ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Δέσμιος του Αδωνη

Συχνές παρουσίες στη Βουλή, τοποθετήσεις σε όλα τα νομοσχέδια που κρίνονται σημαντικά, περιοδείες ανά την Ελλάδα εν αναμονή των εκλογών, που είναι το ζητούμενο για τη Ν.Δ. Περί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο λόγος, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του και να περάσει ευρέως το μήνυμα ότι είναι ο εν αναμονή πρωθυπουργός. Μόνο που οι κινήσεις αυτές δεν αρκούν όταν δεν συνοδεύονται από πειστικό πολιτικό λόγο. Και ο λόγος της Ν.Δ. στην παρούσα φάση κατά 90% υπαγορεύεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, βασικός εκπρόσωπος της οποίας είναι ο ένας από τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης.
Μπορεί ο πρόσφατα αποβιώσας πατέρας του σημερινού αρχηγού Κωνσταντίνος να πρέσβευε..
ότι πρέπει πάντα να συνομιλείς με την Ακρα Δεξιά, εδώ όμως το πράγμα έχει ξεφύγει. Η έλλειψη δομημένης στρατηγικής από το επιτελείο του αρχηγού και προφανώς από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση σε όλο και συντηρητικότερες ατραπούς που μοιάζει να καταλήγουν σε αδιέξοδα.
Και η μόνη «στρατηγική» που μοιάζει να έχουν είναι η διαρκής υποβολή προτάσεων για συστάσεις εξεταστικών επιτροπών ή οι εξαγγελίες κατάργησης νομοσχεδίων, ακόμη κι αν δεν διαφωνούν στο όλο περιεχόμενο, μόνο και μόνο επειδή αποτελούν νομοθετήματα της παρούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποτέλεσμα, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του κόμματος «ακολουθούν» όσα νωρίτερα ο κύριος αντιπρόεδρος έχει πει είτε από κάποιον -τηλεοπτικό συνήθως- σταθμό, είτε σε ανάρτηση στα αγαπημένα του μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η προχθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή δεν ξέφυγε από την ακολουθούμενη πεπατημένη. Συνδύασε εμμέσως τον νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση και το άσυλο με την καταστολή και την -κατ’ εκτίμηση- όλο και μεγαλύτερη φυγή των νέων στο εξωτερικό με στόχους επιβολής καθεστώτος τύπου Μαδούρο από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση, για ένα μεγάλο κόμμα που εκ των πραγμάτων είναι η Ν.Δ., να ταυτίζεται με τον πολιτικό λόγο που κυρίως εκφράζεται από το ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. Μήπως να το ξανασκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης...