ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Νέες αναταράξεις στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ

Μειώσεις μισθών και αναστολή πληρωμής δύο μηνιάτικων

«Αναβάθμιση των Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την υλοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής βιωσιμότητας, συνεργειών και δημοσιογραφικής ανασυγκρότησης». Αυτή ήταν η προ λίγων ημερών, απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε πως "η ίδρυση ομίλου στα ΜΜΕ, πρέπει να αποτελεί το στόχο μιας διαδικασίας που αφορά την «Αυγή» και τον  «105,5 Στο Κόκκινο». Η σύμπραξη και συνέργεια των δύο μέσων είναι στοιχεία απαραίτητα για την αναδιοργάνωσή τους, την οικονομική τους βιωσιμότητα και τη ριζική αναβάθμιση της παρέμβασής τους".
Φαίνεται όμως πως το σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας και η δημοσιογραφική.. ανασυγκρότηση των Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει περικοπές μισθών της τάξης του 20% και αναστολή πληρωμής δύο (χρωστούμενων) μηνιάτικων.
Σχετικά με το θέμα το mediatvnews γράφει μεταξύ άλλων:
Τελικά η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι “στηρίζει τα ΜΜΕ” του, αποδείχθηκε πως είναι ο μανδύας για την εφαρμογή της πιο σκληρής μνημονιακής πολιτικής στους εργαζόμενους των κομματικών Μέσων του. Και επειδή ο μηχανισμός θεωρεί πως στην “Αυγή” έχουν τους εργαζόμενους “δεμένους” και δεν θα έχουν αντιδράσεις, έριξαν το βάρος στο ραδιοφωνκό σταθμό “Στο Κόκκινο” όπου χθές κατέβηκε σύσσωμη η εποπτεύουσα στελεχική ομάδα για να ανακοινώσει τις αποφάσεις …σωτηρίας. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 20% και να “χαρίσουν” (αναστολή το είπαν) δυο μισθούς από τους χρωστούμενους για να λάβουν χρήματα όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν!
Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει, μετά έντονης αυτοκριτικής βέβαια, το δόγμα του σόκ και στα δικά του ΜΜΕ. “Δεν αντέχουμε, θα κλείσουμε, δεν υπάρχουν λεφτά, μην νομίζετε ότι επειδή είμαστε κυβέρνηση οι επιχειρηματίες (π.χ Μελισσανίδης που του φτιάχνουμε το γήπεδο), θα δώσουν διαφημίσεις στο ραδιόφωνο”. Αυτές περίπου ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησαν, ο καθένας με το δικό του πολιτικό και κομματικό τρόπο, οι Νίκος Φίλης, Ράνια Σβίγκου και Δημήτρης Στούμπος που μετέφεραν την πολιτική υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα του. Και επειδή, όπως οι ίδοι είπαν κάνοντας αυτοκριτική, τα ΜΜΕ δαπανούν το 80% της κρατικής ενίσχυσης, οι δαπάνες ανέρχονται περί τα 4 εκατ. ετησίως και δεν έχει το κόμμα λεφτά, θα πρέπει να γίνει η μείωση του 20%. Χωρίς όμως ατομικές συμβάσεις!
Οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” έχουν σήμερα γενική συνέλευση για να συζητήσουν τις αποφάσεις του κόμματος για τις μειώσεις αποδοχών.