ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Εντυπώσεις από τα δύο πρώτα φύλλα του Φιλελεύθερου

Με αποχρώσεις από τη Λιμπερασιόν στον σχεδιασμό, σαράντα σελίδες, πολλές στήλες και με προφανή στόχο να κινηθεί στην προέκταση της επικαιρότητας και όχι στην καρδιά της, ήταν και το δεύτερο φύλλο του Φιλελεύθερου. Η εφημερίδα αποφεύγει να κάνει αναφορές και σχόλια που συνηθίζονται (παλιότερα με υπερβολές και θριαμβολογίες) για την πρώτη ημέρα μιας νέας έκδοσης.
Ο Θανάσης Μαυρίδης είναι γενικός διευθυντής τού Φιλελεύθερου, ενώ στην ταυτότητα εκδότης αναφέρεται ο Αλέξανδρος Μαυρίδης-Πεκμεστζής, διευθυντής σύνταξης ο Βασίλης Γεώργας και αρχισυντάκτες οι Τάκης Σπηλιόπουλος, Αγγελική Κώττη, Νίκος Ασημακόπουλος και Ανδρέας Ζαμπούκας. Το λογότυπο του Φιλελεύθερου είναι πανομοιότυπο με εκείνο της.. Λιμπερασιόν (φυσικά με όχι κατακόκκινο το φόντο, όπως των Γάλλων), ενώ η λιτότητα του πρωτοσέλιδου και ο σχεδιασμός έχει, σαφέστατα, στοιχεία από τη γαλλική εφημερίδα.
Θεματολογικά τα δυο πρώτα φύλλα τού Φιλελεύθερου παραπέμπουν σε κυριακάτικη έκδοση. Και αν σε εκείνο της Δευτέρας δεν επρόκειτο για αδυναμία λόγω των δυσκολιών που παρουσιάζονται συνήθως σε κάθε αρχικό φύλλο νέας εφημερίδας, στο δεύτερο επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για επιλογή που εισάγει πρωτοτυπία -άγνωστο όμως αν αρέσει στο κοινό και αν θα φέρει κόσμο στα περίπτερα.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog-sport ΕΔΩ