ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Δολιοφθορά από την άτυπη σύμβουλο Μητσοτάκη

Μαξίμου: Ο λόγος στη Δικαιοσύνη - Τι απαντά η ΝΔ και τι λέει η Μιράντα Ξαφά

Eντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που υπό τον τίτλο «Σαμποτάζ στο Λονδίνο», αποκαλύπτει ότι η άτυπη σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές στο Λονδίνο μία ζοφερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Το Μαξίμου σχολιάζει τις δηλώσεις της Ξαφά η οποία σε κλειστή λέσχη επενδυτών ανέφερε ότι οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν ξανά, προσθέτοντας ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και ότι ο Μητσοτάκης, όταν εκλεγεί, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.
Το Mαξίμου επιτίθεται στον αρχηγό της ΝΔ σημειώνοντας ότι επενδύει στην καταστροφή..
και προσπαθεί να υπονομεύσει την πορεία της χώρας ενώ κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού από την πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολιτικής επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».
«Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

ΝΔ: Δεν είναι σύμβουλος η Ξαφά

Η Νέα Δημοκρατία διέψευσε ότι η Μιράντα Ξαφά είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναλυτικά:
    Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες; Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει
    Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργούσε, και τους φόρους τους, επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια. Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά της η Μιράντα Ξαφά, με δήλωσή της στην ιστοσελίδα liberal.gr, κάνει λόγο για fake news, αλλά δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική για την οικονομία.