Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τηλεφωνικές προσλήψεις στου Μαρινάκη

Mε τηλεφωνήματα άρχισαν οι προσλήψεις σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ από τη νέα εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στόχος να κυκλοφορήσει το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή και ίσως τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου - φυσικά με πολύ λιγότερες σελίδες και χωρίς τα ειδικά ένθετα... Tα κείμενα των συντακτών προς το παρόν στέλνονται με mail από το σπίτι...
***
Στα χέρια του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω της εταιρείας «Αλτερ Εγκο» πέρασε και επίσημα το 22,11% του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Τη σχετική ανακοίνωση (δείτε ΕΔΩ) έκανε το πρωί της Τεταρτης προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. 
***
Στον Τζίγγερ μεταβίβασε το ποσοστό του στο MEGA ο Ιβάν Σαββίδης..
Αυτο έγραψε ο "Σάτυρος" στην fmvoice, που υποστηρίζει ότι συμφωνήθηκε να πουλήσει ο Ιβάν το 19,8%, που αγόρασε από τον Φώτη  Μπόμπολα, σε κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του Βαρδή και του Γιάννη Βαρδινογιάννη. 
***
Τις προθέσεις τους για την τύχη του MΕGA αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα οι κυριότεροι μέτοχοί του (να δούμε και ποιοι τελικα θα είναι) κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 
***
Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η συμβολαιογραφική πράξη σύστασης της νέας εταιρείας συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη μέσω της οποίας θα δραστηριοποιείται στα ΜΜΕ.. Πρόκειται για την «Dimera Εκδοτική» με έδρα την Αθήνα και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ. Μοναδικός μέτοχος η «Dimera Media Investments Ltd», επίσης συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, η οποία εδρεύει στην Κύπρο.
 ***

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα στην κατοχή του ομογενή επιχειρηματία περιήλθε πρόσφατα ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon τον οποίο εξαγόρασε από τον Φίλιππο Βρυώνη, ενώ μέσω πλειστηριασμού απέκτησε τους τίτλους των εφημερίδων «Έθνος», «Εθνος Κυριακής» και «Ημερησία» έναντι ποσού 3,58 εκατ. ευρώ.

***
Λέγεται πάντως ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν προτίθεται να λειτουργήσει μόνος του το κανάλι και - όπως γράφει κι ο Χρ. Ξανθάκης (ΕΔΩ)-  συζητάει με έτερο παίκτη των media για συμμετοχή. Εναν παίκτη που εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος και επεκτατικός τον τελευταίο καιρό.