ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Φλαμπουράρης: Δεν αντέχουμε πάνω από 4 άδειες

Τι είπε στην εκπομπή «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή

Αποστάσεις από τα σενάρια εκλογών κράτησε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή. Ο υπουργός μίλησε για τη συνταγματική αναθεώρηση, για τον εκλογικό νόμο, για την οικονομική πολιτική λέγοντας ότι "θα μειωθούν οι φόροι όταν μεγαλώσει η πίτα και γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας". Ο Αλ. Φλαμπουράρης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων για καίρια ζητήματα, ενώ τοποθετήθηκε με σαφήνεια για τις τηλεοπτικές άδειες..
Σχετικά με τα σενάρια εκλογών από το φθινόπωρο "εκλογές δεν βλέπω, εμείς θα βάλουμε την Ελλάδα στη νέα εποχή.Η θεωρία ότι ο κόσμος ψηφίζει για κυβέρνηση εμπεριέχει παράφραση, ψηφίζει και για κυβέρνηση και για αντιπολίτευση. Εμείς θέλουμε είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα, να τη βάλουμε σε νέα ρότα, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δίνουμε μάχη να βελτιώσουμε κ να εκσυγχρονίσουμε το πολιτικό σύστημα".

«Δημοψήφισμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας, αν...»
«Θέλουμε εντονότατη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων για αλλαγές στο Σύνταγμα. Ο διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αρχίζει τη Δευτέρα και θα πάει τουλάχιστον μέχρι του χρόνου την άνοιξη, αν είναι ουσιαστική η συμβολή των κομμάτων και των κοινωνικών φορέων θα μπορεί το καταστάλλαγμα των συζητήσεων να έχει τα εχέγγυα μια δημοκρατικής κατάληξης για το πώς βλέπουμε να διαμορφώνεται το Σύνταγμα. Υπάρχει η δυνατότητα να ρωτήσουμε τον λαό για επιμέρους ζητήματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης» επεσήμανε σε ερώτημα για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Για το ακανθώδες ζήτημα του Προέδορυ της Δημοκρατίας: «Θα ήθελα να εκλέγεται με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.  Πρέπει να λυθεί το θέμα διάλυσης τη Βουλής σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν εκλεγεί δύο φορές ΠτΔ από τη Βουλή, τότε να πάμε σε δημοψήφισμα».
 Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο Αλ. Φλαμπουράρης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ξεκινήσαμε να βγάλουμε άδειες στα κανάλια, για να καταπολεμήσουμε τη διαπλοκή. Η διαπλοκή στο τηλεοπτικό τοπίο καταπολεμάται από το πώς δίνονται τα δάνεια. Η Ελλάδα δεν αντέχει πάνω από τέσσερα αυτόνομα κανάλια. Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε στις τέσσερις άδειες».
- πηγή: newpost