ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΟΝΝΕΔ και Πορτοσάλτε: Από το «Πάρτη με 6» στα debates!

Εδώ και λίγα χρόνια (από το 2011), η ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας)  «στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων» όπως έλεγε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Τα θέματα, ενδεικτικά, «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;», «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;» φανέρωναν και τους προσανατολισμούς της «γαλάζιας παράταξης».
Η δομή του debate περιλαμβάνει δεκάλεπτες εισηγήσεις από δύο ομιλητές, και κατόπιν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες δίνεται η δυνατότητα στους ομιλητές να απαντήσουν εντός 2 λεπτών. Έπειτα από κάθε τοποθέτηση το κοινό εκδηλώνει την ικανοποίησή του από την απάντηση μέσω μπλε και κόκκινων καρτών. Ουσιαστικά..

Οταν ο Κ. Γιαννακίδης διαβάζει «Καθημερινή» και μελαγχολεί

Μου συμβαίνει πάντα με την Καθημερινή της Κυριακής, πρώτα στα χέρια και μετά δίπλα μου, λες και έχει αποκάμει και αυτή.
Τελειώνω το πρώτο τμήμα του φύλλου και αρχίζω το δεύτερο, με τις τέχνες, τα πολιτιστικά και τα βιβλία. Και διαβάζω για παραστάσεις που χάνω, βιβλία που ακόμα και αν τα αποκτήσω, δεν θα βρω τον χρόνο να τα διαβάσω. Εκδηλώσεις στη Στέγη ή άλλου που θα ήθελα να δω και δεν βλέπω ποτέ.
Και μετά λέω ότι θα έρθει το Σάββατο - εκείνο που δεν θα έχω βάρδια- και θα κάνω το ένα ή το άλλο. Με ξεβράζει όμως ξέπνοο η εβδομάδα και λέω ότι δεν κατεβαίνω κέντρο ή έχει μείνει πίσω η μία ή η άλλη δουλειά, υποχρέωση και πάει λέγοντας.
Και κάθομαι πάλι τώρα, ξεφυλλίζω την Καθημερινή και ομολογώ αυτό που με συνέπεια και..

Μια απάντηση αλλά πολλά ερωτήματα για την κυρία Ράικου

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης*

Είναι δύσκολο πράγμα να προσπαθείς να πραγματοποιήσεις ηρωική έξοδο, όταν σε έχουν πιάσει με τη γίδα στην πλάτη. Είναι βαριά η γίδα και μάλλον γελοίο το θέαμα

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, λίγο πριν κυκλοφορήσει το Documento με τις αποκαλύψεις πως… ξέχασε να παραδώσει στην Ανάκριση στοιχεία για το Γιάννο Παπαντωνίου και το Θωμά Λιακουνάκο, έστειλε επιστολή παραίτησης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Όσο και η αποκάλυψη θα έλεγα.
1. Η κυρία Ράικου δεν αφιερώνει ούτε μια λέξη για να απαντήσει στην ουσία των αποκαλύψεων. Ξέχασε και γιατί ξέχασε να στείλει κάτι χιλιάδες έγγραφα στην Ανακρίτρια; Υπάρχει ή όχι..

Ζαλάδες και προσδοκίες στον ΔΟΛ

Εν αναμονή ειδικού διαχειριστή στη Μιχαλακοπούλου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όπως ακριβώς το διαβάσατε στον τίτλο: Ημέρες ζαλάδας και προσδοκιών ζούνε αυτή την εποχή στη Μιχαλακοπούλου. Αφενός γιατί έχει ομαλοποιηθεί η μισθοδοσία και έχουν πέσει τρία δεκαπενθήμερα «ζεστά» στις τσέπες των εργαζομένων και αφετέρου διότι οσονούπω, εντός του προσεχούς δεκαημέρου, αναμένεται η άφιξη του ειδικού διαχειριστή στο κτίριο. Άλλο τώρα αν θα του πάρει κάναν μήνα ακόμη για να διαβάσει τα δικόγραφα, να ενημερωθεί πλήρως και να χαράξει πορεία για το «συγκρότημα»…
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ απολαμβάνουν, έστω και προσωρινά, την ηρεμία τους. «Πρέπει να είναι οι καλύτερές μας ώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», μου είπε ένας εξ αυτών,..

Ουδεμία (μετοχική) σχέση

Από την εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Αγαπητοί Zoornalistas,
Σε διευκρίνιση προγενέστερης ανάρτησής σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΄΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.΄΄ ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την εταιρεία που εκδίδει τη νέα εφημερίδα ΄΄Ελευθερία στην Ενημέρωση΄΄, στην οποία ευχόμεθα καλή επιτυχία, όπως και σε κάθε άλλη έντιμη και υγιή προσπάθεια στον χώρο του ημερήσιου τύπου.
Εκ της Α.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Σημ. zoornalistas: H κυκλοφορία της εφημερίδας "Ελευθερία στην Ενημέρωση" δεν έχει γίνει γνωστή καθώς δεν δημοσιοποιείται από τα πρακτορεία διανομής. Οσο για την άλλη «Ελευθερία»..

Ψήφος Ανατροπής στις εκλογές για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Aνακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Μετά από τόσα χρόνια, ο καθένας μας ξέρει πια καλά:
  •  Ποιοι έχουν οδηγήσει τον ΕΔΟΕΑΠ στα βράχια, ληστεύοντας τα αποθεματικά (δηλαδή τον ιδρώτα μας) μέσω του «κουρέματος», περιορίζοντας δραματικά τα έσοδα με τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας και τις μειώσεις των μισθών για τους υπόλοιπους, με τη μη απόδοση εισφορών που έχουν παρακρατηθεί ή ακόμη και με την απαλλαγή από αυτές και φυσικά με την κατάργηση του αγγελιοσήμου.
  •  Ποιοι μας έταζαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και «συνταγές» που δήθεν θα έφερναν..

Οι εκλεκτοί του Ψυχάρη και τα χρυσά συμβόλαια

Στη Βουλή η προκλητική αγωγή κατά των απλήρωτων εργαζομενων του ΔΟΛ 

«H εργοδοσία στρέφεται κατά δεκάδων εργαζομένων του ΔΟΛ, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη (22/3/17)». Αυτό αναφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την αγωγή της πλευράς Ψυχάρη σε βάρος εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν ότι η αγωγή κατατέθηκε προκειμένου να αποφύγει ο Οργανισμός την καταβολή των δεδουλευμένων και ρωτούν την υπουργό Εργασίας, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει «ώστε να προστατευτεί το δικαίωμα..

Οικονομική στενότητα και στην Ναυτεμπορική...

Οικονομική στενότητα φαίνεται πως αντιμετωπίζει και το συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής» καθώς η εργοδοσία δεν κατάφερε να καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους .Οπως γράφουν τα «Παραπολιτικά» είναι έκδηλη η ανησυχία των εργαζομένων, παρά τα καθησυχαστικά μηνύματα της οικογένειας Αθανασιάδη που διαμηνύει πως όλα είναι υπό έλεγχο...
Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση αναζητά εδώ και καιρό έναν στρατηγικό επενδυτή.. 

Κοντονής: Ασύνδετοι οι ισχυρισμοί της Ράικου

...στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής». Αυτό επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο θέμα της υποβολής παραίτησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου (δείτε ΕΔΩ).
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «εύλογα ερωτηματικά που προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράικου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας (του Documento) » και τόνισε:..

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ν. Κοτζιάς: Aγεωγράφητοι οι συντάκτες των Νέων

Συνεργάτες του Νίκου Κοτζιά σχολίασαν με καυστικό τρόπο, ότι «τόσο οι συντάκτες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ όσο και τα στελέχη της αντιπολίτευσης που έχουν κάνει δηλώσεις σε βάρος του δεν έχουν καν διαβάσει τις δηλώσεις σχετικά με τις επαφές του υπουργού στις ΗΠΑ».
«Βέβαια», επισήμαναν οι ίδιοι, «η εκστρατεία παραπληροφόρησης συνεχίζεται και μαζί με αυτήν η αποσιώπηση της πραγματικότητας. Για μια ακόμη φορά η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, συνεχίζει να «φιλοξενεί» ανακρίβειες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του κ. Κοτζιά και αλλοιώνει, προβάλλοντας αποσπασματικά, τη δημόσια δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ». Όπως αναφέρουν,..

Ο τεμπέλης πρόεδρος...

Τι άλλο θα δούμε...
 Ο παλιός, ο επικεφαλής της επικοινωνίας του ομίλου, τα χώνει στον νέο. Μόνο που ο νέος, είναι ο πρόεδρος του ομίλου και ανέλαβε την θέση του πριν το... ατύχημα.
Σε έμπιστούς του ο παλιός και κυρίως στους δικούς του, δηλαδή σε δημοσιογράφους και επικοινωνιολόγους, λέει διάφορα για τον τεμπέλη και δημοσιοσχεσίτη πρόεδρο και τους δίνει..

«Μια αυτονόητη απάντηση για τον Γρηγόρη Ψαριανό»

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 23.3.2017 για τις τοποθετήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική διαρροή» αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση της Βουλής την οποία απασχόλησε η επικαιρότητα.
Αυτό αναφέρει η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Κατερίνα Βλαχοδήμου, σε επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλοντας επίθεση από τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό που αναφερόμενος σε ρεπορτάζ της έκανε λογο για «φιλοκυβερνητική διαρροή»  ισχυριζόμενος ότι έγινε «μοντάζ» για το ΑΠΕ..

Φανατικοί

 ...εξ ημετέρων

Γιατί έχω την αίσθηση ότι κάποιοι
ραδιοφωνικοί παραγωγοί ή συνεργάτες
του Σκάι νιώθουν την υποχρέωση
(πιθανόν χωρίς ουδείς να τους το έχει ζητήσει)
να δηλώνουν –έτσι, ξεκούδουνα και άσχετα–
 ότι βλέπουν φανατικά..

H αγωνία του Μανώλη Κοττάκη...

Ο δημοσιογράφος, και εσχάτως διευθυντής της εφημερίδας “Εστία”, Μανώλης Κοττάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρεται  σε κάποιους στην οδό Πειραιώς στους οποίους  προκάλεσε ενόχληση με ρεπορτάζ και άρθρα του και οι οποίοι επιχείρησαν, λέει, να τον εμπλέξουν στο εσωκομματικό παιχνίδι της ΝΔ με καραμανλικούς, μητσοτακικούς κλπ.
Οπως αναφέρει o Kοττάκης, παλαιός συνεργάτης του στο «Βήμα» προσφέρθηκε να μεταδώσει τη δυσφορία κάποιων στην οδό Πειραιώς επειδή ο «καραμανλικός Κοττάκης» αποκάλυψε ότι ο Σόιμπλε ζήτησε από τον Μητσοτάκη να ψηφίσει τα μέτρα που αργά ή γρήγορα θα έρθουν προς έγκριση στο Κοινοβούλιο.
Στο άρθρο του ο Κοττάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κάποιον να του λέει τι να γράφει και..

Καταγγέλλει αυτούς που καταγγέλλουν

Η απάντηση του Documento στην Ελένη Ράικου

Το Documento απαντάει στα όσα αναφέρει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου στο έγγραφο παραίτησής της (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη. Aναλυτικά:
"Η κυρία Ράικου ανήκει στο club εκείνο, που αρέσκεται να απαντά σε δημοσιεύματα πριν ακόμα κυκλοφορήσουν…
 Έτσι, τουλάχιστον, έκπληξη προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Documento, επίθεση που συνοδεύτηκε και από την υποβολή παραίτησης, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, σύμφωνα με το οποίο ανακρίτρια την έχει καταγγείλει επισήμως, ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που..

Ραχήλ, φτώχεια και φιλότιμο

Όταν ένα ακόμη κόμμα έρχεται να διεκδικήσει την ψήφο μας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης


Κι ενώ η χώρα δονείται από το Survivor και την αποχώρηση της Σόφης Πασχάλη (συγχωρέστε με, δεν την γνωρίζω), ο Σόιμπλε επιμένει να μας γδέρνει αργά αργά (με το νυχοκόπτη!), ένας τύπος στη Θεσσαλονίκη, διευθυντής της ΟΝΝΕΔ παρεμπιπτόντως, θεώρησε καλό να βρίσει χυδαία την Σία Αναγνωστοπούλου (και πολύ ορθώς η Νέα Δημοκρατία του πήρε το σκαλπ), ο Γερούν κάνει κο-κο-κο μπας και ξεχαστεί το ρατσιστικό και μισογυνικό παραλήρημά του (δεν θα ξεχαστεί..

Παραιτήθηκε ξαφνικά(;) η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

Το δημοσίευμα για Γιάννο και Λιακουνάκο
- Το δημοσίευμα του Documento για Γιάννο και Λιακουνάκο 
- Ελένη Ράικου: Με στοχοποιούν για το σκάνδαλο της Novartis

«Το κεντρικό και ισχυρό πρόσωπο στην Εισαγγελίας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς, η ίδια η Προϊσταμένη Ελένη Ράικου, αναφέρεται σε επίσημες καταγγελίες, ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούν προμήθειες οπλικών συστημάτων».
Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημεριδας Documento, με αποτέλεσμα η Ελένη Ράικου να υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Η Ελένη Ράικου σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, υπέβαλε αίτημα άμεσης αντικατάστασης της από την υπόθεση της Novartis,..

Γιατί οι Λάτσηδες μπαίνουν στα media

Πολύ χρήµα για πλούσιο πρόγραµµα κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό στον ΣΚΑΪ, σε σηµείο που παλαιός παραγωγός -συνεργάτης του οµίλου οδύρεται σήµερα λέγοντας: «Εµείς είµαστε µε ψίχουλα και τώρα άνοιξαν ο κάνουλες»!
Το µυστήριο της οικονοµικής ευµάρειας το λύνουν κάποιες πληροφορίες που θέλουν τους Λάτσηδες να µπαίνουν πλαγίως στο µιντιακό παιχνίδι.
Οχι διότι «καίγονται» ιδιαίτερα, αλλά διότι..

«Eίστε τοξικοί, ρε!»

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ:
Και όμως, αγαπητέ Παναγιώτη από τα Σεπόλια, παρά την αμφιβολία που εκφράζεις στο συνοδευτικό σου σημείωμα, διάβασα με ενδιαφέρον όλο το οργισμένο γράμμα σου –και τις 12 πυκνογραμμένες σελίδες που δεν αφορούν μόνο αθλητικά, αλλά πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Σε πολλά συμφωνώ, σε πολλά διαφωνώ και με αρκετά από αυτά που θίγεις (και τα πολιτικά) έχω ασχοληθεί –μάλιστα σε κάποια με πνεύμα που είναι κοντά στο δικό σου. Βρίσκω εύστοχη πιστολιά (στον κρόταφο!) εκείνο το «είστε τοξικοί, ρε!» που γράφεις για..τους δημοσιογράφους. Μαζί σου! Αλλά είμαι χώρια στο..

Πόσα θες να μας τρελάνεις;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Προσπαθείς να ηρεμήσεις και δεν σ' αφήνουν. Ο πολύς κύριος Τόμσεν ξαναχτύπησε. Τούτη τη φορά εκτόξευσε τις πομπώδεις προβλέψεις του και τις κατηγορίες του κατά των ελληνικών κυβερνήσεων σε ημερίδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είπε ανάμεσα σ' άλλα:
- «Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του Ακαθόριστου Εγχώριου Προϊόντος»
Τόσο μεγάλη λοιπόν η επιτυχία των προγραμμάτων, στη σύνταξη των οποίων, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε αποφασιστικό για να μην πω καθοριστικό ρόλο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Βεβαίως πριν απ' αυτόν άλλα κορυφαία στελέχη του Δ.Ν.Τ είχαν παραδεχτεί ότι έγιναν..

Η αφλογιστία του Κυριάκου και οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπεύσεις

Μπορεί να πέφτω κι έξω, αλλά δεν θυμάμαι άλλη εποχή που να πέφτουν οι δημοσκοπήσεις κατά ριπάς, όπως από τη στιγμή που ο Κυριάκος έπαθε εκλογικά πυρετό. Και μια, και δυο, και τρεις την εβδομάδα. Σε ξέφρενο ανταγωνισμό, και με πανηγυρικούς τίτλους, για την κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συντριπτική παράσταση της ήττας του, τον Μητσοτάκη απείρως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το κακό το ριζικό μας. Έτσι που να έχεις την εντύπωση, καθώς σφυρίζουν τα ποσοστά στ’ αφτιά σου, ότι δεν πρόκειται για δημοσκοπήσεις, αλλά για...

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Οι Ολλανδοτσολιάδες του Γερούν

Όταν ο ξεφτίλας Ντάισελμπλουμ βρίσκει συμμάχους εν Ελλάδι

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πρώτα πρώτα να δώσουμε έναν πόντο στον Βασίλη Κικίλια. Πολλές φορές έχει προσφέρει αφορμές για χιουμοριστικά και καυστικά σχόλια με τις δηλώσεις του, αλλά χτες πέτυχε διάνα. Αντανακλαστικά τσάκαλου επέδειξε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ήταν ο πρώτος εξ Ελλάδος πολιτικός, κάποιου βεληνεκούς πολιτικός τέλος πάντων, που βγήκε και ξέχεσε τον Ντάισελμπλουμ. Δεν συμφωνώ απολύτως με τη δήλωσή του και τον τόνο της, οφείλω ωστόσο να του αναγνωρίσω την έγκαιρη παρέμβαση. Όπως οφείλω να αναγνωρίσω ότι η Σία

Από το Βήμα 99.5 στον Flash 96 ο Άρης Ραβανός

Μια ακόμα «μεταγραφή» του ραδιοσταθμού Flash 96. Μετά την ένταξη της Κατερίνας Ακριβοπούλου στο δυναμικό του, η οποία ανέλαβε το μεσημβρινό μαγκαζίνο του Flash 96, στο ραδιοσταθμό ξεκίνησε εκπομπές και ο Άρης Ραβανός.
Ο δημοσιογράφος του Βήμα FM μετακινήθηκε από το (αποψιλωμένο) ραδιόφωνο του Συγκροτήματος και ανέλαβε το καθημερινό 12-2.
Ο Άρης Ραβανός ήταν μέχρι πρόσφατα ο ένας εκ των ραδιοφωνικών παρτενέρ του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, τις ίδιες ώρες στον Βήμα 99.5. Πλέον ενισχύει το πρόγραμμα του Flash 96, αντικαθιστώντας τους..

Οι πωλήσεις των εφημερίδων και οι καταγγελίες για «καπέλα»

Οι κυκλοφορίες την Κυριακή (19/3) και την Δευτέρα (20/3) - Τα επίσημα στοιχεία

Δευτέρη σε κυκλοφορία μετά «Τα Νέα» ήταν τελικά η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» την Δευτέρα που μας πέρασε.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων διανομής Τύπου η «Ελευθερία του Τύπου» πούλησε τη μεν Κυριακή (πρώτη ημέρα που βγήκε στα περίπτερα) 38.320 φύλλα την δε Δευτέρα 11.290 φύλλα περνώντας στη δεύτερη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες.
Πρώτη σε πωλήσεις τη Δευτέρα ήταν η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» με  12.820 φυλλα και τρίτη η «Δημοκρατία» με 9.290.
Οι πωλήσεις των εφημερίδων αποτελούν αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στους εκδότες καθώς αρκετοί είναι αυτοί που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες για «καπέλα»  δηλαδή για τεχνητή..

Το λάθος της «Ελευθερίας» του Μαρινάκη

Είναι απορίας άξιον. Πως τόσο έμπειροι και καταξιωμένοι άνθρωποι του τύπου και πως τόσο ισχυροί και φτασμένοι επιχειρηματίες διαπράττουν τόσο φθηνά και σημαντικά σφάλματα. Το έκαναν το μοιραίο λάθος στην "Ελευθερία" του Βαγγέλη Μαρινάκη
Ξεκίνησαν Κυριακή, μπέρδεψαν τον κόσμο ο οποίος νόμισε ότι η εφημερίδα είναι εβδομαδιαία και συγκεκριμένα κυριακάτικη, χάθηκε το μήνυμα της ημερήσιας έκδοσης της (λάθος τεράστιο και της διαφημιστικής εταιρείας του ομίλου) και έτσι Δευτέρα, Τρίτη η κυκλοφορία έπεσε χαμηλά. Όχι ότι έσκισε την Κυριακή..   
***
Σαν τους "Αδέσμευτους Τύπους" Θυμάστε τον "Αδέσμευτο του Μήτση" και τον "Αδέσμευτο..

Από 75 ευρώ σε 27 άνεργους δημοσιογράφους

Πρόσκληση συμμετοχής ανέργων στις εκλογικές διαδικασίες του ΕΔΟΕΑΠ

Είκοσι επτά (27) συνολικά ανέργοι θα απασχοληθούν κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ, που θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29 και στις 30 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Ενωσης.
Η αποζημίωσή τους αποφασίστηκε να είναι εβδομήντα πέντε (75) ευρώ συνολικά, για όλη τη διαδικασία.
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα απασχοληθούν συνολικά είκοσι επτά (27) άνεργοι δημοσιογράφοι κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Συγκεκριμένα, εννέα (9) άνεργοι θα..

Ο ασύμμετρος πόλεμος συνεχίζεται...

'Εχουμε και λέμε: 5 νεκροί, 40 τραυματίες από την επίθεση στην καρδιά του βρετανικού λέοντα, του πολιτικού συστήματος και της τουριστικής βιομηχανίας του Λονδίνου.
Μεταξύ των νεκρών ο οδηγός του ΙΧ που θέρισε πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ ενώ επιχείρησε να φτάσει στη Βουλή.
Το χτύπημα μοιάζει πολύ με εκείνα στις Κάννες και στο Βερολίνο από τζιχαντιστές. Άγνωστο ακόμα το επίπεδο οργάνωσης.
Δεν πρόκειται όμως για τον εικονιζόμενο ισλαμιστή που παραμένει στη φυλακή, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του αναγκάζοντας πολλά κανάλια και sites να αποσύρουν σχετικές..

Εκδότες στα νιάτα τους

Ο Νικολαΐδης έκανε το Φως στα 30 του. Ο Καραγιαννίδης τον Φίλαθλο 30κάτι. Ο Χ. Λαμπράκης κληρονόμησε και ανέλαβε τον ΔΟΛ στα 23 του. Ο Ψυχάρης έγινε διευθυντής στο Βήμα στα 38 του. Μέσα και Οργανισμοί έγιναν μεγάλοι, πολύ μεγάλοι, με τιμονιέρηδες μικρούς, νέους ανθρώπους, που εξελίχθηκαν σε Γίγαντες. Κάπου στην πορεία το (ξε)χάσαμε. Και είδαμε πού φτάσαμε... Το γράφω κυρίως για τους μικρούς. Για να μάθουν, αν δεν ξέρουν. Και για να τολμήσουν. Όπως τόλμησαν άλλοι και πέτυχαν. Αλλά και να αποτύχουν, δεν τρέχει κάστανο. Μικροί είναι, ευκαιρίες θα βρουν και άλλες..

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Εκτός ΑΝΤ1 ο Τζώνη Καλημέρης

Τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Τζώνη Καλημέρη ανακοίνωσε με μια λιτή ανακοίνωση, μόλις 12 λέξεις, ο ΑΝΤ-1 χωρίς αναφορές στο τι οδήγησε στην οριστική ρήξη και δίχως τις καθιερωμένες... ευχαριστίες για τη συνεργασία.
Ο Τζώνη Καλημέρης από το Νοέμβριο του 2014 ήταν εντεταλμένος σύμβουλος περιεχομένου του ομίλου ΑΝΤ-1 και σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και καιρό υπήρχαν έντονες διαφωνίες του σχετικά με τις κινήσεις του τηλεοπτικού σταθμού.
Υπήρχε διαφορά... φιλοσοφίας όπως λένε με τη διοίκηση και παρά τις προσπάθειες που έγιναν το χάσμα τελικά δε γεφυρώθηκε με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η οριστική διακοπή της συνεργασίας τους. Για τη θέση του προσωρινά όπως λέγεται συζητείται μεταξύ άλλων το όνομα του..

Αγωγή Ψυχάρη κατά εργαζομένων του Βήμα FM

Ζητά να σταματήσουν τις επισχέσεις εργασίας, και να του πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα!
 
Την ίδια στιγμή που όλος ο ΔΟΛ είναι εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την «ειδική διαχείριση» του Συγκροτήματος, ο Σταύρος Ψυχάρης στρέφεται για μια ακόμα φορά εναντίον των (πρώην;) εργαζομένων του.
Στο στόχαστρό του, αυτή τη φορά, είναι 13 εξ αυτών οι οποίοι εργάζονται στο Βήμα 99.5 και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας - εναντίον των Παπαστάθη, Παπαπαναγιώτου, Γελασάκη, Μπόλια, Κολτσίδα, Σαουλίδου, Περδικάρη, Διακόπουλο, Δρούτσα, Σκιαδά, Ψαρίδη κ.ά. . Με την αγωγή του, ο εκδότης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι έχει καταβάλλει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δύο μισθούς σε δύο δόσεις, μαζί με το δώρο..

Με μεγάλο τιράζ η «Ελευθερία του Τύπου»...

...και γεύμα για το προσωπικό σε  ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Πειραιά

Χαμηλές πωλήσεις - τουλάχιστον χαμηλότερες του αναμενόμενου- σημειώνονται τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου». Θυμίζουμε ότι την πρώτη ημέρα το κυριακάτικο φύλλο του Χρίστου Μουλίνου πούλησε περί τις 38.000 φύλλα πανελλαδικά. Τι επόμενες ημέρες και παρά το γεγονός ότι το τιράζ – τηρουμένων των αναλογιών, εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα, οι πωλήσεις ήταν χαμηλές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24, Δευτέρα και Τρίτη, το τιράζ λέγεται ότι κινήθηκε πέριξ των 40.000 φύλλων, με αποτέλεσμα η εφημερίδα να έχει δυναμική παρουσία στα σημεία πώλησης σε..

Τον έφαγε το Dirollo...

- Διέγραψαν τον Λιάγκα από τα μητρώα των δημοσιογράφων
 - Η οικονομική κρίση με αναγκάζει να κάνω διαφημίσεις λέει ο τηλεπαρουσιαστής και ζητά κατανόηση και επιείκεια

Πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά (διαφήμιση) κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε ο Γιώργος Λιάγκας από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Το ΠΠΣ, αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Γιώργου Λιάγκα, με το εξής σκεπτικό:
«Το ΠΠΣ, ασκεί ομόφωνα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του Γιώργου Λιάγκα επειδή συμμετέχει στην διαφήμιση τυριών “Dirollo” (classic και καπνιστό).
Η συμμετοχή του αυτή σε διαφήμιση, παρότι έχει ο ίδιος ελεγχθεί άλλοτε για την ίδια παράβαση,..

Οι υποψήφιοι της ΕΣΗΕΑ για ΔΣ και Εξελεγκτική του ΕΔΟΕΑΠ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) συνήλθε σήμερα στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) της 28ης, 29ης και 30ής Μαρτίου 2017.
Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι εξής:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
1    ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2    ΑΞΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ)..

Παρέα...

Το ότι Καραμανλής και Ρουσόπουλος τα είπαν χθες στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστό. Στην παρέα όμως ήταν κι ένας τρίτος. Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφης. Ο τελευταίος βρέθηκε στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα, αφού εδώ κι έναν χρόνο έχει εγκατασταθεί στη Βοστόνη και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ταφτς στην έδρα που φέρει το όνομα του Κ. Καραμανλή.
Οι τρεις τους είχαν πολλά να θυμηθούν από τις ημέρες που κυβερνούσαν τη χώρα. Η δικαστική απόφαση βοήθησε πολύ να γίνουν...

Γερούν γερά, η ξεφτίλα είναι κοντά

Όταν ο Ντάισελμπλουμ ασκείται στον ρατσισμό και στον μισογυνισμό

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είναι αυτό το πράγμα που οι Εγγλέζοι το λένε comic relief. Όπου δηλαδή εν μέσω περιστάσεων δύσκολων, σοβαρών, για να μην πω τραγικών σκάει μύτη ένας μαλάκας και λέει κάτι που κάνει την ομήγυρη να σκάσει στα γέλια. Και καταλαβαίνουν όλοι και όλες ότι η ζωή συνεχίζεται και δεν είναι τα πάντα για θάνατο και παίρνουν κουράγιο για να συνεχίσουν τον τίμιο αγώνα και ρίχνονται με τα μούτρα και λοιπά και λοιπά μπορώ να συνεχίσω ως αύριο αν θέλετε. Όπως μπορεί να συνεχίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τις ρατσιστικές παπάρες και το μισογυνικό..

Το του Μιλτιάδου... ντρόπαιον

ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να μην είναι από το σόι των Μητσοτάκηδων, αλλά δεν είναι και παρακατιανός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Γαλαζοαίματος της Ν.Δ. είναι ο άνθρωπος, από οικογένεια βαρόνων, με όνομα πατρός σεβαστό και θητείες δημαρχιακές και υπουργικές. Είδατε όμως τι έπαθε χθες στον ΣΚΑΪ.
Τόλμησε ο έρμος να πει ότι δεν συμφωνούν -στη Ν.Δ.- σε όλες τις «παράλογες απαιτήσεις» των δανειστών. Ότι στα εργασιακά, στις συλλογικές συμβάσεις και τις ομαδικές απολύσεις, για παράδειγμα, «εμείς είμαστε μαζί με την κυβέρνηση». Έτσι είπε, και μάρτυρας αδιάψευστος το σχετικό βίντεο.
Ε, τι ήταν να το πει. ΜΑΖΙ με την κυβέρνηση! Δεν έπεσε ευτυχώς φωτιά να τον κάψει, αλλά..

EΠΗΕΑ: Στάση εργασίας για τη γενική συνέλευση

Στις 23 Μαρτίου 2017, ημέρα Πέμπτη και από τις 14.00 έως τις 20.00 η ΕΠΗΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας προκειμένου τα μέλη της να συμμετάσχουν στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΝΩΣΗΣ.
Η Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 15.00 στο Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC (Αίθουσα OLYMPIA), Αθανασίου Διάκου 28 (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΗΕΑ (www.epiea.gr).
Η Γ.Σ θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών για τους εκπροσώπους στον ΕΔΟΕΑΠ και το νέο..

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αποθεώνει Καραμανλή - Τσίπρα

Αποθεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε (στην «Ελευθερία του Τύπου») «λαοπρόβλητους» τους δύο ηγέτες, τους οποίους «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο».
Διευκρινίζοντας ότι μιλάει ως απλός πολίτης και όχι ως υπουργός ή πολιτικός, ο Δ. Παπαγγελόπουλος προσθέτει ότι «τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του..

Πρωτοσέλιδο παζλ με μηνύματα

Πλημμύρισαν από Καραμανλή, τον νεότερο, και Βατοπέδι τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης. Όχι όλα της ημέρας, αλλά εκείνα που θέλουν κάτι να δείξουν, κάτι να υπογραμμίσουν, κάτι να ψάξουν. Όπως λόγου χάρη η Kontra που έχει σηκώσει ψηλά το ανεμούριό της και προσπαθεί να βρει κατά πού θα φυσήξει ο επόμενος άνεμος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου. Είναι προφανές ότι διαγκωνίζονται στην κούρσα που καταλήγει στον βατήρα για τη βουτιά στη μεγάλη δεξαμενή καραμανλικών αναγνωστών.
Η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή συμπίπτουν στον τίτλο και στη θέση, που καλύπτει..

«Κυριακάτικη» με Γκολεμά και μπροστάρη τον Κ. Χαρδαβέλλα

Tον Απρίλιο κτυπάμε την μεγάλη αγορά της Κυριακής. Προφανώς, κάτι κάνουμε καλά. Άρα δεν νομίζουμε ότι δικαιούται πλέον οιοσδήποτε να μας υποτιμά ή πολύ περισσότερο να μας θέλει απέναντι του. Στην "Κυριακάτικη Εφημερίδα" δεν θα είναι... νέος μόνον ο Κώστας Χαρδαβέλλας.  
Οι "ελεύθεροι δημοσιογράφοι ήλθαν" διότι όλοι "βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια".

***
Συμπληρώνεται το παζλ της "Κυριακάτικης Εφημερίδας". 
Στο δυναμικό της νέας εφημερίδας μας εντάσσεται η κορυφαία του τηλεοπτικού ρεπορτάζ Ντέπυ Γκολεμά. Τους κορυφαίους επιλέγουμε και στα άλλα ρεπορτάζ. Με μπροστάρη τον "αρχηγό" της παλιοσειράς των δημοσιογράφων, τον..

Αντρίλα!

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης

Η αποβολή του Πέλκα επειδή μετά το γκολ στο 94΄ έδειξε τα γεννητικά του όργανα, είναι πέρα από τη λογική του Βλάνταν Ίβιτς. Πέρα από την αντρίλα των γηπέδων, μακριά από τη βαρβατίλα αυτών που τα έχουν βαριά και διατηρούν το δικαίωμα να τα επιδεικνύουν. Άλλωστε, ως ΠΑΟΚ «δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ότι είμαστε άντρες» και δεν επιτρεπόταν να βγει κόκκινη κάρτα αφού «παίζουμε στην
έδρα μας και ο Πέλκας δεν έθιξε οπαδούς άλλης ομάδας», είπε ο κόουτς.
Ο «επιδειξίας» είναι νεαρός και λόγω ανωριμότητας θα μπορούσες από μια άποψη –αυτήν της ηλικίας– να τον δικαιολογήσεις. Μέσα στα γήπεδα μεγάλωσε και είδε την..

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ποιητές

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Χωράει η ποίηση ανάμεσα σε Μνημόνια, λιτότητα, επιτροπεία; Αναμφισβήτητα. Εξάλλου, η ποίηση «έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα», όπως επισήμανε ο Σεφέρης. Αρα, παρά την μπανάλ ερμηνεία της - πως αφορά κάποιους αλαφροΐσκιωτους - στο μικροκλίμα και στη χώρα μας ήταν πάντα δομική. Αυτό προϋποθέτει πως οι ποιητές συμμετέχουν στον ρυθμό του κόσμου. Οι ίδιοι, εξάλλου, συχνά πρόσωπα με άλλη κύρια ιδιότητα στα επαγγελματικά τους (όπως ο γιατρός Σινόπουλος ή ο δημόσιος υπάλληλος Καρυωτάκης), εδώ γύρω κατοικούσαν. Μαζί μας και σήμερα αγωνιούν για τον επιούσιο, τη φθορά, τη ζωή τους. Η Δημουλά και ο δικός μας Θανάσης Νιάρχος μένουν στο κέντρο της πόλης. Οπως και ο Νάνος Βαλαωρίτης ή ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Πρόσωπα οικεία, ζυμωμένα στον καιρό. Βγαλμένα απ' τις αντινομίες της κάθε εποχής. Οι ποιητές μας,..

Επαφές Γεροβασίλη για τον ΔΟΛ

Πρωτοβουλία για τη διάσωση του ∆ΟΛ πήρε πριν από µερικές ηµέρες και η υπουργός ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης, Ολγα Γεροβασίλη, κατόπιν συζήτησής της µε δηµοσιογράφους του άλλοτε κραταιού Οργανισµού µε τους οποίους συνδέεται φιλικά από χρόνια.
Μάλιστα, σύµφωνα µε απόλυτα διασταυρωµένες πληροφορίες, η µέχρι πρότινος κυβερνητική εκπρόσωπος, συνοδευόµενη από έναν-δύο εξ αυτών, επισκέφθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του για να του παρουσιάσει κάποιες προτάσεις που θα µπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επανέναρξη της όλης κουβέντας για την επιβίωση του ιστορικού Συγκροτήµατος. Ωστόσο, το θέµα έληξε εν τη γενέσει του. Κι όχι επειδή ο πρωθυπουργός το πήρε…

«Έφυγε» ο πρύτανης του ρεπορτάζ

Αποχαιρέτησε τα εγκόσμια ο Τζίμι Μπρέσλιν

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Σε ηλικία 88 ετών αποδήμησε εις Κύριον ο πρύτανης του αμερικάνικου ρεπορταζ. Για τον Τζίμι Μπρέσλιν ο λόγος, πολυβραβευμένο δημοσιογράφο (φυσικά είχε τιμηθεί και με Πούλιτζερ) που έμεινε στην ιστορία για το αμίμητο στυλ του, την μαχητικότητά του, την αγωνία του να υπερασπιστεί τους φτωχούς και τους αδυνάτους. Με σχεδόν εβδομήντα χρόνια στο κουρμπέτι, πάντα στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη, ένας πραγματικός σκλάβος του ημερήσιου κυνηγητού και των εφημερίδων που τις περιέγραψε ως την προσωπική του ηρωίνη.
Δεν ήταν λίγοι όσοι χαρακτήριζαν τον Μπρέσλιν ως πρωτεργάτη της «νέας δημοσιογραφίας» (new journalism), αν και ο ίδιος απέρριπτε την συγκεκριμένη στάμπα μιλώντας για απλό δανεισμό στοιχείων από την λογοτεχνία. Και δεν παρέλειπε ποτέ να υπογραμμίζει πόσα χρώσταγε στην ιδιόλεκτο της..

Άλλα έλεγε ο Καραμανλής το 2008 για το Βατοπέδι

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε δήλωση (ω ναι, μίλησε) για την απόφαση στη δίκη του Βατοπαιδίου όπου κάνει λόγο για "σκευωρία", για "συκοφάντηση, σπίλωση και ταλαιπωρία αθώων ανθρώπων" και υποστηρίζει ότι με την απόφαση αυτή έλαμψε η αλήθεια.
Το 2008 όμως μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. είχε πει επί λέξει: "Γνωρίζω ότι από τα όσα ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ έγιναν στο Βατοπαίδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί..." και χαρακτηρίζει το σκάνδαλο "μια θλιβερή ιστορία που ξεκίνησε εδώ και μια δεκαετία". "Είναι πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΟ", συνεχίζει, "ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες. Σε πολιτικό επίπεδο...

Ποιος πολιτικός διορίζει και παύει δημοσιογράφους σε ΜΜΕ

Η διαπλοκή, όπως και η Ελλάδα δεν πεθαίνουν ποτέ! Ας το πάρουν χαμπάρι στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αναλώνονται άδικα με εξεταστικές επιτροπές και λοιπές δράσεις.
Άλλωστε διαπλοκή δεν είναι μόνο τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ… Σίγουρα αυτά αποτελούν την πιο σημαντική έκφανση του φαινομένου… Υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλες περιπτώσεις διαπλοκής σε μικρότερα επίπεδα το ίδιο αποτελεσματικές που λειτουργούν – επίσης, μια χαρά και κανείς δεν τις απειλεί!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σχέση πολιτικού προσώπου πρώτης γραμμής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πολύ γνωστό..

Εκλεισε το «News247 Radio» στους 88.6

Νέο ραδιόφωνο από τον Δημήτρη Μάρη, με τον Κώστα Αρβανίτη στη διεύθυνση

Σας είχαμε πει τις προηγούμενες μέρες, για τις προετοιμασίες του ομίλου 24 Media για τη ραδιοφωνική version του News247.gr. Οι υπογραφές από τους Δημήτρη Μάρη και Νίκο Μπιλίρη έπεσαν σήμερα το πρωί και ο ραδιοσταθμός θα μετακομίσει οσονούπω στα κεντρικά της 24Media στην Καλλιθέα.
Σε 10 μέρες από τώρα θα ακούσουμε τις πρώτες μουσικές προτάσεις του νέου ραδιοφώνου (ο Κώστας Αρβανίτης το τρέχει ήδη, προετοιμάζεται καιρό τώρα, ξέρει από ραδιόφωνο άλλωστε πολύ καλά) και γύρω στην Πρωτομαγιά θα εκπέμψει κανονικά με πλήρες πρόγραμμα. Ήδη έχουν..

Δημοσιογράφοι σε ρόλο οπερατέρ-ηχολήπτη

Νέα καταγγελία της ΕΤΙΤΑ

Η τακτική να καλύπτονται ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές αποστολές με ερασιτεχνικά τεχνικά μέσα και με δημοσιογράφους σε ρόλο οπερατέρ-ηχολήπτη, δυστυχώς αρχίζει να γίνεται συνήθεια.
Τελευταίο κρούσμα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA όπου η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαρκαδούλα σε αποστολή στο εξωτερικό, κάλυψε τις Ολλανδικές εκλογές μόνη της, εκτελώντας και χρέη τεχνικού.  Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι οι Τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, καταδικάζουν απερίφραστα το γεγονός και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Λυπούμαστε ειλικρινά που η συγκεκριμένη δημοσιογράφος προέβη σε αυτήν την άκρως.. 

Η ομάδα του Unfollow βρήκε τη θέση της στον όμιλο Κουρτάκη

Zενάκος - Χαραλαμπόπουλος
Ένα νέο ένθετο, το Propaganda, οκτώ σελίδων με ρεπορτάζ από την ομάδα του περιοδικού Unfollow (Χαραλαμπόπουλος, Ζενάκος κλπ) θα φιλοξενεί από αυτή βδομάδα η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Θυμίζουμε πως κάθε τρίτη εβδομάδα ένθετο στα Παραπολιτικά μπαίνει και το REPORT, ένα μηνιαίο περιοδικό δημοσιογραφικής έρευνας στο οποίο εκδότης – διευθυντής είναι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, διευθυντής σύνταξης ο Αυγουστίνος Ζενάκος ενώ την επιμέλεια έκδοσης είχε ο Παναγιώτης Σωτήρης (κι αυτός της ομάδας του  Unfollow). Σχετικά -και μετά από κάποιες αντιδράσεις- είχε διευκρινιστεί ότι η ομάδα του REPORT είναι αυτόνομη και έχει την πλήρη και συνολική ευθύνη της σύνταξης, του σχεδιασμού, της..

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Το τελευταίο ταξίδι του «Παναγία Τήνου»

Το τελευταίο ταξίδι του θα κάνει αύριο Τρίτη το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Παναγία Τήνου από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά για τα διαλυτήρια της Τουρκίας. Το «Παναγία Τήνου» (πρώην «Άγιος Γεώργιος») που βρισκόταν μισοβυθισμένο στην πύλη Ε4 του λιμανιού του Πειραιά από τον Απρίλιο του 2016 και ενώ είχε προηγηθεί ήδη ένας χρόνος ακινησίας, θα οδηγηθεί στην Τουρκία με τη βοήθεια ρυμουλκού.
Ο ΟΛΠ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η απομάκρυνση του πλοίου γίνεται μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα από τον διαγωνισμό, ενώ προηγήθηκε η πρώτη φάση ανέλκυσης και σταθεροποίησης του πλοίου και στη συνέχεια η έκδοση των απαραίτητων διασυνοριακών..