ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Με καλό τσίπουρο στους Μελισσουργούς Άρτας!

Τι απαντά ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός στα περί υποψηφιότητάς του 

Με αφορμή την ανάρτησή μας υπό τον τίτλο «Λίστες ΝΔ: σβήνουν - γράφουν ονόματα δημοσιογράφων...» (διαβάστε ΕΔΩ), ο αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας"Ελευθερία του Τύπου", Άρης Ραβανός, μας έστειλε απάντηση που τον αφορά και με την οποία διαψεύδει τα περί εμπλοκής του ονόματός του σε λίστες υποψηφίων πολιτευτών της ΝΔ.
Βέβαια στην ανάρτησή μας διευκρινίζαμε πως, αν και οι διαρροές επιμένουν, ο ίδιος ο Άρης Ραβανός έχει διαψεύσει πολλές φορές τα περί υποψηφιότητάς του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του δημοσιογράφου:
"Αγαπητοί φίλοι του Zoornalistas,
προ ημερών διάβασα στο πάντα καλά πληροφορημένο blog σας το όνομά μου σε ένα κείμενο.. 

Μετακλητός στο γραφείο Μιχαλολιάκου ο τραμπούκος...

Zέρβας - Κασιδιάρης
...που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ένας από τους δράστες που το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Ψυχικού, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στέλνοντας στο νοσοκομείο τον 20χρονο φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη.
Πρόκειται για τον γνωστό χρυσαυγίτη Χρήστο Ζέρβα που είναι μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή στο γραφείο του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου!
Μάλιστα, στο παρελθόν είχε βάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα με τους χρυσαυγίτες στην Άρτα και για δημ. σύμβουλος στην Αθήνα.
Ο 42χρονος συλληφθείς είναι και ιδιοκτήτης καφετέριας στους Αμπελοκήπους, η οποία αποτελεί στέκι μελών της Χρυσής Αυγής ενώ εμφανίζεται και ως..

Συνέλευση των συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου

To Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) έτους 2017, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα).
Η συμμετοχή των δημοσιογράφων και μελών της ΕΣΠΗΤ αναμένεται ιδιαιτέρως μαζική, προκειμένου να διατρανωθεί και επαναβεβαιωθεί στο  ανώτατο όργανο της Ένωσης η απόφαση των συντακτών εργαζομένων στον Περιοδικό Τύπο να αντισταθούν ενωτικά και δυναμικά στην επίθεση που συνεχίζουν να δέχονται οι εργασιακές και..

«Μακεδονία»: δόσεις αποζημίωσης ψαλιδισμένες κατά 75%

Μόλις το 1/4 της νόμιμης δόσης αποζημίωσης κατέβαλλε στους απολυμένους εργαζόμενους επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής. Προφανώς, η εκτελούσα χρέη εκδότριας Βασιλική Σουλοπούλου εκτίμησε πως οι υφιστάμενοι εργατικοί νόμοι δεν είναι δεσμευτικοί για την ίδια και αποφάσισε να καταβάλλει ότι ποσά η ίδια επιθυμεί.
Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που φιλοδοξεί να αλλάξει τα πτωχευτικά άρθρα... σαν τα πουκάμισα "πηδώντας" από το μη εξυπηρετούμενο 99 στο 106.
Οι πρώην εργαζόμενοι που έλαβαν την προηγούμενη δόση της αποζημίωσης τους με..

«Συνεχίζουμε υπεύθυνα τη μάχη για να σωθεί o ΕΔΟΕΑΠ»

Από την παράταξη της ΕΣΗΕΑ Ενωμένοι Δημοσιογράφοι λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Οι εκλεγέντες στο νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με την υποστήριξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων ευχαρίστησαν τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν. Στο νέο ΔΣ επανεξελέγησαν ο Νίκος Καρούτζος και η Άντζυ Σταθάτου ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Δαυλός. Ανάλογη κοινή δήλωση έκαναν και οι εκλεγέντες στην Εξελεγκτική  Επιτροπή Δημήτρης Καλαντζής και Γιάννης Χαλαβαζής. Οι δηλώσεις τους είναι οι ακόλουθες:

Νίκος Καρούτζος Ευχαριστώ στους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους στις..

Κατασκευάζοντας τον «Ντάνο»

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Στην αρχή δεν είχα δώσει σημασία. Μετά οι ακροατές στον Best άρχισαν να απαιτούν σχολιασμό. Φυσικά και παρακολουθώ Survivor, στο μέτρο του δυνατού. Η τηλεόραση παίζει στη μία γωνία του γραφείου και πότε-πότε σηκώνομαι και κλέβω με φευγαλέες ματιές μερικά πλάνα. Άλλες φορές κάθομαι απέναντι από την οθόνη, σταυρώνω πόδια και παίρνω το τηλεχειριστήριο στο χέρι.
Συχνά ο Σπύρος Σεραφείμ φωνάζει «χαμήλωσε τον μαλάκα!» και εννοεί τον Τανιμανίδη. Δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του, απλώς ο Σπύρος ενοχλείται όταν ο Σάκης καταλαμβάνεται από υπέρμετρο ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων. Βέβαια αρκετές φορές παρασύρεται από το δικό μου ενδιαφέρον και έρχεται να παρακολουθήσει την εξέλιξη της δράσης με τα μάτια του –τα αυτιά δεν μπορούν να στα πουν όλα. Στέκεται όρθιος,..

Ανέλαβε αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ

Ο Αρης Ραβανός στην «Ελευθερία του Τύπου»

O μέχρι πρότινος δημοσιογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ, Αρης Ραβανός άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του στην αρχισυνταξία του πολιτικού τμήματος στην «Ελευθερία του Τύπου» του ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέβασε στο facebook φωτογραφία της «ταυτότητας» της εφημερίδας συνοδεύοντάς την από το ακόλουθο κείμενο:
"Μια μεγάλη περίοδος της ζωής μου τελείωσε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να κλείσω ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου.
Μετά από περίπου 19 χρόνια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Το Βήμα που ήταν για μένα το μεγαλύτερο σχολείο αποχώρησα με περίεργα αισθήματα. Εκεί έγινα ότι έγινα, μικρό ή μεγάλο το κρίνει η καθεμιά και ο καθένας..

«Εμφύλιος» στη ΝΔ για τη συγγνώμη Κασιμάτη

O Άδωνις, η Παπακώστα και «ο Μπόρατ της δημοσιογραφίας»

Την έντονη αντίδραση της Κατερίνας Παπακώστα προκάλεσε tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με το οποίο συνέχαιρε τον δημοσιογράφο Στέφανο Κασιμάτη, για τη συγγνώμη που ζήτησε (δείτε ΕΔΩ) για το τουλάχιστον άκομψο σχόλιό του στην «Καθημερινή» (δείτε ΕΔΩ) εις βάρος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Ο κ. Γεωργιάδης, λοιπόν, πήρε το σχόλιο συγγνώμης του κ. Κασιμάτη κι έγραψε στο Twitter:
«Οι σπουδαίοι άνθρωποι, όταν κάνουν λάθος (λάθη κάνουμε όλοι) ζητούν συγγνώμη χωρίς δικαιολογίες. Εύγε στον Στέφανο Κασιμάτη».
Όμως, η κυρία Παπακώστα, η οποία στο παρελθόν είχε γίνει στόχος του κ. Κασιμάτη, απάντησε..

Το τροχαίο ατύχημα στο Survivor ήταν προβοκάτσια

Το «τροχαίο ατύχημα» με τους παίκτες του Survivor στον Άγιο Δομίνικο δεν ήταν ατύχημα. Ήταν προσχεδιασμένο. Ήταν μια προβοκάτσια.
Οι παίκτες του Survivor είχαν αποφασίσει να ενωθούν όλοι -και οι δυο ομάδες- και να καλέσουν από την τηλεόραση τους Έλληνες σε κοινό αγώνα για την ανατροπή των Μνημονίων και των ολιγαρχών.
Οι παίκτες θα καλούσαν τους Έλληνες να μην βλέπουν βλακώδη τηλεπαιχνίδια σαν χάπατα αλλά να πάρουν την τύχη τους και τις ζωές τους στα χέρια τους.
Με την τεράστια τηλεθέαση που έχει το παιχνίδι, ήταν βέβαιο πως οι Έλληνες θα έβγαιναν στους δρόμους και θα έκαναν επανάσταση.
Ειδικά, αφού το κάλεσμα για ρήξη και ανατροπή θα έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος,..

Η απελπισία του Τύπου

Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου, έπαθα βέρτιγκο μπροστά στη σκαλιέρα τού περιπτέρου όπου αραδιάζονταν οι εφημερίδες. Ένας νέος τίτλος εντύπου εμφανιζόταν τρισδιάστατος. Δηλαδή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Ενημέρωσης, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Μεσσηνίας. Σκέφτηκα ότι έλειπε η Ελευθερία της Λάρισας, όπως σκέφτηκα κάτι ακόμα: ότι δυο νέες αθηναϊκές εφημερίδες (οι πρώτες από τις τρεις  που αναφέρονταν πιο πάνω) διάλεξαν, για να συστηθούν, έναν ιστορικό τίτλο: την Ελευθερία του Πάνου Κόκκα. Μια παλιά εφημερίδα που εκείνα τα χρόνια, και έως ότου αλλάξει πολιτική γραμμή, είχε βαρύτητα και κύρος, ανάλογα με αυτό που είχαν στις ταραγμένες προ χούντας εποχές, τα Νέα, το Βήμα και το παλιό, μεγάλου σχήματος, Έθνος τής οδού Κολοκοτρώνη.
Μπήκε, λοιπόν, νέο αίμα στην εκδοτική πιάτσα, αλλά έχοντας ίδιο τίτλο (της Ελευθερίας) και..

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Να αστειευτεί ήθελε ο Κασιμάτης της Καθημερινής...

...και ζητάει συγγνώμη

Μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε το αχαρακτήριστο σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη στη στήλη του «Φαληρεύς» στην «Καθημερινή» για την Τασία Χριστοδουλοπούλου (δείτε ΕΔΩ), ο δημοσιογράφος με καθυστέρηση ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι επρόκειτο περί... αστοχίας και πως είχε την πρόθεση να αστειευτεί!..
Γράφει συγκεκριμένα σήμερα στη στήλη του στην δεύτερη σελίδα της εφημερίδας:
Αστοχία
Δεν χρειάζονται μακρόσυρτες εισαγωγές. Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για το χθεσινό (σz προχθεσινό είναι) σχόλιο σχετικά με την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η επιτυχία ενός

Τα «ορφανά» του Ψυχάρη...

...βολεύονται δώθε κείθε.
Τα (όποια) ελάχιστα αριστερά βολεύονται σε πρακτορεία (κάποιοι της πολύ επανάστασης έτρεξαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι). Τα πολύ συστημικά βολεύονται σε γραφεία τύπου ομίλων, ολιγαρχών και τραπεζών. Τα άλλα σπεύδουν να σωθούν στα κακέκτυπα. 
Βολεμένοι και στις καλές και στις κακές εποχές.
 ***
MoU...υπέγραψαν Μπόμπολας- Σαββίδης.
Αρκετό καιρό πριν το έχουν υπογράψει. Συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα, για να μην καλλιεργούνται αυταπάτες στους συναδέλφους του Πήγασου και του Mega. MoU υπάρχει βάση του οποίου γίνονται οι εμπιστευτικές επαφές και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο..

Συνδέσεις...

Όλο το πρόβλημα σε δύο διαδοχικές εκδόσεις: Την Δευτέρα 27 Μαρτίου η εφημερίδα κλείνει το μάτι στους αναγνώστες της και υπόσχεται «όλα τα παράθυρα για να αποφύγουν την σύνταξη στα 62» και «πώς θα πάρουν σύνταξη με πλασματικά έτη».
Στην αμέσως επόμενη έκδοση την Τρίτη 28 Μαρτίου καταγγέλει την αύξηση της φορολογίας και την μείωση των συντάξεων. Αποσυνδέοντας το γεγονός από την αιτία του που έχει δημοσιεύσει μια ημέρα πριν!
Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για υποκρισία, πονηριά ή δημοσιογραφικό κυνισμό. Η ευθύνη..

Σύνταξη στα 70!

Ακραίες θέσεις Στουρνάρα Στο συνέδριο του Economist βρέθηκε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, εισηγούμενος μέτρα-σοκ στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, εμφανίστηκε λάβρος κατά της κοινωνικής ασφάλισης και εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος, και μεταξύ άλλων πρότεινε μέτρα-σοκ, όπως αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, αλλά και υιοθέτηση μέτρων που περιλαμβάνουν την παράταση του εργασιακού βίου και την αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας.
Οι προτάσεις Στουρνάρα προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση του Μαξίμου και σύμφωνα με το..

Το μάχιμο ρεπορτάζ (ακόμη) ζει

Δύσκολο πράγμα το ρημάδι το ρεπορτάζ στις μέρες μας.
Με τόσους «σχολιογράφους» δίπλα μας, "ρεπόρτερ" του «Survivor» και non stop ροζ - θέματα του στυλ... «φάτε μάτια ψάρια» στα sites, το αληθινό - μάχιμο ρεπορτάζ τείνει να θεωρηθεί και γραφικό!
Ελα όμως που στο τέλος, ΠΑΝΤΑ ξεχωρίζει και επιβραβεύεται.
Δυστυχώς, μειώνονται δραματικά οι ρεπόρτερ εκείνοι οι οποίοι καθημερινά ακόμη το παλεύουν και δίνουν την μάχη του ρεπορτάζ.
Μακριά από non paper, δελτία Τύπου και "ετοιματζίδικα" πράγματα.
Λίγοι απέμειναν, αλλά ακόμη υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας σε..

Ποιοι εξελέγησαν για ΔΣ και Εξελεγκτική του ΕΔΟΕΑΠ

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 28ης , 29ης και 30ης Μαρτίου 2017 για την εκλογή εκπροσώπων της Ενώσεως στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ. 
ΨΗΦΙΣΑΝ:  2469      ΒΡΕΘΗΚΑΝ:  2469      
ΕΓΚΥΡΑ:   2427 
ΑΚΥΡΑ: 28
ΛΕΥΚΑ:  14
Έλαβαν:..

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το ρεσάλτο γίνεται δωρεάν;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

«Στελέχη των τεχνικών κλιμακίων λειτουργούν σαν βαποράκια ισχυρών συμφερόντων που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία». Καταγγελία ηχηρή και πολύ σοβαρή.
Αν μάλιστα προέρχεται από αξιωματούχο που συμμετέχει στις συζητήσεις με τους δανειστές, αποκτά άλλο βάρος. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος είπε τη συγκεκριμένη φράση χθες το πρωί στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ.
Διευκρίνισε πάντως πως μεταφέρει την αίσθησή του και ότι δεν έχει αποδείξεις.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει αφήσει και στο παρελθόν παρόμοιους υπαινιγμούς. Η αλήθεια είναι ότι και άλλοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης έχουν κάνει δηλώσεις με αυτό..

Απλήρωτοι και στο κανάλι του Βρυώνη

Τελεσίγραφο της ΕΣΗΕΑ για καταβολή των δεδουλευμένων

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «EPSILON» του Φίλιππου Βρυώνη, με την ΕΣΗΕΑ να αποφασίζει την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο κανάλι για αύριο Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι στο κανάλι είναι απλήρωτοι και το αίτημα της ΕΣΗΕΑ προς την εργοδοσία είναι να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές.
Μετά από διαπραγματεύσεις με το προεδρείο της Ενώσεως, η διοίκηση δεσμεύθηκε ότι θα..

Οταν ο Αδωνις πανηγύριζε για τη Μανωλάδα

Πανηγύριζε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter για την αθωωτική απόφαση για την Μανωλάδα. Και όχι μόνο αυτό αλλά είχε και την εξήγηση έτοιμη για όσα τραγικά συνέβησαν: «Σκάγια στον αέρα που στην πτώση πέτυχαν και τραυμάτισαν κάποιους ελαφρά. Τί το περίεργο βλέπετε;» έλεγε, ανερυθρίαστα.
Σήμερα ως γνωστόν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε απόφαση για τα ματωμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, καταδικάζοντας την Ελλάδα. Τότε οι μετανάστες από το Μπανγκλαντές είχαν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσής τους, αλλά και για το γεγονός ότι δεν είχαν πληρωθεί. Η απάντηση των... πιστολέρο ήταν να ανοίξουν πυρ και να τραυματίσουν περίπου 30 από τους διαμαρτυρόμενους.
Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης τρελάθηκε από τη χαρά του μόλις βγήκε η αθωωτική απόφαση..

Ο Φ. Μπόμπολας επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον Σαββίδη

Καμμία δέσμευση για καταβολή μισθών στο Mega

Με τον πρόεδρο της ΠΗΓΑΣΟΣ Φώτη Μπόμπολα συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης επιτροπή εργαζομένων του Mega από κοινού με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων μετά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα  της ένωσης τεχνικών τηλεορασης ΕΤΙΤΑ, στις εγκαταστασεις της ΠΗΓΑΣΟΣ στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φ. Μπόμπολας δεν δεσμεύθηκε για την καταβολή χρωστούμενων μσθών ή δώρου, επιβεβαίωσε ωστόσο , στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη τόσο για το Mega όσο και για τον Πήγασο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Φ. Μπόμπολας, διαβεβαίωσε τους εργαζομενους..

Εκλογές για ΔΣ ΕΠΗΕΑ

Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς
Ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών:
Η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Η.Ε.Α. της 23ης  Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.            
Με την παρουσία σας συμβάλλατε στην επίτευξη της απαρτίας και τη συνέχιση της απρόσκοπτης και δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου μας.
Ευχαριστούμε για την προθυμία και τη συνέπειά σας.
Στη  Γενική Συνέλευση αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών οργάνων της ΕΠΗΕΑ, όπως και την εκλογή αντιπροσώπων για το 7ο συνέδριο της ομοσπονδίας μας, Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.
Σας επισημαίνουμε ότι, ένα από τα κύρια στοιχεία που νομιμοποιεί τις δημοσιογραφικές..

Kύριε, κύριε!..

Οταν η Ντόρα σηκώνει το χέρι

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στη σύσκεψη των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας που έγινε υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη λίγη ώρα προτού ο πρόεδρος του κόμματος επισκεφθεί την Τράπεζα της Ελλάδος. Θέμα της σύσκεψης ήταν ποια στάση θα κρατούσε η ΝΔ στη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο πρόεδρος Μητσοτάκης ρώτησε πρωτίστως τη γνώμη των νομικών τομεαρχών, ήτοι των κ.κ. Βορίδη και Δένδια. Και οι δύο μίλησαν νομικά και είπαν ότι η ΝΔ θα πρέπει να πει «ναι» στην Προανακριτική, αλλά... υπό όρους! Ποιοι ήταν οι όροι; Να ζητήσει και αυτή Εξεταστική Επιτροπή για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά εκείνη την ώρα συνέβη το εξής: Η Ντόρα Μπακογιάννη σήκωσε το χέρι της...

Πες ένα «συγγνώμη», ρε γαμώτι…

Όταν ο Κώστας Σημίτης προκαλεί περισσότερο θλίψη παρά οργή

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Άμα βλέπω εγώ πρώτα θέματα στην ειδησεογραφία τον Τσακαλώτο που κάνει «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το στόρι με τον ΕΦΚΑ και τις συντάξεις και τα εφάπαξ (δεν θα πάρω ποτέ…) και τις έρευνες για τον κρυπτόμενο από χωρίου εις χωρίον Αρτέμη Σώρρα, καταλαβαίνω ότι η μέρα είναι ψόφια. Και δεν θα ζωντανέψει ωσότου δούμε κάτι χειροπιαστό από το ζήτημα της αξιολόγησης. Κανονικά χειροπιαστό, όχι φάση χερογλύκανο και Reuters και δεν συμμαζεύεται!
Οπότε, κάθομαι και μαζεύω αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σημίτη. Κι ακούω τη συντριπτική πλειοψηφία οργισμένη για αυτό το παραλήρημα εγωπάθειας που έπνιξε τις οθόνες μας..

Δεν γλίτωσε η Βρετανία από τον ανταποκριτή Θάνο

Ούτε η Βρετανία γλίτωσε από τις δυνατές καταγγελτικές ανταποκρίσεις του Θάνου Αθανασίου.
Xθες τo μεσημέρι στον Real, πρόλαβε σε πιεσμένο ραδιοφωνικό χρόνο –ήταν δεν ήταν τρία λεπτά– να πει γι΄ αυτά που χρωστάει και πρέπει να καταβάλει απερχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία και για τα τέσσερα βασικά πράγματα που είναι υποχρεωμένη να κάνει.
Ούτε η Βρετανία γλίτωσε από τις δυνατές καταγγελτικές
Με το γνωστό σκληρό ύφος του, ανέφερε (χαιρέκακα μου φάνηκε) ότι η Βρετανία δεν θα πετύχει για τις εμπορικές σχέσεις της με την Ενωση κάτι καλύτερο από αυτό που έχουν..

Στασίδι ο Ντινόπουλος

Δεν έχει σημασία πού και σε ποια εκπομπή θα εμφανιστεί ο Αργύρης Ντινόπουλος, αρκεί να μην ξεχαστεί.
Στασίδι, λοιπόν, έχει πιάσει στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Αχάραγα ξεκινάει από το σπίτι του για να σχολιάσει την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα μεταξύ άλλων «ελαφρών» θεμάτων.
Πού θα πάει, θα συγκινηθεί ο αγράμματος δερβέναγας του καναλιού και θα του δώσει..

Ανω - κάτω στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»

Στάση εργασίας για την απόλυση δημοσιογράφου - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τι απαντά το ΔΣ της LEFT MEDIA

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχώρησαν από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ. οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Κανάκη. Μαλιστα οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν ανακληθεί η απόλυση. Από την πλευρά του το ΔΣ της LEFT MEDIA AE ισχυρίζεται ότι «ουδεμία απόλυση υπήρξε στον σταθμό» και πως «η διακοπή της συνεργασίας με ορισμένους εργαζόμενους είναι λογική συνέπεια της λήξης είτε συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεων μαθητείας».
Είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου όπου αναφέρονταν τα εξής:..

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Προβληματισμός για τις κυκλοφορίες

Στο μισό έπεσε η κυκλοφορία της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» μέσα σε μια εβδομάδα και βρέθηκε στην έβδομη θέση. Συγκεκριμένα από Δευτερα σε Δευτέρα έχασε 5.000 φύλλα γεγονός που προκάλεσε δυσθυμία και προβληματισμό στo επιτελείο της εφημερίδας, ενώ και το κυριακάτικό της σημείωσε πτώση 26%. Οι προσδοκίες των επιτελών της νεοεκδοθείσας εφημερίδας ήταν μεγάλες γι αυτό και η απογοήτευση ακόμη μεγαλύτερη (oι ελπίδες τώρα στον Μαραβέγια).
Βέβαια η πτώση είναι αναμενόμενη καθώς με άλλη δυναμική κανει πρεμιέρα μια νεα εφημερίδα και αλλού καταλήγει. Πχ το κυριακάτικο Documento του Κ. Βαξεβάνη ξεκινησε πριν από λίγους μήνες (20 Νοεμβρίου) με κυκλοφορία 41.000 φύλλων για να «σταθεροποιηθεί περί τις 20.000 φύλλα. Η νέα ημερήσια πρωινή εφημερίδα.. 

Σε «Πήγασο» και «Μότορ Όιλ» οι απλήρωτοι του MEGA

Οι εργαζόμενοι του MEGA κλείνουν 9 μήνες απλήρωτοι.  Παραμένουν όμηροι των ιδιοκτητών του σταθμού που έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του το κανάλι. ΄Ενα κανάλι που συνεχίζει να είναι στον αέρα λόγω των εργαζομένων του σταθμού που παρά την οικονομική αλλά και την ψυχική τους εξάντληση προστατεύουν τις δουλειές τους και συνεχίζουν να ελπίζουν. ΄Ομως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.
Οι εργαζόμενοι του σταθμού μαζί με τις Ενώσεις τους, ξεκινούν νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και την επαναφορά του σταθμού στην κανονικότητα.  Απαιτούμε από τους μετόχους του  ΜΕGA την άμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα επιφέρει το..

Οι καναλάρχες δεν θέλουν πόρο για ΕΔΟΕΑΠ, θέλουν μείωση εισφορών!

Τα όσα αναφέρει το νέο έγγραφο του Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ ανατρέπει πράγματι την μέχρι σήμερα διαπραγμάτευση στην 3μερη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις. Το έγγραφο που έχει στη διάθεση του το blog mediatvnews.gr, για πρώτη φορά δεν κάνει λόγο για πόρο υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ! Αντιθέτως, παραπέμπει γενικά και αόριστα σε εισφορές που θα αναλάβουν οι εργοδότες. Κι ενώ σε άλλο σημείο λέει πως αν δεν μειωθούν οι εισφορές των εργοδοτών, δεν έχει νόημα η πρότασή τους!
Πρακτικά ο Π. Κυριακόπουλος μεταφέρει μια νέα πρόταση η οποία όμως δεν είναι όλων των εργοδοτών και είναι υπό την αίρεση της ίδιας της ΕΙΤΗΣΕΕ την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπεί!..

Η Χριστίνα Ψυχάρη διαπραγματεύεται παρουσία Ρέστη...

...με τους Γάλλους του Marie Claire για τα δικαιώματα του περιοδικού!

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΟΛ μεταξύ της Χριστίνας Ψυχάρη και των Γάλλων διευθυντών του Marie Claire παρουσία του Βίκτωρα Ρέστη.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών εν όψει της λήξης του συμβολαίου για τα δικαιώματα του περιοδικού που είχαν παραχωρήσει οι Γάλλοι στον ΔΟΛ!
Ωστόσο απορία προκαλεί πώς είναι δυνατόν οι Γάλλοι εκδότες να συζητούν με έναν χρεοκοπημένο οργανισμό και με τους ιδιοκτήτες του των οποίων οι λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι… Λέγεται μάλιστα ότι η πρόταση της Χριστίνας Ψυχάρη που έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση..

Ο Νίκος Τσαγκρής σχεδιάζει τη νέα «Αυγή»

- Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της εφημερίδας ο γνωστός δημοσιογράφος
- Όμιλο ΜΜΕ της Αριστερας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Μετά την ματαίωση, (για άγνωστους λόγους), το περασμένο καλοκαίρι, του πρώτου εγχειρήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα καθαρά φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης και συγκεκριμένα κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά και τις εξελίξεις στο DOCUMENTO, μετά την αποχώρηση του χρηματοδότη Καλογρίτσα, φαίνεται πως το κόμμα της Αριστεράς αποφάσισε να μείνει σε αυτά που έχει, κάνοντας όμως ένα καλό lifting.
Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ξεκίνησαν ήδη προετοιμασίες για τον «εκμοντερνισμό» της παραδοσιακής εφημερίδας της Αριστεράς ΑΥΓΗ, με «αρχιτέκτονα» τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Τσαγκρή, ο οποίος, μετά απο πρόταση πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,..

ΟΧΙ “μαύρο” στον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση των Βαγγέλη Σπυριδωνίδη και Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, υποψηφίων για το ΔΣ και την εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ αντίστοιχα:

- Να αγωνιστούμε για το αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό μας ταμείο
- Ψήφος ανατροπής στις εκλογές της ΕΣΗΕΜΘ για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι, αύριο Πέμπτη 30/3 πρέπει ΟΛΟΙ να δώσουμε μαζικό παρόν στις κάλπες της ΕΣΗΕΜΘ για την ανάδειξη των εκπροσώπων της στον ΕΔΟΕΑΠ στην πιο κρίσιμη ώρα για το Ταμείο μας.
 Η αποχή θα είναι καταστροφή. Μαζική συμμετοχή λοιπόν στις αυριανές εκλογές, κυρίως από τους ανέργους και συνταξιούχους τους οποίους πετάει απέξω η προοπτική ενός επαγγελματικού ταμείου. Σε πείσμα του κλίματος απογοήτευσης και αποστράτευσης που καλλιεργούν κάποιοι, αλλά και των..

Τράπεζα Αίματος από το Alma Radio

O Alma Radio σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας  (Ε.ΚΕ.Α), δημιούργησε μέσα στο 2017, για πρώτη φορά στην Ιστορία των Ιντερνετικών Ραδιοφώνων, την δική του Τράπεζα Αίματος.
Γίνε και εσύ Εθελοντής Αιμοδότης στέλνοντας mail στο almaradio.aimodosia@gmail.com  και απέκτησε πρόσβαση σε αίμα, για εσένα και τα συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού.
Έλα και εσύ να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο αυτή τη παρέα.
Έλα κοντά σε μια απο κοινού εθελοντική δράση, για..

Οταν ο Σημίτης ζητούσε απολύσεις δημοσιογράφων...

 ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος χθες από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου. Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ αναφέρθηκε σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Σημίτη, φέρνοντας στο «φως» μία συνάντηση του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Θεόδωρου Τσουκάτου, με καναλάρχη, από τον οποίο ζήτησε να απολυθούν τέσσερις δημοσιογράφοι.
«Το 2000 ο κ. Τσουκάτος, το δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη, επισκέπτεται καναλάρχη και του λέει: Αν θέλεις να μπει το κανάλι σου στο χρηματιστήριο, θα απολυθούν οι εξής δημοσιογράφοι,..

Χωρίς (πολλά) λόγια




Το κειμενάκι παραπλεύρως είναι από τη Δεύτερη Σελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» και τη στήλη «Φαληρεύς» του Στέφανου Κασιμάτη, που παλαιότερα έγραφε και την «Πανδώρα» του ΔΟΛ. Ο τίτλος του κειμένου είναι «Δεν έχω λόγια».
Ουτε κι εμείς έχουμε λόγια και φανταζόμαστε το ίδιο συμβαίνει και..

Είναι 99 χρονών και "ζει για να δει το παιδί του πρωθυπουργό"

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αισίως είναι στο 99ο έτος της ζωής του. Του χρόνου θα κλείσει, πρώτα ο Θεός, τα 100. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός και ταυτόχρονα έχει 4 παιδιά, 13 εγγόνια και 13 δισέγγονα. Έχει ζήσει μια γεμάτη, παραγωγική και εξαιρετικά έντονη και ενδιαφέρουσα ζωή. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό ότι ζει και αναπνέει για να δει το παιδί του πρωθυπουργό. Είναι κάτι στο οποίο προσβλέπει. Και είναι κάτι, στο οποίο θα..

Χατζηνικολάου-Σρόιτερ: στο νήμα θα κριθεί ο νικητής

Στο νήμα θα κριθεί ο νικητής των δελτίων ειδήσεων στη ζώνη των 7 για το Μάρτιο, αφού η διαφορά ΑΝΤ1 και ALPHA έως αυτή τη στιγμή είναι οριακή. Συγκεκριμένα το δελτίο με τον Αντώνη Σρόιτερ εμφανίζει ένα ανεπαίσθητο προβάδισμα μερικών δεκαδικών στο σύνολο του κοινού… αλλά σχετικά εύκολα ο Νίκος Χατζηνικολάου μπορεί να το ανατρέψει μέχρι το τέλος της εβδομάδας που κλείνει ο μήνας εάν κερδίσει τις υπόλοιπες ημέρες.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε και το ανανεωμένο..

Διευρύνεται ο όμιλος του Χρήστου Ράπτη

Ο Χρ. Ράπτης με τους editors του iefimerida
Οταν το iefimerida.gr του Χρήστου Ράπτη πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο, τον Μάρτιο του 2011, οι περισσότεροι προεξοφλούσαν την αποτυχία του και έβαζαν στοιχήματα για το πόσο θα αντέξει.
Έξι χρόνια μετά, το iefimerida.gr βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναγνωσιμότητας (και αναγνωρισιμότητας) του ελληνικού internet, με κοντά 4.000.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα κάνοντας πάνω από 70.000.000 pageviews.
Αυτό αναφέρει σχετικό σημείωμα του σάιτ επισημαίνοντας πως σήμερα, το iefimerida.gr απασχολεί περισσότερους από 50 εργαζόμενους ενώ η εταιρεία που το «εκδίδει» είναι κερδοφόρα..

Έκανε τον... Κινέζο ο Σημίτης

Εγωπαθής μονόλογος στον ΣΚΑΪ
Πολλά λόγια, ελάχιστες απαντήσεις στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Όλα σωστά, όλα μετρημένα, όλα μπροσθόβαρα. Έτσι όμορφα κι ωραία τα περιέγραψε ο Κώστας Σημίτης ότι γίνανε στη δική του την οκταετία, παρά τις πιέσεις από το εξωτερικό και τους κακούς τους Τούρκους και τη διεθνή συγκυρία. Κι ύστερα ήρθε η λαίλαπα!
Ήρθε ο κακός άνθρωπος ο Καραμανλής, ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου που ήταν όλο στο ήξεις αφήξεις, ήρθαν οι μετέπειτα που τα κάνανε μπάχαλα στις κάθε είδους διαπραγματεύσεις. Κι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η μαμά Ελλάς είναι να γίνουν εδώ και τώρα εκλογές, επειδή έτσι λένε οι δημοσκοπήσεις. Κι αφού το λένε οι δημοσκοπήσεις πρέπει να είναι και σωστό, γιατί οι..

Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF...

...για τα παιδιά που πεινούν –  Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η Ελληνική Ραδιοφωνία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, διοργανώνει Μεγάλο Ραδιομαραθώνιο με θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει δίπλα μας ή μακριά μας – Δώσε ζωή και ελπίδα στο παιδί», την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017.
Ο Ραδιομαραθώνιος, θα φιλοξενηθεί από τις συχνότητες της ΕΡΑ (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, ΕΡΑσπορ, Kosmos και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς, καθώς επίσης και από τη Φωνή της Ελλάδας για όλο τον κόσμο), ενώ θα συμμετάσχουν και δεκάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλη τη χώρα.
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στη Στοά του Βιβλίου..

«Ασύνταχτοι» στο… απόσπασμα!

Πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά!
Παραπομπή στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜ-Θ μιας ολόκληρης συνδικαλιστικής παράταξης!

H αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των κινημάτων («κινημάτων» σε εισαγωγικά κατά την ίδια) που βαρύνονται(!) με τις ματαιώσεις πλειστηριασμών (αυτό κι αν είναι ειδεχθές έγκλημα!) και ο διάχυτος άκρατος πόθος να φιμωθεί η ανεξάρτητη φωνή του «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» (ως «ενοχλητικής» συνδικαλιστικής παράταξης της ΕΣΗΕΜ-Θ και ως μαχητικής ιστοσελίδας –www.asyntaxtostypos.org - στον χώρο των εργαζομένων στα ΜΜΕ), φαίνεται να οδήγησε τη δημοσιογράφο και μέλος του προεδρείου του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ Μαρούλα Πλήκα στην ολισθηρή απόφαση παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενός μέλους μας αλλά και… δυνητικά ολόκληρης της συνδικαλιστικής μας συλλογικότητας!!!
Σύμφωνα με το «σκεπτικό» της, ο παραπεμπόμενος συνάδελφός μας φέρεται –κατά την ίδια- να..

Κάθε ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ διαθέτει πλέον δικό του Μέσο

Η ποδοσφαιροποίηση του Τύπου και η στοιχηματοποίηση των ΜΜΕ. Σε αυτές τις δυο έννοιες, θεωρούμε πως μπορεί να συνοψιστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στα ΜΜΕ με τις νέες κινήσεις και τις αναμονές για μεγαλύτερες τοποθετήσεις στον πάντα ισχυρό χώρο των μίντια.
Κάθε ιδιοκτήτης μεγάλων ΠΑΕ διαθέτει πλέον το δικό του Μέσο, καταρχήν έντυπο και επεκτάσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα και σχεδόν ολοκληρωτικό έλεγχο σε δεκάδες ιντερνετικά sites. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης της ΠΑΕ Ολυμπιακός ελέγχει το συγκρότημα των «Παραπολιτικών» του Γ. Κουρτάκη που διαθέτει και αθλητικό φύλλο, ραδιοφωνικό σταθμό και sites, ενώ μέσω της εταιρείας..

«Στην φρικαλέα φακλάνα της ξεπεσμένης δημοσιογραφίας»

Ο ιδιοφυής προβοκατέρ Λεό είχε κάνει το εξής (και ήμουν εκεί και το είδα με τα μάτια μου):
Ο Μακαρίτης Οδυσσέας Χατζόπουλος, εκδόσεις Κάκτος, είχε ψιλοϋποχρεώσει τον Λεό να γράψει αφιερώσεις στα αντίτυπα που θα έστελνε ο Κάκτος (τότε τρανός mainstream οίκος) σε δημοσιογράφους και προσωπικότητες. Ο Λεό αρνιόταν. Ο Χατζό επέμενε. Ο Λεό ενέδωσε. Έγραψε αφιερώσεις και υπέγραψε. Με μαρκαδόρο, όπως σχεδόν πάντα.
Ύστερα από μερικές ημέρες ξέσπασε σκάνδαλο, στον μικρό καλό μας χώρο του βιβλίου. Γιατί; Διότι ο Λεό είχε γράψει εντελώς προβοκατόρικες αφιερώσεις, του στυλ:..

Οταν ο Τσίμας έθεσε ερωτήσεις που κανείς δεν τόλμησε

Φίλος αναγνώστης σταχυολόγησε, από τα social media, σχόλια για την μεταμεσονύκτια συνέντευξη του Κ. Σημίτη στον ΣΚΑΪ και στους Παύλο Τσίμα και Σία Κοσιώνη (μας έστειλε και τα σκίτσα του Σπύρου Δερβενιώτη):
 ***
 ΣΗΜΙΤΗ: μια κουβέντα μόνο ΞΑΝΑΚΡΥΨΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ !!! Και μη μιλάς άλλο .Ο εκσυγχρονισμός σου σάπισε, διέφθειρε και ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ... (Παύλος Πολάκης)
 ***
 Μετά από το ανελέητο σφυροκόπημα 90 λεπτών ο Παύλος Τσίμας του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα:  Διατηρείται έναν κόκκο αισιοδοξίας; (Dimitris Soultas)
 ***
 __ "Για την κρίση φταίει η έλλειψη Διαφωτισμού στην Ελλάδα, η Τουρκοκρατία ή..

Συνάντηση Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Δημοσιογράφοι,φωτορεπόρτερς και τεχνικοί,που γεννήθηκαν ή κατάγονται απο την Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι,θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 στην Αθήνα.
Σκοπός της συνάντησής η εγγραφή στο νεοσύστατο Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων και η ενημέρωση των μελών για τους σκοπούς και τις δράσεις του.
Στον Σύλλογο μπορούν να εγγραφούν δημοσιογράφοι, αθλητικογράφοι της τηλεόρασης, των sites, των ραδιοφώνων, των περιοδικών, των εφημερίδων, από γραφεία τύπου, φωτορεπόρτερς..

Η ζωή ως κλειδαρότρυπα

"Ποια είναι η γυμνή πίσω από τον Αγγελόπουλο". Αυτό είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα στα μισά από τα ενημερωτικά site που επισκέφθηκα. Ένα θέμα από το Survivor (πάνε τα χρόνια και οι καιροί που όταν λέγαμε "Αγγελόπουλος" εννοούσαμε τον σκηνοθέτη) όπου δεν υπάρχει "γυμνή", αλλά μια γυναικεία φιγούρα που θα μπορούσε να είναι γυμνή.
Όπως και να 'χει "ο Αγγελόπουλος και η "γυμνή" φέρνουν κλικ και τα κλικ είναι πολλά. Και είναι πολλά γιατί το κοινό είναι αχόρταγο και έχει το μπανιστήρι σε πολύ υψηλή θέση στα ενδιαφέροντά του.
Θέματα "για να ξεσκάσεις", θέματα "ανάλαφρα", θέματα- μη θέματα για ένα κοινό εκπαιδευμένο να ακολουθεί μη ειδήσεις.
Ένα κοινό που βλέπει ένα reality με οπαδική συμπεριφορά. Μια βόλτα στα social media θα σε..

Γυρίζει σελίδα η «Πατρίς» του Ηρακλείου

Τι αλλάζει στην ιστορική εφημερίδα της Κρήτης

Μια από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, η "Πατρίς" του Ηρακλείου, αλλάζει σελίδα. Και μπαίνει σε μια νέα εποχή με στόχο ,όμως, να παραμείνει έγκυρη και σοβαρή ,όπως είναι από το 1946, που την ίδρυσε ο αείμνηστος Αθηναγόρας Μυκωνιάτης.
Η εφημερίδα ,που μετά τον Αλέκο Μυκωνιάτη πέρασε στα χέρια της τρίτης γενιάς- εκδότης σήμερα είναι ο εγγονός του ιδρυτή, ο Αθηναγόρας (Ακης) Μυκωνιάτης - και σύντομα... στην τέταρτη γενιά, όπως όλα δείχνουν, παραμένει ένα ισχυρό brand name στον χώρο του Τύπου.
Στην ιστορική φημερίδα αλλάζουν και θα αλλάξουν πολλά ακόμη. Με πρώτη τη..

Με το πόδι στο δόκανο

Τώρα διαπραγματεύσου!
Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης* 

Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010, αποφράδα χρονιά του μνημονίου, σήμερα πάνε σχολείο –στην πρώτη ή τη δεύτερη τάξη του Δημοτικού. Εκείνη την εποχή οι εταίροι μάς φόρεσαν το πρώτο μνημόνιο, διέσωσαν τις τράπεζές τους από τα τοξικά ομόλογα, βύθισαν τις δικές μας, τσάκισαν τα ασφαλιστικά ταμεία, άκουσαν δια στόματος της ελληνικής Βουλής το «ναι σε όλα!» και άρχισαν οι σχοινοτενείς διαπραγματεύσεις. Από τότε πέρασαν κυβερνήσεις μονοκομματικές, τρικομματικές, τεχνοκρατών, δεξιές και αριστερές, τα παιδιά μεγάλωναν, όπως και τα χρέη, και οι διαπραγματεύσεις ακόμα συνεχίζονται.
Επτά χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι παγιδευμένη με το πόδι στο δόκανο και δεν μπορεί να..

Μιντιάρχης στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων

- από το katalipsiesiea

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το κείμενο – καταγγελία εργαζόμενων στον όμιλο Real Group:
"Το μισθό του Δεκεμβρίου του 2016 έλαβαν σήμερα οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους του ομίλου Real Group και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της διοίκησης οι υπόλοιποι θα λάβουν αύριο τα δεδουλευμένα τους. Τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση αρκετών υπαλλήλων, όλων των ειδικοτήτων είναι δραματική κυριολεκτικά, το λογιστήριο είναι εξαφανισμένο αφού δεν απαντάει σε email και τηλέφωνα. Μάλιστα σε ελάχιστες περιπτώσεις και αφού έχουν προηγηθεί συνεχείς οχλήσεις, έχουν τελικά δοθεί κάποια μικροποσά από τους οφειλόμενους μισθούς.
Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η διοίκηση των επιχειρήσεων του πολύ γνωστού..

Αγωνίες...

Θεέ μου βόηθα με.
Είμαι σε καφέ και δίπλα μου ακούω μαντραχαλά να δηλώνει στην σερβιτόρα για το survivor:
Αφού κερδίσαμε χθες την ασυλία, δεν φοβάμαι τίποτα!!!
Και αυτή απαντάει:
Δεν άντεχα από την αγωνία να δω την δοκιμασία, έβαλα την φίλη μου να παρακολουθεί το σκορ. Ευτυχώς κερδίσαμε και μπόρεσα να κοιμηθώ ήσυχη...