ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τα ρομποτάκια της Κορέας και η ΠΑΣΟΚάρα

Όταν η κεντροαριστερά έρχεται αντιμέτωπη με τα γατιά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Κανονικά εγώ σήμερα θα έπρεπε να ξεκινάω με ένα ποίημα. Μια λυρική σύνθεση που συνάντησα σε άλλη ιστοσελίδα, όχι στη δικιά μας, γιατί επιμένει ο Χατζής στη σκληρή ειδησεογραφία και δεν μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε με τρόπο φαντασμαγορικό. Παραθέτω ολίγους στίχους για να καταλαβαινόμαστε:
 «Δεν είναι ώρα για προφάσεις, μισόλογα και χρησμούς.
 Δεν έχει σημασία αν πολιτικά “χαθούνε” κάποιοι..
 Η ευκαιρία  για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος από τα ένθεν/κακείθεν καρκινώματα δεν πρέπει να χαθεί.
 Η όαση, όπως  οι ελπίδες και τα όνειρα, δεν αποτελούν αντικατοπτρισμούς  ψευδαισθήσεων αλλά προορισμό ορθού προσανατολισμού.»
Ο Γιάννης ο Πανούσης το έγραψε αυτό, πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως, και η αλήθεια είναι ότι το διαβάζεις και αναρωτιέσαι πως μπορούσαμε και κοιμόμασταν όταν προΐστατο των δυνάμεων ασφαλείας. Και τώρα που το αντικρίζω δηλαδή, σπεύδω να διπλοκλειδώσω την πόρτα και να μανταλώσω τα παράθυρα!
Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε να δημοσιεύσω ολόκληρο το Πανούσειο Πόνημα, έλα όμως που μαίνεται ένας υπόγειος πόλεμος στην ΠΑΣΟΚάρα και δεν μπορώ να τον αφήσω ασχολίαστο. Ο πόλεμος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ή αλλιώς ο πόλεμος των Κορεάτικων ρομπότ.
Και το σπάω σε πενηνταράκια, για να καταλαβαίνει κι η νοικοκυρά που απλώνει ρούχα στα βίντεα του Σταύρου Θεοδωράκη. Με κανονική ψηφοφορία (κάλπες, χαρτάκια, κλπ. κλπ.) όχι μόνο την παίρνει τη νίκη η Φώφη αλλά αποκομίζει και μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό, γιατί πρώτος στόχος των λαγών και κούνελων που συμμετέχουν στην διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην κεντροαριστερά είναι να ψαλιδίσουν τα ποσοστά της Γεννηματά. Για να μην έχει «ισχυρή εντολή» και να είναι μονίμως αιχμάλωτη των βαρώνων…
Άρα; Άρα επειδή δεν μπορούν να τη χτυπήσουν στην «πράσινη βάση», πρέπει να φιλοτεχνήσουν ένα καινούριο εκλογικό σώμα. Κι επειδή ο δόκτωρ Φράνκενσταϊν έχει αποβιώσει προ πολλού, το σώμα αυτό δεν θα είναι σάρκινο αλλά ηλεκτρονικό. Κάτι σαν τα «κλικ» που κονομάνε οι διάφορες ιστοσελίδες από τα ρομποτάκια της Κορέας!
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Για να κερδίζουν διαφημιστικά έσοδα, οι ιστοσελίδες πρέπει να παρουσιάζουν δημοφιλία. Ηλεκτρονική κυκλοφορία δηλαδή, η οποία μετράται σε επισκέψεις –άλλως πως «κλικ». Πώς κερδίζεται αυτό; Είτε νομίμως, είτε νοικιάζοντας ρομποτάκια που «κλικάρουν» όλη μέρα και προσφέρουν επισκεψιμότητα. Βεβαίως άμα πας στις λεπτομέρειες και δεις ότι η μισή κυκλοφορία ενός ελληνικού ιστότοπου προέρχεται από την Κορέα καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για κανονικούς ανθρώπους. Αλλά ο λωποδύτης ελπίζει ότι δεν θα πας…
Κάτι τέτοιο πάει να παιχτεί με το ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη λέει «ναι» στην ψηφοφορία μέσω ίντερνετ αλλά με πολύ σφιχτές δικλείδες ασφαλείας, οι αντίπαλοί της αντιπροτείνουν ένα πολύ χαλαρό «μπάτε σκύλοι αλέστε». Σαν να λέμε να ψηφίζει όποιος ή όποια να ‘ναι, χωρίς να πρέπει προηγουμένως να καταθέτει στοιχεία ταυτότητας σε κάποια τοπική επιτροπή. Όλα ηλεκτρονικά, όλα ψηφιακά, όλα με μπιτς και μπάιτς. Και στην Κορέα από τώρα τρίβουν κάποιοι τα χέρια τους, καθώς οσμίζονται ότι ανοίγουν οι μπίζνες. Νότια Κορέα, έτσι; Γιατί στη Βόρεια έχουν άλλο τραχανά απλωμένο!

- από το newpost.gr