ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιοι πιέζουν να μην επανεκδοθεί το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»

Τι γράφει το enimerosi24

Tο ενδεχόμενο να μην επανεκδοθεί το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» συζητά η νέα ομάδα της 24MEDIA που έχει αναλάβει την επανακυκλοφορία των εφημερίδων του ΠΗΓΑΣΟΥ, που εξαγόρασε πρόσφατα ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. 
Αντίθετα η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και είναι ήδη προς υλοποίηση, αφορά στην επανέκδοση του ημερήσιου «ΕΘΝΟΥΣ» και ενός ενισχυμένου Σαββατιάτικου φύλλου κάτι σαν «ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο» που θα μένει στα περίπτερα και τις δύο ημέρες προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Κυριακάτικου.
Ενδιαφέρον έχει ο λόγος που φέρεται να κρύβεται πίσω από την απόφαση να μην.. επανακυκλοφορήσει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές λέγεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι προϊόν μιας άτυπης συμφωνίας με τους εκδότες των νέων κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του έτους και κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, στηρίζοντας διακριτικά την κυβέρνηση.
Το γεγονός λοιπόν ότι το «ΕΘΝΟΣ» – παραδοσιακά, απευθύνεται στον ίδιο πολιτικό χώρο και επίσης θα έχει μια ανεκτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, κρίθηκε ότι με την επανέκδοσή του και ειδικά με το Κυριακάτικο φύλλο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να συρρικνωθούν κυκλοφοριακά οι ομοϊδεάτες ανταγωνιστές του!
Κάπως έτσι λοιπόν, λέγεται ότι αποφασίστηκε προς χάριν των «φιλικών» προς την κυβέρνηση εντύπων να μην επανεκδοθεί το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».
Κατά συνέπεια άγνωστο θα παραμείνει αν δικαιωθεί ή όχι η απόφαση, αφού (κατά τα λεγόμενα) δεν θα δοκιμαστεί ποτέ στην πράξη… Η ιδέα όμως να υποχωρήσει (από τον ανταγωνισμό) ένα ιστορικό φύλλο για να μη φρενάρει κάποιες νέες εκδοτικές προσπάθειες (ομολογουμένως σοβαρές και αξιοπρεπείς) κρίνεται εξαιρετικά προβληματική!
- πηγή: enimerosi24