ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Καλή επιστροφή στις ξαπλώστρες σας...

Συντονιστικό εμείς, συντονιστικό εσείς...

Tην ώρα που η Ανατολική Αττική, η Ζάκυνθος και η Ηλεία ακόμα καπνίζουν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν τη δική τους ερμηνεία για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής που τελικά... δεν έγινε.
Πηγές κοντά στην κυβέρνηση σημείωναν πως όταν ενημερώθηκαν για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος και Ν. Τόσκας -βρίσκονταν στο Συντονιστικό από τις 07:30 το πρωί- προθυμοποιήθηκαν να τον ενημερώσουν αναλυτικά μαζί με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παρόλα αυτά, για άγνωστους λόγους ο Κυρ. Μητσοτάκης ακύρωσε την επίσκεψή του..
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στρέφοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως εκείνος προκάλεσε την «επανεμφάνιση των κυβερνητικών στελεχών», αναφέροντας:
«Αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ότι οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια κινητοποιήθηκαν και εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος μόνο όταν πληροφορήθηκαν την προγραμματισμένη από χθες, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, επίσκεψή μου στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το πρωί, στις 10:30.
Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια εντυπώσεων και η επικοινωνιακή διαχείριση μιας οικολογικής καταστροφής. Την αφήνω εξ ολοκλήρου στους πολιτικούς που πολιτεύονται με όρους του χθες και ας θέλουν να εμφανίζονται ότι κομίζουν το «νέο» στην πολιτική. Σε αυτούς που κοιτούν το δάχτυλο (εν προκειμένω την κάμερα) και όχι το δάσος που κάηκε, ενδεχομένως και από δικές τους ευθύνες».

«Καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του»

Με αφορμή την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργό αφού επισημαίνει πως «τέσσερα μερόνυχτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών» διαπιστώνει πως «την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης εγκαλούσε την κυβέρνηση για δήθεν ολιγωρία από παραλία των Χανίων».
Και εξηγεί: «Σήμερα, αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του για να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού. Ακύρωσε όμως όλη την επίσκεψή του μόλις συνειδητοποίησε ότι εκεί βρίσκονταν ήδη από τις πρωινές ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος».
Το πρωθυπουργικό γραφείο διαπιστώνει: «Η κίνησή του αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου» και συνιστά στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας «καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του».

- efsyn.gr