ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Το ξύλο δεν βγήκε απ’ τον Παράδεισο!

Όταν επιτέλους η Ελλάδα αποκηρύσσει την έμφυλη βία

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα σήμερα, εκτός από το ότι συνεχίζεται ο ωραίος καιρός, είναι πως τα κανάλια πρόσφεραν πραγματική ενημέρωση. Ε ναι, παιδιά αλήθειες να λέμε, από την ώρα που ψηφίστηκε πανηγυρικά στη Βουλή το Κοινωνικό Μέρισμα κι έπαψε να είναι θέμα ταμπού, σκίζονται στις αναλύσεις οι τηλεοπτικοί δίαυλοι. Και δώσε πίνακες και πάρε διαγράμματα (κανονικά, όχι ανάποδα!) και λεπτομέρειες φουλ και εξαιρέσεις και προβλέψεις και προθέσεις τίποτε δεν λείπει, να βλέπει σας λέω το CNN και να πρασινίζει από τη ζήλεια, να βλέπει το BBC και να παίρνει τηλέφωνο Αθήνα για προσλήψεις. Πράγμα που αποδεικνύει ότι κανάλια μοιάζουν πολύ με τους διαιτητές:
Άμα δεν είναι πιασμάν, μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους!.
Επειδή όμως δεν χρειάζεται να μάθετε από τον ρεπόρτερ Ξανθάκη για το Μέρισμα, πάμε σε κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Πάμε στην κύρωση από την ελληνική Βουλή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Η οποία Σύμβαση υπεγράφη από τη χώρα μας το Μάϊο του 2011 και τέθηκε σε ισχύ στις 22 Απριλίου του 2014. Μια κουβέντα βεβαίως είναι το «τέθηκε σε ισχύ», καθότι η πατρίδα μπορεί να την υπέγραψε αλλά δεν την επικύρωσε ποτέ. Ελλαδάρα ρε φίλε και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και με τον πράκτωρ και με τον εισπράκτωρ και με τις βούρτσες και με τις γκλούτσες, που λέμε και στο χωριό μου.
Πέρα από πλάκα όμως, το ζήτημα είναι σοβαρό. Πολύ σοβαρό! Κι αυτό γιατί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης (σε διαβούλευση ως την 1η Δεκεμβρίου) προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ότι τα έθιμα, οι παραδόσεις και η θρησκεία του δράστη δεν συνιστούν στοιχεία ικανά για να μειώσουν την ποινή του, ότι ποινικοποιούνται η παρότρυνση σε ακρωτηριασμό ή αυτοακρωτηριασμό (και η απόπειρα επίσης),  ο εξαναγκασμός σε σύναψη γάμου και το stalking, δηλαδή η εξακολουθητική συμπεριφορά απειλής, παρακολούθησης και παρενόχλησης. Προβλέπεται ακόμη από τη Σύμβαση υποχρέωση των συμβαλλομένων κρατών να εξασφαλίσουν την κατάρτιση επαγγελματιών που ασχολούνται με τα θύματα βίας και την υλοποίηση θεραπευτικών προγραμμάτων για τους δράστες εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Όλα αυτά καλά είναι και άγια και αμήν Παναγία μου. Εγώ όμως θέλω να δω τι θα πουν τα κόμματα στη Βουλή. Δεν μιλάω τώρα για τα χοιρινά, διόλου δεν με νοιάζει πως θα γρυλίσουν. Μιλάω για τα υπόλοιπα κόμματα, τα δημοκρατικά, και ιδίως εκείνα που είχαν την ευκαιρία να τη φέρουν στο κοινοβούλιο την Σύμβαση εδώ και χρόνια, αλλά κάνανε την πάπια. Θα την ξανακάνουν και τώρα, προσφέροντας στον Τσίπρα μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθεί σε μοναδικό και αποκλειστικό προστάτη των κοινωνικών δικαιωμάτων ή μήπως θα επιδείξουν εξυπνάδα και θα υψώσουν ανάστημα; Και το ΚΚΕ πώς ακριβώς θα συμπεριφερθεί; Θα πάει πάσο πάλι, αναμένοντας την παγκόσμια επανάσταση και τον σοσιαλισμό ή θα ξηγηθεί σωστά απέναντι στα θηλυκά; Αναμένω με ενδιαφέρον και την παλάμη ανοιχτή. Γιατί αν τα σκατώσει ξανά ο Περισσός, αυτή τη φορά θα τη φάει τη μούντζα!

- από το newpost.gr