί να αξιολογηθεί μόνο στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα από τότε που μπήκε στα μνημόνια και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών που είχαν αναλάβει να τη δανείζουν για να μη χρεοκοπήσει.
Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν υπόψη η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην τελευταία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 22 Μαΐου και η γερμανική προεκλογική περίοδος.
Με τα πραγματικά, επομένως, δεδομένα, η συμφωνία που επιτεύχθηκε συνιστά μια νέα κατάσταση. Η -μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη- δόση των 8,5 δισ. ευρώ διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα στη χώρα για να ανταποκριθεί..

Στο Κόκκινο ζητούν τα δεδουλευμένα τους

Τετράωρη στάση εργασίας στον ραδιοσταθμό

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr», για σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 από τις 12.00 έως τις 16.00.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται “λόγω της κατάφωρης παραβίασης της εργατικής..

Επειγόντως ραντεβού με την Αχτσιόγλου για τον ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη  Χριστοδουλίδου ενημερώνει τα μελη- μετόχους του Οργανισμού (15-6-2017):
Συνάδελφοι, τα πράγματα είναι δύσκολα, για αυτό την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του ΔΣ με πρόταση του Κ. Ντελέζου (και όχι μόνο) ζητήσαμε επειγόντως ραντεβου, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με την υπουργό κ. Αχτσιόγλου, για να της πούμε φυσικά (χτες ήταν στο εξωτερικό) τα επείγοντα προβλήματα ΓΙΑ την περιθαλψη, την υγεία, τα νοσοκομεία, τα διαγνωστικά, το ζήτημα με τα χρήματα, που οφείλει ο Οργανισμός σε όλους εσάς (μικρό ταμείο), το θέμα των επικουρικών, κ.λ.π. Καταρχήν, τα φαρμακεία γίνεται μεγάλη προσπάθεια και πληρώνονται, ώστε να εκτελούνται κανονικά όλες οι συνταγές πανελλαδικά..

Eνας κλάδος, ένα Ταμείο, ένα συνδικάτο, ενιαία ΣΣΕ

Από την Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων τηςΕΣΠΗΤ λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Το αίτημα για ενοποίηση των πρωτοβάθμιων δημοσιογραφικών ενώσεων, ειδικά μετά την άρση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απέρρεαν από τη συμμετοχή στις δημοσιογραφικές ενώσεις (άρθρο 33 ν.4441/2016 ΦΕΚ 227 Α’) είναι πιο ώριμο από ποτέ. Κι αυτό αφορά ιδιαίτερα την ΕΣΠΗΤ και τη ΕΣΗΕΑ, που έχουν εργαζόμενους στα ίδια εκδοτικά συγκροτήματα, στα ίδια γραφεία.
Μόνο η ενοποίηση των ομοειδών πρωτοβάθμιων σωματείων και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΜΕ μπορούν να βάλουν φρένο στις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές..

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Για τον Μάνο… (23 χρόνια από τον θάνατό του)

Τις καλοκαιρινές νύχτες του τέλους, τον συναντούσαμε σ' εκείνο το γωνιακό τραπεζάκι του ήσυχου πεζόδρομου, στις παρυφές του Παγκρατίου. Καθόταν έως ότου τα μεσάνυχτα φλερτάριζαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Με τις νεανικές παρέες του συνήθως, τραγουδιστές κυρίως, φίλους, συνεργάτες. Μιλούσε χαμηλά, διακριτικά, ευγενικά, και ήταν πάντα ωραίος. Φτάνει να γνώριζε ο παρείσακτος θαμών να διακρίνει. Τότε πραγματικά ήταν ωραίος και ακμαίος και ερωτικός. Κάποιες βραδιές τύχαινε στην παρέα ο Νίκος Γκάτσος. Ήταν οι μόνες που ανέβαινε ο τόνος. Μπορούσε τότε ακόμα κι ο παρείσακτος θαμών να ακούσει δύο τρεις λέξεις και ν' αντικρίσει το χαμόγελο του Μάνου, αέρινο, γλυκό και μελαγχολικό, σαν χάδι τρυφερού πατέρα...

Απεργιών συνέχεια στου Μπόμπολα

Οι κινητοποιήσεις των απλήρωτων εργαζόμενων στoν εκδοτικό όμιλο του Φώτη Μπόμπολα (τους χρωστάει πέντε μηνιάτικα) συνεχίζονται καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας, από τις 06:00 της Παρασκευής, 16 Ιουνίου 2017 έως τις 06:00 της Τρίτης, 20 Ιουνίου 2017.
Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και..

Το koolnews του Πέτρου έγινε reader.gr

Ποιοι είναι στη συντακτική ομάδα και ποιοι το διευθύνουν

«Αντίο koolnews, καλώς ήρθατε στο Reader.gr!» Αυτό μας πληροφορεί ο τίτλος αναρτησης στο σάιτ που είχε φτιάξει και διαχειριζόταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πέτρος Κωστόπουλος.
«To koolnews μεγάλωσε, άλλαξε και πλέον παρουσιάζεται ξανά στο αναγνωστικό κοινό ως… Reader.gr» αναφέρεται στο κείμενο ξεκαθαρίζοντας ότι στο σάιτ Reader.gr θα βρούμε όλη την ύλη του koolnews και μαζί της, «ολόκληρη τη συντακτική ομάδα του site, που "μετακόμισε" στη Liquid Media και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια... απαραίτητη καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια αναγνώστες».
Και μιας και μιλάμε για συντακτική ομάδα, στο Reader.gr διευθυντής είναι ο..

Όταν ο Φώτης Μπόμπολας «έκλεινε» τον Sentra 103.3

Kάθε ομοιότητα με το σήμερα είναι συμπτωματική...
Με αφορμή την κρίση στον Πήγασο, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία τα τελευταία 24ωρα, ας θυμηθούμε την περίπτωση του αθλητικού ραδιοσταθμού που κατείχε μέχρι το Δεκέμβριο του 2014.
Μια από τις πιο ενδεικτικές περιπτώσεις της τακτικής που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί ακόμα η εργοδοσία του ομίλου, είναι ο Sentra 103.3. Ένα αθλητικό ραδιόφωνο που λειτούργησε κανονικά για 3 χρόνια και 8 μήνες, και του δόθηκε παράταση ζωής για ακόμα 2 χρόνια και 3 μήνες. Όχι από τον ίδιο τον Φώτη Μπόμπολα, αλλά από τους εργαζόμενους στα Μέσα του Πήγασου.
Τέλη Μαΐου του 2008 και η οικογένεια Μπόμπολα εξαγοράζει έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ..

Πάει το μπλοκάκι, κορόιδα!

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

ΌΤΑΝ άνοιξα το μπλοκάκι μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινούσε καμπάνια για το Δεκαπενταμελές. Εκείνη την εποχή στις Εφορίες είχαν μόνο βιβλία, αριθμομηχανές και σφραγίδες. Ο φορολογούμενος διέθετε φάκελο. Κανονικό, από σκληρό χαρτόνι, τυλιγμένο με λαστιχάκι. Ο υπάλληλος έβαζε σκάλα, ανέβαινε στα ψηλότερα ράφια, τραβούσε το φάκελο, τίναζε τη σκόνη και επέστρεφε στο γραφείο του. Μπορεί να έσερνε τα πόδια του, έχοντας ένα τσιγάρο κρεμασμένο στα χείλη. Ίσως πάλι να επρόκειτο για κυρία, της μέσης ηλικίας, με παιδιά στο Λύκειο, σύζυγο στη σύνταξη και τη μαμά της κατάκοιτη στο σπίτι. Δεν σε κοιτούσε. Άνοιγε το φάκελο, έβαζε τα γυαλιά και σου έκανε νεύμα..

Από τα payroll της κεντροδεξιάς στα διευθυντικά σαλόνια του ΔΟΛ

Σε εξέλιξη σχέδιο για τον έλεγχο του οργανισμού

Ανάμεσα στους απίθανους που ξεροσταλιάζουν στην «αυλή» του Βαγγέλη Μαρινάκη εκλιπαρώντας για μια θέση διευθυντή στο «ΒΗΜΑ» ή «ΤΑ ΝΕΑ» ή κάτι παραπάνω, τύπου γενική διεύθυνση… ξεχωρίζει η περίπτωση ενός γνωστού «θαμώνα» στα payroll της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, που κινείται -και αυτό είναι το ενδιαφέρον, κατόπιν εντολών δημοσιογράφου του ΔΟΛ.
Συγκεκριμένα λέγεται ότι ο γνωστός «θαμώνας» που κάνει θραύση ως νταραβεριτζής με τα μικρό-θελήματα που του αναθέτουν πάσης φύσεως αφεντικά, είναι στην ουσία ο αχυράνθρωπος του τελευταίου… Ο στόχος του οποίου είναι ο έλεγχος του συγκροτήματος που θα επιτευχθεί – έτσι τουλάχιστον πιστεύει, βάζοντας μπροστά τον απίθανο «θαμώνα» των payroll..

Σκόπια, σκόπια, μι σκο

Όταν οι γείτονες αποφασίζουν να βάλουν τέλος στα καπρίτσια

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Γιούρογκρουπ σήμερα και δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας δημοσιογράφος που να μην έχει τρυπώσει μέσα του το πνεύμα της Τασίας Λούτα. Που να μην έχει αποκτήσει κληρονομικό χάρισμα, που να μην τον βλέπει ο Χορταρέας και να σκύβει ταπεινά την κεφαλή. Όλοι και όλες τα ξέρουμε όλα, ποιος Υπερκοριός τώρα της ΕΥΠ και λοιπές μαλακίες. Όποια δημοσιογραφάρα που σέβεται τον εαυτό της και να πάρεις τηλέφωνο, θα σου πει και για τις προθέσεις του Σόιμπλε και για τις αντιθέσεις ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Τσακαλώτο και για τις συνθέσεις του Μοσκοβισί. Εκτός από μένα, βεβαίως, που είμαι ο μοναδικός αδαής. Και ο μοναδικός που παραδέχεται την άγνοιά του. Γιατί δεν με προίκισε η μανούλα μου..

Λύση ή ρήξη

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Λύση ή ρήξη» και αναλυτικό – αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για όλα τα σενάρια στο Eurogroup, τη συμφωνία ή μη, και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου η εβδομαδιάια πολιτική - σατυρική - αποκαλυπτική εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.
Στο «Ποντίκι» μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ποντάρει στη Γαλλία για τη λύση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Παραμένει ζοφερή η καθημερινότητα μετά το Eurogroup
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ρυθμιστές οι Κούρδοι για..

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τα media στην εποχή των Τεράτων

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

«Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί είναι η εποχή των τεράτων» έλεγε ο Αντόνιο Γκράμσι και, αν πάρουμε τοις μετρητοίς το συγκεκριμένο απόφθεγμα του αγαπημένου Ιταλού στοχαστή, το μιντιακό σύμπαν της χώρας μας βιώνει την εποχή των τεράτων: «Εφημερίδες χωρίς συντάκτες, κανάλια δίχως δελτία ειδήσεων και μυθοπλασία, που πνίγει την ενημέρωση για να παίζει το στοίχημα, είναι ο κανόνας που θέλουν να επιβάλουν τα νέα καρτέλ μαζί με την παλιά διαπλοκή…», επιχειρεί να περιγράψει την τερατογένεση η ΕΣΗΕΑ σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή της. Χωρίς να έχει συνείδηση ότι η ίδια είναι μια βασική μητέρα του «τέρατος» στον χώρο των media…

Ενας «εφημεριδάς», διευθυντής στην SportDay

Ο Γιώργος Μαζιάς θα είναι ο νέος διευθυντής της SportDay, μετά από απόφαση και πρόταση του εκδότη της εφημερίδας, του Τάσου Μπούρα. Η πληροφορία διέτρεξε τον δημοσιογραφικό χώρο από χθες το βράδυ και έγινε ιδιαίτερα γνωστή σήμερα το  πρωί, και μάλιστα όχι πρώτα στον κόσμο της SportDay αλλά σε άλλο δημοσιογραφικό μέσον από όπου και διαχύθηκε. Ο Harddog επιβεβαίωσε την πληροφορία και τη δημοσιεύει πλέον χωρίς επιφυλάξεις.
Η είδηση προκάλεσε ανακούφιση –θα λέγαμε και αγαλλίαση ακόμα– στο συντακτικό προσωπικό της εφημερίδας γιατί ο Μαζιάς, ο οποίος υπήρξε επιτυχημένος αρχισυντάκτης της SD και απομακρύνθηκε επί των ημερών Γκιόλια, είναι εξαιρετικός δημοσιογράφος με πείρα στις εφημερίδες, πολύ καλός χαρακτήρας και ιδιαίτερα..

Mπαίνουν λεφτά στο Mega

Ενας μισθός μπήκε στους λογαριασμούς των εργαζόμενων του τηλεοπτικού σταθμού Mega έπειτα από 11 ολόκληρους μήνες.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι του καναλιού πληρώθηκαν τον... Ιούλιο του 2016 και η μισθοδοσία αφορά τεχνικούς και δημοσιογράφους και ελάχιστους διοικητικούς του σταθμού καθώς οι περισσότεροι από τους τελευταίους είχαν πληρωθεί μετά από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει.
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, εντός του επόμενου μήνα πρόκειται να καταβληθεί ένας ακόμη μισθός και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η καταβολή δεδουλευμένων..

Ο Μπόμπολας οδηγεί τον «Πήγασο» στην πτώχευση

Δεν βάζει λεφτά ούτε για επανέκδοση των εφημερίδων του!

Ο Μπόμπολας δεν βάζει λεφτά -αδυνατεί λέει- ακόμα και να χρηματοδοτήσει το κόστος της επανέκδοσης των εφημερίδων της «Πήγασος» σε περίπτωση που λήξει η απεργία των εργαζομένων. Σε ενημερωτική κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των απλήρωτων του εκδοτικού συγκροτήματος του Φώτη Μπόμπολα γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει λύση και πως η ρήξη με τον εκδότη είναι οριστική ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοινωσης των εκπροσώπων των εργαζομένων για τις τελευταίες εξελίξεις στην «Πήγασος» έχει ως εξής:

Σφάζονται διευθυντάδες στην αυλή του Μαρινάκη

Κάθε πιθανός και απίθανος ζητά επιτελική θέση στον ΔΟΛ

Εντάξει δεν αποτελεί έκπληξη, ήταν αναμενόμενο ότι θα συρρεύσουν πολλοί να ζητήσουν κάποιο ρόλο στη νέα ημέρα που ξεκινά στον ΔΟΛ μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διεργασιών και την απόκτηση του από τον Β.Μαρινάκη. Οποιος έχει κάποια πρόσβαση είτε στον ίδιο τον εφοπλιστή απευθείας είτε σε κάποιον στενό του συνεργάτη ή σε κάποιον προνομιακό του συνομιλητή θέτει υποψηφιότητα για κάποια υψηλόβαθμη θέση στον ΔΟΛ με τις περισσότερες αιτήσεις να αφορούν τη διεύθυνση του Βήματος και των ΝΕΩΝ.
Ανάμεσα σε εκείνους που στριμώχνονται και σπρώχνονται στην εξώπορτα του εφοπλιστή είναι και άνθρωποι που στο απώτερο ή και πιο κοντινό παρελθόν βρίσκονταν σε επιτελικές θέσεις στο.. 

Ο μοντέρνος και οι ομοφοβικοί...

(...) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας μοντέρνος και φιλελεύθερος πολιτικός. Εχει κληρονομήσει όμως ένα κόμμα όπου συναντά κανείς κάθε καρυδιάς καρύδι. Είτε από πεποίθηση είτε από σκοπιμότητα, διάφοροι βουλευτές είναι ικανοί να ξεστομίσουν και τα πιο ακραία πράγματα. Τελευταίο παράδειγμα ο τομεάρχης Παιδείας Θεόδωρος Φορτσάκης, που θέλοντας να τεκμηριώσει χθες στον Σκάι τις κατηγορίες του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση της Αστυνομίας εξερράγη: «Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο gay pride με μπλούζες άλλα αντ' άλλων; Είναι Αστυνομία αυτή;»,
Οταν ο Γιακουμάτος δήλωσε πριν από λίγους μήνες ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια, ο αρχηγός του κόμματος τον κάλεσε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Αυτή τη φορά..

ΕΣΡ προς κυβέρνηση: Είμαστε έτοιμοι, προχωρήστε

Έτοιμο είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να προχωρήσει όλο το πακέτο αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, καθώς μένουν πλέον μόνο τα τυπικά από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τον αριθμό, τον χαρακτήρα τους και το ζήτημα του τιμήματος.
Σύμφωνα με πληροφόρηση του Ραδιοτηλεοπτικού, είτε στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο, είτε σε ειδική τροπολογία θα περιλαμβάνεται και διάταξη για το είδος των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να καλυφθεί το νομοθετικό κενό.
Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που έως τώρα το υπουργείο δεν έχει αποστείλει τις απαντήσεις στα..

«Όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, πλην Καραμανλή, μου ζήτησαν ρουσφέτια»

Σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, εξάρσεις και... εξυπνακισμούς ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.
Ο Μαρτίνης επανέλαβε ότι δεν του είχαν ζητήσει ρουσφέτι, επί πρωθυπουργίας τους, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας, παραδέχτηκε ότι τα λιγότερα του τα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και «σχεδόν όλοι» οι υπουργοί Υγείας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πιέσεις που δέχτηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να αποσύρει τη μήνυση στον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο κ. Λοβέρδος έπεισε τους περισσότερους να αποσύρουν τη μήνυση εφόσον η τράπεζα συμπεριφέρεται σωστά. Ωστόσο δεν συνέβη τίποτα τέτοιο και μας ενέπαιξαν..

Η ρομφαία του Ράμφου

Όταν η φιλοσοφία συναντάει την ψυχιατρική στο λόγο του Στέλιου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είναι μια απ’ αυτές τις μέρες. Είναι μια μέρα πόνου για το Λονδίνο, θλίψης για τη Μυτιλήνη και παραληρήματος για το διαδίκτυο. Όπου τρεντάρει νούμερο ένα ο #παπαπούτσας και πέφτει μαλλιοτράβηγμα για το αν και κατά πόσο ήταν σιχαμένος που την έβγαλε και την έπαιξε στο λεωφορείο ο ενδεδυμένος το σχήμα. Τρελάδικο σας λέω κι ένας γνωστός μου έγραψε ότι δεν πρέπει να πολυγκρινιάζουν οι γυναίκες γι’ αυτές τις ιστορίες γιατί σημασία έχουν άλλα πολύ σοβαρότερα ζητήματα όπως η εξίσωση των μισθών. Ελλαδάρα, η χώρα της χαράς…
Όλα αυτά βεβαίως, ωχριούν εμπρός στην επανεμφάνιση Ράμφου. Στο καινούριο του κήρυγμα για τη..

Αξιότιμε κύριε Μπόμπολα...

 Επιστολή της εργασιακής επιτροπής των απλήρωτων της «Πήγασος»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυήμερη απεργία στην «Πήγασος με τους απλήρωτους εργαζόμενους να αποφασίζουν αύριο σε νέα συνέλευσή τους για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Ταυτόχρονα η εργασιακή επιτροπή των 430 εργαζομένων στο εκδοτικό συγκρότημα έστειλε επιστολή προς τον ιδιοκτήτη Φώτη Μπόμπολα, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους μέσω ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος.  Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Αξιότιμε κύριε Μπόμπολα,
Ενόψει της αυριανής κρίσιμης τριμερούς συμφιλιωτικής, η οποία έχει προγραμματιστεί..

Αποτυχημένοι και άσχετοι διευθυντές εφημερίδων...

(ή) Απλά μαθήματα εκδοτικής πρακτικής (1): Το περιεχόμενο!

Toυ Γ. Λακόπουλου

Παλαιός παράγοντας του Συγκροτήματος Λαμπράκη συνήθιζε να λέει ότι «οι αναγνώστες μιας εφημερίδας κερδίζονται ένας- ένας και χάνονται ένας- ένας».
Εννοούσε ότι καθημερινά η εφημερίδα πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες  των υφιστάμενων αναγνωστών της και να προσθέτει τουλάχιστον έναν – αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τουλάχιστον έναν.
Όλα αυτά συμβαίνουν, έτσι ή αλλιώς  μέσω των κειμένων της. Δηλαδή μέσω της δημοσιογραφίας. Τα κείμενα που δημοσιεύονται σε μια εφημερίδα -και υπόκεινται στον προαναφερόμενο κανόνα- έχουν τρεις πηγές προέλευσης..

Μίνωας τέλος από τον ANT1

Μετοχικές ανακατατάξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Στην μετοχική σύνθεση του δεν εμφανίζεται πλέον η Holnest Investments του Μίνωα Κυριακού. H εταιρεία κατείχε μέχρι σήμερα το 25% του Ant1.
Ολόκληρο το ποσοστό της μεταβιβάστηκε στις εταιρείες των παιδιών του.
Έτσι, στο μετοχικό κεφάλαιο εμφανίζονται οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες: Η ALTAVISTA GLOBAL HOLD SaRL (Ξενοφών Κυριακού) με 33,3%, η GLOBECAST HOLDINGS SaRL (Θοδωρής Κυριακού) με 33,3% και PRAXIS GLOBAL HOLD SaRL (Αθηνά Κυριακού) επίσης με 33,3%. Ισομερώς τα χώρισε ο πατέρας Κυριακού. Το πρόσταγμα,..

Ο Δ. Μάρης επεκτείνεται στον χώρο των εκδόσεων

Στον χώρο των εκδόσεων επεκτείνεται η 24Media του ∆ηµήτρη Μάρη. Συγκεκριµένα, εγκαινιάζει το νέο business unit Physical Goods, µε το οποίο έχει στόχο τις premium εκδόσεις στον χώρο του βιβλίου και όχι µόνο.
Το πρώτο βιβλίο έχει την υπογραφή του δηµοσιογράφου Γιάννη Φιλέρη και τίτλο «’87. Τίποτα δεν µας σταµάτησε», ενώ εκδίδεται µε τη συµβολή των καταστηµάτων Public.
Από την πλευρά του, ο CEO της 24Media Στ. ∆ρακουλαράκος δηλώνει: «Ο όµιλος της 24Media συνεχίζει να αναπτύσσεται επενδύοντας στις έντυπες εκδόσεις και στοχεύουµε στην παραγωγή υψηλής ποιότητας πρωτογενούς..

Ακου Παυλή, αντράκι μου…

Ενα κείμενο του Δημήτρη Καμπουράκη στο Protagon για τον Παύλο Πολάκη και τις μπαλωθιές του, προκάλεσε την αντίδραση τού αναπληρωτή υπουργό Υγείας με μια ανάρτηση κατά του αρθρογράφου στο facebook που άρχιζε με την φράση "Ακου Καμπουράκη"(διαβάστε την ΕΔΩ).
Ο Δ. Καμπουράκης ανταπάντησε στο Protagon με άρθρο υπό τον τίτλο Ακου Παυλή, αντράκι μου…
«Βεντέτα» λοιπόν και για τον πρόσθετο λόγο ότι η ιστορία πουλάει... Ιδού τι γράφει ο Δ. Καμπουράκης που «απειλεί» ότι θα κατέβει και υποψήφιος στην Κρήτη απέναντι στον Πολάκη: 
Επειδή είσαι μικρότερος από μένα, πρόσεξε αυτά που σου γράφω, γιατί κάτι παραπάνω από σένα ξέρω:..

Ένα ωραίο μεσημέρι...

Eλένη Μακρή - Μάνια Τεγοπούλου
Του Γιάννη Παντελάκη*

ΈNA ωραίο μεσημέρι λίγο καιρό πριν, είδα στο δρόμο μια κυρία που κάπου την γνώριζα. Γρήγορα συνειδητοποίησα πως ήταν μεγαλομέτοχος στη μιντιακή επιχείρηση που πτώχευσε και που μου οφείλει πολλές χιλιάδες ευρώ. Μαζί με εμένα και σε άλλους 850. Σύνολο οφειλών μόνο σε εργαζόμενους, γύρω στα 20 εκατ. ευρώ. Την έβλεπα άνετη και ανέμελη και θυμήθηκα την περιπέτειά μας. Που δεν είναι περιπέτεια μόνο δική μας, αλλά αναδεικνύει τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο πορεύθηκε το μιντιακό σύστημα της χώρας. Αυτό που καταρρέει μέρα με τη μέρα..

Δ. Καμπουράκης: Να γιατί ενοχλήθηκε ο Πολάκης

Τον μπελά του βρήκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης –όπως είπε ο ίδιος–, με το σχόλιό του στο Protagon για τον Π. Πολάκη.
Η επιθετική απάντηση (διαβάστε ΕΔΩ) του αναπληρωτή υπουργού Υγείας (αρχίζει με τη φράση «Άκου Καμπουράκη») για την παλιά φωτογραφία που τον εικονίζει να πυροβολεί, προκάλεσε πλήθος τηλεφωνημάτων στον Δ.Κ. από τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοσταθμούς κ.λπ.  για να του ζητήσουν μια απαντητική δήλωση, αλλά εκείνος, όπως ανέφερε, αρνήθηκε.
Ο Δημήτρης Καμπουράκης είπε ότι ξέρει τι, από όσα έγραψε στο σάιτ, ενόχλησε τον υπουργό. Είναι, κατά την άποψή του, ένα απόσπασμα στην τελευταία παράγραφο του άρθρου στο οποίο..

Με τα μάτια της Σίας

Τα ωραία κορίτσια πάνε στον παράδεισο… των γκρο πλαν
 
Τα κοντινά της Σίας θυμίζουν Μπρισίμ, την εποχή που εστίαζε τον φακό στα μάτια της Έλλης Στάη…

Φαίνεται πως τελευταία έχει γίνει συνήθεια στο δελτίο του ΣΚΑΙ. Στο κλείσιμο, μαζί με το καληνύχτα, δεσπόζει πάντα ένα πολύ κοντινό πλάνο στο πρόσωπο της παρουσιάστριας. Όπως μας θυμίζει αναγνώστης μας, αυτό γινόταν πολλά χρόνια πριν στην ΕΡΤ όταν σκηνοθέτης του δελτίου ήταν ο..

Πόλεμος εκδοτών στον αθλητικό Τύπο

Το ερχόμενο Σάββατο ήθελε/θέλει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Harddog, να εκδώσει το Sportime ο Περικλής Γκιόλιας για να πετύχει τον πλήρη αιφνιδιασμό στον εκδοτικό αθλητικό χώρο, αλλά αυτό προς το παρόν φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο.
Ο εκδότης της SportDay, o Τάσος Μπούρας, προσπαθεί με καθοριστικές κινήσεις να αποτρέψει καταστάσεις που  θα μπορούσαν ακόμα και να οδηγήσουν στη μη έκδοση της εφημερίδας, τουλάχιστον για μία-δυο ημέρες, αν οι αποχωρήσεις με κατεύθυνση το Νέο Ηράκλειο (όπου τα γραφεία του νέου Sportime) ήταν μαζικές και ραγδαίες όπως διαφαινόταν..

Ο κάποιος που ντρέπεται - Sequel

Για να σας πω την αλήθεια, δεν το περίμενα, αλλά έγινε. Για πρώτη φορά ίσως από τότε που καταθέτω τις 350 λέξεις μου καθημερινά στην "Αυγή", ως «εμβληματικός» -κούνια που μας κούναγε- κατά Μανδραβέλη, αρθρογράφος, τόσοι φίλοι, σύντροφοι, γνωστοί, άγνωστοι, επώνυμοι, ανώνυμοι, κομματικοί, φιλοκομματικοί, ου μην αλλά και αντικομματικοί, με βομβάρδισαν με τηλεφωνήματα, SMS, μέιλ, ζητώντας απάντηση σε ένα ερώτημα: Ποιος είναι; Ποιος είναι, δηλαδή, ο υπουργός, αν καταλάβατε, με τον οποίο ασχολήθηκα στο πόνημά μου Ο Κάποιος που Ντρέπεται (διαβάστε EΔΩ), το περασμένο Σάββατο, 10 Ιουνίου;
Λοιπόν, παρά το ότι είχα αποσπάσει, με ταπεινωτικές παρακλήσεις πρέπει να πω,..

Ποιοι «ετοιμάζουν» το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

Σε καταγγελίες για μεθοδεύσεις στην ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την απεργία στην εφημερίδα Αυγή και για συνδιαλλαγή Ενωμένων Δημοσιογράφων με την Συσπείρωση, προχώρησε η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή». Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση - καταγγελία η Πρωτοβουλία αναφέρει:
"Με το καλημέρα σας στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι παρατάξεις των Ενωμένων Δημοσιογράφων και της Συσπείρωσης κατάφεραν να συμμαχήσουν στις πλάτες απλήρωτων εργαζομένων.
Ενώ οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Αυγή" ανέμεναν την απόφαση για προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, που έλαβαν στη γενική συνέλευση τους, ο εκλεγμένος με τη Συσπείρωση,..

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ανεξάρτητος - μεμονωμένος

Aπό τον δημοσιογράφο Χρήστο Προυκάκη, υποψήφιο για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχαριστώ θερμά για την στήριξη σας χάρις στην οποία εκλέχτηκα αντιπρόσωπος στο επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (ως ανεξάρτητος-μεμονωμένος υποψήφιος). Είμαι και πάλι υποψήφιος στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που..

Κόκκινα μαλλιά εναντίον ράσου

Μία κοπέλα, με κόκκινα μαλλιά και σκουλαρίκι στο χείλος, κατήγγειλε έναν ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση. Και δέχεται έναν ποταμό εμετικών σχολίων που αμφισβητούν την αξιοπιστία της για δύο λόγους: εκείνη έχει «εκκεντρική εμφάνιση» και εκείνος φοράει ράσο...

 Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

 Μία κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη έγραψε στο facebook ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από ιερέα και μάλιστα μέσα στο αστικό λεωφορείο. Η ίδια είχε το κινητό στο χέρι. Ο ιερέας εκείνο που φαντάζεστε. Η κοπέλα το φωτογράφισε. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, έβαλε τις φωνές και ο ιερέας ή, τέλος πάντων, ο άνθρωπος που ήταν ντυμένος ως ιερέας (τα ράσα δεν κάνουν τον παππά) κατέβηκε από το λεωφορείο ανενόχλητος.
Η ηρωίδα ανέβασε τη φωτογραφία με το όργανο του ιερέα έξω από το ράσο. Η αφήγησή της και η φωτογραφία άρχισαν να αναπαράγονται με καταιγιστικό ρυθμό. Λίγο αργότερα (πάντα κατά τους ισχυρισμούς της), μία άλλη κοπέλα..

4 χρόνια από το «μαύρο»: Οι ήρωες είναι ήρωες και όταν ηττώνται

Το τελευταίο κείμενο του Κώστα Εφήμερου στο thepressproject

Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου του 2013 περνούσα την κεντρική πύλη της ΕΡΤ φορτωμένος με τον εξοπλισμό που επέτρεψε την συνέχιση της εκπομπής μετά το «μαύρο» του Αντώνη Σαμαρά. Τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, έπειτα από αρκετές ώρες έντασης για την επίτευξη αυτού του μοναδικού τεχνολογικού άθλου πλησίασα για πρώτη φορά σε ένα παράθυρο που έβλεπε προς την αυλή και βλέποντας τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους να χορεύουν και να φωνάζουν συνθήματα έβαλα τα κλάματα από συγκίνηση.
Αυτό το κλάμα υπάρχει ακόμα μέσα μου. Είναι πολύ εντυπωσιακό ότι ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος μαθαίνει να ξεχνάει το κλάμα για να μπορεί να συνεχίζει να ζει, έχει ένα ειδικό κουτάκι που αποθηκεύει τα κλάματα που έρχονται από χαρά ή περηφάνια. Αυτά σκεφτόμουν σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τώρα που η πίκρα έχει αντικαταστήσει την χαρά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ..

Γιατί οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τον Μπόμπολα

Προς εκκαθάριση η «Πήγασος» - Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη η απεργία

Παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον εκδοτικό όμιλο του Φώτη Μπόμπολα. Οπως έγινε γνωστό υπήρξε πρόθεση από πλευράς εργοδοσίας για καταβολή κάποιων από τα δεδουλευμένα αλλά οι εργαζόμενοι στην ΠΗΓΑΣΟΣ αντιμετώπισαν με δυσπιστία (γιατί άραγε;) την πρόταση και αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, αν δεν υπάρξει άμεση καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των χρεωστούμενων μισθών και δεσμευτικό πλάνο για το υπόλοιπο.
Ετσι η απεργία σε Εθνος, Ημερησία, Goal news, σάιτ και λοιπά Μέσα της «Πήγασος», συνεχίζεται..

Η ΠΟΕΣΥ ανέστειλε την απεργία στην «Αυγή»

 Γιατί ψήφισε «λευκό» ο Στ. Καπάκος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) –με ψήφους 8 έναντι 3–, διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όσον αφορά την κήρυξη απεργίας στην εφημερίδα «Αυγή», ανέστειλε την κηρυχθείσα 24ωρη απεργία, από τις 06.00 της Τρίτης 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017.
Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ έλαβε υπόψη..

Mπράβο στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη...

Σωστή. Ακούραστη. Ακριβής, χωρίς κινδυνολογίες και ακρότητες. Η Μυρσίνη Τζινέλλη μεταδίδει με ψυχραιμία τα γεγονότα. Οι ερωτήσεις της στους ειδικούς καίριες. Οι συμβουλές στους δοκιμαζόμενους κατοίκους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η ίδια, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τους μετασεισμούς, πολύτιμες.
Μεταδόσεις, χωρίς φτιασιδώματα που για άλλους απαιτεί - έτσι νομίζουν - η  τηλεοπτική εικόνα ακόμη και σε φυσικές καταστροφές..

Με Marie Claire αυτή την Κυριακή το Πρώτο Θέμα

Mε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 18 Ιουνίου το Marie Claire με 250 σελίδες. Το πετυχημένο γυναικείο περιοδικό, που μέχρι πρότινος ανήκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, μετακόμισε στο Μαρούσι και θα κυκλοφορεί με το «Π.Θ.» την τρίτη Κυριακή κάθε μήνα.
 ***
Εξήντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του στη Γαλλία, το Marie Claire εκδίδεται σε 32 χώρες, μιλά σε πάνω από 15 εκ. αναγνώστριες, και αγγίζει πάνω από 30 εκ. χρήστες του ίντερνετ μέσω των ψηφιακών του μορφών και των social media, πιστό πάντα στο αρχικό μανιφέστο του: ότι η μόδα και η γυναικεία χειραφέτηση δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες.
***
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Περικλής Γκιόλιας ετοιμάζεται να εκδώσει εφημερίδα..

Πέθανε από ανακοπή ο δημοσιογράφος Κ. Εφήμερος

Σε ηλικία μόλις 42 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Κώστας Εφήμερος, δημιουργός της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας The Press Project. Ο Κ. Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν ο εκδότης του ThePressProject και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes ενώ ήταν μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.
Επίσης, εργαζόταν ως παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ», ενώ το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Debtocracy».
Μέχρι το τέλος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ..